2023 Kasım Ayı Burç Yorumları



İnsanın kendi kendini fethetmesi, zaferlerin en büyüğüdür.

KASIM AYI GÜNDEM

Bu ay; insanlarla uğraşmaktan işini doğru yapamıyor olabilirsin. Hayat döngünü daha gerçekçi bir yöne çekmek isteyeceksin. Yaşamın seni baskılayan yönlerine bakmaktan daha çok seni genişleten yönlerine ilerlemelisin. Geride kalanları düşünmekten vazgeç. Sen ve organizasyonun her şeyi değiştirme gücüne sahip. Hatırı sayılır bir hizmet yaratmak ve beklenenden fazlasını yapmak için harika bir aydasın. Dünyanın en iyisi olacaksın. Eğer sahip olduğun elindeki kadarıysa onları kullan. Onları dünyanın en iyisi olmak için kullan, oyunu değiştirmek ve diğer herkesin gündemini değiştirmek için kullan. Sen, “hayret verici” harika bir yaratıma sahipsin.

4 Kasım Cumartesi saat 10.03’te Satürn, Balık burcunda ileri hareketine başlıyor. Dengeleri korumalısın. Hayatından gitmek isteyenler gitsinler, bu konuda ısrarcı olma. Seni huzursuz eden, mutsuzluk getiren negatif insanlardan ve olaylardan artık ayrılman gerekiyor. Denge sağlamak isterken kendini yok saymamalısın.

8 Kasım Çarşamba saat 12.31’de Venüs, Terazi burcuna geçiyor. Sevgi ilişkilerindeki bazı hayal kırıklıkları seni üzmüş olsa da artık kime ne kadar güven duyabileceğini bilen bir varlığın var. Hayat, tecrübelerden ibaret bir yolculuktur. Bu geçiş etkisini estetiksel olarak güzelleşmek için kullanabilirsin.

10 Kasım Cuma saat 09.25’te Merkür, Yay burcuna geçiyor. Zaman gerçeği gösterecektir. Ailen, sevdiklerin ya da genel çevren ile ilgili konular ya da yaşadığın şehir ile ilgili bazı değişim fikirleri aklını kurcalayabilir. Acele karar vermek yerine biraz daha araştırmacı olmalısın.

13 Kasım Pazartesi saat 12.27’de Akrep burcunda 20 derecede bir Yeni Ay gerçekleşiyor. Fevri çıkışlar yapmak yerine uzlaşmacı yönünü ortaya koymalısın. Hayatı kontrol altına almak isterken çok fazla detaycı davranman ya da plancı olman söz konusu olabilir. Bugün daha fazla anın tadını çıkartmalısın.

18 Kasım Cumartesi saat 08.41’de Güneş ve Mars, Akrep burcunda kavuşuyor. Kendine sosyal bir zaman ayırmayı seç. Günlük işlerinde uyumlu bir denge yakalamaya çalışmalısın. Bugüne kadar gereğinden fazla aldığın sorumlulukları biraz azaltmalısın. Panik atak ya da kaygı bozukluğu gibi duygular içine girdiğini fark edebilirsin. Aşırı kuşkucu olma ve hemen bir uzmandan yardım al.

22 Kasım Çarşamba saat 17.03’te Güneş, Yay burcuna geçiş yapıyor. Gerçek benliğini keşfetmeye odaklanmalısın. Yakın çevren veya akrabaların ile ilgili aranda olan bazı küslükler yoluna girerken kime ne kadar mesafeli olman gerektiğini artık daha iyi biliyor olacaksın.

24 Kasım Cuma saat 13.15’te Mars, Yay burcuna geçiyor. Hiçbir yargı ya da sınır içinde kendini bunaltmamalısın. Ani gelişen seyahatler veya yakın çevreden alacağın bazı haberler sana sürpriz olabilir. Yeni bir ilişkiye adım atabilirsin.

27 Kasım Pazartesi saat 12.16’da İkizler burcunda 4 derecede bir Dolunay gerçekleşiyor. Parasal konularında ya da ortaklıklarında öngöremediğin bazı yol ayrımları söz konusu olabilir. Bunlar motivasyonunu azaltmasın. Elbet önce kendi menfaatlerini korumalısın.




Aygül Aydın
 
Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, bir süredir Balık burcunda geri harekette olan Satürn'ün 4 Kasım itibariyle ileri hareketine başlamasıyla kayıplara ve kalanlara olan bakış açınız değişmeye başlıyor. Hayal kırıklıkları, yanıltan ve aldatan insanlar, arkanızdan dönen oyunların ortaya çıkışı ve bunlara karşı geliştirdiğiniz tutumlar konusunda uzun bir yol kat etmiş olmalısınız. Zira bu size yaşadıklarınızın karşılığını fırsata dönüştürme şansı tanıyacaktır. Güvenmek, insanlara yardım etmek ve değer vermekle ilgili yeni öğretileriniz olabilir. Bunları uygulama noktasında zorlandığınızı düşünüyorsanız, artık bu düşüncelerin bir hükmünün kalmadığı zamanlara giriyorsunuz. Size ayak bağı olan ya da manipülasyonlarıyla, kurban psikolojileriyle iyi niyetinizi suiistimal eden kişilerle yollarınızı ayırabilir, retro sürecinde ayırdıysanız şimdi bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu görebilirsiniz. İş hayatınız, gündelik sisteminiz ve sağlık koşullarınız için yeni planlarınız varsa bunları uygulamaya geçebilirsiniz. Feda etmekten korkmadığınız gibi hayatınızda doğru ve gerçek ilişkilerin, konuların kalmasına da müsaade etmeyi öğreniyorsunuz. Başkalarına yardım edebildiğiniz gibi kendiniz için de yardım isteyebilmek bu kişiler sayesinde kolaylaşabilir. Sınırlarınızı yeni bir kalemle, yeni bir deftere çiziyorsunuz.

8 Kasım'da Venüs'ün Terazi burcuna geçişi ile beraber son günlerde gündeminizde sıkça yer bulan ikili ilişkilerinizle ilgili pürüzleri ortadan kaldırabilirsiniz. Dingin, sakin ve anlayışlı bir tutum sergileyebilir, kendinizi daha kolay ifade edebilirsiniz. Karşınızdaki kişiyi ve hissettiklerini anlama, bunları hayatınızda bir yere koyma noktasında yeni tecrübeler elde edebilirsiniz. Bir karar verme aşamasındaysanız bunu resmileştireceğiniz gelişmeler yaşanabilir. Bireysel çalışmalarınızı iyi yürütebileceğiniz gibi farklı insanlarla da çalışabileceğiniz, bunun gereklilik ve önemini fark edeceğiniz bir dönemdesiniz. Duygusal ve ticari ortaklıklara, tekliflere ve görüşmelere açıksınız. Danışmanlık işleri, yeni çevreler ve sektörler gündeminize gelebilir. Kadın yöneticiler, ailenin kadın üyelerinden önemli yardımlar alabilirsiniz. Bir zıtlaşmanın, rekabetin içinde olmaktansa herkesin kendi alanında kendini geliştireceği bir düzeneği destekleyebilirsiniz. Bu da özellikle hukuki boyuta ulaşan sorunlarınızı çözme konusunda size fırsatlar sunabilir, hakkınızı teslim alacağınız ve yolunuza rahatlıkla devam edebileceğiniz sonuçlar getirebilir.

Merkür'ün 10 Kasım'da Yay burcuna geçecek olması, hem çalışma koşulları hem de hayattan beklentileriniz noktasında sizi rahatlatabilir. İşinizi büyütmek, sosyal mecralar veya farklı ortaklıklarla sınır dışına ulaşmak gibi gündemleriniz olabilir. Yazılı işler, danışmanlıklar, eğitim alma ya da bilginizi paylaşacağınız platformlar üzerine çalışabilirsiniz. Taşınma, iş ya da evlilik nedeniyle yer değişikliği, seyahat işlemleri ya da başvuruları hız kazanabilir ya da bu konuda bir adım atmak için uygun bir zemin oluşturabilirsiniz. Her şeyin bir vizyonla başladığını, bu vizyonu kullanarak ilerlediğini görebileceğiniz gibi abartılı ya da fanatik düşüncelerin, tavırların olumsuz sonuçlarını da görebilirsiniz. Heyecan, öfke, inanç, teslimiyet gibi duygularınızı kontrol altında tutmak ve dozunda yaşamak, size iyi niyetinizin ve isteklerinizin sonucunu olumlu bir şekilde getirecektir.

13 Kasım'daki Akrep Yeniayı hayatınızdaki sır ve gerçeklik kavramınızı etkileyebilir. Sakladığınız, sizden saklanan, içsel olarak huzursuz hissettiren konuların olumsuz yansımalarıyla yüzleşebilirsiniz. Zorlayıcı görüp kaçmak isteyebilirsiniz ama bu durumla bir daha karşılaşmamak için kesin kararlar almalısınız. Başka insanlardan maddi ve manevi beklentileriniz olabilir, devam edebilir ancak bu noktada sizin de elinizi taşın altına sokmanız gerekecektir. Kendinizi başka bir insanın ya da konunun umuduna bırakmamalısınız. Bu konunun sizde bırakacağı baskıcı ve takıntılı tutumları da bu sayede terk edebilirsiniz. Vazgeçmek, olması gerekene direnmek, güvenilir kişilerle yola devam etmek noktasında büyük farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Maddi konularda aldığınız kararlar, iş yapma ve kazanç elde etme şeklinizde etkili olan Boğa burcundaki Ay tutulmasının ardından şimdi daha temiz bir başlangıç yapabilirsiniz. Buna hazır olduğunuzu görmek için kalp gözünüz size yardımcı olacaktır. Gelir gider dengenizin şaştığı durumları toparlayacak fırsatlar elde edebilir, önceden yaptığınız işlerin ya da gündeminiz olan konuların geri dönüşleriyle bir plan yapabilirsiniz.

18 Kasım’da Güneş'in ve yönetici gezegeniniz Mars'ın Akrep burcundaki kavuşumu yeniayın getirdiği etkileri kullanmak ve hayatınızı düzene koymak konusunda size yardımcı olabilir. Tutkunuz, enerjiniz her zaman güncel ve yüksek olsa da bunu ne şekilde kullanacağınızı da düşünmelisiniz. Rekabet ve hırsın sizin için risk oluşturmayacak seviyede olmasına dikkat etmelisiniz. Beklettiğiniz, sakladığınız bilgileri kullanmanın geri dönüşlerini iyi hesaplamalısınız. Özellikle fiziksel açıdan sorun yaşama ya da ailenin sağlık problemleriyle ilgilenmek gibi gündemleriniz olabilir. Dolayısıyla önce psikolojik olarak iyi ve sakin kalmaya özen gösterin ki süreci en profesyonel şekilde yönetecek fırsatınız olsun.

22 Kasım'da Güneş'in Yay burcuna geçişi ile beraber üzerinizdeki ağırlığı atmaya başlıyorsunuz. Durağan, problemle geçen, bir nihayete eremeyen ya da istediğiniz etkiyi vermeyen konuların nasıl dönüştüğüne şahit olabilirsiniz. Yoğun ve hareketli bir dönem olabilir. Bu süreç içerisinde eksiklerinizi görmek kadar yaptıklarınızın ya da önünüze sunulanların asıl nedenini anlamanız da söz konusu olabilir. Tabiri caizse büyük resmi göreceksiniz. Yabancı ülkelerle olan işbirlikleriniz, yurtdışı bağlantılı işler, haberleşme sektörü veya topluma hitap edecek araçlar üzerinden yaptığınız çalışmalar sonuçlanabilir. Hangi aşamada olduğunuzu bildiğinizde, bunu tamamlamak kolaylaşacaktır. Sık sık seyahat etmeniz gerekebilir. Bu yüzden seyahat için gerekli olan evrak ve eşyalarınızı hazır bulundurmanızda fayda var. Ulaşımla ilgili konularda büyük aksaklıklar yaşamamak adına işinizi sağlama almanız, gerekli yerde araç ve ortak değişikliği yapmanız önemli olabilir. Yabancı dilde yayınlayacağınız çalışmaların ses getirmesi, dikkat çekmesi gündeminize düşebilir. Bu size emeklerinizin, iyi niyetle yaptığınız her şeyin bir gün kesinlikle geri döneceğini gösterecektir. Motivasyonunuz kadar motivasyon kaynaklarınız da büyüyüp gelişiyor.

24 Kasım'da yönetici gezegeniniz Mars'ın Yay burcunda hareket etmeye başlaması planladığınız, gündeme aldığınız her şeyi hakkıyla yapabilmek ve geliştirebilmek adına önemli gelişmeler getirebilir. Sınırlarınızın farkına varıyorsunuz. Bunu genişletmenizi engelleyen durumların da farkına varmanız, daha iyi ilerlemenizi sağlayacaktır. Kafa yorduğunuz konular kadar kafa yorma şekliniz de büyük oranda değişebilir. Bulunduğunuz konumdan uzak olan kişiler ya da işler ilginizi çekebilir, bu konuda bir adım atarak yeni bir hedefin girişimini başlatabilirsiniz. Davranışlarınızın bir sınırının olması, abartılı tutumlarınızın kavgaya ya da hukuki sorunlara dönüşmesini engelleyecektir.

27 Kasım'da İkizler burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber neyi düşünüp, neyi kararlaştırdıysanız onun hayatınıza dahil olduğunu görebilirsiniz. Hızlı ve yoğun bir zaman gibi gözükse de, hayatınızın gidişatını ve ilişkilerin sizde bıraktığı etkiyi görmek için sakin kalmaya çalışmalısınız. Tartışmakla, terk etmekle, görmezden gelmekle çözülmeyecek konular için enerjinizi harcamamalısınız. Baş ağrısı, dikkatinizi toplayamama, tahammülsüz hissetme gibi durumlarla ilgilenebilirsiniz. Tüm bu sancıların, hayatınıza insan dahil etme ve bir konuda kendini geliştirme noktasında size önemli getirileri olacaktır. İmkanlarınıza odaklanın, eğitimlerinizi ve görüşmelerinizi tamamlayın, uğraştığınız konu her ne ise hazırlıklarınızı tam yapın ve arkanıza yaslanarak hayatın şovunu izleyin. Hayal ettiğiniz gibi olmadığı için gerildiğiniz her şeyin, size yeni fikirler ve çıkış kapıları getireceğini unutmayın. Taşınma, yer değiştirme, farklı alanda iş yapma ya da çevresel değişimlere gitmek gibi kararlar alabilirsiniz. Aniden gelişti gibi görünse de, yaşadıklarınızın sizi buna hazırladığını görebilirsiniz. Ulaşım tercihiniz her ne olursa olsun, trafikte dikkatli ve uyanık olmanız sizi olumsuz sürprizlerden koruyacaktır.

Motivasyon Sözü: “Sen merakını takip etme cesaretine sahipsin.












Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar,
4 Kasım'da Satürn'ün Balık burcunda ileri hareketine başlamasıyla imkanları değerlendirmek, çalışmak ve kendinize yeni bir hedef belirleyebilmek daha mümkün hale gelecektir. Hayal etmekten öteye götüremediğiniz çalışmalar, yatırımlar, projeler ve toplumsal konularla ilgili yeni çevrelere girebilir, mevcut durumu daha iyi hale getirecek adımlar atabilirsiniz. Emin olduğunuz, madalyonun iki yüzünü de iyi öğrendiğiniz konularda önünüzün açık olduğunu görebilirsiniz. Hayatınızı ne yönde şekillendireceğinizi, hangi değerleri öncelikli hale getireceğinizi bilmek özgüveninizi arttırıyor. Dersler çıkarmış olmak, bunları uygulanabilir hale getirmek, hem kendi sınırlarınızı hem de çevrenizdeki insanların sınırlarını bilerek hareket etmek size büyük getiriler sağlayacaktır. Bu noktada hayatınızdaki önemli insanlardan önemli tecrübeler öğrenebilir, eksik hissettiğiniz ya da potansiyelinizi gösteremediğiniz durumları avantaja dönüştürebilirsiniz. Özellikle ekonomik koşullar, parasal yatırımlar noktasında şansınız iyi yönde dönebilir. Hiçbir şeyin boşu boşuna yaşanmayacağından emin oluyorsunuz. Bu da sizin kesin ve garanti olarak gördüğünüz bazı durumları ve kriterleri değiştirebilir. Sosyal çevrenizin de bu değişimden etkilenmesi söz konusu olabilir. Yeni arkadaşlıklar kurabilir, mevcut arkadaşlarınızla aranızdaki mesafe ve paylaşımlar değişebilir. İnsanlara karşı yüzde yüz güvenle başlamak yerine daha makul oranlarla iletişim kurmanın önemli olduğunu tecrübe edebilirsiniz.

