2024 Burç Yorumları

tumblr_c900b0a7fc2c058470313c172360efc3_c84cba3e_1280.jpg

KOÇ

2024 Kuzey ay düğümünün burcunuzdan geçişi dönüşümlü ve kadersel etkilere gebe. 8 Nisan’da burcunuzda olan tutulma sonbahara kadar yılın en önemli zamanına işaret ediyor. Yeni kararlar alacak, yeni adımlar atacak, girişimlerde bulunacaksanız. Yeni insanlarla tanışabilir, tanıştığınız kişilerden yardım görebilirsiniz. 26 Mayıs’a kadar Jüpiter Boğa burcunda para konularında şanslı olabilir, kaynaklarınızı büyütmek, değerlendirmek anlamında girişimlerde bulunabilirsiniz. Özellikle 20 Nisan Jüpiter- Uranüs kavuşumu sürprizli gelişmeleri karşınıza getirebilir. Sağlam yatırımların meyvesini alabilir, yeni bir iş kurabilir, hayal ettiğiniz bir işe girebilir, meslek edinebilir, yeteneklerinizi değerlendirebilirsiniz. Gelirleriniz artacaktır. 26 Mayıs itibariyle yıl boyu Jüpiter İkizler geçişi size yeni bir eğitim getirebilir, bir eğitimi bitirebilir, ticari girişimlerde bulunabilirsiniz. İş seyahatleri artabilir ya da seyahatin bol olduğu bir iş başlayabilir. Yakın çevre, kardeş, akraba gündemleri artacaktır, onların hayatındaki gelişmelere yakından dahil olmak söz konusu olabilir. Jüpiter- Plüto üçgen açısı Haziran ayında size iletişim, yeni anlaşmalar, iletişim ağınızın genişlemesi, sözleşmeler alanında güzel etkiler vadedebilir. İşinizin tanıtımını, reklamını yapmak için bu evreyi değerlendirebilirsiniz.

Satürn Balık burcunda yolculuğa devam ediyor. Yaşamınıza düzen getirmelisiniz. Gökyüzü bir yandan yenilik getirirken, diğer yandan iyi gelmeyen kişi ve konulardan arınmaya, çeşitli yüzleşmelere itecektir. Farkındalığınız yıl boyu artmaya devam ediyor. Maneviyat, terapi ve psikolojik tedavilere yönelebilir, kendinizi zaman zaman geri plana almak isteyebilirsiniz. Sağlık alanında ertelenmiş rahatsızlıklar, tedavi süreçleri yaşanabilir ya da birine refakat etmeniz gerekebilir. Nisan ve Eylül ayı kronik rahatsızlıkları tetikleyebilir ancak iyi yönüyle beslenme, uzun zamandır başlanamayan diyet programları hayata geçirilebilir, spora başlayabilir, zararlı alışkanlıkları bırakabilir, bağımlılıklarınız için destek alabilirsiniz.

25 Mart tutulması bitmesi gereken bir ilişkiyi bitirebilir, evlilik sonlanabilir ya da bir ortakla yollar ayrılabilir. 2 Ekim Güneş tutulması ise yeni bir ilişkiye, bir birlikteliğin ciddiyete evrilmesine, evlilik, işbirliği, anlaşmalar anlamında önemli fırsatlar getirecektir. 2023 Ekim ayından itibaren devam eden konularda tamamlanma ve yeni başlangıçlara hazır olun.



BOĞA

26 Mayıs 2024’e kadar Jüpiter’in burcunuzdaki seyahati size hedeflerinize ulaşmayı, arzu ettikleriniz için risk almayı, kariyerde yenilik ve hedefleri gerçekleştirmek adına şans sunacak. Bilginiz genişleyebilir, çeşitli fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Yeteneklerinizle öne çıkabilir, ertelediğiniz tüm konularda girişimler yapabilirsiniz.

Jüpiter 26 Mayıs’tan itibaren İkizler burcunda olacak ve size bereket getirecek. Kazançlarınız konusunda artış, beklediğiniz bir paranın elinize geçmesi, işinizi genişletmek ya da iş değiştirmek gibi söz konusu olabilir. Bir gayrimenkul alımı satımı gerçekleşebilir, yeni kaynak arayışlarına girebilir, yeteneklerinizi değerlendirebilirsiniz. Yıl boyu iki işle ilgilenmeniz mümkün. 20 Nisan Jüpiter- Uranüs kavuşumu terfi, zam getirebilir, iş arıyorsanız bulabilir, başvurduğunuz yerlerden geri dönüş alabilirsiniz. Yatırım yapmak için özellikle Haziran’ın ilk haftası daha şanslı.

2024 tutulmalarıyla kim dost kim değil ayrımını yapacağınız, size iyi gelen ya da sizi aşağı çeken insanları ayrıştırma zamanı. Çalışma ortamınız, çalışma arkadaşlarınız, alışkanlıklar ve genel düzeniniz mercek altında. Hizmet aldığınız kişilerle yol ayrımları ya da bu alanda yeni başlangıçlar söz konusu olabilir. Temponuz içerisinde dinlenmeye, durmaya özen göstermelisiniz.

25 Mart Terazi burcunda Ay tutulması tam da bu konuları tetiklerken, hem kişisel düzeniniz, hem meslek hayatınızda size tamamlanma yaşatacaktır. Bir işten ayrılabilir, yer değiştirebilirsiniz. Sağlıkta kronik rahatsızlıklar tetiklenebilir. İhmal edilen konular yüzeye çıkabilir. Yer değiştirebilir, taşınabilir, terfi, atama alabilirsiniz. 14 Şubat civarı Mars- Plüto Kova burcu kavuşumu kariyerde bir kopuşu, üstlerle ilişkilerde zorlanmayı getirebilir. Satürn Balık burcunda yolculuğa devam ediyor. Bir projeyi topluma sunabilir, ekip çalışmasına katılabilir, bir ekip kurabilir, sosyal çevrenizi gözden geçirebilir, bazı yol ayrımları yaşayabilirsiniz. 7 Aralık’ta başlayan Mars retrosu çok önemli. Yuva, evlilik, aile alanında dikkat edilmesi gereken, tartışmalardan uzak durulması gereken bir dönem. Kazalara, özellikle trafikte dikkat edilmeli.



İKİZLER

Yıl boyu Satürn Balık transiti devam ederken mutsuz olduğunuz bir işten ayrılabilir, kariyerde görev ve sorumluluklar artabilir. Yeni iş başvuruları yapabilir, kendi işinizin sahibiyseniz yeni açılımlar yapabilirsiniz. Evlilik, birliktelikte bazı sınavlarla karşılaşmanız olası. Kimileri aile kurabilir, kimileri ebeveyn olabilir, kimileri uzun süren bir flörtü evlilikle taçlandırabilir. Üstlerle sorunlara dikkat edilmelidir. Aile büyüklerinin sağlık gündemleri artabilir.

26 Mayıs’a kadar Jüpiter Boğa burcunda, sağlıkla ilgili beklediğiniz konularda şifa gelebilir. Kronik rahatsızlıklar hem tetiklenecek, hem iyileşecektir. Korku ve kaygıları dönüştürmek, ruhsal olarak derinleşmek, bilinçaltı terapilere yönelmek için güzel zamanlar. Çevrenizle yüzleşmelere hazır olun.

26 Mayıs itibariyle yılsonuna kadar fırsatları güzel değerlendirenler için harika bir evre. Jüpiter burcunuza geçiyor, verilen emekler karşılığını bulur, bazı şanslar ayağınıza gelebilir. Yeni bir ilişki başlayabilir, ilişki evliliğe dönebilir, ebeveyn olabilirsiniz. Yeni kariyer fırsatları doğabilir. Arzularınız için harekete geçin. Taşınmak, yer değiştirmek, tabii ki Jüpiter’in genişletme özelliğiyle iştah ve keyfe düşkünlük yıl boyu mercek altında.

Tutulmalar aşk evinizde. Yeni bir aşk kapınızı çalabilir, çocuk sahibi olabilir, hamilelik haberleri gelebilir, çocuklarınızın hayatında dönüşümlere, başlangıçlara, değişimlere tanıklık edebilirsiniz. Kariyerde teklif almak, yeni çevrelere girmek, sosyal çevrenin genişlemesi ışığınızı parlatabilir. Hayatınıza yeni dahil olan bir kişiyle işbirliğine gitmeniz, siyasi organizasyonlar, vakıf, grup çalışmalarına katılmanız söz konusu olabilir.

Yönetici gezegeniniz Merkür’ün 1–26 Nisan, 4–30 Ağustos, 25 Kasım – 16 Aralık tarihlerindeki retro görünümleriyle geçmişi gözden geçirmek, yarım kalan konuları toparlamak için gökyüzü size olanak sunacak. Yeni bir iş anlaşması, evlilik tarihi ya da önemli imzalardan bu tarihler aralığında uzak durmanızda yarar var.



YENGEÇ

2024‘de Satürn Balık burcunda seyahatine devam ediyor. Yıl boyu bakış açınızı değiştirmeye, bilginizi genişletmeye, ufkunuzu büyütmeye özen göstermelisiniz. Hayatı sorgulayacaksınız. İnançlarınız ve dünya görüşünüz değişiyor. Yeni bir eğitime başlamak, eğitim vermek, yurtdışı seminerlere katılmak, yeni yerler keşfetmek gibi vizyoner her konuyu heybenize katın. İkinci bir işe yönelebilir, akademik başvurular yapabilir, yurtdışı bağlantılı yeni gündemlerle karşılaşabilirsiniz. Uluslararası bir ticari girişim, yeni bağlantıları getirebilir, yurtdışı menşeili bir firmada işe başlayabilirsiniz. Dava, mahkeme gibi hukuksal konular öne çıkabilir. Bazı işlerin yavaş gidebileceğini göz önünde bulundurun. Kalıcı olanın peşinden gidin, yargılarınızı kırın.

Jüpiter 26 Mayıs’a kadar Boğa burcunda size hedefleriniz konusunda yenilik ve cesaret sunmaya devam ediyor. Sosyal medya, basın yayın, tanıtım, reklam gibi işlerde başarı sağlanabilir. Otorite figürlerinden destek alabilir, yeni iş görüşmelerinde bulunabilirsiniz. Sosyal olacak, yeni çevrelere gireceksiniz. Hayallerinizi gerçekleştirmek için fırsatları yakalamaya bakın. Davet, organizasyonlar, kalabalıklar bu dönem size yenilik getirecektir. Kariyer hayatınızda kaynaklarınız genişleyebilir.

26 Mayıs’tan yılsonuna kadar Jüpiter İkizler burcuna geçiyor, arka planda sağlık konularını öne çıkartabilir, ameliyat, operasyon gündemleri öne çıkabilir. Birine refakat etmeniz gerekebilir. Birçok konuyla yüzleşecek bazı konuları hayatınızdan çıkartacaksınız. Dinlenmek, kalabalıklardan uzaklaşmak, kendinize dönmek istediğiniz bir dönem başlıyor. Yüzleşmelere hazır olun. Sezgileriniz artacak, ilahi olarak korunduğunuzu hissedeceksiniz. Uzaklar bu dönem sizi daha fazla cezbedebilir. Bu yıl gerçekleşecek tutulmalar kötü giden bir ilişki ya da evliliğin sonlanışı ya da haritanız iyi açılar alıyorsa evlenebileceğinizin işaretçisi. Hayatınızdaki temel yapı taşları yerinden sarılabilir. Ebeveynlerin konuları, sağlıkları ve sorumlulukları, kariyer ve aile arasındaki denge hepsi mevcut. Taşınabilir, yer, şehir, ülke bile değiştirebilirsiniz. 2024’te huzur sizin için her şeyden önemli olacak.



ASLAN

Jüpiter’in 26 Mayıs’a kadar Boğa burcu yolculuğu yetenekleri göstermek, yeni iş fırsatları yakalamak adına şans vadediyor. Fikrinizdeki konular hayata geçebilir, statünüze dair önemli gelişmeler yaşanabilir. Terfi, zam ya da pozisyon değişimi gerçekleşebilir. Hem özel hem meslek hayatınızda birçok konuyu aynı anda idare etmeniz gerekebilir. Ama bu sizi yıldırmayacaktır. Miras, satıştan elde edilen bir gelir, eşinizin gelirlerinde artış, sizin kazancınızın büyümesi gibi etkiler gelebilir.

26 Mayıs sonrası Jüpiter İkizler burcuna geçerek yılsonuna kadar size geçmiş emeklerinizin karşılığını verecek. Yeni insanlar, yeni kariyer, ödül ve başarıyla karşılaşabilirsiniz. Sizin için eğlenceli, motivasyonun yükseldiği bir dönem. Görünür olacak ve ışığınızla parlayacaksınız. Gelirler artabilir, yetenekler öne çıkabilir. Ekip çalışmalarından fayda görmeniz mümkün. Çevreniz değişebilir, yurtdışına, şehir dışına taşınabilirsiniz.

8 Nisan’da meydana gelecek Güneş tutulması eğitim, yurtdışı bağlantılı konular, hukuksal alanda kadersel gelişmeleri karşınıza getirebilir. 20 Ağustos dikkat istiyor, Jüpiter- Satürn kare açısı ikili ilişkilerle ilgili bazı krizler, ortaklaşa paralarla ilgili sorunlar getirebilir. Yıl sonunda burcunuzda başlayacak Mars retrosu, sizi yalnızlığa itebilir, motivasyon düşebilir, eski ailevi konular gündeme gelebilir. Yeni bir konuya başlamayın. Bu dönemi sakin geçirin. Arkaya bakmadan ilerlediğiniz bir yıl.



BAŞAK

Jüpiter Boğa burcunda 21 Nisan’da Uranüs’le kavuşacak ve size ilişkiler, ortaklıklar, eğitim, ticari alanda fırsatlar getirecek. Sürprizli durumlara hazır olmalısınız. Satürn Balık burcunda yolculuğa devam ediyor, 26 Mayıs itibariyle de Jüpiter İkizler burcunda, demek ki evlilik ve duygusal ilişkilerle ilgili bitişler ve yeni başlangıçlara yıl boyu hazır olmalısınız. Sınanıyorsunuz. Yıl boyu gerçeklerden kaçınmadan tüm ilişkilerinizde yüzleşmelisiniz. Ayaklarınız yıl boyu yere sağlam basmalı. İlişkilerde dengeler önemli. Değerlerinizi sorgulayacaksınız. Kariyerde değişiklik yapabilir, yeni bir işe başlayabilir, terfi alabilirsiniz. Ticaret, müşteriler, satış alanında büyüme fırsatları yakalayabilirsiniz. 12- 18 Mart arası beklediğiniz para, yatırımlar anlamında şanslı günler.

Nisan- Mayıs ayları yeni iş teklifleri, evlilik teklifi, yeni tanışmalar anlamında şanslı zamanlar. Yurtdışı yaşam, akademik, eğitim, seyahat konularınız varsa olumlu gelişmeler yaşanabilir. Mayıs ayına kadar ev değiştirebilir, ev alım satımı, kiralama yapabilir, ya da evinizin içinde tadilat, değişim yapabilirsiniz.

Terazi- Koç aksındaki Ay düğümleri, kaynaklar, başkalarından gelen gelirler, miras, satış ya da kendi kazançlarınız anlamında bazı değişim ve krizleri vurguluyor. Yıl boyu gelir gider dengenize özen göstermeli, gereksiz harcamalardan kaçınmalısınız. Yılsonunda gerçekleşecek Mars retrosu sizi sert bir şekilde etkileyebilir. 7 Aralık’a kadar hedeflerinizi, gerçekleştirmek istediğiniz planları yoluna koymaya bakın. Bu dönem aksaklıklar, problemler çıkabilir, sağlığınıza özellikle dikkat edin.



TERAZİ

Ay düğümleri ve tutulma enerjileri burcunuzda devam ederken sizi mutsuz eden ne varsa ayıklayacak ve arınacaksınız. Başrol sizin. Kriz enerjisi artık bitiyor ve emeklerin karşılığını alma zamanı. Kendi sınırlarınızı aşacak ve bazı risklere gireceksiniz. Özel ve kariyer hayatınızda radikal değişimlere hazır olmalısınız. Bu değişim zaman zaman dengenizi bozsa da unutmayın, uzun vadede başarı sizinle. Yeni bir ilişkiye başlayabilir, kariyer değişimi yaşayabilir, dış görünümünüzde, imajınızda değişim yapabilir, yeni bir sosyal çevre edinebilirsiniz.

26 Mayıs’ta başlayacak Jüpiter İkizler yolculuğu yıl bitimine kadar uzun süredir devam eden bir hukuki konuyu sonuca ulaştırabilir, uluslararası konular varsa rayına oturabilir, uzak yerlere bol seyahat fırsatları getirebilir. Eğlenceli ve kendinizi keşfedeceğiniz bir dönem. Hayata pozitif bakacak, yeni insanlar tanıyacak, yeni tecrübeler edineceksiniz. Sağlık konusunda şifa bulabilirsiniz. 25 Mart ve 8 Nisan tutulmaları çalıştığınız kurumun, işin, evin değişmesine işaret edebilir. Evlilik, boşanma, ev alım, ya da aileyle ilgili kadersel etkiler devrede. Unutmayın her anlamda ektiğinizi biçeceksiniz.



AKREP

Geçtiğimiz yıl size kimliğiniz, yaşam şartlarınız adına bir çok değişimi getirmiş olabilir. Artık hayata daha farklı bakıyor olabilirsiniz. 2024’de sağlığınızın önemli, iş ve koşturmanızın yoğun olacağını söyleyebiliriz. Günlük düzen ve meslek hayatınızda sorumluluklar artabilir, çok çalışıp yorulabilirsiniz. İş arıyorsanız bulacak, yeni iş koşullarına sahip olacaksınız. Kimileri ortaklık yapabilir, kimileri iş birliklerinde yolları ayırabilir. Nisan ayında konular tetiklenebilir.

Jüpiter 26 Mayıs itibariyle İkizler burcuna geçiyor, başkalarının kaynakları, ortaklı işlerde şans, eşinizin işinde artış, konumunda değişim, çekmek istediğiniz bir kredinin onayı ya da bir burs başvurusu gibi güzel etkiler devrede olabilir. Fırsatları fark edin.

Eylül ayı aşk, çocuklar, hayattan alınan keyif, belirli yatırımlar yapmak, paranızı değerlendirmek adına olumlu fırsatları getirebilir. Satürn geçmiş dönemden bu yana düşündüğünüz ancak arka plana attığınız yetenekleri ya da bir hobiyi değerlendirmeniz için olanak sağlayacaktır.

Geçmiş aşklar yeniden kapınızı çalabilir, yolunuzu ayırdığınız kişilerle yeniden bir araya gelinebilir. Bulunduğunuz yerden, evden ayrılmak isteyebilir, kendinize yeni bir sayfa açabilirsiniz. Bir çok yükselen Akrep çocuk sahibi olabilir.

26 Mayıs sonrası yıl sonuna kadar finansal desteklerle karşılaşabilirsiniz. 7 Aralık’ta başlayacak olan Mars retrosu yönetici gezegeniniz olması sebebiyle ebeveyn ve üstlerinizle ilgili anlaşmazlıklara, bir ilişkinin bozulmasına ve önceden size verilmiş sözlerin unutulmasına işaret edebilir. Sağlık sorunları yaşanabilir.



YAY

20 Ocak 2024’ e kadar Merkür retrosu sebebiyle yeni bir şeye başlamadan, eksikleri gözden geçirmeniz adına önemli zamanlar. Hayatınızda ne istiyor, neyi yolculamak istiyorsanız bunun muhasebesini yapın ve tamamlayın.

Şubat ayı sizi hızlandıracak. Jüpiter 26 Mayıs’a kadar iş ortamında terfi, yeni bir pozisyon anlamında kalıcı fırsatlar getirecek. Nisan ve Mayıs ayında kendi işinizi kurabilir, bir yeteneğinizi değerlendirebilir, kendi işiniz varsa bunu büyütebilirsiniz. Ticari olarak uluslararası bağlantılarda bulunabilir, imza atabilirsiniz. Evlenmeye karar verebilir, yeni bir eve taşınabilir, güzel fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Sürpriz ortaklıklar ve güzel iş teklifleri gelebilir, beklediğiniz o terfiyi alabilirsiniz. Bunların hepsi sizin sabır ve çabanızla karşılık bulacaktır unutmayın. Geçmişten beri hayata geçiremediğiniz eğitimleri alabilirsiniz.

26 Mayıs sonrası ev ve kariyer hayatındaki dengeyi kurmak, yeni ortaklıklar geliştirmek için destekleyici olurken, eşinizin işi ve kaynaklarında değişim yaşanabilir. Yeni insanlarla tanışabilir, çevrenizden yardım ve destek görebilirsiniz. Yalnızsanız yeni ilişki fırsatlarına hazır olun. Satürn hem özel hayat hem kariyerde yeni temeller atmaya, bir şeyleri değiştirmeye yöneltecek. Kararlar değişebilir, yaşam yolunda önemli dönüşümler yaşanabilir. Aile büyükleriyle ilgili bazı sorunlar, sağlık problemleri, onların sorumlulukları zorlayabilir. Sosyal çevre değişebilir, tek başınıza ilerlemek isteyebilirsiniz.
Mars retrosu 7 Aralık- 24 Şubat 2025 zaman dilimi içerisinde eski aşklar, eski kızgınlıklar, bastırılmış duyguların temizlenmek üzere yüzeye çıkmasına sebep olacak. Bu süreçte rekabetten kaçının, yatırımlara riskle yaklaşmayın.



OĞLAK

Yönetici gezegeniniz yıl boyunca Balık burcunda hareketini sürdürecek. Bir şeyler için daha fazla sorumluluk alacağınız, kendinizi gelişmeye ve öğrenmeye adayacağınız bir yıl. Çeşitli kurslara, seminerlere, eğitimlere katılabilir, siz eğitim verebilirsiniz. Kardeşler, yakın çevreyle ilgili bazı sorumluluklar artabilir, onların gündemleri sizi meşgul edebilir. 10 Nisan civarı Mars- Satürn kavuşumu sizi kazalara, özellikle trafikte yaşanabilecek risklere karşı uyarıyor. Anlaşmalar, planlarda aksaklıklar yaşanabilir, kardeşler ve akrabalarla anlaşmazlıklar gündeme gelebilir.

Jüpiter Boğa geçişi 26 Mayıs’a kadar yeteneklerinizin daha da görünür olması için şans vadediyor. Özgüveniniz yüksek, aşk, sosyal çevre, çocuklar, maddi kazançlarla ilgili güzel etkilere sahip olacaksınız. 21 Nisan civarı aniden aşık olabilir, sürpriz teklif alabilir, çocuk sahibi olabilir, kaynakları güçlendirebilirsiniz. Yılın ilk yarısını güzel değerlendirin.

26 Mayıs sonrası Jüpiter işinizi geliştirmek, reklam, promosyon çalışmaları, iki işi bir arada götürmek gibi mesleki her alanda sizi daha çalışkan olmaya itecek. Yıl sonuna kadar.. Görev bilinciyle hareket etmelisiniz. Daha kalabalık ortamlarda çalışabilir, bir yardımcı, asistan ihtiyacınız varsa bulabilirsiniz. Fikir paylaşımları yapacak, zamanı verimli değerlendireceksiniz. Çalışma ve emekler karşılığında kimilerine başarı ve ün gelebilir. Plüto yıl içinde yeniden kısa bir geçiş yapsa da artık burcunuzdan ayrılıyor, öz değer duygunuz yükseliyor. Sizin için nefes alma zamanı.

2008’den bu yana dönüştünüz, kayıplar verdiniz, olgunlaştınız. Artık uzun vadede parayla ilgili güçlü etkilere sahip olacaksınız. İş arıyorsanız bulabilir, ticari fırsatlar elde edebilir, işbirlikleri yapabilirsiniz. Aralık ayındaki Mars retrosu kalp sağlığına, ortaklık ilişkilerine ve riskli yapılacak yatırımlara karşı uyarı niteliğinde.



KOVA

Plüto 21 Ocak’ta burcunuza geçiyor ve 20 yıllık yolculuğuna başlıyor. Artık büyük resmi görme zamanı. Bazı kazanımlar ve kayıplarla kadersel döngüde karşınıza çıkan her dönüşümü kucaklamalısınız. Daha cesaretli, güçlü ve hırslı olacaksınız. 2008’den beri zorlu etkilerle sınanmış olabilirsiniz. Ancak gittikçe olgunlaştığınızı gözlemlemiş olmalısınız. Hiçbir şey sizin için eskisi gibi değil. Ve olmayacak.

Satürn Balık burcunda yıl boyu iş arıyorsanız bulabilir, kaynakları genişletebilir, yetenekleri değerlendirebilirsiniz. Yalnız unutmayın ki, ayaklarınız yere sağlam basmalı, harcamalarda dikkat etmeli, kaynaklar konusunda uzun vadeli planlar yapmalısınız.

25 Mart ve 8 Nisan tutulmaları sizi hedeflerinize yöneltmek, işinizi uluslararası boyuta taşımak ya da bilginizi genişletmek anlamında çeşitli fırsatlar sunacak. Yurtdışı bağlantılı işler yapabilir, seyahatlere çıkabilir, eğitimler planlayabilirsiniz. Artık tüm bildiklerinizin ve hayata bakış açınızın değişme zamanı. Kalıplarınızdan kurtulmalı, bildiklerinizin dışına çıkmayı öğrenmelisiniz. Yeni anlaşmalar, sözleşmeler gündeme gelebilir. 21 Nisan Jüpiter- Uranüs kavuşumu yer, ev, şehir değişimini getirebilir, ani, güzel gelişmeler yaşanabilir.

26 Mayıs Jüpiter İkizler geçişi size bereket getiren önemli bir transit. Yeni aşklara, evlilik teklifine, yeni deneyimlere hazır olun. Kalıcı başlangıçlara adım atabilirsiniz. Hayattan keyif alacaksınız. Yeni flörtler ve heyecan duygunuz artacaktır. Kimileri ebeveyn olabilir, kimileri çocuk sahibi olabilir. Yaratıcı yönlerinizi besleyin ve yeteneklerinizi değerlendirin. Çocukları olanlar için başarı ve güzel gelişmeler söz konusu. Arkadaşlarınızla seyahat planları yapabilirsiniz.

Satürn Balık burcunda yıl boyu iş arıyorsanız bulabilir, kaynakları genişletebilir, yetenekleri değerlendirebilirsiniz. Yalnız unutmayın ki, ayaklarınız yere sağlam basmalı, harcamalarda dikkat etmeli, kaynaklar konusunda uzun vadeli planlar yapmalısınız.



BALIK

2024 Satürn’ün burcunuzda seyrine devamı sebebiyle çok önemli. Gökyüzünün öğretmeni dediğimiz Satürn’ün sizi büyütmek ve farkındalığınızı arttırmak için çeşitli sınavlardan geçirdiğini ve geçireceğini unutmayın. Sorumluluklarınız artabilir, bu sizi bazen yorabilir. Pes etmediğiniz taktirde dönüşüm sürecinden çok daha sağlam ve güçlü çıkacağınızı bilin.

25 Mart 2024 Terazi burcunda Ay tutulması ve 8 Nisan 2024 Koç burcunda Güneş tutulması daha evvel yapmış olduğunuz atılımların karşılığını verebilir, kazanç artabilir. Jüpiter Boğa burcunda 25 Mayıs’a kadar size çeşitli ilahi yardımları getirecektir. Yakın çevrenizden destek alabilir, kendinizi geliştirebilir, yeni bir anlaşma sağlayabilirsiniz. Önemli imzalar ve görüşmeler gündeme gelebilir. Kardeş, yakın arkadaşlar ve akrabalar öne çıkabilir, onlarla ilgili sevindirici gelişmeler yaşanabilir. Kurslara katılabilir, mesleki olarak bilginizi genişletebilir, yabancı dil öğrenmek isteyebilirsiniz. Kısa yolculuklar bu yıl artabilir.

10 Nisan civarı Mars- Satürn burcunuzda kavuşumda, sağlığınız konusunda dikkat isteyecek. Kendinizi kıstırılmış ya da depresif hissedebilirsiniz. Kazalara, sakarlıklara karşı dikkat edin.

Mayıs 2024 itibariyle Jüpiter yılsonuna kadar aile, yuva, mal alım satımları, kira konuları ya da taşınma gibi gündemleri öne çıkartabilir. Evlenmeye karar verebilirsiniz. Ev içi tadilat ve dekorasyon değişimi yapabilir, şehir ya da ülke değiştirmek söz konusu olabilir.

2 Ekim Terazi tutulması yeni bir ilişkiye başlangıcı, partnerin ya da eşin hayatında önemli gelişmelere işaret ederken, yılsonu Mars retrosu, sağlığınız konusunda uyarıyor. Bazı hassasiyetler yaşanabilir, geçmiş sorunlar nüksedebilir. Çok zorunlu olmadıkça bu tarihler arasında ameliyat ve herhangi bir operasyondan kaçının.






Seyran Ataklı
 
tumblr_7c988670c34e632032a2e8b83e97d6cb_a80b937b_540.jpg



2024 KOÇ BURCU ve YÜKSELEN KOÇ BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının cesur, öncü ve savaşçı burçları… 2024 yılının genelinde Balık burcundan geçen SATÜRN sizleri yeni bir döngüye hazırlama görevini üstlenmiş durumda.

Ruhunuzun en derinlerinde “iş kariyer, sosyal statümü ilgilendiren konularda bir şeyler yapmalıyım” sesi yükselse de başlangıçta bu çağrıya uyumlanmak zorlayıcı olabilir. Sorumluluk almaktan korktuğunuz, yüzleşmekten kaçındığınız tüm sorumluluklar kendilerini hatırlatacak bu yıl.

Son 30 yıldır sorunlu olduğunu bildiğiniz ve düzeltmek adına gerekli eforu sarf edemediğiniz konularda artık bir şeyler yapılmalı. Bağımlısı olduğunuz her tür zararlı alışkanlık, toksik ilişkiler, tatminsizlik hissettiğiniz gündem maddeleriniz sizden zorlu da olsa başarılmayı, halledilmeyi, yeni baştan yapılandırılmayı bekliyor.

Özellikle iş ve kariyer, sosyal çevreniz de bu geçişten nasibini alabilir. 2026 da SATÜRN ün burcunuza girmesi – 1996 dan bu yana ilk defa- sizleri önemli işleri başarmak adına bir dizi sorumluluk almaya davet edeceği için bu ve önümüzdeki yıl bir nevi Satürn derslerine hazırlık aşamasındasınız.

Hastaneler, kapalı yerler ile ilgili temalar, kontrol dışı kadersel denebilecek faktörler , gizli korkular devrede. Sizi “siz” olmaktan engelleyen her ne varsa bu 2 yıl iyi değerlendirilmeli ki 2026 sonrası güçlü bir şekilde hayatınızı yeni baştan yapılandırabilin.

2008 yılından bu yana PLÜTON iş ve mesleki alanınızdan geçiyordu. Toplumsal imajınızı ve statünüzü epey değiştiren bu geçiş hayatınızda pek çok güçlü kırılmanın, değişimin tetikleyicisi olmuştu. PLÜTON 2024 yılından itibaren arkadaş ve sosyal çevreniz, gelecek adına yapmayı planladığınız, olsun diye umut ettiğiniz konularda sizlere gücünü katmaya çalışacak. Önümüzdeki 20 yıl boyunca güç ve karizma gezegeni PLÜTON profesyonel iş ilişkilerinizi ve sosyal grup aktivitelerinizi oldukça güçlendirecek.

