2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Önceden olsa asla altında kalmaz saygımı bozmadan yine bir kaç şey söylerdim ama 5 ay kadar önce daha büyük bir problem yaşamıştım is yerinde. bu pislik de bunu bilerek yani kendimi daha zor duruma sokmayacağımı ses çıkarmayacağımı bilerek yaptı terbiyesizliğini
Çok üzücü.genel olarak sorunumuz bu asla pozitif değiliz ya.Bu insan bi zorluk yaşamış üstüne daha fazla gitmeyelim destek olalım demek yerine düştü mü bi tane de ben vurayım deme peşinde herkes

Bende çok ikilemde kaldım da hastaneye herkes gelemiyor mevlütte dağıtmayı düşünüyorum
Ay evet bak Mevlüt çok mantıklıymış 🙈 benim hiç aklıma gelmemişti kııız ,bende öyle yapayım bu fikir aklıma yattı

Canım bende senin gibi iştahsız bir gebeyim ama zorla yiyorum çok az yiyip doğduğum için iki saatte bir yemek yiyorum ama ben kilo aldım yemekten değil tatlıdan 🙈
Tatli hiç yiyemiyorum güya erkek bebek sürekli turşu istiyor cnm benim standart sabah öğle akşam evde olduğum zaman 11 gibi kahvaltı 6 gibi yemek o kadar sağlıklı gelsinlerde sorun degil cnm

Kızlar ya böyle hazır olunca ben dayanamıyorum gelsinler artık istiyorum ya da gelcekleri zaman hemen geçsin🙈🙈

Eklentiler

• A14B51F8-A9CB-44DC-A696-3584E805145D.webp
    A14B51F8-A9CB-44DC-A696-3584E805145D.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 111
Ay evet bak Mevlüt çok mantıklıymış 🙈 benim hiç aklıma gelmemişti kııız ,bende öyle yapayım bu fikir aklıma yattı
Hastanede dagitacaksan sukulent cok mantikli, nisanimda dagitmistik, hala gelen insanlarin evlerinde sukulentlerimi görüyorum, cok hosuma gidiyor🥰 ama mevlutte genelde bebegin cinsiyetine gore o renk yasin kitabi ve tesbih dagitiliyordu, 5 yil önce yegenimde öyle yapmistik. Hala öyle bir moda var midir bilemedim🤷🏻‍♀️

Hastanede dagitacaksan sukulent cok mantikli, nisanimda dagitmistik, hala gelen insanlarin evlerinde sukulentlerimi görüyorum, cok hosuma gidiyor🥰 ama mevlutte genelde bebegin cinsiyetine gore o renk yasin kitabi ve tesbih dagitiliyordu, 5 yil önce yegenimde öyle yapmistik. Hala öyle bir moda var midir bilemedim🤷🏻‍♀️
Ay o kısmı bende hiç bilmiyorum

mydreams93 mydreams93 canim ben lohusa takimi almadim. Bir uzun kollu penye pijama takimi aldim. İki tanede yarim kollu takim aldim. Hepsinin önü dügmeli aldim emzirirken kolay olsun diye. Lohusa takimi vs boyle seyler cidden gereksiz buluyorum kendimde hic o hevesler yok😁😁 ama bi bandanam olur illaki pembissss😁😁😁

Eskiden bende çok sinirlenip günlerce şöyle deseydim, böyle deseydim diye olayı tekrar tekrar yaşayıp kendime acı çektiriyordum. Hala %100 bırakabilmiş değilim. Yaşadığım durumun boyutuna göre şekilleniyor. Ama şunu bilmekte fayda var ki bu olanlar seninle ilgili değil, onunla ilgili. Onun kendi içinde yaşadığı acizliğin dışa vurumu tüm bunlar. Dolayısıyla senlik birşeyi yok. Asla kişiselleştirme ve üzerine alma. Hata da yapabilirsin ama yolu ve yöntemi bu değil. Koca koca insanların iletişim kuramayıp böyle ağır ve yüksek tonda konuşması kadar acı ve acizce bir şey olamaz.

