2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273
8 tane değil de her 8 saatte bir icebiliyorsunuz .Yani demekki covid olduk diye herkeste aynı şey olacak diye bir şey yok .zaten olsa doktorum derdi diye düşünüyorum. 6 haftalik da çok küçükmüş. Yani Rabbim yaşatmak isterse yaşatıyor işte
Bak onu bile yanliş hatrliyrm ilaca o kadar mesafe koydum ki 🤭
 
Merhabalar simdi çıktım kontrolden. Kız annesi olarak yerimi alabilirim 🤗😊 listeye eklenecek mi Caglunal Caglunal Ben de listede yokum da. Ama oylamamı yapacagim.

Bir de sanirim inşallah doğru kisiyi etiketlerim🤭 R rosaa1 doktoruma sordum. Tüp bebek merkezi açılmamış çanakkalede. O iş yaş 2 senedir uğrasiyoruz inş açılır. Arkadaş buraya güvenmesin ama dedi. Bilgin olsun. Belki çanakkale merkeze tayin istersen bursa sehir hastanesine gidebilirsin.
 
Merhabalar simdi çıktım kontrolden. Kız annesi olarak yerimi alabilirim 🤗😊 listeye eklenecek mi Caglunal Caglunal Ben de listede yokum da. Ama oylamamı yapacagim.

Bir de sanirim inşallah doğru kisiyi etiketlerim🤭 R rosaa1 doktoruma sordum. Tüp bebek merkezi açılmamış çanakkalede. O iş yaş 2 senedir uğrasiyoruz inş açılır. Arkadaş buraya güvenmesin ama dedi. Bilgin olsun. Belki çanakkale merkeze tayin istersen bursa sehir hastanesine gidebilirsin.
Hayırlı olsun :KK200:
 
Kızlar nasılsınız ? Cinsiyet belli olmadı daha ama çatlıyorum öğrenmek için . Doktorum 17. Haftada gel dedi bakalım . Alışveriş yapan var mı? Bir yerden başlamak istiyorum ama nerden başlasam bilemedim 😂liste yapmak lazım değil mi ?

Al bakalım sana daha önce yazdığım liste☺️
Selam arkadaşlar, arkadaşlardan birinin paylaştığı listeyi baz alarak kendi deneyimlerimi yazacağım. 2 gün oldu yazacağım deyip ancak oturabildim. Kusura bakmayın. 😊 Ama baya detaylı yazdım hazır olun :KK52:



Emzik:
Ben çeşit çeşit emzik almıştım, farklı aylar için. Silikon, kauçuk…. Ama oğlum hiç birini kullanmadı. Hepsi olduğu gibi duruyor. Sadece bir tane almak yeterli ilk etapta çocuk kullanırsa devamı alınabilir, ama bazı çocuk kullanmıyor.

Emzik Kutusu: Birkaç tane almıştım cicili bicili ama çocuk emzik kullanmadı tabi ben bu kutuyu çantada yok yere gezdirdim.

Biberon: Çok çeşitli biberonlar aldım. Avent, Dr. Brown, Bebedor, ama sürekli süt sağıp verdiğim için lansinoh un süt saklama şişelerini biberon olarak kullandım. 4’lü set halinde almıştım süt sağma makinesinde de 2 tane vardı toplam altı biberon. Dr. Brown gaz yapmayan biberon almıştım içi pipetli ama hiç pipetini kullanamadık, oğlum az gelince kızıyordu. Ama diğer hiçbir biberonun emziğini beğenmedi bundan başka süt sağma şişelerine Dr Brown başlığı takıyordum hep. Şimdi avent in 125 ml olanından 2 tane aldım dayanamayıp.