8 Kasım'da yönetici gezegeniniz Venüs'ün Terazi burcuna geçişi ile beraber özellikle çalışma hayatınızı iyileştirmek, maddi ve manevi kazanımlar elde etmek adına bazı gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Emeklerinizin ödendiği, hakkınızı alabildiğiniz, huzurlu bir ortamda verimli işler yapabileceğiniz bir zaman dilimindesiniz. Yeni çevrelere dahil olabilir, iş ve statü değişikliğiyle karşılaşabilir, teklifler ve görüşmelere zaman ayırabilirsiniz. Yaptıklarınızın dikkat çekiyor olması, sizi daha fazlası için motive edecektir. Sosyal ve yoğun bir döneme giriyor olmanız sebebiyle özellikle fiziksel görüntünüze fazlaca yatırım yapabilirsiniz. Hayatınızı düzenlemek, sağlığınıza ve yediklerinize dikkat etmek, dış görünüşünüze önem vermek isteyebilirsiniz. Bunları başka zamanlarda da yapıyorsanız, bu dönem daha iyi sonuçlar alabilir veya uyguladığınız yöntemleri geliştirebilirsiniz. Estetik operasyonları, bakım, detoks, güzellik ve kilo kontrolü uygulamaları beklediğiniz iyi sonuçları verebilir.

Merkür'ün 10 Kasım'da Yay burcuna geçecek olmasıyla ekonomik konulara getireceğiniz çözümler söz konusu olabilir. Ek iş çalışmaları, işi büyütmek ya da ana iş haline getirmek, yaptığınız bir işi ön plana çıkarmak, ortaklı hareket etmek isteyebilirsiniz. Kendinize bir çizgi belirleyebilirsiniz. Daha çok okuyup araştırabilir, bu donanımla cesaretinizin da arttığını fark edebilirsiniz. Böylece "yapamam" sandığınız her şeye bakış açınız değişebilir. Ailenizin, çevrenizin bu değişiminizden etkilenmesi, sizden yardım talep etmesi gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Yardımsever, paylaşımcı ve iyimser yönünüzün ağırlıkta olacağız bir dönemdesiniz. Dolayısıyla sorunlarınıza çözüm bulmaktan ziyade iyi olanı geliştirmeye daha çok zaman ayırabilirsiniz. Bu da, sorunları ya da sorun zannettiğiniz şeyleri ortadan kaldırmaya yetecektir.

13 Kasım'da Akrep burcunda gerçekleşecek yeniay ile bir sonun getirdiği başlangıçlara gidebilirsiniz. Her şeyin bittiği, durulduğunu düşünebilirsiniz ancak her şey asıl şimdi başlıyor. Bu iyi yönde olacaktır. Olumsuzluklardan, kalıp yargılardan arındığınız her konu bu şekilde sonuçlanacaktır. Özellikle ikili ilişkiler açısından önemli kararlar alabileceğiniz bir süreçtesiniz. Yaşananların ve söylenenlerin özgürlüğünüz, istekleriniz, hayatı yaşama biçiminizi ne derece etkileyeceğini görebilirsiniz. Gördüklerinizin bir kısmı hoşunuza gitmediğinde buna sırt çevirmeyin, işlerin seyri tam olarak burada değişebilir. Duygusal başlangıçlar, yeni adımlar güven ve sağlıklı sevgilerle mümkün olacaktır. Kendinizi bu konuda geliştireceğiniz ilişki fırsatlarıyla karşılaşabilirsiniz. İşbirlikleri, ticari konular ve çevrenizle olan iletişiminizin de etkileneceği durumlar söz konusu olabilir. Kiminle ne paylaşacağınıza, yeni iş yapacağınıza dikkatle karar vermelisiniz. Yanıltıcı ya da manipüle edici olduğunu hissettiğiniz konuşmaların sizi etki altında bırakmasına müsaade etmeyin.

18 Kasım'da Güneş ve Mars'ın Akrep burcunda bir araya gelmesi sabrınızı test edebilir. Mantığınıza ve stratejilerinize sığınmalısınız. Bu sizi olumsuz konuşmalardan, yanlış anlaşılmalardan ve ilişkilerin gölge kalmasından koruyacaktır. Finansal açıdan önemli adımlar atabilirsiniz, motivasyonunuzu bu yöne aktarın. İş arayışları, iş kurma ya da mevcut çalışmaları büyütme noktasında fırsatlar elde edebilirsiniz. Yaklaşımlarınızı ve size olan yaklaşımları kontrol edebildiğinizde, doğru anlama ve değerlendirme şansınız da yükselecektir. İsteklerinin bir takıntı ya da inat konusuna dönüşmemesine dikkat etmelisiniz.

22 Kasım'da Güneş'in Yay burcuna geçmesiyle beraber ekonomik konularda yüzünüz gülebilir. Ödemelerinizi tamamlamak, haklarınızı almak, yeni işler ve konularla ilgilenmek, hayatınızı zora sokan alışkanlık ve sorunlarla ilgilenmek size iyi gelecektir. Bazı konular resmiyet kazanabilir, özellikle gelir beklentisi noktasında elde edeceğiniz yeni kazanımlar size farklı planlar yaptırabilir. Kendinize yeni meşguliyetler bulmak, kafaya taktığınız sorunları aşmanızı, bunların sorun olmadığını fark etmenizi, enerjinizi farklı alanlara yönlendirmenizi sağlayabilir. Bu da önemli bir eşikten geçmek için iyi bir adım olabilir. Hayatın telaşlı yanlarından ziyade yaşadığınız bu telaşın getirilerine, size kattığı avantajlara odaklanabilirsiniz. Daha önce sakladığınız ya da göremediğiniz bu avantajlar size daha sonra karşılaşacağınız bir olumsuzlukla nasıl baş edeceğinizi gösterebilir. Şansınız dönüyor, bunu iyi karşılayın. Sağlık sorunlarınızda büyük oranda iyileşmeler olabilir, ailenizden de bu yönde iyi haberler alabilirsiniz.

24 Kasım'da Mars'ın Yay burcuna geçmesiyle beraber artık kırgınlıklara, endişelere, akışına bırakmaya mahal vermeyeceksiniz. Aklınızı başınıza getirecek, farkındalığınızı arttıracak gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Ekonomik sorunlar, aileyle ilgili uğraşlar, mali gündemler sizi ne yapmanız gerektiği konusunda uyarabilir. Fevri ve isyankar bir duruş sergilemediğiniz zaman her şeyin üstesinden gelebileceğinizi göreceksiniz. Çünkü bunun ya da inatlaşmanın size bir katkısının olmadığıyla yüzleştiniz. Yeni bir hayal kırıklığıyla karşılaşmamak adına, bir adım atmadan önce bunu tüm detaylarıyla hazırlamalı ve altı dolu bir heyecanla hareket etmelisiniz. Özellikle kazanç getirisi olacak işler ve yatırımlar, bunlarla ilgili ortaklıklar noktasındaki şansınızı iyi değerlendirmelisiniz. Ne hissettiğinizi, kendinizi nereye koyduğunuzu ve insanların sizi koydukları yeri iyi anlamanızda fayda var.

27 Kasım'daki İkizler dolunayı ile beraber girişimlerinizin ve iş becerilerinizin yönünü netleştirebilirseniz. Birçok fikirden yalnızca birini kullanmanız gerektiği görebilirsiniz. Size neyin iyi geldiğini görmek, öfkenizi bir enerjiye dönüştürerek hamle yapmanızı kolaylaştıracaktır. Gelir gider hesabınızı iyi tutmalısınız. Yaptığınız harcamaların nereye gittiğini, size ne kattığını ve kaybettirdiğini fark ettiğinizde bu hesabı tutmak daha rahat olabilir. Araba sahibi olmak, bir fikre yatırım yapmak, kullandığınız araç gereçleri yenilemek isteyebilirsiniz. Bugüne kadar yaptığınız ancak size yeteri kadar faydası olmayan her şeyle yüzleşiyorsunuz. Başınızı daha fazla çevirerek bu süreci zorlaştırmayın. Hem fiziksel hem de ekonomik açıdan yeni kararlar almak, yeni tutumlar sergilemek durumdasınız. Operasyonlar, tedaviler gündeminize gelebilir. Beslenmenize dikkat ederken sadece bedeninizi değil ruhunuzu da neyle doyurduğunuzu önemsemelisiniz. İnsanların olumsuz ve asılsız düşünceleri, iddia ve söylentileri arasında gerçeklikten uzak kalabilirsiniz. Emin olmadığınız konularda fikir beyan etmemeli ya da ani bir çıkış yapmamalısınız. Değerlerinizin ve önceliklerinizin farkında olarak hareket edin.

Motivasyon Sözü: “Bir kimsenin boyun eğmez bir irade ile arzu ettiği hiçbir şey imkansız değildir.”











Sevgili İkizler burçları ve yükselen burcu İkizler olanlar, 4 Kasım'da Satürn'ün Balık burcundaki geri hareketinin sonlanmasıyla sizin için de önemli ve iyi getirileri olan sonlar başlıyor. Kendinize karşı tutumunuz, bunun kariyerinize ve iş ilişkilerinize olan etkisi üzerine yeni tecrübelerinizle hareket etmelisiniz. Düşünceleriniz, bunları ifade etme şekliniz ve talepleri karşılama noktasındaki davranışlarınızda değişime gidebilirsiniz. Aynı durumun başkaları tarafından size yaşatılıyor olması, yanılgıya düştüğünüz ya da yanlış anlaşıldığınız durumlar bu konuda sizi tetiklemiş olabilir. Şimdi, bu tetiklenmeyi doğru bir şekilde kullanma zamanındasınız. Otokontrolü geliştirmek, karşılaşabileceğiniz olumsuzluklara değil işinize ve sorumluluklarınıza odaklanmak konusunda sizi destekleyecektir. Maddi beklentilerinize ve haklarınıza sahip çıkma gibi düşünceleriniz iş ve sektör değişikliği gibi konuların önünü açabilir. Sanata merakınız, hayal gücüyle yapılan işler, danışmanlık ve destek alanları, sosyal faaliyetler, su ve su ürünleriyle ilgili sektörler bu noktada ilginizi çekebilir. Çağın gerekliliklerini fark etmek, toplumun beklenti ve gidişatlarını iyi anlamak sizi hayal ettiğinizden daha farklı bir yere götürecek olsa da bunun daha iyi sonuçlar getirebileceğini unutmayın.

8 Kasım'da Venüs'ün Terazi burcuna geçişi ile beraber hayatınızda mutluluğa ve gelişime ayıracağınız bir sayfa açabilirsiniz. Hobilerinize, işinize, beklentilerinize odaklanabilir, yeteneklerinizi geliştirecek çalışmalar yapabilir ya da bunları maddi kazanca dönüştürebilirsiniz. Hayata ve insanlara karşı tutumunuzun değişmesinde büyük rol oynayacak bu süreçte, şansınızın da sizinle olduğunu görebilirsiniz. Seçim yapmak zor gibi gelse de, kolaylaştıracak kriterler edinebilirsiniz. Çünkü size neyin iyi geldiğini, neyin sizi toksikleştirdiğini, hangi duygunun nasıl bir iz bıraktığını daha iyi anlayacaksınız. Bu da, işlerin neden daha önce yolunda gitmediğini size gösterebilir. Farkındalığınızın yükselmesinden ziyade değişmesi hem duygusal konularda hem bireysel seçimlerinizde hem de parasal alanlarınızda yüzünüzü güldürebilir. Aşk hayatınızın hareketlenmesi, etkinliklerde karşılaşacağınız insanlar, ilişkinizi bir adım ileri taşımak gibi gündemleriniz olabilir. Çocuk sahibi olmak, çocuklarınızla ilgilenmek, hayatınızı bu noktada bir amaca adamak isteyebilirsiniz. Daha iyimser ve yapıcı hissedebilirsiniz. Şans oyunları, sosyal ortamlardaki paylaşımlar, miras ya da aile desteği gibi konularda yolunuz açık olsa bile hissettiğiniz bu iyimserliğin suistimal edilmemesine dikkat etmelisiniz. Her seçim, bir vazgeçişin eseridir ve siz neyden vazgeçtiğinizi, neyi bıraktığınızı unutmadan ilerlemeniz gereken bir dönemde olduğunuzu unutmamalısınız.

10 Kasım'da yönetici gezegeniniz Merkür'ün Yay burcuna geçişi, sizi insanlarla karşı karşıya getirebilir. Anlaşmanın zor olduğunu düşünebilir, söylenenlerin kabul edilebilir ya da gerçek olmadığını ifade edebilirsiniz. Burada asıl mesaj, bakmadığınız açıların size hatırlatılıyor olmasıdır. Hayatın iyi sürprizlerinin her zaman iyi yollardan gelmediğini unutmayın. Bu bilgi sizin önyargılarınızı kırmaya, doğru bildiğiniz yanlışları düzeltmeye yardımcı olacaktır. Yapıcı sorgulama ve eleştiriden yana olduğunuzda, yanlış anlaşılmalar ortadan kalkabilir. Duygusal konular ya da ticari ortaklıklarda değişiklik yapmanız gerekebilir, denge kurmaya çalışabilirsiniz. Dikkatli okuduğunuz, yazdığınız, görüş aldığınız ve bunları yine aynı dikkatle değerlendirdiğinizde sorunları en aza indirebileceğiniz gibi yapacağınız anlaşmaların da verimini yükseltebilirsiniz. Her doğrunun her yerde söylenmemesi gerektiğini, olumsuz tecrübelerle teyit etmemek için kelimelerinizi özenle seçmenize fayda var.

13 Kasım'da Akrep burcunda gerçekleşecek olan yeniay ile çalışma koşullarınızın hayatınıza olan etkisini iyileştirebilir. Engellendiğiniz, yeterli gücü ve performansı sunamadığınız durumların dışına çıkıyorsunuz. Saklanmanın, belli bir alanda kalmanın size faydasının olmadığıyla yüzleşebilirsiniz. Bunun neticesinde de neye emek vereceğinizi, hangi alanda çalışacağınızı netleştirebilirsiniz. İş arayışları, yurtdışı ya da farklı sektörlerden çalışmalar gündeminize gelebilir, başvurularınız sonuçlanabilir. Kendinizi bu değişime ve başlangıçlara fiziksel olarak da hazırlamalısınız. Sağlık sorunlarınızın çözümü, kontrolleriniz ve almanız gereken takviyeleri ihmal etmeyin. Aşırı stres, yorgunluk ve öfke gibi durumları hayatınızda en aza indirmelisiniz. Bazı davranışlarınızı kırarak bunu yapmanız daha da kolaylaşacaktır.

Güneş ve Mars'ın 18 Kasım'da Akrep burcundaki kavuşumuyla hayatınızı arındırmanız gereken olumsuz ve gereksiz durumlar karşısında daha güçlü olabilirsiniz. Günlük alışkanlıklarınız, aktiviteleriniz, iletişim ve iş bitirme becerileriniz yüksek başarı getirebilir. Tamamen dozuna ve niyetine göre sonuç alacağınız bir etki altındasınız. Bunu nasıl kullanmanız gerektiğine dair düşünürken ya da adım atmaya başlarken sizi manipüle eden durumlarla karşılaşabilirsiniz. Gizli bir bilginin, kaybın ortaya çıkması aklınızı karıştırabilir ya da sizdeki olumsuz düşünceleri uyandırabilir. Bunlara prim vermenin değil, es geçebilmenin önemli olduğunu unutmayın.

22 Kasım'da Güneş'in Yay burcuna geçişi ile beraber insan ilişkilerini mercek altına alabilirsiniz. Anlaşmak, bir arada olmak, ortak paylaşımda bulunmak konusundaki düşüncelerinizi ve beklentilerinizi fark edebilirsiniz. Bu da size seçimlerinizi, kriterlerinizi güncellemek konusunda yol gösterebilir. Sizi zorlayan ya da sizin bir şekilde zora soktuğunuzu fark ettiğiniz ilişkilerle ilgili konuşmak isteyebilirsiniz. Bunu bir hesaplaşmaya dönüştürmeden, birbirinizi anlamak ve tamamlamak amacıyla hareket ettiğinizde bir bitiş bile yaşasanız bundan öğrenecekleriniz olacaktır. Bulunduğunuz çevre, tanıştığınız insanlar konusunda bir yenilik yapmak isteyebilirsiniz. Kendinizi bu noktada geliştirmeyi düşünüp buna göre hareket ettiğinizde hayatınıza da bunu destekleyen insanları çektiğinizi görebilirsiniz. Fark ediliyorsunuz. Bu da duygusal ve ticari ortaklıkların şansını arttıracaktır. Evlilik, yeni ilişkiye başlama, ilişkilerdeki pürüzleri çözmek, yeni iş ve sektör arayışları gündeminizde yer edinebilir. Yoluna girmesini istediğiniz her şey için yeni yollar bulacaksınız.

