21 aylık bebeğimin beni delirten hali...nasıl öğretecem yardım edin lütfen...

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
selam kızlar...21 aylık bi oğlum var... allaha şükürler olsun sağlıklı bi bebek....ama öyle bi huyu varki napsam öğretemedim... yürümeye başladığı andan beri sürekli sağı solu devirip dökme, çekmeceleri full boşaltma, dolaplarda ne var ne yok hepsini indirme....daha saysam bitmez...çok yaramaz değil allaha şükür ama bu huyu beni delirtiyor...kendi evimi dizayn ettim çktan aşağı kısımlardabulunan dolaplar bomboş...ama biyere gitsem yüzümü yere geçiriyor...milletin evinde kurcalamadık çekmece bırakmıyor...her saniye arkasında koşmaktan beş dakka oturamıyorum bi bardak çay içemiyorum...çevreme bakıyorum böyle yaşıt bebekleri olanlar gayet rahat otururyorlar, çocuklarda oyuncaklarla oynama derdindeler,,ama benim bacaksız girmiş yatak odasına herkesin parfüm şişelerini toplamış içeri getiriyor...düşünün rezil durumumu... geçen gün bi tanıdığa gittik, iki dakka oturmadım yerimde en son dediler çocuktur rahat ol dağıtsın toplarız nolcak falan diye...iki dakka oturdum o sırada gitmiş tezgahın altındaki çekmeceleri boşaltmış cezveleri süzgeçleri kucağına almış geziniyor... yağ şişesini devirmiş allahıma şükür içi boş sayılır dökülmemiş halıya...düşünün halıyıda yeni yıkamış kadın...ya dökülseydi ne diyecektim ben... ya kızlar diyeceksiniz çocuktur yapar diye, ama inanın benimki artık alışkanlık halini aldı çocukta...tamam o yaşlarda meraklı oluyorlar çevreyi keşfetme içgüdüleri ağır basıyor ama o dönemini geçeli çok oldu...yani uzun zamandır yürüyor...yani bu kurcalama olayları yavaştan azalıp kendini oyuna falan vermesi gerekmezmi...bazı çocuk geç ilerler doğru ama bu alışkanlık haline gelmiş bi huy ve ben artık evden bile çıkmaya korkuyorum...her gittiğim evden sinirle dönüyorum...napsam bi akıl verin nasıl vazgeçirsem nasıl eğitsem fikri olanlara yardımcı olun lütfen...şimdiden teşekkür ederim...

bak şu bacaksıza :) seninki 21 aylıkta yapıyo ya benimkooine ne deneli dediklerinnin aynını 13 aylık oğlum yapıyor
o kadar bunalttıki kırıp dökmeden çekmece boşaltmaktan etrafı kirletmekten havalar tam düzelsede çıkarsam yemegini bile prkta yedirsem" diyorum
şu andada tuslara basıyor zor yazıyorum

ortak derdimiz var canım emin ol,benimde 25 aylık kızım var anlatmama gerek yok senin yazdıklarının aynısı,kendi evimden geçtim artık ne nerde bulamıyorum bile,kendi odasında çekmece içlerini bi görsen çorapları artık teke tek kaldı hiç çift çorabımız yok hepsi kayıp..kendi odamda eşarp çekmecem karmakarışık herbirini çıkarıp başına takıp geliyor,başka eve gittiğimizde aynı dediğin gibi parfüm şişelerini açıp kokluyor,hatta geçen hafta babannesinin evinde yatak odasına girmiş çekmeceye basıp aynanın önünde koskoca krem kutusunu açıp heryere bulaştırmış bide üstüne kremden yüzü gözükmüyordu bembeyaz olmuş,onu mu temizliyim etrafımı temizliyim napıcam bilemedim sinirden kıpkırmızı olmuştum,insan çok kızıyor ama o kadar anlatmama rağmen söz geçiremiyorum elbet bi gün vazgeçecek bu huyundan yapacak bişey yok biraz sabır hepimize..

evde kayınpederim varken elinde sütyenle yatak odasından çıkmaya çalışıyordu 15 aylık kızım:))bir seferinde de kondom aldım elinden.düşünün yani halimizi
herhangi bir yerdeki eşyaları yere atıyor,ben topluyorum ,hemen ardımdan tekrar atıyor.o attıklarına asla dönüp bakmıyor bir daha,yani oynamıyor falan.sadece yerde dursunlar istiyor.
bir gün düzeleceği umudundayım.

