2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Ben bu sene kimseyi davet edemeyeceğim. Çocuklarla yemek yapmak misafir ağırlamak çok zor kendimi zor doyuruyorum

Kuzu bende geçen yıl hamilelikte sıkıntı vardı o nedenle çok az kişiyi çağırmıştım, bu yıl da millet maksat birlikte olmak değil mi falan deyince 2 aile bir aradan çıksın diye 2 aileyi aldım, bir tane daha böyle çağırmam gereken ikili var yoksa aynı bende senin durumundayım biliyorsun, birde benimki bu 2 gündür bebekliğinden beter hiçbir yerde durmak istemiyor ya hasta olacak ya hala çıkmayan dişler zorluyor 🤷🏻‍♀️

Bu arada ffestinalente ffestinalente Di soran olmuş bende ne oldugunu cidden çok merak ediyorum, Festii ye özelden de yazmıştım giriş yapmadığı için cevap da alamadım ama kesin birşeyler oldu diye düşünüyorum

Kuzu bende geçen yıl hamilelikte sıkıntı vardı o nedenle çok az kişiyi çağırmıştım, bu yıl da millet maksat birlikte olmak değil mi falan deyince 2 aile bir aradan çıksın diye 2 aileyi aldım, bir tane daha böyle çağırmam gereken ikili var yoksa aynı bende senin durumundayım biliyorsun, birde benimki bu 2 gündür bebekliğinden beter hiçbir yerde durmak istemiyor ya hasta olacak ya hala çıkmayan dişler zorluyor 🤷🏻‍♀️

Bu arada ffestinalente ffestinalente Di soran olmuş bende ne oldugunu cidden çok merak ediyorum, Festii ye özelden de yazmıştım giriş yapmadığı için cevap da alamadım ama kesin birşeyler oldu diye düşünüyorum
Ben de merak ediyorum uzun süredir yok

Otızmdır o. Down sendromu dogustan gelen bır farklılıktır. Sonradan olusmaz.
Ekran da uyaran eksıklıgı, konusma ve gelısım gerılıgı yapar. Dogrudan otızm yaomaz. Illa evde acılınca goz kayıyor bebeklerde. Hıc acmadan olmuyor neticede. Ama tv acıp, tablet acıp dogrudan karsısına oturtmak yanlıs
Yaa evet yazdıktan sonra fark ettim ama değiştiremedim

Son görülmesine bakınca bugün 18:08 yazıyor ama anlamadım ben de

kikelomo kikelomo cnm nasıl gidiyor diyet
Senin diyete uyumuyorum ama kendimce aralıklı oruç gibi mi desem öyle bir şeyler yapıyorum
Öğlen 12'de kahvaltı akşam ezanı ile bitiriyorum akşam yemeğini de bol su içmeye başladım bugün tartıda 74.3 gördüm
Başladığım kilo 3-4 gün önce 76.8 di mutluyum bir mutluyum anlatamam İnşallah devamını getiririm
Bir de Leslie den artık sıkıldım
Yeni bacılara başladım ekliyorum

Tebrik ederim canım, istediğin kiloya da inersin umarım🥰Diyetisyenin tavsiyesi kısa hedefler koymak. Örneğin ilk hedefim 67lerden 63e inmekti sonra da 60a. Böyle 3 kiloda falan bir tik atmak çok iyi geliyor, eğer 67den 60ı hedefleseydim 63 olunca o kadar başarmış hissetmeyecektim. O listeyi yapmıyorum ben de daha dolu dolu yiyorum, kaçamaklarım da var bol bol. Yavaş olsun temiz olsun 😅 Kahvaltıyı es geçmiyorum öğle yemeği yok, 2 ara öğün ve akşam yemeği, bu şekilde yiyorum. growwithjo daha iyi değil mi ?? hiç leslie yapmadım ben ama sıkılıyorum böyle yürüyüşlü egzersizlerden, bir çift ağır dumbell alıp güç antrenmanı yapmak istiyorum.

Bizimki köy yoğurdu yiyor onu ben kendim yapmayı düşünüyorum daha önce hiç yapmadım ama labneyi bende hazır alayım yoksa bu gidişle çocuğum bir şey yemeyecek
Sutu kaynatırken sureklı karıstırıp homojen hal alsın. Kaynayınca altını kısıp karıstıra karıstıra bıra daha kaynatın.
Altını kapatıp kepce ıle alıp doke doke sogutun. Durmadan ama
Serce parmagını koyup 10 kadar sayabılıyorsan elın yanmıyorsa olmustur.
1 litre sut için ; 1 yenek kasıgı yogurt mayası, 1 cay kasıgı seker ve az tuz koyun karıstırın
Sutunuzu cam kavanoza koyup karısımı paylastırın. Masa ustune battanıye serip koyun kavanozları. 7,8 saat sonra alıp dolaba kaödırın hemen.