24 Kasım'da Mars'ın Yay burcunda hareket edecek olmasıyla özellikle iş yaşamınızdaki temponuz artabilir, yeni sorumluluklar alabilir ve değişikliklere gidebilirsiniz. Yeteneklerinizi fark etmek, toplumun beklentilerini görmek size neler yapacağınız konusunda fikirler verebilir. Birden fazla konuyla ilgilenirken, kendinize niş bir alan belirleyip bununla ilgili uzmanlık, işi geliştirme gibi konularda çalışmalar yapabilir, çevrenizden destekler alabilirsiniz. Güven vermeyen, sonuca bağlanmayan konulardan sıyrılıp farklı bir çizgide ilerlemelisiniz. Bu geçişi yaparken öfke ve dil hakimiyetiniz önemli ve belirleyici olacaktır. Olayların hukuki boyuta yansımaması, haklıyken haksız duruma düşmeme ve sınırını bilerek hareket etmek önceliğiniz olduğunda rahat edebilirsiniz. Hayatınıza gelen insanlara güvenmeyi seçmelisiniz.

27 Kasım'da burcunuzda gerçekleşecek dolunay ile beraber okların yönü size dönebilir. Girişimlerinizin, söylemlerinizin neticelerini alabilirsiniz. Her manada bir kazanç dönemindesiniz. Hızlı, hareketli, yerinde duramayan bir yapınızın olması yaşantınızla ilgili bazı konuları görmenizi, anlamanızı zorlaştırmış olabilir. Bu dolunay dönemi, sizi yavaşlatarak bunları fark etmenizi sağlayacaktır. Buna bir direnç göstermeyin. Kendinizi daha iyi bir konuma getirmek, anlaşılmak, kabul gören işler yapmak, mutlu olmak istiyorsanız hayatın getirdiği sonuçlara ve insanlara olan tavırlarınızı düzenlemelisiniz. Hem sağlığınız hem de zamanınız açısından önemli kararlar alabilirsiniz. Kemik yapınızı, kan dolaşımınızı olumsuz etkileyen alışkanlıklarınızı bırakabilir, bu konudaki tedavilerinizin sonuçlandığını görebilirsiniz. İkili ilişkilerde bazı anlaşmazlıklar yaşayabilir ama birbirinizi dinlemek ve anlamak noktasında çaba gösterdiğinizde bunları aşabilirsiniz. Bitiş ve başlangıçlar konusunda hızlı hamleler yapmak yerine daha sakin kalmayı, ihtiyaçları ve hislerinizi gözeterek ilerlemeyi tercih edin.

Motivasyon Sözü: “Bu dünyada gerçekleşen her büyük şey, ilk önce birinin hayal gücünde gerçekleşti.”




Aygül Aydın
 
Son düzenleme:
Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar, 4 Kasım'da Satürn'ün Balık burcunda ileri hareketine başlamasıyla hayatınızı şekillendirecek yeni sorumluluklar almaya hazırlanabilirsiniz. Eksiklerinizi görmek, teklifleri ve şartları değerlendirmekle geçen sürede tanıştığınız kişiler, bulunduğunuz ortamlar bakış açınızı değiştirmiş olabilir. Bu değişikliğe uyum sağlamak konusunda motivasyonunuzu yüksek tutmalısınız. Mevcut koşullarınızdan ve kazanımlarınızdan, zevklerinizden feragat etmek durumunda kalabilirsiniz. Ülke, şehir değişiklikleri, yeni iş imkanları, eğitim amaçları seyahatler, gündeminizde yer bulabilir; bunlarla ilgili süreçleriniz ve yazılı işlemleriniz hız kazanabilir. Beklediğinizin, hayal ettiğinizin dışında gelişen konuların sizin için bir anlamı olduğunu daha iyi idrak edebilirsiniz. Bağımlı hissettiren, sizi bir görev halinde tutan konulardan sıyrılmanız da bu sayede kolaylaşabilir. Yardımsever ve hoşgörülü tavırlarınızı, sadece duymak ve görmek istediklerinizi sunanlara değil çevrenizdeki, iş ortamınızdaki herkese sunmaya başlamalısınız. Bunu sadece insan ilişkilerinizi iyi düzeyde tutmak için değil, kendinize koyduğunuz hedefleri gerçekleştirmek için de yapmalısınız. İşlerin seyrinin değişeceği yer burası olacaktır. Sezgilerinizin sizi yanlış yönlendirmemesi için bunları elle tutulur ve net bir plan dahilinde kullanmalısınız. Duygusal ve sosyal güvenlik alanlarınızı yeniden tanımlayacaksınız.

8 Kasım itibariyle Venüs'ün Terazi burcunda hareket edecek olmasıyla zamanınızı geçirmek, mutlu anılar yaşamak istediğiniz yerlerle ilgili önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Taşınma ve düzenleme gibi fiziksel uğraşların yanı sıra, ilişkileriniz ve evlilik gündemleriniz de gündemde yer bulabilir. Buna hazır olduğunuzu, fedakarlık ve sevgi kriterlerinizi gözden geçirdiğinizi görebilirsiniz. Önemli etkiler ve destekler sizi bekliyor olacaktır. Kadın dostlarınız, ailenin kadın büyükleri, kadın ortaklarınızdan gelecek haberler hayatınıza önemli dokunuşlar getirebilir. Bu da, insan ilişkilerinizi düzenlemek ve bazı yanlarınızı törpülemek noktasında size fikirler verecektir. Yaşadığınız olayları anlamlandırma ve değerlendirme şekliniz değişebilir, bu da mutlu olmak için bir arayışta olmayı değil bulunduğunuz yere mutluluk taşımanın önemini fark ettirebilir. Misafir ağırlama, hünerlerinizi ve sevginizi sergileme, aile buluşmaları gibi yoğun programlar yapabilirsiniz. Gayrimenkuller, arsa, miras kalacak değerler konusunda şanslı olabilirsiniz. Evden çalışma modellerine ilgi duyabilir, evde yaptığınız çalışmalarınızı pazara çıkarabilirsiniz. Size iyi gelecek ve hayatı kaçırdığınızı değil yakaladığınızı gösterecek bir sakinliğin içine giriyorsunuz.

10 Kasım'da Merkür'ün Yay burcuna geçiş yapması, yaptığınız planların ve kurduğunuz hayallerin uygulanabilirliği konusunda şansınızı yükseltebilir. Özellikle iş yaşamanızın hareketlenmesi, gelir artışı, yeni sektörler ve mevcut işi geliştirme gibi gündemlerle ilgilenebilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınız, yakınlarınız, iş ortaklarınızla fikir paylaşımları yapabilir, yeni görev dağılımları ve projeler gündeme getirebilirsiniz. Yoğun ve hızlı bir süreç olacağı için hem sözlerinizin hem de fiziksel hareketlerinizin dikkat çekeceğini unutmayın. İş kazaları, zamanı kullanamama gibi konular sizi sekteye uğratabilir. Büyük düşünmenin ödüllerini alacaksınız. Bu olumlu etkileri küçük hatalar ya da eksikler yüzünden riske atmamalısınız. Bunun farkındalığını taşıyın ve eyleme geçin.

13 Kasım'daki Akrep yeniayı rahatlamanızın, hayata tutunmanızın ve duygularınızın karşılığını almanın önünü açabilir. Zorlukla uğraşmanın, sonuçsuz kalmanın sizi yorduğu durumlardan sıyrılıyorsunuz. Bir öğrenilmiş çaresizliğin içinde olduğunuzu fark edebilirsiniz. Bundan çıkmak istemediğiniz, bulunduğunuz süreci değiştirmekten kaçtığınız zamanların sonuna geldiniz. Şimdi yeni şeyler söylemek ve başka yeniliklere de yer açmak durumdasınız. Aşk hayatınız, evlilikten ve partnerinizden beklentileriniz, çocuklarla ilgili konularda daha net olabilirsiniz. Ne hissettiğinizi, sizi neyin rahatlattığını görebilirsiniz. Bu da ileriye dönük planlar yapmanızı, daha önce bunu yapmanıza engel olan durumları aşmanızı kolaylaştırabilir. Ailenizdeki erkek figürlerin maddi desteğini alarak bir hobinizi işe dönüştürebilir, daha profesyonel hareket edebilirsiniz. Ekonomik olarak da rahatlayabileceğiniz için hayata dair kaygılarınızın azaldığını görebilirsiniz. Kendinizi ve mutluluk tanımınızı keşfe çıkıyorsunuz.

18 Kasım'da Akrep burcunda kavuşacak olan Güneş ve Mars, potansiyelinizi görmek ve kendinize liderlik etmek konusunda sizi destekleyecektir. Plan kurun, hazırlık yapın, kararlı olun. Bunları sağladığınızda ve devamlılık söz konusu olduğunda üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir şey olmadığını göreceksiniz. Özgüveniniz yükselebilir. Bu yükseklik, hayatınıza dahil olacak insanları da belirleyecektir. Herkesin her yere gelemeyeceğini, gelmemesi gerektiğini kabulleniyorsunuz. Ancak bunu bir hırs ya da intikam yoluyla değil, kendi yolunu çizerken başkalarına da saygı sınırıyla yaklaşan biri olarak yapmaya çalışmalısınız. Çevreniz üzerinde kuracağınız her baskının ya da güç gösterisinin sizi etkileyebileceğini deneyimlediniz, aynı hataya bir kez daha düşmemelisiniz.

22 Kasım'da Güneş'in Yay burcundaki seyrine başlamasıyla günlük yaşamınızı ve rutinlerinizi büyük oranda değiştirebilirsiniz. Küçük adımların büyük yollar getirmesiyle karşılaşabilirsiniz. Daha geniş çaplı ve etkili işler almak, daha büyük işverenlerle çalışmak, sınır dışı veya sosyal medya üzerinden projelerle ilgilenmek isteyebilirsiniz. Konuda hem duyarlılığınızı hem de fikirlerinizi ortaya koymalısınız. Kendinize, hayatınıza, sağlığınıza emek verin ve bunun arkasında durun. Farklı sektörlere, buralarda bulunan insanlara ilgi duyabilir ve aynı şekilde girişimleriniz de siz de burada ilgi çekebilirsiniz. Enerjiniz değişiyor, özgüveniniz yükseliyor. Bunların bir getirisi de fiziksel olarak kendinizle ilgilenmek olabilir. Her ne kadar rahatınıza olan düşkünlüğünüzü gündeme getirseniz de hareketli bir dönem geçirebilirsiniz. Fiziksel aktiviteler açısından emeklerinizin karşılığını uzun soluklu alabilirsiniz.

Mars'ın 24 Kasım'da Yay burcuna geçişi, hayat planlarınızı ve buradaki sorumluluklarınızı arttırabilir. İş seyahatleri, ofis dışı işler, beden gücünüze ihtiyaç duyacağınız alanlar gündeminize gelebilir. Verimli ve yorucu bir dönemin içine giriyorsunuz. Sıkıldığınız, bir amacınızın olmasını istediğiniz dönemlerin ardından bu süreçte yapacaklarınız size ilaç gibi gelecektir. Düşünün, planlayın, doğru donanımı ve ekibi oluşturun. Her şeyin çok hızlı bir şekilde gelişip sonuçlanması başınızı döndüreceği gibi hata yapma riskini de ortaya çıkarabilir. Ani çıkışlardan, emin olunmayan konuşmalardan uzak durmalısınız. Ev ve çalışma ortamlarınızda kazalarla karşılaşabilirsiniz, bunu önlemek adına daha dikkatli hareket etmenizde fayda var. Diyet ve sağlıklı yaşam adı altında, uyku ve beslenme düzeninizi gözden geçirebilir, uzman desteği alabilirsiniz.

27 Kasım'da İkizler burcunda gerçekleşecek dolunay ile kendinize ayırdığınız zamanı, burada yaptıklarınızı düşünebilirsiniz. Kendinizden kaçmanın size bir çözüm getirmediği durumlarla yüzleşmek başta zor olsa da, size her şeyi kolaylaştıracak çözümler sunabilir. Duygusal olarak bir yıpranmışlığın içinde olabilirsiniz. Buna neden olan insanları tanımak, hayatınızda onlara verdiğiniz yeri görmek ve yaptığınız paylaşımları fark etmek üzerinizdeki etkiyi değiştirebilir. Dedikodu ve kötü niyetli konuşmaların etkisine kapılıp olumsuz çıkışlar yapmamalısınız. Bir ayrıştırma döneminde olduğunuzu hatırlayın. Doğru ve yanlışı, gerekli ve gereksizi görmeye olan çabanız sizinle uğraşmak isteyen kişilerin adımlarını boşa çıkaracaktır. Güvende hissettiğiniz yerleri değiştirebilirsiniz. Bu sizi yeni bir çevreye götürebilir. Gündeminize böyle bir değişikliğin gelmesi halinde, aynı hatalara bir daha düşmemek için konuşmalarınıza ve paylaşımlarınıza koyacağınız sınırı baştan belirlemelisiniz. Fiziksel rahatsızlıklar kadar depresif ve agresif çıkışlar da sizi yorabilir. Gıda takviyeleri ve evde dinlenmek iyi hissettirecektir. İçsel bir şifalanma yaşamak adına da, takıntıya dönüşen konulardan sıyrılmayı ve kendinize yeni uğraşlar bulmayı, bunlarla gelişmeyi hedeflemelisiniz.

Motivasyon Sözü: “Zenginlik, yeni şeyleri en hızlı şekilde öğrenenlere aittir.”









Sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar, Satürn'ün 4 Kasım'da Balık burcundaki ileri hareketine geçmesi motivasyonunuzun ve enerjinizin kırık olduğu zamanları sonlandırıyor. Sakin, kenarda ve beklemekle geçen bir sürenin ardından sahaya dönüyorsunuz. Dönmelisiniz. Çünkü bu süre zarfında, beklemenin ve kendi hayatına müdahale etmemenin ne demek olduğunu çok iyi öğrendiniz. Özellikle ekonomik koşullar söz konusu olduğunda, kendi sorumluluğunuzu kendinizin alması gerektiğini fark etmek size yeni yollar gösterecektir. Tercihleriniz, öncelikleriniz ve ihtiyaçlarınız değişebilir. Bu da yapacağınız işleri, ilgi alanlarınızı, sizi engelleyen durumlar karşısındaki tutumunuzu büyük oranda etkileyebilir. Ek iş arayışları, ödemelerinizi tamamlamak, parasal konulardaki anlaşmazlık ve belirsizliklerin sonuçlanmasıyla önünüzü daha rahat görebilirsiniz. Psikolojik rahatsızlıkların oluşturduğu bazı fiziksel sorunlar, operasyon ve tedaviler konusunu gündeme getirebilirsiniz. Hastalıklara yediklerinizden ziyade, sizi yiyip bitirenlerin sebep olduğunu görmek sizin için bir kırılma noktası olabilir. Tavırlarınızın, bakış açınızın ve güven mekanizmanızın değişimiyle gücünüzü daha iyi kullanabilirsiniz. Bu konuda sadece istekli olmak değil, bu isteğe uygun hareketler ve planlar dahilinde olmanın da önemli olduğunu unutmayın.

8 Kasım'da Venüs Terazi burcundaki seyrine başlıyor ve çalışmalarınız, düşünceleriniz, istekleriniz için yeni kapılar aralıyor. Kendiniz için kurduğunuz, bulunduğunuz çevreyi de ilgilendiren planları yürürlüğe koyabilirsiniz. Her şeyin bir zamanının ve gereğinin olduğunu bilerek ilerlemek, bu dönemdeki en büyük kazanımınız olacaktır. Başvurularınızın veya bekleyen işlerinizin sonuçlanması, yeni iş almak ya da bir konuda uzmanlaşarak kazanç aşamasına geçmek söz konusu olabilir. Sosyal medya, el becerisi ve sanatsal yetenek gerektiren konulara gereken önemi vermelisiniz. İşlerin yolunda gitmesi, düşüncelerinizi iyi bir şekilde ifade etmeniz ve insanların ilgisini çekmeniz dışarıya bıraktığınız intibayı da olumlu yönde etkileyecektir. Yakınlarınızla, kardeş ve aileden diğer kişilerle olan ilişkilerinizde önemli ve keyifli paylaşımlar yapabilirsiniz. Seyahat planlarınızı daha iyi yapabilmek için araç alım satımı, ulaşımınızı kolaylaştıracak maddi çözümler noktasında şanslısınız. Yalnız bir Aslan burcuysanız, aile ortamında ya da aileniz aracılığıyla tanışacağınız insanlar sayesinde hayatınızda önemli bir döngüye başlayabilirsiniz.