aaaa çok güldüm..kendimi o halde düşündüm de kayınpederin gözünde...:) allah korusun..ama yaparlar canım benim arkdaşımın oğlu dedesine demişki daha yenice konuşmaya başlamıştı...dedeee ben annemi gördüm gece babamı öptü :) allahım düşün artık dedenin ne cavep verebileceğini :) arkadaşım yerin dibine geçtim demişti zavallı...ama gerçkten belli olmaz benimkide alt çekmecelerde durur...kaldırsam iyi olacak artık...zaten heryeri boşalttım ama onlar duruyordu.. :)

parkda çözüm değilki canım 10 saat tutamayız ki parkata dönüp dolaşıp dönecez eve...ama vallahi bıkkınlık geldi..kendi evimi umursamıyorum artık ama gittiğim yerden sinir stres dolup geliyorum...

bu yaştaki çocuğun böyle davranması gayet normal bence neden böyle diye üzeleceğinize çocuğum normal gelişim sürecinde diye sevinmeniz gerek. otistik olsa ve hiçbirşeye tepki vermese ne yaaprdınız? sinirlendiğiniz anlarda engelli çocukları düşünüp rahatlayabilirsiniz.

sanırım seneye bütün eşyalarımı değişcem.. cam dolaplarım hep koli bandıyla bantlı.. gardrobumun üzeri dağ gibi..
her an taşınıp gidecek gibi evim...
vitrinler bomboş,örtülerim toplanmış.. bütün bunlara rağmen duvarlarım karalanmış..
ama şikayet etmiyorumki:)
çünkü çalıştığım için fazla zaman ayıramıyorum.. enerjisini boşaltması lazım.. biliyorum ki zamanla düzelcek..
bırakın dağtsın.. ilk zamanlar bakıcıdan,dağınıklığımız yüzünden utanıyordum..
sağlıklı ve mutlu olsunlar yeter..

evet evet söylediklerime ilave olarak senin yazdıklarını da ekliyorum mobilyalar koli bantlarıyla bantlı,duvar ünitesinin cam raflarını yerinden söktük aynı dediğin gibi her an taşınmaya hazır gibiyim,sen çalışıyormuşsun ama ben bütün gün bu karmakarışık evde evi ev görünümüne sokmaya çalışıyorum artık doğru düzgün misafir bile çağırmıyorum.

Merhaba canim hic uzulme yalniz degilsin benim oglumda 17aylik ve cokcok merakli bir cocuk evde bir sekilde idare ediyorum dagitiyor topluyorym,cekmeceler bantli vitrinin alt raflari bos yani salonda zarar verecegi birsey yok fakat misafirlige gitmekten nefret ediyorum heryeri karistiriyor 5 dk oturamiyorum hep pesinde geziyorum allah sonumuzu hayir etsin duzelicekler herhalde.Bence her cocuk farkli bizimkiler fazla merakli ve fazla hareketli napalim buyuyene kadar idare edicez cok tatlilar ama ya insan sinirleniyor ama ilerde bugunleri bile gulumseyerek hatirliyicaz:))kolay gelsin hepimize sabirli guclu direncli gunler bizimle olsun sevgilerle:))

Merhaba canim hic uzulme yalniz degilsin benim oglumda 17aylik ve cokcok merakli bir cocuk evde bir sekilde idare ediyorum dagitiyor topluyorym,cekmeceler bantli vitrinin alt raflari bos yani salonda zarar verecegi birsey yok fakat misafirlige gitmekten nefret ediyorum heryeri karistiriyor 5 dk oturamiyorum hep pesinde geziyorum allah sonumuzu hayir etsin duzelicekler herhalde.Bence her cocuk farkli bizimkiler fazla merakli ve fazla hareketli napalim buyuyene kadar idare edicez cok tatlilar ama ya insan sinirleniyor ama ilerde bugunleri bile gulumseyerek hatirliyicaz:))kolay gelsin hepimize sabirli guclu direncli gunler bizimle olsun sevgilerle:))

evet cnm baksana yalnız değilizzz benimki de 15aylık tam bir milli felaket girmediği delik yok karıştırmadığı bi yer kalmıyo 5-10dk.içerisinde evi tanıyamıyorum hızlılarda maşallah benim büyük oğlum 5yaşında hiç onda böyle şeyler yaşamadım çok zoruma gidiyor şimdi yawrum hiçbir şeyi karıştırmadı sorar anlatırdım cızz derdim 2kere gider bi daha gitmezdi kuzum ama bu ufak var yaaa canımdan bezdiriyo ne uyku ne düzgün yemek çok fenaa çoook

Bu huyundan vazgeçmesini istiyorsanız yapacağınız şey: Belki 1 belki 2 hafta tüm çekmeceleri boşaltmasına izin vermek ve hiç müdahale etmemek. Ya da onunla beraber boşaltmak... Tepki almadığını görünce sıkılıp bırakacaktır. Bütün oyuncaklardan eninde sonunda sıkılmıyorlar mı? Ama yapmalarını istemediğimiz şeylerden hiç vazgeçmiyorlar çünkü dikkat çekiyorlar. İlgilenmiyormuş gibi yapın. Tabi ona zarar verecek şeyler olmasın çekmecelerde. Bir süre dağınıklık toplamak zorunda kalırsınız sadece ama emin olun sonra bırakacaktır.

