- 24 Kasım 2016
- 4.103
- 6.878
Merhaba. Benim kadım doğum doktorum da perinatologa gitmemi istedi. Devlet hastanesinde randevu alıp gittim ve aynı şekilde bana da çift yumurta ikizi olduğu için risk yok. Normal kadın doğumcu takip edebilir, bir daha gelmene de gerek yok dedi. Ama tek yumurta ikizleri ortak beslendikleri için takip altında olmalıymışYeniden merhaba. Ben gebeliğimin başından beri özel bir hastanede muayene oluyordum. 16.haftada doktorum perinatolaga gitmem gerektiğini söyledi, ikiz olduğu için riskli gruptaymışım. Neyse bugün devlet hastanesine gittim. Riskli gruba bakan doktor, hastane prosedürü gereği, bebekler çift yumurta ikizi olduğu için risk grubunda olmadığımı söyledi. Bu durumda perinatolog muayenesi de olmaz dedi. İstiyorsam mhrs'den sıradan gebelik muayenesi için randevu alabilirmişim.
Aranızda çift yumurta ikizi gebeliği yaşayan var sanırım. Bu durumda perinatologa muayene olabildiniz mi, riskli grupta görülüyor musunuz?
Ben de yeniden yarın için özelde güvendiğim bir doktordan randevu aldım. Bakalım o ne diyecek.
Yaaa çok sevindim cinsiyet ne zaman belli olsu bu arada tedaviyle mi olduMerhabalar bende ikiz bebişlerime hamileyim. 26 haftalığız. Bir kız bir erkek. Hepimiz sağlıkla sıhhatle kucaklarımıza almayı nasip etsin. Allah isteyen herkese de nasip etsin inşallah
Evet, tedavi ile oldu. 16. Haftada belli olmuştu.Yaaa çok sevindim cinsiyet ne zaman belli olsu bu arada tedaviyle mi oldu
20. Haftada da detaylı ultrasona girdim. Perinotoloji uzmanına onunla da tam kesinleşti.Evet, tedavi ile oldu. 16. Haftada belli olmuştu.
Perinotoloji uzmanını ilk defa duyuyorum her hastanede var mı acaba gitmek lazım mıdır20. Haftada da detaylı ultrasona girdim. Perinotoloji uzmanına onunla da tam kesinleşti.
İnşallah benim de bir kız bir oğlan olur20. Haftada da detaylı ultrasona girdim. Perinotoloji uzmanına onunla da tam kesinleşti.
Hayır risk grubunda değiliz canım benim ki de çift yumurta ve sadece doktorum 12. Haftamda ve 21. Haftamda gitmemi söyledi perinatolojiye.Yeniden merhaba. Ben gebeliğimin başından beri özel bir hastanede muayene oluyordum. 16.haftada doktorum perinatolaga gitmem gerektiğini söyledi, ikiz olduğu için riskli gruptaymışım. Neyse bugün devlet hastanesine gittim. Riskli gruba bakan doktor, hastane prosedürü gereği, bebekler çift yumurta ikizi olduğu için risk grubunda olmadığımı söyledi. Bu durumda perinatolog muayenesi de olmaz dedi. İstiyorsam mhrs'den sıradan gebelik muayenesi için randevu alabilirmişim.
Aranızda çift yumurta ikizi gebeliği yaşayan var sanırım. Bu durumda perinatologa muayene olabildiniz mi, riskli grupta görülüyor musunuz?
Ben de yeniden yarın için özelde güvendiğim bir doktordan randevu aldım. Bakalım o ne diyecek.
Benim kusmalarımda 16. Haftama kadar sürdü ama sadece 1 kg verdim canım bende mecbur zofer kullanıyodum bazen hap bazen damardan serumla alıyodum o bile fayda etmezdi yemek yemiyodum. Bu son haftan olabilir midenin bulanıcağı, ben 19 haftalığım şuan bulantılarım kesildimerhabalar ; 16. haftalıgım ikiz gebelik ... 10 kılo verdım hala kusmalarım devam edıyor zofer 8 mg ıcıyorum sbaha aksam .. bana tecrubelerınızden bahsedermısınız
Hoşgeldin hayırlı olsunMerhabalar bende ikiz bebişlerime hamileyim. 26 haftalığız. Bir kız bir erkek. Hepimiz sağlıkla sıhhatle kucaklarımıza almayı nasip etsin. Allah isteyen herkese de nasip etsin inşallah
Canım nasıl herşey? Yeni bir gelişme var mı? Umarım herşey yolundadırMaşallah, sağlıkla büyüsünler en kısa zamanda kucağına alırsın inşallahÇok şükür çok erken zamanda gelmemişler yine
Pazartesi çıkacak sonuçlarımız, onun dışında iyiyiz şükürCanım nasıl herşey? Yeni bir gelişme var mı? Umarım herşey yolundadır
Ben üniversite hastanesinde perinatoloji tarafından takip ediliyorum aynı zamanda ordaki hocalardan birinde özelde de takibim yapılıyor. Çift yumurta ikizi benim de, çift yumurta olunca risk hiç yok değil mesela benim bebeklerin zarları arasında ayrılmalar var, şuan riskli bir duruma yol açmamış ama devamlı kontrol ediliyor. Perinatoloji devlette gerçekten burnundan kıl aldırmıyor. Oraya sevk edilmek de başarıYeniden merhaba. Ben gebeliğimin başından beri özel bir hastanede muayene oluyordum. 16.haftada doktorum perinatolaga gitmem gerektiğini söyledi, ikiz olduğu için riskli gruptaymışım. Neyse bugün devlet hastanesine gittim. Riskli gruba bakan doktor, hastane prosedürü gereği, bebekler çift yumurta ikizi olduğu için risk grubunda olmadığımı söyledi. Bu durumda perinatolog muayenesi de olmaz dedi. İstiyorsam mhrs'den sıradan gebelik muayenesi için randevu alabilirmişim.