Süt sağma makinesi(Lansinoh): İlk etapta al diyenlere aman ne gerek var elektirikliye o kadar para vermeye ben manuel alırım işimi görür diyordum. Sonra baskılara dayanamayıp aldım. Ama iyi ki de almışım. Ben çok kullandım. Oğlum küvezde kaldı 3 gün o sırada sütüm gelmediği için mama verdik, sonra emmek istemedi. Ben de sürekli sağıp verdim sütü. Sağma makinesi elim ayağım oldu. Ben o zaman Lansinoh almıştım ama şimdi belki daha farklı modeller çıkmıştır araştırmak lazım. İlk gelen süt çok değerli çocuğun bağışıklığı için o sütü içmesi çok önemli. İlk zamanlar süt bol gelince ben sürekli sağıp sağıp süt saklama poşetlerine doldurdum ve buzluğa attım. Şişelere doldurup buzdolabına koydum.

Süt saklama poşetleri: Alıp stok yapmaya niyetliydim ama iyi ki bir paket almışım bitmedi bile kaldı..

Gögüs pedi: İlk zamanlar 2 kutu kullandım ama sonra sütüm azalınca gerek kalmadı. Dolası ile aldıklarım elimde kaldı.

Emzirme sütyen ve atletleri: Sütyenler çok iyi olmuyor . Üzerine atlet giyince gene açamadım. Sonra emzirme atletlerinden ve bodylerinden(alttan kopçalı) aldım. Onlardan çok memnun kaldım. Ama fazla almaya gerek yok. 2-3 tane yeter.

Bebek bezi: Çocuk doğmadan 2 paket 1 numara 2 paket 2 numara almıştım. 1 numaradan fazla alma hemen büyüyor dediler ama 4 paket 1 numara kullandım çünkü ilk zamanlar çok fazla bez değiştiriliyor. Ama çocuğun büyümesine göre belli olmayabiliyor. İlk etapta birer paket alınıp koyulabilir. Belki “3” numara biraz fazla alınabilir. Ben prima preminium care kullandım. O zaman Huggies ve Can bebe denemiştim ama alerji yapmıştı. Normal prima da sızdırıyordu. Ama şimdi Sleepy diye bir marka ile ilgili videolar izledim. Sleepy bio Natural denemeyi düşünüyorum.

Islak Mendil: İlk zamanlar bebeklerin teni hassas olduğundan pamuk+su içeriğine sahip mendiller kullanmak gerekiyor. Uni baby çok öneriliyor. Prima kullandım ama ağızları çok kötü. e-bebek baby me marka kullandım. Onlardan da memnun kalmıştım o zaman. Yine sleepy bio natural denemeyi düşünüyorum.
Alt değiştirme Gerçekten son derece faydalı bir şey Can bebeninkini almıştım sürekli kullanınca bir süre sonra üstü pamuk pamuk oluyor. Baby&me marka kalın olandan aldım o öyle olmuyor memnun kaldım. Baby me ince olanı var bir de o baya büyük. Bir yere gittiğimde yatağa çarşafın altına serebiliyordum. Çocuk büyüdükçe yatakta çok kullandım.

Mama: Hastanede bebelac vermişler bizim çocuk kusmuş hemşire gelip mama alın bunu beğenmiyor dedi. Milupa aptamil aldık. İlk 1,5 ay 0 numarasını kullandık (Pre). Sonra 1 numaraya geçtik. 5 numaraya kadar 2 yaş kullandık.

Gaz giderici: Doktorumuzun önerdiği İnfacol u aldık nerdeyse hiç gaz sorunumuz olmadı diyebilirim.

Pişik Kremi: Önce nivea almıştım bizim çocuğunda teni baya hassas çok pişik sorunumuz olmadı ama sonradan bepanten aldım gerçekten faydalı. Ama mustela da güzeldir bence.

Şampuan: Etrafımda sebamed kullanan çok olmasına rağmen ben araştırmalarım sonucu sadece anne bebek ürünleri satan Mustella yı tercih ettim. İlk zamanlar konak önleyici köpük şampuanını kullandık bir kere konağımız olmadı. Göz de yakmıyor oluşu çabası. Çok memnun kaldım. Vücut şampuanı ve bebe yağını da mustella aldım kesinlikle memnun kaldım. Biraz pahallı ama değiyor.

Bebek pamuğu: Bunu bilmiyorum ben almadım 😊

Bebek Deterjanları: Evet almıştım ama marka hatırlamıyorum. Sabun tozuydu sanırım.

