Ben yenidoğan dönemim de böyleydim bezim baya küçüktü sızdırıyordu. Sonra başka markanın yenidoğan olanı aldım o hafif üst kısımda yüksekti öteki kadar küçük kısa değildi eskisi gibi sızdırma yapmıyor kıyafetineKızlar ben mi bez bağlamayı beceremiyorum sleepy 1 numara kullanıyorum bebeğim 3 kilo 330 gram bir gecede 4 kere üst değişiyoruz Bebeğim artık ağlamaktan helak oldu elimde Prima 1 numara var bir de onu deneyeceğim 0 numaraya düşmüş olamayız herhalde değil mi Her taktığımda sızdırıyor anlamış değilim
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı
- Konu Sahibi outoffit
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Aynı biz günlerdirCocuk cocuk degil gaz bombası mübarek. 7.30da kalktı emzirdim kıcagıma aldım yatar vaziyette cocuk uyuyor ama sürekli kıvranıyor. Karnınınkarnıma bastırdım bir elimle poposunu bastırıyorum diğer elimle sırtını bastırarak ovalıyorum su saatte oldu ha bire gaz cıkartıyor daha bitmedi gazı. Büyük insan olsa catlar gazdan. Su minnacık bünyeleriyle yazık valla
- 26 Eylül 2024
- 1.190
- 1.663
- 48
Yine de çıkarabilmesi iyi değil mi? Bizimki ağlıyor, ıkınıyor, bazen sadece kakayla çıkarabiliyor. Gece ben de oturdum hüngür hüngür ağladım. Artık mama da vereceğiz, belki kısa zaman bile olsa tuvalete, banyoya gidebilirim. Büyükle doğumdan sonra aralıksız yarım saat bile geçiremedim, o yavruma da yazık, keşke doğurmasaydin diyor kendi açısından haklı, 7/24 kucağımda bebek, sürekli emziriyorum, başka hiçbir işe bakamıyorum. Senin mama vermediğini biliyorum ama mesleki olarak bir tavsiyen varsa alırım canım. Süt varken mama verecek olmak vicdanımı sızlatıyor ama tükendim. Hele ki desteksiz hayat bu şekilde ilerlemiyor.Cocuk cocuk degil gaz bombası mübarek. 7.30da kalktı emzirdim kıcagıma aldım yatar vaziyette cocuk uyuyor ama sürekli kıvranıyor. Karnınınkarnıma bastırdım bir elimle poposunu bastırıyorum diğer elimle sırtını bastırarak ovalıyorum su saatte oldu ha bire gaz cıkartıyor daha bitmedi gazı. Büyük insan olsa catlar gazdan. Su minnacık bünyeleriyle yazık valla
3 aylık olsalar hızlıca, şu gaz sıkıntısı bitip gitse
İlla gazdan olmuyor canım. Kolik bebekler oyle nedensiz saatlerce aglayabiliyorlar. Beyaz gürültü kucakta sallamak fln o sekilde fayda edecek yöntemler bulmak gerekiyor. Gazda ıkınmaktan cocuk kıpkırmızı oluyor ayaklarını cekiyor sürekli karnına en cok görülen hareketler bunlar bebeninGazı olduğuna nasıl emin oluyoz ya 3 saattir susmuyor bu bebe çığlık kıyamet modda kesin gazdır mı diyoruz
Cok ugrasıyor cok paralıyor kendini ama cogunlukla çıkartıyor bir sekilde gazını. Belki verdiğim damlalar işe yarıyordur gazı yok etmiyor ama cıkartmasını saglıyor olabilir mi ki? Ameticolu sen de bir dene istersen.Yine de çıkarabilmesi iyi değil mi? Bizimki ağlıyor, ıkınıyor, bazen sadece kakayla çıkarabiliyor. Gece ben de oturdum hüngür hüngür ağladım. Artık mama da vereceğiz, belki kısa zaman bile olsa tuvalete, banyoya gidebilirim. Büyükle doğumdan sonra aralıksız yarım saat bile geçiremedim, o yavruma da yazık, keşke doğurmasaydin diyor kendi açısından haklı, 7/24 kucağımda bebek, sürekli emziriyorum, başka hiçbir işe bakamıyorum. Senin mama vermediğini biliyorum ama mesleki olarak bir tavsiyen varsa alırım canım. Süt varken mama verecek olmak vicdanımı sızlatıyor ama tükendim. Hele ki desteksiz hayat bu şekilde ilerlemiyor.
