• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    332
Öylemi bende mor rengin intihara sürüklediğini duymuştum😅
Mor değilde morcivert sanki
Değil mi tam mor da olamamış arada kalmış gibi 🫢 Açelya bu arada senin yeğenin mi vardı bahsediyordun sürekli mama içiyordu ve kilo alıyordu , doymuyordu. Nasıl şimdi o bebek 👶 Aklıma geldi geçenlerde ☺️

Değil mi tam mor da olamamış arada kalmış gibi 🫢 Açelya bu arada senin yeğenin mi vardı bahsediyordun sürekli mama içiyordu ve kilo alıyordu , doymuyordu. Nasıl şimdi o bebek 👶 Aklıma geldi geçenlerde ☺️
O benim bebeğim olabilir 😆
Yeğenimin maşallahı var baya iyi sağlıklı bebekti ağlıyordu sadece
Benim bebek ilk bir iki ay sürekli mama içiyordu beni emip emzirme danışmanıyla halletmiştik sonra tamamen memeye dönderdik ondada kilo alımı fazlaydı ilk aylarda

Ben ikinci aydan beri çok katı diyet yapıyorum, çok uzun zamandır da kanlı kaka görmedik çok şükür. Ama hep deneye deneye kendimiz bulduk alerjenlerini. Evet, küçük oldukları için testte yüzde 70-80 oranında alerjisi yokmuş gibi görünüyor, biz yüzde 20'lik olasılığı her ihtimale karşı görmek için yaptırdık özellikle anafilaksi riski sebebiyle. Çoğu alerjik bebekte inek sütü, yumurta vs alerjisi kesin varsa bile negatif çıkabiliyor, bizde testte direkt çıktı. Onların da seviyeleri düşük dedi doktorumuz, anafilaksi riski de çok şükür ortadan kalktı böylece. Bizde hiç ciltte kendini göstermedi alerji, hep kakada mukus-kan, huzursuzluk, sancı, aşırı gaz ve idi. Zaten proktokolit teşhisi aldı, bağırsak alerjisi dedi doktor. Şanslıysak bir, değilsek iki yaşında geçen bir alerji.
Yediğimiz besin ne kadar sürede etkisini gösterip kanlı kaka geliyor, deneme yanilmada neye dikkat etmek gerekir

Ben ikinci aydan beri çok katı diyet yapıyorum, çok uzun zamandır da kanlı kaka görmedik çok şükür. Ama hep deneye deneye kendimiz bulduk alerjenlerini. Evet, küçük oldukları için testte yüzde 70-80 oranında alerjisi yokmuş gibi görünüyor, biz yüzde 20'lik olasılığı her ihtimale karşı görmek için yaptırdık özellikle anafilaksi riski sebebiyle. Çoğu alerjik bebekte inek sütü, yumurta vs alerjisi kesin varsa bile negatif çıkabiliyor, bizde testte direkt çıktı. Onların da seviyeleri düşük dedi doktorumuz, anafilaksi riski de çok şükür ortadan kalktı böylece. Bizde hiç ciltte kendini göstermedi alerji, hep kakada mukus-kan, huzursuzluk, sancı, aşırı gaz ve idi. Zaten proktokolit teşhisi aldı, bağırsak alerjisi dedi doktor. Şanslıysak bir, değilsek iki yaşında geçen bir alerji.
Yediğimiz besin ne kadar sürede etkisini gösterip kanlı kaka geliyor, deneme yanilmada neye dikkat etmek
Ne güzel kısa sürede atlatmışsiniz. Darısı bize inşallah. Yenidoğan döneminde bile uyuyamazdı, gazdır koliktir derken kakada mukus ve ikinci ayda kan görünce anladık biz de. Süt ve yumurtadan sonra da bizim kanlı kakalar devam etti. Balık, et(kuzu dâhil), tavuk, domates bizim kesinleşen alerjenler. Kanlı kaka yaptığı zamanlar nasıl canı yanıyor yavrumun, o halini tekrar görmek istemem, doktor alerjen tükettirip diyeti açmak isterse ne yaparım hiç bilmiyorum. Su an bile paranoyak raddesine geldim ya o da kötü yaparsa ya bu da kötü yaparsa diye diye. Rahat olduğunda gülümsemesi ömre bedel ama kısacık sürüyor o hâli. İş yapmak zaten mümkün değil, tuvalete bile gidemiyorum zaman oluyor ki. İnşallah hepsi geçer gider de yavrum rahata erer.
Su an ikincinin düşüncesi bile kabus gibi geliyor bana yaa🙈 Herkese söylüyorum ben daha üremem diye😂 Benim de bu zamanları unuttuğum günler gelsin. Daha iyi bir doktor peşindeyim ben de, inşallah kızıma şifa olacak bir doktor bulabilirim. Yaşayanlardan rahatlatıcı şeyler duymak bin psikoloğa bedel, çok teşekkür ederim. İnşallah oğlunuzun da emme ve uyuma(benimkinin de inşallah) sorunu en kısa zamanda çözülür.
Merhaba, alerjenleri kendiniz mi buldunuz nasıl tespit ettiniz

Benim bebek ilk bir iki ay sürekli mama içiyordu beni emip emzirme danışmanıyla halletmiştik sonra tamamen memeye dönderdik ondada kilo alımı fazlaydı ilk aylarda
Yok yok ben hatırlıyorum o zaman eşinin yeğeni miydi. Öğün başı 250 ml veriyorlar diyordun 🫢

Yok yok ben hatırlıyorum o zaman eşinin yeğeni miydi. Öğün başı 250 ml veriyorlar diyordun 🫢
Hatta gece kalkıp 3 kişi birbirinden habersiz beslemiş bebeği. Bebek 40 günlükken 8 kilo falanmış. Onu mu diyorsun? Doktor 6 aylık bu bebek demiş. Kim anlatmıştı hatırlamıyorum.

Kizlar, bebegimin burun içi gece çok kuruyor, kullandığınız, bildiğiniz bir çözüm var mı odayı nemlendirmek haricinde ?

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 286 gün geçti bu yazi niye yazii

Back
X