Biberon emzik temizleyici: Biberon temizleme fırçası almıştım ama biberonları hep çizdi. O zaman Arzumun biberon emzik dezenfekte cihazı vardı, aynı zamanda biberon da ısıtılıyordu. Isıtmaya çok kullanmadık ama dezenfekte için onu kullandım baya.

Uyku tulumu, kundak: İl zamanlar çok lazım olmadı. Ama biraz büyüyüp hareketlenince üstünü çok açmaya başladı. Altı tamamen düz uyku tulumlarından aldım. Çocuk 2 yaşına gelene kadar kullandım diyebilirim.

Puset örtüsü: Bundan kasıt ne anlamadım, pusetin kendi örtüsü vardı. Normal battaniye kullandım. Bir de yağmur için üstüne geçecek poşet almıştım. Ama çok kullanmadım.

Ağız Mendili: Bunlardan bolca almakta fayda var.

Kulak Pamuğu: İlk etapta çok gerekli değil.

Tarak: Hiç kullanılmıyor. AY da en azından benimkinin saçı olmadığı için kullanamadım 😊

Tırnak Makası: Evet gerekiyor.

Ateş Ölçer: Bunu da çok kullanmadık. Ama artık her evde var. Dokunmadan ölçenlerden tavsiye ederim.

Müslin Örtü: Yazın iş görüyor 1-2 tane yeter.

Havlu: 1 takım yeter

Lif: Ben sünger aldım kullanamadım. En son annem çok yumuşak ördü onu kullandık.

Bebek Küveti, Maşrapa, Kova: Evde kova maşrapa varsa almaya gerek yok. Küveti ilk zamanlar 1-2 ay kullandık. Sonra hep banyoda yıkadım.

Banyo Filesi: Hiç kullanmadım. Ama bu sefer deniyeceğim. Çünkü küvette kayınvalidem yıkadı. Ben kendim banyo da yıkadım. Küvetten hoşlanmıyordu oğlum. Bu minderli filelerden almayı düşünüyorum.

Battaniye: İlk etapta bir battaniye yeter. Hediye de gelir.

Hastane çıkışı: 1-2 takım yeter. Ben 1-2 takım harici almayacaktım ama kayınvalidem filanca çocuk çok kusmuş bunlar yetmez diye 4-5 takım daha aldı. Çocuk hiç birini giyemedi çok çabuk büyüdü. Kusmadı 😊 bir de üstüne hediye geldi. Sonuçta çoğu bir kere giyildi. Ya da hiç giyilemedi.

Anne yanı beşik: / Ana Kucağı: Ben bir ana kucağı almıştım. Onu yatağımın yanında 6 ay kullandım. Aşağıya resmini koyuyorum. Tiny Love 1 yaşına kadar da yine gündüz uykuları için kullanmaya devam ettim. Çok memnun kaldım. Allahtan vermemiştim kimseye. Hem titreşimli hem sallanabiliyor hem de oyuncağı var. İçine kalın alt açma minderi ve yastık koydum.

Eki Görüntüle 2960539

Bebek yatağı: Büyüyebilen beşiklerden almıştık. Oğluma baza aldım. Beşiğimiz halen duruyor.

Bebek nevresimi: İlk başta 2 takım yetiyor. Hediye gelen nevresimler hiçbir işe yaramıyor diye üzülmüştüm. Ama 2 yaş gibi sürekli yatak ıslak uyanmaya başlayınca, nevresimlerin faydasını gördüm.

Bebek Yorgan: ilk etapta bir tane yetiyor.

Bebek Yastık: Bazıları yastık kullanmıyor. Ama ben yatakta pusette ve ana kucağında hep kullandım.

Bebek Alez: Bu kesin şart ama 1 tane yeter ilk etapta.