3 aylık olsalar hızlıca, şu gaz sıkıntısı bitip gitse
Mama alırsa sindirimi güç olur uzun süre uyur diye vereceksin sanırım değil mi? Ben hiç mama kullanmadım simdiye kadar da cocuklara sahsi bir tecrübem yok o konuda.
Konu yenidoğan bebek olunca mesleki bilgiler felan resmen hiç oluyor benim büyük kızım da ben istedim diye bu cocuk oldu keşke istemeseydim diyordu ortanca olduktan sonra. Onlar da alışıyorlar napalım. Ancak büyüyünce tam idrak edecekler muhtemelen kardeşin ne kadar kıymetli birsey oldugunu. İster istemez vicdan yapıyorsun anne olarak hep aklım diğerinde kalıyor. Cocukların gelişimi için iyi birsey ama sonuçta dünya kendi etraflarında dönmeyecek her zaman, hayat böyle birsey değil evde erken zamanda tecrübe etmeleri onlar için faydalı diye düşünüyorum
- 26 Eylül 2024
- 1.190
- 1.663
- 48
Yok canım uzun süre uyur diye değil. Sürekli, gerçek anlamda sürekli emmek istiyor abartmıyorum. Şu an memede uyuyor. Uyanınca gazını çıkartacağım, en fazla bezini bağırış çağırış değiştireceğim, sonra yine emme. Genelde emerken gözünü kapatıp yine memede açıyor ama dalsa bile yatağa koyunca anında uyanıyor. Nuna da işe yaramadı. Gerçekten doğru düzgün tuvalete bile gidemiyorum, banyo zaten büyük organizasyon istiyor. Yemek falan hiç yapamıyorum. Azıcık beni bırakırsa işleri yapabilir miyim derdindeyim. Açsa da doysun yazıktır. Çok şükür kilo alıyor, süt de var ama belki daha da çok beslenmek istiyor anlamıyorum ki. Duruma anlam veremiyorum yani.Cok ugrasıyor cok paralıyor kendini ama cogunlukla çıkartıyor bir sekilde gazını. Belki verdiğim damlalar işe yarıyordur gazı yok etmiyor ama cıkartmasını saglıyor olabilir mi ki? Ameticolu sen de bir dene istersen.
Mama alırsa sindirimi güç olur uzun süre uyur diye vereceksin sanırım değil mi? Ben hiç mama kullanmadım simdiye kadar da cocuklara sahsi bir tecrübem yok o konuda.
Konu yenidoğan bebek olunca mesleki bilgiler felan resmen hiç oluyor benim büyük kızım da ben istedim diye bu cocuk oldu keşke istemeseydim diyordu ortanca olduktan sonra. Onlar da alışıyorlar napalım. Ancak büyüyünce tam idrak edecekler muhtemelen kardeşin ne kadar kıymetli birsey oldugunu. İster istemez vicdan yapıyorsun anne olarak hep aklım diğerinde kalıyor. Cocukların gelişimi için iyi birsey ama sonuçta dünya kendi etraflarında dönmeyecek her zaman, hayat böyle birsey değil evde erken zamanda tecrübe etmeleri onlar için faydalı diye düşünüyorum
Gazi yok edecek damla yok zaten bence ama çıkarması maşallah süper. Probiyotik başlamıştım bugün ameticol de aldırayım. Günde kaç defa kaç damla veriyoruz?
