- 8 Kasım 2019
- 20.596
- 35.869
- 598
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #4.521
2 ay kendim kullandımSelamlar
Mutlaka söylemelisin. Doktor takibinde mi kullanmıştın ilaçları?. Bu tarz ilaçlar rahmin incelemesine etki edebilir.
Aslında takip edilmeyen aylarda kendiniz kullanmayın derim..2 ay kendim kullandımama adet olduğum zamanlardada ikisindede kontrol oldum doktora. Bir sorun görmediler. 6 ay kullanım öneriliyor diye 12 ay dan fazlası zararlı diye biliyorum ben ama söylicem doktora
Malesef son 1 yıldır kendi başıma yumurtlayamaz oldum ya. O yüzden kullandım ovü takibi yaptım. Çatlamada sıkıntı olmamıştı.Aslında takip edilmeyen aylarda kendiniz kullanmayın derim..
Eğer çatlama ve yumurtlama sorununuz yoksa hatta hiç kullanmayın.
Mutlaka doktora bildirin
Oyle yapma brnce akşam yaptığından sonra gene yap bazısı silinio sonra birden yeniden oluşuyor çizgi daha erken 14 15.gunlerde de yap benceCanım dün sabah kan verdim 8 di değerim ama 11.gündü iğnenin yarın tekrar vericem kanı bakalım artacak mı
İnş canım
Çatlamada sıkıntı olup olmadığını nasıl anladınız? Lh testlerindeki silikleşme size doğru bir şey söylemeyebilir.Malesef son 1 yıldır kendi başıma yumurtlayamaz oldum ya. O yüzden kullandım ovü takibi yaptım. Çatlamada sıkıntı olmamıştı.
Ama artık kenfim kullanmak istemiyorum denedim öyle geçti bende doktor takibinde olması taraftarıyım. O yüzden gidicem. Femera yerine farklı yumurta geliştirici ilaçlarda kullanmam sıkıntı olurmu acaba bu süreçten sonra
Dölleme kapasitesi nasıl anlaşılır diye sormadın mıKızlar ara tatildeyiz diye bayadır giremedim çok çokk birikmiş mesajlar
Doçente gittim iyice kafam karıştıeşinin sperminin dölleme kapasitesine bakılmamış ki hiç dedi, öyle bir şeyi ilk defa duyuyorum 2 farklı merkezde örnek vermişti halbuki.. Kapasite iyi çıkarsa aşılama kötü çıkarsa tüp bebek dedi.
Sürekli doktor değiştirme tek doktorla devam et diyor da insanın içine sinen birini bulması zor hele urfa gibi bir yerde
Kızz bence koyu. İğne etkisi 12. Gün mümkün değil böyle çıkması net çünküKızlar günaydın bugün 12.gün dün akşamki teste göre bu sabah ki test bir tık soluk geldi bana acaba 15.gün falan mı geçeçek iğne etkisi anlamadım gitti
Kuzum bence kullanma, rahim inceliyor artık olsa bile tutunamıyoe gebelik. Tüm sürecini şeffaf olarak anlatmalısın doktoraKızlar 5 ay kadar femera kullanmıştım. Şimdi reglimin 2. Günü yarın doktora gidicem yeniden tedaviye başlıcam. Sizce bu kadar süre kullandığımı söylemelimiyim. Yani en fazla ne kadar kullanılıyor femera benim limit doldu sanırım
Bugün yaparsan iğne etkisi çıkabilir, 2,3 gün sonra yap bence24unde aşılama oldum ne zaman test yapayım?
Kız dölleme kapasitesi neymiş ilk defa duydum. Morfoloji mi?Kızlar ara tatildeyiz diye bayadır giremedim çok çokk birikmiş mesajlar
Doçente gittim iyice kafam karıştıeşinin sperminin dölleme kapasitesine bakılmamış ki hiç dedi, öyle bir şeyi ilk defa duyuyorum 2 farklı merkezde örnek vermişti halbuki.. Kapasite iyi çıkarsa aşılama kötü çıkarsa tüp bebek dedi.
Sürekli doktor değiştirme tek doktorla devam et diyor da insanın içine sinen birini bulması zor hele urfa gibi bir yerde
Femara size başlı başına katkı sağlamaz, yumurtanız büyüdü femara ile diyelim yeterince hormon salgılanmadı ve çatlamadı bu durumda femara kullanmanın anlamı da olmaz..Malesef son 1 yıldır kendi başıma yumurtlayamaz oldum ya. O yüzden kullandım ovü takibi yaptım. Çatlamada sıkıntı olmamıştı.