Astrolojinin büyük iyicili JÜPİTER 26 Mayıs 2024 e dek finansal alanınızdan ilerlerken, sizleri maddi konularda desteğini sunacak. Doğum haritanızın desteklemesi halinde bu kişisel kazançlarınızjn artması anlamına gelir. 26 Mayıs 2023 den sonra ise İkizler burcuna geçecek olan JÜPİTER sizleri yeni anlaşma ve sözleşmelere yönlendirerek iletişim trafiğinizi de arttıracak. Kardeş ilişkileriniz, onlardan size gelen şans ve fırsatlar adına süreç sizleri desteklerken bol bol seyahat edecek, yakın çevrenizle olan bağlantılarınızı da güçlendireceksiniz.

Bu yıl ilişki, ortaklık ve evli iseniz eşiniz, evliliğiniz çok ama çok önemli durumda. AY düğümlerinin de KOÇ ve Terazi aksına geçişi ile birlikte, tutulmaların bu burçlarda olması özellikle sizleri birincil dereceden ilgilendirmekte. Çevrenizin, hayatınızın, kişiliğinizin ve de bedeninizin kontrolünü ele alma zamanı sizin için. İnisiyatif almanız, cesaret göstermeniz, kimsenin cesaret edemediği noktada kontrlü elinize alıyor olmanız önemli. İlişkiler adına çok önemli BAŞLANGIÇ ve BİTİŞ evreleri içerisinden geçeceksiniz 2024 de.

Bu anlamda ;

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI ilişkiler, evlilik ve ortaklık alanınızda. KOÇ burcundaki Güneş size güç bahşetse de bu tutulma bazı ilişkileri, ortaklıkları bitirebilecek güçte. Sorunlu giden bir evliliğiniz, ortaklığınız varsa bu tutulma sizin adınıza zorlayıcı.

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI, Güneş’in maksimum yüceliminde ve sizin burcunuzda. Genel itibariyle zorlu etkileri anlatsa da bu tutulma, geçmiş girişimlerinizi ve ilişkilerindeki temel isteklerinizi yeniden gözden geçirmenize neden olacak. Eski defterleri kapatmadan yenileri açmadığınızdan emin olmalısınız. Yeni başlangıçlar adına önemli bir dönemeçte olacaksınız.

18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI, Mart ve Nisan ayını ne derece verimli geçirdiğinize bağlı olarak tam bir hasat zamanı olacak sizin için. Verdiğiniz çabalar ödüllendirilecektir ve fakat gerekli düzenlemeleri yapmayanlar adına hüzün ve kırgınlıklar da bu dönem aktif. Duygusal anlamda inişli çıkışlı bir tutulma olacak sizler adına. Hayatınızdaki her türlü olumsuzluğu ardınızda bırakmak, arınmak ve şifalanmak için ise güzel bir dönem.

2 Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI ise yine ilişkileri hareketlendirebilecek bir tutulma sizin için. Sorunlu evlilik ve ilişkilerin bitmesi, mevcut sıkıntıların aşılması adına ise nezaketi ve diplomasiyi eğer önceliğinize alırsanız da yeni kapıların açılışı denebilir sizler adına. Potansiyel ilişki başlangıçları, iyi giden ilişkilerin evliliğe doğru yol alması olasılıklar arasında.
Burcunuzu da yöneten MARS; 24 Kasım 2023 ila 4 ocak 2024 arasında seyahatler, yurt dışı bağlantılar ve akademik konular alanında olacak. İşbirliği yapmaya, öğrenmeye ve limitlerinizi aşmaya dair motivasyonlarınızı arttıran bu geçiş yeni eğitimlere başlamak, hukuki konularda girişimler adına sizi destekleyecek.

4 Ocak- 13 Şubat 2024 arasında ise MARS kariyer alanınızdan ilerleyecek. Harita potansiyeli uygun olanlar adına bu süreç kariyerde parlama, kendini gösterme, olumlu anlamda hareketlenme dönemi olabilir. Üst ve otoriteler ile mücadeleler söz konusu olabilir.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasında ise MARS Balık burcundan geçecek ve bu size hayallerinizi gerçekleştirmek adına neleri nasıl yapmanız adına önemli bir içgörü sağlayacak. Gizli düşmanlıklara uğrama riskiniz olabilir mesleki konularda, sanki bir şeyler sizin kontrolünüzden çıkmış gibi de gelebilir ama azıcık sabır zira MARS 30 Nisan 2024 den sonra burcunuza giriş yapmış olacak.

20 Mart- 9 Haziran süreci Mars KOÇ burcu geçişi her anlamda hayatınızı hareketlendirecek. Güç ve enerji artışının gözle görünür olduğu bu süreçte gücünüzü etkin kullanmaya, hedef odaklı olmaya ve gerçekten belirgin bir sorunu çözmek adına harekete geçmelisiniz. Acelecilik ve tez canlılık noktasında sabırlı olmalı, kaza ve sakatlıklar yaşanmaması adına maksimum dikkatli olmalısınız.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS Boğa burcuna girdiğinde mali durumunuzu ilgilendiren kararlar, para konusunda güvenlik endişeleriniz artabilir. Riskli yatırımlardan, gereksiz harcamalardan uzak durmalı, güvenli yatırım araçlarında kalmaya özen göstermelisiniz.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında Mars doğum haritanızın iletişimle ilgili bir alanından geçiyor olacak. Yakın çevre ilişkileriniz, kardeşleriniz ile olan bağlantılar adına hareketli bir süreç olacak. Pazarlama- satış ve anlaşmalar- sözleşmeler oluşturmak adına motivasyonunuzun güçlenmesi söz konusu. Çevre değiştirme, yakın akraba ilişkilerinizde verilmesi gereken kararlar, anlaşmazlıkların çözümü adına hareket geçme zamanı.

4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreç MARS aile, yuva, ebeveynleriniz ile ilgili alandan ilerleyecek. Evinizi yenilemek, taşınmak, ev alım satım işleri, anne ya da babanıza dair gündem hareketlenecek. Aile içinde yaşanan gerilim, rekabet ya da olumsuzluklar devrede olabilir. Eşinizin iş hayatında bir dizi terslikler oluşabilir. Aile bireyleri ile olan ilişkinizde son derece sağduyulu davranmak zorundasınız, önünü kesemediğiniz sorunlar sonrasında çığ gibi büyüyebilir. Aile büyüklerinizin hastalık, ameliyat vb süreçleri söz konusu olabilir.

4 Kasım 2024 den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS ASLAN burcunda olacak ve bu burçta ise 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO pozisyonda kalacak.

Yılın son dönemi sizin için oldukça önemli. MARS ASLAN cesur hamlelerinizi, riskli yatırımlar yapmak adına gözü karalığınızı, yaratıcı yeteneklerinizi arttırsa da özellikle gerileme sürecine girmesinden sonra - cesaret ettiklerinizi aslında dikkatli planlamalar yapılmadan gerçekleştirmişseniz eğer- büyük sorun ve sıkıntı anlamına da gelebilir. Aşk hayatınız, yaratıcı enerjiniz, riskli yatırımlarda bulunmuşsanız eğer bu konularda ve eğer çocuğunuz varsa onun ile ilgili konular yılın son ayında sizi zorlayabilir. Sporla uğraşan sevgili KOÇ burçları spor sakatlıklarına da son derece dikkat etmeli. Yarım kalmış her türlü işinizi tamamlamak adına süreç size destek verecek ancak yeni kararlarınızı bu döneme getirmemeye dikkat etmelisiniz.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. İletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eden MERKÜR’ün gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyİleştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına çok olumlu süreçlerdir. İletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına sizler özellikle ;

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında yurt dışı ve bağlantılı konularda, hukuki girişimler, uzak seyahatlerinizi ilgilendiren rezervasyon, vize işlemleri vb konularda aksaklıklar, bekleme süreçleri ya da iptaller noktasında sabır göstermek zorunda kalabilirsiniz. Yarım bırakılan eğitimlere yeniden başvurmak adına süreç destekler ancak akademik başvurular ve yüksek eğitimle ilgili konularda azıcık sabır gerekebilir.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR sizin burcunuzdan KOÇ; dan gerileyecek. Bu süreçte bir de burcunuzda tutulma gerçekleşeceği için acele kararlar almamaya, düşüncesizce her duyduğunuz haberle gaza gelmemeye dikkat etmeli, yeni anlaşma ve sözleşmelere imza atmamaya özen göstermelisiniz.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Aşk ve romantik ilişkileriniz, çocuklarınız ve onlar adına alınacak kararlar , sağlık konuları, beslenme ve diyet alışkanlıklarınız, çalışma ortamınız ve astınız konumunda olan kişilerle ilgili olarak dikkat etmek ve vereceğiniz kararlarda 2 kez düşünmek zorundasınız.

26 Kasım- 15 aralık 2024 arasındaki süreçte MERKÜR bir kez daha YAY burcundan gerilerken, sizlere her türlü eğitim, bilgi alamaya yönelik konular, yırt dışı ve yabancı ülkeler ile olan ilişkileriniz, eğitim ve yayıncılık konuları, medya ile bağlantılarınız noktasında, eğitimler- seminerler verme noktasında gecikmeler, iptaller ve yeni baştan revize edilmesi gereken konulara dair gelişmeler getirebilir.



















2024 BOĞA BURCU ve YÜKSELEN BOĞA BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının sabırlı, kararlı ve güçlü burcu, Sevgili Boğalar… 2024 yılının genelinde Balık burcundan geçen SATÜRN sosyal çevreniz, arkadaş ilişkileriniz, geleceğe dair umut ettikleriniz ve işinizden elde ettiğiniz kazançlar hanesinden geçiyor olacak. Önümüzdeki 2 yıl boyunca bazı toksik arkadaşlarla yolların ayrılması, gelişiminize hizmet etmeyen gruplardan, ekip çalışmalarından çıkmak ya da harita potansiyeliniz ölçüsünde daha olumlu açılar varsa ekip yönetimi noktasında önemli sorumluluklar hayatınıza dahil olacak.

11 Haziran 2023- 21 Ocak 2024 arası ve 2 Eylül- 19 Kasım 2024 arasındaki zaman dilimleri PLÜTON Oğlak burcundan son defa geçiyor olacak. Yurtdışı seyahatler, yabancı kültürler, akademik konular ve hukuki süreçler adına yukarıda verdiğim tarih aralıkları olumlu anlamda son dönemeçler olacak.

22 Ocak – 31 Ağustos arası ve 20 Kasım2024 den sonra da yaklaşık 11 yıl PLÜTON kariyer, sosyal statünüz, mesleki konularınızı ilgilendiren alanda olacak. Bu çok önemli ve uzun vadeli bir geçiş.

BOĞA burcunun ilk günlerinde doğanlar -20-30 Nisan arası doğanlar- adına PLÜTON KOVA geçişi çok etkili ve önemli. İş ve mesleki anlamda çok önemli, geriye dönüşü mümkün olmayan, kadersel ve önemli süreçler içerisinden geçebilirler. Kendinizi gerçekleştirmek adına tüm gücünüzü ve kaynaklarınızı ortaya koymak zamanı diyebiliriz buna. Haritanızın zirvesinden geçen PLÜTON ya hep, ya hiç yaklaşımı ile önemli bir kariyer gelişimi adına çalışacak.

Astrolojinin büyük iyicili JÜPİTER 26 Mayıs 2024 e dek burcunuzda olacak. Gerçekten başarmak istediğiniz şeyleri, emin olduğunuz somut şeyleri büyüten, çoğaltan ve size inanç, iyimserlik, şans ve fırsat katan bu geçiş yakın çevrenizden destek almanızı da kolaylaştıracak. Yapıcı değişimleri destekleyecek. 26 Mayıs 2024 den sonraki 1 yıllık süreçte ise JÜPİTER finansal anlamda sizi desteklemeye devam edecek. Genel anlamda bu geçiş para kazanmak ve mali açıdan rahatlamak anlamına gelir eğer kişisel doğum haritanızda bunu destekliyorsa. Yeteneklerinizden para kazanmak, para yönetimi, işi gelirlerinizi arttırmak adına girişimler adına Jüpiter bir yıl süresinde szilerin yanında olacak.

2021 Aralık- 2023 temmuz arasındaki süreç sizin için özellikle İLİŞKİLER adına önemliydi. BOĞA ve AKREP burcundaki AY DÜĞÜMLERİ ve bunları hareketlendiren tutulmalar sizleri ilişkiler, evlilik, ortaklıklar, yakın beraberlikler konusunda etkiledi. Bu yıl ise KOÇ ve TERAZİ burcunda yaşanacak tutulmalar çalışma ortamınız, sağlığınız, günlük rutinleriniz, ruhunuzu sıkan ve bunaltan- bir taraftan da bundan kurtulmak istediğiniz- konular çerçevesinde etkileyecek. 2024 yılında sorunlarınıza cevabı sezgileriniz, hayal gücünüz ve içsel rehberliğinizi dinlediğiniz ölçüde alacaksınız zira KUZEY AY DÜĞÜMÜ haritanızın kapalı bir alanından geçiyor. Buraya ulaşmanın yolu içsel motivasyonu arttırmak, sezgileri güçlendirmek ve daha büyük evrensel planın sizin için en hayırlı olacağına inancınızı yükselterek, akışta kalmak. Üretkenliği en yüksek bir burcun mensubu olarak bu yıl delicesine işle, kariyerle, toplumsal hedeflerinizle meşgul olmak yerine gerçekten ne istediğinizi keşfetmek için bir parça yalnızlığa, sakinliğe ve de sadeliğe ihtiyacınız olacak. Bu geçiş hayatınızda en son 2005- 2006 ve 1986-1987 yılları arasında olmuştu. Birebir aynı deneyimleri yaşamasınız elbette ama dönün bir bakın o zaman nasıl bir zaman kalitesiydi sizin için?

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI, sağlık konusuna bir vurgu oluşturabilir. Ruh-Beden- Zihin sağlığınızı önemsemelisiniz. Ayrıca tutulma iş ve çalışma ortamınıza da vurgu oluşturacak. Bazı değişimler bu noktada devreye girebilir, mutsuzluk içinde yürüttüğünüz, bir ayağınızın sizi geri geri sürüklediği bazı işlerden ayrılmak isteyebilirsiniz. Kira veya kiracılık konusu yine ayrı bir gündem oluşturabilir bu süreçte. Rutin beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmek, düzenlemek isteyebilirsiniz.

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI, Güneş’in maksimum yüceliminde ve retro MERKÜR katılımı ile gerçekleşecek. Yeni girişimlerinize start vermeden bunların iyi düşünülüp, doğru stratejiler üzerine oturtulduğundan emin olmalısınız. Geçmiş işler yeniden gündeme gelebilir, eski alışkanlıklarınız yeniden kendisini hatırlatabilir. Muazzam bir içgörü kazanacağını bu süreç sizde blokaj yaratan her türlü sorun ve sıkıntıyı çözümlemek adına alacağınız terapiler, ruhsal çalışmalar adına müthiş yararlı olacak. Bilinçaltınızın derinliklerine dalmaya cesaret etmeli ve en derinlerde yerleşen “güvensizlik” kalıbınızı iyileştirmelisiniz. Özellikle bu süreç her tür şifa ve terapi çalışması için çok uygun.

18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI, Mart ve Nisan ayını ne derece verimli geçirdiğinize bağlı olarak tam bir hasat zamanı olacak sizin için. Duygusal hassasiyetinizin çok yüksek olacağı bu süreç Mart ve Nisan ayını ne derece verimli geçirdiğinize bağlı olarak, 2024 yılının bu son çeyreğinde geleceğe dair önemli planlar yapabilir, sevgili- eş- çocuk gibi sizin için birincil derecede önemli sevdikleriniz adına bazı endişelerinizin size “bir şeyler yapmalıyım” motivasyonu yükleyebilir. Bu tutulma arkadaş alanınızda, işinizde ekip çalışmalarınızı anlatan alanda ve SATÜRN’ün de bu alanda size sorumluluk ve sıkıntılar yükleyeceğini düşünürsek bu süreçte bazı gruplarla yollar ayrılabilir, sıkıntılı arkadaşlıklar bitebilir.

2 Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI ise çalışma ortamınızda gerçekleşecek. Uzlaşmacı, diplomatik, ılımlı ve uyumlu davranışlarınızın pozitif anlamda size büyük katkıları olacak bu tutulma sürecinde yeni bir iş ortamı, yeni çalışma şartları ve “ben varım !” dediğiniz yeni girişimler adına oldukça destekleyici. Sağlık adına da yine dikkatli olmak zorundasınız, yeni bir tedavi, yeni bir beslenme tarzı, yeni bir hayat stiline ilk adımı da yine bu süreçte atabilirsiniz.

2018 yılından bu yana URANÜS burcunuzdan ilerliyordu. Beklenmedik gelişmelere, hiç hesabınızda olmayan ve sizi hazırlıksız da yakalayan yeniliklere bu yıl da hazır olun. URANÜS bu yıl en çok 11-21 Mayıs arasında doğmuş olan BOĞA burçlarını daha fazla etkisi altına alacak. Geleneksel olmayan, alışılmadık, yeni denebilecek pek çok şey özellikle konfor alanından çıkmakta zorlana, ağır ve hantal BOĞA burçlarını bir parça huzursuz edebilir. Kişiliğinizin en farklı, en sıra dışı yönlerini keşfettikçe, 5 duyunuzla ilgili algılarınız daha da arttıkça , yeniliklere adapte olmaya daha gönüllü oldukça bambaşka bir “ ben” oluşturmanız mümkün.

Cesaretin ve aksiyonun, hareketin gezegeni MARS 24 Kasım 2023- 4 Ocak 2024 arasında YAY burcundan geçiyor olacak. Bu alacak-verecek, borç ve kredi konularında hayatınıza bir hareketlenme getirmekle birlikte harcamalar konusunda dikkatli olmanızı gerekli kılar.
Konut, araba, sağlık vb konularda sigorta yaptırmak adına harekete geçebilirsiniz.

4 Ocak- 13 Şubat arasında Oğlak burcuna geçecek ve burcunuzla olumlu bağlantı kuracak olan MARS; yurt dışı seyahatini gündeme getirebilir. Mesleki olarak yapmak istediğiniz girişimler adına da destek olabilecek bu süreçte yeni eğitimler, seminer ve satış- pazarlama çalışmaları gündeme gelebilir. Dış ticaret işleri ile ilgilenenler adına destekleyici bir dönem. Hedeflerinizi yeni baştan değerlendirip, ne yapmak istediğinize karar verme süreci olabilir sizin için.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasındaki süreç ise hırslarınızın belirgin bir şekilde artışından söz edebiliriz. Özellikle mesleki konularda rekabetin, motivasyonunuzun yükselmesi ile birlikte kariyer hayatınızda mücadele gerektiren olaylarla karşılaşabilirsiniz. Patron ve otorite figürleri ile çeşitli çatışmalar, bireysel isteklerinizi iş yerine kabul ettirmekle ilgili sıkıntılar oluşabilir.

22 Mart- 30 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise özellikle geleceğinize dair yapmak istediğiniz hayallerinizi, ideallerinizi ve motivasyonları da arttıracak bir süreç olabilir. Sosyal anlamda bağımsız ve özgürce hareket etme isteğiniz artarken, ekiple yapılan işlerde huzur kaçıran, uyumu bozan durumlar söz konusu olabilir. Bazı arkadaşlarınız ile zorunlu yol ayrımlarına girebileceğiniz gibi; yardımınıza ihtiyacı olan bir dostunuza da destek verebilirsiniz.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS burcunuzdan ilerliyor olacak. Uzun vadeli planlarınızı gündeme getiren bu süreç sağlam, somut, gerçekçi ve tedbirli hareket etmenizi zorunlu kılacak. Kendinizi bir parça daha aktif ve dinamik hissetmekle birlikte kaza ve sakarlıklara, maksadını aşan taşkınlıklara karşı da dikkatli olmak zorundasınız. Eşiniz ve evliliğinizi ilgilendiren kararlar da gündeme gelebilir.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında Mars doğum haritanızın finansla ilgili alanından ilerliyor olacak. Kazanç elde etme motivasyonunuzu arttıracak bu süreçte mali riskler de yine aynı oranda artabilir dikkatli olmalısınız. Düzenli gelirinizde dalgalanmalar olabileceği gibi yeni bazı masraf kapıları da açılabilir. Harcamaların artışı beraberinde mali konularda yeni bazı kararlar almanıza neden olabilir.

4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreç MARS aile, yakın çevre ilişkilerinizde bir hareketlenme yapacak. Doğası gereği çatışmaları ve mücadeleyi anlatan MARS; bu dönem özellikle kardeş ve yakın akrabalarınızla olan iletişimde tansiyonu yükseltebilir. İsteklerinizi daha rahat yapmak adına aile, yakın çevre ve koşullarından bağımsız hareket etmek isteyebilirsiniz. Kardeş ilişkilerinizde kopmalar, duygusal anlamda kırıcı durumlar MARS ın Yengeç geçişi ile daha da görünür olması anlamına gelebilir. Aynı fikri paylaşmadığınız insanlarla gereksiz denebilecek duygusal tartışmalara girmemeye özen gösterin.

4 Kasım 2024 den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS ASLAN burcunda olacak ve bu burçta ise 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO pozisyonda kalacak. Yılın son dönemi sizin için oldukça önemli. Aslan burcundan başlayıp, Yengeç burcunda da devam edecek olan bu gerileme süreci ailenizi ilgilendiren kararlar, ev- yerleşim konuları, mülk alım satımları noktasında sizi bir parça bekletecek, sabırlı olmak noktasında sınayacak gelişmeler getirebilir. Aile içinde kırgınlıklara, küskünlüklere, tartışmalara ve hatta uç boyutta kopma ve ayrılmalara da işaret eden bu süreç taşınma ve yer değişimlerini de etkileyebilir sizin hayatınızda. Önünü kesemediğiniz ve sizi oldukça da rahatsız eden konular varsa bu süreç bunlarla yüzleşme, hayatınızda neyin temelini atmaya çalışıyorsanız emekle, sabır ve kararlıkla bunu başarma dönemi olacak. MARS Aslan burcundan gerileme yaparken özellikle 21 – 30 Nisan arasında doğmuş alan BOĞA burçlarını çok daha fazla etkisi altına alacak.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. İletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eden MERKÜR’ün gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyileştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına çok olumlu süreçlerdir.

İletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına sizler özellikle ;

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında MERKÜR YAY burcundaki gerileme süreci özellikle finansal konularınızı, eşinizin gelirlerini ilgilendiren alandan olacak. Borç almak ya da vermek konusu gündeme gelebilir. Kredi çekmek, vergi ve sigorta konularına sıkıntı çıkaran, beklemenizi gerekli kılan durumlar olasılıklar arasında dikkatli olmalısınız. Miras konusunda uzun zamandır çözülemeyen bir konu varsa eğer bu süreç tekrar konuyu gündeminize getirebilir.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR KOÇ burcundan gerilemeye başlayacak. Nisan ayındaki tutulmalarda da eşlikçi olan MERKÜR kafa karışlığı, yönsüzlük, hedefsizlik ve belirsizliklerin daha çok hayatınıza girmesi anlamına gelebilir. Dalgınlık ve dikkatsizlik neticesinde olumsuz durumlar oluşabilir dikkatli olun. Kalabalıklardan biraz daha uzaklaşmaya, yalnız kalmaya ve özellikle kendi düşüncelerinizle baş başa kalmaya ihtiyacınız artacaktır. Yalnız çalışmak örneğin bu süreç adına daha olumlu, sessizliğe ve sakinliğe olan ihtiyacınız kafanızı toplamamınız için de önemli.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Aşk ve romantik ilişkileriniz, çocuklarınız ve onlar adına alınacak kararlar , eviniz, yerleşim ve mülk konuları, ebeveynlerle ilgili konularda MERKÜR her türlü karar adına bir kez daha sizi düşünmeye teşvik edecek. Emlak, baba evinizi ilgilendiren konular, babanızın mali durumu ile ilgili konular RETRO Merkür etkisi ile dönüp dolaşıp önünüze gelecek. Anlaşmalar özellikle kiralama- alım satım vb konulardaki anlaşmalarda- dikkatli olmalısınız.

26 Kasım- 15 Aralık 2024 arasındaki süreçte MERKÜR bir kez daha YAY burcundan gerilerken, konuyu yine finansal gelişmelere bağlayacak. Kredi çekmek, borç almak, ödemeler, sigorta ve prim ödemeleri, banka işlemleri, ortaklı işlerden elde edeceğiniz gelirlerle ilgili anlaşma ve sözleşmeler dikkat çekici olacak. Yeni anlaşmalara imza atmak için çok da uygun bir dönem olmayan bu süreç, borçların yeniden yapılandırılması; verilen bir borcun geri alınması adına ise destekleyici olabilir.















2024 İKİZLER BURCU ve YÜKSELEN İKİZLER BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının meraklı, zeki, hareketli ve söz ustaları sevgili İkizler burçları…

2024 yılının genelinde Balık burcundan geçen SATÜRN mesleki uğraşlarınız, kariyer hayatınız, patron- üst ve otorite figürleri ile olan bağlantılarınız, mesleki hedeflerinizi geliştirme yolundaki azminiz, bu yolda etkin kişilerle ilişkilerinizi anlatan alandan geçiyor olacak. Bu saydığım konularda bir dizi testten geçebilir, başarılı olmak adına her zamankinden daha fazla çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Sağlam temeller attığınız işlerde ilerleme kaydederken, sorunlu iş ve kariyer hayatınız varsa süreç sizlere daha zorlu etkiler getirebilir. 18 Eylül 2024 Balık burcundaki tutulma bu yıl sizin için en önemli gökyüzü zamanı olacaktır mesleki anlamda kırılmaları anlatması adına. Bu yılkine yakın deneyimleri bundan önce de 1995-1996 yılları arasında yaşamıştınız, bire bir aynı olayları yaşamasanız da yine konu başlığınız o dönemde de iş ve kariyer konuları çerçevesinde Satürn geçişiydi. 2024 yılında SATÜRN’ün 19 dereceye dek ilerleyeceğini düşünecek olursak en çok 21- 31 Mayıs ve 1-10 Haziran arasında doğan İKİZLER burcu mensuplarını etkisi altına alacak.

11 Haziran 2023- 21 Ocak 2024 arası ve 2 Eylül- 19 Kasım 2024 arasındaki zaman dilimleri PLÜTON Oğlak burcundan son defa geçiyor olacak. Bu süreç ortaklaşa gelirler, miras ve paylaşım konuları, borç alacak verecek konuları etrafında bazı konuları aktive edebilir. Geri dönülmez değişimler, mali konuda istikrarsızlar, eşinizin ya da ortağınızın finansal durumu adına stresler yaşanabilir.

22 Ocak- 31 Ağustos 2024 arasında ise PLÜTON Kova burcu geçişi hayatınıza yurt dışı ve yabancı ülkeler ile ilgili konuları, hukuki süreçleri, eğitim ve iletişimi, seyahatleri ve eşinizin kardeşleri ile olan ilişkileri hareketlendirecek. Hayata bakış açınızda radikal değişimler yapabilirsiniz. Özellikle 21- 30 Mayıs arası doğumlu olan İKİZLER burcu mensupları bu ve ilerleyen yıllarda olumlu anlamda gelişmeler yaşayabilirler.

Astrolojinin büyük iyicili JÜPİTER 26 Mayıs 2024’ e dek BOĞA burcundan geçiyor olacak. Haritanızın kontrol dışı faktörleri, endişeleri, gizli düşmanlıkları, hastalık ve hastane temalarını anlatan bu alan JÜPİTER geçişi ile kimi İkizler burcu için olumlu kimileri için ise kontrolsüz ve bir anda büyüyen sorunlar nedeni ile çekilmez bir hal almış olabilir.

Güzel haber şu ki 26 Mayıs 2024’ den sonraki 1 yıllık süreçte ise JÜPİTER sizin burcunuza; İKİZLERE girecek. Bu demek ki şans ve fırsatlara ulaşmak, pozitif anlamda gelişmeler yaşama adına azıcık daha sabır zira JÜPİTER İkizler burcu geçişi ile birlikte kişisel isteklerinizi daha rahat ortaya koyabilir, gerçekten başarmak istediklerinizin peşinden gidebilir, koşulları yönlendirme şansına da sahip olabilirsiniz.

2021 Aralık- 2023 temmuz arasındaki süreç sizin için özellikle hastalık ve zayıflıkları, size sıkıntı veren ve çok da kontrol edemediğiniz kadersel denebilecek durumları, çok çalışıp ama belki de az kazandığınız süreçleri anlatıyordu zira Akrep ve Boğa burcundaki tutulmalar bu söylediğim dönemde etkiliydi. 2024 yılında ise tutulmalar KOÇ ve TERAZİ burçlarında gerçekleşecek. Çocuklarınız ve onlarla olan ilişkileriniz, onların hayatında kadersel denebilecek gelişmeler, aşk hayatınız, eğlence ve sosyal hayatınız, geleceğe dair umut ve dilekleriniz, sosyal çevreniz, arkadaşlıklarınız bu eksendeki tutulmalar ile hareketlenecektir.

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI,
Aşk hayatınız, yaratıcı çalışmalarınız, hobileriniz ve çocuklarınız varsa eğer onlarla ilgili konularda etkili olacak. Tutulmanın yükselen burcunun sizin burcunuza düşmesi, PLÜTON Kova burcundan tutulmaya destek vermesi özellikle İKİZLER burcunun ilk 10 günlük evresinde doğmuş olanlar adına oldukça destekleyici ve harita potansiyeli uygun olanlar adına yeni bir aşka, ilişkiye, çocuk sahibi olmak adına verilen kararlara neden olabilir. Ancak 11- 21 Haziran arası doğan İkizler burcu mensupları yanılgılara ve net olmayan durumlara bir parça daha açık olabilirler Neptün etkisi ile.

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI, burcunuzu da yöneten MERKÜR’ün retro yaptığı süreçte gerçekleşecek. Haritanızın geleceğe dair umut ve niyetlerinizi ilgilendiren alanında olması; ileriye dönük hayal ve hedeflerinizin belki de yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini de anlatacak. Olasılıklar arasından en uyun ve sizi en heyecanlandıranı seçmeye çalışacaksınız. Yeni bir gruba girmek, eskiden üyesi olduğunuz bir derneğe yeniden katılım sağlamak, eski bir dosttan yardım ve destek almak adına sizleri destekleyen bir tutulma olacak. Yeni adımları ve yeni kararları uygulamaya koymak için Nisan 2024 sonuna kadar beklemenizi öneririm.

18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI, mesleki hedefleriniz, iş ve çalışma koşullarınızı anlatan alanda gerçekleşecek. Yaşı ve konumu uygun olan bazı İkizler burçları bu dönemde emekli olabilir, mesleğini daha geri plandan yürütebilir ya da iş temposunu yavaşlatabilir. Genel anlamda bu ev hayatınız ile kariyer hayatınız arasında sizi ikilemde bırakan, sorumluluk ve biraz da sıkıntı yaratan durumları anlatacak. İş hayatınızda sıkıntılar oluşurken daha çok çalışmak zorunda kalabilirsiniz. Ebeveynlerinizin sağlığı ya da onlarla ilgilenmeniz gereken durumlar, kardeşlerinizin sağlık hastalık konuları ve genel yaşam kalitesini ilgilendiren konularda da gündeminize gelebilir bu tutulma sürecinde.