10 Kasım itibariyle Yay burcunda ilerlemeye başlayacak olan Merkür, size hayatın rahat ve iyimser yönünü daha fazla gösterebilir. Aile sorunları, çevresel faktörler, maddi sorumluluklar gibi konulardan arta kalan zamanı arttırabilirsiniz. Kendinize, sevdiğiniz hobilere ve çevrelere daha fazla yönelebilirsiniz. Yoğun bir sosyal programınız olabilir. Fiziksel yorgunluktan etkilenmiyor olsanız bile, hayatınızı ve şansınızı dolu dolu değerlendirmeniz gerektiğini unutmayın. Heyecanınızı kullanın. Bu heyecanla kendinizi geliştirin, araştırın, okuyun ve yaşamınızı daha iyi ve kazançlı şekilde yaşamanın yeni yollarını arayın. Arkadaşlıklar, aşk, ilişkileri resmiyete taşımak gibi konulara çekilebilirsiniz. Kalıcı ilişkiler kurmakta zorlandığınız durumlar yaşayabilir ya da bu konuyu yeteri kadar isteyip istemediğinizi düşünebilirsiniz. Ne yaşadığınızın ve hissettiğinizin, bunların ne sonuçlar getirdiğinin farkında olduğunuzda düşünceleriniz belirginleşecektir.

13 Kasım'da Akrep burcunda gerçekleşecek yeniay ile aile hayatınızla ilgili konularda net sonuçlar almaya başlayabilirsiniz. Zorlu ve çözülmez gibi hissettiğiniz her şeyde, aslında bunu kendi tutumlarınızla bu hale getirdiğinizi ya da sizi baskılayan bir konu neticesinde olduğunu fark edebilirsiniz. Bu da aile ortamınızda, yaşam alanlarınızda, ilişkilerinizde önemli değişimlere gitmenizin önünü açacaktır. Arada kalma durumundan ziyade herkesin yerinin ve sınırının belirgin hale geldiğini görebilirsiniz. Bunu otorite figürleriyle bir restleşmeye, yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeden konuşabilmelisiniz. İşiniz gereği taşınmak ya da ev-aile gündemlerinize göre iş yaşamınızı düzenlemek gerekebilir, evlilik, ev sahibi olma, miras ya da çalışma yoluyla gelen gayrimenkulleri değerlendirme gibi konulara zaman ayırabilirsiniz.

18 Kasım'da kesinleşen Güneş ve Mars kavuşumun Akrep burcunda olması, ailenize olan bağlılığınız ve ilişkilerinizde bazı çözülmeler getirebilir. Bunu hemen olumsuz bir yoruma çekmemeli, birbirinizin üzerinde bıraktığınız etkiyi fark ederek ilerlemeniz gerektiğini düşünmelisiniz. İyi niyetle kurduğunuz bir cümlenin, yaptığınız bir hamlenin geri dönüşlerini görebilmelisiniz. Sağlıklı ilişkiler ve mutlu bir yuva istiyorsanız buna göre hareket etmeli, çevrenizi de bu yönde desteklemelisiniz. Bilmediklerinizi öğreneceğiniz bir etki altındasınız, makul ve mantıklı olanın kazanacağını ve üzerindeki yükten kurtulacağını unutmayın.

22 Kasım'da yönetici gezegeniniz Güneş'in Yay burcuna geçişi sizi neşelendiriyor. Geçmişten ve bugününüzden gelen sorunlardan, sorumluluklardan sonra şimdi kendinize ve sizi mutlu eden insanlara, konulara zaman ayırabilirsiniz. İlerletmek istediğiniz çalışmalar, hayatınızın merkezine koymak istediğiniz fikirler ve yatırımlarla ilgilenebilirsiniz. Sosyal bilimler, internet ve dil çalışmaları ilginizi çekebilir. Yeni bir dil öğrenmek, öğrendiklerinizi uygulamak ya da bunlarla ilgili platformlar oluşturmak adına iyi bir zamandasınız. Bu süreç, sizi neyin mutlu ettiğini ve rahatlattığını görmeniz için önemli fırsatlar barındırabilir. İlişki ve çocuk sahibi olmakla ilgili fikirleriniz yoğunlaşabilir. Hayatınıza yeni pencereler açabilirsiniz. Seyahat planları, bunlarla ilgili işlemler, görmek istediğiniz yerler gündeminizde yer bulabilir. Yerinizde durmak istemeyeceğiniz bir süreç olabilir ama kendinizi fiziksel, ekonomik açıdan da buna hazırlamanız gerektiğini unutmamalısınız.

24 Kasım'da Mars'ın Yay burcuna geçişi, iyi geldiğine ikna olduğunuz alanları geliştirmek ve bu konuda bir başarı elde etmek adına sizi destekleyecektir. Enerjinizi, zamanınızı gelip geçici konular yerine fayda sağlayacak ve uzun vadeli olacak konulara ayırmak isteyebilirsiniz. İçinizdeki heyecan, yaratıcılığınızı ve iyi iş çıkardığınız yönleri size gösterebilir. Kendinize ve hayatınıza dair yeni keşifler yapabilirsiniz. Özellikle ilişkiler konusunda beklentileriniz ve hislerinizi fark etmeniz, bu konuda bazı adımlar attırabilir. Bitiş ve başlangıçlar, hayatınızın her döneminde karşınıza çıkabilir ama bu dönemde bu yönde alacağınız kararların kalıcı ve olumsuz izler bırakmamasına dikkat etmelisiniz. Dilinize ve davranışlarınıza hakim olmanız önemlidir. Ekonomik planlar yapabilir, gerek bireysel gerekse ortaklı işlerde bulunabilir, mevcut kariyerinizle ilgili değişiklikler yapacağınız konulara eğilebilirsiniz.

27 Kasım'daki İkizler dolunayı hayattan beklentilerinizin vardığı noktayı, size getirdiği sonuçları net bir şekilde gösterebilir. İnsanlarla iletişim kurmak kadar bu konudaki kriterlerinizi de gözden geçirebilirsiniz. Ortaklı işler konusunda başarılı olmak, kendinizi bir toplulukta ispat etmek istiyorsanız kelimelerinizin ve hareketlerinizin önemine eğilebilirsiniz. Yanlış anlaşılmalar ya da aslı olmayan konuşmalardan kaçınmak önemli olacaktır. Özellikle sosyal mecralardaki paylaşımlar, işler ve görüşmeler noktasında bazı geri dönüşler alabilirsiniz. Bu konudaki işlerinizin sonuçlanması, başvurular neticesinde terfi ve yer değişikliğinin gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Bir fikrin peşine düşmek, içinizdeki girişimci isteğini uyandırabilir. Kendi işinizi kurmak, insanlarla işbirliği yapmak isteyebilirsiniz. Doğru kararların doğru çevrelerde yer edineceğini unutmadan seçim yapmalı, hareket etmelisiniz.

Motivasyon Sözü: “İstediğiniz çoğu şey, rahatlık alanınızın tam dışındadır.”










Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, Satürn'ün 4 Kasım'da Balık burcunda ileri hareketine başlaması insan ilişkilerine verdiğiniz önemin, harcadığınız zamanın sorgulamasını bitirecektir. Küsmenin, kırılıp kabuğuna çekilmenin değil insanların yerini değiştirebilmenin inceliklerini öğrendiniz. Bu da sizi sorun yaşadığınız noktalarda sakinleştirecek, ilişkilerle ilgili beklentilerinizi makul orana düşürecektir. Yalnızlaştığınızı, çevrenizden soyutlandığınızı düşünerek üzülmemelisiniz. Zamanın ve bu zaman içindeki değişimin bir ürünü olarak herkes aynı oranda değişir. Değişiminizi kabul edemeyen, değişimini kabul edemediğiniz, artık toksikleştiğini düşündüğünüz ilişkilerden sıyrılmalısınız. Ayrıca herkesten uzak kalmak, kendinize yakınlaşmak için iyi bir yol olabilir. Bu yola girmeyi istemiyorsanız da deneyimlerinize göre hareket etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Beraber çalıştığınız, ortak paylaşımlarda bulunduğunuz kişilerle uyumlu olmaya gayret etmelisiniz. Sorumluluktan kaçan bir insan olmasanız da, bazen istediğiniz gibi gitmeyen durumlar sizi sıkabilir. Bu sıkıntılara katlanmak, çözüm yolu aramak noktasında çaba göstermenizde fayda var. Evlilik, ortaklık, boşanma gibi ikili ilişkilerdeki belirleyici konuların hız kazanması, süreçlerin netleşmesi gibi gelişmeler yaşayabilirsiniz. Hukuki konularda geri dönüşler alabilir, bazı olayların göründüğünden daha farklı olduğunu görebilirsiniz. Bu da size, kaynaklarınızı doğru seçmek noktasında bir hatırlatma olabilir.

8 Kasım'da Venüs'ün burcunuzdan ayrılıp Terazi burcunda hareket etmesiyle artık kendinizi ve işinizi öne çıkarabilirsiniz. Yeterli donanıma geldiğinizi, kendinizi geliştirdiğinizi, iyi hissettiğinizi ve uygun bir zemin hazırladığınızı görebilirsiniz. Özellikle maddi kazanımlarla ilgili eksiklerinizi kapatmak, kendinizi hak ettiğiniz ve hayal ettiğiniz noktalara taşımak için önemli ve iyi etkili bir zamandasınız. İş görüşmeleri, yeni işbirlikleri, yapılan çalışmaların kullanılması ve piyasaya sunulması gibi alanlarda istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz. Sabrınızın, iyi niyetinizin ve fedakarlıklarınızın karşılık ve değer bulacağı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Sizi şüpheye düşüren, beklentide bırakan, içinizde burukluk oluşturan her şeyin geri dönüşü olacaktır. İlgi beklentinizi ve gelen ilgiyi dozunda yaşadığınızda bunu sürekli hale getirmeniz kolaylaşacaktır. Kendinizi ve sizi seven insanları, size kazandıran işleri zora sokmamalısınız. Özgüveninizi, değerlerinizi, bugünlere gelme ve yarınlara gitme nedenlerinizi hafızanızda canlı tutun.

Yönetici gezegeniniz Merkür'ün 10 Kasım'da Yay burcuna geçişi ile ev ve aile konuları gündeminizde üst sıralara çıkabilir. Ailenizin sorunları ve ihtiyaçlarıyla ilgilenebilir, sizi yoran ve meşgul eden durumları sonuçlandırabilirsiniz. Doğruları savunan yapınız ön plana çıkabilir. İyi niyetinizden şüphe olmasa da, abartılı tutumlar sergilemediğinizden ve açıklanması zor cümleler kurmadığınızdan emin olmalısınız. Kendi yaşamlarınız, buradaki istekleriniz ve çalışmalarınızla ilgilenebilirsiniz. Fiziksel düzenlemelerin yanı sıra evinizde geçirdiğiniz zamanı daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Kalıplarınızın dışına çıkıyorsunuz. Hiçbir şeyin oturduğunuz yerden devam etmeyeceğini fark edebilirsiniz. Bu da özellikle çalışma hayatınız ve şeklinizle ilgili konulara da etki edecektir. İş gereği taşınma, farklı alanlarda bulunma ya da bulunduğunuz konumdan uzaktaki yerlere gidiş geliş gibi gelişmeler söz konusu olabilir.

13 Kasım'da Akrep burcunda gerçekleşecek yeni ay ile kendi kendinize ket vurduğunuzu, olmadık durumları olmuş gibi kendi içinizde yaşadığınızı görebilirsiniz. Bazı takıntılı düşüncelerinizi fark ederek bunlardan sıyrılabilirsiniz. Hayatınızın geldiği bu noktada, tabiri caizse kendi kendinizi doldurmanın ya da bir acıya saplanmanın getirisinin olmadığını anlamalısınız. Önyargılarınızı temizleyeceğiniz ortamlar ve insanlar gündeminiz olabilir. Duyduklarınız karşısında vereceğiniz tepkiler burada belirleyici niteliktedir. Açık ve şeffaf olmaya, empati yapmaya ve gelişime istekli olmaya çalışın. Boğa burcundaki Ay tutulması sizi kısıtlayan noktaları gösterirken bu ay ile o noktalardan çıkıp kendinize yeni bir çizgi çekebileceksiniz. Bunun için gayretli olmalı, gereken psikolojik donanımı edinmeli, becerilerinize ve işinize sahip çıkmalısınız. Yakınlarınız, iş yaptığınız insanlar ya da sosyal mecralarda karşılaştığınız kişilerden öğrenecekleriniz olabilir. Bunların her biri, gelişiminize destek verecektir. Özellikle iş arayışları ve bunlarla ilgili neticeler gündeminizde yer bulabilir. Bunların haricinde, araştırma yaparak, yazarak, inceleyerek, arka planını oluşturarak yapacağınız işler ilginizi çekebilir, bu yönde teklifler alabilirsiniz. Güvendiğiniz insanlar ve ortamlar önceliğiniz olacaktır ama kime güvenmeniz gerektiğini bir kez daha düşünmenizde fayda var.

18 Kasım'da Güneş ve Mars'ın Akrep burcundaki kavuşumu çalışmaları nasıl yürütmeniz, ilişkilere nasıl yaklaşmanız gerektiği yönünde hatırlatmalar yapabilir. Bilgi kadar bunu kullanmanın, buna göre hareket etmenin önemli olduğunu unutmamalısınız. Bunu hatırınızda tuttuğunuzda, herhangi bir olumsuzluğun ya da manipülasyonun üstesinden gelebilir, öğrendiklerinizi daha iyi anlayabilir, hakkınızın yenildiği durumlardan daha rahat sıyrılabilirsiniz. Dürtüsel hareket etmek, hırs yapmak bu noktada bir seçeneğiniz olmamalıdır. Toplu taşıma ve uzun yollarla ilgili gündemleriniz olduğunda, bildiğiniz yolları ve bunları daha önce deneyimlemiş kişilerin önerilerini dikkate almanız kaza ya da aksamalarla karşılaşmanızı önleyebilir.

22 Kasım'da Güneş Yay burcuna geçiyor ve yaşam alanlarınızdan başlayacak büyük değişimlerin kapısını aralıyor. Eviniz, çevreniz ve ailenizle ilgili yeni kararlar gündeminizde olabilir. Bir süredir ertelediğiniz ya da istediğiniz değişiklikler için düğmeye basabilirsiniz. Kendinizi mutlu ve rahat hissettiğiniz yerlerin başına evinizi getirebilirsiniz. Aile içi ilişkilerinizi düzenlemek, pürüzleri ve sonradan öğrenilen konuları ortaya çözmek konusunda sorumluluklar almanız gerekebilir. İyi niyetiniz ve adil davranışlarınız, kimsenin hasar görmesine neden olmayacaktır. Bulunduğunuz yerden farklı bir yerde ev almak, taşınmak, yolculuk gerektiren çalışmalar ve gündemler söz konusu olabilir. Bu sadece sizin değil ailenizden herhangi birinin de yaşayacağı bir durum olabilir. Böyle bir gelişme, size de yeni sorumluluklar verebilir ve evinizle daha çok ilgilenmeniz gerekebilir. Geçireceğiniz bu süreyi daha verimli hale getirmek için kendinize evinizden yürüteceğiniz uğraşlar bulabilirsiniz.

24 Kasım'da Mars'ın Yay burcuna geçişi, yenilenme hızı ve heyecanı her yanınızı sarmışken bunu kullanacağınız farklı alanlar getirebilir. Küçük, basit ancak mutlu ve gerekli konular dikkatinizi çekebilir. Sadece fiziksel olarak değil mental olarak da kendinize yeni bir yaşam stili oluşturabilirsiniz. Belli bir yere ait olma konusu siz de her zaman baskın gelse de, konumuzu değiştireceğiniz ya da bunun için yeni nedenler bulacağınız gelişmeler de söz konusu olabilir. Hızlı düşünüp hızlı hareket edebilirsiniz. İstenmeyen konuşmalara, problemlere, ev kazalarına ya da parasal konulardaki kandırılmalara karşı duygularınızı dozunda yaşamaya dikkat etmelisiniz.

27 Kasım'daki İkizler dolunayı kariyerinizle ilgili bazı kararları ve döngüleri netleştirebilir. Üretkenliğinizi ve becerilerinizi kullanacağınız yeni iş alanları doğabilir, çevrenizden teklifler ve görüşler alabilirsiniz. Belirsizliğin içinde kaldığınızı düşünerek hızlı kararlar alabilirsiniz. Sonrasından pişman olacağınız konular, tutamayacağınız sözlerin gündeme gelmemesi için ne yapmak istediğinizin ve size neyin sunulduğunun farkında olmalısınız. Sınırlarınızı ve imkanlarınızı koruduğunuzda, hem ekonomik hem de sosyal açıdan kayıplar yaşamanızın önüne geçeceksiniz. İş yaptığınız kişiler, bu alandaki söylemler, fikirler, yeni çalışmalar konusunda nasıl bir tutum sergilemeniz gerektiğini düşünebilirsiniz. Bunu bugüne kadar es geçtiyseniz, gereken özeni göstermediyseniz şimdi hazır olun: her şeyin karşılığı hızlı bir şekilde hayatınızda yer buluyor. Evden yapacağınız işler, hayal gücü ve el becerisi gerektiren konularda ön plana çıkabilir, hedef kitlenizi ve kazanımlarınızı arttırabilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Dış dünyanız, iç dünyanızın bir yansımasıdır. İçeride neler olup bittiğini, kendini dışarıda gösterir.”







