2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Kızlar slm
Bişey sorucam bebeğim öğlen uyandığında burnu akmaya başladı ondan öncesinde de dünden beri öksürük vardı ama gaz çıkarmak istediğinde de yapıyor diye öyle düşündüm
Ateşi yok ama keyifsiz serumfizyolojik yaptım başka ne yapayım bilemiyorum
Burn dprey alabilirsin eczaneden bebekler için benim kızımda oluyo bazen ama iyi geliyo sabah akşam sıkardım halada edjyorum bazen uyuyamadımı geçmis olsun🥰

Kızlar slm
Bişey sorucam bebeğim öğlen uyandığında burnu akmaya başladı ondan öncesinde de dünden beri öksürük vardı ama gaz çıkarmak istediğinde de yapıyor diye öyle düşündüm
Ateşi yok ama keyifsiz serumfizyolojik yaptım başka ne yapayım bilemiyorum
Bnmkindede yer yer öksürük oluyordu ama burun akıntısı yoktu. Dün nefes alısından hoşlanmadım yıkadım bnde. Balgam tutmuş boğazını. Bşraz rahatladı. Sabahta süt sıktım burnuna iyi geldi. Sonra tekrr yıkayacağım gece 5 te yıkadım tekrar çünkü.

Dışarıdan görünen bisey varmi vücudunda yoksa kendi kaşıyınca mi kizariyor? Genel kontrol doktoru anlar mı acaba yada pediatrik dermotologa mi götürmem gerekiyor?
Sonraları pul pul oldu ama başlarda birşey yokken kaşıyordu. Yine çocuk doktoru bakıyor sanırım ilk etapta.

Bnmkindede yer yer öksürük oluyordu ama burun akıntısı yoktu. Dün nefes alısından hoşlanmadım yıkadım bnde. Balgam tutmuş boğazını. Bşraz rahatladı. Sabahta süt sıktım burnuna iyi geldi. Sonra tekrr yıkayacağım gece 5 te yıkadım tekrar çünkü.
Süt sıkınca iyi mi geliyor? Buzlukta biraz sütüm var birini eritip sıksam olur mu ki? Yani bahsettiğiniz anne sütü dimi

Sonraları pul pul oldu ama başlarda birşey yokken kaşıyordu. Yine çocuk doktoru bakıyor sanırım ilk etapta.
10 gün sonra kontrolü var ozaman önce kendi doktoruna göstereyim o yonlendirirse dermatologa götürürüm teşekkür ederim hiç durmadan bezi her actigimda kaşiyor ya üzülüyorum

Süt sıkınca iyi mi geliyor? Buzlukta biraz sütüm var birini eritip sıksam olur mu ki? Yani bahsettiğiniz anne sütü dimi
Aynen anne sütü ama olur o da. Eritin normal ısıya getirin o şekilde 2-3 damla düzenli günde kaç kez yapabilirseniz yapın. Ben her emzirdiğimde ya da uykudan her uyandığında yapmıştım gündüz. Ben az önce yıkadım burnunu 2-3 damla da burnuna göğsümden sıktım. Yumuşatıyor. Hatta gözü de böyle şişmişti önceki hastalığında onzaman gözüne de sıkmıştım düzenli yağınca gözü de toparladı. Valla kendi gözüm de ağrıyor du kendi gözüme bile döktürdüm sütğmden. ☺️

gulumsebebek gulumsebebek a z önce kardeşimden d ah a doğrusunu öğren dim. Önce süt sık, sonra yumuşasın emzir dedi emdikten sonra yıka balgam çıksun dedi bn öyle yapıyorum dedi. Bnde yapcam akşama inşaallah.