Ben artık geceleri altını değişmiyorım kaka yapmıyor geceleri bizim sabaha kadar duruyor 7-8 gibi alıyırum altını sadece tek sorunumuz yatağında yatmıyır benimle yatıyor o zaman sadece emmek için kalkıp geri yatıyır öyle bir işime geliyor ki en azından uykumu alıyorum ama yatağına da alıştırmak lazım nasıl yapcam bilmiyorumBenimki 2 saat uyudu simdi uyandi emdi altini degismem lazim cesaretim yok uyanirsa daha uyumaz
Sleppy bizdede çok çıkarıyordu molfixe geçtik çiş hiç çıkarmadı kakasını çıkarıyır sadece ama bizimkide az yapmıyır kaka baya yapıyorKızlar ben mi bez bağlamayı beceremiyorum sleepy 1 numara kullanıyorum bebeğim 3 kilo 330 gram bir gecede 4 kere üst değişiyoruz Bebeğim artık ağlamaktan helak oldu elimde Prima 1 numara var bir de onu deneyeceğim 0 numaraya düşmüş olamayız herhalde değil mi Her taktığımda sızdırıyor anlamış değilim
Senin durumunu da tecrübe ettiğim için ne kadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum Allah yardımcın olsun canım. Sling mi denesen acaba bazı bebekler içinde emiyormuş ya benimki hiç sevmemişti onu da ama bir umut işte insan herseye sarılıyor. Senin bebiş de Aç oldugundan değil aslında cocuk nedensiz bir sekilde huzursuz sadece memede rahatlıyor ondan ayrılamıyor. Ama mama da zehir değil sonuçta kendini yıpratacagına dene bence de inş rahatlatır ikinizi de.Yok canım uzun süre uyur diye değil. Sürekli, gerçek anlamda sürekli emmek istiyor abartmıyorum. Şu an memede uyuyor. Uyanınca gazını çıkartacağım, en fazla bezini bağırış çağırış değiştireceğim, sonra yine emme. Genelde emerken gözünü kapatıp yine memede açıyor ama dalsa bile yatağa koyunca anında uyanıyor. Nuna da işe yaramadı. Gerçekten doğru düzgün tuvalete bile gidemiyorum, banyo zaten büyük organizasyon istiyor. Yemek falan hiç yapamıyorum. Azıcık beni bırakırsa işleri yapabilir miyim derdindeyim. Açsa da doysun yazıktır. Çok şükür kilo alıyor, süt de var ama belki daha da çok beslenmek istiyor anlamıyorum ki. Duruma anlam veremiyorum yani.
Gazi yok edecek damla yok zaten bence ama çıkarması maşallah süper. Probiyotik başlamıştım bugün ameticol de aldırayım. Günde kaç defa kaç damla veriyoruz?
Günde 3 sefer 4 damla ameticol. Bir de maflor veriyorum probiyotik. Biogaia olsa daha iyiydi de bir benzeri de yok maalesef. Kaleidon, maflor, probiome bunlar hep aynı içerikli. Muhtemelen vermiş olmak için veriyorum ama napim nerden ufacık bir fayda görsem kardır diye düşünüyorum.