işte buna kesinlikle katılıyorum karıştırma dökme dağıtma hususunda bennimkinin de üzerine yok maşallah ama bi arkadaşım 5 yaşındaki oğlunu psikoloğa götürüyordu yeni bebeği vardı ve çocuk çok kıskanıyordu diğer yeni doğandan da karıştırıyo dağıtıyo diye şikayet ediyordu hep..5 yaşındaki için gittiklerinde bi keresinde diğerinden de bahsetmiş dr ona kısıtladıkça daha da artacaktır demiş o da evde heryeri toplamıştı benim gibi mutfak dolaplarını bağlamıştı falan evde karıştıracak biyer kalmamıştı ama misafirlikte her yeri talan ediyordu bikeresinde benim evi de benim oğlanla bir dağıtmışlar bir gün akşama kadar anca topladım..neyse misafirlikteki evlerde bütün çekmeceler açık yeni bir ev ve karıştırılacak ne çok şey var dimi onlar için işte tam da bunu söylemiş psikolog evde her yeri bağlamaktansa onun oralarda neler var görmesine karıştırmasına izin verin demiş arkadaş yaptı bunu tabi dökülecek kendine zarar verecek şeyler hariç..sonra bir daha bağlamadı dolapları hiç karıştırmıyordu çünkü hayret ettik ben de denedim ve artık hakkaten ellemiyor benimki de..sen de bi dene bakalım gazelcim ama misafirlikte de yine yapar bunu unutma çünkü yeni gördüğü bir yer değişik eşyalar heyecanlandırıyor çocuğu naapsın orda da yanında 2 dakka dur iştediği şeylere sen yanındayken bakmasına müsade et kısıtladıkça daha çok üzerine düşüyorlar...

canım bir cümlen dikkatimi çekdi alt kısımlardaki dolapların hepsi boş demişsin işde bu cümle anladığım kadarıyla çocuğun boş dolap karıştırmakdan sıkılmış:) bence ona ve etrafa zarar vereceği şeyler harici dolaplarını tekrar doldur bırak karıştırsın boşaltsınki zamanla bıksın hepimiz geçdik bu yollardan akşama kadar o mutfak çekmecelerinin dolaplarının çamaşır çekmecelerini kaç kere topladığımı unuttum ama eninde sonunda sıkılıp bırakıyorlar doğrusu artık seninkinin aylarında bırakmışdı benim kızım ha bizimkide gittiği evlerde o ne bu ne merak eder ama dolap çekmece karıştırmak yerine oyuncaklara yönelir

Benimkinde de (30 aylık) her şeyi atma huyu var, müdahale etmeden de olmuyor, ne yapacağız bilmiyorum. Eline ne geçse (kumanda, telefon, çatal, kaşık, oyuncak araba vs.) sağa, sola, bize (!), televizyona (!) her şeyi atıyor. Böyle bir sorun yaşayıp da çözmeyi başaran var mı?

yAni surda yeni yeni ark.larimin evine sik gider oldum.arkadasim gitmiycen gezmeye cocugun anlayip bu huylarindan vazgecene kdr anlamtacaksin kucuktur dah anlamaz amma bi kac sefer sonra oda yanlis oldigunu zmnla anliycak.sende evinde surekli arkasinda takipte olcksn gezmeyede gitmeyiver yani:)

Çok komik ya:) güldüm gerçekten...ammaaann çocuk işte, boşver tatlım. biz dokuz ay sabırla taşımışız.kim daha sabırlı olabilir onlara karşı...:))

benim oğlumda 17 aylık.. bizde de var aynı sorunlar.. ama zamanla azaldı. eskiden o dağıtırdı. hiç sesimi çıkarmazdım. ona zararlı olacak herşeyi kaldırdım. diğerleri kaldı. gitti geldi açtı kapattı. beraber dağıttık. ama zamanla azalttı. şimdi tektük karıştırıyor. misafirliğe gittiğimde de ona 3-4 aydan beri öğrettiğim şey şu: "burası bizim evimiz değil karıştıramayız. yenge kızar" bizim eve gidince karıştırırız dedim. açıkçası. işe yaradı. ama bi yere gittiğimde hiç onu yalnız bırakmadım. ev sahibi rahat bırak gitsin dedi ama hem onlar açısından hem çocuğumun güvenliği açısından. çünkü başkasının evindeki tehlikeyi göremeyebilrim. çocukarına aklına gelmedik şey yok. en iyisi yanından ayrılmamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…