Aynen anne sütü ama olur o da. Eritin normal ısıya getirin o şekilde 2-3 damla düzenli günde kaç kez yapabilirseniz yapın. Ben her emzirdiğimde ya da uykudan her uyandığında yapmıştım gündüz. Ben az önce yıkadım burnunu 2-3 damla da burnuna göğsümden sıktım. Yumuşatıyor. Hatta gözü de böyle şişmişti önceki hastalığında onzaman gözüne de sıkmıştım düzenli yağınca gözü de toparladı. Valla kendi gözüm de ağrıyor du kendi gözüme bile döktürdüm sütğmden. ☺️
gulumsebebek gulumsebebek a z önce kardeşimden d ah a doğrusunu öğren dim. Önce süt sık, sonra yumuşasın emzir dedi emdikten sonra yıka balgam çıksun dedi bn öyle yapıyorum dedi. Bnde yapcam akşama inşaallah.
Ben emzirmiyorum artık ama buzlukta son bi kaç paket anne sütüm kaldı biraz da 6 ayı geçti açıkçası bozulmuşmudur kullanılır mı diye düşünürken bende böyle değerlendireyim vallahi anne sütünün herseyi fayda bebislere maşallah suphanallah. Burun yıkamayı serum fizyolojik ile yapıyorsunuz dimi

Blw yöntemi ile ek gıdaya baslayan var mı

İlk çocukta önüne ufak doğrayıp haşlayıp koymuştum. Havuç boğazını alınca korkup eski usül devam etmiştim 😂

Amaan öyle böyle her şekilde yemeye alışıyorlar da işte..

Buna püre kaşığı aldım. Bebek yemeğe daldırınca iki tarafından da kaşıkta kalanı yiyebilsin diye yapılmış. Ama daha yemeği tanıyıp kaşığı ağzına denk getirip sokamayacağı için denemedim. İnşallah işe yarar 😁

Mama sandalyesinin altına sermeye kullan at örtü bile aldım 😂
IMG_20230124_235218.jpg

Kızlar uzun zamandır giremiyorum bayağı telaşlıyım ikizlerle ..büyük kızın ödevleri falan..xenim ikizler 7 aylık hala dönmüyor lar biraz onu kafaya takılorum ..mamayı içmiyorlar.hep ek gıda ve anne sütü istiyorlar..anne sütü de royurmuyor ikisini ..raporlu mamada bizi mahvetti içmiyorlar..çıkmaza girdim..

Canım kafana hiç takma. Her bebek bir değil.
Seninkiler de küçük doğmuştu.
Benimki kronolojik 7 buçuk aylık ama gözlemliyorum bazı hareketleri en az 1 ay geriden takip ediyor. Erken doğmuştu hatırlarsan.

Benimki iki haftadır falan dönüyor. Sürünme, kollarıyla kendini yukarı itme falan yok daha.

Ek gıdada sorun yoksa öyle devam et. Bol protein ve tahıllı verirsin yemeklerini.
Benimki ek gıdaya alışmakta zorlanıyor mesela. Memeye güveniyor. Seyreltmem lazım. Gece yenidoğan gibi sık uyanıyor çünkü.

Emin ol bebekler o açığı ileride bir şekilde kapatıyor.
Kimsenin ne dediğini umursama. Kimseye de dert yanma. Sonra herkes saçmasapan tavsiyeler vermeye başlıyor.
Sen mis gibi bakıyorsun. Fazla tevazu gösterince cahilden akıl almaya başlıyor insan.

Bugun baya baya kahvaltı yedirdim bizimkilerden yedi 😍😍 merak ediyo hepsini
Mesela ? Ben bulamıyorum ya pankek omlet cart curt bunların hepsi katı ve bizim kızın dişi yok bogazina durur herseyi pure yapıyorum çatalla ezerek sen neler verdin kahvaltıda Peynir yumurta haşlama hariç? Bir de bizim kızın yumurta sonrası rahatsızlığı oldu onu da kestim sabahları verecek nir şey bulamıyorum kahvqltida sizler neler veriyorsunuz???
Hanımlar günaydın.
Bi kaç gündür bebeğimin bezini her actigimda karnının sağ tarafını kaşiyor. Kizarda çizdi artık o kısmı krem sürüyorum bezi katlayarak takıyorum açıkta kalsın o kaşınan yer diye ama yine de kaşınıyor neden oluyo acaba basina gelen varmi
Egzema olabilir duş sonrası kızarma varsa bi sure sonra orası kabuk baglarsa öyledir takip edersin