2 Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI aşk hayatınızda yeni başlangıçları desteklemekte. Eğer çocuğunuz varsa onların hayatında yeni ve güzel başlangıçlar söz konusu olabilir. Kimi İkizler burcu mensupları ise çocuk sahibi olmak adına desteklenecek. Yaratıcı girişimleriniz, romantik ilişkileriniz adına olumlu gelişmelere daha açık olacaksınız zira burcunuzu yöneten MERKÜR bu tutulmaya eşlik ediyor.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. Merkür burcunuzun yöneticisi olan gezegen olduğu için sizin için bu yılki MERKÜR retrolarına da bir göz atalaım Merkür iletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eder, gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyileştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına olumlu kullanılması gereken zaman dilimleridir. İletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına şu dönelere dikkat edebilirsiniz 2024 yılında;

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında MERKÜR YAY burcundaki gerileme süreci özellikle eş, evlilik, ortaklık alanından gerçekleşecek. Evliliğinizde ya da ortaklı işlerinizde yanlış anlamalara, anlaşılmalara açık olacağınız bu süreçte özellikle eşle para konuları da gündeme gelebilir. Avukatlık işler, anlaşma ve sözleşmeler yine bu dönem geriye dönük biçimde aktifleştirir, önemli anlaşmaların imzalanmasında gecikmeler olabilir. Ticaretle uğraşıyorsanız müşteri ilişkilerinizde sorunlar veya yanlış anlama- anlaşılmalar olabilir.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR KOÇ burcundan gerilemeye başlayacak. Nisan ayındaki tutulmalarda da eşlikçi olan MERKÜR özellikle arkadaş ve sosyal çevreniz üzerinde etkili olacak. Dostlarınızla olan iletişime dikkat! Eski dostlarla bir araya gelme ihtimalinden de söz edebiliriz. İşinizden elde ettiğiniz gelirlerde aksama ve gecikmeler olabilir.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Başak burcundaki gerileme süreci (5- 15 Ağustos arası) yaşadığınız evde, aile içi ilişkilerinizde ve anne- baba ile olan konuşmalarınızda, bağlantılarınızda etkili olurken; Aslan burcundaki gerileme süreci sizi daha çok kardeşleriniz ve onlarla ilgili konular çerçevesinde bazı sıkıntılı süreçlere sokabilir. Daha sonrasında söylediğinize pişman olacağınız sözler sarfetmemeye dikkat etmelisiniz. Yakın akraba ilişkilerinizde dedikodu vb şeyler prim vermeyin. (15-29 Ağustos arası)

26 Kasım- 15 Aralık 2024 arasındaki süreçte MERKÜR bir kez daha YAY burcundan gerilerken, konuyu tekrar eş, ortak ve evlilik konularına getirmiş olacak. Yıl boyu her neler yaşandı ve yaşattıysanız eşinizle , ortağınızla olan ilişkinizde 2024 yılını kapatırken eksik gedik bir şey kalmadığından emin olmalı, sorun varsa çözmek adına adımlar atmalısınız.
Cesaretin ve aksiyonun, hareketin gezegeni MARS 24 Kasım 2023- 4 Ocak 2024 arasında YAY burcundan geçiyor olacak. Yay burcu sizin evlilik alanınıza, ortaklı işler alanınıza denk gelen bir burç. Tüm enerjiniz ve eforunuz yılı kapatırken özellikle bu konuya yönelmiş olabilir hatta sorun ve sıkıntı, agresyon, çatışmalara neden olmuş olabilir. Alınan riskli ve acele kararlar neticesinde ilişkide uç boyutta kopuşlar olabilir. Dava ve hukuki konular, avukatlık içler gündeme gelebilir bu geçiş sırasında.

4 Ocak- 13 Şubat arasında Oğlak burcuna geçecek, bu geçiş eş ve ortağınızın finansal durumunu, başkaları ile paylaştığınız ortak kaynakları, miras, alacak- verecek, borç ve kredi konularını anlatan alanda olmakta. Yaklaşık 1,5 aylık süreçte vasiyet, velayet konuları, nafaka, sigorta ve vergi ödemeleri mali olarak sizi etkileyebilir. Tehlikeye açık durumlardan mümkün olduğunca uzak kalmanız gereken bu süreçte finansal riskleri de en aza indirmelisiniz, ödemekte zorlanacağınız kredi ve borçlara girmemelisiniz.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasındaki süreç ise MARS’ın yurt dışı yabancı ülkeler, yayıncılık, akademik konular, dış ticaret, yasal hukuki konuların haritanızda hayat bulduğu alanından geçmesi ile birlikte bu saydığım konularda gündeminiz olumlu anlamda hareketlenir zira burcunuzla uyumlu bir burçtan, KOVA burcundan Mars geçişi yaşayacaksınız. Eğitim ve seyahatler adına iyi bir zamanda olacaksınız. Akademik sınavlar noktasında daha olumlu etkiler alacaksınız.

22 Mart- 30 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MARS’ın BALIK burcundan geçişi sizi geleceğe yönelik gerçek hedefinizin ne olduğunu bulmanız adına motive etmeye başlayacak. Girişim ve mücadeleyi anlatan bu geçiş MARS ın BALIKTAKİ duyguları önceleyen harekete geçiş tarzı ile birleştiğinde ve aynı zamanda bu alandan SATÜRN transiti altında olduğunuzu da düşünecek olursak bahar ayları mesleki ve kariyer konularınızda sizler adına riskli bir dönem olabilir. İşten ayılma, işi bırakmak zorunda kalma gibi durumlar, iş hayatınızda bu dönem varlığını daha çok hissettiren ve sizi çaresiz, seçeneksiz bırakan durumlar olabilir.

30 Nisan- 9 Haziran 2024 arasındaki süreçte ise KOÇ burcundan ilerleyecek olan MARS haritanızın arkadaş ve sosyal çevrenizi, network ağınızı anlatan alandan geçiyor olacak. KOÇ burcundaki bu geçişte MARS’ı oldukça güçlü kılarken sizler de arkadaş ve sosyal çevrenizden destek bulmak, geleceğiniz adına yeni planları devreye koymak, yeni ekip ve sosyal çevreye girmek adına destek bulacaksınız.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS BOĞA burcundan geçiyor olacak. Bu hareketli, meraklı, kıpır kıpır İKİZLER enerjinizin biraz düşmesi anlamına gelebilir. Yorgunluk, halsizlik hissedilebilir zira MARS bağışıklık sistemimizi de yöneten gezegendir. Dış dünyada hissettiğiniz baskı ve gerilimi belki de ne istediğinizi, neden onu istediğinizi anlatmak veya göstermekte zorlandığınız bir dönem olabilir. Kontrolünüzün dışında gelişen bazı kayıplar yaşanabilir.
20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında Mars doğum haritanızın arkadaş ve sosyal çevrenizi, network ağınızı anlatan alandan geçiyor olacak. KOÇ burcundaki bu geçişte MARS’ı oldukça güçlü kılarken sizler de arkadaş ve sosyal çevrenizden destek bulmak, geleceğiniz adına yeni planları devreye koymak, yeni ekip ve sosyal çevreye girmek adına destek bulacaksınız.

4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreç MARS BOĞA burcundan geçiyor olacak. Bu hareketli, meraklı, kıpır kıpır İKİZLER enerjinizin biraz düşmesi anlamına gelebilir. Yorgunluk, halsizlik hissedilebilir zira MARS bağışıklık sistemimizi de yöneten gezegendir. Dış dünyada hissettiğiniz baskı ve gerilimi belki de ne istediğinizi, neden onu istediğinizi anlatmak veya göstermekte zorlandığınız bir dönem olabilir. Kontrolünüzün dışında gelişen bazı kayıplar yaşanabilir.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasındaki süreçte MARS burcunuz İKİZLERDE olacak. Sağlığınız ve bedeninize önen ve öncelik vermeniz gerekirken, acele ve riskli davranışlardan, ikircikli durumlardan da olabildiğince kendinizi korumalısınız. Tutku ve kararlılıkla adımlar atın evet ancak süreç içerisinde bazı kararlarınızın engellenme potansiyeli olabileceği gerçeğini de aklınızda tutun zira güneşinize göre haritanızın tam tepesinden Satürn geçmekte.

4 Eylül- 4 kasım 2024 arasındaki zaman dilim mali konularda, kişisel kazancınızda, para konularında hareketlenme anlamına gelir. Yengeç burcundan ilerleyen MARS sizlere duygusal motivasyonlarla, aile ve sevdiklerinizi koruma ve güvenceye almak amacı ile yapacağınız harcamalarda artışa neden olabilir. Düzenli gelirinizde dalgalanmalar yaşanabilir. Aile içinde parasal konular fazlası ile konu olabilir özellikle sizin kendi kazancınız veya harcamanız.

4 Kasım 2024’ den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS ASLAN burcunda olacak ve bu burçta ise 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO pozisyonda kalacak. Bu geçiş sizin kardeşlerinizi, yakın akrabalarınızı ilgilendiren alandan olacak. Yakın çevre ilişkilerinizi hareketlendiren bu sürecin özellikle retro kısmı yani 2024 Aralık sonu ila 2025 Şubat sonu arasındaki bölümü zorlayıcı olabilir. Aynı anda pek çok alanda savaşırken kendinizi bulabileceğiniz gibi sorunlu kardeş ilişkileriniz, kıskançlık, rekabet, sizi geren veya üzün olaylar yaşanabilir.















Astrolog Hülya DEĞER - mistikalem
 
tumblr_7b01488e548ba6baa4d934dce0f526fb_5244ea4e_1280 (1).jpg




2024 YENGEÇ BURCU ve YÜKSELEN YENGEÇ BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının besleyici, koruyucu, koşulsuz seven , duygusal burçları..

2024 yılının genelinde Balık burcundan geçmekte olan SATÜRN'den diğer burçlara göre daha olumlu anlamda etki alacaksınız. Yurt dışı ve yancı ülkeler ile ilişkiler, yayıncılık ve medya konuları, eğitimler, akademik konular, hukuki konular çerçevesinde bir dizi testten geçebilir, kişisel anlamda gelişimize katkı sağlayacak eğitimleri tamamladığınız taktirde de 2025 yılı sonrasında bunları mesleğinizde kullanabileceksiniz. Hayat sizi kariyer hayatınızda önemli bir dönemeç için hazırlamakta unutmayın.

11 Haziran 2023- 21 Ocak 2024 arası ve 2 Eylül- 19 Kasım 2024 arasındaki zaman dilimleri PLÜTON Oğlak burcundan son defa geçiyor olacak. Bu geçiş özellikle YENGEÇ burcunun son günlerinde doğanları daha fazla etkileyecek. 13- 22 Temmuz arası doğmuş iseniz PLÜTON verilen tarihler arasında ilişki ve evlilik, ortaklık alanınızda etkili. Son 1 yıldır özellikle sorun olan, temeli çürük olan birliktelikler bu geçişten olumsuz anlamda etkilenmişti ve etki bu yılın belirli dönemlerinde tekrar aktifleşecek.

22 Ocak- 31 Ağustos 2024 arasında ise PLÜTON Kova burcu geçişi ise finansal konular, miras, paylaşım, vergi, sigorta, borç alacak konuları, ortaklaşa kaynaklarınız, eşinizin gelirleri ile ilgili alanda etki edecek. Bu saydığım konulardaki olaylar aslında önümüzdeki 20 yılın sizin için PLÜTON Kova burcu geçişinin başlıkları arasında.

Astrolojinin büyük iyicili JÜPİTER 26 Mayıs 2024’ e dek BOĞA burcunda.

Bu geçiş sizin hayata ve geleceğinize dair daha umutlu, gerçekçi ve büyüme hedefleriniz adına şanslı hissetmenize neden olabilir. İyi şansı, sosyalliği, arkadaş ve grup ilişkilerinizde güçlü bağlantı ve network desteğini anlatan bu geçiş sizin adınıza çok olumlu olabilir zira bu alan haritanızda iyi şansın evidir, Jüpiter de en büyük iyicil, şanslı gezegendir. Bu dönem; sonrasında çok fayda ve destek alacağınız yeni arkadaşların hayatınıza girmesi, sosyal çevrenizin genişlemesi, işinizden elde edeceğiniz maddi imkanların artması anlamına da gelebilir.

26 Mayıs 2024’ den sonraki 1 yıllık süreçte ise JÜPİTER İkizler burcuna girmiş olacak. Bundan sonraki bir yıllık süreçte JÜPİTER endişelerinizi, kaygı ve evhamlarınızı, kontrolünüzün dışında gelişen olayları anlatan alandan geçecek. Bu süreçte şans ve fırsatlar sanki sizden bir parça uzakmış gibi görünse de en büyük şansınız kendinizi, gizli yeteneklerinizi, hayattan gerçek anlamda beklentilerinizi keşfetmek olacak. Bunları bulmalısınız zira 2025 Haziran da Jüpiter burcunuzda sizi fazlası ile şanslı kılmaya başlayacak.

2021 Aralık- 2023 Temmuz arasındaki süreç sizin için özellikle sosyal çevre, arkadaş ilişkileriniz, aşk hayatınız, çocuklarınız ve onlarla ilgili konular, ümit ve beklentileriniz, başkalarından size gelen destekler noktasında önemliydi zira Akrep ve Boğa burcundaki tutulmalar bu söylediğim konularda hareketlendirmişti hayatınızı o dönem. 2024 yılındaki tutulmalar ise sizin için majör önemli olacak. KOÇ ve TERAZİ burçlarında gerçekleşecek olan tutulmalar aile yaşamınız ile toplumsal yaşamınız, eviniz, yuvanız yerleşiminiz ile kariyer ve toplumsal statünüzü ilgilendiren konularda etki etmeye başlayacak.

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI sırasında güneş kariyer hedeflerinizi vurgularken AY ise yuvanızı, ailenizi, ebeveynlerinizi ilgilendiren alanda olacak. Bazı ailevi sorunlar, ev ve yerleşiminizi ilgilendiren konu başlıkları sizi daha çok meşgul edecek bu süreçte. Taşınma veya yer değişimleri, aile büyüklerinizin sağlık hastalık konuları gündem olabilir. Aile içi miras konusu gündeme gelebilir. Profesyonel hedeflere daha çok odaklanmak durumundasınız. Tutulma özellikle 21 Haziran- 1 Temmuz arası doğumlu Yengeçleri daha çok etkileyecek.

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI , kariyer hayatınızda etkili olacak. Yeni iş ve girişimlere başlamak adına söz konusu olabilir. Tutulmaya MERKÜR de retro olarak eşlik ederken başlangıçlar yapmak adına sabır göstermeniz önemli. Tekrar eden kariyer sorunlarınız varsa bu süreç çözümler üretmek, revize etmek adına olumlu. Bu tutulma daha çok 2- 12 Temmuz arasında doğmuş YENGEÇ burçlarını daha fazla etkiler.

18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI ise uzak seyahatleri yurt dışı bağlantılı işleriniz, hukuki konular, eğitimler ve yayıncılık konuları, dış ticaret ve turizmle ilgili işler yapanları daha fazla ilgilendiriyor. Sizler adına bir tür hasat zamanı olacak ki burcunuzun da çokça destekleneceği bu tutulma, Mart/Nisan arasındaki süreci olumlu anlamda geçirdiniz ise bir nevi ödüllendirilme dönemi olabilir. Sizi aşağı çeken, hayatınızda sıkıntı çıkaran pek çok şeyi geride bırakabilirsiniz. Özellikle 13- 22 Temmuz arasında doğmuş Yengeç burçları bu tutulmadan oldukça pozitif tesirler alabilir haritaları potansiyelleri ölçüsünde.
2 Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI ev ve yerleşiminizi ilgilendirmekte. Taşınmalar, ev alım satım işleri, yeni işler ve girişimleriniz için temel atma süreci niteliğinde. Bu tutulma sırasında hareket gezegeni Marsın da burcunuzdan geçtiğini düşünecek olursak sizin için oldukça hareketli, geleceğinizi ilgilendiren kararları almak adına da oldukça verimli bir süreç olabilir.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. Merkür iletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eder, gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyileştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına olumlu kullanılması gereken zaman dilimleridir. İletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına şu dönelere dikkat edebilirsiniz :

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında MERKÜR YAY burcundaki gerileme süreci özellikle sağlık ve iş ve çalışma koşullarınızı ilgilendiren bir alanda gerçekleşecek. İyi dinlenmeli, spor, uyku ve beslenme rutininizi bozmamaya özen göstermelisiniz. Yanınızda çalışan elemanlarınız ile iletişim sorunları yaşanabilir, iş ortamınızda bazı evrak işleri fazladan vaktinizi alabilir. Kiracılarınız varsa onlarla ilgili sıkıntılı ve tekrar eden, uzayan sorunlar oluşabilir.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR KOÇ burcundan gerilemeye başlayacak. Nisan ayındaki tutulmada da eşlikçi olan MERKÜR, özellikle iş ve profesyonel çalışma ortamınızı ilgilendiren konularda sıkıntı yaratabilir. Beklenmedik sorunlara, iş ortamında iletişim problemlerine, acil halledilmesi gereken ama bir türlü şu ya da bu şekilde halledilmeyen işlere hazırlıklı olmalısınız. İş ortamınızda sizi tartışma ve rekabet ortamlarına çeken kişilere, perde arkasından dönen ayak oyunlarına karşı dikkatli olmalısınız.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Başak burcundaki gerileme süreci (5- 15 Ağustos arası) yakın çevre ve kardeş ilişkilerinizle ilgili bir dizi sorun ve sıkıntı yaratma ihtimalini anlatır. Yanlış anlama- anlaşılma ve fazla eleştirisel yaklaşımlar söz konusu olabilir. Evran ve imza işlerinizde gecikmeler olasıdır. Aslan burcundaki gerileme süreci sizi daha çok mali konular etrafında yapılan anlaşmalar- sözleşmeler ve pazarlıklar noktasında etkiler. Herşeyin tam da sizin istediğiniz gibi gitmeme ihtimaline karşı dikkatli olmalısınız. Mali konularda , harcama yapacağınız kalemlerde ve tüm bunlarla ilgili vereceğiniz kararlarda tüm ayrıntıları göz önünde bulundurmalısınız. (15-29 Ağustos arası)

26 Kasım- 15 Aralık 2024 arasındaki süreçte MERKÜR bir kez daha YAY burcundan gerilerken, konuyu tekrar sağlık, iş ve çalışma ortamınız, kira ve kiracılarla ilgili konular çerçevesinde yeniden değerlendirmeler yapmanızı gerekli kılacak. 2024 yılını kapatırken eksik gedik bir şey kalmadığından emin olmalı, sorun varsa çözmek adına adımlar atmalısınız.

Cesaretin ve aksiyonun, hareketin gezegeni MARS 24 Kasım 2023- 4 Ocak 2024 arasında YAY burcundan geçiyor olacak. Yay burcu sizin sağlık, hastalık, rutin beslenme ve günlük yaşam temponuzdaki rutin işlerinizi anlatan alanda söz sahibi. İş gereği seyahatler gündeme gelebilir. İş ortamınızda taşınmalar, ofis içi düzenlemeler, organizasyon şemasında değişimler gündeme gelebilir. Sağlığınıza dikkat etmeli özellikle spor sakatlıklarına karşı daha dikkatli olmalısınız.

4 Ocak- 13 Şubat arasında Oğlak burcuna geçecek, bu geçiş evliğinizi, eşinizi, ortağınızı anlatan alandan olacak. Bir konuda farklı düşünüp, farklı davranabilirsiniz birbirinizden ve aranızda çekişme, kızgınlık ve rekabet oluşturabilir. İlişki ve ortaklıklarda acele etmekten, riskli kararlardan olabildiğince kaçının. Kimsenin nazını çekmek istemeyeceğiniz bu süreçte özellikle rekabetçi doğanızda, özgür ve bağımsız hareket etme isteğinizde artış olacaktır.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasındaki süreç ise MARS’ın ortaklaşa gelirleri, miras- nafaka- vergi- prim ve ödemeleri anlatan alandan geçişi sizi bir parça zorlayabilir. Ödemeler sizi zorlayabilir, dışsal faktörler içsel anlamdaki huzurunuzu her zamankinden daha çok etkileyebilir. Tehlikelere, riskli durumlara daha açık bu dönemde dikkatli olmalısınız.

22 Mart- 30 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MARS’ın BALIK burcundan geçişi önemli gördüğünüz, doğru olduğuna inandığınız düşünce ve kararlarınızı başarı ile uygulamaya koyduğunuz bir süreç olabilir. Yasal ve hukuki süreçlerde haklı olduğunuz davalardan başarı ile çıkabileceğiniz bu süreç, yurt dışı ve akademik konular, üniversite ve yüksek öğretim konularında harekete geçebilirsiniz.

30 Nisan- 9 Haziran 2024 arasındaki süreçte KOÇ burcundan ilerleyecek olan MARS haritanızın kariyer, iş ve mesleki hedefler alanında hareketlenme, efor harcama, mücadele etme anlamına gelir. Başarılı olma azminizi ve hırsınızı, rekabetçi doğanızı da arttıracak olan bu süreç düşünmeden harekete geçme, riskli ve çabuk verilmiş kararları uygulamaya geçirme ve de kural- düzen ve sisteme karşı gelme güdünüzü de arttıracağı için dikkatli olmak zorundasınız. Bir anlık öfkeye kapılarak vereceğiniz kararlar sonrasında pişmanlık yaratabilir. Bu mars fazla dürtüsel ve sabırsız, hevesli bir MARS çünkü.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS BOĞA burcundan geçiyor olacak. Boğa burcundaki sabırlı ve inatçı MARS enerjisi uzun vadeli hedeflerinize ulaşma noktasında destek verecek. Kişisel işlerden daha çok ekip çalışmaları, grup aktiviteleri daha yoğunlaşacak. Aynı amaç birliği içinde olmadığınız bazı kişilerle, bazı arkadaşlarla yollarınız bu zaman diliminde ayrılabilir. Başkası ile bir arada çalışmak, onlara tahammül göstermekte zorlanabilirsiniz. Arkadaşlarınızla kişisel çıkarlarınız çatışabilir.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında Mars haritanızın sıkıntılı bir alandan geçiyor ve bu biraz sizin için stres yaratan, kimseye anlatmadığınız duygu ve düşüncelerinizin fazlası ile tetiklenmesi ile kendi kendinizin düşmanıymış gibi davranacağınız bir süreç olabilir. Bu zaman diliminde pek çok şey ters gidebilir, kendinizi sanki geri planda kalmış, istenmiyor gibi de hissedebilirsiniz. Geçmişte yaptığınız hatalar daha çok aklınıza gelir örneğin ve pişmanlıklar duyabilirsiniz. Bilinçli olarak yaptığınız şeylerin sonuçlarına katlanma zamanı diyebilirim bu sürece.

4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreç MARS ın burcunuz YENGEÇ den geçtiği dönem olacak. Duyguların etkisi ile karar verme potansiyelini aktive eden bu geçiş, sevdiklerinizi koruma, güvende tutma adına sizi harekete geçirecek. Gücünüzü, özellikle sevdiğiniz, aile bildiklerinizi korumu gücünüzü herkese göstermek isteyebilirsiniz. İş ve mesleki anlamda da bazı iş ve projeler gündeminize gelebilir. Yeni teklifler alabilirsiniz. Acele ve riskli hareketlerden kaçınmalısınız zira kaza ve sakatlıklara da açık olma ihtimaliniz var.

4 Kasım 2024’ den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS ASLAN burcunda olacak ve bu burçta ise 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO pozisyonda kalacak. Bu geçiş sizin için maddi konular çerçevesinde şekillenecek. Mali konularda, kişisel kazançlarda dalgalanmalar olası. Hesapta olmayan harcamalar, zorunlu ödemeler da yine gündeme gelebilir. Daha önce yapmayı planladığınız ama şu ya da bu sebeplerle ertelediğiniz bazı harcamalar söz konusu olabilir. Eğer doğum haritanız da destekliyorsa bu geçiş kaçan mali fırsatların da bir nevi geri size dönmesi anlamına da gelebilir.









2024 ASLAN BURCU VE YÜKSELEN ASLAN BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının ışıltılı, yaratıcı ve güçlü burçları, sevgili ASLANLAR….

Büyük değişim ve dönüşümlerin gezegeni PLÜTON’un karşıt burcunuz KOVAYA girişi ile birlikte önümüzdeki 20 yıllık süreç sizin adınıza çok ama çok önemli olacak.

11 Haziran 2023- 21 Ocak 2024 arası ve 2 Eylül- 19 Kasım 2024 arasındaki zaman dilimleri PLÜTON Oğlak burcundan son defa geçiyor olacak. Bu geçiş özellikle sağlık ve çalışma koşullarınızı ilgilendiren konularda son bir dönemeçte olduğunuzu anlatır. Özellikle başkalarına verdiğiniz hizmet, servis, işinize olan yaklaşımınız, çalışma ortamınız noktasında gündem oluşturacaktır.

22 Ocak- 31 Ağustos 2024 arasında ise PLÜTON Kova burcu geçişi ise ikili ilişkileriniz, yakın beraberlikleriniz ve eğer evli iseniz eşiniz ve evliliğiniz üzerinde etkili olacak. Aslında bu 2044 yılına dek sürecek uzun bir maraton. Bazen gücü bazen de güçsüzlüğü evlilik ve ortaklıklarınızda yaşayacaksınız. Başkalarından gizlediğiniz önemli karakter özelliklerinizi de fark etme imkanı bulacaksınız. 2024 sizin için açıklığı, büyümeyi, gelişim ve dönüşümü davet ederken bu davetten özellikle 22 Temmuz- 2 Ağustos arasında doğmuş ASLAN burçları daha fazla etkilenecek

2024 yılının genelinde Balık burcundan geçmekte olan SATÜRN ortaklı gelirleriniz, miras ve paylaşımlar, borç alacak ve ödemelerle ilgili bir alandan geçiyor olacak.
Mali konularda dengeyi sağlamak her zamankinden daha önemli bu yıl sizin için. 1995-1996 yılları arasında da yine BALIK burcundan geçen SATÜRN ilgili konularda bir dizi teste tabi tutmuştu sizleri. Şimdi bir dönüp hatırlayın o süreçte yaşamınızda hangi düzen, yapı ve sorumluluklar gelmişti? Birebir aynı olayları yaşamazsınız elbette ancak benzer bir zaman kalitesinden söz edebiliriz. Sizin değerlerinizle başkalarının değerleri sık sık çatışırken, hayatınızın bazı noktalarında keskin bitişleri, ölüm ve yenilenmeyi getirebilir. Eşinizin mali açıdan zor bir süreci olabilir bu geçiş sırasında.

Astrolojinin büyük iyicili JÜPİTER 26 Mayıs 2024’ e dek BOĞA burcunda. Bu geçiş sizi iş ve kariyer anlamında desteklerken, işinizde başarılı olmak adına elinizden geleni yaptığınızdan emin olmalısınız. Azim ve dayanıklılık gösterdiğiniz işlerde kalıcılık ve başarı sahibi olabilirsiniz şayet haritanız da uygun etkiler altındaysa. Çalıştığınız sektörde büyüme, gelişme, refah sahibi olmak notasında destekleneceksiniz.

26 Mayıs 2024’ den sonraki 1 yıllık süreçte ise JÜPİTER İkizler burcuna girmiş olacak. Bundan sonraki bir yıllık süreçte JÜPİTER arkadaş, sosyal çevre ve network ağınızı genişletmeniz adına siz destek olacak. Ekip çalışmalarınızda liderlik enerjinizi yükselttiğiniz, fikir ve düşüncelerinizi geniş çevrelere duyup, destek bulduğunuz bir süreç olacak.

2021 Aralık- 2023 Temmuz arasındaki süreç sizin için özellikle aile yaşamınız, eviniz, yaşam koşullarınız ve toplumsal statünüz, iş ve kariyeriniz adına oldukça önemliydi zira Akrep ve Boğa burcundaki tutulmalar bu söylediğim konularda hareketlendirmişti hayatınızı o dönem. 2024 yılındaki tutulmalar ise sizin için oldukça ilginç olacak zira yakın ve uzak çevre ilişkileriniz, medya ve yayıncılık konuları, kardeşleriniz ve onlarla ilgili konular, iletişim ve haberleşme trafiğiniz , akademik konular, eğitimler noktasında tutulmalar sizlere gündem oluşturacak.

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI sizlerin yakın çevre ilişkilerinizi, kardeşiniz ve onların hayatında yaşanması muhtemel önemli bir gelişmeyi gündeme taşıyabilir.
İş hayatınızı ilgilendiren sözleşmeler, anlaşmalar bu süreçte hızlanabilir. Çevre değişimi gündeme gelebilir. Kardeşlerinizle finansal konular, miras ya da ortaklı paylaşımlarla ilgili süreçler yaşanabilir.

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI , yurt dışı ve yabancı ülkeler ile ilgili olan konularda, yayıncılık, eğitim ve seyahatler noktasında etkili olacak. Tutulma özellikle 3- 12 Ağustos doğumlu ASLAN burçları adına çok güzel gelişmeler getirebilir. Tutulma MERKÜR retrosu altında gelişse de bu yine de pozitif anlamda katkı sunar zira kaçan fırsatlarınızı, kaybettiklerinizi size getiren bir tutulma olacak gibi. Hukuki konularda başarılı sonuçlar, önemli hak edişler, yeni başlayan eğitimler, kitap yazmak- yayınlamak adına süreç sizleri tutulmanın ilerleyen günlerinde daha fazla destekleyecek.

18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI ise konuyu ortaklı paylaşımlar ve miras konusuna getirecek. Eşinizin gelirleri, borç ve ödemeleriniz, vergi ve sigorta ödemeleri, nafaka- burs- primler noktasında gelişmeler yaşanabilir. Potansiyel mali zorluklardan söz edebiliriz dikkatli olmalısınız.

2 Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI yeni ilişkiler geliştirmek, yeni bağlantılar kurmak adına uygun. Yakın çevrenizi değiştirmek, taşınmak, yeni eğitimlere başlamak, yolculuklar konularında destek bulacaksınız. Ticari işlerinizde anlaşmalar, eğitimler, mesleğiniz gereği sıkça seyahatler gündeme gelebilir. Kardeşlerinizin hayatına majör olaylar olabilir, evlenme, boşanma, taşınma, vb gibi.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. Merkür iletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eder, gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyileştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına olumlu kullanılması gereken zaman dilimleridir. İletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına şu dönelere dikkat edebilirsiniz :

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında MERKÜR YAY burcundaki gerileme süreci özellikle çocuklarınızla ilgili konularda, aşk hayatınızda, yaratıcılığınızı kattığınız ilerde biraz yavaşlama, engeller ve gecikmelerle uğraşmak anlamına gelebilir sizin için. Aktif zeka ve iletişimin bu süreçte daha içsel çalışması ; Merkür retrosunun bitişi sonrasında çok faydasını göreceğiniz bazı yeteneklerinizi keşfetmenize neden olabilir. Çabalarınız boşa gitmeyecek denemeye devam ! Oğlak burcundan devam edecek MERKÜR retrosu ise daha çok çalışanlarınız, iş ortamınız, varsa evcil hayvanlarınız, sağlığınız üzerinde etkin olabilir.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR KOÇ burcundan gerilemeye başlayacak. Nisan ayındaki tutulmada da eşlikçi olan MERKÜR burcunuzla uyumlu bir pozisyonda olacağı için özellikle hukuki konularda geçmişten gelen bir ödeşmeyi gündeme getirebilir. Öteden beri devam eden mahkeme ve dava konularında sonuçlar alırken; yeni hukuki konular başlatmayın, gerekli ve acil olmadıkça tartışma ve rekabetçi düşünceden kaçının özellikle eşinizin ailesi ve kardeşleri ile. Yarım bıraktığınız bir eğitime başlamanız söz konusu olabilir. Yayıncılık konularında uğraşlarınız varsa da gecikme ve engellere hazırlıklı olmalısınız bu konularda.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Başak burcundaki gerileme süreci (5- 15 Ağustos arası) mali konularınızı ilgilendirecek. Kazançlarınızda istikrarsızlıklar oluşabilir. Birlikte iş yapıp para kazandığınız arkadaşlarınız ve ekip çalışmalarınız varsa bu süreçte aranızda görüş ayrılıkları, fikri uyuşmazlıklar, anlaşma ve sözleşmelerde iptaller, erteleme veya gecikmeler olabilir. Her şeyin tam da sizin istediğiniz gibi gitmeme ihtimaline karşı dikkatli olmalısınız. Mali konularda, harcama yapacağınız kalemlerde ve tüm bunlarla ilgili vereceğiniz kararlarda tüm ayrıntıları göz önünde bulundurmalısınız. 15-29 Ağustos arası süreçte ise MERKÜR sizin burcunuzdan gerileyecek. Bunun anlamı sözlerinize 2 kez dikkat etmek zorundasınız. Fikir ve düşüncelerinizi içinizden geldiği gibi anlatmak, konuşmak isteseniz de bazı durumlarda bu sizin için çok da kolay olmayacak, susmak, daha çok dinleyici konumda kalmak gerebilir.