Ben gebeligim boyunca sadece detaylı ultrason için perinatologa gittim onun dışında hiç gitmedimYeniden merhaba. Ben gebeliğimin başından beri özel bir hastanede muayene oluyordum. 16.haftada doktorum perinatolaga gitmem gerektiğini söyledi, ikiz olduğu için riskli gruptaymışım. Neyse bugün devlet hastanesine gittim. Riskli gruba bakan doktor, hastane prosedürü gereği, bebekler çift yumurta ikizi olduğu için risk grubunda olmadığımı söyledi. Bu durumda perinatolog muayenesi de olmaz dedi. İstiyorsam mhrs'den sıradan gebelik muayenesi için randevu alabilirmişim.
26 haftalığız bende ilk zamanlar kilo vermiştim. Ama 3 kilo filan. Değişik haplar yazdı nafile yine kustum. Şuan kusmalarım azaldı, fakat arada bir yine hala kusuyorum. Bende geçmedi. Geçmeyecek ancak doğunca insallah. Artık öyle umuyorummerhabalar ; 16. haftalıgım ikiz gebelik ... 10 kılo verdım hala kusmalarım devam edıyor zofer 8 mg ıcıyorum sbaha aksam .. bana tecrubelerınızden bahsedermısınız
Bir fetüs uzmanı diyebiliriz. Kadın doğum doktoruna gidiyorum ben takip için, detaylı ultrason için perinotolojiyi önermişti. Perinotoloji olmayan kadın doğum uzmanları da detaylı ultrason yapabiliyorlar (bu biraz ultrason makinesi ile alakalı bisey) fakat rapor yazamıyorlar. Bizler ikiz gebelik riskli olarak geçtiğimiz için doktorum öyle önerdi bende gittim. Hatta prof. Gittim. Bebişlerin böbrekleri kalbi, beyni v.s herşeyi görüyor ölçüyor bişey varsa söylüyor. Doktorunuz sizede önerecektir bence.Perinotoloji uzmanını ilk defa duyuyorum her hastanede var mı acaba gitmek lazım mıdır
İnsallahİnşallah benim de bir kız bir oğlan olur
Teşekkür ederim hoşbulduk. Sizinde hayırlı olsunHoşgeldin hayırlı olsun
İyiyim çok şükür iki gündür girebiliyorum yazılanları takip etmeye çalışıyorum. Ben bayramdan önce yola çıkmıştım korktuğum gibi olmadı dura dura geldik sağsalim şükür ama eşyalarım daha dün geldi ben annemlerdeyim eşim biraz yerleştirme yaptı yanıma geliyor cuma gününe geçeceğim yeni evime inşallah annemi de alıp gitcem yerleşeceğiz .
Ayy sevindim baya hallolmuş her şey, yol da düşündüğün gibi olmamış. Gelmiş geçmiş olsunİyiyim çok şükür iki gündür girebiliyorum yazılanları takip etmeye çalışıyorum. Ben bayramdan önce yola çıkmıştım korktuğum gibi olmadı dura dura geldik sağsalim şükür ama eşyalarım daha dün geldi ben annemlerdeyim eşim biraz yerleştirme yaptı yanıma geliyor cuma gününe geçeceğim yeni evime inşallah annemi de alıp gitcem yerleşeceğiz .
24 haftam bitti bebeklerim kıpır kıpır çok şükürhareket ettikçe insan kendini iyi hissediyor o başlardaki yaşıyorlar mı sorusu olmuyor en azından.
hala yaşayacağım şehre geçip hastane doktor ayarlayamadım bebek alışverişine başlayamadım onların düşüncesi beni çok yoruyor önümüzdeki hafta inşallah onları da halletmiş olacağım.
Sen nasılsın canım girer girmez senin sayfana girip baktım henüz sonuçlar çıkmamış değil mi. İnşallah geride yaşadığın stres kalır sadece güzel sonuçlar gelsin