Aygül Aydın
 
Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar, 4 Kasım'da Satürn'ün Balık burcunda ileri hareket etmesiyle ruhsal ve fiziksel sağlığınıza yaptığınız yatırımın neticelerini görebilirsiniz. Hayattan beklentileriniz, temennileriniz ve emeklerinizin bir karşılık bulduğunda bunları en iyi versiyonunuzla yaşamak adına bir mücadele içinde olmalısınız. Şimdi, bu mücadeleniz hız ve anlam kazanıyor. Bağımlılıklarınızı yönetmek, kilo kontrolü, sindirim ve kemik sağlığınızla ilgilenmek adına kendinize bir plan çizmelisiniz. Güvenilir olmayan kaynaklar ya da alternatif tıbbın yanı sıra uzman görüşü almanızda fayda var. Bu çabayı sürdürdüğünüzde psikolojik olarak sizi etki altında bırakan olumsuz durumları geri de bırakabilirsiniz. İşinize daha iyi odaklanabilir, yeni sorumluluklar alabilir, bu sorumlulukların gerektirdiği şekliyle hareket edebilirsiniz. Bilgi ve deneyimlerinizi aktarabilir, toplumla hareket etmek ve işbirliği yapmak gibi konularda çalışmalar yapabilirsiniz. Tüm bunların getirisi olarak maddi kazanımlar, zam ve ek ödemeler, yeni teklifler almanız da söz konusu olabilir. Hayatınızın sorumluluğunu almaya başladığınızda hayal kırıklığı yaşasanız bile buna çözüm üretebilecek, yerine yenisini koyabilecek gücü de bulabilirsiniz. Unutmayın, nedeniniz varsa nasılın üstesinden gelmek, o nasılı bulmak sizin için zor olmayacaktır.

8 Kasım'da yönetici gezegeniniz Venüs'ün burcunuza geçiş yapması sizi ön plana taşıyor. Kendinizi göstermek, çalışmalarınızı açığa çıkarmak adına iyi bir zaman olabilir. Geri planda tuttuğunuz, hayata geçirmek istediğiniz konular olduğunda çekingenliği ya da kararsızlığı gündem yapmamalısınız. Bazı döngülerin kırılması gerektiğine ikna olun. Şansınızın, enerjinizin, bilgi ve yeteneklerinizin üst seviyeye çıkacağı bir dönemdesiniz. Bir şeyler yapmak isteyip yapamadığınız zamanların acısını çıkarabilirsiniz. Gerek duygusal konular gerekse hayatınızla ilgili diğer konularda önünüze iyi fırsatlar çıkabilir ya da siz çabanızla bu fırsatları kendinize çekebilirsiniz. Davranışlarınızı düzenlemek, kendinize ve çevrenize karşı daha iyimser ve yapıcı olmak isteyebilirsiniz. Cömert, dışa dönük, sevecen ve işbirlikçi tutumlarınız size pek çok kapı açabilir. Maddi kazanımlarınız yükselebilir, bunun heyecanıyla hem kendiniz hem de bireysel hayatınıza dahil olan insanlar için harcamalar yapabilirsiniz. Bu konuda dikkatli davranmanız, hesabınızı bilerek ilerlemeniz sorun yaşamanızı ya da hayal kırıklığıyla karşılaşmanızı önleyecektir.

Merkür'ün 10 Kasım itibariyle Yay burcunda hareket edecek olmasıyla iletişim trafiğiniz ve sosyal hayatınız hareketlenebilir. Çok okumak, çok öğrenmek, çok konuşmak isteyebilirsiniz. Bunların altını dolduracak nitelikte kendinizi geliştireceğiniz bir dönemdesiniz. Yeni hobiler edinebilir, çevrenizin desteği ya da yönlendirmesiyle ilgileneceğiniz konular bulabilirsiniz. Eğitim hayatınızla ilgili konular hız kazanabilir. Yeniden kayıt oluşturma, mevcut eğitiminizi ilerletme, farklı yerlerden ya da kişilerden eğitim alma gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Bu süreçleri daha aktif ve kolaylıkla geçirmek için iletişim ve ulaşım araçlarına ihtiyaç duyabilir, var olan araçlarınızı yenileyebilirsiniz. Her konuda hızlı hareket edeceğiniz bir dönemde olduğunuz için istenmeyen kazalara karşı dikkatli olmanızda fayda var.

13 Kasım'da Akrep burcunda gerçekleşecek yeniay parasal konularda şansınızı döndürebilir. Yaşadığınız olumsuzluklar, sonuçsuz kalan işler, hakkınızın teslim edilmemesi gibi durumlarda nasıl bir duruş sergilemeniz gerektiğini öğreniyorsunuz. Kontrolü elinize almanız gereken bir aşamadasınız. Bilginizden, fikirlerinizden ve iş bitiriciliğinizden şüphe duymamalısınız. Sizi engelleyen ya da durduranın, bu şüphe olduğunu idrak edeceğiniz bu zamanda hem işinizi daha iyi yapmanın hem de daha iyi işler edinmenin mümkün olacağını unutmayın. Yeni arayışlar, bazı davranışların terk edilmesi, insanlara güvenmek ve ortaklıklar kurmak noktasında kendinize yeni bir strateji belirlemelisiniz. Çünkü hayat ve kazanç, asla aynı düzeyde devam etmez. Düzeyin belirleyicisi siz olacaksınız. İyi olduğunuz, destekler alabildiğiniz, önerileri uygulamaya dönüştürebileceğiniz işlere odaklanabilirsiniz. Araştırma, yönetim, satış pazarlama gibi alanlarda şansınız daha yüksek olabilir. Yaptığınız bunların dışında kalan bir sektörde ise, bunu nasıl geliştireceğinize dair araştırmalar yapabilirsiniz. Değerlerinize sahip çıkarken bunun bir takıntıya dönüşmediğinden emin olursanız, hayatınızda ortaya çıkan değişimlerden rahatsızlık duymayacaksınız.

18 Kasım'da Güneş ve Mars'ın Akrep burcundaki kavuşumu, değer verdiğinizi ve bu sebeple mutlu olduğunuzu sandığınız konulara dikkat çekebilir. Siz öyle olmasını istediğiniz mi yoksa bir gerçekliği var mı diye bir yüzleşme yaşamanız gerekebilir. Gerek iş gerekse sosyal hayatınızla ilgili konularda aldığınız kararlardan dönmemelisiniz. Bu etki altında mantığınızla, aklınızla kurduğunuz her sistem size hislerinizin ne derece doğru çalışabileceğini ve kullanılabileceğini gösterecektir. Yeme içme düzeninizdeki tercihlerinize, spor çalışmalarınıza bir düzenleme getirebilir, kendinize bir plan çizebilirsiniz.

22 Kasım'da Güneş'in Yay burcuna geçişi ile beraber saklandığınız yerden çıkıyorsunuz. Hayatınıza yeni bir form katmak isteyebilirsiniz. Yapmadığınız işler, gitmediğiniz yerler ilginizi çekebilir ve bunlarla ilgili düşüncelerinizi netleştirebilirsiniz. Beklemek yerine konuyu geliştirmek ve hayata dahil etmek konusunda daha istekli hissedebilirsiniz. İçerik üretmek, el becerilerinizi kullanmak, bildiğiniz bir alanda ya da yaptığınız işle ilgili duyuruları paylaşacağınız platformlarda yer almak, şehirler arası yolculuklar yaparak farklı insanlara ulaşmak adına iyi bir dönem olabilir. Bu hafta alacağınız kararlar, atacağınız adımlar ileriye dönük ve uzun vadeli sonuçlara dönüşebilir. Bunu daha önce neden yapamadığınıza dair düşüncelerinizi ve eksiklerinizi tespit edebilirsiniz. Farkındalığınızın yükselmesiyle özgüveniniz de tazelenecektir. Çevrenizle olan ilişkileriniz de bundan nasibini alabilir. Kurduğunuz ilişkiler, insanların görüşleri ve onların hayatındaki yeriniz konusunu mercek altına alabilirsiniz. Birbirinizden destek alamadığınız, konuşurken iyi hissettirmeyen ilişkilerden kaçınmanız gerekebilir. Çok sayıda insana ve ortama erişebilme imkanınız olan bu dönemde, kuru kalabalıklarla değil önemli ve verimli arkadaşlıklar kurmalısınız. Bu ikisini ayırt edebildiğinizde üzülmez, kötü veya kullanılmış gibi hissetmezsiniz.

24 Kasım'da Mars'ın Yay burcuna geçişi, sizi harekete geçirebilir. Evinizde kalma süreniz kısabilir, sürekli yolculuk ya da iletişim trafiği içinde olabilirsiniz. Gezici bir işiniz varsa ya da bu yönde bir çalışma halindeyseniz yoğunluğunuzu iyi yönetmelisiniz. İletişim ve ulaşım araçlarınızın kontrollerini mutlaka yaparak hareket etmelisiniz. Bu sizi kazalardan ya da problemlerden koruyacaktır. Önemli kişilerle önemli paylaşımlarınız olabilir, bireysel fikirlerinizi topluma açabilirsiniz. Aklınızdan geçenleri kelimeye dökmek daha kolay olabilir, düşüncelerinizi hızla ve uzunca paylaşabilirsiniz. Kendinizin bu yönünü paylaşacak olmanız, iyi bir fiziksel duruş kadar bunun altını dolduracak olgunluğu ve sabrı da gerektirir. İnsanları sıkmamaya ve yanlış anlaşılmaya mahal vermemeye çalıştığınızda, söylediğiniz her şeyin güzel dönüşleri olabilir. Abartılı davranışlar, kalıp düşüncelerden çıkamama, kendi bildiğinizde ısrar etme ya da sorumluluklarla ilgili zaman planını iyi yönetememe gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bunları önceden bilmek, her şeyin seyrini ve etkisini değiştirir. Kardeşleriniz ve yakın çevrenizle ilgili konularda inisiyatif almanız gereken durumlar doğabilir.

27 Kasım'daki İkizler dolunayı ile beraber içinizdeki heyecanın kuru bir istek olmadığını fark edebilirsiniz. Hedef haline getirdiğiniz ya da getireceğiniz fikirlerin son halini oluşturabilirsiniz. Detayları atlamayın ve ilgilendiğiniz konuya tümüyle hakim olmaya çalışın. Sosyal ve dışa dönük tutumlarınız bu konuda size avantaj getirebilir. Gerçek, samimi düşüncelerle ilerlemeye çalıştığınızda işlerin lehinize geliştiğini göreceksiniz. Bunun dışında kalan, gereken özeni ve imkanı sağlamadığınız her ilişki, çalışma, konu önünüze bir engel çıkarabilir. Karşılaşacağınız her şey bir tutumunuzun, görüşünüzün neticesinde ortaya çıkacaktır. Kendinize buradan bir pay çıkararak sizi neyin heyecanlandırdığına, harekete geçirdiğine dikkat etmelisiniz. Hayatın altını doldurun. İş gereği ya da aile görüşmesi adı altında bazı seyahat planları ve kısa süreli yer değişiklikleri gündeminize gelebilir. Hukuksal konularda bilirkişilerle hareket etmeniz önemli olacaktır. Emin olmadan, yeterli bilgiyi edinmeden ve kendi başınıza bir karar almak davalarda, resmi işlemlerde size zorluklar yaratabilir.

Motivasyon Sözü: “Mutlu yaşam, kişinin yeteneklerini engellenmeden işleyebildiği yaşamdır.”











Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar,
Satürn'ün 4 Kasım'da Balık burcunda ileri hareketine başlamasıyla kendinizle ilgili unuttuğunuz tüm detaylara daha hakim olabilirsiniz. Sizi mutlu eden şeylerin farkına varmanız kolaylaşabilir, oluruna bırakıp olmadığını gördüğünüz her şeyden uzaklaşabilirsiniz. Yaşantınızda maddi ve manevi değişiklikler yapmak isteyebilir, bunun için gerekli imkanlara ulaşabilir, çabalarınızın karşılığını görebilirsiniz. Olgun, ne istediğini bilen, duygularının farkında olup bunları doğru şekilde yaşayabilen biri olmak bir şeylere bağlı olmadan da mutlu olmanızın önünü açacaktır. Kuracağınız bağlar, tutunacağınız konular noktasında daha seçici olabilirsiniz. Bu seçiciliği yeni insanlar tanırken, iş yaparken, hobi ve yeteneklerinize yönelirken de gündeme getirebilirsiniz. Bunu yaptığınız için bazı olumsuz geri dönüşler alabilirsiniz. Değiştiğiniz için kızan ama sebep oldukları şeylerin farkına varmayan insanlar için kendinizi üzmemeli, yolunuzu değiştirmemelisiniz. Kendinizi, kendinize adamanız gereken bir dönemdesiniz. Aşk hayatınıza etki eden bitiş ve başlangıçların ardından hayalperest yönünüzü değil gerçeklere odaklanabilen yönünüzü geliştirebilirsiniz. Mış gibi olan hiçbir duygunun ve içinde kalmamalı, bu tarz ilişkilere mahal verecek davranışlardan kaçınmalısınız.

Venüs'ün 8 Kasım'da Terazi burcuna geçmesiyle arka planda kalmak ve burayı iyileştirmek isteyebilirsiniz. Bile bile kendinizi zora soktuğunuz, başka insanların ya da çevresel faktörlerin etkisiyle sorun yaşadığınız durumların neticesinde kendinize yönelmeniz gerektiğini fark edebilirsiniz. Özellikle duygusal ilişkiler noktasında alacağınız geri dönüşler, öğreneceğiniz yeni bilgiler sergileyeceğiniz tutumlarda belirleyici olabilir. Düşünmeniz ve önemsemeniz gereken en önemli husus, hangi koşulun ya da konunun sizi gerçek manada huzurlu hissettireceğini görmek, bunu geliştirmektir. İyi hissettiğiniz, şüphe ve yanılgılardan uzak olduğunuz zamanları düşünebilirsiniz. Burada yaşadıklarınızı bugüne uyarlamak, hayatınızda bu yönde değişiklik yapmak süreci kolaylaştırabilir. Ruhsal ve fiziksel sağlığınızla ilgilenebilir, kendinize dinleneceğiniz planlar yapabilirsiniz. Kazancınızı, işinizi, ilişkilerinizi gizli tutmak isteyebilirsiniz.

10 Kasım'da Merkür'ün Yay burcuna geçişi ile para kazanmak ve hayatınızı kazanmak arasındaki çizgide yer değişikliği yapabilirsiniz. Kendinize daha ileri düzeyde, daha heyecan verici hedefler koyabilirsiniz. Kazanımların sadece araç olduğunu, amaçlarınızın bunu nasıl kullandığınıza bağlı olarak şekillendiğini görmek bu hedefleri belirlemede yardımcınız olacaktır. İşinizi geliştirirken, bu konuda gerekli eğitime ve donanıma ulaşmaya çalışırken yatırım ve birikim planlarınızı da revize edebilirsiniz. Fikirlerinizin, değerlerinizin, sizi destekleyenlerin farkında olacağınız bir dönemdesiniz. Bu da ilişkilere daha iyimser, daha sıcakkanlı bir bakış açısıyla yaklaşmanızı sağlayabilir. Aile destekli işler, aile ve yakın çevreyle iyi ilişkiler gündeme gelebilir. Güven duygunuzun suistimal edilmemesi için emin olduktan, sonuç almaya başladıktan ve karşılık göreceğinizin sinyalini aldıktan sonra hareket etmenizde fayda var. Borçlanma, alacak verecek tahsili gibi konular şansınız açılabilir. Ekonomik açıdan düze çıkmakla kalmayıp doğru ve dikkatli harcamalar yaparak istediğiniz refah düzeyine de ulaşabilirsiniz.