Bebek Arabası puset: Wei-b marka almıştım. Halen varmış. Arabanın yatar pozizyonda ki portbebesi sonradan normal pusete dönüşüyor. Portbebesine ilk zamanlar yatırıp evde gezdiriyordum bir yere misafirliğe gittiğimizde yatak olarak kullanıyordum. Ama araba koltuğu olan malzemesi ki aynı zamanda o da tekerlerin üzerine oturtularak araba olarak kullanıyor. Resmen can simidim oldu. Uyumadığı zamanlarda sürekli yatmak istemiyor hafif oturur pozisyonda olmak istiyordu Ana kucağının içine aldığım minderden 2 tane almıştım birini de araba koltuğunun içine koydum dışarıda gezdirirken kendime dönük takıyordum. Eve gelince tekerleri ıslak mendille siliyorduk. 😊 Bu sefer dışarıya dönük takıyordum koltuğu. Sürekli onun içinde oturuyordu. Ben iş yaparken seyrediyor etrafı seyrediyor oyuncağı ile oynuyordu. İlk zamanlar tek minderde yeterli değildi. (oturamadığından) Minderin altına minik yastık battaniye filan koymuştum. Evde sürekli onun içinde duruyordu.

Eki Görüntüle 2960540

Mama sandalyesi: Eğer ana kucağımız olmasaydı kesinlikle Chicco Poly Magic alırdım ama Ana kucağımız olduğundan Chicco Poly aldım şimdilik çok kullanmadık zaten 6 aydan sonra kullanabiliyor. Ama Poly Magic doğumdan itibaren kullanılabiliyor. Ana kucağına dönüştüğünden. Bu modellar halen var mı bilmiyorum tabi 😊

Kanguru: Hiç almadım hiç kullanmadım. 😊

Hamile yastığı: Aldım ama o kadar büyüktü ki yatağa eşim ben ve yastık sığamadık. Çocuk oturmaya başlayınca çevresine koruyucu olarak kullandım 😊

Göğüs ucu kremi: Çocuk fazla emmediği için ben çok kullanamadım.

Çatlak kremi: Mustela kullandım yanlış hatırlamıyorsam ama faydası olmadı.
 
@kedic

Şimdi doktor aradı genokstan maalesef kanımda yeteri kadar fetal dna çıkmamış birdaha kan almak istediler kabul etmedim para iadesi istedim
Diyecek söz bulamıyorum gerçekten.
@kedic

Şimdi doktor aradı genokstan maalesef kanımda yeteri kadar fetal dna çıkmamış birdaha kan almak istediler kabul etmedim para iadesi istedim
Bana da aynısı söylemişlerdi pazartesi ek süre istemişlerdi.Bakalım yarın ve ertesi gün nasıl bir bahane çıkıcak
 
Merhabalar simdi çıktım kontrolden. Kız annesi olarak yerimi alabilirim 🤗😊 listeye eklenecek mi Caglunal Caglunal Ben de listede yokum da. Ama oylamamı yapacagim.

Bir de sanirim inşallah doğru kisiyi etiketlerim🤭 R rosaa1 doktoruma sordum. Tüp bebek merkezi açılmamış çanakkalede. O iş yaş 2 senedir uğrasiyoruz inş açılır. Arkadaş buraya güvenmesin ama dedi. Bilgin olsun. Belki çanakkale merkeze tayin istersen bursa sehir hastanesine gidebilirsin.
Hayırlı olsun bebişinnn😍
 
İki gündür eşime liste yapalım diyorum o da çok tutacak diye kaçıyor sanırım 😂😂😂😂😂alıntı yapmayı denedim ilk defa umarım başarılı olmuştur mesajım.

Aynen e bebek indirimlerini kaçırmak istemiyorum . Araştırmadan da almak istemiyorum hiçbir şey . Ama her şeye o kadar üşeniyorum ki 😂😂😂saat kaç oldu yataktan çıkamadım o derece 😂
Biz dün yazmadan kabataslak bakınarak şu şu diye baktık. Anlattım vs adam küçük çaplı bi şok geçirdi :KK53:
 
Selam arkadaşlar, arkadaşlardan birinin paylaştığı listeyi baz alarak kendi deneyimlerimi yazacağım. 2 gün oldu yazacağım deyip ancak oturabildim. Kusura bakmayın. 😊 Ama baya detaylı yazdım hazır olun :KK52:



Emzik:
Ben çeşit çeşit emzik almıştım, farklı aylar için. Silikon, kauçuk…. Ama oğlum hiç birini kullanmadı. Hepsi olduğu gibi duruyor. Sadece bir tane almak yeterli ilk etapta çocuk kullanırsa devamı alınabilir, ama bazı çocuk kullanmıyor.