Ev yogurdu sevmeyen bnm cocuklar bu sekıl yiyor

Anneler nezle oldum ve parol kesmıyor agrılarımı.
Doktor ınatla 1 haftadır ılac vermıyor. Osman gonulal ızledım içilebılır dıyor ama yazmıyorlar.
Kendım alıcam nezle ılacı dayanamıyorum cunku agrılarım cok.
Sızın doktorlarınuzın sıze yazdıgı var mı acaba.

Anneler nezle oldum ve parol kesmıyor agrılarımı.
Doktor ınatla 1 haftadır ılac vermıyor. Osman gonulal ızledım içilebılır dıyor ama yazmıyorlar.
Kendım alıcam nezle ılacı dayanamıyorum cunku agrılarım cok.
Sızın doktorlarınuzın sıze yazdıgı var mı acaba.
çok geçmiş olsun Nezle o kadar ağrı yapmaz canım başka bi şey olmasın?

Bebişler gece uykusuna kaçta gidiyor kaçta uyanıyorlar kızlar? Oğlumun uyanma saatleri 7ydi 6ya kaydı son bi haftadır da 5.45 gibi uyanıyordu artık bugün 5te cin gibi uyandı ya😁 akşam 6 buçuk 7 buçuk arası uyutuyoruz, gündüz 3 uyku yapıyor, bi düzenleme mi gerek acaba 🤔

Bebişler gece uykusuna kaçta gidiyor kaçta uyanıyorlar kızlar? Oğlumun uyanma saatleri 7ydi 6ya kaydı son bi haftadır da 5.45 gibi uyanıyordu artık bugün 5te cin gibi uyandı ya😁 akşam 6 buçuk 7 buçuk arası uyutuyoruz, gündüz 3 uyku yapıyor, bi düzenleme mi gerek acaba 🤔
Bizim ki o kadar kötü ki bu ara… ben de tavsiyelere talibim… gündüz totalde 2-3 saat uyuduğu halde gece asla uyumuyor. Mesela akşam 9 da uykuya götürsem 10-10.30 gibi kalkıp 3 e kadar oturuyor. 11 de götürsem bu sefer 1 de kalkıp 5 e kadar oturuyor. Napıcağımı şaşırdım iyice

Ben ne kadar düzenleme yapılsada uğraşılsada uykunun bebeğe özel olduğunu düşünüyorum.. çünkü ne zorla uyutabiliyorum. Nede erken uyusun vs diye sabah yada gündüz uykularından uyandırsam günümüz berbat geçiyor..
Ben çözümü oğluma uyum sağlamakta buldum. Onun uyku isteğine göre.. ne zamanki isteğinden erken uyutsam gece boyu uyanıp duruyor. Kendi isteğiyle uyursa daha uzun ve güzel uyuyor.
Çevremde de sıkıntısız gece uykusu ile çocuk büyüteni görmedim.. mesela 11 de uyutsam gece boyu ağlamaklı 12 civarı kendi isteğiyle uyursa daha iyi uyuyor.

Uyutuyoruz derken uykusu geliyorda uyutuyor musun yoksa o saatte uyusun diye mi uyutuyorsun.. Ben oğlum istemediği sürece uyutamıyorum da . 7 gibi uyuduğunda uyanıyor ve asla geri uykuya dönmüyor . Artık 12 civarı uykuya dönüyor benimki...
Yani aslında her bebeğin aynı saatlerde uyku düzeni olmasıda tuhaf elbette farklılık olacak.

Sutu kaynatırken sureklı karıstırıp homojen hal alsın. Kaynayınca altını kısıp karıstıra karıstıra bıra daha kaynatın.
Altını kapatıp kepce ıle alıp doke doke sogutun. Durmadan ama
Serce parmagını koyup 10 kadar sayabılıyorsan elın yanmıyorsa olmustur.
1 litre sut için ; 1 yenek kasıgı yogurt mayası, 1 cay kasıgı seker ve az tuz koyun karıstırın
Sutunuzu cam kavanoza koyup karısımı paylastırın. Masa ustune battanıye serip koyun kavanozları. 7,8 saat sonra alıp dolaba kaödırın hemen.

Ev yogurdu sevmeyen bnm cocuklar bu sekıl yiyor
Şeker ve tuz koymasam da yer benim ki ablamın normal mayaladığı yoğurdu yemişti genel olarak ağzına ne versem yiyor zaten

Aksam 10,10 bucuk gıbı uyuyor saat bası kalkıyor. Ses ve tpkı vermzsem emıp uyuyor ama ses duysun hayatta uyumuyor. Sabh 7 ayakta. Sureklı degısıyor. Gunduz yarım saat bıle uyuumuyo

X