2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Kimyon çayı çok çiiikiiiin bişiymiş, iki su bardağına iki tatlı kaşığı ekledik çok acı oldu, siz nasıl yapıyorsunuz?
Ben kimyon rezene tıbbi papatya karıştırarak içtim bu akşam. hepsinden 1 er cay kaşığı koyup koca bir kupaya kaynar su ekleyip 5 dk dinlendirip içtim baya güzel oldu. Kimyon ve rezene tohum seklinde.

Sabahları ben her istediğinde emziriyorum bazen yarım saate bir bile oluyor. Eğer uyuyorsa da 2 saatte bir mutlaka uyandırıyorum. Gecede 2 saate bir alarm kuruyorum bazen 3 saate bir. Alarmı kapatıp 4 saat arayla emzirdiğim bile oldu bir kere 5 saat hatta. Yani sürekli 2 saate bir emzirmek özellikle gece zor geliyor bana ve daha öncede demiştim eskiden anneler ağladıkça emziriyordur alarm kur uyan emzir olayı yoktur ondan doyuyor diye umuyorum kiloda almıştı son kontrolde ama bakalım. Bende korkuyorum bazen ya aç kalıyorsa kilo alamazsa şekeri düşerse falan diye ama sarılık riskini atlatınca sanki çok sıkıntılı olmuyor gibi inşallah doğru yapıyorumdur

Kızlar siz kaç dakika emziriyorsunuz? 20 dakika falan diyor doktorlar, benim aklım almıyor. Ben bi başlayınca en az 40 dakika sürüyor mahvoluyorum özellikle geceleri
Benim bazen uykusu varsa 10 dk emip uyuyor bazen oyalanıyor arada ağzını çekiyor yarım saat falan sürüyor bebeğin keyfine göre

Birkaç gündür tamamen yalnızım öyle olunca yelek giy hırka giy diye ısrar eden kv ve annem yok ya üşüttüm de sütüme mi yansıdı ne oldu anlamadım ki
Ya simdi sen böyle diyimce bir ampul yandı kafamda. Benim de kv gitti 2-3 gün sonra asırı gazlandı cocuk. Sarıp sarmalıyordu bebişi o mu iyi geliyordu acaba. Karnını sıcak tutmak iyi gelir gaza diyordu yeleğin üstüne de karın kısmını penye battaniye ya da kalın müslinle sarıyordu mutlaka tutarken kucagında falan ben o kadar sarmıyorum. Kızıyoruz mızıyoruz ama eskilerin bir bildikleri var galiba

Ya aynı şeyleri yapıyorum bende. 32 günlük oldu sarılık riski de kalmadı şükür. Dün doktora sordum bazen 4-5 saati geçiyor emzirmem diye. 6 kg ya kadar 3 saatte bir beslenmesi lazım risk alıyorsun şekeri düşebilir dedi Gece sadece 1 kez oluyor bazen 4 bazen 5 saat her gün değil o da. o arada mızıldanıyordu ağlamadığı için bakıyordum iyi mi diye ama kalkmıyordum geri uyuyordu. Artık ilk mızıldanmasında vereceğim ama uyandırmam yine de.

Kızlar siz kaç dakika emziriyorsunuz? 20 dakika falan diyor doktorlar, benim aklım almıyor. Ben bi başlayınca en az 40 dakika sürüyor mahvoluyorum özellikle geceleri
Çok değişiyor, bazen 15-20 dk ama sıklıkla 40 dk falan. Çok uzun emdiğinde uzun süre emmiyor ama

Ben saati son beslenmesinden 4 saat sonrasına kuruyorum maksimum süreye yani ama o kadar pek dayanmıyor genelde öncesinde acıkmış ve beni uyandırmış oluyor. 2 saat, 3 saat max 3.5 saat o da. Eğer kendim saat kurup zorla kaldırırsam memede uyuyakalıyordu emmiyordu boşuna uyandırıyordum artık dokunmuyorum kendi uyanıyor zaten. Şu aralar gazdan dolayı uykuları çok kötü ama 50 dk sonra kalkıyor çok zorlanıyor destek istiyor tekrar uykuya döndürmek çok zor oluyor.

Kızlar üstümde arada gelen bir hüzün var ya normal mi? Ağlayasım geliyor durduk yere herşeye.
Bana ilk 10 gün çok oldu o. Birden bire üzerime bir hüzün çöküyordu, her duyguyu bir arada yaşıyordum. Şu anda daha iyiyim ama endişeliyim yine, tüm hormonlarımı durup dururken koca tarafına kurularak harcıyorum şu an ajfkdkd

Ben de başta alarm kuruyordum baktım kendi de uyanıyor zaten en kötü eşim sabah giderken onun sesine uyanıyorum diye alarm kurmuyorum artık. Dediğin gibi uyandırıyor beni de ama atıyorum daha 2-3 saat olduysa azıcık sallamayı deniyorum tekrar uyursa ben de uyuyordum. Sonra 4.5 saatte falan aşırı acıkmış uyanıyor zaten. Valla onu da uyumasam ziyan olacağım o uykuyla duruyorum tüm gün Şimdi onu da yapamam korkumdan ilk mızıldanmada emzireceğim

Yani alarm kurup uyuyan bebeği uyandırmaya ben kıyamıyordum zaten kendisi acıkınca mıkırdanmaya ıhlamaya başlıyor o sesleri duyuyorsam kundağını açıyorum kendisi geriliyor uyanıyor hemen. Sen yine için rahat etsin 4 saat maksimum olacak şekilde saat kur yine de şekeri düşmesin öncesinde uyanır zaten muhtemelen.

