2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Merhabalar anneler..
Napıyosunuz nasılsınız?
Şuan 1 bucuk saattir ayaktayiz uykumuz yok resmen. Bugün aşı oldu enerji geldi cocuga.

Menenjit aşılarını naptınız acaba? Kaç doz hangisinden ve ne zaman vurulacaksınız?
Biz de bugün 6. Ay aşılarını olduk. Biraz huzursuzluğu var. Menenjit asm hemşiresi 9. Aydan sonra başla çok hırpalıyor diyor. Doktorumuz 8. Ayda başlarız dedi.

Bexero b grubu aşısı yüksek ateş yapan aşı. 8-9 da biraz daha fazla tolere ederler sanırım.

Biz de bugün 6. Ay aşılarını olduk. Biraz huzursuzluğu var. Menenjit asm hemşiresi 9. Aydan sonra başla çok hırpalıyor diyor. Doktorumuz 8. Ayda başlarız dedi.

Bexero b grubu aşısı yüksek ateş yapan aşı. 8-9 da biraz daha fazla tolere ederler sanırım.
4 aylikken yaptirdim hicbir sıkıntı yaşamadık bexsero ile ilgili

Geneli ateşleniyor, siz şanslıymışsınız.
Ben gitmeden yarim saat once hep calpol verip goturuyorum Allah bozmasın yarın veya bir sonraki gün bexsore olacak insallah kolayca atlatiriz
Ay ne güzel maşallah. Bexsero ilk dozunda gece acile gittik ates huzursuzluk agri. İkinci doz bu ay oldu iki gün huysuzluk ve hafif ateş yaptı yine ve iki gün bacak ağrısı çekti

Ay ay buralar ne kadar sessizleşmis öyle.. duygulandım 🤗
Bu arada diş mi atak mı bilmiyorum aşırı huysuz mizmiziz gece bi anda uyanıp ayakları ile falan oynamaya başlıyor ben uyutmaya çalıştıkça ağlıyor gündüzleri de pek mizmiz . Egzema nedeniyle ek gıdaya bir süre ara verdik vücudu cok kabardı kortizon krem kullandık bu cumartesi tekrar başlayacağız ama cidden ne vereceğim bilmiyorum çok güzel gidiyordu ara verince sanki hepsi uçtu gitti aklımdan 😅 6 ay asimiz oldu sanırım Türkiye genelinde hepatit b sor8nu varmış bizde o gün olmadık sonradan bulundu çağırdılar menenjit icin 9. Ayi bekleuecegim galiba 🤗 simdilik boyle .. umarım herkes iyidir bebeklerinizi öpüyorum 💕

Ay ay buralar ne kadar sessizleşmis öyle.. duygulandım 🤗
Bu arada diş mi atak mı bilmiyorum aşırı huysuz mizmiziz gece bi anda uyanıp ayakları ile falan oynamaya başlıyor ben uyutmaya çalıştıkça ağlıyor gündüzleri de pek mizmiz . Egzema nedeniyle ek gıdaya bir süre ara verdik vücudu cok kabardı kortizon krem kullandık bu cumartesi tekrar başlayacağız ama cidden ne vereceğim bilmiyorum çok güzel gidiyordu ara verince sanki hepsi uçtu gitti aklımdan 😅 6 ay asimiz oldu sanırım Türkiye genelinde hepatit b sor8nu varmış bizde o gün olmadık sonradan bulundu çağırdılar menenjit icin 9. Ayi bekleuecegim galiba 🤗 simdilik boyle .. umarım herkes iyidir bebeklerinizi öpüyorum 💕
Bebekler büyüdükçe azaldı buralar yaramazlaştı geçen gün 3 gün girmemişim ben kendime bile şaşırdım😃😃
Aynen bizde sonradan yapıldı aşı 🙏🏻 allahdan 2 hafta sonra fln geliyo

Ek godada cidden bende ne yapıcam diye düşünüyorum hep, et suyu kapya biberle bebek salçası fln yaptın. Öorbaların içine atıyorum tat versin diye farklı şeyler yesin bari😃

Meningokok hastaliklar diye geciyor a ve be grubu diye 2 cesit aşı var imkanin varsa ikisini de vurdur doktor dedi. Nimenrix ve bexsore 4 aylikken ilk dozlari vurulduk nimenrixi 4.ay asilariyla ayni gün vurdu hemsire bexore icin 2 gün wonra gel bevsore ates yapabiliyor hepsi ayni anda agir gelmesin dedi. Simdi de 6.ay asilari yapildi gecen hafta hepatit b gondermemis bakanlik ellerinde yokmus digerlerini yaptilar. Nimenrix ve bexsore( birtanesi canlı mikrop iceriyormus) icin en az 8 hafta gecmesi gerek dediklerinden bugun gidip nimenrixi vurduracagim 2 gun sonra da bexoreyi. 1 yas ta da 3.doz sadece nimenrix vurulacak ve kapanacak menenjit mevzusu insallah
Ay ne cokmuş ya cok ateş yapar mı ki hastaliktan da korkuyrm aşinın yan etkilerinden de ama en mantiklisi tabiki de aşı tesekkür ederim acıklamalar icin 💜

Işe bunları merak ediyrm hemsire bişey demedi doktora daha gidip soramadim. Asm deki Hemşire sor haber ver bana dedi de nasil daha rahat olur diye merak ediyrm. Biz 2. Ay aşisında bile cok fena olmuştuk. Aşıdan çekiniyrm dogrusu. Ama hastaligindan tabi daha cok cekiniyrm. Mecbur yaptiracagiz.

Teşekkur ederim🌺

Aynı şeyi dün yaşadım. Koyu yeşil gibi bir renkteydi. Dün ilk defa muz yedi. Eşim de muzdan olabilir takip edelim demişti.

Muzdan mı oluyor? Lif gibi
Aynen muzdan oluyor. Orta kısmı nı alarak verebilirsiniz. Bn bilmediğimde ilk kurt sandım. Sadece muz yediyse olur. Yoğurda felan karışınca o kadar olmuyor da.

X