benim çocuklar asla kitap okumuyor malesef.
bununla ilgili çok fazla endişem oldu.
ilk yıllar okutmak için ödül bile koydum .
2 oğlum da aynı. ortanca oğlum, saftirik tarzı eğlenceli kitaplar sever. onlardan aldık bolca . biraz da yine böyle komik şeyler kitapları.
onun dışında sürükleyici kitap okumuyor .
okuldan deniyor ki (türkçe dersi için) şu kitap okunacak onun ile ilgili sözlü yapacağım .
öyle 2 kitap okudu sadece. mecburdu.
neyse ama algılaması çok iyi şimdilik.( kinayeyi özellikle çok hızlı algılar. kinaye yapmak istemesen de kinaye çıkarır olaydan . ) ortanca , bilsem kazandı 2. sınıfta . ama zorla gönderiyoruz. orayı da istemiyor.
8. sınıf için ise yine bizim oğlan soru çözüyordu ama günlük 60-70 idi.
(arkadaşları ile konuşuyor . günlük 500 soruya kadar çıkan var . bu günlük 500 soru çözdüğünü söyleyen arkadaşı ile aynı sıralamaya girdi, yakınlardı.)
rutinine gelecek olursak ; biraz tonguç videosu izlerdi arada.
onların lgs kampları oluyordu.
lgs ye son 3-4 ay kala günlük 100 soruya çıktık şükür. bazen 110 soru çözüyordu. öğretmenlerle de çok tartıştık bu konuyu. ama daha fazla soru çözdüremedik. öğretmenler de bırakalım . o halleder dediler.
bu şekilde lgs sınavına girdi.
okulun deneme sınavları çok sık oluyor 8. sınıfta. sanırım 15 günde bir oluyordu.
dershaneye gitmedik. özel ders almadık .
zaten istemedi.
ekstra zahmet sayıyor kendine okul dışı şeyleri.
denemelerde ise 350 kişilik okul denemelerinde (5-6-7. sınıfta 10-12 -15 inci olurdu . şaşmazdı pek bu sıralama.)
8 . sınıf denemelerinde 10-9-7 gibi sıralama gelmişti.
ama o yıl çocuklar çok iyiydi okulumuzda. (lgs de full çeken öğrecimiz de vardı okulda)
çok uzattım . kusura bakmayın . umarım sıkmamışımdır.