- 19 Ekim 2021
- 1.956
- 4.515
- 83
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #17.701
Ben hiç birini yaptırmadım canım düşünmüyorum da yaptırmayıBirşey daha sorcam kızlar size bu ikili üçlü teste girerken korktunuz mu? Ben yaptrmayı düşünmedim çünkü kalp atışını duydum o minnak bacaklarını gördüm aldırmazdım o andan sonra olumsuz birşey olursa doğum yapana kadar da ağlamak istemedim birde çevremde yanlış sonuç çıkan hikayeler çoktu down sendromlu demişler çocuğa ama normal doğmuş diğerine normal demişler ama o down çıkmış vs diye bu konudaki düşüncelerinizde merak ediyorum
O kadar haklısın ki, benimde içimde biryerlerde hep o hüzün ve korku var. Ne zamanki depremzedeler rahata kavuşur ne zamanki ülkemizde ki deprem bölgelerinde somut adımlar atılır benim içim bir miktar rahatlar bu ikisi olmadığı sürece benimde kendimi tamamen toparlamam mümkün değil. Evini taşımaktan neden çekiniyorsun onu tam olarak anlamadım. Bebek alışverişlerine daha zamanın var elbet kendini hazır hissettiğinde başlarsın. Şu da bir gerçek ki hayatımıza devam etmek zorundayız öyle ya da böyle hiçbir zaman tam anlamıyla olmaz içimizde bu acı kalır ama ölüm bile 40 gün.Merhaba kızlar,bu deprem çok psikolojimizi bozdu artk Kayseri sürekli sallanıyor 7 km uzağımizda oluyor bide artık kafayı yemek üzereyim stresten bebeğimin sağlığı bozulacak diye çok korkuyorum.Evimi taşıyacam ona bile cesaret edemiyorum korkudan yoluma bakamıyorum artk bebek alışverişi vs.seylere hiç başlamadım bile ne yapacağımı bende şaşırdım
Canım benim saçımda bir yerde bir tutam beyaz var ama hiç rahatsız olmadım aksine çok seviyorum ve hiç hayatımda boyatmadım. Boyatan bir insan olsaydım ve bunu özlemiş istemiş olsaydım doktorum onay verdiyse organik(!) boyalarla kesinlikle boyatırdım. Annesinin her duygusundan daha fazla etkileniyor bu bebecikler sen kendini güzel ve bakımlı hissetmezsen direkt bunu hissedecek. Boyadan daha kötü bence bunu hissetmesi. Ben böyle düşünüyorum. Benimde mesela kıl tüy problemim olmaya başladı yüzümde garip garip çıkışlar var eskiden ıpl ile alırdım 3-5 ay rahat ederdim şimdi onu yapamıyorum ama dayanamazsam 1-2 sefer yapıcam. Düzgün bir ağdacı arıyorum ama oda geriyor beni hemen çıkacağı için. Velhasıl hepimizde dert ettiğimiz birşey vardır kesinKızlar saçımın yarısı beyaz. (Bunu derken utanıyorum aslında ne durumda olanlar var hatta olanlarınız var ve ben oturup saç derdine düşmüşüm gibi geliyor. Özellikle tüm depremzedelerden özür dilerim bu anlamda.) Ama zaten evden çalısıyorum disari cikmiyorum. Hersey uzerime geliyor gibi. Esim zorla yuruyuse cikartmak istiyor aksamuzeri ama tipim falan hic sey yapamiyorum. Kokos bir kadin degildim ama susluye yakindim. Simdi iyice koyverdim. Sacim zaten cok kotu durumda yarisi beyaz. Ne modeli yapsam gene de bakimsiz duruyor o beyazlarla. Onu da saldim o sebeple. Bugun doktoruma sabah uyanir uyanmaz mesaj attim. Sacimi boyatabilir miyim 16 +1 im yazdim. Boyatabilirsin yazmis. Randevu aldim 12 ogle arasinda gidicem. Boyatan var mi grupta yoksa ben kendimi mi dusunuyorumicim hem huzursuz hem de heycanli.