13 Kasım'da burcunuzda gerçekleşecek yeniay ile adeta çağ kapatıp çağ açıyorsunuz. Karakterinizi, düşüncelerinizin ve tarzınızın nasıl yansıdığını görebilir ve bunu kullanmak isteyebilirsiniz. Karar almadan önce bu kararları neye göre alacağınızı düşünebilir ve burada değişime gidebilirsiniz. "Değişim" sizin için riskli ve güvensiz görünse de, yaşamaya başladığınızda buna ne kadar ihtiyacınız olduğunu fark edeceksiniz. Sahiplendiğiniz, sizin olmasını istediğiniz ya da bunun için zorladığınız her şeyle vedalaşabilirsiniz. Hayatınıza, evinize, bedeninize, aklınıza sizin için önemli ve gerekli olanı dahil etmelisiniz. Bu gereklilik çizgisini Ekim ayında yaşadığınız Boğa burcundaki Ay tutulmasıyla çizdiniz. Oradan aldığınız güç, hayatınıza kattığınız değer ve kendi değerinizin farkına varmanızla yeteneklerinize odaklanmak daha kolay olacaktır. Hırslarınızı, kıskançlık yaratan duygularınızı kontrol altına alıyorsunuz. Bu da özel hayatınızdaki iyi başlangıçlara ve kararlara, bireysel alanlarınızdaki girişimlerinize doğrudan hitap edecektir. Dış görünüşüz konusunda fikrine güvendiğiniz kişilerden de destek alarak kendinize yeni bir tarz hazırlayabilirsiniz. Ne hissettiğinizi anlayın ve bunu baskılamadan yaşamayı bir alışkanlık haline getirin. Bittiğini sandığınız yer, her şeyin daha iyisiyle başladığı yer olacak.

18 Kasım'da burcunuzda kavuşan Güneş ve Mars, kendiniz için atacağınız adımların altını doldurmanıza yardımcı olabilir. İçeride ne varsa dışarıya da onu yansıtacaksınız. Bu yüzden zamanın çoğunu kendinize, hayallerinize ayırabilirsiniz. Fiziksel anlamda yorgun ve hantal hissettiğiniz zamanların ardından şimdi daha enerjik olabilirsiniz. Spora yazılmak, yürüyüş ya da bisiklete zaman ayırmak, hem dış görünüş açısından hem de mental açıdan size istediğiniz sonucu verecektir. Kendinizi göstermek her zaman mümkün ve söz konusu olabilir. Ama önemli olan, nasıl göstereceğinizdir. Bu yöndeki tercihlerinizi baştan aşağı yeniliyorsunuz.

22 Kasım'da Güneş'in Yay burcuna geçmesiyle beraber ekonomik açıdan kendinizi toparlayacağınız, büyük kazanımlar elde edeceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Emeklerinizin karşılığı dönecektir. Doğru, adil ve dürüst bir stil geliştiren herkesin kazanacağı bir zaman dilimi olacaktır; kendinizi ve yaptığınız işi bu doğrultuda geliştirebilirsiniz. Daha iyi koşullar istemek sizin insani hakkınızdır. Bunun kendiliğinden olmayacağını daha net göreceğiniz gelişmeler olabilir. Çalışmanın, büyümenin, bulunduğunuz yerin hem fiziksel hem de mental olarak dışına çıkmanın gerekliliklerine kafa yorabilirsiniz. Bu konuda çevrenizin, ailenizin destekleri sizi rahatlatabilir. Tek başınıza bir şeyleri zorlamak yerine bir ekip halinde hareket etmek hem iş yükünüzü azaltırken potansiyelinizi de arttırabilir. İş arayışları, yapılan işin sonuçlanması, ortaklıklar, yatırım ve birikim planları bu dönemin temelini oluşturabilir. Her şeyin temelinde ise, size şu anı daha iyi yaşamak ve hayatın iyi yanlarını daha çok ortaya çıkarmak isteği yatabilir. Bunu fark ediyorsunuz. Durağan ve kenarda kalmış zamanların sonundasınız, dışa dönük ve neşeli bir his sizi etkisi altına alabilir. İnsanlarla daha iyi iletişim kurabilir, aranızdaki sınırları kaldırabilirsiniz. Kendi değerinizi görüyorsunuz, buna hizmet edin.

24 Kasım'da yönetici gezegeniniz Mars'ın Yay burcuna geçişi, hayattan alacaklı olduğunuz konularda size destek sunabilir. İyi niyetle girişiminde bulunduğunuz, cömertlik yaptığınız her şeyin hayatınızda yeni bir yeri ve adı olabilir. Alışkanlıklarınızı ve beklentilerinizi şekillendirmek isterken, bu geri dönüşler size ipucu verecektir. Alacak verecek işleri, borçlanmalar gibi konulardaki sorunlarınız çözüme kavuşabilir. Burada aldığınız olumsuz dersler, paranızı nasıl yöneteceğinizi ve duygularınızı bu işe ne kadar karıştırmanız gerektiğini size anlatacaktır. Hayata geç kalmayın, herkes için istediklerinizi kendiniz için de isteyin.

İkizler burcunda 27 Kasım'da gerçekleşecek dolunay ile hayatınızın ekonomik yönüyle daha fazla ilgilenmeniz gerekebilir. Buradaki asıl konu, sadece harcamalarınız ya da planlarınız değil bunların altında yatan nedenleri görmektir. Kendinizin, endişelerinizin, takıntılarınızın farkında olun. Aştığınızı düşündüğünüz ya da yeteri kadar özen göstermediğiniz konuların bir dönüşü olabilir. Bu gibi sürprizlerin sizi etkilememesi için kendinize yönelerek düşünmeli, önlem almanız gereken konuları masaya yatırmalısınız. Hiçbir duyguyu bastırmayın ancak bunun bir krize dönüşmesine de mahal vermeyin. Psikolojik destek almak, ailenizle paylaşımda olmak bu konuda sizi rahatlatabilir. Aklınızın ve ruhunuzun hafif, rahat hissetmesini sağladığınızda harcama ve kazanımlarınızın da rahatladığını görebilirsiniz. Ortaklı işler, kredi ve bankalarla ilgili konular, ek iş faaliyetleri gibi konularda bazı kararlar alabilirsiniz. Elinize geçecek ödemeler kesinleştiğinde bu kararları almanız daha akıllıca olacaktır. Kimin ipiyle hangi kuyuya ineceğinizi iyi düşünmelisiniz. Bazen uzun olan kuyu olmayabilir ama ipiniz kısaysa olumsuz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bunu önlemek, tercihlerinize ve düşüncelerinize bağlıdır.

Motivasyon Sözü: “Mutluluk peşinden koşulamaz; onun ortaya çıkarılması gerekir.”









Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar,
4 Kasım'da Satürn'ün Balık burcundaki geri hareketinin bitişi aile içinde yaşadığınız sorunları da bitirebilir. Maddi ve manevi olarak yorulduğunuz, kayıplar yaşadığınız sürecin ardından şimdi elinizde neler kaldığını fark etmeli ve önünüze bakmalısınız. Ailenizin sorun ve ihtiyaçları, gayrimenkul ve miras işlemlerinde çıkmaza sürüklenen konular netlik kazanabilir, satış ve anlaşma işleriniz hız kazanabilir. Layıkıyla hareket ettiğinizde her şeyin lehinize olduğunu göreceksiniz. Bu da takınmanız gereken tavır konusunda yol gösterici olacaktır. Evinizle ilgili işler, düzenleme ve tadilatlar, taşınma istekleri, evlilik gibi konulara kafa yormanız gerekebilir. Nasıl bir yaşam düzeni ve ortamı hayal ediyorsanız bunu destekleyecek seçimler yapmalısınız. Bu seçimler kariyerinizle de ilgili olabilir, yeni sorumluluklar doğabilir. Artık bunlardan kaçmamanız, bazı konuları ciddiye almanız gerekebilir. Bunu yapabildiğinizde kendi öncelikleriniz için de sebep ve zaman oluşturmanız kolaylaşacaktır. Tıpkı, ailenizin öncelikleri için sebep ve zaman oluşturduğunuz gibi bunu bireysel olarak da yapabilirsiniz. Birbirine zıt durumlar gibi görünse de, burada öğrenmeniz ve uygulamanız gereken asıl konunun bu zıtlık ve farklılıkların sınırlarını belirginleştirmek olduğunu unutmayın.

8 Kasım'da Venüs'ün Terazi burcuna geçişi sizi özlediğiniz sosyal ve enerjik hayata ulaştırabilir. İş yoğunluğu, çevresel ya da ailesel etkiler, stres gibi konulardan uzaklaşmak, kendinize ait alanlarda bulunmak, hayatla aranızdaki bağı güçlendirmek için bu dönemi kullanabilirsiniz. Her şeyin gelip geçici olduğunu, sadece yaşama dahil edebildiklerinizin kalacağını düşünerek hareket edebilirsiniz. Bu da canınızı sıkan, kafanıza takılan, kimseye fark ettirmeden içinizde taşıdığınız sorunlarınızı aşmanıza yardımcı olacaktır. Ekip çalışması ya da farklı insanlarla bir arada yürüteceğiniz işler, sosyal etkinlikler gündeminize gelebilir. Bu konuda daha önce deneyimliyseniz bu deneyimi paylaşarak parlayabilirsiniz. Bildiğinizi, hissettiğinizi saklamayın. Kapılar sizin için açılırken ne istediğinizin farkında olmanız, gördükleriniz karşısında karar vermenizi kolaylaştırabilir. Tutunduğunuz, savunduğunuz düşüncelerin ya da konuların değişmesi konusu başta rahatsız edici gibi görünse de her şeyin size ve iyiliğinize hizmet ettiğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Maddi açıdan da önemli fırsatlar elde edebilir, ödemeler alabilir, bunları değerlendirmek isteyebilirsiniz. Çağı ve insanların ihtiyaçlarını takip ederek ilerlemek, size daha kalıcı fikirler verebilir.

10 Kasım'da Merkür'ün burcunuzda ilerlemeye başlamasıyla beraber mikrofonu elinize alıyorsunuz. Hayatınıza dair düşünceleriniz netleştiği gibi bunları nasıl geliştireceğinizi de tasarlayabilirsiniz. Bu da, kararları kendinize göre almanızı sağlayacaktır. Bencil olmak, bu şekilde tanımlanmak istemediğiniz için geri planda kaldığınız durumları sonlandırmalısınız. Niyetinizi, işinizi ortaya koymanın ve buna göre ilerlemenin bencillik değil hayatın bir gerekliliği olduğunu fark edebilirsiniz. Bu farkındalığı, başkalarına verdiğiniz desteklere bakarak da geliştirebilirsiniz. Şaşırtıcı, dağarcığınızı genişletecek konular gündeminize gelebilir. Bu konuların muhatabı olan insanlara karşı tutumunuz önemli olacaktır. Kendi doğrularınızı dikte etmemeye, görüş bildirirken fanatikleşmemeye ve size sunulan önerilerin, düşüncelerin, tekliflerin karşısında getirilerini kaçırmamaya dikkat etmelisiniz. Kelime, giyim tarzı, yaşam biçimi gibi konularda seçimlerinizi doğru yapmanız ışığınızın daha iyi yansımasını sağlayabilir.

13 Kasım'da Akrep burcunda gerçekleşecek yeniay ile birlikte geri plana attığınız her şeyin ayağına gidebilirsiniz. Bu attığınız adımlar sizi kurtuluşunuza götürecektir. Farkında olmadığınız, baskıladığınız, kabul etmekte direndiğiniz konularda yaşadığınız zorlukları düşünün. Gücünüzü, zamanınızı, mantığınızı bunlara harcamak yerine kendiniz için daha iyi planlar oluşturmaya harcamalısınız. Hayatta her şey yaşanabilir ve sizi etkisi altında bırakabilir. Siz bu etkilere nasıl tepki verdiğinizi bulacak ve burada bir kırılma noktası yaşayacaksınız. Kontrolü bırakmanın, aşırı düşünmekle vedalaşmanın hayat kalitenizi yükselttiğini görebilirsiniz. Bu konuda uzman kişilerle ya da yakınlarınızla görüşebilir, farklı alanlardaki insanlardan öneriler dinleyebilirsiniz. Uyku ve beslenme düzeninizde, kendi bildiğiniz gibi ilerlemenin size bir getirisinin olmadığını göreceksiniz. Alışkanlıklarınızın değişimi için bu yeniay sürecini kullanmalısınız. Bir şeylere başlamak konuda yüksek bir istek ve gereklilik hissedebilirsiniz. Hislerinizin peşinden koşun.

18 Kasım'da Güneş ve Mars'ın Akrep burcundaki kavuşumu, size neyi takip etmeniz gerektiğini gösterecektir. Hayatınızdaki insanların, gerçekten hayatınızda olup olmadığını düşünmek isteyebilirsiniz. Öğrenmeye, araştırmaya, bir konuyu derinleştirmeye ihtiyaç duyabilir ve buna hazırlık yapabilirsiniz. Önünüze çıkacak, dikkatinizi çekecek yanlış arkadaşlıklar, toksikleştiren ilişkilerden sıyrılmak için gereken cesarete sahipsiniz. Bunun farkına varmanız, alacağınız bazı kritik haberlerle ya da sonradan ortaya çıkan konularla söz konusu olabilir. Öfkenize yenilmeyin, sabrınıza ve sağduyunuza kulak verin. Buradan çıkacaksınız, çıktığınız yerde gördükleriniz sizin ödülünüz olacaktır.

22 Kasım'da Güneş'in burcunuza geçişi ile beraber sizin çağınız başlıyor. Hayatınızda ne var ne yoksa daha iyi göreceğiniz, olanı geliştirip olmayana emek vereceğiniz bir zaman dilimindesiniz. Fiziksel ve mental açıdan kendinize çeki düzen vermek isteyebilir, işinizi, fikirlerinizi, duygularınızı daha fazla ön plana çıkarabilirsiniz. Olduğunuz yerden bir şeyleri beklemeseniz de, uygulamak için beklettiğiniz şeyler olabilir. Bu süreç içerisinde çevrenizin ve gökyüzünün desteğini alarak hamle yapabilirsiniz. Kendinizle, hayatınızla ilgili bazı farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Bunların bazılarından rahatsız olabilir, bazılarını görmezden gelebilirsiniz. Durulmak ve tembellik yapmak arasındaki çizgide kaybolmamalısınız. Her şeyi bu kadar iyi görmek, size bir dahaki sefere ne görmek istediğinize dair fikir verebilir. Ders çıkarın. Tecrübelerinizi iyi ve kötü diye ayırmadığınızda, her şeyin size bir katkı sağlamak için geldiği düşüncesini rutine dönüştürdüğünüzde aşamayacağınız hiçbir yol yoktur. Bu yüzden sil baştan değil, bu tecrübelerden başlıyorsunuz.

24 Kasım'da Mars'ın da sizin burcunuza geçecek olması hayatınıza her manada hareketlilik getiriyor. Bu da fark edilmenizi kolaylaştıracaktır. Fiziksel yenilikler yapabilir, tarzınızı değiştirebilir, olmak istediğiniz kişiye dönüşmek için buradan bir başlangıç yapabilirsiniz. Her ne yaparsanız, hangi platforma girerseniz, hangi işle ilgilenirseniz, hangi ilişkiye daha çok çekilirseniz bilin ki her biri hayatınızın bir dönüm noktasıdır. Heyecanlı hissedebilirsiniz, bunu doğru zamanda doğru şekilde kullandığınızda kendinizi ifade ederken olumsuz kelime ve davranışları etkisiz hale getirebilirsiniz.

27 Kasım'da İkizler burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber çevrenize, işinize, hayatınıza dahil etmeniz gereken insanlar konusunda düşünmeniz gerekebilir. Ne yapacağınızı bilemediğiniz, nasıl yorumlayacağınızı çözemediğiniz bazı davranışlar karşısında artık savunmasız değilsiniz. İdrak ettiğiniz, farkına vardığınız her şey ilişkilerinizi baştan sona yenileyebilir. Size karşı iyi niyetli olmayan, psikolojik ya da ekonomik sıkıntılar yaratan, söylemleriyle manipüle eden kişileri hayatınızdan çıkarmak isteyebilirsiniz. Agresif bir tutum sergilemenize sebep olan hiçbir durumu ve insanı kendinize karşı savunmamalısınız. Burada çevrenizi değiştirmenin yolunun, kendi seçimlerinizden ve yaklaşımlarınızdan geçtiğini bilmelisiniz. İlişkilerle ilgili bitiş ve başlangıç kararlarınızı buna göre alabilirsiniz. İş hayatınızla ilgili konularda muhataplarınız, ortaklarınız değişebilir. İlgilendiğiniz alanlardaki çalışmalarınızı neticelendirebilir, ekonomik getirilerin önünü açabilirsiniz. Yorucu, stresli ve hareketli geçen bir dönemin kazançlarını görmek sizi daha iyisi için motive edecektir. Dolunayın bir diğer etkisi olarak, bu motivasyonu kiminle ve nerede kullanmanız gerektiğini de öğreneceksiniz. Bir rekabet oluşturacaksanız, kendinizin dünkü ve bugünkü hali arasında oluşturun.

