• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Canım fetalin sonucuna göre mi karar verirdin gebeliğin devamina
Zor bir karar canım ama ben aldırmayı düşünmezdim.Neyle karşılaşacağım nasıl bir eğitim vermeliyim, neler yapmalıyız doğduktan sonra gibi şeylere hazırlamak için kendimi öğrenmek isterdim.Bizler aracıyız, bu da bir sınav. Farklı düşünenleri de asla yargılamıyorum ne haddime .hem aile hem doğan insan için zor süreçler.allah sağlıklı bebekler hayırlı evlatlar nasip etsin her birimize 🙏🏻

Zor bir karar canım ama ben aldırmayı düşünmezdim.Neyle karşılaşacağım nasıl bir eğitim vermeliyim, neler yapmalıyız doğduktan sonra gibi şeylere hazırlamak için kendimi öğrenmek isterdim.Bizler aracıyız, bu da bir sınav. Farklı düşünenleri de asla yargılamıyorum ne haddime .hem aile hem doğan insan için zor süreçler.allah sağlıklı bebekler hayırlı evlatlar nasip etsin her birimize 🙏🏻
Amin canım

Ben kesinleşmesi için hep 20.haftayı bekledim iki hamileliğimde de. 20.haftada kesin olunca söyledim insanlara. Bunda da öyle yapmayı düşünüyorum. Bana da geçen hafta doktor bi cinsiyet söyledi ama yanılma payı çok yüksek bence 😁 Hiç bel bağlamadım.
Peki ilk iki gebeliginizde de ilk zmaanlarda söyledikleri cinsiyetle 20.haftada söyledikleri cinsiyet aynı oldu mu yoksa degistimi

Kızlar bişey sorucam ikili testte benim hamile kaldığım yaşı yazmislar ama ebriyo yaşım 34 bir yıl var arada. Acaba hastaneye gitsem o günkü risk tekrar hesaplanmaz dimi? Halbuki kirk kere söyledim hemşireye ivf diye sormadi ki embriyo yaşın kaç. Bende salak gibi hiç arastirmadan gittim yaş riskini sonuç çıkınca öğrendim. bilseydim söylerdim. Değiştirmezler dimi sonuçları hiç böyle bişey duyan var mi
Canım senin riskin kaç çıktı? 34 yaşındayım ben, benim De ivf. Şükür burun Kemiğini gördük ense kalınlığı da 0.9 çıkınca enzim içim rahatladı. Şuan hiç merak ediyorum papp a sonucumu. Zaten 1/200 1/250 kafadan gelecek diye düşünüyorum.

12. Hafta cinsiyet icin erken arkadasim 17 haftaya kadar kiz saniyodu kiz dedi doktoru 17. Hafta erkek oldugunu ogrendi acele etmeyin bence cinsiyet icin şahsen ben 16. Haftayi bekliyorum kiz da bizim erkekte Rabbim saglikla kolaylikla gelmelerini nasip etsin 🤲
Haklsn canım bende bekleyeyim en iyisi .sadece değişirmi acaba merak ettim hiç içime sinmedi zaten .doktorda böyle bir kesin dille söylemedi sadece çıkıntı göremiyorum kız gibi dedi

Canım sen kaç yaşındasın . Benim ilk gebeliğim 3.transferimde tuttu 6 yıllık hasretim bebeğime . Belki fazla evham yapiyorumdur. Çok acemiyim kızlar ve fazla heyecanlıyım
Canim artik evlenme yasi cok gec oldu malesef. Bende gec evlendim
Ama kendimi yaşlıya hissetmiyorum ben ya. Sanki zamanında olmus gibi geliyor. Ilk gebeligim 35 yaşındayım bende bence su anda bir çok anne adayı ilk bebeklerine bu yas aralığında hamile. Bende uzun uğraşlar sonucu kavuşacağım insallah bebeğime. Her dakika kalbi durdu mu acaba diyorum.
Risk her zaman vardır. Ama iyi ihtimal oranı daha çok 😍 oyle düşünelim. Yalacak birsey yok

Canım senin riskin kaç çıktı? 34 yaşındayım ben, benim De ivf. Şükür burun Kemiğini gördük ense kalınlığı da 0.9 çıkınca enzim içim rahatladı. Şuan hiç merak ediyorum papp a sonucumu. Zaten 1/200 1/250 kafadan gelecek diye düşünüyorum.
Canım yaş riskim 1/242 çıktı bakalım sen kaç cikicak çünkü benim embriyo yaşım baz alınması gerekirken hamile kaldığım yaş baz alındı. Burun kemigini yarın gorcem inşallah. Ense kalingi 1,5 çıkmıştı. Hormon testlerimde güzel çıkmış doktor buraya kadar güzel ayrıca bir tarama onermeyiz ama yaştan dolayı riskin yüksek dedi

Ama kendimi yaşlıya hissetmiyorum ben ya. Sanki zamanında olmus gibi geliyor. Ilk gebeligim 35 yaşındayım bende bence su anda bir çok anne adayı ilk bebeklerine bu yas aralığında hamile. Bende uzun uğraşlar sonucu kavuşacağım insallah bebeğime. Her dakika kalbi durdu mu acaba diyorum.
Risk her zaman vardır. Ama iyi ihtimal oranı daha çok 😍 oyle düşünelim. Yalacak birsey yok
Ay kuzum sende mi 35 sin valla ben şu taramaya kadar kendimi genç hissediyordum. yaş riskin var deyince yaş riskim mi var demişim doktora. Ne ilgisi var anlamadım dedim. 35 yaşındasın ya dedi . Bu ikili tarama için risk dedi. O ana kadar hiçbir bilgim yoktu biliyor musun ? Kendimi okadar kötü hissettim ki. Bin pişman oldum yaptırdığıma. keşke önceden biraz araştırsaydim. Ben yaş riski var diye bilse asla ama asla yaptırmazdim. ne gerek var o benim bebeğim bir ruhu var onun artık .