Canım ben şuan kan sulandırıcı, demir hapı ve ocean mummy kullanıyorum. İlk başta folik asit kullandım sonra ocean mummye geçirdi oda multivitamin gibi birşey. Kan testi yapmadı hiç demir verirken. Elbet ihtiyaç olur gözüyle bakıyor bence doktorlar bir sonraki randevum 18 martta o zaman kan testi yaparız dedi. Güvendiğim bir doktor olduğu için tedirgin olmadan ne derse yapıyorum. Folik asit kesinlikle kullanılması gereken birşey bebeğin sağlığı için onu her anne içiyor. Bence zarar verip tedirgin edecek şeylerde vermemiş.Selam kızlar yeniyim bende 14+4 cinsiyetimiz henüz belli değil cuma günü kontrol de belki gösterir bal kendini i. Ayrıca hepinize şimdiden kolay hamilelik ve sancısız doğum diliyorumbir konuda fikirlerinize ihtiyacım var ben bir kaç doktor değiştirdim burunları havada beş dk geç gelince almayan doktorlar var istanbulda özel hastane olduğu halde . Neyse ben kan testi en son 7.haftada falan vermiştim normal çıkmıştı ilaç verilmemişti daha sonra b12 ve d için tahlil verdim onlarda sınırda çıktı ama kan tahlili istemeden vitaminlere bakılmadan vitamin ilacı ve kan ilacı yazdılar13.haftada her yazılanı içmeye korkan var mı benim gibi sadece 2.aydan sonra 1 ay boyunca folik asit kullandım onda bile korkarak içtim ben mi çok abartıyorum bu ilaçları yazdı doktor eşim almış hiç içmedim
Canim haklisin anlasmali oldugu ilaclari veriyorlar genelde. Ama takviye vermeleri de gerekiyor. Bebekler bir şekilde depolarimizdan besleniyor ama bizim icin gerekli. Ben defalarca takviye istememe ragmen 16.haftada verdi doktorum ve yine de test yapmadan verdi.Ya ben şeyden çok korkuyorum canım bunların anlaşmaları oluyor ya hani ilaç firmalarıyla ona göre mi verip geçiyorlar diye düşünüyorum ilaçları
yuvarlak orta boy. doktoruna söyle mutlaka baska muadilde kucuk kan hapi yazarmisnz diye yazarlar zaten. benimde omega hapi buyuk boyle bide baliyagi oldugunicin berbat kokusu var nefesimi tutarak atiyorum agzimaCuma günü doktora gitcem bende başlıyım kan ilacına o zaman ama bu bana verileni ben yutamam asla kocamanantibiyotiği zor içiyordum normal zamanda sendeki kan ilacını. Boyutu nasıl acaba
Bilmemki ama baş ağrılarım oluyordu tek taraflı heralde migrendi ilaçsız asla geçmezdiMigreniniz var mıydı normalde
farkedilmesi iyi canim telasa kapilma ilacla duzelebilcek bisi oyle okudum.600lerde canım benimki
Canım ben şuan kan sulandırıcı, demir hapı ve ocean mummy kullanıyorum. İlk başta folik asit kullandım sonra ocean mummye geçirdi oda multivitamin gibi birşey. Kan testi yapmadı hiç demir verirken. Elbet ihtiyaç olur gözüyle bakıyor bence doktorlar bir sonraki randevum 18 martta o zaman kan testi yaparız dedi. Güvendiğim bir doktor olduğu için tedirgin olmadan ne derse yapıyorum. Folik asit kesinlikle kullanılması gereken birşey bebeğin sağlığı için onu her anne içiyor. Bence zarar verip tedirgin edecek şeylerde
Ben sanırım güveneceğim bir doktor bulamadığım için hala bu şekilde hissediyorum canımCanım ben şuan kan sulandırıcı, demir hapı ve ocean mummy kullanıyorum. İlk başta folik asit kullandım sonra ocean mummye geçirdi oda multivitamin gibi birşey. Kan testi yapmadı hiç demir verirken. Elbet ihtiyaç olur gözüyle bakıyor bence doktorlar bir sonraki randevum 18 martta o zaman kan testi yaparız dedi. Güvendiğim bir doktor olduğu için tedirgin olmadan ne derse yapıyorum. Folik asit kesinlikle kullanılması gereken birşey bebeğin sağlığı için onu her anne içiyor. Bence zarar verip tedirgin edecek şeylerde vermemiş.
