• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 83 39,9%
  • erkek

OY: 109 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

OY: 3 1,4%
  • ikiz kız/erkek

OY: 8 3,8%
  • üçüz / çoğul

OY: 3 1,4%

• Ankete Katılan
    208
Biz dün kiraz çekirdekli kemer ve patik aldık ama kemeri kullanamadık. Bu sıcak bez olayını bugün kısmetse ben de yapacağım ama. Ay nolur herkes duyduğunu bildiğini yazsın 🙏🏻
Ben de kiraz çekirdekli kemer mi alsam diyordum. Onu ısıtıp mı sarıyoruz illa ısıtmadan da kendi kendine oluyor mu

Ben bebeğime bir tek benimle yatıyor dedim ya yüzüstü yatmayı çok seviyor bizimki gazınada iyi geliyor yatağına o şekil yatırdım şimdi 1 saat oldu uyanmadı tabiki sürekli kontrol ediyorum burnu kapandı mı diye alttan da patır patır yapıyor gazını baya rahat gözüküyor gece riskli olmasa yatırırdım böyle ama baya riskli başını da iki yana çeviriyor aslında kaldırıp ama tehlikeli gündüz için iyi gibi sürekli kontrol edilmek şartıyla gazlı bebeleri olan anneler eğer uyumuyorsa yüzüstü yatırmayı deneyin gözetim altında
Yoğunbakımda hep yüz üstü yatırıyorlardı ben evde ağlamadan yatıramadım ya hep ağlıyor yüz üstü yatırınca 😭😭😭

Annem diyor ablanda altına bağladığımız bezden beline kuşak gibi sarardım. Ben de öyle deneyeceğim omuz mendili yaptıydı annem uzun uzun onları ısıtıp sarcam gece beline. Bakalım belki rahatlatır.
Bence rahatlatıyor.
Sarmadığım gün gazlandı yavrucak. O gece
Ikınıp kaka yapamadığında ısıtıp bezleri koyuyorum bir de masaj yapıyorum pırtlatıyor hemen.. şu sadece zıbın yeter diyen uzmanlar açıklasın bu durumu 😂

Senin durumunu da tecrübe ettiğim için ne kadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum Allah yardımcın olsun canım. Sling mi denesen acaba bazı bebekler içinde emiyormuş ya benimki hiç sevmemişti onu da ama bir umut işte insan herseye sarılıyor. Senin bebiş de Aç oldugundan değil aslında cocuk nedensiz bir sekilde huzursuz sadece memede rahatlıyor ondan ayrılamıyor. Ama mama da zehir değil sonuçta kendini yıpratacagına dene bence de inş rahatlatır ikinizi de.
Günde 3 sefer 4 damla ameticol. Bir de maflor veriyorum probiyotik. Biogaia olsa daha iyiydi de bir benzeri de yok maalesef. Kaleidon, maflor, probiome bunlar hep aynı içerikli. Muhtemelen vermiş olmak için veriyorum ama napim nerden ufacık bir fayda görsem kardır diye düşünüyorum.
Slingi denedik bugün ama olmadı. Gece uyusam gündüz sürekli kucakta tutmak ya da meme vermek o kadar bunaltmiyor beni ama uykusuzluk 😢 bugün doğru düzgün emmedi bile, aç olmasına ben de pek ihtimal vermiyorum ama ağzında seviyor işte. Büyüdükçe çok şükür tek kucağımda tutup diğer işleri yapmak da zorlaşıyor bir yandan. Bugün eşime yenidoğan hemşiresi mi ayarlasak dedim, bebe meme istiyor o ne yapacak diyor, haklı 😀 Senin kadın gibi iyi bir kadın bulabilsek de ev işi yemek konusunda rahatlasak en azından 🙏🏻 ameticol de kullanacağım, dediğin gibi ya tutarsa 🙏🏻

Bence rahatlatıyor.
Sarmadığım gün gazlandı yavrucak. O gece
Ikınıp kaka yapamadığında ısıtıp bezleri koyuyorum bir de masaj yapıyorum pırtlatıyor hemen.. şu sadece zıbın yeter diyen uzmanlar açıklasın bu durumu 😂
Karnına mı sarıyorsun ısıtıp

Yok canım ısıtarak sarılıyor. Mikrodalgan varsa rahat, fırında ısıtmak iş oluyor zaman alıyor. Ütüyle bez ısıtıp koyacağım.
Mikrodalgam yok ya o zaman zor olur o. Elektronik sıcak su kemeri var ama o onun sıcaklığını ayarlayabilir miyim emin olamadım. En iyisi dediğin gibi ütü olcak sanırım 🥲

Ben bebeğime bir tek benimle yatıyor dedim ya yüzüstü yatmayı çok seviyor bizimki gazınada iyi geliyor yatağına o şekil yatırdım şimdi 1 saat oldu uyanmadı tabiki sürekli kontrol ediyorum burnu kapandı mı diye alttan da patır patır yapıyor gazını baya rahat gözüküyor gece riskli olmasa yatırırdım böyle ama baya riskli başını da iki yana çeviriyor aslında kaldırıp ama tehlikeli gündüz için iyi gibi sürekli kontrol edilmek şartıyla gazlı bebeleri olan anneler eğer uyumuyorsa yüzüstü yatırmayı deneyin gözetim altında
Benim annem beni de abimi de bu şekilde yatırarak büyütmüş o zaman öyle dediler kusunca yutmaz dediler bende öyle yatırdım diyo kadın 😂 şimdi her şey değişmiş biz nasıl yanlış büyütmüşüz şimdi hepiniz akıllısınız doğruyu yanlışı biliyor olmanız ne güzel diye de ekledi 🥹

Kız seninkinin nerdeyse yarı kırkı çıkmış artık bebiş acıktığını hisseder sanki ben o zamanlarda artık kendi haline bırakmıştım tabi bizimki 2 saati hiç geçirtmiyordu sağolsun ama acıktığında hep kendi kalktı bazen saat başı bazen 2-3 saat her bebeğin mizacıda farklı fazla fazla emiyorsa doymuştur ondan kalkmıyordır
İçimi rahatlattın yavrum sağol valla

Şu beslenme olayını oturtamıyorum bir türlü kafamda. Ya çok düzenli 1-2 saatte bir emiyor ya da 4-5 saat belki daha fazla asla emmiyor, mama teklif ediyorum onu da istemiyor. Kilosunda problem yok çiş kaka da yapıyor ama şekeri falan düşecek diye aklım çıkıyor
Şeker bu kadar önemli miymiş bana şekerle ilgili doktor hiçbir şey söylemedi. Benimki hiç kilo almadı ve beslenemedi biliyorsun ki

Kızlar perşembe günü hepatit aşısı için aile hekimine gideceğiz ama grevdeler diye bi yazı okudum dün akşam instada 😂 bilgisi olan var mı

Kızlar ben mi bez bağlamayı beceremiyorum sleepy 1 numara kullanıyorum bebeğim 3 kilo 330 gram bir gecede 4 kere üst değişiyoruz Bebeğim artık ağlamaktan helak oldu elimde Prima 1 numara var bir de onu deneyeceğim 0 numaraya düşmüş olamayız herhalde değil mi Her taktığımda sızdırıyor anlamış değilim
0 numara prematüre ve 3 kilo altı için canım onunla alakası yoktur. Ben lastikleri sıkmasın diye abartıp biraz fazla gevşek bağlamışım sıvı kaka yapmaya başlayınca biz de yaşadık daha sıkı bağlamayı dene istersen. Sleepy bio natural 1 numara prima 1 numaraya göre daha küçük bu arada.

Back