2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
S
Kızlar Spinal olup sırt ağrısı olan var mı? Doğumdan çıktığımdan beri sağ tarafımda omuzumdan aşağı ağrım var. Kalıcı olcak diye korkuyorum
Spinal olmadım normal yaptım ama karın içi ağrısından bel sırt ağrısından ölüyorum resmen. Perşembe doğurdum ama erken mi bilmiyorum çok ağrım var. Doğumda bu kadar ağrımadı belim acısı çıkıyor ağrı kesicisiz duramıyrum

Hadi gözün aydın olsun canım darısı bizlere

Gazı vardır. Gazlarını kolay çıkaramıyorlar. Sıcak tut gaz ağrısını azaltır. Sıcak örtüye sarmak gibi uykudan sıçrıyorsa kundak yap. Burnunun açık olduğundan emin ol ateşi olmadığından. Uyurken ses duyuyor musun nefes alıp verirken tiz bir ses ya da iç çekiş gibi laringomalazi olabilir. Kötü bir şey değil yeni doğan bebeklerde çoğunlukla olur. Uykuya dalmasını zorlaştırabilir. Yediklerine dikkat et. Kendini üşütme, Rezene çayı kimyon tüket sütünle de gaz geçiyor. Ben gaz yapacak yemek yemiş bulundum gece bebekte ben de uyumadım. O gaz ne çıktı ne de huzur verdi. Benden daha tecrübeli anneler vardır onların fikirlerini de almak lazım.

Benim ilk doğumda da ikinci doğumda da böyle bir ağrım olmadı hiç. O kadar ağrın varsa doktora sormalısın bence.

Canım bende de olmuştu doğumdan sonra sinir sıkışması olabilir hamilelerde olurmuş 20 gün fizik tedavi gördüm ben ilk doğumdan sonra öyle geçmişti belini ve sırtını sıcak tut ben baya yürüyememiştim ağrıdan mr çekildi gebeliğe bağlı sinir sıkışması çıkmıştı vücudun ağırlık merkezi hem hamilelik hemde doğumla birlikte ani değiştiği için sinir sıkışması oluyormuş belki benimki gibidir senin de 1 hafta falan geçmezse fizik tedavi doktoruna git bi baksınlar bence

İdrar yolu enfeksiyonu olabilir kusma da var mı? İdrarını yaparken canı yanar gibi ağlıyorsa eğer.Ya da büyük tuvaletini yaparken de zorlanıyorsa ondan da agliyodur

Canim dogum oncesi sut geliyordu ya senden de dogumdan sonra ne durumdaydi

Canim dogum oncesi sut geliyordu ya senden de dogumdan sonra ne durumdaydi
O süt damla damlaydı canım öyle sıkınca çok çok akmıyordu. Koyu kıvamdan sıvıya geçmesi çoğalması biraz zaman alıyo ilk zamanlar bebek emerken sağım yapmak gerekiyo bebeğe. Emme refleksleri zamanla artıyo o kuvvet hemen olmuyo bebekte . Benim elektrikli pompayla sağarak biraz arttırdım sütümü. Zaman alan bişey yani. Bi de psikoloji çok etkili biraz üzülmüştüm aç kaldı diye etkisi oldu onun da. Sonra faydası olmadığını görünce sadece onun için çabalamya verdim kendimi sütüm geri gitmesin diye. Çok şükür toparlıyoruz hafif sarılık vardı atlatıyoruz gibi.

Maşallah gözünüz aydın sağlıkla büyüsün ultrasonda çıkan kilosuyla çok fark var mıydı?
Çok teşekkür ederim, hepimizin bebekleri inşallah ultrason da 3800 - 4200 arası bekleyebiliriz demişti doktorum, 4785 gram olarak geldi işte şu an normal kiloda olan bebeklere göre daha fazla süt ihtiyacı oluyor ve maalesef sütüm o kadar az ki mecbur mamaya başladık çünkü en son bezine pembe çiş yapmaya başladı inşallah sütüm artar hemen bol bol bana da dua edin kızlar