Canım bizimkilerle benzer ilaçlar ya o yüzden takviyeleri alman konusunda dert etme. Birde bunlar hep muadili birbirinin görsel ve çok az farklar vardır sadece. İçin ferah olsun. Bir foto çekeyim bak sana içtiğim ilaçların boyutunu da görmüş olursun içmekte zorlanıyorsan kendini içine sinerse bunları kullanayım mı dersin okey derse alırsın.Ben sanırım güveneceğim bir doktor bulamadığım için hala bu şekilde hissediyorum canım
Ben Antalya dayım aynı şeyleri yaşıyorum yeni eve taşıncaz zemini kötüymüş hep oraların sevinemiyorum bile o yüzden. Bebek alışverişi fln aklıma bile gelmiyor şuan tek isteğim sağlıklı ilerlesin eşya bir şekilde alınır sıkma canını daha yolumuz uzun.Merhaba kızlar,bu deprem çok psikolojimizi bozdu artk Kayseri sürekli sallanıyor 7 km uzağımizda oluyor bide artık kafayı yemek üzereyim stresten bebeğimin sağlığı bozulacak diye çok korkuyorum.Evimi taşıyacam ona bile cesaret edemiyorum korkudan yoluma bakamıyorum artk bebek alışverişi vs.seylere hiç başlamadım bile ne yapacağımı bende şaşırdım
Benim de saçlarım sarı boyalı diplerim 5 cm çıktı yarısı beyazmış o yüzden kumral gibi durdu hatta :)) ben boyatmıyorum ama sakıncalı olmadığını söylüyorlar sadece kokuya maruz kalmaman gerekiyormuş maske takmanı öneririmKızlar saçımın yarısı beyaz. (Bunu derken utanıyorum aslında ne durumda olanlar var hatta olanlarınız var ve ben oturup saç derdine düşmüşüm gibi geliyor. Özellikle tüm depremzedelerden özür dilerim bu anlamda.) Ama zaten evden çalısıyorum disari cikmiyorum. Hersey uzerime geliyor gibi. Esim zorla yuruyuse cikartmak istiyor aksamuzeri ama tipim falan hic sey yapamiyorum. Kokos bir kadin degildim ama susluye yakindim. Simdi iyice koyverdim. Sacim zaten cok kotu durumda yarisi beyaz. Ne modeli yapsam gene de bakimsiz duruyor o beyazlarla. Onu da saldim o sebeple. Bugun doktoruma sabah uyanir uyanmaz mesaj attim. Sacimi boyatabilir miyim 16 +1 im yazdim. Boyatabilirsin yazmis. Randevu aldim 12 ogle arasinda gidicem. Boyatan var mi grupta yoksa ben kendimi mi dusunuyorumicim hem huzursuz hem de heycanli.
En baştaki prlak kırmızı ocean mummy, ortadaki kan sulandırıcı, sonraki demir hapım.Ben sanırım güveneceğim bir doktor bulamadığım için hala bu şekilde hissediyorum canım
Bana da şurup verdi oligofer adı sabah akşam içiyorum tadı kötü değil onu sor istersenCuma günü doktora gitcem bende başlıyım kan ilacına o zaman ama bu bana verileni ben yutamam asla kocamanantibiyotiği zor içiyordum normal zamanda sendeki kan ilacını. Boyutu nasıl acaba
Canim haklisin anlasmali oldugu ilaclari veriyorlar genelde. Ama takviye vermeleri de gerekiyor. Bebekler bir şekilde depolarimizdan besleniyor ama bizim icin gerekli. Ben defalarca takviye istememe ragmen 16.haftada verdi doktorum ve yine de test yapmadan verdi.
