- 31 Ağustos 2012
- 21.783
- 35.089
Canım düz memurluk derken üniversiteden bitirdigin bir alan yok mu ?Allah nasip ederse düz memurluk için 2026 kpss ye hazırlanmaya karar verdim özel sektörün yorgunlugu çekilecek gibi değil
Birazcık geç oldu ama
Sormak istediğim bir konu var bazı kadrolar için bilgisayar sertifikası istiyorlar fakat kodun açılımına baktıgımda öğrenim sürecinde zorunlu ya da seçmeli bilgisayar dersi almış olanlar sertifika almış olarak kabul ediliyorlarmış
Üniversitede iken temel bilgisayar bilimleri dersi almıştım bu sayılır mı ?
Bir de memurluk görevleri hakkında ( nerede ne iş yapılır / nöbet sistemleri / rahatlıgı / maaşlar vs ) kısa bir araştırma yapayım istedim fakat memurlar sitesinde herkes resmen kavga ediyor ya da yanıltıcı bilgi veriyorlar ( bilerek - aday elemek istiyorlar sanırım ) bu konularda da burada herhangi bir konu başlıgı var mı acaba ? Ya da bilgisi olan var mı nasıl öğrenebileceğime dair ?
İnşallah hayalinizdeki yerlere hayırlısı ile yerleşirsiniz kızlarrr : )
4001 den diyorsan bu her zaman alım yapan bir kod değil. Bu sene MEB yüksek bir âlim yaptı ama her zaman olmuyor bu ve yüksek bir âlim yaptığında bile +85 puanla kapatıyor.
Bilgisiyar sertifikası üniversitede bilgisayar dersi aldıysan gerekli değil.
Maaş konusunu düşüneceğin en son şey olsun
Kpss de yüksek almaya odaklan. Çünkü bu en zoru. Ben büro personeliyim 39 kudur maaş alıyorum. Unvan degisikligi sınavına girip maaşımı ,45 kusure çıkarmayı hedefliyorum. Daha sonra da uzmanlık sınavına girip 50 kusure çıkarmayı.
Her kurumun farklı kariyer basamakları oluyor uzmanlık şeflik müdürlük gibi. Ama dediğim gibi önce hedefin atanmak olsun sonra diğerleri de olur.