Kaka benimki de cok az yapıyor ama maşallah oyle bir işiyor ki bazen cok üşeniyorum bezini değiştirmeye sonra üst bas yatak yorgana kadar geçiyor çişi.Ben artık geceleri altını değişmiyorım kaka yapmıyor geceleri bizim sabaha kadar duruyor 7-8 gibi alıyırum altını sadece tek sorunumuz yatağında yatmıyır benimle yatıyor o zaman sadece emmek için kalkıp geri yatıyır öyle bir işime geliyor ki en azından uykumu alıyorum ama yatağına da alıştırmak lazım nasıl yapcam bilmiyorum
- 31 Mayıs 2021
- 1.323
- 1.532
- 83
Canım biz de sabahlayanlardanız gaz konusu şöyle ıkınıp duruyorsa, ağlarken kafası kızarıyorsa gaz sancısı, diyoruz biz
Ikınıyor karnını çekiyor diye anlıyorum ben
Ben de karnına ayaklarını çektiğinde anlıyorum ama hiç 3 saatlik bir ağlamada yaşamadım Cadı saati gibi bir şey diyorlar İnşallah ondan değildir
Gece asla karnını kendine çekmiyordu ıkınmıyordu da. Sanırım benim bebem kolik gaz damlası falan vermiştim asla bişey yapmadı. Zaten gazını üstten çıkarttı kaka da yaptı bu sürede. Beyaz gürültü bir müddet oyaladı sonra duymaz oldu. Ay bilmiyorum çok fenaydı ya 5i geçince sebepsiz bir anda verdiğim emzikle daldı. Yani neyi farklı yaptım bilmiyorum sanki düğmesine basılmış gibi uyudu. O kadar çok çığlık atıyordu ki nefesi sesi falan gidiyordu artık çok korkunçtu yaİlla gazdan olmuyor canım. Kolik bebekler oyle nedensiz saatlerce aglayabiliyorlar. Beyaz gürültü kucakta sallamak fln o sekilde fayda edecek yöntemler bulmak gerekiyor. Gazda ıkınmaktan cocuk kıpkırmızı oluyor ayaklarını cekiyor sürekli karnına en cok görülen hareketler bunlar bebenin
Çiş bizimki rahat yarım litre yapıyordur ama çıkarmıyor çişi bez molfix kullanıyorum o konuda iyiKaka benimki de cok az yapıyor ama maşallah oyle bir işiyor ki bazen cok üşeniyorum bezini değiştirmeye sonra üst bas yatak yorgana kadar geçiyor çişi.
- 2 Ocak 2021
- 4.802
- 5.249
- 108
Al bendende okadar yanimda yatinca daha rahat oluyo 2-3 saat uyudugu oluyo.bi ara alistiritiz yaBen artık geceleri altını değişmiyorım kaka yapmıyor geceleri bizim sabaha kadar duruyor 7-8 gibi alıyırum altını sadece tek sorunumuz yatağında yatmıyır benimle yatıyor o zaman sadece emmek için kalkıp geri yatıyır öyle bir işime geliyor ki en azından uykumu alıyorum ama yatağına da alıştırmak lazım nasıl yapcam bilmiyorum
- 2 Ocak 2021
- 4.802
- 5.249
- 108
Selam kizlar doktora gittik bugun 1. Ay kontrolune kizcem 1 kg almis cok mutlu oldum . Mamaya devam edicem ama cc yi azaltti. Cok sevdim doktoru sap simplex verdi damla olarak. D vit ocean a drvam. Probiyotige de devam dedi. Boyu da 5. Cm uzamis minnosumun. Ev 22-23 olsun bi zibin bi tulum yeter dedi. Yuksek isi olunca burun tikanir dedi. Haftaya kontrole gidicem duruma gore mamayi azaltabiliriz dedi. Herseyi ye kendini kisitlama ama sadece bakliyati abartma. Maydonoz ve yesil cay tuketme sutunu azaltir dedi
- 20 Şubat 2022
- 354
- 212
- 33
- 24 Ekim 2022
- 900
- 1.098
- 43