26 Kasım- 15 Aralık 2024 arasındaki süreçte MERKÜR bir kez daha YAY burcundan gerilerken, konuyu tekrar çocuklarınız, aşk yaşamınız, yaratıcı ileriniz noktasına taşıyacak. MARS da yine bu dönem burcunuzda gerileyeceği için sanırım sizin için sabırlı ve kararlı davranmanın bir parça zor olabileceği bir dönemden geçebilirsiniz.

Cesaretin ve aksiyonun, hareketin gezegeni MARS 24 Kasım 2023- 4 Ocak 2024 arasında YAY burcundan geçiyor olacak. Yay burcu sizin aşk ve romantik ilişkilerinizden sorumlu olan alanda söz sahibi. Ayrıca çocuklarınız, yaratıcı çalışmalarınız, hobilerinizden de. MARS geçişi yeteneklerinizi, yaratıcılığınızı tam olarak ortaya koyma zamanı içinde olduğunuzu haber veriyor. Artan enerjinizi çocuklarınıza, keyif aldığınız ve yaparken eğlendiğiniz, yaratıcı olduğunuz konulara yönlendirin. Harita potansiyelleri açısından bu geçiş kimi ASLAN burçları için ise aşk ve romantik ilişkileri noktasında rekabete, çatışmaya hatta uç boyutlarda ayrılıklara neden olabilecek kavgalara sevk edebilir dikkatli olmalısınız.

4 Ocak- 13 Şubat arasında Oğlak burcuna geçecek MARS, yüceldiği burçtan geçerken sizi de iş ve iş ortamınızda halledilmesi gerekli konulara yönlendirecek. Anlık keyifler ya da geçici hazlar yerine işinize odaklandığınız bir süreç olacak bu dönem. Bazı terslikler, kaza ve sakatlıklar hatta hastalık ihtimalleri de oluşabilir dikkatli olmalısınız. İş ortamınızda mücadele etmeniz gereken bir konu oluşabilir, varsa kiracılarınızla ilgili stresli ama sonuç alacağınız gelişmeler yaşanabilir. Bir şeylerinizin kaybolması, çalınması vb gibi tatsızlıklar yaşanabilir.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasındaki süreç ise MARS’ın KOVA burcundaki bireyselliği vurgulayan enerjisi evlilik ve ortaklığınıza yönlendirecek sizleri. Sosyal ilişkileriniz, ikili görüşmeleriniz, mülakatlar yapmanız, iş ve diğer başvurularımız adına gündeminiz hareketlendirecektir. Sorunlu giden bir evliliğiniz varsa bu süreç oldukça zorlayıcı olabilir sizin adınıza. Burcunuzun tam karşısından geçen MARS ın enerjisini yönetmek, doğru kullanmak sizi zorlayacaktır elbette ancak kimseyi de alttan alacak, çekecek, olduğu gibi kabul edecek bir durumda olmayacaksınız. Rakiplerinize dikkat edin!

22 Mart- 30 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MARS’ın BALIK burcundan geçişi odağınızı ortaklaşa gelirler, kredi- borç ve ödemeler, eşinizin veya ortağınızın gelirleri alanına çevirecek. İçsel olarak huzursuzluklar olabilir, garip eş zamanlılıklar ve sürprizler de yaşanabilir örneğin tesadüfen tanıştığınız birinin üzerinizde etki bırakması ya da beklenmedik bir olayın sonucunda yaşanan gelişmelerin sizde kaygı oluşturması gibi. Dışarıdaki gerginlikler bu defa sizin içsel aleminizde patlamalar şeklinde yaşanabilir. Parasal konularda çaresiz hissettiğiniz ve çözmeye çalıştıkça daha da işlerin sarpa sarması söz konusu olabilir.

30 Nisan- 9 Haziran 2024 arasındaki süreçte KOÇ burcundan ilerleyecek olan MARS bir önceki döneme göre enerjinizi gözle görünür ölçüde arttıracak. Kendi yöneticisi olduğu burçtan geçen MARS ın enerjisi sizi oldukça pozitif anlamda desteklerken, eğitim, seyahatler, akademik çalışmalar, yurt dışı bağlantılı işleriniz, mesleki yeterliliğinize destek olacak çalışmalarınız noktasında size katkı sağlayacak. Yasal konularda, mahkeme süreçlerindeki hak arayışlarınızda pozitif gelişmeler yaşanabilir.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS BOĞA burcundan geçiyor olacak. Boğa burcundaki sabırlı ve inatçı MARS enerjisi uzun vadeli mesleki hedeflerinize ulaşma noktasında destek verecek. Başarılı olmak, mesleki hedefleriniz adına hırslı ve kararlı davranışlar içinde olmanız size bu süreci olumlu anlamda başarılı geçirmenize yardımcı olacak. Belirli kurallara uyma zorunluluğunuz olacağı için süreç sizi biraz yorabilir, kararlı davranmakta zorlanabilirsiniz. Profesyonelce davranmanız, somut ve gerçekçi hedefleriniz varsa bunları uygulamaya koyma noktasında kararlı olmanız önemli olacak.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında Mars haritanızın ekip çalışmaları ve grup dinamikleriniz ile ilgili bir alandan geçecek. İkizler burcu doğasına bürünen MARS; fikirsel çekişmeler, kendinizi ve düşüncelerinizi, projelerinizi bir ekipte kabul ettirmek noktasında sizi mücadeleye çağıracak. Fikirlerinizi oldukça iddialı şekilde ortaya koyacağınız bu süreçte bazı grup ilişkilerinde gerginlikler yaşanabilir, bazı arkadaşlarınız ile çatışmalar yaşanabilir.

4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreç MARS YENGEÇ burcu geçişi ile birlikte ateşli ve amaç odaklı doğanızı bir parça geriye çekebilir. Sevdiklerinizi, ailenizi ve yuvanızı ilgilendiren konularda daha pasif agresif tutumlara girebilirsiniz. Kendi içinizde çözmeniz gereken bazı sorunlar olasıdır. Hoşgörü, güven ve inanç eksikliği yaşayan bazı Aslan burçları için bu süreç biraz hayal kırıklığı ve de hüsran yaratan durumlara neden olabilir. Geçmişte yapılan eylemlerin sonuçları ile yüzleşme zamanı içerisinden geçeceksiniz. Bilinçli bir şekilde yaptıklarınızın sonuçlarına katlanmak durumundasınız eğer bir hata ya da yanlış varsa hayatınızda.

4 Kasım 2024’ den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS burcunuz ASLAN dan geçecek ve 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO dediğimiz pozisyonda kalacak. Hareketi ve dinamizmi anlatan bir gezegenin yavaşlığı ve hatta gücünü önemli ölçüde kaybettiği bir pozisyonda geçireceği bu süreç sizler adına oldukça önemli olacak. Gerileme sürecinde fiziksel canlılığınız ve hayat enerjinizde düşüşler olabilir, yaşam koşullarınız, ailevi konular ve ev- yuva konularında, ebeveynlerle olan iletişimiz ve yasal bazı süreçlerde tıkanmalar, beklemeler, kararsızlıklar ve uç boyutta içe dönmüş öfke ve gerilimin ani ve zamansız çıkışları sizleri zorlayabilir. Hayat biraz daha yavaşlarken bu yavaşlayan ritimde sabırlı olmanız, odağınızı kaybetmeden, gücünüze olan güveninizi tazelemeniz önemli. Doğru bildiklerinizi, sizin için hayati önemli konuları savunurken bazen hata yapabilirsiniz dikkatli olun. Dışarıda doğru bir hedef bulamayan yoğun marsiyen enerji vücudunuzdan hastalık ve kronik halsizlik, enerji düşüklüğü şeklinde çıkabilir. Kaza ve sakatlanmalar görülebilir acele ve düşünmeden hareket etmeyin.















2024 BAŞAK BURCU VE YÜKSELEN BAŞAK BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının çalışkan, verimli, akıllı, titiz ve mükemmeliyetçi burçları, sevgili BAŞAKLAR;

2024 yılının genelinde SATÜRN Balık geçişinin etkisini, ağırlığını üzerinde en çok hissedecek burçlar arasındasınız. Tam karşıt burcunuzdan geçen SATÜRN yakın ilişkilerinizi, ortaklık ve evliliğinizi, eşinizi ilgilendiren konularda sizi bir dizi testlere tabi tutarken zaman zaman evliliğin devamlılığı ve kalıcılığı ile ilgili katlanılmasını zorlaştırıcı sorunlar çıkartabilir.

Yaşı yeten BAŞAK burçları 1995-1996 yıllarına bir geriye gidip o dönem yaşadıkları süreçleri bir hatırlasın. Hayatınızda neler sizi sıkıştırıp bunaltmıştı o süreçte? Hangi sorumlulukların altına girmiştiniz? Birebir aynı olayları yaşamazsınız elbette ancak benzer bir zaman kalitesinden söz edebiliriz. Haritanızın desteklemesi durumunda bu yıl ciddi ve temeli sağlam ilerleyen bir ilişkiniz varsa evlilikle taçlandırabilirsiniz.

11 Haziran 2023- 21 Ocak 2024 arası ve 2 Eylül- 19 Kasım 2024 arasındaki zaman dilimleri PLÜTON Oğlak burcundan son defa geçiyor olacak. 2008 yılından bu yana PLÜTON Oğlak geçişi sizleri yaratıcılığınız, aşk hayatınız, çocuk sahibi olma, çocuklarınız ile ilgili ilişkileriniz noktasında desteklemişti. Yukarıda verdiğim son geçiş tarihlerinde PLÜTON yine yaratıcı güçlerinizi canlandıracak, kendinizi daha canlı ve güçlü hissedeceksiniz.

22 Ocak- 31 Ağustos 2024 arasında ise PLÜTON Kova burcu geçişi ise etkisini daha çok iş ortamınız, çalışma koşullarınız, sağlığınız ve rutin yaşamınızda büyük ve geniş kapsamlı değişimler şeklinde çalıştırabilir. Bedeninizi iyi dinleyin, sağlığınıza dikkat edin ve hem ruhunuzu hem bedeninizi hem de zihninizi dinlendirecek aktivitelere yönelin, sağlıklı beslenin, uyku düzeninize dikkat edin. Bazı başaklar bu süreçte iş değişikliğine gidebilirler.

Astrolojinin büyük iyicili JÜPİTER 26 Mayıs 2024’ e dek BOĞA burcunda. Bu sizin için oldukça destekleyici bir geçiş ve özellikle çalışma, öğrenme, hayatı deneyimleme noktasında yurt dışı eğitimler ve seyahatler noktasında. Çok değerli akıl hocaları, mentorler, öğretmenler, sizi mesleki anlamda da destekleyen kişilerle tanışabilirsiniz. Yaşama daha olgun ve bilgece bakış açısı kazandığınız bir süreçte olacaksınız.

26 Mayıs 2024’ den sonraki 1 yıllık süreçte ise JÜPİTER İkizler burcuna girmiş olacak. Bundan sonraki bir yıllık süreçte JÜPİTER iş ve kariyer hedefleriniz, mesleki konumunuz noktasında iyileştirici ve geliştirici etkisini göstermeye başlayacak. Makul ve mantıklı istek ve hedefleriniz sizi mesleki anlamda geliştirecektir yalnız 23 ağustos- 12 Eylül arasında doğmuş BAŞAK burcu iseniz istek ve taleplerinizi abartmamaya, sorunları olduğundan büyütmemeye, ulaşmakta zorlanacağınız hedefler koymamaya dikkat etmelisiniz.

2021 Aralık- 2023 Temmuz arasındaki süreç sizin için özellikle yakın çevreniz, kardeşiniz ve onlarla ilişkileriniz, akademik konular ve yurt dışı denetimleriniz, eğitim ve seyahatler noktasında önemliydi, BOĞA ve AKREP tutulmaları b u anlamda sizi destekledi ve geliştirdi, 2024 den itibaren ise kişisel gelirleriniz, kazancınız, harcamalar, borç ve kredi konularında etki edecek tutulmalar yaşayacaksınız

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI sizlerin finansal konularınızı ilgilendiren alanda gerçekleşecek. Kazançlarınızda istikrar sağlamak bir parça sizi zorlayabilir, alacak verecek, borç ve ödemeler noktasında bütçe ayarlamaları yapmak zorunda kalabilirsiniz.

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI ortaklı kaynaklar alanınızda olacak. Yeni bir sürecin ilk adımları olan bu tutulma MERKÜR retrosu altında gerçekleşecek. Borçlarınız varsa yeniden yapılandırmak, kredi çekmek, vergi, nafaka, prim ve ödemeler ile ilgili gelişmeler yaşanabilir. Bir defteri kapatıp, yeni bir defterin ilk sayfalarını yazmaya başlayacaksınız. Merkür retrosunun bitmesi gerekir yeni başlangıçlara adım atabilmeniz için.

18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI 2025 ve devamındaki 1,5 yılın ilk gösterimi olacak bir nevi sizin için. Burcunuzun tam karşısında gerçekleşecek olan tutulma özellikle 13-23 Eylül arasında doğan BAŞAK burçlarını etkileyecek. Hayatınızda spot ışıkları yakın beraberlik, ortaklık, evlilik noktasında yanmaya başlayacak. Haritası destekleyenler bu süreçte sağlam beraberliklerini kalıcı hale getirebilir, sorunlu evlilik ve ortaklıklarda ise bitiş çanları çalabilir.

2 Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI finansal konulara, kazancınıza bir vurgu yapacak. Yeni kazanç kapılarının aralanma potansiyeli olan bu süreçte daha üretken olmak adına yeteneklerinizi paraya dönüştürmek noktasında maharetinizi göstermeniz, uzlaşmacı, diplomatik ve ılımlı yaklaşımlar sergilemeniz gereklidir.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. Merkür iletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eder, gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyileştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına olumlu kullanılması gereken zaman dilimleridir. Burcunuzun da yöneticisi olan MERKÜR ün retro süreçlerinde iletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına şu dönemlere dikkat edebilirsiniz :

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında MERKÜR YAY burcundaki gerileme süreci özellikle aile içi iletişiminizi vurgulayacak. Aile bireyleri arasında yanlış anlama, anlaşılma, iletişimin sıkıntı yaratması söz konusu olabilir. Taşınma gündeminiz varsa gecikmeler, kontratlarda sıkıntılar olasıdır. Gayrimenkul anlaşmalarınız varsa retrodan sonraki sürece bırakın.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR KOÇ burcundan gerilemeye başlayacak. Nisan ayındaki tutulmada da eşlikçi olan MERKÜR burcunuzla uyumlu bir pozisyonda değil maalesef bu yüzden sorun ve krizleri, olası aksaklıkları yönetmek noktasında zayıf kalabilirsiniz. Kredi ve borç konularında süreç sıkıştırabilir, unutulmuş vergi ve sigorta borçları gündeme gelirken; gelir- gider dengenizi yeni baştan düşünmek zorunda kalabilirsiniz.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Başak burcundaki gerileme süreci (5- 15 Ağustos arası) burcunuzdan gerileyecek Merkür düşüncelerinizi rahatlıkla ifade edebilmenizi zorlaştırabileceği gibi özellikle sinirlilik, huzursuzluk şeklinde yaşanacak bir süreç anlamına gelebilir. Dışarıda söylediğinizin, düşündüğünüzün karşılığının bulunması zor olabilir sizin adınıza. Bu süreç en çok 23 Ağustos- 2 Eylül arasında doğan BAŞAK burçlarını daha çok etkileyecek. 15-29 Ağustos arası süreçte ise MERKÜR ASLAN burcundan gerilerken bazı fikirlerinizi kendinize saklamaya karar verebilirsiniz. Yaşama geçirmeye henüz hazır olmayan projelerinizi, iş konularını sakin ve gerekirse yalnız kalarak yeniden değerlendirmek, revize etmek iyi bir fikir olabilir. İnsanların sizin hakkınızda neler düşündüğünü neler konuştuğunu her zamankinden daha çok merak edeceğiniz bir süreçte olacaksınız.

26 Kasım- 15 Aralık 2024 arasındaki süreçte MERKÜR bir kez daha YAY burcundan gerilerken, konuyu tekrar aile ve yaşam koşullarınıza çevirecek. Ev, yuva, yerleşim, aile içi iletişim ve ebeveynleriniz ile ilgili konular noktasında geçmiş defterler açılabilir, uzun süredir devam eden ve belki de verilememiş kararlar yeniden revize edilebilir. Aklınızda kalan ve söylenmemiş şeyler olmadığından emin olun zira bunları uzun süre içinizde tutmak sinirsel gerileme ve huzursuz aile ilişkilerine neden olabilir.

Cesaretin ve aksiyonun, hareketin gezegeni MARS 24 Kasım 2023- 4 Ocak 2024 arasında YAY burcundan geçiyor olacak. Yay burcu sizin aile ve ev konularını ilgilendiren bir alan. Bilinçsiz bir şekilde sizde temel oluşturan ve rahatsızlık veren bazı inançlarınız yüzünden aile içinde huzursuzluklar yaşanabilir. İstemediğiniz halde kırıcı olabilir, aile içi çekişmeler yaşayabilir, sonradan pişman olacağınız kararlar alabilirsiniz dikkatli olmalısınız. Taşınma ve yer değişimleri gündeme gelebilir.

4 Ocak- 13 Şubat arasında Oğlak burcuna geçecek MARS, yüceldiği burçtan geçerken sizi de en çok aşk ve romantik ilişkiler alanında hareketlendirecek. Burcunuzun olumlu destek alacağı bu süreç yeteneklerinizi ortaya koymak, insanları hem ikna etmek hem de amacınız doğrultusunda güdülemek adına sizi etkin kılacak. Yeni bir aşkın kapısını aralayan BAŞAK burçları olabilir bu süreçte. Çocukları olan BAŞAK burçlarının gündemi ise çocukları ve onların hayatındaki gelişmeler adına yoğunlaşacktır.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasındaki süreç ise MARS’ın KOVA burcundaki bireyselliği vurgulayan enerjisi iş ortamınızı ilgilendiren konular çerçevesinde şekillenecek. Hareketli ve enerjik bir süreç beklenebilir ancak sağlığınıza azami dikkat göstermeli, kaza ve sakatlıklara dikkat etmelisiniz. Egosu güçlü insanların emri altına çalışmaktan hiç de hoşlanmadığınız bir süreç olacak. Kendi kendinizin patronu olup kendinize bir şeyleri ispatlama sürecinde olacaksınız. Çalışma ortamındaki arkadaşlarınıza dikkat özellikle bir ekip halinde çalışıyorsanız.

22 Mart- 30 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MARS’ın BALIK burcundan geçişi odağınızı yakın ilişkiler, evlilik ve ortaklık konusuna döndürecektir. Olası gerginlik, yanlış anlama ve anlaşılmalar, haksızlığa uğramış gibi hissetmeniz olasıdır. Kimsenin hakkını yemediğinizden emin olun zira MARS bu geçişi ile size ayna olan, yaptığınızı size gösteren insanlara denk gelebileceğinizi de gösteriyor olacak. Size karşı düşmanlıkların pasif agresif biçimde de olsa bir şekilde ortaya çıkabileceği bir dönem.

30 Nisan- 9 Haziran 2024 arasındaki süreçte KOÇ burcundan ilerleyecek olan MARS dışsal faktörlerin içsel dünyanızdaki huzuru bozması gibi çalışabilir. Tehlikeli durumlarla karşılama, acele ve fevri verilen kararlar neticesinde maddi ve manevi kayba uğrama riskiniz olan bir süreç. Ortaklı paralarda ve kaynaklardan elde ettiğiniz kazanımlarda sizi kızdıracak, sinirlendirecek şeyler olabilir mesela ortağınız ya da eşiniz sizden habersiz bir şey yapabilir ya da paralarınızı nasıl değerlendireceğiniz noktasında kavgalar olabilir.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS BOĞA burcundan geçiyor olacak. Bu geçiş sizi akademik konular, yurt dışı ilişki- eğitim ve seyahatler konusunda çok olumlu etkileyecek. Önemli olduğuna inandığınız, gerekli gördüğünüz ve sizin için en doğru olacağını düşündüğünüz iş ve projelerinizin somutlaşma, uygulamaya koyma dönemi olabilir. Hukuki konular ve mahkeme süreçleri varsa bu süreçte hayatınızda olumlu anlamda sonuçlanmalar yaşanabilir.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında Mars geçişi iş ve kariyer hedeflerinizi ilgilendiren bir alandan olacak. Mesleki anlamda yükselme, terfi ve olumlu destekler alma noktasında enerjinizi ve mücadele alanınızı bu alana kaydırırken; hedeflerinizin gerçekleşebilir, uygulanabilir, pratik ve akıllıca planlanmış olmasını dikkate almak zorundasınız. Üst ve otorite figürleriniz ile iş ortamında gereksiz tartışmalardan, yüzeysel, amaçsız davranışlardan kaçınmak zorundasınız.
4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreç MARS YENGEÇ burcu geçişi ile birlikte arkadaş ve sosyal ilişkileriniz hareketlenecektir. Yeni arkadaşlıklar ve grup aktivitelerine adım atarken; aileniz adına ve sevdiklerinizi korumak adına alacağınız gelecek hayalleriniz, onlar adına umutlarınız sizi daha iyi hissettirecektir. Bu süreç sevdiklerinizle birlikte ortak amaç doğrultusunda hareket edip, kararlar alacaksınız.

4 Kasım 2024’ den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS ASLAN burcundan geçecek ve 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO dediğimiz pozisyonda kalacak. Hareketi ve dinamizmi anlatan bir gezegenin yavaşlığı ve hatta gücünü önemli ölçüde kaybettiği bir pozisyonda geçireceği bu süreç sizler adına bir parça zorlu geçebilir. Süreç içerişinde terslikler, aksilikler, elinizi kolunuzu bağlayan kadersel denebilecek bazı olaylar oluşabilir. Kardeşleriniz ve yakın çevrenizde sizi endişelendiren, üzen ve yorun gelişmeler olabilir. Başarısız, geri planda kalmış gibi hissetseniz de bu dönem kendinizi bunun geçici bir süreç olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Yakın beraberlikleriniz, evlilik ve ortaklıklar alanınızdan geçen NEPTÜN gezegeninin etkisi bu yıl da devam edecek. Balık burcunun son derecelerinde olan NEPTÜN etkisinden en fazla 13- 23 Eylül arasında doğan BAŞAK burçları nasibini alacak. Kendinizi tam olarak ifade edememe, düşündüklerinizi kelimelere tam dökememe, bilerek ya da bilmeyerek karşınızda mujhatabınız durumdaki insanları yanlış anlama, onlar tarafından yanlış anlaşılma gibi durumlar söz konusu olabilir. Alınganlık, hassasiyet artışı, şüpheleriniz ve net olmayan durumlar, karmaşık ve çözümü zor süreçler özellikle 2024 yılının son çeyeğinde daha sorun yaratıcı çalışabilir evlilik ve ilişkileriniz adına.








Astrolog Hülya DEĞER - mistikalem
 
tumblr_866af8e7f8e790947419acae375ffa18_cd2dee96_540.jpg



2024 TERAZİ BURCU VE YÜKSELEN TERAZİ BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının ılımlı, sakin ve evrensel adaletin temsilcileri, sevgili TERAZİ burçları

2024 yılının genelinde SATÜRN Balık geçişinin etkisini, çalışma ortamınız, günlük yaşam aktiviteleriniz, sağlığınız ve yerleşik rutinleriniz alanında hissedeceksiniz. Önümüzdeki 2 yıllık süreçte sizin için çok da sağlıklı olmayan bazı alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizi, gerekirse bunları bırakmanızı isteyecek. İşçi- işveren, hizmetli- amir, patron ve çalışanlar arasındaki ilişkiler sıkıntı vermeye başlayabilir. İş ortamınızdaki insanlarla olan küçük sorunlar büyümeye, göze batmaya başlayabilir. Yaptığınız işler size tekdüze gelebilir, sıkıntılı hal alabilir. Sevmediğiniz bir işte iseniz uç boyutlarda çalışmayı bırakmayı düşünebilirsiniz. İş ortamınızda değişiklikler olabilir. 1995- 1996 arasında da bu alanda yine SATÜRN geçişi yaşamıştınız. O süreçte yaşananlar ile bu dönem bire bir aynı olmamakla birlikte benzer temalar yine aktifleşebilir. Sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir süreçtesiniz.

11 Haziran 2023- 21 Ocak 2024 arası ve 2 Eylül- 19 Kasım 2024 arasındaki zaman dilimleri PLÜTON Oğlak burcundan son defa geçiyor olacak. 2008 yılından bu yana PLÜTON Oğlak geçişi ev, aile, yuvanız ve ebeveynleriniz ile ilgili konularda köklü değişimler, güç ve güçsüzlük deneyimleri yaşamanıza neden olmuştu. 15- 22 Ekim arasında doğmuş olan TERAZİ burçları yukarıda vermiş olduğum tarihleri bahsedilen konularda son bir dönemeçten geçiyor olacaklar.

22 Ocak- 31 Ağustos 2024 arasında ise PLÜTON Kova burcu geçişi ise etkisini daha çok çocuklarınız, aşk ve romantik ilişkileriniz, yaratıcı çalışmalarınız noktalarında deneyimleyeceksiniz. Burcunuzla olumlu elementte yerleşen KOVA burcundaki Plüton etkisi ile 22- 25 Eylül arası doğan TERAZİ burçlarına çok güçlü aşk ilişkileri, tutku dolu beraberlikler getirebilir eğer harita potansiyelleri de destekliyorsa. Yaratıcı güçlerinizin daha çok uyanacağı 20 yıllık bir sürecin ilk yıllarına adım atıyorsunuz. Hayattan aldığınız keyif ve eğlence anlayışınız önemli ölçüde değişime uğrayacaktır.

Astrolojinin büyük iyicili JÜPİTER 26 Mayıs 2024’ e dek BOĞA burcunda. Bu sizin için miras, ortaklı kazançlar, eşin gelirleri anlamında desteklenmek anlamına gelir. Başkalarının mali imkanlarından yararlanma şansınız artacak. İş ve iş ilişkileriniz noktasında güçlü zemin oluşturmak adına iyi bir dönemde olacaksınız zira bu süreçte başka insanlardan maddi manevi destek bulmakta zorlanmayacaksınız.

26 Mayıs 2024’ den sonraki 1 yıllık süreçte ise JÜPİTER İkizler burcuna girmiş olacak. Bundan sonraki bir yıllık süreçte JÜPİTER yaşama bakış açınızı pozitif anlamda müthiş geliştirecek. Öğrenme ve deneyim kazanma isteğiniz büyürken hayatınıza yeni eğitimler, yüksek lisans vb gibi akademik konular, yeni bir dil öğrenimi, yabancı ülkelere seyahat, yayıncılık, yurt dışı bağlantılı işler rahatlıkla akmaya başlayacak.

2021 Aralık- 2023 Temmuz arasındaki süreç sizin için özellikle mali konular açısından önemliydi. BOĞA ve AKREP tutulmaları kişisel kazançlarınız, parasal meseleler, borç almak, kredi çekmek, gelir gider dengesi kurmak noktasında etkisini göstermişti sizin için. 2024 ve yılında ise konu başlığınız kişisel istek ve hedefleriniz ile bu hedefi gerçekleştirmek isterken yanınızda olmasını istedikleriniz yani eşiniz, ortağınız ve ilişkileriniz noktasında etkileyecek.

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI sizin için sahne alma dönemi. Özellikle 23 Eylül- 2 Ekim arası doğmuş bir TERAZİ burcu iseniz bu tutulma sizin için oldukça önemli olacak. Kişisel hedeflerinize ulaşmak ve bireyselliğinizi vurgulamak ile; bir ilişkide “biz” olma durumu arasında bir parça sıkışmış hissedebilirsiniz. Sorunlu ve sıkıntılı devam eden evlilikler adına dikkat edilmesi gereken bir süreç olacak.

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI ise eşiniz, evliliğiniz, ortaklı işleriniz alanında olacak. Bu tutulma yeni başlangıçları, açılan temiz sayfaları desteklerken bazı TERAZİ burçları iyi giden ilişkilerini evlilik boyutuna taşıyabilirler. Bu tutulma ise daha çok 3- 12 Ekim arası doğan TERAZİ burçlarını daha fazla ilgilendirecek. Evli olan Terazi burçları adına eşleri ile ilgili önemli gelişmeler ve değişimler yaşanabilir.

18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI sağlığınıza dikkat etmenizi hatırlatacak. İş ortamınızda değişimler olası. Çalışma ortamınızda ve o alandaki kişiler arası ilişkilerde gerilimler yaşanabilir. Yanınızda çalışan, astınız durumunda olan kişilerle ilgili huzursuzluk yaratan değişimler olabilir. Günlük rutin yaşamınızda önemli ve kadersel denebilecek değişimler süreci bu tutulmanın anlattıkları arasında.

Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI kişisel hedeflerinizi, kendinizi öne çıkarma, güçlü bir şekilde ifade etme zamanı olacak. 23 Eylül- 2 Ekim arasında doğmuş iseniz sahne sizin ! Yeni ilişkiler, kariyer hedeflerine ilk adımlar, yer değişimleri söz konusu olabilir. Kişisel imajınızı yenilemek, güçlü bir şekilde taleplerinizin peşinden gitmek, uyumu ve dengeyi daha fazla hayatınıza çekmek adına destekleneceksiniz.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. Merkür iletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eder, gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyileştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına olumlu kullanılması gereken zaman dilimleridir. MERKÜR ün retro süreçlerinde iletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına şu dönemlere dikkat edebilirsiniz:

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında MERKÜR YAY burcundaki gerileme süreci yakın çevreniz, konu komşu ile olan ilişkilerinizi, kardeşlerinizle olan bağlantılarınızı etkileyecek. Yanlış anlama, anlaşılma, fikirsel uyumsuzluklar oluşabilir. Eskiden beri çözülemeyen sorunlar yeniden gündeme gelebilir. Sözleriniz muhataplarına tam ulaşamayabilir bu süreçte, yargılayıcı yaklaşımlarınız sorun yaratabilir. Anlaşma, sözleşme, kısa yolculuklarda süreçler yavaşlayabilir.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR karşıt burcunuz KOÇ dan gerilemeye başlayacak. Nisan ayındaki tutulmada da eşlikçi olan MERKÜR özellikle eşinizle olan fikir ayrılıklarınızı ateşleyecek. Fikirsel uyumsuzlukların ve halledilmesi gereken iletişim sorunlarının artma ihtimali olan bu süreçte acele etmeden, bir anlık öfkeye kapılmadan, önyargılı olmadan iletişim kurmak durumundasınız. Avukatlık işleriniz, ortaklı çalışmalarınızda bazı konular bekleyebilir, gecikebilir ya da askıya alınabilir. Karşınızdaki kişilerin görüşlerini pek dinlemek istemeyeceksiniz.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Başak burcundaki gerileme süreci (5- 15 Ağustos arası) bazı fikirlerinizi, düşüncelerinizi belki isteyerek, belki de zorunlu olarak kendinize saklamak istediğiniz anlamına gelebilir. İnsanların sizin hakkınızda ne düşündüğüne takıntı yapabilirsiniz. Sizi nelerin rahatsız ettiğini kendi içinizde bulduğunuz bir süreçte olacaksınız. 15-29 Ağustos arası süreçte ise MERKÜR ASLAN burcundan gerilerken arkadaş ve sosyal çevrenizde bazı görüş ayrılıkları olabilir. Sosyal yaşamda kendinizi ifade etmek zorlaşabilir. Ekip çalışması içerisinde bazı işleri yürütüyorsanız farklı fikirlere olan tolerans düzeyinizde azalma olabileceği gibi bazı arkadaşlarınızla iletişim sorunları yaşayabilirsiniz.

