- 5 Ekim 2012
- 11.544
- 5.970
- 248
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #14.221
Ben Almanyada yasıyorum. Fetal dna ve ikili testi yaptırıyorum. Fetal dna 350 eur ikili test 250 eurBen yaptırdım, sonrasınds baya konuştuk doktorumla oda buna benzer şeyler söyledi. Avrupa da tamamen kalkmış bu taramalar (2li 3lü ve 4lü) kesinliği yok sadece senin değerlerinde senin yaşlarında doğum yapan kadınların kaçının sağlıklı gebelik olduğu ya da olmadığını söyleyen bir istaistik. Doktor ense ve burun kemiğine bakıyor orada anlayabilir (dovn sendromu) ama bunun dışında da kalıtsal hastalıklar var.
Doktorum %100 fetal dna öneriyorum dedi. Ama ülkemizde ekonomik koşullar ve kursların uçması sebebiyle çok pahalı geliyor ve tercih edilmiyor diye de ekledi.
Doğru aslında bende gidip geliyorum biraz kararsızım ama bilgi güçtür ben her zaman bilmek isterim bu sebeple sanırım yaptırırdım yerinizde olsam.
Çünkü ense ve burun kemiği ölçümü de önemli bir bilgi.
Aradaki fark ne kadar az.. Çok şanslısınız.Ben Almanyada yasıyorum. Fetal dna ve ikili testi yaptırıyorum. Fetal dna 350 eur ikili test 250 eurBenim doktorum hic bir gebelik icin kimse %100 saglıklı dogacak diyemez dedi hep bir ihtimal olabilir,ama yüksek bir ihtimal gorunuyor herhangi bir anormallik varsa sayet.
Yaa işte ne kadar belirgin çıkmışAynen o bakarken hem alttan yan yandan baktı, artık kordon bağımu bilmiyorum ama erkek gibi gördüm p’piye benziyodudedim erkek galiba , evet dedi doktorda atta videodan çektm bitane foto varEki Görüntüle 2977991
Cok sukur canım aynen oyle o yuzden cokta gerekli degil aslında, ama insanın icide rahat etmiyor o yuzden yaptıralım iciniz en azından rahat etsin diyoruz. Allah hepsini korusunAradaki fark ne kadar az.. Çok şanslısınız.
Çok doğru söylemiş kimse bilemez, iyi olmasını dileyip umut ediyoruz.
2li temizdi eğer şüpheli bir durum olsaydı kesinlikle yaptırırdım ama şu koşulda bu rakamı vermek istemediğim karar verdim. Ayrıntılı ultrason da da içimiz rahatlayacaktır diye düşünüyorum
Evet bak ben hem tok gittim, hemde çikolata yedim, ama bu seferde deli gibi döndü ultrason görüntüsü düzgün vermedi kıpırdamakdan, bu videodan aldığım görüntüYaa işte ne kadar belirgin çıkmış, maşallah ona
Bende çok istedim böyle görebilseydi net bi şekilde.
Çikolata falan yiyim diyorum, unuttum bu sefer bir dahakine doldurucam çantamı
Burada fetal dna parasına bebek arabası+beşik+anakucağı+mama sandalyesi+yürüteç alıyorsun diyeceklerim bu kadarCok sukur canım aynen oyle o yuzden cokta gerekli degil aslında, ama insanın icide rahat etmiyor o yuzden yaptıralım iciniz en azından rahat etsin diyoruz. Allah hepsini korusun
Ama bu kınamak değil bence ya. Görünen köy misali.Kız sus
İnşallah kınamadın
Ayyy
Dönse dert uyusa dert ne memnuniyetsiz bunlar diyolar mıdır oralardan bir yerlerden hahahahahahahEvet bak ben hem tok gittim, hemde çikolata yedim, ama bu seferde deli gibi döndü ultrason görüntüsü düzgün vermedi kıpırdamakdan, bu videodan aldığım görüntü
Kesin diyolar kesinDönse dert uyusa dert ne memnuniyetsiz bunlar diyolar mıdır oralardan bir yerlerden hahahahahahah
Okumamışumdır kusura bakma canım ekledim şimdiyazmıştım ama arada kaldı sanırım 40 yaşındayım istanbulda yaşıyorum 2. çocuğum 10 temmuz tahmini doğum bebeğin cinsiyeti erkek..
Evet işte bu doğru yeğenimden biliyorum annesine ruhum kalbim derdi.Off hem de nasıl. Oğlumdan bana ne iltifatlar ne sarılmalar ne öpücükler
Koltuklarımı kabartıyor prensim. Şimdiden kaynanalık damarım kabardı. Hangi kız aramıza girecekmiş şaşarım.
Bu bebeği de eşim kız istiyor en çok. Ben nötr takılıyorum. Ama erkekse müridlerim artıyor diye sevinirim
Ayyyy bende kaynanalık yaparım kıskanç biriyim oğlumuda kıskana bilirimOff hem de nasıl. Oğlumdan bana ne iltifatlar ne sarılmalar ne öpücükler
Koltuklarımı kabartıyor prensim. Şimdiden kaynanalık damarım kabardı. Hangi kız aramıza girecekmiş şaşarım.
Bu bebeği de eşim kız istiyor en çok. Ben nötr takılıyorum. Ama erkekse müridlerim artıyor diye sevinirim
Evet işte bu doğru yeğenimden biliyorum annesine ruhum kalbim derdi.
Zilli kızım da babasının koynundan ayrılmaz mesela eşimle yanyana uzanamayız, el ele gezemeyiz, her şeyime ortak. babası onun herşeyi bunu ayan beyan görüyorum
Ayyyy bende kaynanalık yaparım kıskanç biriyim oğlumuda kıskana bilirim
Korkuyom kendimden
Bo işe ilişiği yok arkadaşlar. Nasıl göründüğünüzle ilgili değil. Direkt vücut ağırlığına göre doz belirleniyor. Uzun olun ya da kısa. Ayrıca ben takibi perinatolog ile yapıyorum. O hematologa gönderdi. İlaç başlanıp başlanılmayacağına ve doza hematolog karar verdiMutlaka boy ile de ilişikliği vardır ama kaç gen mutasyona uğramış , hangileri önem arzediyor , kimisinde hem heterozigot hem de homozigot mutasyonu var ve böyle durumlarda bile değişkenlik gösteriyor . En doğru tanıya istinaden kararı Perinatoloji bölümü verir , Kadın Doğum doktorları bu konuda çok bonkör davranıp ilaca yükleniyorlar
Kızlar teşekkür ederim güzel mesajlar için ama değişmez artık en ince noktasına kadar acti
Günaydın canım. Normalde haftaya ama eşim yetişebilirse doktorla görüşmeye gideceğiz. Gitmişken belki ikili testi de yaptırırız. Ultrasona göre 11+2. Cinsiyet için bişey söyler mi bilemiyorum.Günaydın arkadaşlar var mi bugün kontrolü olan??
Çok geçmiş olsun dikkat edin kendinize yormayın. İyi düşünelim iyi olsun.Meraba anneler 6 ekim son adet tarihim. Pazartesi günü işyerindeyken aşırı kanamam oldu bir anda üstüm başım kanlar içinde kaldı. Pazartesi Ağlaya ağlaya yatış yaptık hastaneye dün akşam çıktık. Kanama azaldı ama dr çoğalırsa düşük yapıyosun azalırsa dikkatli olacaksın artık dedi. Başına böle bişey gelen duyan varmı ben çoo şakınım ve korkuyorum. Allah hepimize sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?