2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Nasıl ilerliyorsunuz neyle başladınız yoğurt falan ne zaman hastanede mi vereceksiniz
Sebze ilebaşladık havuç kabak patates balkabağı elma şegtali armut gibi..6.ayda kontrolümüz var önce diyeti ben açacağım yayla çorbası yiyerek yavaş yavaş deneyeceğiz..sonra çocuklara ilerde verilcek..fakat bizim alerjimiz yumurta olarak çıktı cilt testinde..

Sebze ilebaşladık havuç kabak patates balkabağı elma şegtali armut gibi..6.ayda kontrolümüz var önce diyeti ben açacağım yayla çorbası yiyerek yavaş yavaş deneyeceğiz..sonra çocuklara ilerde verilcek..fakat bizim alerjimiz yumurta olarak çıktı cilt testinde..
Siz yiyince süt ürünü sıkıntıları oluyor mu peki sadece yumurtaysa kolay geçer

Kızlar dün kontrole gittik, diğer ay ek gıdaya başlıyormuşuz 🤗
Mama sandalyesi alırken nelere dikkat etmem gerekiyor?
Ayrıca mama sandalyesinde nasıl oturacak ki 😕
Bir de şu ek gıda setleri (tabak,bardak vs.) ilk etapta gerekli mi?
Kendi doktorum ek gıda için birşey demedi daha. Ama benim sıkı takip ettiğim bir Dr (muhtemelen takip edenler vardır Dr. Osman gönülal) ek gıda için şunlar şart diyor her seferinde: Vücudunu dik tutabilecek mama sandalyesinde, kaşıkla yemek uzattığınızda ağzını açacak yani mama olduğunu anlayacak o zaman başlanabilir. Çok acele etmeyin olmadı. Tabi bazen yarı uzanır yada destekli şekilde oturtup tattırıyor anneler ama hazır değilse mama sandalyesine koymayın.

Kendi doktorum ek gıda için birşey demedi daha. Ama benim sıkı takip ettiğim bir Dr (muhtemelen takip edenler vardır Dr. Osman gönülal) ek gıda için şunlar şart diyor her seferinde: Vücudunu dik tutabilecek mama sandalyesinde, kaşıkla yemek uzattığınızda ağzını açacak yani mama olduğunu anlayacak o zaman başlanabilir. Çok acele etmeyin olmadı. Tabi bazen yarı uzanır yada destekli şekilde oturtup tattırıyor anneler ama hazır değilse mama sandalyesine koymayın.
Bu ay kucağında oturma pozisyonunda tutmaya başla dedi. Asla tek başına yastık destekli vs değil, sadece kucakta dedi.
Yemek yerken masaya onu da al, yemeği görsün anlasın dedi. Bizim kıza ben kaşıkla d vitamini ve günde 5-6 kaşık su veriyorum. Kaşığa, ağzını açmaya çok alışık. Doğduğundan beri su veriyorum 😅
Biz yemek yerken hep ağzımıza bakıyor.
Doktor da 3 gün kuralıyla az az başlarız dedi. Ay sonuna doğru da menüsü oturur bence dedi 😅 Nasıl olacaksa.

Benınkı kaşığı uzatınca ağzını açıyor .

Kizlar test yaptim hicbirsey cikmadi tarlusal aldim ama icsem mi acaba

Arada regl düzensizlikleri olur. Vücuduna izin ver düzene girer.
Hamilelik ihtimaliyle bir stres yaşadın. O da etkiler. Kendini dinliyorsun çünkü..

Ben daha regl olmadım. İlkinde de 7 ay sonra olmuştum. Bir zaman sonra rahatsızlık vermeye başlar. O zaman adaçayıyla tetiklemeye çalışırım. Hemen ilaca yönelmek doğru değil.

Geri çekilme gibi yöntemler bile bile lades demektir aklında bulunsun.

Kafasını dik tutup kendi oturmaya başlayınca mama sandalyesi kullanılır. Acele etme.
Arkasını dikleştirip destekleyerek veya ana kucağında otururken tadımlık vermeye başlayacaksın ek gıdayı..
Zaten ilk başta 2 3 kaşık yemeyecek. Alerjiye karşı az az deneterek vereceksin.

Bulaşık makinesinde yıkatmamak için onun ayrı bir tabak kaşık seti olması iyi olur.