Emzik Kutusu: Birkaç tane almıştım cicili bicili ama çocuk emzik kullanmadı tabi ben bu kutuyu çantada yok yere gezdirdim.

Biberon: Çok çeşitli biberonlar aldım. Avent, Dr. Brown, Bebedor, ama sürekli süt sağıp verdiğim için lansinoh un süt saklama şişelerini biberon olarak kullandım. 4’lü set halinde almıştım süt sağma makinesinde de 2 tane vardı toplam altı biberon. Dr. Brown gaz yapmayan biberon almıştım içi pipetli ama hiç pipetini kullanamadık, oğlum az gelince kızıyordu. Ama diğer hiçbir biberonun emziğini beğenmedi bundan başka süt sağma şişelerine Dr Brown başlığı takıyordum hep. Şimdi avent in 125 ml olanından 2 tane aldım dayanamayıp.

Süt sağma makinesi(Lansinoh): İlk etapta al diyenlere aman ne gerek var elektirikliye o kadar para vermeye ben manuel alırım işimi görür diyordum. Sonra baskılara dayanamayıp aldım. Ama iyi ki de almışım. Ben çok kullandım. Oğlum küvezde kaldı 3 gün o sırada sütüm gelmediği için mama verdik, sonra emmek istemedi. Ben de sürekli sağıp verdim sütü. Sağma makinesi elim ayağım oldu. Ben o zaman Lansinoh almıştım ama şimdi belki daha farklı modeller çıkmıştır araştırmak lazım. İlk gelen süt çok değerli çocuğun bağışıklığı için o sütü içmesi çok önemli. İlk zamanlar süt bol gelince ben sürekli sağıp sağıp süt saklama poşetlerine doldurdum ve buzluğa attım. Şişelere doldurup buzdolabına koydum.

Süt saklama poşetleri: Alıp stok yapmaya niyetliydim ama iyi ki bir paket almışım bitmedi bile kaldı..

Gögüs pedi: İlk zamanlar 2 kutu kullandım ama sonra sütüm azalınca gerek kalmadı. Dolası ile aldıklarım elimde kaldı.

Emzirme sütyen ve atletleri: Sütyenler çok iyi olmuyor . Üzerine atlet giyince gene açamadım. Sonra emzirme atletlerinden ve bodylerinden(alttan kopçalı) aldım. Onlardan çok memnun kaldım. Ama fazla almaya gerek yok. 2-3 tane yeter.

Bebek bezi: Çocuk doğmadan 2 paket 1 numara 2 paket 2 numara almıştım. 1 numaradan fazla alma hemen büyüyor dediler ama 4 paket 1 numara kullandım çünkü ilk zamanlar çok fazla bez değiştiriliyor. Ama çocuğun büyümesine göre belli olmayabiliyor. İlk etapta birer paket alınıp koyulabilir. Belki “3” numara biraz fazla alınabilir. Ben prima preminium care kullandım. O zaman Huggies ve Can bebe denemiştim ama alerji yapmıştı. Normal prima da sızdırıyordu. Ama şimdi Sleepy diye bir marka ile ilgili videolar izledim. Sleepy bio Natural denemeyi düşünüyorum.

