2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ben hiç birini yaptırmadım canım düşünmüyorum da yaptırmayı
Tercih meselesi

O kadar haklısın ki, benimde içimde biryerlerde hep o hüzün ve korku var. Ne zamanki depremzedeler rahata kavuşur ne zamanki ülkemizde ki deprem bölgelerinde somut adımlar atılır benim içim bir miktar rahatlar bu ikisi olmadığı sürece benimde kendimi tamamen toparlamam mümkün değil. Evini taşımaktan neden çekiniyorsun onu tam olarak anlamadım. Bebek alışverişlerine daha zamanın var elbet kendini hazır hissettiğinde başlarsın. Şu da bir gerçek ki hayatımıza devam etmek zorundayız öyle ya da böyle hiçbir zaman tam anlamıyla olmaz içimizde bu acı kalır ama ölüm bile 40 gün.

Canım benim saçımda bir yerde bir tutam beyaz var ama hiç rahatsız olmadım aksine çok seviyorum ve hiç hayatımda boyatmadım. Boyatan bir insan olsaydım ve bunu özlemiş istemiş olsaydım doktorum onay verdiyse organik(!) boyalarla kesinlikle boyatırdım. Annesinin her duygusundan daha fazla etkileniyor bu bebecikler sen kendini güzel ve bakımlı hissetmezsen direkt bunu hissedecek. Boyadan daha kötü bence bunu hissetmesi. Ben böyle düşünüyorum. Benimde mesela kıl tüy problemim olmaya başladı yüzümde garip garip çıkışlar var eskiden ıpl ile alırdım 3-5 ay rahat ederdim şimdi onu yapamıyorum ama dayanamazsam 1-2 sefer yapıcam. Düzgün bir ağdacı arıyorum ama oda geriyor beni hemen çıkacağı için. Velhasıl hepimizde dert ettiğimiz birşey vardır kesin seninki doktor onaylı için rahat olsun bence. Her ay boyatmicaksın sonuçta 1-2 kere olacak birşey.

Canım ben şuan kan sulandırıcı, demir hapı ve ocean mummy kullanıyorum. İlk başta folik asit kullandım sonra ocean mummye geçirdi oda multivitamin gibi birşey. Kan testi yapmadı hiç demir verirken. Elbet ihtiyaç olur gözüyle bakıyor bence doktorlar bir sonraki randevum 18 martta o zaman kan testi yaparız dedi. Güvendiğim bir doktor olduğu için tedirgin olmadan ne derse yapıyorum. Folik asit kesinlikle kullanılması gereken birşey bebeğin sağlığı için onu her anne içiyor. Bence zarar verip tedirgin edecek şeylerde vermemiş.

Ya ben şeyden çok korkuyorum canım bunların anlaşmaları oluyor ya hani ilaç firmalarıyla ona göre mi verip geçiyorlar diye düşünüyorum ilaçları
Canim haklisin anlasmali oldugu ilaclari veriyorlar genelde. Ama takviye vermeleri de gerekiyor. Bebekler bir şekilde depolarimizdan besleniyor ama bizim icin gerekli. Ben defalarca takviye istememe ragmen 16.haftada verdi doktorum ve yine de test yapmadan verdi.
Bu arada doktorum gec verdi takviyeyi diye ben kendi kendime ocean mummy icmeye baslamistim gecen hafta. Cok büyük degil ve icimi cok kolay, asla mide bulandirmiyor, tavsiye ederim. Kendi doktorum da efa mom al dedi. Onu da yeni siparis verdim bakalim denicem

Cuma günü doktora gitcem bende başlıyım kan ilacına o zaman ama bu bana verileni ben yutamam asla kocaman antibiyotiği zor içiyordum normal zamanda sendeki kan ilacını. Boyutu nasıl acaba
yuvarlak orta boy. doktoruna söyle mutlaka baska muadilde kucuk kan hapi yazarmisnz diye yazarlar zaten. benimde omega hapi buyuk boyle bide baliyagi oldugunicin berbat kokusu var nefesimi tutarak atiyorum agzima

Ben sanırım güveneceğim bir doktor bulamadığım için hala bu şekilde hissediyorum canım

Ben sanırım güveneceğim bir doktor bulamadığım için hala bu şekilde hissediyorum canım
Canım bizimkilerle benzer ilaçlar ya o yüzden takviyeleri alman konusunda dert etme. Birde bunlar hep muadili birbirinin görsel ve çok az farklar vardır sadece. İçin ferah olsun. Bir foto çekeyim bak sana içtiğim ilaçların boyutunu da görmüş olursun içmekte zorlanıyorsan kendini içine sinerse bunları kullanayım mı dersin okey derse alırsın.

Ben Antalya dayım aynı şeyleri yaşıyorum yeni eve taşıncaz zemini kötüymüş hep oraların sevinemiyorum bile o yüzden. Bebek alışverişi fln aklıma bile gelmiyor şuan tek isteğim sağlıklı ilerlesin eşya bir şekilde alınır sıkma canını daha yolumuz uzun.

Benim de saçlarım sarı boyalı diplerim 5 cm çıktı yarısı beyazmış o yüzden kumral gibi durdu hatta :)) ben boyatmıyorum ama sakıncalı olmadığını söylüyorlar sadece kokuya maruz kalmaman gerekiyormuş maske takmanı öneririm

Ocean mummy e bir bakayım canım az önce bir arkadaşta yazmıştı onu

Ilk 3 ay dayandim acikcasi. Ondan oncede 1 aydir falan boyatmiyordum. Toplam 5 ay gecmis oldu. Kestirdim omuz hizasinda dedim belki boydan boya beyazli kahveli (kendi sacim kahverengi) olursa bisiye benzer dedim. Ama daha ancak yari boya geldi beyazlar. Ancak 4 5 aya boyadan boya ya gelecek. Igrenc bir goruntu vardi. Apartmanin altinda kuafor zaten boyattim suan sacimda boyayla eve ciktim. en azindan acik pencerem oturuyorum evde. 20 dk sonra inicem asagi yikatmaya. Vala daha gormeden iyi geldi. Iyi hissettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…