- Konu Sahibi Cevrimhici
-
- #1.841
İnşallah tşk ederimSedasyon önerdi mi diş hekiminiz peki? Sedasyonla uyku haline yakın bir duruma geçiyorsunuz. Operasyonun çoğunu hatırlamıyor insanlar bu şekilde. Böylece alt çenenize gereken işlemleri yaptırabilirsiniz. Daha önce yaptırmadığın için pek bilmiyorum tabii ki diş hekiminizle konuşun bakalım belki işe yarar.
Tarsustayım canım o doktor tam olarak nerdeTimur nadir demircana gittim. O da cene cerrahi. Benim daha yedi ay falan oldu sanirim. Hala ayni muayenehanede. Siz mersinin neresindesiniz?
Tren istasyonunun karsisinda canim. Hemen orda bir park var. Parkin karsisindaki apartmanin birinci kati. Tabelasini gorursun zaten. Timur nadir demircan diye yazsan tam adres de cikar.Tarsustayım canım o doktor tam olarak nerde
Canım izmir de değilim ama ben de özelde çektirdim. 20 lik diş çekimi normal dişten pahalı oluyor.Merhaba arkadaşlar, 20lik dişim birkaç yıldır ara ara çıkma halindeydi. Sağ tarafımda üst ve alt sanırım biraz çıkmış, altı görebildim biraz çıkmış üstü göremedim. Ara ara yanağımı ve bademciğimi şişiriyordu sonra geçiyordu. Birkaç gündür yine başladı yanağımda öyle bir yara yaptı ki yemek yiyesim bile gelmiyor çok acıyor, hatta çenemde bile belli bir yere bastırınca acıyor. İzmir`deyim bir doktor önerisi olan var mıdır? Özel hastanelerin pahalı olduğunu duydum açıkçası şu an ona verecek durumum yok.
Ne kadar ödemiştiniz ve hangi yıldı acaba?Canım izmir de değilim ama ben de özelde çektirdim. 20 lik diş çekimi normal dişten pahalı oluyor.
Pardon üstteki mesaj size aitmiş dikkat etmemişim soruyu sormadım varsayın teşekkür ederim :)Ne kadar ödemiştiniz ve hangi yıldı acaba?
Canım estağfirullah yakın zamanda yaptırdım 150 lira aldılar 20 lik dişe. Bir de komplike dis cekimim vardı 200 aldı ona da. Özel de hep aynıdır ya da bu fiyat skalasindadir sanıyorum ki.Pardon üstteki mesaj size aitmiş dikkat etmemişim soruyu sormadım varsayın teşekkür ederim :)
Benimde çene yapım dar o yüzdenYirmi yaş dişimiz niçin geç çıkıyor?
İnsan vücudundaki bazı organların günümüzde pek işlevleri olmamasına rağmen insanlık tarihinin başlangıcında önemli roller oynadıkları sanılıyor. Vücudumuz sanki başka şeyler de yapabilmek için yaratılmış gibidir. Örneğin çok ilginç yerlerimizde kıllar vardır, dizlerimiz olması gerekenden çok büyüktür, ayaklarımızda bu kadar parmağa ihtiyaç var mıdır, apandisitimiz vücudumuzda ne arıyor?
Kılların nedeninin ilk insanların duygularını sadece sesle değil hareket ve koku ile de iletmeleri olduğu sanılıyor. Vücudumuzun bazı bölgelerinde bulunan tüy ve kılların ana görevleri koku üretip özellikle erkek ve dişi arasında iletişim kurmaktı. Aynı şekilde apandisitin de başlangıçta ot yiyen atalarımızın otlarını sindirmekte kullandıkları, ama zamanla otlamaktan vazgeçtikleri için körelen bir organ olduğu sanılıyor.
Yabancıların "akıl dişi" de dedikleri yirmi yaş dişleri geç çıktıkları gibi, çoğu kez problem de yaratırlar ve diş hekimlerince derhal çekilmeleri önerilir. Aslında çiğnemede pek fonksiyonu da olmayan bu dişler bize henüz yiyeceği pişirerek yemeyi keşfedemeyen atalarımızın mirasıdır. Onların çiğ yiyecekleri yemek için daha kuvvetli bir çeneye ve dişlere ihtiyaçları vardı.
Zaten diğer bütün dişlerimiz de aynı anda çıkmaz. Önce süt dişleri çıkar. Onlar döküldükten sonra ön dişler ve köpek dişleri çıkar sonra da azı dişleri. Yirmi yaş dişleri bu sırayı biraz geçirerek takip eder. Bütün bu olaylar olurken de çenemiz gelişmeye devam eder, ancak 20 yaşını geçtikten sonra yirmi yaş dişlerine çene kemiğimizde yer açılır.
İnsanlık geliştikçe yirmi yaş dişine de çenemizde o kadar az yer kalıyor, yani insanın evriminde çene gittikçe küçülüyor. Bu nedenle bazı insanlarda bu dişler hiç çıkmadan gömülü olarak kalabiliyor. Yerine tam oturmadığından çürüyebiliyor, iltihap yapabiliyor. Bir fonksiyonu olmadığından da diş hekimleri çekip almayı tercih ediyorlar.
Görevleri sadece çiğnemek olmasına rağmen dişlerimizin içinde sinirler de vardır. Bu sinirler dişlerimizle ilgili acı, ağrı ve ısıyı beynimize iletirler. Yani dişimiz çürürse sinir bir problem olduğu konusunda beynimizi ikaz eder ama nedense bu ikazı diş çürdükten, iş işten geçtikten sonra yapar, diş hekimleri de o dişi kurtarmak için önce sinirini alırlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?