2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Ben kesin almayı düşünüyorum. Odasına mutlaka beşik alacağım, hani sonra yatak olup sonra 3-4 yaşına kadar kullanılanlardan. Anne yanı da çok iş görüyor. Yengemin vardı, geceleri hiç oda değiştirmek zorunda kalmıyordu. Hemen emzirip, pışpışlayıp uykusuna devam ediyordu. Hani şu reflü yatağı da olanlardan alıcam (aşağı doğru eğim veriyorsun)Gece emzirdikten sonra kusma riskini azaltıyormuş.
Benim yatak yanı olandan var, 5 aya kadar diyordu ama 8.aya kadar kullandım. Kızım ağır bebekti, hareketli değildi çok. Istersen 4 duvarını kaldırıp kullaniyorsun, istersen tekini indirip bir cep gibi yatağın kenarina ekliyorsun. Uyurken çocuğu ezme korkusu yok ayni zamanda dibinde uyuyor. Dediğin gibi tek tarafını fazla yükseltip reflu yatağı da yapabiliyorsun. Ben çok severek kullandım. Bazen salonda otururken söker yanımda götürürdüm. Minnoş bir beşik gibi güzel duruyordu.

Benim oğlanın oda takımında büyüyen beşik var. Büyüyünce beşik kısmı çalışma masası oluyor. 5 yaşına kadar yattı. Sonra bekarliktan kalma baza vardı oğlanı oraya geçirdim beşiği bozmadım. İlk 3 ay hariç beşikte yattı hep. İllk 3 ay ana kucağına minder koyup kullandım. Benim ana kucağı mini yatak gibi. Ama mini beşikler 6 aydan fazla kullanılmaz sanırım.
IMG_20220115_013820.jpg

Slm kızlar, yatak muhabbeti yapılmış. Ben mothercare'dan 140x80 ahşap parmaklıklı beşik tarzi ama yere sabit ve oldukça hafif bir iskelet almıştım, yatastan da bir tarafi 0-2 yaş diger tarafi 2-6 yaş yazan bir yatak almıştım içine. Kızım alti yaşında hala yatıyor. Bir ara kenarlarını söktüm karyola gibi oldu ama sonra baktım kızım yere düşmekten ve soguk tahtada yatmaktan vazgeçmiyor geri taktim. Bu yaşta çocuğa uygun olmaz diyen oldu, ay psikolojisi bozulur falan diyen oldu ama hicbir sey olmadı 😅 canavar gibi parmakliklarin üzerinden atliyor, zıplıyor 😄 bazen sticker yapıştırıyor bazen boyuyor. şimdiye kadar degistirecektim ama yakında tasinicaz, yeni oda siparişini yeni eve sakladım. Bu yatagi da ikinciye aktaricam. En az 4 yaşına kadar da o yatar😁 indirimden almıştım parasını fazlasıyla ödedi 👍

Slm kızlar, yatak muhabbeti yapılmış. Ben mothercare'dan 140x80 ahşap parmaklıklı beşik tarzi ama yere sabit ve oldukça hafif bir iskelet almıştım, yatastan da bir tarafi 0-2 yaş diger tarafi 2-6 yaş yazan bir yatak almıştım içine. Kızım alti yaşında hala yatıyor. Bir ara kenarlarını söktüm karyola gibi oldu ama sonra baktım kızım yere düşmekten ve soguk tahtada yatmaktan vazgeçmiyor geri taktim. Bu yaşta çocuğa uygun olmaz diyen oldu, ay psikolojisi bozulur falan diyen oldu ama hicbir sey olmadı 😅 canavar gibi parmakliklarin üzerinden atliyor, zıplıyor 😄 bazen sticker yapıştırıyor bazen boyuyor. şimdiye kadar degistirecektim ama yakında tasinicaz, yeni oda siparişini yeni eve sakladım. Bu yatagi da ikinciye aktaricam. En az 4 yaşına kadar da o yatar😁 indirimden almıştım parasını fazlasıyla ödedi 👍
Peki biz bu çocukları normal sekilde yatmaya nasıl alıştıracağız 😀
Ben direkt ikeabın ferforje büyüyen yatağını alacaktım. Şimdi bu düşer bir de uğraşmayayım dedim ahşap montessorı yaptırdım😀

Bende bunu düşünüyorum ama kalitesinden emin değilim🤔🤔🤔 yaptırtsam mı bilemedim tek beşik güzel yatak oluyo

Eklentiler

• 716484E5-729D-4C76-9B49-0D1744201E91.jpeg
    716484E5-729D-4C76-9B49-0D1744201E91.jpeg
    470,1 KB · Görüntüleme: 48
  • 3B98483D-8101-420E-A9F9-164DC57B39B0.jpeg
    3B98483D-8101-420E-A9F9-164DC57B39B0.jpeg
    391 KB · Görüntüleme: 53
Peki biz bu çocukları normal sekilde yatmaya nasıl alıştıracağız 😀
Ben direkt ikeabın ferforje büyüyen yatağını alacaktım. Şimdi bu düşer bir de uğraşmayayım dedim ahşap montessorı yaptırdım😀
Valla zevklerimiz çok uyuyor bu konuda. Çocuğum büyüdü gitti hala 2 şeyde gözüm kaldi: biri ikea ferforje diğeri montessori yataklar😄 ikinciye alırım diye şımarıklık yapıyordum ekonomideki son gelişmelerden sonra bırak yatağı kıyafet alırken bile bin kere düşünüyorum.