İçinde kalması hissi çok ağır. Benimde o sebeple tansiyonum tavan yaptı, hamileliğimde. Ama o insandan dolayı yapmadın bunu koltuğuna olan saygından dolayı yaptın. Ve haklı olduğunu bildiğin için umarım için en kısa süre de ferahlar. Ben asıl amirini de kızdım. Başka birisi sana bu kadar yüklenirken o ne yapıyordu veya öğrendikten sonra ne yaptı? Benim ekibimden bir kişiye bile hata yapsalar dahi kimse ağzını açamaz, alnını karışlarım. Varsa bir hats gelip bana söyleyecek ben önlem alıcam. Yoksa zaten çenesini kapatıp oturucak. İnsanoğlu acaba hep böyle miydi ya.. ne kadar acımasız. Olayın diğer tarafı da hamilesin ya. Nasıl bu kadar umarsız olabilir bir insan anlamıyorum.
Bizim müdürümüz istanbulda çalışıyor onun haberi yok ama duysaydı da tepki verebile
Eskiden bende çok sinirlenip günlerce şöyle deseydim, böyle deseydim diye olayı tekrar tekrar yaşayıp kendime acı çektiriyordum. Hala %100 bırakabilmiş değilim. Yaşadığım durumun boyutuna göre şekilleniyor. Ama şunu bilmekte fayda var ki bu olanlar seninle ilgili değil, onunla ilgili. Onun kendi içinde yaşadığı acizliğin dışa vurumu tüm bunlar. Dolayısıyla senlik birşeyi yok. Asla kişiselleştirme ve üzerine alma. Hata da yapabilirsin ama yolu ve yöntemi bu değil. Koca koca insanların iletişim kuramayıp böyle ağır ve yüksek tonda konuşması kadar acı ve acizce bir şey olamaz.

İçinde kalması hissi çok ağır. Benimde o sebeple tansiyonum tavan yaptı, hamileliğimde. Ama o insandan dolayı yapmadın bunu koltuğuna olan saygından dolayı yaptın. Ve haklı olduğunu bildiğin için umarım için en kısa süre de ferahlar. Ben asıl amirini de kızdım. Başka birisi sana bu kadar yüklenirken o ne yapıyordu veya öğrendikten sonra ne yaptı? Benim ekibimden bir kişiye bile hata yapsalar dahi kimse ağzını açamaz, alnını karışlarım. Varsa bir hats gelip bana söyleyecek ben önlem alıcam. Yoksa zaten çenesini kapatıp oturucak. İnsanoğlu acaba hep böyle miydi ya.. ne kadar acımasız. Olayın diğer tarafı da hamilesin ya. Nasıl bu kadar umarsız olabilir bir insan anlamıyorum.
Bizim müdürümüz istanbulda çalışıyor onun haberi yok ama duysaydı da tepki verebilecek biri değil eski müdürüm olsaydı asla laf söyletmezdi o ayrı

Biz eşimle aynı kurumda aynı pozisyonda çalışıyoruz aralık ayında eşimden haz etmeyen birkaç kişi iftirada bulundu baya bir zorluk yaşadık is yerinde. Bu sorunlardan, beni paylayan zat-ı muhteremin de haberi vardı daha doğrusu kurumda iyi kötü tecrübesi var yol gösterebilir diye eşim kendisine akıl danışmıştı öylelikle kurum icinde sorun yaşadığımızı biliyordu. En çok da bu zoruma gitti yani bizim kurumda ezildigimizi bildiği halde üzerime geldi, hamilelik durumumu bilip bilmediğini bilmiyorum aynı yerde çalışmıyoruz, bilseydi de egosu üstün gelirdi her türlü.

Hamilelik döneminde o kadar nefret ettimki şu kurumdan. Hamile olduğumu öğrendiğimde eşime nasıl söylesem ne zaman söylesem diye düşünürken olay olay üstüne geldi, yaşadığımız sorunlardan dolayı günlerce onu teselli ettim söyleyemedim. En son görev yerimizi değiştirdiler, o kadar olayin üzerine bir de sevdiği şehirden ayrılmak zorunda bırakılınca yıkıldı.. o gün söyleyebildim hamile olduğumu yoksa ayağa kalkmakta cok zorlanacaktı. eşimin o kırık dökük halleri hala daha gözümün önünde. Gerçekten insanlar çok acımasız

C Cerito caniiim cok sevindim o hava almak bile sana nasil iyi gelmistir ohh mis🙈
Baharcım sorma ,yeniden doğdum galiba 🕺🕺❤️🤲🏻
Mevlüt işi mantıklı geldi ama orda sukulent dağıtsam çok mu garip olur 🤣🤣

mydreams93 mydreams93 canim ben lohusa takimi almadim. Bir uzun kollu penye pijama takimi aldim. İki tanede yarim kollu takim aldim. Hepsinin önü dügmeli aldim emzirirken kolay olsun diye. Lohusa takimi vs boyle seyler cidden gereksiz buluyorum kendimde hic o hevesler yok😁😁 ama bi bandanam olur illaki pembissss😁😁😁
Bende siz deyince vazgeçtim o sırada annemlerdeydim ufak bir kriz yaşandı ay elalem ne der diye elalem konuşcaksa gelmesin dedim şimdi hiçbirine sormadan alıcam😂😂