26 Kasım- 15 Aralık 2024 arasındaki süreçte MERKÜR bir kez daha YAY burcundan gerilerken, konuyu tekrar yakın çevre ve kardeş ilişkilerinize döndürecek. İletişim sorunları, evrak işlerinde gecikmeler ve hatalar, fikir çatışmalarından doğan gerilimler artabilir. Temponuzu da yavaşlatacak bu gerileme süreci seyahatlerde de sıkıntılı durumlar oluşturabilir.

Cesaretin ve aksiyonun, hareketin gezegeni MARS 24 Kasım 2023- 4 Ocak 2024 arasında YAY burcundan geçiyor olacak. Yay burcu sizin kardeşlerinizi, yakın çevrenizi anlatan bir alan. İnandığınız doğruları güçlü biçimde ifade etmek isteyeceksiniz. Dikkatli olmadığınız taktirde konuşmalarınız kolaylıkla kavga ve çatışmaya dönüşebilir. İş ve mesleğinizde fikirlerinizi üst ve amirlerinize güçlü biçimde sunma ve kabul ettirmek zor olmayacak. Kardeşleriniz ile olan bağlantılarınız hareketlenirken uç boyutlarda kavga, rekabet ve çatışma riskiniz de oluşabilir.

4 Ocak- 13 Şubat arasında Oğlak burcuna geçecek MARS, yüceldiği burçtan geçerken sizi de en çok ev, aile, yuva, yerleşim ve ebeveyn ilişkileriniz noktasında harekete geçirecek. Aile içi tartışma ve rekabet olabileceği gibi bazı TERAZİ burçları için bu geçiş taşınma ve yer değişikliği anlamına da gelebilir. Aile büyüklerinizin sağlık, hastalık,kaza ve aksilikleri ile uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasındaki süreç ise MARS’ın KOVA burcundaki bireyselliği vurgulayan enerjisi sizi çocuklarınız ile konularda olumlu anlamda etkileyecek. Aşk hayatınızı da canlandıran bu geçiş ile beraber enerjiniz yükselecek. Sportif konular, hobileriniz, yaparken keyif aldığınız işler sizin bu dönem kendinizi iyi hissettirecek.

22 Mart- 30 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MARS’ın BALIK burcundan geçişi odağınızı iş ortamınıza çevirecek. İşyerinizde taşınmalar, adres değişimi, eleman giriş- çıkışları olabilir. Başkalarına hizmet etmek temasının hareketleneceği süreçte sağlığınıza da çok dikkat etmeniz gerekir. Bulaşıcı hastalıklar, iş kazaları, aşırı çalışma sonucu bağışıklık sisteminde düşüşler görülebilir. İsteklerinizin daha az karşılık bulacağı bu süreçte günlük yaşamınızın temposunu makul bir dengeye getirmek zorundasınız.

30 Nisan- 9 Haziran 2024 arasındaki süreçte MARS burcunuz KOÇ dan ilerleyecek. Burcunuzun da yöneticisi olan MARS kendi yönettiği burçtan bu geçişi ile birlikte hayatınıza dinamizm geldiği kadar hırslarınızda artış, cesaret ve rekabet güdülerinizde yükselme ve bireysel hedeflerinize heves ve heyecanla asılma dönemi olacak. Hayatınızın hareketli bir sürecinde olacaksınız. İradenizi güçlü bir biçimde ortaya koyacaksınız. Acele ve düşüncesiz eylemlerden ve dürtüsellikten kaçınmalısınız zira kaza ve sakatlıklara da açık olacaksınız.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS BOĞA burcundan geçiyor olacak. Bu geçiş sizi finansal anlamda etkileyecek. Harcamalarda artış olabilir, mali istikrarınızı sağlamak bir parça daha zor olabilir sizin için, ortaklı ilerde mali anlaşmazlıklar, eşin gelirlerinde istikrarsızlıklar, borç ve ödemelerle ilgili olarak sıkıntılar belirebilir. Kredi çekerken, borç alırken, gelir gider hesabı tutarken, somut, gerçekçi ve sabırlı olmaya özen göstermelisiniz.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında Mars İkizler burcundan geçecek. Bu sizin için yurt dışı, yabancılar, uzak akrabalarınız, akademik konular, eşinizin kardeşleri, eğitim ve hukuki süreçler, yaşama olan bakış açınızı hareketlendiren olaylar yaşanması anlamına gelebilir. İnsanları etkileme, fikirlerinizi daha geniş çevrelere iletmek adına istekli olmakla kalmayıp bunları eyleme de dökme imkanı bulacaksınız. Kanun ve yaslarla ilgili ikircikli durumlar arasında kalabilirsiniz.

4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreç MARS YENGEÇ burcu geçişi ile birlikte sizin hareket alanınız işiniz ve kariyer konularınız çerçevesinde şekillenecek. Mesleki anlamda yükselme hırsınız artarken negatif anlamda çatışmalar, mesleki rekabetler, duygu temelli alınan kararların yarattığı gerilimler de süreci biraz zorlu kılabilir sizin için. Eşinizin ailesi ile olası çatışmalar yüzeye çıkabilir, insan ilişkileri adına ise kırıcı bazı olaylar yaşanabilir.

4 Kasım 2024’ den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS ASLAN burcundan geçecek ve 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO dediğimiz pozisyonda kalacak. Hareketi ve dinamizmi anlatan bir gezegenin yavaşlığı ve hatta gücünü önemli ölçüde kaybettiği bir pozisyonda geçireceği bu süreç sizler adına arkadaş ilişkilerinizde ve ekip çalışmalarında sorun anlamına da gelebilir. Egosu yüksek ve sizi huzursuz hissettiren, içten içe öfke duymanıza neden olan bazı arkadaşlarınız ile yollarınızı ayırabilirsiniz. İşinizde başka insanlarla birlikte çalışmak sizi çok zor gelmeye başlayabilir zira ego sorunu olan, gururlu ve kibirli meslektaşlarınız her zamankinden daha fazla gözünüze batacak. Gelecekte yapmayı planladığınız, olsun diye uğraştığınız iş ve hedeflerinizin bir ya da bir kaçını elemek durumunda kalabilirsiniz.















2024 AKREP BURCU VE YÜKSELEN AKREP BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının güçlü, gizemli, tutuklu ve sihir ustaları, sevgili Akrep burçları,

2018 yılından bu yana karşıt burcunuzdan geçen URANÜS etkisi ile yeterince iyi gitmeyen evlilikler, ortaklı işler, değişimlerden, hızlı ve beklenmedik gelişmelerden nasibini aldı. Durumu kurtarmak, stabiliteyi sağlamak epey zorlamış olabilir sizleri. Uranüs 2024 de de karşıt burcunuzdan geçişine deavm edecek. Bu yıl özellikle 11- 22 Kasım arasında doğan AKREP burçları etkiyi daha fazla alma potansiyeline sahip. Akılcı ve iyi giden, sağlam evliliklerde sorun pek olmasa da bu geçiş tam tersi durumlarda düzen bozucu, inat etseniz de direnseniz de değişim karşısında elinizden pek bir şey gelmeyen bir süreç olabilir.

11 Haziran 2023- 21 Ocak 2024 arası ve 2 Eylül- 19 Kasım 2024 arasındaki zaman dilimleri PLÜTON Oğlak burcundan son defa geçiyor olacak. Yakın çevreniz, yakın akraba ve kardeşlerle olan ilişkileriniz büyük ve güçlü bir dönüşümden geçmekte. Zihin yapınızı, düşünme gücünüzü arttıran, etkili ve güçlü işler- iş anlaşmaları – ticari girişimler yapmanıza destek veren bir geçiş bu.

22 Ocak – 31 Ağustos arası ve 20 Kasım2024 den sonrasındaki uzun süreç PLÜTON etkisini ev, yerleşim, aile ve ebeveynler ile olan ilişkilerinizi ilgilendiren alandan alacaksınız. Bu uzun vadeli bir geçiş olmakla beraber AKREP burunun ilk günlerinde doğanlar bu yıl ilk etkiyi alacak olan grup; 22 ekim- 1 Kasım arası doğanlar örneğin. Bu geçiş yaşadığınız evi, şehri ve hatta yaşam koşullarınızı derinden ve kökünden değiştiren önemli bir olaya neden olabilir. Yaşamınızda yeni bir düzeninin ilk temellerini bu yıl atmaya başlayacaksınız.

2024 yılının genelinde Balık burcundan geçen SATÜRN haritanızın aşk ve romantik ilişkilerinizi, çocuklarınız ile ilgili sorumlulukları, yaratıcı çalışmalarınızı ve hayattan aldığınız keyfi anlatan konumdan geçerken bu bahsettiğim konularda sıkıntı, sorun, ekstra külfet almaya hazırlıklı olmalısınız. Burcunuzla uyumlu bir geçiş olması bu konularda sorumluluk almaya hazırlıklı olduğunuzu anlatsa da yine de tedbirli olmak durumundasınız. Bazı Akrep burçları bu yıl anne ve baba olmanın sorumluluğunu da alacaklar. İyi giden ilişkilerde bile çözümü zor bazı olaylar yaşanabilme potansiyeli olabileceği için bu süreçte koşulları fazla zorlamamalısınız.

Astrolojinin büyük iyicili JÜPİTER 26 Mayıs 2024 e dek burcunuzun tam karşısından, BOĞA burcundan geçiyor olacak. İyi ve yolunda giden ilişkilerinizi evliliğe taşıyarak kalıcı hale getirmeniz mümkün olmakla birlikte, bu geçiş abartılı beklentileri de arttırabilir. Yurt dışı bağlantılı ortaklıklar gündeme gelebilir, başka insanlarla olan yakın ilişki ve iş birliklerinizde destek bulmakta zorlanmazsınız. 26 Mayıs 2024 den sonraki 1 yıllık süreçte ise JÜPİTER miras, ortaklı paylaşımlar, borç ve alacak konuları, kredi çekmek vb alanlarda size bazı şansları getirecektir. İş ilişkileriniz için ortak bir zemin yaratmak adına süreç olumludur. İnsanlardan maddi ve manevi destek bulmakta daha az sorunla karşılaşma potansiyelinden söz edebiliriz.

2021 Aralık- 2023 temmuz arasındaki süreç sizin için özellikle İLİŞKİLER adına önemliydi. BOĞA ve AKREP burcundaki AY DÜĞÜMLERİ ve bunları hareketlendiren tutulmalar sizleri ilişkiler, evlilik, ortaklıklar, yakın beraberlikler konusunda etkiledi. Bu yıl ise KOÇ ve TERAZİ burcunda yaşanacak tutulmalar çalışma ortamınız, sağlığınız, günlük rutinleriniz, ruhunuzu sıkan ve bunaltan- bir taraftan da bundan kurtulmak istediğiniz- konular çerçevesinde etkileyecek. 4

2024 yılında Güney AY Düğümü Terazi yerleşimi, yalnızlık duygularınızı ardınızda bırakmanız, daha sosyal ve daha girişken olmanız yolunda size yol gösterirken; Kuzey Ay düğümünün KOÇ yerleşimi ise cesurca adım atmanız, hayatınızda kişisel başlangıçlar yapmanız adına size enerjisini sunacak. Bu geçiş hayatınızda en son 2005- 2006 ve 1986-1987 yılları arasında olmuştu. Birebir aynı deneyimleri yaşamasınız elbette ama dönün bir bakın o zaman nasıl bir zaman kalitesiydi sizin için ?

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI, sağlık hastalık, izolasyon ve yalnızlık duygusuna bir vurgu oluşturabilir. Ruh-Beden- Zihin sağlığınızı önemsemelisiniz. Bazı ilişkilerinizin kadersel birtakım yaşanmışlıklar neticesinde bitmesi sizi daha yalnız ve hayal kırıklığına uğramış hissettirebilir. Geçmişiniz bir film şeridi gibi gözünüzün önünden geçerken geleceğiniz adına kendi içsel gücünüzü yükseltmek zorundasınız.

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI, Güneş’in maksimum yüceliminde ve retro MERKÜR katılımı ile gerçekleşecek. Yeni iş girişimleri, iş başvurularınıza start vermeden bunların iyi düşünülüp, doğru stratejiler üzerine oturtulduğundan emin olmalısınız. İş, iş ortamınız, astlarınız, yanınızda çalışanlar, kiracılarınız varsa onlarla olan anlaşmalar, sözleşmeler evcil hayvanlarınız, sağlığınızı ilgilendiren konular bu tutulmanın ana başlıkları arasında. Bu tutulma sıkan, bunaltan ve sizin maddi manevi dengenizi bozan işleri, çalışma ortamlarını bırakma zamanı olabilir.

18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI, Mart ve Nisan ayını ne derece verimli geçirdiğinize bağlı olarak tam bir hasat zamanı olacak sizin için. Duygusal hassasiyetinizin çok yüksek olacağı bu süreç Mart ve Nisan ayını ne derece verimli geçirdiğinize bağlı olarak, 2024 yılının bu son çeyreğinde geleceğe dair önemli planlar yapabilir, sevgili- eş- çocuk gibi sizin için birincil derecede önemli sevdikleriniz adına bazı endişelerinizin size “bir şeyler yapmalıyım” motivasyonu yükleyebilir. Bu tutulma aşk ve romantik ilişkileriniz, çocuklarınız, yaratıcılığınızı ortaya koyduğunuz ve keyifli işler yapmak isteğinizin yoğunlaştığı bir yerde oluşacak. Harita potansiyeli destekleyen bazı AKREPLER bu süreçte yeni bir aşka yelken açarken, kimileri ise anne veya baba olma noktasında desteklenecek. Özellikle 12- 21 Kasım arası doğan bir AKREP burcu iseniz sizi olumlu gelişmeler bekliyor diyebiliriz.

2 Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI ise kayıp ve zorlukları, etkili bir şekilde kendinizi ve motivasyonlarınızı göstermekte zorlandığınız bir alanı etkileyecek doğum haritanızda. Hastane süreçleri, kapalı ve izole kalacağınız bazı durumlar ve olaylar yaşanabilir ancak bu tutulma aynı zamanda bir yeniay olduğu için geçmişten gelen ve üzerinizde bir şekilde sıkıntı ve stres yaratan, sizin hayatınızın genelinde dengenizi bozan ve huzursuz giden ilişkilerin bitiş zamanı da olabilir. Sağlığınız maksimum dikkat etmelisiniz.

Cesaretin ve aksiyonun, hareketin gezegeni MARS 24 Kasım 2023- 4 Ocak 2024 arasında YAY burcundan geçiyor olacak. Bu geçiş sizi mali konularda istikrar sağlamakta zorlayabilir, harcama artışları, plansız ve gereksiz harcamalar bütçenize ekstra yük haline gelebilir. Yeni kazanç kapıları bulmak adına motive olurken; değerlerinize taban taban ters şeyler yaparken bulabilirsiniz kendinizi.

4 Ocak- 13 Şubat arasında Oğlak burcuna geçecek ve burcunuzla olumlu bağlantı kuracak olan MARS; kardeş ve yakın çevre ilişkilerinizi hareketlendirecek. Seyahatler gündeme gelebilir. Yakın akrabalar, komşular ya da kardeşlerinizle ters düşmek, çatışma ve rekabet durumları, onlardan size gelebilecek ters davranışlar bu süreçte sıkıntı yaratabilir. Fikir ve düşüncelerinizi çok güçlü bir şekilde savunduğunuz bu süreçte kolay kolay kimseyi alttan almayacaksınız.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasındaki süreç ise ailevi konular, eviniz, yuvanız, ebeveynleriniz ile olan ilişkileriniz MARS KOVA burcu geçişi ile hareketlenmeye başlayacak. Taşınmalar ve adres değişimleri gündeme gelebilir. Yaşadığınız ortamda hareketin de artması ile birlikte sizi sıkan ve hareket edemez hale getiren ne kadar ailevi bağ varsa onlardan en azından bir süreliğine uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Aile içi tartışmalar yükselebilir. Evli Akrepler ise eşlerinizin iş ve kariyer yaşamlarında stres ve gerilim yaratan değişimlerle karşılaşabilirler.

22 Mart- 30 Nisan 2024 arasındaki zaman diliminde Mars enerjisi sizi duygusal motivasyonlarınızı, sevgilerinizi yükseltme potansiyelini de içerisinde barındırmakta. Aşk ve gönül işleriniz hareket alanınız olacak. Varsa sorunları çözebilmek adına süreç size destek verecektir ancak Mars enerjisi kavgacı ve rekabetçi bir enerji olduğu için doğru yönlendiremediğinizde ise sevgili ile tartışma, kavga, hırs ve rekabet anlamına da gelebilir. Çocuklarınız adına da süreç destekleyici çalışabilir, onlar adına almanız gereken bazı kararlar gündeme bu süreçte daha fazla gelebilir.

30 Nisan- 9 Haziran arasında MARS kendi yönettiği KOÇ burcundan geçiyor olacak. Bu geçişi ise haritanızın iş ortamını anlatan alanı. İş ve o ortamda değişimler, mesai arkadaşlarınız ile rekabet ve çatışmalar yaşanabilir. İş yapmak, çalışma azmi ve tutkunuzun da yükseleceği bu süreçte iş bitirici özelliklerinizle amirlerinizin gözüne de girebilirsiniz. Kaza ve sakatlanmalara, sağlığınıza, beslenme ve uyku düzeninize dikkat etmelisiniz.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS karşıt burcunuz BOĞA dan geçecek. Bu da hareket alanınızı 2 aylık süreçte evliliğiniz, yakın ilişkileriniz, ortaklı çalışmalarınıza yönlendireceğiniz anlamına gelmekte. İyi giden ilişkilerin kalıcı hale gelmesi adına alınacak kararlar, sorunlu giden ilişkilerde ise gerilemeler, karşılıklı gerilimin tırmanması söz konusu olabilir. Fikirsel, mantıksal huzursuzluklar, karşılıklı değerlerin çatışması ve hukuki çekişmeler olasılıklar arasında olup süreç içerisinde daha sabırlı ve kontrollü olmalısınız.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında MARS İkizler burcu geçişi ile birlikte mali konularda alacak verecek, borç almak- vermek, kredi çekmek ve miras gibi ortaklı gelirleriniz, eşinizin mali konuları hareketlenecektir. Dış etmenlerin iç dünya düzeninizi bozmasından söz edebiliriz. Bu dönemde tehlikeli durumlarda kalabilir, düşmanca davranışlara maruz kalabilirsiniz ancak süreç akıllı, mantıklı ve yerinde – zamanında verilmiş, gerekirse esnek ve toleranslı davranarak yönetmenizi gerekli kılacak.

4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreçte ise YENGEÇ burcundan geçecek olan MARS yurt dışı, yayıncılık konuları, uzak akrabalarla olan ilişkileriniz, akademik konular, hukuki süreçler, seyahatler ve eğitimler alanından etki etmeye başlayacak. Bu süreç burcunuzla MARS enerjisinin uyumu anlamına gelmekte olup, enerjilerinizi fikirlerinizi savunmak ya da kabul ettirmek yerine ; kendi algımızı açık tutmak, yeni deneyimlere açık olmak, bilgi ve inanç kapasitenizi olabildiğince genişletmek olmalı. Hayatınıza yeni eğitimler gelebilir bu süreçte, aile ve sevdiklerinizle birlikte yapacağınız seyahatler gündeme gelebilir.

4 Kasım 2024 den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS ASLAN burcunda olacak ve bu burçta ise 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO pozisyonda kalacak. Yılın son dönemi sizin için oldukça önemli. MARS sizin burcunuzun klasik yöneticisi olmasının yanında; hareketi ve aksiyonu anlatan bir gezegenin yavaşlamayı ve hatta duraksamayı anlatır pozisyona geçmesi sıkıntıların ve sorunların gündeme gelmesi anlamına gelir. MARS ASLAN burcundan gerilerken özellikle iş ve kariyer projelerinizi, mesleki hedeflerinizi gerçekleştirebilmek belki de her zamankinden daha zor olacak sizler için. Patron ve otorite figürleri ile olası çatışmalar, mesleki sorunlar, işten ayrılma gibi durumlar mümkün olabilir. Özellikle 23 Ekim- 2 Kasım arası doğumlu AKREP burçları bu süreçten çok daha fazla etki alabilir. Kavga ve çatışmalardan uzak kalmaya çalışmalısınız.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. İletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eden MERKÜR’ün gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyileştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına çok olumlu süreçlerdir. İletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına sizler özellikle ;

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında MERKÜR YAY burcundaki gerileme süreci finansal konularınıza dair gündem oluşturacak. Kazançlarınızda dalgalanmalar meydana gelebilir, iş ve ticari bağlantılara dair gecikmeler ve sorunlar ve bunların neticesinde elde edeceğiniz gelirlerde sıkıntılar, bekleme süreçleri söz konusu olabilir.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR KOÇ burcundan gerilemeye başlarken konu başlıklarınız çalışanlarınız, iş ortamınızı ve oradaki kişilerle olan ilişkileriniz, kira kontratlarınız, iş ortamını bağlayan konulardaki anlaşma ve sözleşmeler çerçevesinde şekillenecektir. Çok iyi iş çıkarmak isterken işler tersine dönebilir, çalışma ortamınızda iletişim sıkıntıları çok fazla bunaltabilir.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Bir ucu kariyer hayatınıza bir ucu ise aynı ekip içinde birlikte iş yaptığınız insanlarla olan iletişiminize vurgu yapacak bu gerileme sürecinde ego çatışmaları tekrar eden bir tema olarak önünüze gelebilir. Gelecek planlarınızı revize etmeniz olasıdır.

26 Kasım- 15 Aralık 2024 arasındaki süreçte MERKÜR bir kez daha YAY burcundan gerilerken, konuyu yine finansal gelişmelere bağlayacak. Kazançlarınızda dalgalanmalar olası ve bir bütçe ayarlaması yapmanız gerekebilir. Mali konularda atacağınız imzalara dair gecikmeler ve bekleme süreçleri devrede olabilir.
















2024 YAY BURCU VE YÜKSELEN YAY BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının bağımsız, dışa dönük, maceracı, bilgelik aşığı sevgili YAY burçları;

11 Haziran 2023- 21 Ocak 2024 arası ve 2 Eylül- 19 Kasım 2024 arasındaki zaman dilimleri PLÜTON Oğlak burcundan son defa geçiyor olacak. Mali durumunuzu, kişisel gelir kaynaklarınızı anlatan bu alandan geçişin son demleri ki bu bazı YAY burçları adına önemli kırılmaları, maddi sıkıntı ve sorunları tetikleyebilir. Güzel olan haber bu alandaki etkiler 22 Ocak – 31 Ağustos arası ve 20 Kasım2024 den sonrasındaki süreçte yerini yakın çevre ve kardeş ilişkilerinizi anlatan alana bırakacak, burcunuzla da uyumlu bir burçtan geçiyor olacak. Yay burcunun ilk günlerinde doğanlar adına süreç çevre değişimi anlamına gelebilir. Fikirsel ve zihinsel olarak çok köklü değişimler yapabilir, kardeşlerinizin hayatında çok önemli denebilecek değişimler yaşanabilir.

2024 yılının genelinde Balık burcundan geçen SATÜRN haritanızın aile, yuva, ev ve ebeveynlerinizi ilgilendiren alanda etki edecek. Ailevi problemler, eşinizin iş hayatın da sorunlar, mülk alım satımı ile ilgili sıkıntılı süreçler ve ebeveynlerinizin sağlık başta olmak üzere diğer yaşam alanlarında almanız gereken sorumluluklar sizi bunaltabilir. Özellikle 22 Kasım- 5 aralık arası doğumlu YAY burçları süreçten en fazla etkilenen grup olabilir.

Astrolojinin büyük iyicili ve sizin de burcunuzun yöneticisi olan JÜPİTER 26 Mayıs 2024 e dek sağlık, hastalık, iş ve iş ortamınızı, günlük yaşamınızdaki rutin düzeni anlatan alandan geçecek. Bu geçiş iş yükünüzü, günlük yaşamın sorumluluklarını arttırırken; pozitif anlamda ise iş arayan Yay burçları adına iş bulma süreçlerini de destekleyebilir. Mevcut çalışma şartlarınızda ekonomik anlamda iyileştirmeler söz konusu olabilir. Kira- kiracılık ilişkilerinde ise hukuki süreçler gündeme gelebilir. 26 Mayıs 2024 den sonraki 1 yıllık süreçte ise JÜPİTER eşiniz, evliliğiniz, yakın ilişkileriniz, avukatlık ve diğer danışmanlık konularınızı anlatan alandan geçiyor olacak. Bu geçiş evliliğinizde, eşinizin iş hayatında ve diğer konularında genişleme ve fırsatlar oluşması anlamına gelebilir. Yabancı kültürlere, eğitimlere, seyahatlere açık olacaksınız. Karşılıklı iletişimin arttığı bir süreç sizin için.

2021 Aralık- 2023 temmuz arasındaki süreç sizin için özellikle sağlık hastalık, iş ve çalışma koşulları, kontrolünüzün çok da mümkün olmadığı bazı sıkıntılı yaşam deneyimleri adına BOĞA ve AKREP burcu tutulmalarının etkisi anlamına geliyordu. Bu yıl ise KOÇ ve TERAZİ burcunda yaşanacak tutulmalar çocuklarınızı ve onların hayatındaki pozitif anlamda gelişmeleri, aşk ve romantik ilişkilerinizi, yeni başlayacak aşkları, hobi ve keyifli aktiviteleri, arkadaş ve sosyal çevre ilişkilerinizi etkileyecek. Yaş ve konumu uygun olan bazı YAY burçları anne ya da baba olma deneyimi yaşayabilir bu yıl. Bu geçiş hayatınızda en son 2005- 2006 ve 1986-1987 yılları arasında olmuştu. Birebir aynı deneyimleri yaşamasınız elbette ama dönün bir bakın o zaman nasıl bir zaman kalitesiydi sizin için ?

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI, arkadaş ve sosyal çevrenizi ilgilendiren alanda gerçekleşecek. Bazı gruplardan veya ekip çalışmalarından ayrılmanız gerekebilir, iş arkadaşlarınız ile olan ilişkilerinizde bazı sıkıntılar bu tutulma sürecinde daha belirgin hal alabilir. Geleceğiniz adına aldığınız bazı kararları revize etmeniz gerekebilir.

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI, Güneş’in maksimum yüceliminde ve retro MERKÜR katılımı ile gerçekleşecek. Bu süreç harita potansiyeli uygun olan bazı YAY burçları için (özellikle 5- 15 Aralık arası doğumlu olanlar) yeni bir aşkın başlaması, anne veya baba olmak, yepyeni bir girişime başlamak adına çok destekleyici olacak, MERKÜR’ün de gerileme süreci özellikle çocuklarla ilgili bir konuda veya romantik ilişkinizde alınması gereken bazı kararlarda acele edilmemesini vurguluyor. Eski aşkların gündeme gelmesi söz konusu olabilir, bazı teklifler yenilenebilir retro etkisi ile.

18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI sizin için önemli zira haritanızın köşe bir noktasında, ev ve aile alanında gerçekleşecek. Aile büyüklerinizin sağlık ve hastalık konuları çok gündemde olabilir. Özellikle 12- 21 Aralık arasında doğmuş YAY burcu iseniz. Ailede ve ev konusunda karmaşık, kaotik durumlar, belirsizlikler, babadan kalan bir mülkünüzle ilgili karmaşık durumlar, moral ve motivasyonunuzu bozabilecek olaylar yaşanabilir. Hayal ettiğiniz bir konu hayal kırıklığına dönüşebilir.

2 Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI sosyal hayatta yeni girişiler anlamına gelebilir sizler için. Bir ilişkiye başlayabilir, bitirebilirsiniz ancak asıl ilişki gelişimleri çocuğunuzun hayatında da kendini gösterebilir. Amaçladığınız bir hedefe büyük bir motivasyonla gideceksiniz. Aynı hayat görüşünü paylaştığınız arkadaşlarınızla birlikte yeni projeler başlatabilirsiniz.
Cesaretin ve aksiyonun, hareketin gezegeni MARS 24 Kasım 2023- 4 Ocak 2024 arasında YAY burcundan geçiyor olacak. Burcunuzdan geçecek olan MARS sizi daha cesur, hevesli bir parça da sabırsız hale getirebilir. Acele kararlar almamaya dikkat etmelisiniz. Özellikle çocuklarınızı ilgilendiren bir yurt dışı konusu, akademik bağlantıları ile ilgili kararlar gündeminize gelebilir.

4 Ocak- 13 Şubat arasında Mars Oğlak burcuna geçecek. Bu geçiş en çok finansal durumunuz üzerinde etkili olacak. Harcamalarınızda artış yaşanabilir, finansal konularda riskli kararlardan uzak durmanız gereken bu süreçte ayrıca gelirleriniz ile giderleriniz arasında bir denge oluşturma çabanızda artış sizi yeni kazanç yolları aramaya yöneltecek.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasındaki süreçte MARS Kova burcundan geçecek. Bu süreç ise eğitim, seyahatler, yakın çevrenizdeki ilişkileriniz, kardeşlerinizle ilgili konularda sizi harekete geçirecek. Rekabeti ve çatışmaları arttıran, KOVA burcu doğası gereği bireyselliğinizi, tek başınıza hareket etme isteğinizi de kamçılayan bu süreçte gereksiz risklerden, kardeşlerinizle kavga, kıskançlık ve rekabetçi meydan okumalarda dikkatli olmalısınız.