Ama artık kenfim kullanmak istemiyorum denedim öyle geçti bende doktor takibinde olması taraftarıyım. O yüzden gidicem. Femera yerine farklı yumurta geliştirici ilaçlarda kullanmam sıkıntı olurmu acaba bu süreçten sonra
Teşekkür ederim ilginiz için 2.5 yıldır işin içindeyim 2.5 yıldır doktorlarla haşır neşirim. 4 gebelik gecirdimÇatlamada sıkıntı olup olmadığını nasıl anladınız? Lh testlerindeki silikleşme size doğru bir şey söylemeyebilir.
Ortalama 21. Günde Progesteron ile teyit etmeniz gereklidir. Bunu şundan söylüyorum yumurtlayamaz oldum diyorsunuz ya bunları ancak kan testi ve usg görüntüsü söyler bizim evde tek başımıza yaptığımız lh testler söylemez.
Reglin olması ya da olmaması söylemez, ben size yardımcı olmak adına bunları detaylı anlatmak istedim
Pco iseniz çatlatma iğnesi ihtiyacınız olabilirTeşekkür ederim ilginiz için 2.5 yıldır işin içindeyim 2.5 yıldır doktorlarla haşır neşirim. 4 gebelik gecirdimKendim Kullandığım ilk ay evet ovü takibi yaptım. Pik gördükten 8 gün sonrası pozitif gebelik gördüm ama kimyasal oldu neyazıkki o gebeliğimde. Sonraki kullandığım ay yumurtlamayı ağrı ile hissettim şeffaf akıntıyı gördüm ama değerlendiremedim malesef.
Yumurtlayamamadan kastım pco’yum. Son yıllarda kilo almamdan sebep kendi başımda yumurtlamamda sıkıntı olmaya başladı. Ki tedavi görmediğim ilaç kullanmadığım zamanlar asla adet olmadım. Yumurtlamamda olmadı doğal olarak. Pcoda rastladığımız genel ve doğal şeyler yani.
Tabiki ultrason kesin bir tanı’dır. Bu tartışılmaz zaten.
Canım femerayımı kullanmamamı söylüyorsun başka ilaç. Merional gonal f vb de mesela onlarada şansım yokmudur. Zaten son kez denicem olmazsa direk tüp bebeğe geçiş düşünüyoruz. Anlatıcam doktora bakalımKızz bence koyu. İğne etkisi 12. Gün mümkün değil böyle çıkması net çünkü
Kuzum bence kullanma, rahim inceliyor artık olsa bile tutunamıyoe gebelik. Tüm sürecini şeffaf olarak anlatmalısın doktora
Bugün yaparsan iğne etkisi çıkabilir, 2,3 gün sonra yap bence
Kız dölleme kapasitesi neymiş ilk defa duydum. Morfoloji mi?
Tabiki de şansınız her zaman var neden olmasın, ama doğru tedavi ve takip ile benim size önerim düzenli doktor takibi, belki ilaçsız küçük müdahaleler ile bile gebe kalabilirsiniz.Canım femerayımı kullanmamamı söylüyorsun başka ilaç. Merional gonal f vb de mesela onlarada şansım yokmudur. Zaten son kez denicem olmazsa direk tüp bebeğe geçiş düşünüyoruz. Anlatıcam doktora bakalım
İşte bende diyorumki 2 ay kullandım kendim evet ama. Mesela 1. Ay kullanırken başka bir sebepten doktora gidip muayenemide oldum. Bir sorun görülmedi. 2. Kullanımım bitiminde yine gidip muayene oldum. Bir sorun görülmedi.Femara size başlı başına katkı sağlamaz, yumurtanız büyüdü femara ile diyelim yeterince hormon salgılanmadı ve çatlamadı bu durumda femara kullanmanın anlamı da olmaz..
özetle takipsiz ilaç kullanımı sizin hormon dengemizi bozmaktan başka bir şey yapmayabilir ne yazık ki hele ard arda aylarda ilaçları almak hormonları çok yoracaktır.
Aşılama vb tedavilerde bile bir ay ara verilmesinin temel nedeni bunlar
Bence bu noktada en önemlisi doktorun tavsiyesine uyman. Bir konuş bakalımCanım femerayımı kullanmamamı söylüyorsun başka ilaç. Merional gonal f vb de mesela onlarada şansım yokmudur. Zaten son kez denicem olmazsa direk tüp bebeğe geçiş düşünüyoruz. Anlatıcam doktora bakalım
Hayırlısı artık diyelim kolaylıklar olsun hepimiz için inşallahTabiki de şansınız her zaman var neden olmasın, ama doğru tedavi ve takip ile benim size önerim düzenli doktor takibi, belki ilaçsız küçük müdahaleler ile bile gebe kalabilirsiniz.
Yarın eşimde bir sperm testi vericek bakalım bu kayıplardan dolayı istemişti doktor. Onun sonucu alıncada benim doktora gecicez artık. Bende ne var ne yok pılımı pıltımı toplayıp tekrar gideyim göstereyim herşeyimiBence bu noktada en önemlisi doktorun tavsiyesine uyman. Bir konuş bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?