Bende ona yordum inan. Uzun kollu zıbın üstüne tulum üstüne müslin sarıp geziyor sürekli bebem. Bende sarmayım dedim gazdan ağladı yavrucak inadı kırp sarmalamaya başladım rahatladı biraz. Ağız mendili ütüleyip karnına koydum ılık şekilde iyi geldi. Sıcağı seviyorlar demek ki ne yapalım isilik olsun gazı olmasın diyorum bendeYa simdi sen böyle diyimce bir ampul yandı kafamda. Benim de kv gitti 2-3 gün sonra asırı gazlandı cocuk. Sarıp sarmalıyordu bebişi o mu iyi geliyordu acaba. Karnını sıcak tutmak iyi gelir gaza diyordu yeleğin üstüne de karın kısmını penye battaniye ya da kalın müslinle sarıyordu mutlaka tutarken kucagında falan ben o kadar sarmıyorum. Kızıyoruz mızıyoruz ama eskilerin bir bildikleri var galiba
- 12 Temmuz 2022
- 24.845
- 3
- 89.123
- 528
Bizim burun tıkanıklığı da sıcaktan o zaman, zıbın + tulum yetiyor gibi gelmiyor gözüme. Yazın 23 derecesiyle kışın 23 derecesi aynı olmuyor çünkü ne bileyim yer daha soğuk pencere kenarı daha soğuk ev dengeli değil, böyle giydirince üşüyecek gibi geliyor hele dün gazı var diye 2 tane battaniyeye sardık bi tanesini ütüyle ısıtıp sardık içinde de 2 kat kıyafet vardı. Yandık yandıık bizSelam kizlar doktora gittik bugun 1. Ay kontrolune kizcem 1 kg almis cok mutlu oldum . Mamaya devam edicem ama cc yi azaltti. Cok sevdim doktoru sap simplex verdi damla olarak. D vit ocean a drvam. Probiyotige de devam dedi. Boyu da 5. Cm uzamis minnosumun. Ev 22-23 olsun bi zibin bi tulum yeter dedi. Yuksek isi olunca burun tikanir dedi. Haftaya kontrole gidicem duruma gore mamayi azaltabiliriz dedi. Herseyi ye kendini kisitlama ama sadece bakliyati abartma. Maydonoz ve yesil cay tuketme sutunu azaltir dedi
Ya bizim ev de su an 22.5 derece ama sıcak diil bence orta halli bebege yelek falan giydirmesem sarmasam elleri burnu buz gibi oluyor. Demek ki üşüyorlar nebilim. Kuruluk için hava nemlendiricisi kullanmak yeter mi ki.Bizim burun tıkanıklığı da sıcaktan o zaman, zıbın + tulum yetiyor gibi gelmiyor gözüme. Yazın 23 derecesiyle kışın 23 derecesi aynı olmuyor çünkü ne bileyim yer daha soğuk pencere kenarı daha soğuk ev dengeli değil, böyle giydirince üşüyecek gibi geliyor hele dün gazı var diye 2 tane battaniyeye sardık bi tanesini ütüyle ısıtıp sardık içinde de 2 kat kıyafet vardı. Yandık yandıık biz
- 12 Temmuz 2022
- 24.845
- 3
- 89.123
- 528
Güzel bi nemlendirici iş görür bence, her emzirme öncesi de birkaç damla sf damlatmak yumuşatıyor gibi. Bence de soğuk evYa bizim ev de su an 22.5 derece ama sıcak diil bence orta halli bebege yelek falan giydirmesem sarmasam elleri burnu buz gibi oluyor. Demek ki üşüyorlar nebilim. Kuruluk için hava nemlendiricisi kullanmak yeter mi ki.
Kolik o zaman canım özellikle çığlık çığlığa ağlıyorsa bizimkinin de saati var gece 00.00 ve 05.00 arası ama sürekli bi ağlama yok o yüzden bilmiyorum kolik miGece asla karnını kendine çekmiyordu ıkınmıyordu da. Sanırım benim bebem kolik gaz damlası falan vermiştim asla bişey yapmadı. Zaten gazını üstten çıkarttı kaka da yaptı bu sürede. Beyaz gürültü bir müddet oyaladı sonra duymaz oldu. Ay bilmiyorum çok fenaydı ya 5i geçince sebepsiz bir anda verdiğim emzikle daldı. Yani neyi farklı yaptım bilmiyorum sanki düğmesine basılmış gibi uyudu. O kadar çok çığlık atıyordu ki nefesi sesi falan gidiyordu artık çok korkunçtu ya