Canım doktorum tüp bebek doktoru özellikle kürtaj zarar vermiş midir dedim hayır ben yaptığım kürtajı biliyorum diyor hsg ye gerek yok diyor bende kuruntuluyum canım aslımda kürtaj sonra bir şikayetim yok tertemiz oldu diyor doktorum ama anlamıyorum 2 ay oldu Şimdi
Bravooo nazar boncuğu takiyorum sana bilgilerinden dolayi bizden asistan olur benceAh canım yaa
turuncu agac hidrosalpenks endometriozis hastalarında cok daha fazla gözüküyor ama kiminde dogustan kiminde enfeksiyon sonrası kiminde dış gebelik sonrası kiminde de yanlış kürtaj sonrası olabiliyor doktor işinin ehli değilse kist ameliyatında falan o ameliyat sonrası oluşan komplikasyondan bile olabiliyor hassas bir konu net sebebi belli değil ama endometriozis hastalanda görülme olasılığı cok daha fazla cunku hastalık kronik ve başlı başına organlarda yapışıklık yapıyor zaten ben derm ki bir rahim filmi daha cektirn sonomedde o zaman icinz rahatlar ilaçla açıldıysa tıkanma ihtimal var 4-5 ay icinde ama ilacla acılan tüpler icin ilk 6 ay normal süre tanınıyor benmki acılamayacak durumdaydı hatta şöyle demişti yapışıklık olsa açılırdı ama hidrosalpenks tüp icinde sıvı birikimi o yüzden bu işlemi senin icin yapamayız o tüpün net ameliyatla baglanması hatta alınması gerekli cünkü tüp artık çöp