22 Mart- 30 Nisan 2024 arasındaki zaman diliminde Mars enerjisi sizi aile içi çatışmalara sürükleyebilir. Balık burcunun duygusal doğasına bürünen enerji gezegeni, duygu sömürüsü ya da ajitasyon yolu ile size istediklerini yaptırmaya çalışan aile üyelerinizi anlatırken; ailede sağlık hastalık konularını, aile bireylerine hizmet temalarını gündeme getirebilir.
30 Nisan- 9 Haziran arasında MARS kendi yönettiği KOÇ burcundan geçiyor olacak. Bu geçişin burcunuzla uyumlu bir doğada olması, aşk yaşamınınız adına hatrı sayılır bir hareketlenme anlamına gelebilir. Uygun harita potansiyeli olan YAY burçları hızlı başlayan, sıcak, samimi ve heyecanlı aşklara hazır olsunlar. Çocuklarınız varsa gündem bu süreçte onlar adına da oldukça hareketli olacak.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS BOĞA burcu süreci iş ortamınızı, çalışma koşullarınızı ve oradaki kişilerle olan ilişkilerinizi hareketlendirecek. Sakin ve telaşsız bir enerjiyi anlatan BOĞA burcuna bürünen MARS’ın enerjisi bu süreçte dinlenmenizi, sağlığınıza dikkat etmenizi, bahsedilen konulardaki değişimleri sabır ve sükûnetle karşılamanızı söylemekte.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında MARS İkizler burcu geçişi ile birlikte hareket alanınız ikili ilişkileriniz, ortaklı işleriniz, evliliğiniz, rakipleriniz, hukuki konularda avukatlık işleriniz varsa o konulara doğru kayacak. Sorunlu giden evlilik ve ortaklıklarda bu süreç stres yüklü olabilir. Kavga ve çatışmalar, fikirsel uyumsuzluklar ilişkileri savaş alanına çevirebilir. Akıllı, objektif, olaylara muhatabınızın da cephesinden bakarak hareket etmeniz gerekmekte.

4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreçte ise YENGEÇ burcundan geçecek olan MARS aile içi miras ve paylaşım konularına, ailede yaşlı insanların sıkıntılı süreçlerine, ev veya diğer harcama kalemlerinde çekeceğiniz kredi, borç konularına vurgu oluşturacak. Finansal iş birlikleri gündeme gelebilir. Eşinizin gelirleri ile ilgili dalgalanmalar yaşanabilir.

4 Kasım 2024 den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS ASLAN burcunda olacak ve bu burçta ise 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO pozisyonda kalacak. ASLAN burcundaki gerileme zamanında uzak seyahatleriniz, yurt dışı bağlantılı işleriniz ve girişimleriniz, akademik konular, hukuki meseleler adına alacağınız kararlar üzerinden etkili olurken YENGEÇ burcundaki gerileme süreci ise daha çok eşin gelirleri, miras konuları, borçlar ve ödemeler, kredi çekmek, borçları yeniden yapılandırmak vb konularda etkili olacak. Hareketi ve aksiyonu anlatan bir gezegenin, hareketsizliği, geriye dönüp dolanmayı anlatması elbette sıkıntı yaratacaktır tüm burçlara olduğu kadar size de ancak ASLAN burcundaki gerileme sürecini idare etmeniz daha kolayken; Yengeç burcundan retro geçişi idare etmeniz tamamen içinde bulunduğunuz ruh durumunuza, içsel motivasyonlarınıza bağlı olacak.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. İletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eden MERKÜR’ün gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyileştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına çok olumlu süreçlerdir. İletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına sizler özellikle ;

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında MERKÜR’ün YAY burcundaki gerileme süreci kişisel anlamda, kendinizle ilgili alacağınız kararlarda emin olmamayı, iletişim zorluklarını anlatırken, daha önceki dönemde gündeme gelmiş ama üzerinde net karar vermediğiniz bir konuda yenden değerlendirme süreci olabilir. Duygusal ve fiziksel direncinizde düşüş yaşayabilirsiniz. Evliliğiniz ve işinizle ilgili konularda yenden değerlendirilmesi gereken konular gündem yaratabilir.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR KOÇ burcundan gerilemeye başlarken konu başlıklarınız çocuklar ve aşk hayatınız olabilir. Eski flörtlerin yeniden iletişime geçme çabası anlamına da gelebilecek bu süreç sevgilinizle yaşanması muhtemel iletişim sorunlarını da beraberinde getirebilir. Çocuklarınız ve onların hayatında verilmesi gereken kararlar, eğitimleri ile ilgili süreçler adına başvurular, işleri, kariyer ve yaşam koşullarında bazı aksaklık ve gecikme süreçleri yaşanabilir.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Bir ucu kariyer hayatınıza bir ucu ise yurt dışı bağlantılı işleriniz, eğitim ve seyahatler, hukuki süreçleri ilgilendiren bu gerileme sürecinde işinizle bağlantılı konularda ve kişilerde sıkıntı çıkabilir. Tekrar tekrar gündeme gelen bir konu uzun süre vaktinizi alabilir. Yarım bıraktığınız eğitimlere dönebilirsiniz, daha önce başvuruda bulunduğunuz kariyer fırsatlarında geri dönüşler yaşanabilir.

26 Kasım- 15 Aralık 2024 arasındaki süreçte MERKÜR bir kez daha burcunuzdan gerilerken, konuyu yine kişisel kararlarınıza getirecek. Yapmak istediğiniz kişisel başvuru ve girişimlerde, duyurmak ve muhatabınıza beyan etmek istediğiniz konularda engeller, gecikme ve sıkıntılar olabilir. İletişim kurmak noktasında bazı fikirlerinize güvenmekte zorlanırken; iş ve mesleki konularda ve ortağınız- eşinizle ile olan iletişiminizde olan bitenler sizi sinirsel olarak gerebilir. Sağlığınıza da dikkat etmeli, acele ve özensiz verilmiş kararlardan uzak durmalısınız.

Doğum haritanızın dip noktasından NEPTÜN geçişi alıyorsunuz. Neptün karmaşık, kaotik durumları anlattığı kadar empati, duyarlılık ve idealizmi de anlatan bir gezegendir. Ve fakat burcunuzla oldukça uyumsuz BALIK burcundan geçişi bu yıl özellikle YAY burcunun sonlarına doğru doğan kişileri daha fazla etkisi alacak. 12- 21 Aralık arasında doğmuş YAY burcu iseniz; ailede tuhaf ve karmaşık durumlar oluşabilir, aile büyükleri ile olan iletişimde sıkıntılar gündeme gelebilir. Onların bakımını üstlenmeniz gerekebilir. Ev alım satım konuları gündeme gelirse eğer iyi niyetinizi suistimal eden insanlara karşı dikkatli olmalısınız.











Astrolog Hülya DEĞER - mistikalem
 
tumblr_1ec9db87e18dcf84da7e361f6990bb35_dc623c19_1280.jpg



2024 OĞLAK BURCU VE YÜKSELEN OĞLAK BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının çalışkan, sorumluluk sahibi, üretken ve emeğin, zamanın değerini en iyi bilenleri, sevgili OĞLAKlar…

2008 yılından bu yana köklü dönüşümleri anlatan PLÜTON’a burcunuz ev sahipliği yaptı ve çok şükür ki bu yıl artık PLÜTON ile vedalaşıyorsunuz. 2008 yılından bugüne dek kim bilir ne kadar önemli olaylar yaşadınız, sorunlu hayat alanlarınız nasıl değişti, dönüştü. Ve son minik bir dokunuşu kaldı.

PLÜTON’un 11 Haziran 2023- 21 Ocak 2024 arası ve 2 Eylül- 19 Kasım 2024 arasındaki zaman dilimleri PLÜTON Oğlak burcundan son defa geçiyor olacak. Bu geçiş özellikle 15-19 Ocak arasında doğan OĞLAK burçlarını etkileyecek. Sağlığınız, kişisel imajınız, ilişkileriniz ve hayata olan yaklaşımınızdaki temel motivasyonlarınız değişimden nasibini alabilir.

22 Ocak – 31 Ağustos arası ve 20 Kasım2024 den sonrasındaki 20 yıllık süreçte PLÜTON KOVA burcu geçişi mali durumunuzu ve kişisel gelirlerinizi ilgilendiren alandan geçecek. Bunun anlamı mevcut kazancınızda önemli değişimlerin yaşanma olasılığıdır. Yeni gelir kaynakları yaratmak isteğiniz, maddi olarak güçlü olma isteğiniz artacaktır. Yaklaşık 20 yıllık bu transit etkisi ile gerek maddi gerek manevi anlamda çok önemli değişimler yaşayacaksınız.

2024 yılının genelinde Balık burcundan geçen SATÜRN haritanızın yakın çevre, kardeşleriniz, komşularınız, yakın akrabalarınız alanından geçiyor olacak. Burcunuzun da yöneticisi gezegen olan SATÜRN bu süreçte sizleri bu konularda bazı testlerden geçirebilir, sıkıntı ve sorunlar ile karşılaşan belki de bu yıl kardeşiniz olabilir ve onlara yardım etmek, onlarla ilgili sorumluluklar almanız gerekebilir. Bu alan anlaşma ve sözleşmeleri de anlattığı için; önemli imzalar atmanız gerektiğinde iyi düşünmeli, sözleşmeleri iyi okumalı gerekirse de iyi bir avukattan destek almalısınız. Satürn burcunuzla uyumlu olan BALIK burcundan geçeceği için bu süreçte yeni eğitimler ve iş seyahatleri de getirebilir. Bu geçişin bir benzerini 1995-1996 yılları arasında yaşamıştınız, birebir aynı olaylarla karşılaşmazsınız ancak hayatınızda benzer temalar aktive olabilir.

Astrolojinin büyük iyicili JÜPİTER 26 Mayıs 2024 e dek çocuklarınız, yaratıcı çalışmalarınız, aşk ve romantik ilişkiler alanınızdan geçiyor olacak. Özellikle Ocak ayı ilk 2 haftasında doğmuş iseniz bu geçiş sizi bu noktalardan destekleyecek, geliştirecek ve olumlu anlamda gelişmeler yaşayacaksınız.26 Mayıs 2024 den sonraki 1 yıllık süreçte ise JÜPİTER İkizler buruna geçecek ve bu geçişle birlikte iş ortamınızda bazı şans ve fırsatlar oluşturacak. İş arama süreçlerinde olan bazı Oğlaklar iş bulma noktasında desteklenebilir. İşinizle bağlantılı eğitim ve seyahatleriniz artabilir, iş yükünüz de buna bağlı çoğalacaktır. Sağlığınızı da bu süreçte ihmal etmemelisiniz. İhmal edilen küçük sağlık sorunları sonradan sıkıntı yaratabilir.

2021 Aralık- 2023 temmuz arasındaki süreç sizin için özellikle aşk, çocuklarınız, yaratıcılığınız, sosyal çevreniz, geleceğiniz adına yapmak istediğiniz projeler, ekip çalışmalarınız adına AKREP ve BOĞA burcu tutulmalarının etkisi ile çok fazla hareketlenmişti. Bu yıl ise KOÇ ve TERAZİ burcunda yaşanacak tutulmalar iş hayatınız, sosyal statünüzü ilgilendiren konular, mesleğiniz, aile hayatınız, ev ve yerleşim konuları ve ebeveynleriniz, onlarla olan ilişkilerinize vurgu oluşturmakta. Bu alanda tutulmalar daha önce 2005- 2006 ve 1986-1987 yılları arasında olmuştu. Birebir aynı deneyimleri yaşamasınız elbette ama dönün bir bakın o zaman nasıl bir zaman kalitesiydi sizin için?

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI, işinizi ve statünüzü ilgilendiren bir alanda olacak. Özel hayatınız ile toplumsal imajınız arasında sıkışıp kalma ihtimali olmasından söz edebiliriz. Mesleki zorunluluklar, sıkıntılar gündeme gelebilir, sorunlu iş hayatınız varsa bu süreç zorunlu yol ayrımları oluşabilir. Anne ve babanızın sağlığı veya onların hayatındaki majör bir olay nedeni ile süreç sizin için biraz gergin geçebilir. Bu tutulma Oğlak burcunun ilk günlerinde doğanları daha fazla etkileyebilir. (22-31 Aralık)

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI, Güneş’in maksimum yüceliminde ve retro MERKÜR katılımı ile gerçekleşecek. Aile ve yaşam koşullarınızda yeni başlayacak bir sürecin ilk adımı bu tutulma ile atılabilir. Taşınmalar, emlak alım satım işleri, eve, aileye ve aile içi ilişkiler de süreçte önemli olacak. Merkür retrosunun bitiminden sonra bu konularda gelişmeler hızlanabilir. Bu tutuşlma da ağırlıklı olarak 1-10 Ocak arası doğumlu Oğlak burçlarını etkileyecek.
18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI yakın çevre alanınızda olacak. Kardeşler ve onlarla ilişkiler gündeme gelebilir. Bu göksel olay burcunuzla uyumlu ve süreç bazı oğlak burçlarını n çevre değişimine, taşınma konusuna ışık tutabilir. Yazmak, yayınlamak, duyurmak istediklerinizi, bazı önemli iş ve iş anlaşmalarını bu süreçte net görebilir, devamındaki süreçte de uygulamaya geçirebilirsiniz.

2 Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI 2024 yılın son tutulması olarak sizlere yeni bir işi, yeni bir mesleği, hayatınızda çok önemli km taşı olabilecek bir gelişmeyi getirebilir. İş ilişkileriniz, mesleki bağlantılarınız, konumunuz adına yeni bir eşiğin başında duruyor olacaksınız. 22-31 Ocak arası doğmuş Oğlak burçları bu tutulmanın etkisini daha yoğun hissedebilir, bir kapanın kapanıp bir başka kapının açıldığı bir süreç olabilir sizin için.
Cesaretin ve aksiyonun, hareketin gezegeni MARS 24 Kasım 2023- 4 Ocak 2024 arasında YAY burcundan geçiyor olacak. Sizi ileri taşımayan, gelişimize hizmet etmeyen ve ayağınıza bağ olan bazı şeylerin bırakılması gerekebilir bu süreçte. Toksik ilişkilerinizi bitirmeniz gerekebilir, arkanızdan dönen ve duyduğunuzda sinirlenebileceğiniz bazı olaylar olabilir, sağ duyunuzu kaybetmeyin.

4 Ocak- 13 Şubat arasında Mars burcunuz OĞLAK dan geçecek. Bu burçta MARS gücünü muazzam ortaya koyar ve bunun anlamı başlatmak istediğiniz iş ve projeleriniz, ikili görüşmelerinize start verebilirsiniz. Gücünüzün ve enerjinizin artacağı bu süreçte MARSın enerjisi size girişimlerinizde destek ve liderlik enerejisi verecek. Sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Diş sorunları, kemikler ve eklemleriniz hassas olacaktır dikkatli olmalısınız.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasındaki süreçte MARS Kova burcundan geçecek. Bu süreç ise maddi konularda harcama artışı olarak yansıyabilir. Finansal kararlar doğrultusunda harekete geçmek gerekebilir. Zam talebiniz olabilir örneğin ve alabilirsiniz de eğer harita potansiyeliniz bunu destekliyorsa. Bireysel istekleriniz adına harcamalar yapmak isteyebilirsiniz.

22 Mart- 30 Nisan 2024 arasındaki zaman diliminde Mars yakın çevre ve kardeş ilişkilerinize yöneltecek sizleri. Rekabet ve çekişmeler olabilir. Onların hayatında gerçekleşen bazı durumlar sizin canınızı sıkabilir. Buradan geçen SATÜRN etkisi de olacağı için onlarla maddi manevi destek olmak, moral ve motivasyon vermek zorunda kalabilirsiniz. Bazı komşularla gerginlikler oluşabilir dikkat !

30 Nisan- 9 Haziran arasında MARS kendi yönettiği KOÇ burcundan geçiyor olacak. Bu geçişin burcunuzla uyumsuz bir doğada olması, aile içi ilişkilerinizde gerilimin artması anlamına gelebilir. Taşınma ve yer değişimleri gündeme gelebilir. Evde bazı sıkıntılar iş ve işe dair motivasyonlarınızı etkileyebilir. Aile bireyleri arasında zıtlıklar, uyumsuzluklar ve neticesinde kavgalar olabilir. Anne baba sağlığına da vurgu yapan bu geçiş onlar adına hastalık ve bakım süreçlerini de gündeme taşıyabilir.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS BOĞA burcu süreci çocuğunuz ile ilgili bir alanda olacak. Onun adına verilmesi gereken bir karar, onun hayatında bir hareketlenme dolaylı olarak sizi de etkileyebilir. Aşk ve romantik ilişkiler adına da bu süreç inatçı tutumlarınızı, kendi isteklerinizi partnere dayatmamanızı söylemekte. Genel olarak bu geçişi burcunuzu destekleyen bir burçtan olsa da yine de dikkatli olmalısınız.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında MARS İkizler burcu geçişi ile birlikte hareket alanınız iş ortamınız, günlük yaşam rutinleriniz, sağlık ve hastalık konuları çerçevesinde şekillenebilir. Uç boyutta bu geçiş iş ortamına dedikoduları, söylentileri ve beraberinde fikirsel uyumsuzlukları getirebilir, bazı Oğlak burçları için işten ayrılma, işi bırakma anlamına gelebilir.

4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreçte ise YENGEÇ burcundan geçecek olan MARS eşiniz, ortağınız, evliliğiniz, birlikte iş yaptığınız müşterilerinizi ilgilendiren alanda olacak. Saydığım bu konularda özellikle duygusal tansiyonun yükselmesinden, içinde bulunduğunuz ruh haline göre alacağın ız kararların sonrasında pişmanlık ve üzüntü yaratma olasılığına karşı dikkatli olmalısınız.

4 Kasım 2024 den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS ASLAN burcunda olacak ve bu burçta ise 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO pozisyonda kalacak. ASLAN burcundaki gerileme zamanında ortaklı paylaşımlarınız, miras ve paylaşım konuları, burs, nafaka ve eşinizin gelirleri noktasında sıkıntılar ve bu konudaki kararların durma noktasına gelmesini anlatırken; YENGEÇ burcundaki gerileme süreci ise daha çok eşiniz, evliliğiniz ve ortaklı işlerinizde etkili olacak. Geçmişten gelen ne kadar çözülmemiş, karar alınamamış, bir sonuca bağlanamamış konular varsa bu süreç onların zor da olsa halledilme zamanı.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. İletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eden MERKÜR’ün gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyileştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına çok olumlu süreçlerdir. İletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına sizler özellikle ;

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında MERKÜR’ün YAY burcundaki gerileme süreci iletişim sıkıntısı yaratabilir sizin için zira bazı fikirlerinizi kendinize saklamak isteyebileceğiniz gibi vaktinin gelmediğiniz düşündüğünüz bazı iş ve projeleri bilerek bekletebilirsiniz.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR KOÇ burcundan gerilemeye başlarken konu başlıklarınız ev, yuva, aile içi ilişkiler, ebeveynlerinizle olan bağlantılarınız, mülk alım satım işleri ile şekillenebilir. Alım satım söz konusu olduğunda imza atacağınız evraklara dikkat edin, ticari bağlantılarda da acele etmemelisiniz. Ailede bir konuda ciddi fikir ayrılıkları ortaya çıkabilir, taşınma vb gibi konularda gecikmeler yaşanabilir.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Bu retronun bir ucu ortaklı gelirleriniz, miras, eşin maaşı, borç almak veya kredi çekmek konularına; bir ucu hukuki konular, yurt dışı bağlantılı eğitim, seyahat, ticari girişiler ile ilgili alanda olacak. Mahkeme süreçlerinde sıkıntılar, yurt dışı pasaport vize işlerinde gecikmeler yaşanabilir. Kredi ve borç konularında dikkat













2024 KOVA BURCU VE YÜKSELEN KOVA BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının devrimci, vizyoner ve sıra dışı burçları, sevgili KOVA lar..

2008 yılından bu yana köklü dönüşümleri anlatan PLÜTON gezegeni sizleri psikolojik ve ruhsal anlamda oldukça etkiledi. Artan sezgi gücünüzle birlikte sevmediğiniz işlerden, kişilerden, istemediğiniz durumlardan kurtulmak adına epey çaba gösterdiniz. Gizli yeteneklerinizi keşfettiniz, sizi sıkan ve bunaltan konulardan belki de özgürleşmeye çalıştınız. Ve evet işte bu yıl itibariyle PLÜTON artık burcunuzda 20 yıllık bir seyahate çıkıyor. Ancak 11 Haziran 2023- 21 Ocak 2024 arası ve 2 Eylül- 19 Kasım 2024 arasındaki zaman dilimleri PLÜTON Oğlak burcundan son defa geçiyor olacak. Bu da henüz PLÜTON’un son birkaç işi olabileceği anlamına geliyor, amacı ise sizin içinizdeki gerçek gücü bulup ortaya çıkarmanız.

22 Ocak – 31 Ağustos arası ve 20 Kasım 2024 den sonrasındaki 20 yıllık süreçte PLÜTON KOVA burcu geçişi fiziksel görünümünüzden, dünya görüşünüze kadar, temel motivasyonlarınızdan, iş ve yaşam hedeflerinize kadar önemli ve geniş kapsamlı bir dönüşüme neden olacaktır. Uzun süren bu geçiş akşamdan sabaha bir şeyleri değiştirmeyecek elbette ancak bu dönüşümün ilk adımları bu yıl 21-22 Ocak doğumlu KOVA burçları için start almakta. Varlığınızın her alanından yeniden doğuş sürecini bu 20 yıl boyunca yaşayacak, deneyimleyecek, değişerek dönüşeceksiniz.

2024 yılının genelinde Balık burcundan geçen SATÜRN haritanızın kişisel kazanımlarınız ve mali konularınızda sorumlu, tedbirli ve dikkatli olmanızı hatırlatacak. Değerleriniz üzerinden sınava sokacak SATÜRN sizleri; eğer maddi değerlere önem veren biri iseniz maddi; manevi değerlere önem veren biri iseniz manevi değerler öne çıkacak. Maddi konularda hatalı davranışlar ve kararlar söz konusu olabilir dikkatli ve tutumlu olmalısınız. Kaybetme korkusu, kıtlık bilinci, aşırı cimrilik ve ya bir gün parasız kalırsam kaygısı yoğunlaşabilir. Gerçekten neye ve ne kadara ihtiyacınız var onu netleştirmek durumundasınız. Sağlam yatırımlar da yapabilirsiniz bu arada zira gereksiz ne kadar harcamalar varsa temizlemek, azaltmak ve bırakmak zorundasınız. Bu geçişin bir benzerini 1995-1996 yılları arasında yaşamıştınız, birebir aynı olaylarla karşılaşmazsınız ancak hayatınızda benzer temalar aktive olabilir.

Astrolojinin büyük iyicili JÜPİTER 26 Mayıs 2024 e dek BOĞA burcunda ve haritanızın ev-yuva-aile ve anne/baba alanında. Ailenizi genişletmek, mülk alım satım işleri, aileden maddi ve manevi destek bulmak adına çok olumlu zaman dilimi olabilir sizler için. Evinizde, yuvanızda huzur ve bereketi arttıran bu geçiş 26 Mayıs 2024 den sonra İKİZLER burcu Jüpiter geçişi ile çocuk sahibi olmak, çocuğunuz varsa onlarla olan güzel gelişmeler adına desteklemeye devam edecek. Eğlenceli aktiviteler, yaparken keyif aldığınız işler, aşk ve romantik ilişkileriniz, çocuklarınız adına gurur duyacağınız gelişmeler yaşama ihtimaliniz var. Burcunuzun ilk derecelerinden ilerleyecek Plüton’un da Jüpitere vereceği destekle yaşamınızda mutluluk verici önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz.

2021 Aralık- 2023 temmuz arasındaki süreç sizin için özellikle aile ve yaşam koşullarınız, ile içi ilişkileriniz, ev ve yerleşime dair konular ve iş sorumluluklarınız, kariyer hedefleriniz ve mesleğiniz adına sizleri oldukça etkilemişti. Boğa ve Akrep burcu tutulmalarının etkisi ile oldukça önemli gelişmeler sıraladığım bu konularda etkiliydi. Bu yıl ise KOÇ ve TERAZİ burcunda yaşanacak tutulmalar yakın çevre, komşu, yakın akrabalarınız, varsa kardeşlerinizle olan ilişkilerinizi ve yurt dışı ve buralarla bağlantılı konularınızı, eğitim ve yasal süreçleri, akademik konuları ve uzak akrabalarınız ile olan gelişmleri yaşamanıza taşımaya başlayacak. Harita potansiyelleri uygun olan KOVA burçları adına süreç yurt dışında yaşama ve çalışma fırsatlarını getirebilir, önemli ve de mesleğinize destek oluşturacak etkili eğitimlere katılabilirsiniz. Yabancı dilinizi geliştirme fırsatı bulabilirsiniz. Bu alanda tutulmalar daha önce 2005- 2006 ve 1986-1987 yılları arasında olmuştu. Birebir aynı deneyimleri yaşamasınız elbette ama dönün bir bakın o zaman nasıl bir zaman kalitesiydi sizin için?

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI, özellikle 20-29 Ocak arasında doğan KOVA burçlarına pozitif anlamda destek verecek bir tutulma olacak. İş ve iletişim alanında çeşitli fırsatlarla karşılaşabilir, yurt dışı seyahatlere çıkabilir, önemli eğitimlere katılabilirsiniz. Eşinizin kardeşleri ile ilgili bazı gelişmeler yaşanabilir bu süreçte. Hukuki süreçlerde mevcut davalarınız varsa bunlarla ilgili sonuçlanmalar yaşanabilir. Medya ve iletişim sektörü, yayıncılık süreç destekleyici olabilir.

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI, Güneş’in maksimum yüceliminde ve retro MERKÜR katılımı ile gerçekleşecek. Bu kardeşleriniz varsa onların hayatında güçlü ve önemli bir konuda başlangıç anlamına gelebilir. Çevre değişimini ve bilgi akışı, düşünce biçiminizi de etkileyecek bu tutulma iş ve girişimlerinizi başlatmak adına sizleri teşvik edecek, yalnız Merkür retrosunun bitmesini beklemekte fayda var. Bu tutulma da daha çok 30 Ocak- 8 Şubat arasından doğmuş KOVA burçlarını etkileyecek.

18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI sizin için mali konular ve finansal durumunuzu ortaya çıkartan bir tutulma olması adına önemli. Finansal anlamda zorlu süreçlerden geçenler adına bu tutulma oldukça zorlayıcı olabilirken, bütçe ayarlaması yapmanız gerekebilir satın almak istediğiniz şeyler adına. Mart ve Nisan ayında başladığınız iş ve projelerin getirilerini net olarak görebileceğiniz bu tutulmada VENÜS ve JÜPİTER arasındaki olumlu bağlantı 2-15 Ocak arası doğumlu KOVA burçlarına çok olumlu kazanç kapıları açılması adına destek verebilir.

2 Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI 2024 yılın son tutulması olarak konuyu tekrar yurt dışı girişimleri, akademik ve hukuki konular, vize-pasaport veya yurt dışı oturma hakkı almak, seyahatler, eşinizin kardeşleri, kardeşinizin evliliği/ ortaklığı vb konularına bir gündem oluşturacak. Burcunuzla olumlu bir bağlantıda gerçekleşecek olan bu tutulma özellikle 30 Ocak- 8 Şubat arasında doğan KOVA burçlarına destek verecek.
Cesaretin ve aksiyonun, hareketin gezegeni MARS 24 Kasım 2023- 4 Ocak 2024 arasında YAY burcundan geçiyor olacak. Arkadaş ve sosyal çevrenizi hareketlendiren bu geçiş süreci iş arkadaşlarınız ve onlarla ekip olarak başarmaya çalıştığınız iş ve projelerinize destek verecek. Yeni girişlerinizi ve geleceğiniz adına umut ettiğiniz olumlu projelerinizi hayata geçirebilirsiniz.

4 Ocak- 13 Şubat arasında Mars OĞLAK burcundan geçecek. Bu burçta MARS gücünü muazzam ortaya koyar ve odağınızı kaybetmenize izin vermez. Ancak haritanızın kapalı kalmayı, izole olmayı ve etkin biçimde kendinizi ortaya koyabilmeyi bir parça zorlaştıran bu alanı, süreç içerinden MARS enerjisini tam olarak kullanmanıza izin vermeyebilir. İsteksizlik, moralsizlik, enerji düşüklüğü olabilecek bu süreçte bazı şeylerin ters gidebileceğini, kendinizi başarısız ve sanki geri planda kalmış gibi hissedebileceğinizi söyleyebiliriz.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasındaki süreçte MARS enerjisi KOVA burcunun rengine bürünüyor olacak. Kendinizi güçlü ve iddialı bir şekilde ortaya koyma zamanı sizin için. Özellikle Mars ve PLÜTON un da kavuşumunu hesaba katacak olursak hırslı, azimli, başarılı olma isteğinizin çok güçlü ve de tutkulu biçimde tüm hedeflerinizin peşinde koşacaksınız. Liderlik enerjinizin güçlenmesi ile birlikte özellikle iş yaşamınızda yapmayı istediğiniz girişimler adına süreç sizi destekleyecek.

22 Mart- 30 Nisan 2024 arasındaki zaman diliminde Mars Balık burcu geçişi mali durumunuzu gözden geçirmenizi, gereksiz harcama kalemlerinizi bırakmanızı, gelir- gider dengesi kurmak noktasında dikkatli olmanızı isteyecek. Mali süreçlere dikkat etmeli, ihtiyacınız dışında harcamalarınızı kontrol altına almalısınız.

30 Nisan- 9 Haziran arasında MARS kendi yönettiği KOÇ burcundan geçiyor olacak. Bu geçişin burcunuzla uyumlu bir doğada olması size motivasyon kaynağı olacak ve bu motivasyonu da daha çok yakın çevrenizle, kardeşlerinizle ilgili konularda kullanacaksınız. Marsın doğası gereği, yakınlarla olan ilişkilerde gerginlikler, acele ve düşünmeden yapılan girişimlerde ise sıkıntılar ortaya çıkabilir, dikkatli olmalısınız.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS BOĞA burcu süreci aile ve yuva konularınıza vurgu yapacak. Telaşsız, sakin ve dingin bir enerjiyi çalıştıracak olan MARS, aile içi ilişkilerinizde ve mülkle ilgili konularda uzun zamandır sabrettiğiniz bir girişiminizde size motivasyon sağlarken; burcunuzla uyumsuz bir burçtan geçiyor olması da çekişmeleri, rekabeti ve gerilimi de arttırabilir. Taşınma ve yer değişimleri gündeme gelebilir. Ev ve yerleşimle ilgili önünü kesemediğiniz sorunlar sonrasında daha büyük bir problem oluşturabilir.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında MARS İkizler burcu geçişi ile birlikte hareket alanınız aşk ve romantik ilişkilerinize, sosyal anlamda eğlenceli aktivitelere doğru kayacak. Çocuklarınız varsa onlarla ilgili çözümlenmesi gereken olaylar gündeme gelirken, onların yaşamlarındaki hareketliliğe de eşlik etmeniz gerekebilir. Bu geçiş aynı zamanda aşk hayatınızda da hareketli gelişmelere neden olabilir.

4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreçte ise YENGEÇ burcundan geçecek olan MARS çalışma ortamınızda huzursuzluk yaratması muhtemel olaylara neden olabilir. Ast üst ilişkilerinizde bazı huzursuzluklar olabilecek bu süreçte duygularınızla hareket etmeye meyilli olabilirsiniz. Sağlık anlamında da dikkatli olmalı, rutin beslenme ve uyku düzeninizi bozmamaya özen göstermelisiniz.