Dün eşim nts de beni beklerken bi kadın izin isterken duymuş ,doktor da tamam izinli çıkabilirsin demiş.bende sabah serumlarım erken bitince visite gelen doktorlara sordum.Evimi çok özledim bi gitsem olur mu dedim 🙈 onlar da benim doktorumu arayıp ona sordular ,o da tamam ama akşam 6da hastanede olsun demiş.Öyle olunca izinli çıktım canım .Şimdi yine hastanedeyim.Dışarıdaki hayatı unutmuşum ,resmen yoruldum dışarıda hiç bişey yapmadığım halde 🙈🙈
Oh be ne güzel tesaduf olmuş, güzel Allahim seni duymuş da duyurmuş bunu🥰 çok sevindim sana iyi geldiğine 🥰

Ahhh haftalar önce çıkarmıştım ben belki bir aydan fazla olmuştur ..göbeğim büyümeden çıkartayım da bebek büyüyünce zorlanırım diye 🙈 ama gel gör ki giyip dışarı bile çıkamayacağım sanırım 😬😬 hayat işte ben planlar yaparken yaşananlar 🤣
Allah'tan buralarda yaz daha uzun , ben çıkardım sayılır bile. Hep bı kenarda yazlıklar durur bizde. E ben de kapaliyim zaten genelde 4 mevsim ve ütü istemez kıyafetlerim 😂 ben de agirlasmadan hastane çantası ve kıyafet yıkama ütüleme işlerini bitirmek istiyorum. Agirlasinca çok çok zor oluyor.

Anneler,bebek ilk doğduğu günler nerde yatar ki🤔 yani şöyle.dogum evimin bulunduğu yerde olmayacak gibi ailemin yanında olcam.e yatak falan oraya taşınmaz.reflu yatağı reflu olmasa bile kullanılır mi mesela onda yatırsak ilk günler? Ya da minder gibi kenarları kıvrık bir yatak var küçük onda mı yatarlar? Normalde nerde yatarken bebisler doğar doğmaz ilk gunler😃

Anneler,bebek ilk doğduğu günler nerde yatar ki🤔 yani şöyle.dogum evimin bulunduğu yerde olmayacak gibi ailemin yanında olcam.e yatak falan oraya taşınmaz.reflu yatağı reflu olmasa bile kullanılır mi mesela onda yatırsak ilk günler? Ya da minder gibi kenarları kıvrık bir yatak var küçük onda mı yatarlar? Normalde nerde yatarken bebisler doğar doğmaz ilk gunler😃
Bebekler her yerde yatmaz mi yaa🙈 ne bileyim koltuk olurr kucak olurr her yer olur sanki😅

Oh be ne güzel tesaduf olmuş, güzel Allahim seni duymuş da duyurmuş bunu🥰 çok sevindim sana iyi geldiğine 🥰

Allah'tan buralarda yaz daha uzun , ben çıkardım sayılır bile. Hep bı kenarda yazlıklar durur bizde. E ben de kapaliyim zaten genelde 4 mevsim ve ütü istemez kıyafetlerim 😂 ben de agirlasmadan hastane çantası ve kıyafet yıkama ütüleme işlerini bitirmek istiyorum. Agirlasinca çok çok zor oluyor.
Ay evet ,kuluma bi yardım edeyim bu çok darda yazık dedi galiba 🤲🏻❤️ çok teşekkür ederim pozitifim.hastane çantasını ben de yapsam yani anneme yaptıracağım ben mecbur ama içine konacak hiç bişey yok şu an ortada.yani ben nasıl hazırlayacağımı bilmiyorum saha doğrusu.Prematüre bezi mi koyayım normal bez mi ? Normal hastanede giyecek kıyafet mi prematüre mi? Yani ben o yüzden çok arada kaldım bi an önce halletmek istemekle birlikte ne yapacağımı bilmiyorum elim kolum pek bağlı 🥲 kıyafetleri de anneme vereceğim anahtarı o anneannem teyzemle halledecek haftaya.Yani en azından Bebiş de 29 haftalık olacak haftaya 🤲🏻 biraz daha bekleyim diye düşündüm be erteledim bu işi de
Yaa hayirrr coook güzel olurr. Mahirkuştan yaşayan, canlı bir hediye kendini görmeye gelenlere🥰 Herkes de cok begenecektir. Ben nişanımda dagitmamis olsam kesin sukulent dagitirdim🙈
Ay evet bunu eşimle paylaşayım da o ayarlasın bunu.Bende çok beğeniyorum sukulenti anlamlı gerçekten . Teşekkür ederim fikir için canım 🫶🏻🥰🥰

Back
X