21 aylık bebeğimin beni delirten hali...nasıl öğretecem yardım edin lütfen...

herkese selam....oh bir ben değilmişim.ben de yazayım da az rahatlıyayım
22 aylık bir kızım var.
sürekli koltuk tepesi nde
tvnin düğmesini kapar durur bakmayalım diye.kapatır bi de heh der
yemek yerken tablasında ne varsa yere savururya da söker atar üzerinde ne varsa..
kumanda ve cep telefonlarımızı sürekli attiiii der atar (5inci kumanda!)
mama sandalyesinin tablasına çıkar ayakta oturdu kalktıııı hareketleri yapar
gözümüzün içine baka baka elektirk prizlerine uzanır
ben bulaşık yıkarkenn ya da tezgahı toplarken o mutfak dolap ve çekmecelerinde ne varsa boşaltır,içne girer kaybolur!
mutfak araç gereçlerinden artık o sorumlu...lazım olduğunda ya ondan istiyorum ya da ben oyuncak sepetinden gidip alıyorum...makarna süzgeci,tencere kapağı,plastik tel süzgeç,çay tabağı,çelik kaseler,sarımsak döveceği,plastik kepçe,tahta kaşık ve spatula,....aklıma gelenler bunlar..ha ha haaa bazen eğilip hemen yerden alıp kullanıyorum!
mutfak dolaplarını son iki çekmeceleri artık boş.tezgah üstleri kullanamadığım ya da ondan kaçırdığım cam eşyalarla dolu.
market poşetleri ve insörtler genelde hep yerlerde.
patates soğanlar mutfakta yerlerdedir.özellikle de soğan kabukları....ama daha henüz yerden eğilip birşey alıp yemek yapmadım:))
ilk zamanlar çok gerilyordum.arada hafif hafif gerilmeler yine oluyor.ama zamanla çözüyorsunuz.ben mutfakta çalışmaya başladığım gibi o da hemen başlıyor dökmeye dolapları boşaltmaya.o zaman anladım ki ben iş yaparken o da iş yapıyormuş.benim işim bitince (çok şükür çabuk öğrendi)o da çıkardığı şeyleri tekrar yerine koyuyor artık.yani birşey yapma peşindeler..işe yarama...benimkini böyle çözdüm...niyetin kötü olmadığını anlayınca istet istemez boşveriyorsunuz.biraz saldım çayıra mevla kayıra oluyor heh heh...
laf aramızda...bizim evde her an taşınılacak gibi...sehpalar ters çevrili,sandalyeler onun yatağında,yemek masamız odanın en olmıyacak ama onunda üzerine çıkamıyacağı bir yerde.
bugün en son onu vc ye minik eteğini attiiii diye atmaya çalışırken yakaladım.

herşeye rağmen....az önce heryerini kıyafeti üzerinden öptüm de geçtim nete..zilli evimi talan ediyor.ama ben onu yine ÇOK SEVİYORUM!

Bnmde oglum 22. Ayina yeni girdi siz ne anlatıyorsanız aynısı eksiksik bizde öyle artık kimsenin evine gitmiyorum kiziyolar bana gelmiyorsun diye gidince de oturmadigimi gorunce hak veriyorlar nasıl başa çıkacağımi bilmiyorum bnde delirmek üzereyim

Benim kızım da 17 aylık. Ben yemek yaparken mutfaktaki tüm dolaplar aşağı iner. Önce bir kaşık alıp kendince yemeğini yapar bebeklerine yedirir sonra tencerelerin içine girip zıplar sıkılınca da tencereleri ters çevirerek tezgahta ne var ne yok karıştırmaya çalışır:) sesi çıkmıyorsa bir yerlerden su bulup onu üstüne başına döküyordur ya da yere döküp suyla oynuyordur vb. Bu davranışlar çok normal hatta ben destekliyorum merakını gidermesi için. Kendine zarar verebilecek bir şey yapmadıkça izliyorum ve açıklamalar yapıyorum ama bu arada tabiki net sınırlar koyuyorum. Ayrıca çocuklu olmanın ne olduğunu bilmeyen, unutan arkadaşlarıma gitmiyorum, kızımla ikimizin de rahat edeceği arkadaşlarıma gidiyorum. Tabi arada gitmemiz gereken yeni tanıştığımız ya da toplantılarımızın olduğu arkadaşlar oluyor o zaman da dediğiniz gibi genelde oturmuyorum. Yalnız bunlar bana zor gelmiyor bilakis kızımın meraklı olmasını destekliyorum

Ayy çekmece boşaltma huyu benim oğlumdada vardı ama 18 aylıkken bıraktı şükür bikeresinde bayramdı akrabalar gelmişti benim renkli iç çamaşırlarımı salona getirmişti Allahtan konuşmaya dalmışlardı da gören olmadı koştum aldım hemen elinden..sonra yatak odası çekmecelerini bantladım sürekli açılmayınca vazgeçti bu huyundan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…