- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
evde kayınpederim varken elinde sütyenle yatak odasından çıkmaya çalışıyordu 15 aylık kızım:))bir seferinde de kondom aldım elinden.düşünün yani halimizi
herhangi bir yerdeki eşyaları yere atıyor,ben topluyorum ,hemen ardımdan tekrar atıyor.o attıklarına asla dönüp bakmıyor bir daha,yani oynamıyor falan.sadece yerde dursunlar istiyor.
bir gün düzeleceği umudundayım.
bak şu bacaksıza :) seninki 21 aylıkta yapıyo ya benimkooine ne deneli dediklerinnin aynını 13 aylık oğlum yapıyor
o kadar bunalttıki kırıp dökmeden çekmece boşaltmaktan etrafı kirletmekten havalar tam düzelsede çıkarsam yemegini bile prkta yedirsem" diyorum
şu andada tuslara basıyor zor yazıyorum
sanırım seneye bütün eşyalarımı değişcem.. cam dolaplarım hep koli bandıyla bantlı.. gardrobumun üzeri dağ gibi..
her an taşınıp gidecek gibi evim...
vitrinler bomboş,örtülerim toplanmış.. bütün bunlara rağmen duvarlarım karalanmış..
ama şikayet etmiyorumki:)
çünkü çalıştığım için fazla zaman ayıramıyorum.. enerjisini boşaltması lazım.. biliyorum ki zamanla düzelcek..
bırakın dağtsın.. ilk zamanlar bakıcıdan,dağınıklığımız yüzünden utanıyordum..
sağlıklı ve mutlu olsunlar yeter..
işte buna kesinlikle katılıyorum karıştırma dökme dağıtma hususunda bennimkinin de üzerine yok maşallah ama bi arkadaşım 5 yaşındaki oğlunu psikoloğa götürüyordu yeni bebeği vardı ve çocuk çok kıskanıyordu diğer yeni doğandan da karıştırıyo dağıtıyo diye şikayet ediyordu hep..5 yaşındaki için gittiklerinde bi keresinde diğerinden de bahsetmiş dr ona kısıtladıkça daha da artacaktır demiş o da evde heryeri toplamıştı benim gibi mutfak dolaplarını bağlamıştı falan evde karıştıracak biyer kalmamıştı ama misafirlikte her yeri talan ediyordu bikeresinde benim evi de benim oğlanla bir dağıtmışlar bir gün akşama kadar anca topladım..neyse misafirlikteki evlerde bütün çekmeceler açık yeni bir ev ve karıştırılacak ne çok şey var dimi onlar için işte tam da bunu söylemiş psikolog evde her yeri bağlamaktansa onun oralarda neler var görmesine karıştırmasına izin verin demiş arkadaş yaptı bunu tabi dökülecek kendine zarar verecek şeyler hariç..sonra bir daha bağlamadı dolapları hiç karıştırmıyordu çünkü hayret ettik ben de denedim ve artık hakkaten ellemiyor benimki de..sen de bi dene bakalım gazelcim ama misafirlikte de yine yapar bunu unutma çünkü yeni gördüğü bir yer değişik eşyalar heyecanlandırıyor çocuğu naapsın orda da yanında 2 dakka dur iştediği şeylere sen yanındayken bakmasına müsade et kısıtladıkça daha çok üzerine düşüyorlar...Bu huyundan vazgeçmesini istiyorsanız yapacağınız şey: Belki 1 belki 2 hafta tüm çekmeceleri boşaltmasına izin vermek ve hiç müdahale etmemek. Ya da onunla beraber boşaltmak... Tepki almadığını görünce sıkılıp bırakacaktır. Bütün oyuncaklardan eninde sonunda sıkılmıyorlar mı? Ama yapmalarını istemediğimiz şeylerden hiç vazgeçmiyorlar çünkü dikkat çekiyorlar. İlgilenmiyormuş gibi yapın. Tabi ona zarar verecek şeyler olmasın çekmecelerde. Bir süre dağınıklık toplamak zorunda kalırsınız sadece ama emin olun sonra bırakacaktır.
selam kızlar...21 aylık bi oğlum var... allaha şükürler olsun sağlıklı bi bebek....ama öyle bi huyu varki napsam öğretemedim... yürümeye başladığı andan beri sürekli sağı solu devirip dökme, çekmeceleri full boşaltma, dolaplarda ne var ne yok hepsini indirme....daha saysam bitmez...çok yaramaz değil allaha şükür ama bu huyu beni delirtiyor...kendi evimi dizayn ettim çktan aşağı kısımlardabulunan dolaplar bomboş...ama biyere gitsem yüzümü yere geçiriyor...milletin evinde kurcalamadık çekmece bırakmıyor...her saniye arkasında koşmaktan beş dakka oturamıyorum bi bardak çay içemiyorum...çevreme bakıyorum böyle yaşıt bebekleri olanlar gayet rahat otururyorlar, çocuklarda oyuncaklarla oynama derdindeler,,ama benim bacaksız girmiş yatak odasına herkesin parfüm şişelerini toplamış içeri getiriyor...düşünün rezil durumumu... geçen gün bi tanıdığa gittik, iki dakka oturmadım yerimde en son dediler çocuktur rahat ol dağıtsın toplarız nolcak falan diye...iki dakka oturdum o sırada gitmiş tezgahın altındaki çekmeceleri boşaltmış cezveleri süzgeçleri kucağına almış geziniyor... yağ şişesini devirmişallahıma şükür içi boş sayılır dökülmemiş halıya...düşünün halıyıda yeni yıkamış kadın...ya dökülseydi ne diyecektim ben... ya kızlar diyeceksiniz çocuktur yapar diye, ama inanın benimki artık alışkanlık halini aldı çocukta...tamam o yaşlarda meraklı oluyorlar çevreyi keşfetme içgüdüleri ağır basıyor ama o dönemini geçeli çok oldu...yani uzun zamandır yürüyor...yani bu kurcalama olayları yavaştan azalıp kendini oyuna falan vermesi gerekmezmi...bazı çocuk geç ilerler doğru ama bu alışkanlık haline gelmiş bi huy ve ben artık evden bile çıkmaya korkuyorum...her gittiğim evden sinirle dönüyorum...napsam bi akıl verin nasıl vazgeçirsem nasıl eğitsem fikri olanlara yardımcı olun lütfen...şimdiden teşekkür ederim...
evde kayınpederim varken elinde sütyenle yatak odasından çıkmaya çalışıyordu 15 aylık kızım:))bir seferinde de kondom aldım elinden.düşünün yani halimizi
herhangi bir yerdeki eşyaları yere atıyor,ben topluyorum ,hemen ardımdan tekrar atıyor.o attıklarına asla dönüp bakmıyor bir daha,yani oynamıyor falan.sadece yerde dursunlar istiyor.
bir gün düzeleceği umudundayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?