Bu arada doktorum gec verdi takviyeyi diye ben kendi kendime ocean mummy icmeye baslamistim gecen hafta. Cok büyük degil ve icimi cok kolay, asla mide bulandirmiyor, tavsiye ederim. Kendi doktorum da efa mom al dedi. Onu da yeni siparis verdim bakalim denice
Ocean mummy e bir bakayım canım az önce bir arkadaşta yazmıştı onuCanim haklisin anlasmali oldugu ilaclari veriyorlar genelde. Ama takviye vermeleri de gerekiyor. Bebekler bir şekilde depolarimizdan besleniyor ama bizim icin gerekli. Ben defalarca takviye istememe ragmen 16.haftada verdi doktorum ve yine de test yapmadan verdi.
Bu arada doktorum gec verdi takviyeyi diye ben kendi kendime ocean mummy icmeye baslamistim gecen hafta. Cok büyük degil ve icimi cok kolay, asla mide bulandirmiyor, tavsiye ederim. Kendi doktorum da efa mom al dedi. Onu da yeni siparis verdim bakalim denicem
Ocean mummy e bakıp almayı düşünüyorum canım demir ilacın bana verilenden sanırım onu yutmam çok zor benimEn baştaki prlak kırmızı ocean mummy, ortadaki kan sulandırıcı, sonraki demir hapım.
Prospektüsünde eğer yutmakta zorlanıyorsanız içini suyla çiğnemeden içebilirsiniz diyor. Seninkinde de yazıyordur bir baksanaOcean mummy e bakıp almayı düşünüyorum canım demir ilacın bana verilenden sanırım onu yutmam çok zor benim
Aynen canım inşallahfarkedilmesi iyi canim telasa kapilma ilacla duzelebilcek bisi oyle okudum.
Bende Ocean mummy kullanmiyorum balık yağı vs olmasına rağmen kokulu değil hap ve bir çok vitamin var canım içindeOcean mummy e bir bakayım canım az önce bir arkadaşta yazmıştı onu
Ilk 3 ay dayandim acikcasi. Ondan oncede 1 aydir falan boyatmiyordum. Toplam 5 ay gecmis oldu. Kestirdim omuz hizasinda dedim belki boydan boya beyazli kahveli (kendi sacim kahverengi) olursa bisiye benzer dedim. Ama daha ancak yari boya geldi beyazlar. Ancak 4 5 aya boyadan boya ya gelecek. Igrenc bir goruntu vardi. Apartmanin altinda kuafor zaten boyattim suan sacimda boyayla eve ciktim.Canım benim saçımda bir yerde bir tutam beyaz var ama hiç rahatsız olmadım aksine çok seviyorum ve hiç hayatımda boyatmadım. Boyatan bir insan olsaydım ve bunu özlemiş istemiş olsaydım doktorum onay verdiyse organik(!) boyalarla kesinlikle boyatırdım. Annesinin her duygusundan daha fazla etkileniyor bu bebecikler sen kendini güzel ve bakımlı hissetmezsen direkt bunu hissedecek. Boyadan daha kötü bence bunu hissetmesi. Ben böyle düşünüyorum. Benimde mesela kıl tüy problemim olmaya başladı yüzümde garip garip çıkışlar var eskiden ıpl ile alırdım 3-5 ay rahat ederdim şimdi onu yapamıyorum ama dayanamazsam 1-2 sefer yapıcam. Düzgün bir ağdacı arıyorum ama oda geriyor beni hemen çıkacağı için. Velhasıl hepimizde dert ettiğimiz birşey vardır kesinseninki doktor onaylı için rahat olsun bence. Her ay boyatmicaksın sonuçta 1-2 kere olacak birşey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?