Bol süt iç dereotu yeşillik ama özellikle dereotu incir bunlar çok süt yapar ama su içmezsen hiç biri süt yapmaz asıl önemli şey emzirme öncesi sonrası suya dayanman boool bol süt masajı memeye oksitosin masajı sırtına yaptır sütün insin sütün vardır inmiyordur bu iki masaj önemli emzirmesinin her an sağım yap masaj gibi süt gelsede gelmesene o antrenmana ihtiyacı var memelerin sırtından sıcak su dökmek ama vaktin yoksa sıcak su torbası koy sırtına oksitosin masajı yaptır yine koy bak çok iyi gelir bunlar

Hiç üzülme daha öncede yazmıştım şekeri düşebilir ve sodyum artabilir diye pembe çiş muhtemelen sodyum artışından o da yeterli gıda girmeyişinden. Google filan bakma Kontrolündeyse 1/2 güne düzelir. Çişini takip et.. Senin bebeğinin kilosundaki bir bebeği yeni doğum yapmış bir anne doyuramaz bence . Bu sana özel bir durum değil fizyolojik gerçek. Onun ihtiyacı daha düşük doğum ağırlıklı bebeklere göre çok daha fazla. Ve doğurur doğurmaz sular seller gibi süt gelen duymadım varsa da maşallah. İlk süt yağlı ve yoğundur ve onun çıkması kolay değildir elle sağım yap o süt pompalara pek kolay gelmiyor. Uyu ve su iç o çok süt yapar. Mamayı takma kafaya. Ama sütünü muhakkak sağıp ver. Önce süt eksik kalan mama. Düzene girince sütün artınca mamayı kademeli azaltırsın. Mamayı içmezse zorlamazsın. Ama şu anda mama içilmeli. Korkma seni bırakmaz. Emzir senin kızın güçlüdür sütü çıkarır. Bebek tüm vakumlardan iyi çekiyor kanalları açıyor. Göğüslerini de yara yaptırma. Hepsi düzene girecek. Bebeğin Kilo kaybı yine diğerlerine göre daha çok olmuş gibi gelecek o da oransal bir durum bir iki haftaya geri alır.

Kızlar bugün tam 40. hafta doldu, hiç belirtim yoktu, sabah 9.30da gözümü açtım, bir anda suyum gelmeye başladı.. Doktoru aradım, duşa girmemi ve bebeğin hareketlerini takip etmemi söyledi. Sancı diyeceğim kadar bir ağrım yok, ara ara makattan hafif bir şey hissediyorum. 3 te nstye gireceğim bakalım

Mayıs bebeklerinin hiçbiri 40ı doldurmadan gelmeyecek anlaşılan Sağlıkla gelsin minnoş

Çok güzel haber bu Geliyor inşallah sağlıcakla gelsin .sizin doktorunuza bayıldım zaten ben de çevremdeki herkese öneriyorum artık onu Yeşim hocanın ellerinde su gibi doğumunuz olucak inanıyorum . Darısı bız bekleyenlere olsun inşallah hala sancım yok
ben de nst ye giricem bugun artık gelsinler sağlıkla. Bize lütfen haber verin

Beslak damla alın ayran icin gunde 2 bardak bol su her emzirme sonrası biraz ceviz ve bir barfak su icin ben aksam yatarken 1 bardak rezene iciyorum birdepompanız varsa bebegin emmedigi zamanlarda sagın gögsünuzu uyarin cok fayda ediyor

Yemek yedikten sonra mide bulantısı ve göğüs kafesim daralıyormuş hissi yaşıyorum bi de gün içinde tansiyonum normal olmasına rağmen başıma ağrı giriyor sürekli. Bunları yaşayan var mı? Artık son günler olduğu için bedenim iflas bayrağını çekiyor sanırım

Çok teşekkür ederim kızlar, gözlerim doldu yazdıklarınızı okurken, lohusa duygusallığı sanırım. Damlayı aldırdım eşime, günde 3 defa kullanacağım. Bol yeşillik tüketmeye özen gösteriyorum, sadece uyku uyuyamıyorum. Aslında annem bende, halalarım çok yardımcı ama kedi gibi oldum herşeyi kendim yapmak istiyorum. Engel olamıyorum kendime, o yüzden bir yorgunluk var. Elektrikli pompa ve mochi manuel pompa ile uyarmaya çalışıyordum memelerimi, Elle sağım yapmadım hiç, onu da deneyeceğim. Çoo teşekkür ederim, Allah razı olsun hepinizden❤

Doktoruna söyledin mi baş ağrın varya ağrı önemli de o nedenle diyorum birde belki doğum başlayacaktır bunlar ilk sinyallerdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…