Bende havuç yeşil kabak şimdi tatlı kabakdyım , sonra patates verip, meyve denicem bidahakimede, daha sonrada sanırım karıştırıp veririm, şuanlık çatalla ezip veriyorum
Meyveleride cam reddeyle hallederim 👍🏻😍😍

Ben ioio lerden aldımda şıan kullanmıyorum. Masaya geçince kullanıcam onları tam oturmayı öğrensin

Yazılanları okudum da benim kiz 145 günlük ama 20 gün erken doğmuştu malum . Ben daha hiç tadım yaptırmadım kizlar sizler baya başlamışsınız doktor mu diyor yoksa kendiniz mi karar veriyorsunuz?

Yazılanları okudum da benim kiz 145 günlük ama 20 gün erken doğmuştu malum . Ben daha hiç tadım yaptırmadım kizlar sizler baya başlamışsınız doktor mu diyor yoksa kendiniz mi karar veriyorsunuz?

Ben kendim başladım. Her ay doktora kontrole götürmüyorum zaten.
Ki benimki 5 hafta erken doğdu. Aşıları yaparken hiç erken doğdu falan demiyorlar. Haftasında doğan bebeklerle aynı takvim uygulanıyor.
Fiziksel ve bilişsel farklar olsa da ek gıdada çok fark etmese gerek 😁

Hatta bu ay rotanın ikinci dozunu evde kendim içirdim. Sağlık ocağına götürmedim. 6 aylık genel aşılar için götürcem iki hafta sonra..

Evde beraber tartılarak baktım yaklaşık kilosuna da. İyi almış bence 😁

İlk çocukta 5,5 aylıkken başlatmıştı doktor tadımlara. Bunda da kendim yavaştan başladım. Zaten günde bir sefer bir gıda ile başlandığı için çok da erken sayılmaz bence 😁

Sebzeleri meyveleri denetmek zaman alacaktır. Ocak ayı gibi de bebek tarhanası alıp çorba falan denicem.

Benim oğlumda biz yemek yerken pür dikkat bizi izliyor bir kere ağzına ekmek uzattı eşim ağzını açtı yemeğe çalışıyor doktora söyledik pazartesi kontrolü vardı daha çok erken dedi, ben doktoru dinlicem sanırım su bile vermedim daha

Ben kendim başladım. Her ay doktora kontrole götürmüyorum zaten.
Ki benimki 5 hafta erken doğdu. Aşıları yaparken hiç erken doğdu falan demiyorlar. Haftasında doğan bebeklerle aynı takvim uygulanıyor.
Fiziksel ve bilişsel farklar olsa da ek gıdada çok fark etmese gerek 😁

Hatta bu ay rotanın ikinci dozunu evde kendim içirdim. Sağlık ocağına götürmedim. 6 aylık genel aşılar için götürcem iki hafta sonra..

Evde beraber tartılarak baktım yaklaşık kilosuna da. İyi almış bence 😁

İlk çocukta 5,5 aylıkken başlatmıştı doktor tadımlara. Bunda da kendim yavaştan başladım. Zaten günde bir sefer bir gıda ile başlandığı için çok da erken sayılmaz bence 😁

Sebzeleri meyveleri denetmek zaman alacaktır. Ocak ayı gibi de bebek tarhanası alıp çorba falan denicem.
Cok mantıklı geldi bu söylediğin hakikaten aşıda erken doğuma bakmıyorlar. Ben devlet hastanesine her ay rutin götürüyorum ama zaten takipli başka bölüm randevularimiz var diye gitmişken pediatriye de kontrole gidiyorum ama daha hiç ek gıda dan bahsetmedi belki de devlet ilgisiz diyedir hatta yavaştan kucağıma oturtuyorum dedim çünkü istiyor ama hayır erken 6 aylıkken başla dedi altı aylıkken baya Desteksiz alıştırmasi yapılır diye biliyorum az araştırdım 4 buçuk aylıkken oturtmaya başlanır kısa süreli diue ben başladım mesela .

Ek gıda için süreci yazan bir yer biliyor musunuz yoksa kendi imkanlariniz ile internetten falan araştırıp mi menü tadim sırası olusturdunuz kizlar ???
Ya nir de bu alınan,Sebzeleri marketten alıyorsunuz demi hormonsuz bir yerden mi bulmak lazım yoksa 🤷🏻‍♀️

X