2025 Pcoslu olup Tüp bebek yaptıracaklar

• Konu Sahibi Konu Sahibi emos89
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

emos89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2021
40
13
38
35
Merhaba arkadaşlar ben 7.5 yıllık evliyim ilk 2 yılı çocuk düşünmedik . Sonra düşündüğümüzde olmadı kadın doğuma gittiğimde bi kaç muayeneden ve doktordan sonra pcoslu olduğumu öğrendim . (hep reglim düzenli olduğundan o zamana kadar bilmiyordum ama kilo , kıllanma vb sorunlarım vardı)
rahim filmim ve eşimin sperm test sonuçları temiz çıktı . 1 sene femara vb ilaçlarla yumurta takibi yaptık Ankarada özel bi klinikle sonuç başarısız oldu
1 kere aşılama yaptım yine sonuç başarısız oldu . Süreç beni psikolojik ve maddi olarak yorduğundan bi süre ara verdim bebek sürecine
2024 kasım ayında kan tahlillerimi yaptırıp yine Ankarada bi kaç tüp bebek merkezi ile görüştüm. Sonunda bi klinikle anlaştım o da bi kaç test istedi eşimden ve benden onları da verdik bi sorun çıkmadı. veeee ocak ayında reglimin 2. günü sürece başladık.
4 Ocak da Günlük 150+150 = 300 şeklinde meriofert kullandım. Toplam 9 gün bu iğneleri bu dozda kullandım.(4 ocak-12 Ocak)
10-11-12 ocakta aynı anda olgalutran iğnesi kullandım
13 Ocak p.tesi gece 12 de ovitrelle + gonapeptly kullandım
15 ocak çarşamba 11.30 da opu işlemim oldu 21 tane yumurta toplandı transfer günüm 20 ocak dendi
16 ocak da doktorum yazdı ;21 oosit ,18 m2 , 13 döllendi
17 ocak da ; 16 emb bölündü 15 grde1 , 1grde2
18 ocak da ; 8 gr1 1 gr2 6 tane yavaş gelişen emriyo var dendi 5. gün transfer yapacağız 4. gün aramayacağız denildi
ama opu dan 1 gün sonra aşırı ağrım oldu karnım şişti hareket edemediğimden h.sonu en yakın hastaneye gittim ve kadın doğumcum ohss geçirdiğimi söyledi transferi iptal etmemi söyledi tabi ben ağlayarak doktorumu aradım o zaman 5. gün donduracağız dediler
20 ocak 5. gün embriyo bilgileri ; 2+2+2 şeklinde 6 kullanımlık 6 embriyo donduruldu
bugün yine doktorum yazdı ; 4 tane daha embriyom gelişmiş ve toplamda 10 embriyo donduruldu

Pcoslular dondurulmuş embriyo daha başarılı olduğunu okudum ve duydum hep o yüzden herşeyde bi hayır vardır dedim . Doktorum 2. reglinde gel dedi yani mart ayı olur benim gibi aynı süreçte olan var mı merak ettim biraz uzun yazı oldu ama kusura bakmayın :)

Sizinle aynı süreçteyim ben de regl olmayı bekliyorum 2 regl geçirmiş olacağım transferden önce. Meriofert gonalf muadili mi acaba onu merak ettim

Sanırım öyle kimi gonalf kimi meriofert kullanıyor biraz doktorun da seçimi oluyor ben 2 kutu aldım bi kutunun içinde 10 tane var ve 12.900 tl di

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…