:anne::KK200::anne::KK200::anne::KK200:

Bu arada kizlar benim kiz artık tamamen bıraktı emmeyi sagarak vermeye çalıştım ama 2 saatte bir düzenli sagamadim ve gün gün azaldı iki memeden 30 cc anca çıkınca bende sagmayi bıraktım .. anlamıyorum kimi bebek 2 yaşına girer hala meme kavgası eder benim kiz doğdu doğalı şu 6 buçuk ayım meme reddi ile geçti şansıma belki de en başta sarılık riski olunca mama vererek yaptım hayatı bilmiuorim ama defalarca direndim baştan döndürdüm sütüm azaldıkça arttırdım hep mücadele ettim ama artık ben de bıraktım emzirmeyi çünkü kızımda gram istek yoktu yoruldum gerçekten hayırlısı ne diyelim nasibi bu kadarmış sütte..

Mesela ? Ben bulamıyorum ya pankek omlet cart curt bunların hepsi katı ve bizim kızın dişi yok bogazina durur herseyi pure yapıyorum çatalla ezerek sen neler verdin kahvaltıda Peynir yumurta haşlama hariç? Bir de bizim kızın yumurta sonrası rahatsızlığı oldu onu da kestim sabahları verecek nir şey bulamıyorum kahvqltida sizler neler veriyorsunuz???

Egzema olabilir duş sonrası kızarma varsa bi sure sonra orası kabuk baglarsa öyledir takip edersin

Bu arada kizlar benim kiz artık tamamen bıraktı emmeyi sagarak vermeye çalıştım ama 2 saatte bir düzenli sagamadim ve gün gün azaldı iki memeden 30 cc anca çıkınca bende sagmayi bıraktım .. anlamıyorum kimi bebek 2 yaşına girer hala meme kavgası eder benim kiz doğdu doğalı şu 6 buçuk ayım meme reddi ile geçti şansıma belki de en başta sarılık riski olunca mama vererek yaptım hayatı bilmiuorim ama defalarca direndim baştan döndürdüm sütüm azaldıkça arttırdım hep mücadele ettim ama artık ben de bıraktım emzirmeyi çünkü kızımda gram istek yoktu yoruldum gerçekten hayırlısı ne diyelim nasibi bu kadarmış sütte..

Alerjisi olmasın ? Alerji olursa bebek genelde meme reddi yapıyor. Mama ile alakası olduğunu sanmıuorum

Duştan sonra kızarıklık filanda yok normalde de yok kaşıyınca oluyor aylık kontrolü erkene çektim 1 şubatta gitcez bakalım ne dicek doktor inşallah içten gelen bisey değildir.

Bende 5bucuk ay full sagdim tabi kuvezdeydi benimki gece alarm kurup 2 saatte bir kalkıp sagiyodum beslenmesi 3 saatte bire çıkarılınca bende 3 saatte bir sagdim. Hastanede 10 gün kalınca iyice azaldı kesildi streste çok etkili oldu yorgunlukta. Biberona da alışınca emmedi bi süre de buzluktaki muhafaza ettiğim sutlerden verdim nasipleri okadarmis🤷‍♀️

Biz 6,5 aylık olacağız. Kahvaltı öğle öğünü gibi bir sıra yok daha. Tadıma başlayalı bir ay oldu. Kontrol sonrası arada meyve püresi arada muhallebi tattı ama çok az yiyor. Bugün havuç kabak irmikli sebze çorbası yedi az. Ne ara öğünler artacak bilmiyorum. Yoğurt mayaladım. Onu deneyecek bakalım.

Ah ne güzel herkes bir şeyler yediriyor ama benimki yemiyor. Sıvı halde bile yemiyorm tek yediği şey yoğurt. Diğer her şey garip geliyor. Meyve bile... İlk kızım çok istahliydi, her seyi kendi yerdi..şimdi bu hal çok garip geldi bana.

X