Islak Mendil: İlk zamanlar bebeklerin teni hassas olduğundan pamuk+su içeriğine sahip mendiller kullanmak gerekiyor. Uni baby çok öneriliyor. Prima kullandım ama ağızları çok kötü. e-bebek baby me marka kullandım. Onlardan da memnun kalmıştım o zaman. Yine sleepy bio natural denemeyi düşünüyorum.
Alt değiştirme Gerçekten son derece faydalı bir şey Can bebeninkini almıştım sürekli kullanınca bir süre sonra üstü pamuk pamuk oluyor. Baby&me marka kalın olandan aldım o öyle olmuyor memnun kaldım. Baby me ince olanı var bir de o baya büyük. Bir yere gittiğimde yatağa çarşafın altına serebiliyordum. Çocuk büyüdükçe yatakta çok kullandım.

Mama: Hastanede bebelac vermişler bizim çocuk kusmuş hemşire gelip mama alın bunu beğenmiyor dedi. Milupa aptamil aldık. İlk 1,5 ay 0 numarasını kullandık (Pre). Sonra 1 numaraya geçtik. 5 numaraya kadar 2 yaş kullandık.

Gaz giderici: Doktorumuzun önerdiği İnfacol u aldık nerdeyse hiç gaz sorunumuz olmadı diyebilirim.

Pişik Kremi: Önce nivea almıştım bizim çocuğunda teni baya hassas çok pişik sorunumuz olmadı ama sonradan bepanten aldım gerçekten faydalı. Ama mustela da güzeldir bence.

Şampuan: Etrafımda sebamed kullanan çok olmasına rağmen ben araştırmalarım sonucu sadece anne bebek ürünleri satan Mustella yı tercih ettim. İlk zamanlar konak önleyici köpük şampuanını kullandık bir kere konağımız olmadı. Göz de yakmıyor oluşu çabası. Çok memnun kaldım. Vücut şampuanı ve bebe yağını da mustella aldım kesinlikle memnun kaldım. Biraz pahallı ama değiyor.

Bebek pamuğu: Bunu bilmiyorum ben almadım 😊

Bebek Deterjanları: Evet almıştım ama marka hatırlamıyorum. Sabun tozuydu sanırım.

Biberon emzik temizleyici: Biberon temizleme fırçası almıştım ama biberonları hep çizdi. O zaman Arzumun biberon emzik dezenfekte cihazı vardı, aynı zamanda biberon da ısıtılıyordu. Isıtmaya çok kullanmadık ama dezenfekte için onu kullandım baya.

Uyku tulumu, kundak: İl zamanlar çok lazım olmadı. Ama biraz büyüyüp hareketlenince üstünü çok açmaya başladı. Altı tamamen düz uyku tulumlarından aldım. Çocuk 2 yaşına gelene kadar kullandım diyebilirim.

Puset örtüsü: Bundan kasıt ne anlamadım, pusetin kendi örtüsü vardı. Normal battaniye kullandım. Bir de yağmur için üstüne geçecek poşet almıştım. Ama çok kullanmadım.

Ağız Mendili: Bunlardan bolca almakta fayda var.

Kulak Pamuğu: İlk etapta çok gerekli değil.

Tarak: Hiç kullanılmıyor. AY da en azından benimkinin saçı olmadığı için kullanamadım 😊

Tırnak Makası: Evet gerekiyor.

Ateş Ölçer: Bunu da çok kullanmadık. Ama artık her evde var. Dokunmadan ölçenlerden tavsiye ederim.

Müslin Örtü: Yazın iş görüyor 1-2 tane yeter.

Havlu: 1 takım yeter

Lif: Ben sünger aldım kullanamadım. En son annem çok yumuşak ördü onu kullandık.

Bebek Küveti, Maşrapa, Kova: Evde kova maşrapa varsa almaya gerek yok. Küveti ilk zamanlar 1-2 ay kullandık. Sonra hep banyoda yıkadım.

Banyo Filesi: Hiç kullanmadım. Ama bu sefer deniyeceğim. Çünkü küvette kayınvalidem yıkadı. Ben kendim banyo da yıkadım. Küvetten hoşlanmıyordu oğlum. Bu minderli filelerden almayı düşünüyorum.

Battaniye: İlk etapta bir battaniye yeter. Hediye de gelir.

