- 2 Ağustos 2013
- 34.133
- 101.566
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Enlem ile ilgili kuzuGüneşin doğuş ve batış süresinin kısalması, çizgisel hızın artması demek mi?
Enlem ile ilgili kuzu
Cevap antalya miEki Görüntüle 2995622
Bunun çözümün de demiş ki yerel saat daha geride ise batıya gidilmeli bu tamam
Çizgisel hızın artması için güneye gidilmeli demiş. Soruda ama doğuş batış süresi
EvetCevap antalya mi
Yorumumu sildim, yanlış bilgi olmasın. Şimdi anladım
Iki kritere gore yorumlamak gerekiyor. En geri sakarya ama dogus ve batis suresinin kisalmasiyla cizgisel hiz ne alaka ben onu anlamadimAslında yerel saat en geri sakarya, antalya daha doğuda hatalı olabilir mi
Enleme bagli olarak kuzeye gidildikce gunesin dogus batis suresi artar güneye gidilçe azalir. Bu her enlemde çizgisel hizin ayni olmamasindan.Eki Görüntüle 2995622
Bunun çözümün de demiş ki yerel saat daha geride ise batıya gidilmeli bu tamam
Çizgisel hızın artması için güneye gidilmeli demiş. Soruda ama doğuş batış süresi demiş bu çizgisel hız mı demek
Şimdi çizgisel hiz her kutupta aynı değil. Bu yüzden çizgisel hiz en hızlı güneyde bu yüzden doğuş ve batış saatleri daha kısa sürüyor. Kuzeye gittikçe çizgisel hız azaldıkça doğuş ve batış suresi uzuyor. Bu yüzden cevap antalya. Soruda doğuş batış demeseydi cevap sakaryaydi yada süresi uzuyor deseydi cevap yine sakaryaydiIki kritere gore yorumlamak gerekiyor. En geri sakarya ama dogus ve batis suresinin kisalmasiyla cizgisel hiz ne alaka ben onu anlamadim
Cozdugum ilk testte bu kadar takilirsam
Eki Görüntüle 2995625
Hah şimdi oturdu biraz aslında direkt çözüme sizin yazdığınız ilk cümleyi yazsa kafam karışmazdı. Çizgisel hızı katınca karıştıEnleme bagli olarak kuzeye gidildikce gunesin dogus batis suresi artar güneye gidilçe azalir. Bu her enlemde çizgisel hizin ayni olmamasindan.
Şimdi anladım sosyalim çizgisel hızla bağlantısınıŞimdi çizgisel hiz her kutupta aynı değil. Bu yüzden çizgisel hiz en hızlı güneyde bu yüzden doğuş ve batış saatleri daha kısa sürüyor. Kuzeye gittikçe çizgisel hız azaldıkça doğuş ve batış suresi uzuyor. Bu yüzden cevap antalya. Soruda doğuş batış demeseydi cevap sakaryaydi yada süresi uzuyor deseydi cevap yine sakaryaydi
Sayende bendede iyice oturdu kuzumŞimdi anladım sosyalim çizgisel hızla bağlantısını
Sınavda çıkarsa aklıma sen geleceksinŞimdi anladım sosyalim çizgisel hızla bağlantısını
Kuzeyden güneye , dogudan batiya kısımlarini tam oturtursaniz sorulari daha kolay çözersenizHah şimdi oturdu biraz aslında direkt çözüme sizin yazdığınız ilk cümleyi yazsa kafam karışmazdı. Çizgisel hızı katınca karıştı
İnşallah oturur bende deKuzeyden güneye , dogudan batiya kısımlarini tam oturtursaniz sorulari daha kolay çözerseniz
Mesela dogus batis suresinin azaldigini okuyunca güneyden kuzeye gidildikce neler oldugu aklima geldi.
Yerel saatle ilgilenmedim bile şiklarda en güneydekini aradim.
Soruda dogus batis suresi artiyor deseydi de en kuzeydekini arardim.
Sevindim kuzumSayende bendede iyice oturdu kuzum
Hadi inşallahSınavda çıkarsa aklıma sen geleceksin
Esra Hoca ile ilerliyorum.Videolar daha kalici oluyor.
Esra hoca ve Emrah hocayi tavsiye ederim.