Nasıl öğreneceklerine gelirsek.. hicbir fikrim yok.. başkası söylese çocuğun bi sorunu olduğundan şüphelenirdim herhalde😄 6 yaşında bir çocuk nasıl hala yataktan düşer şaşkınım 🤷🏻‍♀️

Benim oğlanın oda takımında büyüyen beşik var. Büyüyünce beşik kısmı çalışma masası oluyor. 5 yaşına kadar yattı. Sonra bekarliktan kalma baza vardı oğlanı oraya geçirdim beşiği bozmadım. İlk 3 ay hariç beşikte yattı hep. İllk 3 ay ana kucağına minder koyup kullandım. Benim ana kucağı mini yatak gibi. Ama mini beşikler 6 aydan fazla kullanılmaz sanırım.
Eki Görüntüle 2988773
Benim istediğime benziyo😍

Benim oğlan da zıplıyordu parmakliktan🤣

Benim istediğime benziyo😍
Sağlamlığı için gidip mağazada görmen lazım. İnternette satılanlar suntalam oluyor genelde. Bizim ki MDF ve baya sağlam ama biz mağazadan bakıp aldık. Bu resimdeki ile model olarak aynı ama parlak lake daha kaliteli duruyor. 8 senedir kullanıyoruz. Oldukça sağlam çıktı. Ama aldığımızda 600 TL ye bu resimdeki gibi takımlar vardı bizim takım 1800 TL idi o zaman.

Dolabiyla şifonyeri de var. Çok kullanışlı valla 2.yi de çıkaricak. ☺️
Dimi herşeyi var ve ucızda geldi bana herşeyi olan , içinde yatağı uykumseti cibindiriğide var
😍
Bana bu yataklar hep hantal gelir. Ama kullanıp çok seven arkadaşlarım var. Ben gerektiğinde kaldirip tasiyacagim yatak seviyorum.
Aynen bazıları daha kullanışlı oluyo, katlayıp başka yerede götürebiliyosun
Bu modelin sapları çiçekli olanı
Eki Görüntüle 2988780
evet bunlarda çok tatlı😍😍

Sağlamlığı için gidip mağazada görmen lazım. İnternette satılanlar suntalam oluyor genelde. Bizim ki MDF ve baya sağlam ama biz mağazadan bakıp aldık. Bu resimdeki ile model olarak aynı ama parlak lake daha kaliteli duruyor. 8 senedir kullanıyoruz. Oldukça sağlam çıktı. Ama aldığımızda 600 TL ye bu resimdeki gibi takımlar vardı bizim takım 1800 TL idi o zaman.
İşte bu trendyolda sanırım mağza kayseridemi öyle bi yerde gitme imkanı yok, yine mobilyacı bi gezicem nisan ayı gibi odayı yapmayı düşünüyorum ben

Valla zevklerimiz çok uyuyor bu konuda. Çocuğum büyüdü gitti hala 2 şeyde gözüm kaldi: biri ikea ferforje diğeri montessori yataklar😄 ikinciye alırım diye şımarıklık yapıyordum ekonomideki son gelişmelerden sonra bırak yatağı kıyafet alırken bile bin kere düşünüyorum.

Nasıl öğreneceklerine gelirsek.. hicbir fikrim yok.. başkası söylese çocuğun bi sorunu olduğundan şüphelenirdim herhalde😄 6 yaşında bir çocuk nasıl hala yataktan düşer şaşkınım 🤷🏻‍♀️
O konuda suç biz de aslında
Çocuğa icin vermezsen alışmaz.

Kardeşim benim kız da insan gibi uyumuyor ki ama .uykusunda bile yerinde durmaz
Sesler duyuyorum zaten pat kütt
yataga çarpıyor.

Alt komşunun kızı ıkea ferforje de yatıyor
Alıştı valla. Bizim gibi aşırı korumacı degil anası😂

Montessorı hareketli yatan çocuklar için iyi degil bence
Örnek benim kız cunku canlı kanlı
Yanı illaki kenar koruyucu yaptırmak gerek.o da güzel durmuyor

İşte bu trendyolda sanırım mağza kayseridemi öyle bi yerde gitme imkanı yok, yine mobilyacı bi gezicem nisan ayı gibi odayı yapmayı düşünüyorum ben
Ya sanki küçük şehirde yaşıyor. İstanbul'da envayi çeşit mağaza vardır. Ben Ankara'dan aldım. Git bir dolaş 😀

Bak şimdi aklıma ne geldi gece gece. Bi gece uyurken çocuk odasından feryat figan koptu. Yataktan nasıl fırladım koştum bilmem, beşik boş.Bi baktım benim çocuk yerde kafası yerden 15 cm yüksek 2li koltuğun altında, ciyak ciyak ötüyo! Uyku sersemliğiyle ne gördüğümü de anlayamadım, nasıl bir dehşete kapıldım anlatamam.Işığı da açmamışım gece lambasi ışığında korku filmi cekiyoruz🤦🏻‍♀️ çocuk çığlık atiyo ben 'ay ay ay" diye çırpınıyorum çeksem mi itsem mi anlamıyorum falan derken eşim kalkıp geldi ışığı açtı. Bi sessizlik oldu. Meğer benim kız uyurken koltuğun altına girmiş, girerken kafa yan çevriliymis rahatça girmiş ama çıkarken düz halde çıkmaya çalışınca çenesi takılmış.Işığı açınca bize bi aydınlanma geldi, çocuk kafayı çıkardı gidip yatağına yattı. Ben de sessizce yatağıma yattım ve bu saçmalık hic yaşanmamış gibi yaptık😄 Hayır yani bi de ikili koltuk dedigim de ufacık bir şey, tek elle kalkar. Neyin paniğiyse😄 Eşim ışığı açmasa ben koltuğu kesmek için testere aramaya başlardım herhalde.
Işte o günden sonra parmaklıkları geri taktık 😂

X