Hastane çıkışı: 1-2 takım yeter. Ben 1-2 takım harici almayacaktım ama kayınvalidem filanca çocuk çok kusmuş bunlar yetmez diye 4-5 takım daha aldı. Çocuk hiç birini giyemedi çok çabuk büyüdü. Kusmadı 😊 bir de üstüne hediye geldi. Sonuçta çoğu bir kere giyildi. Ya da hiç giyilemedi.

Anne yanı beşik: / Ana Kucağı: Ben bir ana kucağı almıştım. Onu yatağımın yanında 6 ay kullandım. Aşağıya resmini koyuyorum. Tiny Love 1 yaşına kadar da yine gündüz uykuları için kullanmaya devam ettim. Çok memnun kaldım. Allahtan vermemiştim kimseye. Hem titreşimli hem sallanabiliyor hem de oyuncağı var. İçine kalın alt açma minderi ve yastık koydum.

Eki Görüntüle 2960539

Bebek yatağı: Büyüyebilen beşiklerden almıştık. Oğluma baza aldım. Beşiğimiz halen duruyor.

Bebek nevresimi: İlk başta 2 takım yetiyor. Hediye gelen nevresimler hiçbir işe yaramıyor diye üzülmüştüm. Ama 2 yaş gibi sürekli yatak ıslak uyanmaya başlayınca, nevresimlerin faydasını gördüm.

Bebek Yorgan: ilk etapta bir tane yetiyor.

Bebek Yastık: Bazıları yastık kullanmıyor. Ama ben yatakta pusette ve ana kucağında hep kullandım.

Bebek Alez: Bu kesin şart ama 1 tane yeter ilk etapta.

Bebek Arabası puset: Wei-b marka almıştım. Halen varmış. Arabanın yatar pozizyonda ki portbebesi sonradan normal pusete dönüşüyor. Portbebesine ilk zamanlar yatırıp evde gezdiriyordum bir yere misafirliğe gittiğimizde yatak olarak kullanıyordum. Ama araba koltuğu olan malzemesi ki aynı zamanda o da tekerlerin üzerine oturtularak araba olarak kullanıyor. Resmen can simidim oldu. Uyumadığı zamanlarda sürekli yatmak istemiyor hafif oturur pozisyonda olmak istiyordu Ana kucağının içine aldığım minderden 2 tane almıştım birini de araba koltuğunun içine koydum dışarıda gezdirirken kendime dönük takıyordum. Eve gelince tekerleri ıslak mendille siliyorduk. 😊 Bu sefer dışarıya dönük takıyordum koltuğu. Sürekli onun içinde oturuyordu. Ben iş yaparken seyrediyor etrafı seyrediyor oyuncağı ile oynuyordu. İlk zamanlar tek minderde yeterli değildi. (oturamadığından) Minderin altına minik yastık battaniye filan koymuştum. Evde sürekli onun içinde duruyordu.

Eki Görüntüle 2960540

Mama sandalyesi: Eğer ana kucağımız olmasaydı kesinlikle Chicco Poly Magic alırdım ama Ana kucağımız olduğundan Chicco Poly aldım şimdilik çok kullanmadık zaten 6 aydan sonra kullanabiliyor. Ama Poly Magic doğumdan itibaren kullanılabiliyor. Ana kucağına dönüştüğünden. Bu modellar halen var mı bilmiyorum tabi 😊

Kanguru: Hiç almadım hiç kullanmadım. 😊

Hamile yastığı: Aldım ama o kadar büyüktü ki yatağa eşim ben ve yastık sığamadık. Çocuk oturmaya başlayınca çevresine koruyucu olarak kullandım 😊

Göğüs ucu kremi: Çocuk fazla emmediği için ben çok kullanamadım.

Çatlak kremi: Mustela kullandım yanlış hatırlamıyorsam ama faydası olmadı.
Manas destanı mübarek :KK53:
 
Ben bugun ilk kez bir takim aldim :emir_bebek:
 

Eklentiler

  • B28B6C63-E11B-4077-83CE-B3722197468F.jpeg
    B28B6C63-E11B-4077-83CE-B3722197468F.jpeg
    97,9 KB · Görüntüleme: 84
X