Motivasyon Sözü: “Dışında olanların bir etkisi var. Yine de, içinde olanların son bir sözü var.”






Aygül Aydın
 
Sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar, 4 Kasım'da Satürn'ün Balık burcunda ileri hareketine başlamasıyla bekleyen, ertelenen, havada kalan konulara netlik kazandırabilirsiniz. Gerek iş hayatınız gerekse sosyal hayatınız noktasında sizi tatmin etmeyen durumlarla karşılaşmış olabilirsiniz. Bunlara nasıl tepkiler verdiğinizi ve aldığınız sonuçları düşünmelisiniz. Çünkü bu düşüncelerden çıkan deneyimler size rehberlik edecektir. Kendinizi bir kıyasın içine sokmak yerine yapabileceklerinize odaklanmalısınız. Sıkı çalışmak sizin en büyük motivasyonunuz olsa da, hayatın bunun dışında kalan noktalarına da değinmelisiniz. Yaşamı ve işi paylaştığınız insanlar, kardeşleriniz, aile dostlarınız ve yakın çevreniz konusunda üzerinize sorumluluklar düşebilir. Kendinize bir yalnızlık ve ulaşılmazlık yakıştırmak yerine ilişkilere yaklaşmayı denemelisiniz. Günün sonunda maddi kazanımlarınız fiziki ihtiyaçlarınızı karşılayacak ama manevi kazançlarınız da ruhsal ihtiyaçlarınız için gerekli olacaktır. Bunun farkındalığını, bazı yanlış anlaşılmaların ortasında kalarak ve kendinizi anlatmak durumunda hissederek yaşamış olabilirsiniz. Çıkarmanız gereken dersin, buna sebep olan davranışları değiştirmek olduğunu unutmayın. Yeni iş kaynakları, görüşmeler, eğitimler, başvuru ve anlaşmalar gündeminize gelebilir. İlgi alanlarınızın, çalışmalarınızın dışına çıkmanız gereken yolculuklar yapabilirsiniz. Farklı bakış açıları kazanmak, sezgisel gücünüzü fark etmek sizi yanılgılardan koruyabilir. Ulaşım ve iletişim araçlarınızı değiştirmek, bu konudaki yetilerinizi geliştirmek adına araştırmalar yapabilirsiniz. Maddi imkanlarınız ölçüsünde yeniliklere gitmek isterken güvenilir kişi ve alanlardan alışveriş yapmaya dikkat etmenizde fayda var.

8 Kasım'da Venüs'ün Terazi burcuna geçişi yaşantınızı bir değişime sürükleyebilir. Kariyer odaklı gibi görünse de hayatınızı şekillendiren, yeni değerler ve farkındalık katan planlar yapabilirsiniz. İtibarınızı, hakkınızda söylenenleri fazla önemseyebilirsiniz. Daha iyi olmak, iyi hissetmek ve huzurlu bir sistemin içinde yer almak isteyebilirsiniz. Bu da iş-sektör değişikliği, evlilik, aile içindeki ya da dışarıdaki insanlarla olan ilişkileriniz, üstleriniz ya da çalışma arkadaşlarınızla olan paylaşımlarınız gibi konularda atılacak adımlara işaret edebilir. Ne yapacağınıza karar vermeye çalışırken, bugüne kadar sakladığınız ya da kendinize yakıştırmadığınız durumlarla da yüzleşebilirsiniz. Bu yüzleşmeden huzursuz oluyorsanız, yapmanız gereken şeyin artık başarı ve huzur tanımını değiştirmek olduğunu bilmelisiniz. Dikkatleri üzerinizde toplayacaksınız. Maddi ve manevi yönden zengin, dengeli ve ne yaptığının farkında olan bir birey görüntüsü çizmek kolay değildir. Ancak ödülleri yaşadığınız tüm zorlukları geride bırakmanıza yardımcı olacaktır. Bunun için önce siz kendinize yardımcı olun, emeklerinizin ve çevrenizin de buna eşlik edeceğini göreceksiniz.

10 Kasım'da Merkür'ün Yay burcuna geçişi ile kendinizi fark etmek ve keşfetmekle ilgili sorunlarınız çözüme kavuşabilir. Sosyal hayat, iş, ilişkiler ya da farklı sorumluluklarla baskıladığınız her şey karşınıza çıkabilir. Bunu yaşamak için kendinize bir zaman ve alan oluşturmalısınız. Hissettiklerinizi bilmek ve buna göre ilerlemek için buna ihtiyacınız olabilir. Bunun güçsüzlük ya da yalnızlık değil, daha kaliteli bir yaşam ve ilişkiler için bir fırsat olduğunu bilmelisiniz. Okuma ve araştırmalar yapabilir, üzerinde çalıştığınız bir iş ya da eğitim konusu hakkında ilgili kişilerle görüşebilir, kurumlardan destek alabilir ya da burada kalan ihtiyaç sahipleriyle ortak hareket edebilirsiniz. Bu da birtakım seyahat planlarını gündeme getirebilir. Küçük ve belirli bir alana ait gibi görünen fikirlerinizin, aslında herkese etki edebilecek olduğunu gördüğünüzde içsel sınırlarınızın da genişlediğini görebilirsiniz. Bu süreç, insanları tanımak ve olayların aslını görmek için bazı gelişmeler getirebilir. Ne olduğunu anlayarak, bilgi sahibi olarak tutum sergilemek ve iyi niyetinize gölge düşürmemek sizi tüm olumsuzluklardan koruyacaktır. Ruhsal ve bedensel sağlığınız için seçici geçirgen bir yapı kurmanın önemini anlıyorsunuz.

13 Kasım'daki Akrep yeniayı ile yaşantınızın sosyal yönüne ağırlık verebilirsiniz. Arkadaşlıkları doğru kurmak, doğru hislerin ve amaçların peşinden koşmak isteyebilirsiniz. Bunun gerekli olduğuna ikna olacağınız gelişmeler yaşanabilir. Sosyal hayat ve iş hayatınız arasında kaldığınızı düşünebilir, bazı istekleri bastırdığınızı fark edebilirsiniz. Gururun, hırsın, kontrolün fazlası sizi mutlu olmaktan alıkoyabilir. Bunu sonlandırmak için çok güzel bir etki altındasınız. Her şeyi hedefleştirmeyi sevmenizi bir avantaj olarak kullanın ve kendinize mutlu olmanızla ilgili hedefler koyun. Boş zamanlar yaratın, keyif alacağınız işler üzerine kafa yorun ve bunu destekleyecek insanlarla bir araya gelmeye çalışın. Bu kez sorumluluğu kendiniz için alın, stratejiyi hayatı yaşamak üzerine kurun.

18 Kasım'da Güneş ve Mars'ın Akrep burcunda bir araya gelmesi, sizi de bazı insanlarla bir araya getirebilir. Bir süredir görüşmediğiniz, haber alamadığınız insanların hayatınıza dahil olması ya da birtakım söylentilerin kulağınıza gelmesi söz konusu olabilir. Mantığınızı dinleyin ve duygusal düşünmeden tepki vermeye çalışın. Bir manipülasyonun ya da yanıltıcı eylemin ortasında kalabilirsiniz, bu tuzağa düşmemek adın fikrinizi ve enerjinizi doğru şekilde kullanmalısınız. Tartışma ve yanlış anlaşılmalar neticesinde bazı ilişkileriniz kopma noktasına gelebilir. Haklı haksız savaşına girmeden, bunu bir kaosa dönüştürmeden bitmesi gereken bir şey varsa müdahale edin. Gerçek hissinizin ve ihtiyacınızın ne olduğunu bildiğinizde, kurduğunuz bağların bir bağımlılık olmasını engelleyebileceksiniz.

22 Kasım'da Güneş'in Yay burcuna geçişi sizi kendi içinizde bir yolculuğa çıkarabilir. Bundan kaçındığınız zamanların ardından şimdi kendinize yönelin ve hayatınızı içeriden iyileştirin. Yaptığınız her şeyi paylaşmak, gittiğiniz her yeri göstermek ya da açıklamak durumunda değilsiniz. Bu size sorumluluklarınızı aksatmak değil, tam tersine bunları daha iyi yerine getirmek ve bireysel alanlarınızda daha mutlu hissetmek adına önemli fırsatlar verecektir. Kenara çekilin ve hayatınızda olup bitenleri iyi seyredin. Büyük resmi ve bu resimde yer alanları göreceksiniz. Kimin ne niyette olduğunu, sizinle ilgili ne fikirler beslediğini, hangi konuların sakladığını fark edebilirsiniz. Bazı döngüler kırılabilir, ilişkiler bitebilir, iyi niyetinize bir çizgi çekebilirsiniz. Yalnız ve depresif hissetmemek adına, yanlış ilişkilerin sizde bıraktığı olumsuz etkiyi düşünün. Bundan sıyrılmak, sizi hafifletecek ve sevginize sahip çıkmanızı sağlayacaktır. Hayır işleri, ihtiyaç sahibi kişilerle görüşme, bu konuyla ilgili çalışma ve araştırmalara katılma gibi durumlar söz konusu olabilir. Yeni deneyimler edinebilir, yeni yerler görebilirsiniz.

24 Kasım'da Mars'ın Yay burcuna geçmesiyle beraber, yeni savunma mekanizmaları geliştirebilirsiniz. Düşüncelerinizi ve isteklerinizi geri planda tutmak yerine, bunları nerede ve kiminle paylaşacağınız hususunda yeni kararlar alabilirsiniz. Hayata ve insanlara küsmeyin. İlişkiler başlatmak, fikirler üzerine çalışmak, bir yere gitmek ya da taşınmakla ilgili hamleleriniz olabilir. Bunları mümkün olduğunca iyi hazırlayın ve heyecanınıza yenik düşüp paylaşmayın. Doğru beklemenin ne olduğunu deneyimleyeceksiniz. Haklı olduğunuz, sabrınızı ve dürüstlüğünüzü koruduğunuz her alanın size bir getirisi olacaktır. Dolayısıyla, bu süreç içerisinde karşılaşacağınız olumsuz durumlarda aşırı tepki vermek yerine olayların seyrini görmeye çalışın. Bazı insanların yaptığı kötülüklerin ortaya çıkması, bir konunun aydınlanması gibi konular söz konusu olabilir.

27 Kasım'daki İkizler dolunayı günlük yaşantınıza yeni bir düzen getirebilir. Arınmanız, değiştirmeniz gereken konuların farkına varıyorsunuz. Özellikle iş koşullarınız ve iş yapma biçiminize etki edecek bazı gelişmeler söz konusu olabilir. Sorumluluk alırken bu durumda ihtiyacınız olacak bilgiyi, donanımı nasıl temin edeceğinizi de düşünmelisiniz. Risk gördüğünüz, emin olamadığınız durumlardan uzaklaşmalısınız. Hayat size, neye yakın durmanız gerektiğini apaçık gösterecektir. Bu noktada bir kafa karışıklığı, yön kaybı hissedebilirsiniz. Yaşadıklarınıza, yaptığınız işlere, çalışma koşullarınıza ve burada yaptığınız konuşmalara bakarak bir yol belirleyebilirsiniz. Hızlı hareket etmeniz beklenebilir, buna ayak uydurmak için birtakım önlemler almalısınız. Bilgisayar, telefon gibi elektronik cihazlarınızı kontrol edebilir, evraklı işler yapıyorsanız bunları daha dikkatle hazırlamanız gerekebilir. Birçok konuyu düşünmek, birçok sorumluluğun altından kalkmak gereken bir dönemdesiniz. Dolayısıyla fiziksel olarak da kendinizle ilgilenmelisiniz. Soğuk algınlığı, kemik yapısı, dikkat dağınıklığı oluşturacak yorgunluklar karşısında hem gıda takviyelerinize hem de molalarınıza dikkat etmelisiniz.

Motivasyon Sözü: “İnsanın zihni, üzerinde yaşadığı dünyadan bin kat daha güzeldir.”










Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar,
4 Kasım'da Satürn'ün Balık burcunda ileri hareketine başlamasıyla ekonomik açıdan yaşadığınız tıkanıklık son bulabilir. Mevcut gelirinizin dışına çıkmak, farklı iş ve kazanç kapıları aramak, yeteneklerinizi geliştirerek bir işe dönüştürmek isteyebilirsiniz. Sıfırdan başlamaktan korkmayın. Başladığınızda, sıfır noktasının üzerine çıkacak düşünceleriniz ve motivasyonunuz olduğunu göreceksiniz. Maddi açıdan sancılı günler geçirdiğinizde, alacak verecek dengesini korumaya çalıştığınızda bunu yapmanın ne kadar önemli olduğunu fark ettiniz. Fark ettiğiniz hiçbir şeyi unutmamalı, buna göre hareket etmelisiniz. Kendinizi eksik hissetmek, başlayamamak ya da başlattığınız işleri sonuçlandıramamak gibi yanılgılardan kurtuluyorsunuz. Bu kurtuluş sadece kendinizdeki yanılgılarda değil, çevrenizdeki yanılgılarda da söz konusu olacaktır. Alma verme dengesini bilmeyen insanlarla olan iletişim şeklinizi değiştirebilir, kendi değerinizi düşürmeden ilişki kurmak isteyebilirsiniz. İstediğiniz, hayal ettiğiniz bir şeyler olduğunda kuru duanın size bir faydasının olmadığını bilmek sizi çabaya ve sorumluluğa itecektir. Zamanınızı, niyetinizi, emeğinizi, maddi ve manevi imkanlarınız konusundaki savurganlığı bıraktığınızda bu sorumluluğu almanız da kolaylaşacaktır. Kazandığınız kadar harcamayı, sevileceğiniz kadar sevmeyi deneyimleyeceksiniz.

8 Kasım'da Venüs'ün Terazi burcuna geçişi ile beraber hayatınızdaki uzak ve yakın kavramlarını, buraya yerleştirdiğiniz konuları düşünebilirsiniz. İmkansız gördüğünüz, çözemediğiniz, yeterli bilgiye ya da deneyime sahip olmadığınızı düşündüğünüz durumlarda çözümler bulabilirsiniz. Bugüne kadar neye hizmet edip neye odaklandıysanız karşılığını alabilirsiniz. Bu durum hukuksal konular, başvuru işlemleri, eğitim hayatınız gibi konularda da söz konusu olabilir. Şanslısınız, yüzünüz gülebilir, bunların farkında olmalı ve hayata karşı tutumunuzu buna göre düzenlemelisiniz. Ailenizden ya da daha önce paylaşımlarda bulunduğunuz kişilerden haberler alabilir, bir araya gelebilirsiniz. Burada özel hayatınıza ilişkin bazı gelişmeler de yaşanabilir, sürprizlere hazırlıklı olun. Bulunduğunuz çevrenin ve koşulların değişimini isteyebilir ya da karşılaştığınız insanlar, olaylar neticesinde böyle bir isteğinizin olduğunu fark edebilirsiniz. Elinize bir fırsat geçtiğinde değerlendirmekten çekinmeyin, sahanızı ve görüş açınızı genişletin.

10 Kasım'da Merkür'ün Yay burcuna geçişi ile beraber bireysel alanlarınızdan çıkıp kalabalıklara karışabilirsiniz. Hayatın sorumlulukları kadar keyifli yanlarına odaklanmak isteğinize rağmen bunu gerçekleştirememek psikolojik sizi yormuş olabilir. Bu yorgunluğu atacağınız ortamlara katılabilir, fırsat bulamadığınız işlere zaman ayırabilir, kariyerinizin ve kişisel planlarınızın sonuçlarını inceleyebilirsiniz. Özellikle maddi kazanımlar, beraberinde gelen yatırım ve ödeme planlarına fazlasıyla kafa yorabilirsiniz. Arkadaş ortamındaki borçlanma ve alışveriş konusunda kendi planlarınızı da düşünerek ilerlemenizde fayda var. Daha dışa dönük ve paylaşımcı biri olmak, sizinle ilgili bazı olumsuz ya da yersiz yargıların değişmesini de sağlayacaktır. Nefretten, sürtüşmeden doğan dostluklar ve aşklar gündeminize gelebilir. Bu da, hayatın her zorluğunun beraberinde getirdiği kolaylık ve iyiliğe ikna olmanızı kolaylaştırabilir. Gardınızı indireceğiniz, hislerinizi paylaşacağınız bir dönemdesiniz.

