• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 21 aylik kizima tuvalet egitimi.Deneyimli anneler yardim lütfen

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

bilgeesra

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2015
8
1
8
36
21 aylik bi kizim var tuvalet egitimine baslamasi icin butun vasiflara sahip kizim. 3 gun oldu egitime baslayali. Cisimizi 3 gunde sadece 2 kere lazimliga yapabildik. Gece bezini baglamiyorum. Tuvalete kaldirdigimda cok agliyo ve yapmiyo sonra altina yapito. Uykusuz kaliyo yavrum bizde gece o farketmeden baglatip cikartalim ama tuvalete kaldirmayaljm diyoruz. Once gündüz egitimini halledip sonra geceye dönsek sizce yanlis mi olur ?sizde deneyimlerinizi anlatir misiniz bu yönde:KK17:

Merhaba, bez birakma donemi cocugunuzun huzurlu ve degisimden uzak oldugu bir zaman dilimi olmalidir. Sizin durumunuzu bilmiyorum ama; tasinma, hastalik, seyahat vs. gibi bir durumunuz varsa tuvalet egitimi icin yanlis bir donem tercih ettiginizi soyleyebilirim. Boyle bir durum yoksa ve bezi biraktirmaya karar verdiyseniz bezin hayatinizdan tamamen cikmasi gerekir. Diger turlu, cocukta kafa karisikligi yaratabilir ve surecin uzamasina sebep olur. Kiziniz eger gece ve gunduz tuvalete tepki veriyorsa bu denemeyi ertelemenizi tavsiye ederim. Bu durum inatlasmaya donusurse kizinizla olan iliskiniz olumsuz etkilenecektir. Problem sadece geceyse, en cok hangi saat araliginda kacirdigini belirleyip ona gore kaldirmayi deneyebilirsiniz. Uykudan bir saat once sivi tuketimini durdurmanizda fayda var. Kolay gelsin!

Henuz kaslari gelismemis normal gelisim gosteren bir cocugun egitimine 2 yasindan sonra baslanmalidir.cunku kaslari ancak o zaman olgunlasir ve tutup birakabilir.emin olmak icin 2,5 yasinda baslayabilirsiniz 4 yasina kadar bile uzayabilen bir surectir bu :)

Back