4 Kasım 2024 den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS ASLAN burcunda olacak ve bu burçta ise 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO pozisyonda kalacak. ASLAN burcundaki gerileme zamanında eşiniz ve evliliğiniz, ortaklı işleriniz noktasında bazı gelişmeler istediğiniz gibi gitmeyebilir. Aslan burcu burcunuzun tam karşısından geçerken; evliliğinizde çözümlenmemiş ne kadar konu varsa gündeme gelebilir. Eşinizin ailesinde bazı sıkıntılı süreçler evliliğinize de yansıyabilir. MARS geçiş yaptığı bu alanda özellikle 20-29 Ocak arasında doğmuş evli KOVA burçlarını daha fazla etkilerken, bekar ve ilişkisi olan Kova burçlarını ise evliliğe ve aile kurmaya hazır olup olmadıklarını test edebilecek olaylar yaşatabilir. Hukuki çekişmeler, avukatlık işler, rekabet ve ego çatışmaları da yine bu süreçte gündeme gelebilir.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. İletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eden MERKÜR’ün gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyileştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına çok olumlu süreçlerdir. İletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına sizler özellikle ;

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında MERKÜR’ün YAY burcundaki gerileme süreci arkadaşlarınızla olan iletişim konularında, ekip çalışmalarında etkili olabilir. Yanlış anlamalar, iletişim sorunları, maksadını aşan söylemler sosyal ilişkilerinizde sıkıntı yaratabilir. Uzun zamandır haber almadığınız, görüşmediğiniz bir arkadaşınızla yine bu dönem bağlantıya geçebilirsiniz.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR KOÇ burcundan gerilemeye başlarken konu başlıklarınız yakın çevre ilişkileriniz, seyahatler, eğitimler, komşularınızla olan ilişkileriniz ve kardeşlerinize dair konularla ilgili olabilir. Fikirsel anlamda kardeşler arası rekabet ve çatışma ihtimaline karşı dikkatli olmalısınız. O süreçte gündeme evrak işleriniz, imza gerektiren anlaşma ve sözleşmeler gelirse iyice incelemeden karar vermemelisiniz.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Bu retronun bir ucu ortaklı gelirleriniz, miras, eşin maaşı, borç almak veya kredi çekmek konularına; bir eşinizle olan iletişime, evliliğinizle ilgili düşüncelerinize, kararlarınıza vurgu yapacak. Aslan burcundan gerileme süreci daha fazlası ile eşler arası fikir ayrılıklarını, karşılıklı çatışma ihtimalini daha fazla vurgularken; BAŞAK burcundaki gerileme süreci ise mali konularda etki edebilir. Ödenmemiş borçlar, kredi sorunları, eşin gelirleri ile ilgili sıkıntılar evlilik içindeki iletişime de etki edebilir. Finansal konularda avukatlık işler gündeme gelebilir.

Boğa burcundan geçen URANÜS, yeni, ani ve öngörülmesi zor bazı değişimleri 2018 yılından bu yana ev-aile-yuva konularında hayatınızda gündem oluştururken; bu geçiş bu yıl daha fazlası ile 5- 15 Şubat arasında doğan KOVA burçlarını etkileyebilir. Taşınmalar, evle ilgili ani gelişen tamirat, tadilat durumları, emlak alım satımı ile ilgili konular, anne- baba sağlığınız üzerinde etki oluşturabilir. Bu yaşınıza kadar oluşturduğunuz ancak temeli çok da sağlam olmayan yapılar değişebilir, pamuk ipliğine bağlı aile ilişkileri yine bu geçişle birlikte kopma noktasına gelebilir. Aile içinde sizi sıkan, bunaltan, özgürlüğünüzü engelleyen her tür müdahaleye baş kaldıracağınız bir yıl olabilir.













2024 BALIK BURCU VE YÜKSELEN BALIK BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının duyarlı, empatik, vizyoner ve içgörüsü en yüksek olan sevgili BALIK burçları

2008 yılından bu yana köklü dönüşümleri anlatan PLÜTON gezegeni haritanızın sosyal çevrenizi ve arkadaşlarınızı, hayattan beklentilerinizi anlatan alanından geçiyor. Bu konularda 11 Haziran 2023- 21 Ocak 2024 arası ve 2 Eylül- 19 Kasım 2024 arasındaki zaman dilimlerinde Plüton un son bir misafirliği daha var. Bunun anlamı gelecekte yapmak istediğiniz, olmasını umut ettiğiniz iş ve diğer projelerinizle ilgili olarak gereken tüm düzenlemeleri yapmak olmalı. İşe yaramayan, gelişiminize hizmet etmeyen pek çok grup, proje ve ekip çalışmasını ardınızda bırakmak gerekebilir.

22 Ocak- 31 Ağustos arası Plüton Kova burcunun ilk derecesinde olacak ve 20 Kasım 2024 den sonra ise 20 yıllık uzun yolculuğuna temelli başlamış olacak. Bu geçiş ise haritanızın geçtiği alan itibariyle daha çok ruhsal ve psikolojik yönde etkisi olacağı anlamına gelir. Uzun süre içinizde tutuğunuz, belki de sakladığınız neler var neler yoksa ara ara dışarı çıkması yönünde sizi sıkıştırabilir. Sizi sıkıntıya düşüren ve kısıtlanmış hissettiren ne var ne yok arınacağınız, öncelikle içsel anlamda değişip dönüşeceğiniz 20 yıllık sürece hoş geldiniz.

NEPTÜN Balık burcu geçişi 2011 yılından beri burcunuzdan ilerliyor. Bu sürecin son demlerini yaşarken bu yıl NEPTÜN etkisini en fazla 18- 21 Mart doğumlu BALIK burçları hissedecek. Kendinizi belirgin bir şekilde ifade etmekte zorlanabilir, ne istediğiniz noktasında net olmayabilir, başta ilişkileriniz olmak üzere kafa karışıklıkları ve yönsüzlükler yaşayabilirsiniz. Ruhsal konulara olan ilginizin daha fazla arttığı bu süreçte yaşam realitesinden kopuşlar olabilir. Sağlığınıza da dikkat etmelisiniz.

URANÜS geçişi bu yıl da BOĞA burundan olacak ve bu da sizi en fazla kardeşleriniz ile olan ilişkilerinizde, yakın çevrenizle olan bağlantılarınızda etkilemeye devam edecek. Burcunuzla olumlu ilişki kuran bir burçtan ilerleyen URANÜS bu süreçte beklenmedik çevre değişimleriniz, kardeşlerinizin yaşamında ani ve öngörülmez olayları fazlaca gündeme getirebilir. Zihinsel olarak daha fazla uyarıldığınız bu süreç bir çok ilginç eğitimlerin de kapısını açabilir sizler adına.
2024 yılının genelinde burcunuzdan geçen SATÜRN etkisi ile hayata daha sorumlu yaklaşımlar, belirli noktalarda daha soğuk ve mesafeli davranışlar ve de hayatın yükünü biraz daha üzerinizde hissettiğiniz bir süreç olabilir. Artık yeni bir gelişim ve olgunlaşma çizgisinde durmaktasınız ve eskiye dair pek çok şey de geçerliliğini kaybetmektedir. Kendinizi ve yaşam hedeflerinizi yeni baştan tanımladığınız bu süreçte önemli sorumluluklar almaya da hazır olun. Yeni başlangıçlar yapabilirsiniz hayatınızı yeni baştan yapılandırmak adına ancak bunun adım adım ve sabırla ilerlenmesi gereken bir süreç olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Sağlığınıza dikkat edin. Bu geçişin bir benzerini 1995-1996 yılları arasında yaşamıştınız, birebir aynı olaylarla karşılaşmazsınız ancak hayatınızda benzer temalar aktive olabilir.

Astrolojinin büyük iyicili JÜPİTER 26 Mayıs 2024 e dek BOĞA burcunda ve bu yakın çevrenizi, kardeşlerinizle olan ilişkilerinizi genişletici, bu alanlardan gelen fırsatları artırıcı bir etki yapmaya devam edecek. Önyargılarınızın geçmiş yıllara göre daha azaldığı, hayata farklı bakış açılarından baktığınız, eğitimler ve seyahatler yolu ile gelişip büyüdüğünüz bir süreç bu ve 26 Mayıs 2024 den sonra İKİZLER burcu Jüpiter geçişi ile de aynı büyüme ve genişleme etkisini aile, ev, yuva ve mülk konuları, ebeveynlerle olan iletişimi ve onlarla ilgili konularda yaşamaya başlayacaksınız. İkizler burcu ile burcunuz Balık doğaları itibariyle pek de uyumlu çalışmadıkları için bu süreçte saydığım konulardaki olayları ve gelişmeleri abartmamaya, kontrolsüz riskler almamaya, aile içi ilişkilerde dengesizlik yaratması muhtemel süreçlerin içerisinde olmamaya özen göstermelisiniz. Taşınmalar, ter değişimleri, ev alım satım işleri ve aile büyüklerinizle ilgili yasal konular gündeme gelebilir.


2021 Aralık- 2023 temmuz arasındaki süreç sizin için özellikle yakın ve uzak çevre ve akraba ilişkilerinizi, eğitimler- kurs ve seyahatler, eşinizin ve kendi kardeşlerinizin hayatlarına dair konular, düşünme ve iletişim kurma şekliniz, hayata olan bakış açınız adına etkili olmuştu zira Boğa ve Akrep burcu tutulmalarının etkisi ile oldukça önemli gelişmeler sıraladığım bu konularda etkiliydi. Bu yıl ise KOÇ ve TERAZİ burcunda yaşanacak tutulmalar daha çok mali konularınızda etkili olacak. Kişisel kazançlarınız, eşinizin gelirleri, borçlar ve kredi konuları, nafaka, burç ve ödemeler gündeme gelecek tutulma süreçlerinde. Bu alanda tutulmalar daha önce 2005- 2006 ve 1986-1987 yılları arasında olmuştu. Birebir aynı deneyimleri yaşamasınız elbette ama dönün bir bakın o zaman nasıl bir zaman kalitesiydi sizin için?

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI, eşinizin ya da varsa iş yaptığınız ortağınızın kazanç hanesinde gerçekleşecek. Bu tutulma süreci ortaklı elde ettiğiniz ya da etmeyi umduğunuz her türlü finansal konularda sıkıntı ve istikrarsızlıklar yaratabilir. Birikmiş borçlar gündeme gelebilir, unutulmuş vergi- sigorta ya da prim borçları, mirasla ilgili durumlar sıkışıklık yaratabilir çözülmesi adına. Tutulmanın yöneticisi VENÜS o süreçte burcunuzda olacağı için kişisel sağlığınıza da dikkat etmelisiniz.

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI, Güneş’in maksimum yüceliminde ve retro MERKÜR katılımı ile gerçekleşecek. Bu tutumla kişisel gelirlerinizi ilgilendiren bir alanda. Yeni bir kazanç kapısını aralamadan önce retro Merkür sizlere son bir düzenleme, ortaklı işlerden kazanç yaratmak adına beklediğiniz haberleri alma noktasında etki edebilir. İş ve girişimlerde yeni başlangıçların ilk adımları bu tutulma sürecinde gündeme gelebilir, yeni gelir kapıları açılabilir önünüze.

18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI burcunuzda gerçekleşecek 2025-2026 dönemi tutulmalarının öncülü olacak. Kişisel ilişkileriniz, evliliğiniz, ortaklı işleriniz, bedensel sağlığınız bu tutulma sürecinin temel etki sahası altında olacak. Özellikle BALIK burcunun son günlerinde doğanlar yani 11- 21 Şubat arası doğmuş bir BALIK burcu iseniz sizi daha çok ilgilendiren bir tutulma olacak bu. “ben” ile “biz” arasındaki denge önemli olacak, eşinizin hayatında ve iş yaşamındaki değişimler ile birlikte süreç sizi bir parça zorlayabilir, kişisel hedefleriniz bu doğrultuda güncellenebilir.

2 Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI 2024 yılın son tutulması olarak konuyu tekrar eşinizin gelirleri, ortaklı girişimlerden elde edilecek maddi imkanlar, başkaları ile ortaklaşa kazançlarınız, borç ve ödemelerle ilgilim alanda gerçekleşecek. Tutulma anındaki Jüpiter- Satürn dik açısı en çok 29 Şubat- 10 Mart arası doğmuş Balık burçlarını zorlayabilir.

Cesaretin ve aksiyonun, hareketin gezegeni MARS 24 Kasım 2023- 4 Ocak 2024 arasında YAY burcundan geçiyor olacak. Bu kişisel hedefleriniz, kariyer hayatınız ve mesleğinizi ilgilendiren bir alandan MARS geçişi anlamına gelirken; yeni yıla sayılı günler kala işten ayrılmalar, kariyer mücadeleleri iş ortamında fikir ayrılıkları ve çatışmalar oluşabilir dikkatli olmalısınız. Enerjinizi doğru yönetmek zorunda olmanız gereken bu süreç iş ortamında rekabeti arttıran, uzlaşmaya gönüllü olmayabileceğiniz bir süreç olabilir. Eşinizin ailesi ile ilgili bazı sıkıntılar da yine bu süreçte gündeme gelebilir.

4 Ocak- 13 Şubat arasında Mars OĞLAK burcundan geçecek. Bu burçta MARS gücünü muazzam ortaya koyar ve odağınızı kaybetmenize izin vermez. Gelecekte yapmayı planladığınız işler adına, kuracağınız güçlü bağlantılara adına süreç sizi destekleyecektir. Kişisel çıkarlarınız ile birlikte iş yaptığınız insanlarla oluşturduğunuz grup çıkarları birbiri ile çelişse de süreç sizi oldukça gelecek ve hedef odaklı yapacaktır. Arkadaş ve sosyal çevrenizle kurduğunuz güçlü bağlantı ve iş birlikleri süreci sizin adınıza hareketlendirebilir.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasındaki süreçte MARS enerjisi KOVA burcunun rengine bürünüyor olacak. Bu süreçte bireysel istek ve hedeflerinizi dış dünyaya göstermek noktasında sıkıntılar oluşabilir. İçinize attığınız bazı konular sizi patlama noktasına getirebilir. Geçmişte yaptığınız eylemlerden duyulan pişmanlıklar sizi daha stresli hissettirebilir. Çalışma isteğinizde azalma olabilirken, önemli iş ve hedeflerinize odaklanmakta zorlanabilirsiniz.

22 Mart- 30 Nisan 2024 arasındaki zaman diliminde Mars burcunuz Balığa girecek. Güçlü motivasyon hissedeceğiniz bu süreç sezgilerinizi de olabildiğince kuvvetlendirecektir. Günlük yaşamın temposu olabildiğince artabilecek bu süreçte odağınızda kendiniz olacaksınız. Doğru ve emin olduğuna inandığınız, elinizden geleni yaparak belli bir olgunluğa getirdiğiniz girişimler bu süreçte desteklenecektir.

30 Nisan- 9 Haziran arasında MARS kendi yönettiği KOÇ burcundan geçiyor olacak. Bu geçişin en önemli etkisi mali durumunuza olacak. Kişisel gelirlerinizi ilgilendiren bu süreçte bazı beklenmedik harcamalar çıkması gelir- gider dengenizi bozabilir. Hesapta olmayan mecburi ödemeler gündeme gelebilir. Eğer haritanızın genelinde olumlu etkiler daha ağırlıklı ise bu süreç sahip olduğunuz iş imkanlarının mali durumunuzu pozitif anlamda etkilemesi anlamına da gelebilir.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS BOĞA burcu süreci yakın çevre ve kardeşleriniz ile olan gündemi hareketlendirebilir. Odağınızda yakın çevre ilişkileri olabilecek bu süreç pozitif anlamda kardeşlerle olan ortak gelirlerinizi, yatırımları desteklerken; gölge yönü ile kardeş rekabeti, onların hayatındaki gerilimlerin sizin hayatınızı da etkilemesi, onlardan size gelen ters davranışların sabrınızı zorlaması anlamına da gelebilir.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında MARS İkizler burcu geçişi ile birlikte hareket alanınız ailenize dönecek. Ev ve yerleşiminizi ilgilendiren kararlar gündeme gelirken; taşınma ve yer değişimleri gündeme gelebilir. Aile içi ilişkiler son derece önemli olacak bu süreçte, aile bireylerinizin yaşamlarına dair önemli gelişmeler olabilir. Onlar adına çok çaba harcamanız gereken bu süreçte özellikle ev içi aktivitelerde kazalara, gerilimlere, tartışmalar ve fikir ayrılıklarına açık durumdasınız dikkatli olmalısınız.

4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreçte ise YENGEÇ burcundan geçecek olan MARS enerjisi sizi çocuklarınız ve aşk hayatınızdaki gelişmelere yöneltecek sizleri. Aşk ve romantik ilişkilerinizi pozitif anlamda destekleyen bu süreçte, partnerle alınması gereken ortak kararlar daha çok aile kurmak yönünde olabilir. Çocukları olan BALIK burçları için ise bu süreç duygusal iletişimi artırıcı olabileceği gibi onların hayatındaki olumlu değişim ve gelişmeleri de hayatınıza taşıyabilir.

4 Kasım 2024 den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS ASLAN burcunda olacak ve bu burçta ise 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO pozisyonda kalacak. ASLAN burcundaki gerileme zamanında özellikle günlük yaşamın rutininde, düzen ve tertip isteyen konularda ve iş ortamınızda hayat enerjinizi düşüren, sizi moralsiz ve motivasyonsuz hissettiren gelişmeler yaşanabilir. Sağlığınız önemli ve bu noktada sadece bedensel anlamda değil ruhi anlamda da güçlü olabilmek adına kendinize dikkat etmelisiniz. İş konularında süreç oldukça yavaşlar, sanki tekrar tekrar aynı şeylerle ilgilenmek zorunda kalıyor olmak hissi sizi bir parça yorabilir. İş kazalarına dikkat etmeli, iş ortamında kimseyle gereksiz tartışmalara girmemeye çalışmalısınız.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. İletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eden MERKÜR’ün gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyileştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına çok olumlu süreçlerdir. İletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına sizler özellikle ;

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında MERKÜR’ün YAY burcundaki gerileme süreci iş ve mesleki konularınızı ilgilendiren alanda olacak. Bu süreç işle ilgili anlaşmazlıkları, fikir uyumsuzluklarını arttırabilirken; mesleki anlamda seyahatlerinizi, evrak işlerinizi, imza isteyen anlaşma ve sözleşmelerle ilgili sıkıntılar oluşturabilir. İş görüşmelerinde bekleme süreçleri uzayabilir ancak olumlu anlamda ise daha önce başvurduğunuz işlere dair geri dönüşler hızlanabilir.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR KOÇ burcundan gerilemeye başlarken konu mali konularla ilgili olacak. Mal, mülk para, gelir getirecek iş alanları, ilerisi için mali durumunuzu güven altına alma çabalarınız bir süreliğine sekteye uğrayabilir. Aklınızı bu süreçte en çok mali durumunuza çalıştırabilirsiniz ve bu konuda yapılması gerekenleri planlamak zorunda kalabilirsiniz. Maddi anlamda sizi bağlayacak yeni hiçbir imzayı bu süreçte atmamalısınız.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Bu retronun bir ucu iş ve çalışma ortamınız bir ucu ise eşiniz ve evliliğinizle ilgili olacak. Aslan burcundaki gerileme daha çok iş yükünüzü, evrak işlerinizi arttıracak ve geçmişe dönük birikmiş işler sık sık başınızı ağrıtacak gibi durmakta. Başak burcunda gerileme süreci ise eşle, evlilik içi iletişiminize vurgu oluşturacak. Fikir uyumsuzlukları, karşılıklı eleştirilerin dozunu ve maksadını aşması neticesinde sıkıntılar oluşabilir. Avukatlık işleriniz varsa eğer bu süreçte biraz beklemeniz, sabırlı olmanız ve tüm süreci bütün ayrıntıları ile iyice irdelemeniz gerekebilir (vekalet vermek, dava açmak vb)













Astrolog Hülya DEĞER - mistikalem
 
yıllık ft (19).jpg


Burçlara göre yılın ‘en’leri:

• Koç, Boğa, Terazi, Akrep ve Balık sağlığa dikkat!

• Kova, Aslan ve Yengeç burçları para meselelerine dikkat. Borçlanmayın!

• Terazi, Koç, Oğlak, Başak ve Balık evlilikte ve ilişkilerde sınava tabiisiniz!


YILIN EN ŞANSLI VE GİRİŞİMCİ BURÇLARI:

Boğa, Oğlak ve İkizler

AŞKTA YILIN EN ŞANSLI BURÇLARI:
Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Boğa ve İkizler

PARA KONUSUNDA YILIN EN ŞANSLI BURÇLARI:
Koç, Boğa, Terazi, Akrep, Oğlak, Kova, Yengeç ve Aslan

SAĞLIKTA YILIN EN ŞANSLI BURÇLARI:
Yay, Oğlak, Yengeç ve Kova

YILIN EN MUTLU BURÇLARI:
Oğlak, Kova, Balık

EĞİTİMDE EN ŞANSLI BURÇLAR:
Başak, Terazi, Balık, Koç

KENDİNİ EN ÇOK GELİŞTİRECEK BURÇLAR:
Başak, Terazi, Balık, Koç

ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İÇİN EN ŞANSLI BURÇLAR:
Yay, İkizler, Oğlak, Kova ve Akrep







İndigo dergisi
 

tumblr_pdrhcuDlsS1wsw17vo1_1280.jpg

Koç ve yükselen Koçlar : Sevgili Koçlar, Jüpiter 26 Mayıs öncesi Boğa, sonrası ise İkizler’de transit edecek. Boğa’daki geçişi sahip olduğunuz maddi, manevi kaynaklarınızın büyütülmesi yönünde destek vermeye devam etmekte. İkizler’de ise kardeş, yakın akraba, komşu ilişkilerinizin geliştirilmesinde, eğitim, ilgi alanınızdaysa yazım, çizim gibi uğraşılarda, ticari konularınızda, yakın seyahatlerinizde artış görebilirsiniz. Sosyal medyanıza daha ağırlık verebilirsiniz. 21 Nisan’daki Jüpiter-Uranüs kavuşum yapacak. Bu tarih civarı, haritanızın durumuna göre kaynaklarınızla ilgili ani değişim bekleyebilirsiniz.

Satürn, Balık geçişine devam etmekte. Bu durum bilinçaltınızı baskılamaya devam edebilir. Sağlıkla ilgili konularınız varsa uğraşmanız gerekebilir. Sizi en rahatlatan şey ne ise örneğin müzik, meditasyon vs.. onlarla uğraşmanızı öneririm. Başlamak istediğiniz bir projeniz varsa, kapanıp hazırlık adına kullanabileceğiniz bir süreç. Satürn, 20 Ağustos ve 26 Aralık tarihlerinde Jüpiter ile sert görünüm yapacak. Bu sizi hem hedefleriniz, eğitim, varsa yurt dışını ilgilendiren işleriniz, ailesel durumlar, hukuksal konular hem de sağlık adına biraz yorabilir.

Pluto, 21Ocak’ta Kova burcuna geçecek ve 20 Ocak 2044’e kadar burada kalacak. Fakat 3 Eylül ve 19 Kasım arası, şu anda bulunduğu ve kariyerinizi, statünüzü, hedeflerinizi ilgilendiren alandaki dönüşümünüzün son dokunuşlarını yapacak. Kova’daki transitinde ise arkadaş çevrenizde, içinde bulunduğunuz dernek, grup, organizasyon, parti gibi faaliyetlerde ve işinizden gelen kazancınızda dönüşüm sürecine gireceksiniz.

Tutulmalar, sizin için oldukça önem taşımakta. Bireyselliğiniz ve ilişkileriniz arasındaki denge test edilmekte. Kendinize ve girişimlerinize güvenerek, ilerlemeyi tercih edin. Tükenmiş ilişkileriniz bitebilir.

Yönetici gezegeniniz Mars, 7 Aralık ile 24 Şubat 2025 de önce aşk hayatınızı, çocuklarınızla ilişkilerinizi, yaratıcılığınızı ilgilendiren alanda, sonra da ev, aile, emlak gibi konularınızla ilgili bölümde retro yapacak. Bu dönemde biraz daha yavaş adımlarla, konularınızın üzerinden geçmeniz gerekebilir.

Boğa ve yükselen Boğalar: Sevgili Boğalar, Jüpiter 26 Mayıs’a kadar burcunuzda transitine devam ederken, sonrası İkizler’e geçecek. Burcunuzdayken attığınız adımlarda sizi geliştirebilecek fırsatları yakalayabileceksiniz. 26 Mayıs ile birlikte ise sahip olduğunuz kaynakları büyütmenize yardımcı olmaya çalışacak. 21 Nisan’da Uranüs ile kavuşacak Jüpiter, bu tarih civarında adımlarınıza bağlı olarak haritanızda desteklendiği taktirde size ani fırsatları getirebilir.

Satürn’ün Balık burcundan geçişi arkadaşlarınızı, sosyal çevrenizi, organizasyonlar, partiler, dernekler içindeki çalışmalarınızı, işinizden kazancınızı etkilemekte. Sorumluluk almanız, düzenlemeler yapmanız, disiplinli olmaya çalışmanız gereken durumlarınız olabilir. Satürn, 20 Ağustos ve 26 Aralık tarihlerinde sert görünüm yapacak. Bu durum işinizi, eğitim, yurtdışını ilgilendiren konularınızı, varsa davalarınızı, kazancınızı, borç-alacak dengenizi etkileyebilir.

Dönüşüm gezegeni Pluto, 21 Ocak’ta Kova’ya geçiyor ve 20 Ocak 2044’e kadar sizin hedeflerinizi, işinizi, statünüzü, annenizle ilgili durumları etkilemeye başlıyor. Yalnız 3 Eylül ve 19 Kasım arasında halen bulunduğu Oğlak burcuna geri dönecek ve eğitim, yabancılarla ilgili işler, medya, tanıtım, turizm, ticari faaliyetlerde, hukuksal konularda yapılması gerekenleri son kez denetleyecek.

Tutulmalar , günlük ve iş hayatınızı, sağlığınızı, bilinçaltınızı etkileyen alanlarda gerçekleşiyor. İş ortamınızla ilgili bazı bitişlere, değişimlere açıksınız.Temponun yorduğu noktalarda geri çekilip, dinlenmek, dinginleşmek iyi gelebilir. Sağlık konularınıza özn gösterilmesi gereken bir dönem.

İkizler ve yükselen İkizler: Sevgili İkizler, halen 12.evinizden geçişini sürdürmekte ve içsel huzurunuza, sağlığınıza destek vermekte olan Jüpiter, 26 Mayıs’ta 1.evinize geçerek fırsatları ayağınıza getirmeye çalışacak. Yakın çevre ilişkilerinizi, popülerliğinizi geliştirirken, adımlarınızda etkisini hissettirebilir. Kilo alabileceğinizi unutmayın. 21 Nisan’da Uranüs ile kavuşumu kontrol etmekte zorlanabileceğiniz durumlara sebep olabilir.

Satürn, Balık burcundan geçişine bu yılda devam ediyor. Bu durum sizin işinizi, statünüzü, hedeflerinizi, annenizle ilgili konularınızı etkiliyor. Bazı düzenlemeler, almanız ya da değişmesi gereken sorumluluklar, gerekirse bitişler yaşayabilirsiniz. Satürn, 20 Ağustos ve 26 Aralık tarihlerinde Jüpiter ile sert görünüm yapacak. Tüm bunlar aynı zamanda ikili ilişkilerinizi, kredi, vergi, borç, miras, nafaka, davalar, eğitim, yurt dışına bağlı işlerinizi etkilemekte. Bu tarihler civarı zorlanmalar yaşamanız mümkündür.

Derin dönüşümlerle ilişkili Pluto, 21Ocak’ta Kova burcuna geçecek ve 20 Ocak 2044’e kadar burada kalacak. Ama 3 Eylül ve 19 Kasım arası, halen bulunduğu ve kredi, vergi, sigorta, miras, nafaka gibi ödemeler dengenizi ilgilendiren alandaki dönüşümünüzün son kez test edecek.

Kova’daki transitinde ise size destek vererek eğitim, yurtdışı işler, ticari, medya faaliyetlerinde, hayat felsefenizi de etkiler şekilde dönüşüm sürecine gireceksiniz.

Tutulmalar aşk hayatınızı, çocuğunuzu, yaratıcılığınızı, sosyal çevrenizi, gruplar, partiler, organizasyonlar içindeki faaliyetlerinizi, işinizden gelen kazancınızı,risk ve spekülasyon içeren konuları etkilemekte. Şans faktörüne güvenip, iyi hesaplanmamış riskleri almamaya özen gösterin. Buna karşın sosyal çevrenizdeki hareketlilik, kazancınızı ve geleceğe dönük beklentilerinizi olumlu etkileyecektir.

Yönetici gezegeniniz Merkür, halen devam ettiği retrodan 4 Ocak’ta çıkacak. Bunun dışında 1 Nisan- 27 Nisan, 4 Ağustos- 31 Ağustos ve son olarak 25 Kasım-17 Aralık arası Merkür’ü yine retroda göreceğiz. Dolayısıyla attığınız her adımı, imzaladığınız her evrakı, aldığınız her kararı, ticari faaliyetlerinizi tekrar tekrar gözden geçirerek, sürdürün. Aksaklık yaşamamak adına daha yavaş, tedbirli yürümeyi ihmal etmeyin.

Yengeç ve yükselen Yengeçler: Sevgili Yengeçler, Jüpiter 26 Mayıs’a kadar sosyal çevrenizi, gruplar, dernekler, organizasyonlar içindeki faaliyetlerinizi ve işinizdenkazancınızı etkileyen alanda transit etmekte. Sonrasında ise bilinçaltınızı, sağlıkla ilgili konularınızı, varsa arınma çalışmalarınızı etkileyen konularla, bilinçdışınızı, ruhsallığınızı destekleyecek. Sağlığınızla ilgili yatmanızı gerektiren durumlarda varlığını hissettirecek. 21 Nisan’da Uranüs ile kavuşup, haritanızın durumuna göre size sosyal çevrenizle, kazancınızla ve geleceğe dönük beklentilerinizle ilgili ani fırsatları yaşatabilir.

Satürn, bu yıl da eğitim, yurt dışını ilgilendiren konular, seyahatler, basın, yayın, tanıtım faaliyetlerinize bir düzen getirmeye çalışıyor. Sorumluluk almanız, bazı noktalarda kısıtlanmanız, daha disiplinli olmanız gerekmekte. Satürn, 20 Ağustos ve 26 Aralık tarihlerinde Jüpiter ile sert görünüm yapacak. Böylece ikili ilişkileriniz,ortaklı parasal konularınız, kredi, vergi,nafaka, miras ile ilgili gelişmeler, işinizi ve günlük rutininizi ilgilendirir şekilde etkilenecek görünmekte.

Dönüşüm gezegeni Pluto, 21 Ocak’ta Kova burcuna geçecek ve 20 Ocak 2044’e kadar kredi, vergi, borç, burs, nafaka, miras, eş ya da ortağın parası ile ilgili durumlarda, ameliyatlarla ilgili sizi dönüşüm sürecine sokacak. Fakat 3 Eylül ve 19 Kasım arası, halen transit etmekte olduğu ikili ilişkiler, ortaklıklar, açık düşmanlıklar, rekabet alanında yaşattığı derin değişimlerin son kez üzerinden geçecek.

Tutulmalar, sizin için oldukça önemli etkileri barındırmakta. Aileniz, kökleriniz, ev, emlak, iş, statünüz ve hedefleriniz etki altında. Kendinizi eve kapatmak yerine işinize, hedeflerinize, statünüze yönelin. Yer değişimleri yaşayabilirsiniz. İşinizde, statünüzde yeni bağlantılar vasıtasıyla gelişme sağlayabilirsiniz.

Aslan ve yükselen Aslanlar: Sevgili Aslanlar, Jüpiter 26 Mayıs’a kadar kariyerinizi, işinizi, hedeflerinizi, statünüzü ve annenizi ilgilendiren alanda size destek vermeye, genişlemenize, dalınızda tanınırlığınıza katkı yapmaya devam ediyor. Sonrasında sosyal çevrenizi, gruplar, dernekler, partiler içindeki faaliyetlerinizi ve işinizden gelen kazancınızı etkilemeye başlayacak. Çevrenizin genişleyeceği zamanlar. 21 Nisan’da Uranüs ile yapacağı kavuşum, haritanızdaki etkisine bağlı olarak kariyerinizde, hedeflerinizde ani fırsatları getirebilir.