Ben de aynı usul uyandırıyorum mıkırdanınca. Haricen alarma bence gerek yok ya. Uyanıyor zaten aksi olmadı hiç. Iıh dese sesine ben uyanıyorum hemen saate bakıyorum. Öyle tamamen deliksiz uykulu 4-5 saat değil zaten Şekeri düşmez diye de düşünüyorum çünkü uyumadan önce kısa aralıklarla güzel yiyor, depoluyor bence. Yoksa açlığa tahammülü yok hiç.

Benimde sağmada hiçbir şey çıkmıyor gibi, ama emziren annelerde olabiliyormuş, osmam gönülalın videosuna denk geldim bugün, bunun üçin stres yapmayın aa çocuk bu kadar mı emiyormuş hiç gelmiyormuş diye düşünmeyin bebek tokluk belirtileri gösteriyorsa sıkıntı yoktur diyordu.

Bende yarım saat yarım saat toplam 1 saat besliyordum sonra 25-25 oldu daha sonra 20-20 şimdi 15er dk oldu, geceleri tek göğüs 10-15 dk oluyor gibi bu aralar. Gün içinde 15 15 olabiliyor uykusu olmadığı için. 12 günlüğüz böyle bir değişim oldu bizde

Hangi d vitaminini önerdi canım? Bir de probiyotik takviyeler neler? Yine gazdan tüm tuşlara basmaya, her şeyi denemeye başladım hayır olsun
Bize yoğun bakımda deca tabs , myfloor bi de ferrum verdi . Kullanıyorum hala . Myfloordan sonra bi ara folbiom mu ne abdi ibrahimin probiyotiğini de kullandık

Zombi olma yolunda ilerliyorum ben uykusuz kalmayayım diye liseyi öğleci , üniversiteyi ikinci öğretim okumuş bir kimseyim . Akşam 10 buçukta yatıp en az 8 saat uyumadan kalkmazdım . Çok enteresan şu an yaşadıklarım analık çok zor
Evet arkadaşlarım, kara batak gibi gelip şikayet edip gidiyorum ama napiyim kime dert yanayım

Sen şikayet etmeyeceksin de biz mi edicez anam bir değil iki beben var ya nasılsın her şey yolunda mı

Kızlar gaz için damla şurup kullanıp fayda gören var mı? Yok yani olmuyor çünkü böyle devam etmemiz mümkün değil. Gece gündüz kucak meme uykusuzluk derken bunu uzun süre devam ettirebilmem mümkün değil.

D derya32 demişsin ya kimi bebeklerin 6 ay gazi oluyor diye. İlkinde 8 ay o kadar şiddetli yaşayınca bu defa muaf olurum sandım ama yok

Ay burnu çok tıkalı ya açamadım asla. Az damlatıyorum olmuyor çok damlatıyorum olmuyor tam dalıyor hırıltıyla geri uyanıyor yavrum

Sen şikayet etmeyeceksin de biz mi edicez anam bir değil iki beben var ya nasılsın her şey yolunda mı
Çok şükür var ufak tefek şeyler ama bugünüme çok şükür . İnanılmaz bir şey iki bebek . Hani bebeğine baktığında Allahım bu ne böyle benim mi bu güzellik naısl bi mucize diyosun ya o hissettiğini çarpı 10 falan hissediyorum. Ama çok zor bu gerçek yani tabi şu an ikisinden de vazgeçmem transfer günüme dönsem iki tane isterim . Şöyle bir kötü hissediyorum doyasıya ikisini de sevemiyorum. Mesela sen 24 saatni ayırıyorsun ya mercana ben yarısını verebiliyorum. Hangisini alsam ötekinde aklım kalıyor . Birine fazla anne sütü versem ötekine haksızlık etmişim gibi oluyor . Bi de fabrka işçisi tezgahı gibi hissediyorum bazen üst deişirken alt açarken ya da yedirirken . Anne olmak çok güzel bişimiş . Allah isteyen herkese nasip etsin . Kalbim patlayacak sevgiden çocukları nazar eden biri varsa başı ben çekiyorum galiba senin nasıl çok giremiyorum buraya mercan çiçeğimiz alıştı mı dünyaya

kızlar e bebekte gaz için bel bantı varmış arkadaşım söyledi. Çok memnun kalmış alanınız var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…