13 Kasım'da Akrep burcunda gerçekleşecek yeniay ile kariyer ve ev hayatınızla ilgili sürüncemede kalmış konulara çözüm bulabilirsiniz. Her şeyin netlik kazandığını, ihtiyaçlarınızın ve sorumluluklarınızın ne olduğunu gördüğünüz zaman tutumlarınız da buna göre şekillenecektir. Baskıcı, yorucu, aşırıya kaçan davranışların iş hayatında da toplum içerisinde de size kazandırmadığını gördüğünüz bazı geri dönüşler alabilirsiniz. Özellikle otorite figürleriyle olan ilişkileriniz, sizin bir otorite sahibi olup güç zehirlenmesi yaşadığınız durumlarınız radikal gelişmeleri beraberinde getirebilir. Beklentilerinizin ve hareketlerinizin değişimi, iş koşullarınızda da bir değişim yaşatabilir. Kendi işinizi kurmak, yeni sorumluluklar almak, farklı alanlarla ilgilenmek adına adımlar atabilir, bu yöndeki çalışmalarınıza dair yeni stratejiler kurabilirsiniz. Hırsınızı ve zamanınızı iyi yönettiğinizde, ev ve iş arasında kalmaktan da kurtulabilirsiniz. Aile hayatınız ya da yaşadığınız yerine işinize olan etkisini göz ardı etmemek, ikisi arasındaki çizgiyi netleştirmenizi sağlayacaktır.

18 Kasım'da Güneş ve Mars'ın Akrep burcundaki kavuşumu, sizi sorumluluk almaya ve bunları uygulamaya itebilir. Artık başka çözümünüzün olmadığını düşünebilir, istemediğiniz gündemleri hayatınıza çekebilirsiniz. Burada şikayetçi olmak, öfkeyi kontrol edememek ve faturayı başkalarına kesmek sizin iyiliğinize olmayacaktır. İş yapmak para kazandırıyor olabilir ancak değer kazanmak için işinizi nasıl yaptığınız önemlidir; bu detayı aklınızdan çıkarmayın.

22 Kasım'da Güneş'in Yay burcuna geçişi ile beraber sosyal hayatın ve bunun etkileşimlerinin artacağı bir döneme giriyorsunuz. Arkadaş canlısı, kaliteli sohbeti ve içerikleri seven biri olarak bu süreç sizi fazlasıyla mutlu edebilir. Bir konu üzerinde konuşacağınız, çalışacağınız, toplum yararına fikirler geliştirebileceğiniz ortamlara dahil olabilir. Hem kendinize hem de başka insanlara yardım edebileceğiniz gelişmeler ortaya çıkabilir. Bireysel olmak sizin öncelikli tercihiniz olsa da, farklı insanlarla birlikte hareket etme fikrine daha çok ısınabilirsiniz. Bu hem insan ilişkilerinizi geliştirecek hem de etki alanınızı büyütecektir. Düzenlemeler yapmak, geleceğe dönük kararlar almak, dijital mecralarda yer edinmek, yaptıklarınızın fark edilmesini olumlu yönde etkileyecek ve sizi ön plana çıkaracaktır. Gerçek arkadaşlığın sadece kötü günde yan yana olmakla değil, iyi günde de bunun sevincini yan yana yaşayabilmenin önemini gösteren arkadaşlıklar kurabilirsiniz. İyi gününüzde yanınızda olmayan, sizinle sevinemeyen insanları fark ettiğinizde, bir önceki cümlenin kadar mümkün ve önemli olduğunu göreceksiniz.

24 Kasım'da Mars'ın Yay burcunda hareket edecek olmasıyla omuzlardan bazı yükleri atıp yola hem mental hem de fiziksel olarak daha hafif bir şekilde devam edebilirsiniz. Üzerinde durmadığınız ancak içten içe sizi olumsuz etkileyen durumlar karşısında artık susmak istemeyebilirsiniz. Yoğun stres, fevri çıkışlar yapmanıza neden olabilir. Sakin kalmayı denediğinizde, kaybolduğunuzu değil kendinizi artık farklı bir yerde bulduğunuzu göreceksiniz. Hayatınızı başka insanlara ve konulara göre şekillendirirken, kendi başarılarınız ve hikayelerinizi de es geçmemeyi deneyimliyorsunuz. Unutmayın, arkadaş kurbanı olmak diye bir şey yoktur çünkü herkes arkadaşını kendi seçer ve onunla beraber gelen konuları da kabul eder. Bu süreç size, kimi seçip neyi kabul etmeniz gerektiğini öğretecektir. Kendinizi yeniye hazırlayın, heyecanı motivasyona ve enerjiyi de hamleye dönüştürün.

27 Kasım'daki İkizler dolunayı size hayatınızın duygusal yöndeki eksikleri ve fazlaları konusunda bazı öğretiler sunabilir. Her şeyin durağan ilerlerken bir anda değiştiğini görebilirsiniz. Fırsatları yakalamak, olayları değerlendirmek için bunu makul bir şekilde karşılamaya çalışmalısınız. Sürpriz ilişkiler, ayrılık ya da itiraf haberleri, arkadaş ortamında gelişen etkileşimler gündeminize gelebilir. Sorunlar çözülüyor, bu aşamada kendinize ya da muhataplarınıza yeni sorunlar çıkarmak istemiyorsanız hislerinizin, düşüncelerinizin farkına varmalısınız. Ertelediğiniz ya da yoğunluktan ilgilenemediğiniz alanlara zaman ayırmanız iyi olabilir. Üzerinizdeki yorgunluğu, can sıkıntısını atmak ve enerjinizi doğru yere aktarmak adına bu etkinlikler akıllıca olacaktır. Ekonomik koşullarda ailenizden ya da partnerinizden de alacağınız desteklerle planlarınızı uygulayabilirsiniz. Emeklerinizin yerini bulması yükünüzü hafifletecektir. Bağımlılıklarınızı fark edebilir, bunların hayatınız üzerindeki etkisini görebilirsiniz. Objektif olun, hayatın ve zamanın değerini bilin.

Motivasyon Sözü: "Sınırlarını zorlamadan onların ötesine geçemezsin."








Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar,
4 Kasım'da Satürn'ün burcunuzda ileri harekete geçmesiyle yorgun ve umutsuz hissettiğiniz zamanların sonuna geliyorsunuz. Hangi duyguya ve konuya emek verdiğinizi iyi düşünmelisiniz. Çünkü tüm gücünüzü ve kazanımınızı buradan elde edebileceksiniz. Yatırım yapmak, mali açıdan güçlü olmak, işinizi daha iyi yapmak ya da kendi işinizi kurmak noktasında önünüz açılıyor. Yeterliliğinizi sorgulamak ve bunun yüzünden üzülmekle kalmayıp tespit ettiğiniz bir eksikliği kapatma gayretiniz varsa bir puan öndesiniz demektir. Hayallerinizin sorumluluğunu alıyorsunuz. Kaçak oynamadan, her şeyi karşılama ve anlamını fark etme olgunluğunu göstererek ilerleyeceksiniz. Fiziksel ve mental olarak güçlü kalabilmek için gıda ve motivasyon takviyelerine, egzersizlere, uyku ve beslenme düzeninize dikkat etmelisiniz. Bedenen zinde olduğunuzda, herhangi bir psikolojik ya da fiziksel zorluğu aşmanız da kolaylaşacaktır. Güzellik kaygısından ziyade dinç ve sağlıklı olma çabası göstermelisiniz. Aşırı fedakarlığın sınandığı, yok sayıldığı durumlarla karşılaşmış olabilirsiniz. İlişkilerinizin her seferinde aynı şekilde sonlanmaması için kurduğunuz dengelere, gösterdiğiniz saygı ve sevginin derecesine dikkat etmenizde fayda var. Bunun için kendi ihtiyaç ve beklentilerinizi belirleyin, bunları kabul edebilecek insanlara yönelin ve kaybetme korkusuyla kabul edemediğiniz durumların için kalmamayı öğrenin.

Venüs'ün 8 Kasım'da Terazi burcuna geçişi ile beraber parasal konularda rahat bir nefes alabilirsiniz. Yeni bir pencere açmak istediğiniz ama bunu nasıl yapacağınızı bilemediğiniz konularda şansınız artıyor. Gerek kendi yetenekleriniz gerekse ailenizin destekleriyle bu şansı kullanabileceğiniz gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Hayatınızı şekillendirirken bugüne kadar eksikliğini gördüğünüz, bundan rahatsızlık duyduğunuz konularda bir düzenlemeye giderek başlangıç yapabilirsiniz. Sadece fiziksel görüntüye ya da sadece ruhsal iyiliğe değil, her ikisinin eşzamanlı olmasına süreklilik göstermesine dikkat edeceksiniz. Öncelikleriniz ve beklentileriniz değişiyor. Bu da karşılaşacağınız her şeye olan tutumunuzu etkiliyor. Korkmanın, kararsız kalmanın ya da beklemenin yerini sakin, huzurlu ve kazançlı hissedeceğiniz girişimler alacaktır. Ek iş, miras, alacaklı olduğunuz konular burada öncelikli olabilir. Kendinizi garantide görmek adına yeni adımlar atabilirsiniz.

10 Kasım'da Merkür'ün Yay burcuna geçişi ile sadece iş hayatınızın değil yaşamınızın tümüyle hareketleneceği, keyifli hal alacağı bir döneme girebilirsiniz. Aklınıza geleni uygulamaya geçirebilir, bu konuda daha cesaretli ve istekli olabilirsiniz. Bu konu istifa, kendi işini kurmak, gezerek iş yapmak, serbest çalışma gibi gündemler getirebilir. Alacağınız teklifler, etkilendiğiniz kişilerin ya da çevrelerin deneyimleri bu gündemleri nasıl işleyeceğinize dair fikir verebilir. Her şeyin temelinde, daha özgür ve rahat hissetmek yatabilir. Planlarınızı, adımlarınızı buna göre düzenleyeceksiniz. Çok yönlü düşünüp çok fazla insana ulaşabilecek girişimlerde bulunabilirsiniz. Konuşmalarınız ve fikirlerinizle dikkatleri üzerinizde toplayabilirsiniz. İyi niyetle hareket etseniz de başkalarının doğrularına göre olmayan yorumlar yapabilirsiniz, dolayısıyla kelimelerinizi dikkatli seçmenizde fayda var.

13 Kasım'da Akrep burcunda gerçekleşecek yeniay ile hayatınızdaki belirsizlikleri bir kenara bırakıp bunlara neden olan konulara, insanlara odaklanıyorsunuz. Odaklanmanız gereken bir diğer hususun da kendi davranışlarınız olduğunu kabul etmelisiniz. Aklınızdaki kurgunun gerçek hayatta bir karşılığının olmaması, sizi mental açıdan yorabilir. Artık buna bir son vererek yaşadığınız yerin, yaptığınız işin, inandığınız değerlerin, hayatı yaşama nedenlerinizin farkında olarak ilerlemelisiniz. Bu sizi hedeflerinizden ayırmayacağı gibi onları daha iyi bir koşulda hayata geçirmenin, yaşam kalitenizi arttırmanın yollarını da ortaya çıkarabilir. Hayatın her günü bir diğerinden farklıyken sunduğu imkanlar da aynı şekilde farklılık gösterecektir. Bu farklılıkları anlamak, işlemek ve bir hedefe dönüştürmek noktasında kendinizi eğitmelisiniz. İlgi alanlarınıza yönelmek, bunun gerek ve yeter koşullarını öğrenmek adına çaba göstermelisiniz. Eğitim almak, aklınızdaki plan için uygun bir konum belirlemek, mümkünse bu konumda yaşamaya başlamak gerekebilir. Yorucu ve zor bir sürecin ardından, dinlenmek ve kaostan kaçmak istiyorsanız son çıkışa geldiniz. Var gücünüzle burada olun, hayata önyargılardan ve öğrenilmiş çaresizlikten bakmayı bırakın.

18 Kasım'da Güneş ve Mars'ın Akrep burcundaki kavuşumu size yönünüzü ve uygulamanız gerekenleri gösterebilir. Hiç kullanmadığınız için potansiyelinizin farkında olmayabilirsiniz. Bundan çekindiğiniz zamanların ardından şimdi harekete geçmeyi deneyimliyorsunuz. Üzerinde iyi düşündüğünüz, adımlarınızı iyi planladığınız ve amacınızdan sapmadığınız sürece tüm girişimlerinizin maddi ve manevi getirilerini hızlıca elde edebilirsiniz. Hızın sabırla doğru orantılı olduğunu unutmayın. Anlaşmazlıklar, ortaklı işler, sosyal mecralardaki problemler söz konusu olduğunda kendi yöntemlerinizle çözmek yerine hukuki müdahalelerde bulunmanız daha akıllıca olacaktır. Kimsenin sizin hakkınıza girmesini istemediğiniz gibi siz de başkalarının hakkına girmeyecek şekilde hareket etmelisiniz.

22 Kasım'da Güneş'in Yay burcuna geçişi ile beraber hem işinizde hem de bundan arta kalan zamanlarda size kendinizi iyi hissettirecek gelişmeler getirebilir. Yeni meşguliyetler ve sorumluluklar alarak, sadece iş yaptığınızı değil kendinizi geliştirdiğiniz veya başkalarına da bunu mümkün kıldığınız durumlar oluşturabilirsiniz. Bunun farkında olun ve artık sahneye çıkın. İnsanların dikkatini ne yönde çekmek istediğinize iyi karar verin. Bu konuda hem becerilerinizi hem de isteklerinizi daha iyi fark edeceğiniz etkiler altındasınız. Yurtdışı bağlantılı işler yapmak, bulunduğunuz konuma uzak yerdeki insanlarla çalışmak, sektörünüze göre işinizi büyüterek ithalat, lojistik gibi alanlarda adım atmak gibi konular gündeminize gelebilir. Kendinizi işinizi kurarak, farklı girişimleri destekleyerek de bunu yapmanız mümkün olabilir. Bilginizi deneyimleştiriyorsunuz. İnsan ilişkileri, otorite figürleri, resmi konularda bazı eksikleriniz olduğunu görebilirsiniz. Kendinizi en iyi şekilde anlatabilmek, yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için bu konularda da dikkatli olmalısınız. Hakkınız olan size gelir. Bu hem mecazen hem de hukuken de söz konusu olabilir. Davalık işleriniz, iş mahkemesiyle ilgili konularınız, çalışan haklarınız gibi konularda sonuçlar alabilirsiniz.

24 Kasım'da Mars'ın da Yay burcuna geçişi insanların sizi gördüğü ve kabul ettiği yerleri sağlamlaştırmak için destek sunabilir. Fikirlerinizi ortaya çıkarın ve uygulamaya başlayın. Unutmayın, evren hareketi alkışlar. Fark edilmek, görülmek, değer kazanmak, maddi kazanımlar elde etmek istiyorsanız bunu sağlayacak koşullarda çalışmalısınız. Fark yaratmak, farklı bir şey yapmakla değil bir şeyi kendi tarzınızla yapmakla söz konusu olacaktır. Kendi tarzınızı bulmak adına iyi olduğunuz işlere, olumlu geri dönüş aldığınız konulara, çevrenizin önerilerine dikkat edebilirsiniz. Buradan size bir kapı açılacaktır. Hem iş hayatınızda hem de duygusal yaşantınızda önemli adımlar atabilirsiniz. İsyanı değil yeniliği, fevriliği değil heyecanı kullanmanız gerektiğini unutmayın.

27 Kasım'da İkizler burcunda gerçekleşecek dolunay evinizle ilgili değişimleri ve gündemleri hızlandırabilir. Siz bir yandan rahat bir yaşam alanı oluşturmak için fiziksel değişimler yaparken bir yandan da ailenizi ilgilendiren bazı konular gündeme gelebilir. Manipüle edecek, sinirlerinizi yıpratacak konuşmalar söz konusu olduğunda ne tepki verdiğiniz önemli olacaktır. Hiçbir şeyin ilişkileri zedelemeye değer olmadığını unutmayın ve bunu aile bireylerinize de yapıcı bir şekilde hatırlatın. Aşırıya kaçan davranışlar, söylemler yerine daha ılımlı bir tarz benimsemelisiniz. Bu sayede sesinizi duyurmanız, haklı olduğunuz yanları dile getirmeniz kolaylaşacaktır. Taşınma, tadilat, düzenleme, satın alma gibi konularda ne istediğiniz netleşebilir. Buna göre hareket etmek isterken sabırsızlıkla, heyecanla yanlış adımlar atabilirsiniz. Ne istediğinizden, ne sipariş ettiğinizden ve neye imza attığınızdan emin olmalısınız. Zamanında müdahale ettiğiniz her şeyin aslında önemli getirilerinin olduğunu görebilirsiniz. Evinizde kullandığınız küçük ev aletlerini yenilemeniz gerekebilir, maddi açıdan çok açılmamak için ihtiyaçlarınız doğrultusunda hareket etmeniz daha akıllıca olacaktır.

Motivasyon Sözü: “Neyin işe yaradığını bulun ve daha fazlasını yapın.”






Aygül Aydın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…