Dimi kuzum ya bardağın dolu tarafına bak niye boş kısmına bakmakta ısrar ediyorsun desene 😄😄

Ay kuzum sende mi 35 sin valla ben şu taramaya kadar kendimi genç hissediyordum. yaş riskin var deyince yaş riskim mi var demişim doktora. Ne ilgisi var anlamadım dedim. 35 yaşındasın ya dedi . Bu ikili tarama için risk dedi. O ana kadar hiçbir bilgim yoktu biliyor musun ? Kendimi okadar kötü hissettim ki. Bin pişman oldum yaptırdığıma. keşke önceden biraz araştırsaydim. Ben yaş riski var diye bilse asla ama asla yaptırmazdim. ne gerek var o benim bebeğim bir ruhu var onun artık .
O zaman hic yaptirmamissin gibi dusun kuzum fikrin degismeyecekse farkli bi dusuncen yoksa yok say bu sonucu da

O zaman hic yaptirmamissin gibi dusun kuzum fikrin degismeyecekse farkli bi dusuncen yoksa yok say bu sonucu da
Yok kuzum yok başka bir düşüncem olamaz zaten. Allah'ın verdigi bu güzel can bana emanet. Öyle yapmaya çalışıyorum yol saymaya bir kaç güne alışırım unuturum inşallah.

Grupta ense kalınlığını falan yazanlar vardı da detaylı ultrasonda bakılmıyor mu onlara. Ay kafam karıştı neyin ne olduğunu şaşırdım şu an 😂
Benim 11.haftam bitmek üzere normal ultrasonda da ense kalınlığı ölçülüyor. Dün ölçtü doktor ve her şey normal dedi. Tabiki testteki kadar hassas ölçüler olmuyormuş ama bize bir fikir veriyor dedi.
Sizin doktorunuzda mutlaka ölçüyordur, bazıları her şey yolundaysa dillendirme gereği duymuyorlar.
Bende ikili test istemediğime dair okudum anladim istemiyorum diye imza attım kağıda. Bir degisik hissettim kendimi😁32de hamile kaldim, 33te doğuracağım. Aldırma düşüncem yok canımı sıkmaya değmez diye düşünüyorum.
Detaylı ultrasonda az cok fikir verecek zaten. Gerisi de rabbime emanet.
Allah korusun doğumda ya da doğum sonrasında da bir sey olabilir , o zamanda bebeğimi atacak miyim?
Tüm duam sağlığı için.

Benim 11.haftam bitmek üzere normal ultrasonda da ense kalınlığı ölçülüyor. Dün ölçtü doktor ve her şey normal dedi. Tabiki testteki kadar hassas ölçüler olmuyormuş ama bize bir fikir veriyor dedi.
Sizin doktorunuzda mutlaka ölçüyordur, bazıları her şey yolundaysa dillendirme gereği duymuyorlar.
Bende ikili test istemediğime dair okudum anladim istemiyorum diye imza attım kağıda. Bir degisik hissettim kendimi😁32de hamile kaldim, 33te doğuracağım. Aldırma düşüncem yok canımı sıkmaya değmez diye düşünüyorum.
Allah korusun doğumda ya da doğum sonrasında da bir sey olabilir , o zamanda bebeğimi atacak miyim?
Tüm duam sağlığı için.
Ay ne iyi yapmışsın valla. Benim cahil olduğum bir konuydu bu . Boş yere gerek yok canımı sıktım

Tüm duam sağlığı için.
Benim ikili tarama için 10 gün sonra randevum, her şey güzel çıkar umarım. Aldırıp aldırmamak sorun değil de, anne karnında bebeğe müdahale edilebiliyor diye biliyorum bazı durumlarda, engelleme şansımız var. O yüzden sırf anne olmak istiyorum diye bir bebeğin hayatını mahvetmek istemem. Bunlar çok hassas konular, inşallah hiçbirimiz bir an bile mutsuz olacağımız bir durumla karşılaşmayız doğuma kadar. ☺️

Ay bı demeyelim

Defne ismini bende çok beğeniyorum ama Yunanca olduğunu duyunca vazgeçtim

Ay en sonunda 35 yaş üstü bir hamiş gördüm. Kendimj okadar yalniz hissediyorum ki. Su ikili taramayı nerden yaptirdim . Yaştan dolayı riks yüksek çıktı. Kafam orda. Niye yaptırdım ki huzurumu bozdum. Senin ne çıktı sonuç
Ben de 35 üstüyüm 🙋‍♀️

Benim ikili tarama için 10 gün sonra randevum, her şey güzel çıkar umarım. Aldırıp aldırmamak sorun değil de, anne karnında bebeğe müdahale edilebiliyor diye biliyorum bazı durumlarda, engelleme şansımız var. O yüzden sırf anne olmak istiyorum diye bir bebeğin hayatını mahvetmek istemem. Bunlar çok hassas konular, inşallah hiçbirimiz bir an bile mutsuz olacağımız bir durumla karşılaşmayız doğuma kadar. ☺️
Bende bir sey yapamayacağız diye biliyordum açıkçası. Hatta ikili tarama için imzaladığımız kâğıtta da yazıyordu en cok down sendromu acısından değerlendirilir diye ve onunla alakalı bilgiler verilmişti. Ikili taramada baska engellebilen rahatsızlıklara bakılabiliyor mu?Ben doktoruma aldırmayı düşünmüyorum ondan istemiyorum dedim. Bana hiç bu durumdan bahsetmedi açıkçası.
Eğer öyle ise tabiki isterdim. Bende bi arastiriyim☺

Back