Satürn, 2024’de de ortaklı paralar, kredi, vergi, borç, sigorta, miras, nafaka gibi ödemeler dengenizi ilgilendiren ve ameliyatlarla ilişkili bölgede, hayatınıza daha disiplin, düzen getirmeye çalışıyor. 20 Ağustos ve 26 Aralık tarihlerinde Jüpiter ile sert görünümü bu konuları ikili ilişkiler, davalar, iş ortamınız ve sağlık, aşk hayatınız ve çocuğunuzla ilişkiniz, risk, spekülasyon içeren konularınızla bağlayacak.

Dönüşüm gezegeni Pluto, 21 Ocak’ta Kova burcuna geçerek, 20 Ocak 2044’e kadar burada transit edecek ve sizi ikili ilişkiler, evlilik, ortaklık, davalar, açık düşmanlıklar konusunda dönüşüm sürecinde değiştirecek. Ama 3 Eylül – 19 Kasım arası, halen bulunduğu yere geri dönerek sağlık, iş ve günlük hayatınızla ilgili yaşadığınız gelişmelerin son kontrolünü yapacak.

Tutulmalar kardeşler, uzak ve yakın akrabalar, seyahatler, medya, iletişim, yazım, çizim,eğitim, ticaret ile konulardan etki alıyorsunuz. Eğitim faaliyetlerinde kendinizi bulabilir, master, doktora çalışmaları yapabilir, hatta dışarıya ya da bulunduğunuz yerden daha uzağa gitmeyi isteyebilirsiniz.

Başak ve yükselen Başaklar: Sevgili Başaklar, Jüpiter 26 Mayıs’a kadar akademik işler, yurt dışını ilgilendiren konular, ticaret, seyahatler, medya, tanıtım faaliyetleri, hukuksal konularda size fırsat sunmaya çalışmakta. 26 Mayıs sonrası ise bu etki kariyeriniz, işiniz, hedefleriniz, annenizi, statünüzü ilgilendiren konularda kendini göstermeye başlıyor. Terfi edebilir, işinizde genişleme ve tanınma fırsatı elde edebilirsiniz. 21 Nisan’da Uranüs ile yapacağı kavuşum sizi hayat felsefenizi de etkileyecek şekilde sürpriz gelişmelerle karşı karşıya bırakabilir.

Satürn, bu yıl da evlilik, ortaklık, her türlü ikili ilişkiyle, davalar, açık düşmanlıklarla alakalı alanda süregelen şartlarda baskılanma, disiplin ve düzen beklentisiyle etkisini hissettirmekte. 20 Ağustos ve 26 Aralık tarihlerinde Jüpiter ile sert görünüm yapacak. Bu durum, işaret ettiğim konuları aile ve köklerle, ev, gayrimenkul konularıyla, çocuklarla, aşk ve günlük, iş hayatınızla, sağlığınızla bağlayacak. Sorumluluk alanlarınızı değiştiren durumlar söz konusu olabilir.

Dönüşüm gezegeni Pluto, 21 Ocak’ta Kova burcuna geçip, 20 Ocak 2044’e kadar burada kalacak. Bu süre zarfında sağlığınız, iş ortamınız ve günlük hayatınızın akışında derin değişimler yaşayabilirsiniz. Fakat 3 Eylül-19 Kasım arası halen transit ettiği ve çocuklarınızı, aşk hayatınızı, yaratıcılığınızı, risk ve spekülasyon içeren konularınızı ilgilendiren gelişmelere yönelik son bakışını yapacak.

Tutulmalar, ekonomik dengenizi, borç-alacak konularınızı, kazancınızı, nafaka, miras, kredi gibi ödemelerinizi ve varsa ameliyatlarla ilgili durumları ilgilendirmekte. Bu dönemde kendi sahip olduğunuz kaynakları aklıcı kullanmaya dikkat edin. Dışarıdan gelebilecek para, kredi, miras, nafaka konularında avantajlı olabilirsiniz.

Yönetici gezegeniniz Merkür, halen devam ettiği retrodan 4 Ocak’ta çıkacak. Bunun dışında 1 Nisan- 27 Nisan, 4 Ağustos- 31 Ağustos ve son olarak 25 Kasım-17 Aralık arası Merkür’ü yine retroda göreceğiz. Dolayısıyla attığınız adımları, imzaladığınız evrakı, aldığınız kararlarınızı, ticari faaliyetlerinizi tekrar tekrar gözden geçirerek, ilerleyin. Aksaklık yaşamamak adına daha yavaş, tedbirli yürümeyi ihmal etmeyin.

Terazi ve yükselen Teraziler: Sevgili Teraziler, Jüpiter 26 Mayıs’a kadar kredi, vergi, sigorta, nafaka, miras, gibi borç alacak dengenizi, varsa ameliyat konularınızı etkileyen alanda size şans ve gelişme fırsatı yaratmaya çalışıyor. Sonrasında yurt dışını ilgilendiren işler, eğitim, medya, tanıtım faaliyetleri, hukuksal konular, seyahatler, ticari konularda fırsat yaratmaya çalışacak. 21 Nisan’da Uranüs ile yapacağı kavuşum, haritanızdaki etkiye göre ortaklı finansal konularınızda, dışarıdan kazanımlarınızda ani gelişmeleri yaşatabilir.

Satürn, günlük hayatınızın akışını, iş ortamınızı, sağlığınızı, evcil hayvanlarınızı ilgilendiren alanda baskılanmanızı, disiplin altına girmenizi, düzen ve sorumluluklarınızı hatırlatıyor. Satürn’ün 20 Ağustos ve 26 Aralık’ta Jüpiter ile sert görünümü var. Bu durum , işaret ettiğim konuları, kardeşiniz ve yakın akraba, aile, ilişkilerinize, eviniz, çocuğunuza, aşk hayatınıza, eğitim, ticaret, iletişim ve risk, spekülasyon içeren konularınıza bağlamakta.

Dönüşüm gezegeni Pluto, 21 Ocak’ta Kova burcuna geçecek ve 20 Ocak 2044’e kadar bu burçta kalacak. Bu dönemde aşk hayatınız, çocuklarla ilişkileriniz,yaratıcılığınız, risk ve spekülasyonla ilgili konularda derin dönüşümler yaşayabilirsiniz. Pluto, 3 Eylül-19 Kasım arası son kez henüz transitte olduğu aile, kökleri, ev, emlak konularını, yer değişimlerini işaret eden konulara ait yaşanılan gelişmeleri kontrol edecek.

Tutulmalar, her türlü ikili ilişkiler dengenizi, evlilik, ortaklığınızı, davalarınızı etkilemekte. Kararsız, uyumlanma yönlü adımlarla tekil yürümek yerine, ilişkilerinizin içinde inisiyatif , yeri geldiğinde risk almanız, daha girişken olmanızı öneririm.

Akrep ve Yükselen Akrepler: Sevgili Akrepler, Jüpiter 26 Mayıs’a kadar ikili ilişkiler, evlilik, ortaklık, davalarla ilgili konularda size çeşitli fırsatlarla, genişleme imkanı tanımakta. Sonrasında ise kredi, vergi, borç, ortaklı paralar, miras, nafaka, ameliyat gibi konularınızda destek vermeye çalışacak. Jüpiter’in 21 Nisan’da Uranüs ile yapacağı kavuşum, haritanızdaki duruma göre eş, ortak, davalarla ilgili konularda beklenmedik gelişmeleri yaşatabilir.

Satürn, bu sene de aşk hayatınızı, çocuklarınızı, yaratıcılığınızı, risk ve spekülasyon içeren konuları içeren durumlarla ilgili sizi baskılarken, daha disiplinli, sorumlu bir yapı geliştirmenizi bekliyor. 20 Ağustos ve 26 Aralık’ta Jüpiter ile sert görünüm yapacak. Bu konulara maddi durumunuzla, kardeşler, yakın akrabalarla, ailenizle, eğitim, iletişim, yazım, çizim, ticari konularınızla ilgili gelişmeleri bağlayacak. Şans faktörüne güvenmeden, akılcı risk hesabıyla yürümenizi öneririm.

İki yönetici gezegeninizden birisi olan Pluto, 21 Ocak’ta Kova burcuna geçecek ve 20 Ocak 2044’e kadar burada kalacak. Ev, aile, kökler, emlak, arsa gibi işler, yer değişimleri konularında sizi fazlasıyla değiştirecek. Yalnız 3 Eylül ile 19 Kasım arasında halen transit etmekte olduğu kardeşler, yakın akraba, komşu ilişkileri, ticari faaliyetler, eğitim, iletişim gibi konularda, düşünce yapınızda yaşadığınız derin dönüşümün son testini yapacak.

Tutulmalar, iş ve günlük hayatınızı, bilinç altınızı, sağlığınızı, kontrol etmekte zorlanabileceğiniz durumlarda etkilemekte. İçe çekilme ihtiyacı hissedebilir, sağlıkla ilgili yatmanızı gereken durumlar yaşayabilirsiniz. Buna karşın işiniz ve günlük hayatınızın akışındaki yöneliminiz, evcil hayvanlarla ilişkilerinizi size bu süreçte iyi gelebilir.

Yönetici gezegeniniz Mars, 7 Aralık ve 24 Şubat 2025 arasında işinizi, statünüzü, hedeflerinizi ve eğitim, yurtdışınız ilgilendiren işlerde, basın, tanıtım faaliyetleriniz, seyahatlerinizle ilgili durumlarda retro yapacak. Bu dönemde bazı aksamalar, gecikmeler, geri adımlarla karşılaşabilirsiniz.

Yay ve yükselen Yaylar: Sevgili Yaylar, yönetici gezegeniniz Jüpiter 26 Mayıs’a kadar sağlığınızı, günlük hayat düzeninizi, iş ortamınızı, evcil hayvanlarınızı ilgilendiren konularda size şans ve gelişme fırsatları sunmakta. Sonrasında ise bu etkiyi evliliğinizi, ortaklığınızı, her türlü ikili ilişkilerinizi, davalarınızı ilgilendiren konularda almaya başlayacaksınız. 21 Nisan’da Uranüs ile yapacağı kavuşum, haritanızın durumuna göre günlük hayatınızı, işinizi, sağlığınızı etkileyen konularda beklenmedik gelişmeleri yaşatabilir. Yöneticiniz Jüpiter, 10 Ekim 2024 ile 6 Şubat 2025 arasında retro yapacak. Bu durum sizi adımlarınızda, sizinle ilgili her konuda içe döndürüp, yavaşlatabilir.

Satürn, bu yıl da evinizi, ailenizi, köklerinizi, arsa, emlak gibi taşınmaz konularını ilgilendiren gelişmelerle sizi baskılamakta, daha disiplinli, sistemli olmaya davet etmekte. Aile içinde sorumluluklarınız artabilir. Eviniz kentsel dönüşüm girebilir. Yer değişimi yaşayabilirsiniz. 20 Ağustos ve 26 Aralık’ta yönetici gezegeniniz Jüpiter ile sert görünüm yapacak. Bu konuları fiziksel durumunuzdan, sağlığınıza, girişimlerinize kadar size ait her konuya, kazanımlarınıza, kardeş, yakın akraba, komşu ilişkilerinize, eğitim, iletişim, yazım, çizim, muhasebe işlerinize, ticari faaliyetlerinize bağlayacak.

Pluto, 21 Ocak’ta gireceği Kova burcunda 20 Ocak 2044’e kadar kalacak. Bu süre içinde kardeş, yakın akraba, komşu, eğitim, ticaret, iletişim, yazım, çizim işlerinizde sizi fazlasıyla dönüştürecek. Ama 3 Eylül ve 19 Kasım arasında halen transit etmekte olduğu maddi-manevi kazanımlarınızla ilgili konularda nasıl bir dönüşüm yaşadığınıza dair son kontrolünü yapacakç

Tutulmalar, çocuklarınızı, aşk hayatınızı, yaratıcılığınızı, risk ve spekülasyon içeren konularınızı, sosyal çevrenizi, dernekler, vakıflar, partiler içindeki organizasyonel faaliyetlerdeki durumunuzu etkilemekte. Bu dönemde arkadaş çevrenizde, gruplar içinde kopuşlar yaşanabilir. Çocuklarınıza, aşk hayatınıza ve yaratıcılığınızın gelişmesine daha önem vermenizi öneririm.

Oğlak ve yükselen Oğlaklar: Sevgili Oğlaklar, Jüpiter 26 Mayıs’a kadar aşk hayatınızı, çocuğunuzu, yaratıcılığınızı ilgilendiren alanda sizlere genişleme ve fırsatlar sunmaya devam ediyor. Haritalarınızın durumuna göre bazılarınız spekülatif konulardan kazanç sağlamış olabilirsiniz. 26 Mayıs’ı takip eden süreçte bu etkiyi günlük hayatınızın akışında, iş ortamınızda, sağlığınızla ilgili konularda almaya başlıyorsunuz. Jüpiter’in 21 Nisan’da Uranüs ile yapacağı kavuşum, haritanızdaki etkiye de bağlı olarak beklenmedik gelişmeleri yaşatabilir.

Yöneticiniz Satürn, bu yıl da kardeşlerinizi, yakın akrabalarınızı, komşularınızı, eğitim, yazım, çizim, iletişim konularında sorumluluklarınızı hatırlatmaya, daha disiplinli, düzenli olmaya yöneltmekte. 20 Ağustos ve 26 Aralık’ta Jüpiter ile sert görünüm yapacak. Bu konularda, kazanımlarınız, değerleriniz etkilenir şekilde sınırlarınızı yeniden çizmek durumunda kalabilirsiniz. Yöneticiniz Satürn, 30 Haziran ile 17 Kasım arasında retro yapacak. Bu da istediğiniz düzeni kurarken, konunun üzerinden yeniden geçmenizi gerektirecek şekilde ilerlemenizi gerektirebilir.

Pluto, 2008’yılından beri burcunuzdaydı. Ve sizi geri dönüp baktığınızda aynı değil denilecek şekilde değiştirdi. 21 Ocak’ta Kova burcuna geçecek ve 20 Ocak 2044’e kadar burada transit edecek. Maddi, manevi kazanımlarınız, değerleriniz dönüşüme uğrayacak. Ama 3 Eylül ile 19 Kasım arası yeniden burcunuza dönecek ve geçirdiğiniz dönüşümü son kez kontrol edecek.

Tutulmalar, ailenizi, köklerinizi, ev, emlak konularınızı, kariyerinizi, işinizi, statünüzü, hedeflerinizi ilgilendiren konularla bağlantılı gerçekleşiyor. Hedef sapmaları, işinizle ilgili problemler yaşarsanız, evinizde, ailenizle birlikte daha rahat edebileceğinizi göreceksiniz.

Kovalar ve yükselen Kovalar: Sevgili Kovalar, Jüpiter 26 Mayıs’a kadar evinizi, ailenizi, köklerinizi, arsa, emlak gibi konularınızı ilgilendiren alanda size fırsatlar yaratmaya devam ediyor. Bu süreçte aileniz genişlemiş olabilir. Belki gayrimenkul yatırımları ile ilgilendiniz. 26 Mayıs’ı takip eden zaman sürecinde çocuklarınız, aşk hayatınız, yaratıcılığınızla ilgili olarak size fırsatlar sunmaya çalışacak. Bu dönemde çocuklarınızla ilişkileriniz daha gelişebilir. Hayattan keyif almanızı sağlayacak faaliyetlerde daha çok bulunabilirsiniz. Jüpiter 21 Nisan’da Uranüs ile kavuşacak. Bu size haritanızdaki durumuna da bağlı olarak evinizde, ailenizle, emlak gibi konularla bağlantılı ani gelişmeleri de beraberinde getirebilir.

Yöneticiniz Satürn, bu yıl da maddi, manevi kazanımlarınızı, değerlerinizi ilgilendiren alanda. Sizi daha planlı, disiplinli yürümeye ve kaynak kullanımınıza gerekli noktalarda gerekli düzenlemeleri yapmaya yönlendiriyor. 20 Ağustos ve 26 Aralık’ta Jüpiter ile sert görünüm yapacak. Bu durum finansal konularınızla, adımlarınızı, kontrol etmekte zorlandığınız olayları birbirine bağlayacağından planlı olmaya çalışın. Yöneticiniz Satürn, 30 Haziran ve 17 Kasım arasında retro yapacak. Bu dönemde kaynaklarınız ve yönetimi ile ilgili sisteminizi yeniden gözden geçirip, aksayan noktalar varsa düzeltme yoluna gidebilirsiniz.

Pluto, 21 Ocak’ta burcunuza geçecek ve 20 Ocak 2044’e kadar sizinle yol alacakç Bu süreçte kendinizle ilgili her konuda ki buna fiziksel görünümünüz, sağlığınız, dış dünyayı algılama ve tepki verme tarzınız da dahil olmak üzere ciddi değişim geçireceksiniz. Hala transit ettiği ve 3 Eylül-19 Kasım arası bulunduğu alanda bilinçaltınızı epeyce yordu. Sizi korkularınızla yüzleştirdi. Belki gizli düşmanlıklarla, sağlık sorunlarıyla mücadele ettiniz. Yapabilenler içsel yaratım gücünün derinliğine indi. İşte bu konularla ilgili dönüşümünüzün durumuna bakmak için Eylül-Kasım arası son kontrole geri gelecek.

Tutulmalar, kardeşleri, uzak, yakın tüm akrabalarınızı, komşularınızı, eğitim, iletişim, seyahatler, medya, tanıtım faaliyetlerinizi içeren konularla bağlantılı. Bu dönemde yapmanız gerekenleri uzaklarda değil daha yakınınızda arayın. İlişkilerinizi de ona bağlı kurun geliştirin. Eğitimler alabilirsiniz.

Balık ve yükselen Balıklar: Sevgili Balıklar, yöneticiniz Jüpiter 26 Mayıs’a kadar kardeş, yakın akraba, komşu ilişkileri, eğitim, iletişim, ticaret, ulaşım gibi konularda, sosyal medya, yazım, çizim işlerinizde size destek vermeye, fırsatlar yaratmaya devam ediyor. 26 Mayıs’ı takip eden süreçte eviniz, aileniz, kökleriniz, emlak, arsa gibi konularda büyüme, gelişme şansı yakalayabilirsiniz. Jüpiter, 21 Nisan’da Uranüs ile kavuşacak. Haritanızdaki görünümlere bağlı olarak kardeş, yakın akraba, eğitim, ticari işlerinizde, yakın seyahatlerinizde ani gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Yöneticiniz olarak Jüpiter, 10 Ekim ile 6 Şubat 2025 tarihleri arasında retro yapacak. Bu dönemde fırsatlar kolay gelmeyebilir ya da eski değerlendiremediğiniz fırsatlarla karşılaşabilirsiniz.

Satürn, sizi ilgilendiren her konuda ki buna sağlığınız, fiziksel görünümünüz, karşınızdakileri algılamanız ve tepki tarzınız, adımlarınız dahil daha disipline olmanızı, planlı, programlı yürümenizi beklemekte. Bu transit sizi baskılayabileceği gibi kilo verdirebilir. 20 Ağustos ve 26 Aralık’ta Jüpiter ile sert görünüm yapacak. Finansal konuları, işinizi, hedeflerinizi, statünüzü de ilgilendirecek şekilde şartları kontrol etmenizi zorlaştırabilir. Sağlığınıza da dikkat edin .

Pluto, 21 Ocak’ta Kova burcuna geçecek ve 20 Ocak 2044’e kadar burada kalacak. İçselliğinizin derinleştiği, zaman zaman endişelerinizin arttığı bir süreç. Sağlığınıza dikkat etmeyi ve içinizdeki yaratım gücünüzü ortaya çıkartmayı ihmal etmeyin. 3 Eylül ve 19 Kasım arası halem transit etmekte olduğu ve sosyal çevrenize, gruplar, dernekler içindeki faaliyetlerinize, işinizden sağladığınız kazanca yönelik değiştirdiği derin dönüşümün son kontrolünü yapacak.

Tutulmalar, kazanımlarınızı, borç alacak dengenizi, kredi, vergi, nafaka gibi ödemelerinizi, miras konularını, ameliyatları ilgilendiren konularla ilgili gerçekleşmekte. Öz kaynaklarınıza önem vererek yürümenizi öneririm. Bu dönemde kredi ödemelerinde, nafaka, miras gibi konularda bazı problemler oluşabilir.

2024 hepinize sağlık, mutluluk ve dileklerinizi getirsin.

Azade Öksoy
 
tumblr_f9b383090fc536445570047efaf7ccd0_d9e88f29_1280.jpg


2024 YILINDA KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ:

Sevgili Koç’lar ilkbahar ve sonbahar’da Koç-Terazi aksında oluşacak tutulmalar nedeniyle her alanda önemli kadersel olaylar yaşayacaksınız. Yani bu dönemde büyük bitiş ve başlangıçlar bir arada olacak. Maddi anlamda 26 Mayıs’a kadar olan süreç oldukça şanslı. . . Özellikle 21 Nisan ve civarı günlerde maddiyatta büyük sıçramalar yaşayabilirsiniz. 26 Mayıs’tan sonraki süreçte iletişimsel sahalarda önemli şans ve fırsatları yakalayacaksınız. Aralık ayında aşk ile alakalı alanlarda önemli adımlar atılmamasını öneririm. Zira Mars, aşk hattınızda geri gidiyor olacak.



2024 YILINDA BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA:

Sevgili Boğa’lar özellikle ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde sağlık koşullarınıza dikkat etmeniz faydalı… Genel olarak yılın 26 Mayıs’a kadar olan bölümünde Jüpiter’in burcunuzda hareket ediyor olması her alandan büyük şanslar yakalamanıza yardım etmekte. Bilhassa 21 Nisan civarı günlerde hayatınızın en büyük kısmetleri devrede olacak. Tarihi nitelikte olaylar Nisan ayına denk gelecek. 26 Mayıs’tan sonraki süreçlerde ise şans ve fırsatlar daha çok maddi konularda gerçekleşecek. 19 Kasım itibariyle sosyal statü, iş hayatı ve kimlik bağlamında büyük dönüşümler başlıyor.



2024 YILINDA İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER:

Sevgili İkizler yıl içinde 26 Mayıs’a kadar olan dönemde manevi temalarda, 26 Mayıs’tan sonra ise hayatın her alanında büyük şanslar yakalayacaksınız. Zira 26 Mayıs itibariyle bir yıl boyunca Jüpiter burcunuzda hareket edecek. Satürn’ün tepe noktanızda oluşu iş ve kariyer hayatınızda ya da genel hayat yolculuğunuzda büyük sorumlulukları açığa çıkartıyor. 19 Kasım itibariyle hayata bakış açılarınız önemli ölçüde değişecek. 18 Eylül’de yaşanacak tutulma ile sağlık koşulları özen ister. Hem kendinizin hem de ailenizin…6 Aralık’tan sonraki süreçte Mars iletişimsel sahalarınızda geri gittiğinden diyaloglarda biraz tıkanık enerjiler olacak. Özellikle ticari ve eğitsel konularda Aralık ayı tercih edilmemelidir.



2024 YILINDA YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ:

Sevgili Yengeç’ler yıl içinde 26 Mayıs’a kadar olan dönemde gelecek hedefleriniz, idealleriniz doğrultusunda büyük şans ve fırsatlar yakalayacaksınız. Arkadaş ya da gruplar üzerinden sıra dışı sıçramalar oluşabilir. Maddi anlamda kısmetli bir yıl gibi dursa da zaman zaman bazı krizler yaşanabilir. Satürn’ün uluslararası sahalarınızda hareket ediyor olması bazı blokajlar yaratacaktır. 6 Aralık’tan sonra maddi konularda büyük riskler içinde olmayın. Tutulma dönemlerinde yani ilkbahar ve sonbahar’da kadersel olaylar devrede… Yani bitiş ve başlangıçları bir arada yaşacaksınız. Ayrıca bahar dönemlerinde hem kendinizin hem de ailenizin sağlık koşulları özen isteyecek.



2024 YILINDA ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN:

Sevgili Aslan’lar yıl içinde 26 Mayıs’a kadar olan süreçte iş hayatınızda güzel genişleme fırsatları yakalayacaksınız. 26 Mayıs’tan sonra ise maddi alanlarda kısmetli bir akış olacak. Lakin özellikle Kasım ve Aralık aylarında sağlık ve parasal mevzularda dikkatli olunması faydalı. Zira 19 Kasım itibariyle Plüto karşıt burcunuza geçiyor. Aslında ikili ilişkiler ve özel hayat bağlamında da bazı zorlanmalar olasıdır. Yeni bir 20 yıllık döngüye geçiş Kasım itibariyle… Hayatınızda her şeyin 180 derece değişimine hazır olmalısınız. Aralık ayında Mars burcunuzda retro… Bu yüzden önemli icraatlar Aralık ayına denk getirilmemelidir.



2024 BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK:

Sevgili Başak’lar yıl içinde yaşanacak olan tutulmalar vesilesiyle maddi alanlarda önemli tamamlanmalar yaşayacaksınız. Sonbahar ve ilkbahar mevsimlerine denk gelen tutulma süreçlerinde bazı krizler oluşabilir. Fakat krizlerin içinden fırsatlarda doğacaktır. Satürn yıl boyunca hala karşıt burcunuzda… Dolayısıyla ilişkiler üzerinden sorumluluk artışları olasıdır. Belki bazı bekar Başak’lar için evlenmeler mümkün. Ancak temeli sağlam olmayan ilişkilerin çatırdama yapması da söz konusu… Nisan ayında bazı Başak’lar için yurtdışı üzerinden önemli aksiyonlar var. 19 Kasım itibariyle, yılın son ayında sağlığa dikkat edilmeli.



2024 TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ:

Sevgili Terazi’ler yılın kabaca ilk yarısında maddi temalarda güzel şans ve fırsatlar sizi bekliyor. Yılın geri kalan diğer yarısı yeni bir şeyler öğrenmek, kendinizi geliştirmek bağlamında güzel etkiler almaktasınız. 2024 yılında yaşanacak olan tutulmalardan yoğun etki alan burçlardansınız. Bu bakımdan ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde kadersel dönemeçler var. Bilhassa 2 Ekim’deki Güneş tutulması ve 25 Mart’taki Ay tutulması sizler için çok önemli. . . Bu tarihler ve civarı günlerde hem ilişkilerde hem de sağlık koşullarında dikkatli olmalısınız. Yılın son ayında özellikle 6 Aralık itibariyle maddi meselelerde biraz zorlanmalar söz konusu. . . 19 Kasım itibariyle aşk hayatınız dönüşüme geçiyor.



2024 AKREP VE YÜKSELEN AKREP:

Sevgili Akrep’ler yılın ilk yarısında ikili ilişkiler, ortaklıklar ve evlilik temelli alanlarda şanslı bir akış olacak. 21 Nisan ve civarı günlerde bu temalarda şaşırtıcı gelişmelere hazırlıklı olmalısınız. Yılın ikinci yarısında maddi alanlarda çifte kısmetler gelişse de bazı krizler de olasıdır. Sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde yaşanacak tutulmalarda hem kendinizin hem de yakınlarınızın sağlık koşulları özen ister. 19 Kasım itibariyle yılın geri kalan bölümünde iş ve özel hayat biraz akışkanlığını kaybetse de önemli dönüşüm fırsatları doğabilir. Yıl genelinde varsa çocuklarla alakalı bir konu büyük sorumluluklara evrilebilir. Bu yıl varsa bir hobiniz üzerinden yepyeni açılımlar yakalayabilirsiniz.



2024 YAY VE YÜKSELEN YAY:

Sevgili Yay’lar yıl genelinde haritanızın dördüncü evinden Satürn transiti aldığınız için, bir aile büyüğünüzle alakalı ya da ailevi bir meselede önemli sorumluluklar ortaya çıkabilir. Sağlık bazında yılın özellikle ilk yarısında şifalı bir akış sizleri bekliyor. Yılın kabaca ikinci yarısı itibariyle evlilik temelli alanlar ya da ortaklı herhangi bir meselede şanslar gani… Belki bazı bekar Yay’lar evlenme ile alakalı radikal kararlar alabilirler. Sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde yaşanacak tutulmalar aşk hayatınızla alakalı önemli kadersel dönemeçleri açığa çıkartır. 19 Kasım itibariyle iletişimsel alanlarda büyük değişimlere hazırlıklı olmalısınız. Bazı Yay’lar iş ya da eğitim hayatlarında teknolojiyi daha fazla kullanmaya başlayabilir. 6 Aralık’tan itibaren yılın son zamanlarında uluslararası temalar akışkanlığını kaybedecek.



2024 OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK:

Sevgili Oğlak’lar yılın kabaca ilk yarısında, 26 Mayıs’a kadar olan dönemde aşk hayatıyla alakalı alanlar oldukça şanslı; yılın ikinci yarısında ise şifa temelli alanlar pozitif… Yıl genelinde kardeşler ya da kardeş kadar yakın olduğunuz kişiler üzerinden sorumluluk almanız gereken koşullar olabilir. Uzun soluklu eğitimlere katıldığınız bir süreç aynı zamanda… Sonbahar ve ilkbahar’da yaşanacak tutulmalar sizleri de çok yoğun etkileyecek. Bu dönemlerde kadersel olaylara hazırlıklı olmalısınız. 19 Kasım itibariyle maddi alanlarda önemli dönüşüm fırsatları yakalamaya başlarsınız. Fakat 6 Aralık’tan sonraki süreçlerde maddi alanlarda adım atmak yine de çok destekli olmayacak. Zira Mars, para hattınızda geri gidiyor olacak.



2024 KOVA VE YÜKSELEN KOVA:

Sevgili Kova’lar yılın kabaca ilk yarısında ailevi alanlar, yatırımlar ve taşınmazlar ile alakalı mevzularda şanslı bir akış sizleri bekliyor. Yılın geri kalan bölümünde ise aşk ve ilişkiler bazında kısmetli bir süreç olacak. Yıl içinde bahar dönemlerinde yaşanacak olan Ay ve Güneş tutulmaları, iletişimsel sahalarınızda önemli olayları açığa çıkartabilir. Yılın son iki ayında işler pek yolunda gidemeyebilir. Bazı krizler ve zorluklar beklenebilir. Özellikle ortaklı alanlarda temkinli olmak ve sağlığa dikkat etmek yılın son aylarında önemli… Yıl genelinde Satürn para hanenizde hareket ediyor olacak. Bu durum maddi konularda sorumluluk isteyen tutumları öne çıkartacaktır. Değişim ve dönüşümler daha çok 2025 itibariyle olacak olsa da 2024 yılı da sizler için bayağı önem arz ediyor.



2024 BALIK VE YÜKSELEN BALIK:

Sevgili Balık’lar yıl boyunca Satürn burcunuzda hareket etmeye devam ediyor. Bu bağlamda yılın tamamında hayatın her alanında sorumluluklarınız fazla… Hayatın içinde daha ciddi ve olgun davranmanız gereken koşullar var. Sağlık koşullarının özen istediği bir yıl… İkili ilişkilerde ve ortaklıklarda bazı sorunlar oluşabilir. Bazı Balık’lar evlenme kararları alırken, bazılarınızın evlilikleri büyük testlerden geçebilir. 18 Eylül’deki tutulma sizler için oldukça önemli. Bu tarih civarında bazı yön kayıpları mümkün. . . Yılın şans ve fırsatları iletişim, ticaret, eğitim ve seyahatler bazında oluşacak. Bazı Balık’lar için yılın ikinci yarısında önemli yatırımlar ve haneye gelen çifte kısmetler var. 19Kasım’dan sonra ruhsal derinleşmeler ve manevi dönüşümler artıyor.





Buket Nizamoglu
ankhaber
 
X