- 30 Eylül 2020
- 3.806
- 4.690
- 83
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #8.381
Çok şükür canım büyümüş minnoşlarınselam kizlar bugun ki kontrolumu yazayım. cikolata yiyip gittigim icin nst iyi çıktı. kasilma az. bebeklerin kan akışı iyi biri 2500 olmus öbürü 2090 cikti. zayıf olan cok garip duruyor gecen haftaki olcumde 2150 cikmisti. tam ölçü vermiyor yani hangisi hangisinin bacagi kolu anlasilmiyor birbirlerinin icine gecmisler. kan akışları iyi oldugu icin kilo farkini dert etmedi dr. kontrolu siklastirdi cumartesi yine gidicem. ayin 16si sabah ameliyat dedi. boyle net gun saat verince hic hazir olmadigimizi hissettikilla 37 mi olsun dedim 36 olsa? bu kadar bekledik bekleyecekmisiz bebekler de durursa.
Masalllahselam kizlar bugun ki kontrolumu yazayım. cikolata yiyip gittigim icin nst iyi çıktı. kasilma az. bebeklerin kan akışı iyi biri 2500 olmus öbürü 2090 cikti. zayıf olan cok garip duruyor gecen haftaki olcumde 2150 cikmisti. tam ölçü vermiyor yani hangisi hangisinin bacagi kolu anlasilmiyor birbirlerinin icine gecmisler. kan akışları iyi oldugu icin kilo farkini dert etmedi dr. kontrolu siklastirdi cumartesi yine gidicem. ayin 16si sabah ameliyat dedi. boyle net gun saat verince hic hazir olmadigimizi hissettikilla 37 mi olsun dedim 36 olsa? bu kadar bekledik bekleyecekmisiz bebekler de durursa.
Yaaaa masallah senin kuzularina rabbim hayirlisi yaslar aldirsin guzel omurleri olsun insDun dusundum ya ruya gibi gecen yil bu zamanlar sancidan bi o yana bi bu yana kivranirken bu yil yasina yaslaktilar sen de siz de oyle olacaksiniz, o minicikler nasil buyuyor i na na ma ya cak sinnnnn dedigin dogrumus diyeceksin bak kucukler ama kaplan gucundeler onlar
Geliyorlarselam kizlar bugun ki kontrolumu yazayım. cikolata yiyip gittigim icin nst iyi çıktı. kasilma az. bebeklerin kan akışı iyi biri 2500 olmus öbürü 2090 cikti. zayıf olan cok garip duruyor gecen haftaki olcumde 2150 cikmisti. tam ölçü vermiyor yani hangisi hangisinin bacagi kolu anlasilmiyor birbirlerinin icine gecmisler. kan akışları iyi oldugu icin kilo farkini dert etmedi dr. kontrolu siklastirdi cumartesi yine gidicem. ayin 16si sabah ameliyat dedi. boyle net gun saat verince hic hazir olmadigimizi hissettikilla 37 mi olsun dedim 36 olsa? bu kadar bekledik bekleyecekmisiz bebekler de durursa.
Canım rahim ağzıyla ilgili falan bir risk mi gördü doktorun neden yaptı acaba ciğer geliştiriciyi? Ben de seninle aynı haftadayım ama doktorum hiç konuşmadı bu konudaDoktor bana bebeklerin hareketleri azalacak dedi zaten canım ondan korkmamm inşallah bi kaç gün idare edeceğiz.. 6 saat oldu vurulalı hala hareket var kuzuların bakalım canım herşeyin hayırlısı sen kaç doz vuruldun benim sabah 2 akşam da 2 vurulacakk
Kuzum yok bi sıkıntı yok dedi inan ben de şaşırdım ama senin daha 30. Hafta benim de geçen hafta bi şey demedi bu hafta aniden söyledi şaşırdım.. benim bebişler 2 hafta da ilerde doktor her ihtimale karşı dedi ve yüzde 65 erken doğum olur dediiCanım rahim ağzıyla ilgili falan bir risk mi gördü doktorun neden yaptı acaba ciğer geliştiriciyi? Ben de seninle aynı haftadayım ama doktorum hiç konuşmadı bu konuda
Kuzum yok bi sıkıntı yok dedi inan ben de şaşırdım ama senin daha 30. Hafta benim de geçen hafta bi şey demedi bu hafta aniden söyledi şaşırdım benim bebişler 2 hafta da ilerde doktor her ihtimale karşı dedi ve yüzde 65 erken doğum olur dediiCanım rahim ağzıyla ilgili falan bir risk mi gördü doktorun neden yaptı acaba ciğer geliştiriciyi? Ben de seninle aynı haftadayım ama doktorum hiç konuşmadı bu konuda
Tarçın gaz yapmaz mı?Sut artiran tarifi veriyorum
2.5-3 lt icme suyuna 4'e bolunmus 7-8 adet incir, 1 su bardagi kuru dut, 4-5 gunkurusu kayisi 1 cubuk tarcin koyup 10dk kaynatiyoruz. Altini kapatinca zevkinize gore seker ya da pekmez ekleyin. Ilininca icin.
Bir de kahvaltida maydanoz, dereotu, lor peyniri zeytinyagi ve cevizle yapacaginiz ezmeyi ekmeginize surup yiyin.
Tarcinin asiri tuketimi gaz yapar, 1 kabuk kabaca 3-4gr toz icerige denk (1 cay kasigi). Diger yandan anne sutu tetikleyici bir baharat, sakinlestiricidir. Bu olcu sorun yaratmaz.Tarçın gaz yapmaz mı?
Amin canim hepimizin yavrularinin insallahYaaaa masallah senin kuzularina rabbim hayirlisi yaslar aldirsin guzel omurleri olsun insaminnn canim benim ins bizde hayirlisiyla o gunleri goruruz ins bu arada kuzum 40cc mama yiyorlar hipp dr onu soyledi kuvozde onu sevmisler ama ben memede veriyorum onceden normal demi ?
Bende sizinle aynı şekilde önce genetik testleri yaptırdım onların sonucu çıkar çıkmaz hematoloji ye gittim şuan bende ayda 1 hematoloji ye gidiyorum ama bende net olarak çıktı pıhtılaşma 4 günde heterozigot çıktı 0.4 oksapar iğne kullanıyorum her gün. İnşallah sağlıkla ilerletiriz bu kez kucağmiza almak nasip olur inşallahBende de pihtilasma ve yaş faktörü var. Aslında pihtilasma yokmuş sonradan detaylı testlerde çıktı da ben öyle diye perinatolog a başlamıştım . 12+4 de kaybettim oncekini pihtilasma baktırdım ondan diye düşünüyorum heterozogot çıktı faktör v im pai lerim .ama şuan perinatolog um ve hematoloji heyeti sende pihtilasma yok dedi. sağlıksız gebelik imiş önceki dedi. Hematolojiye gitmek lazım eğer pihtilasma varsa çok ayrıntılı test yapıyor. Aslına bakarsanız ilk ogrendigim andan itibaren anormal bir ağrım vardı ne yürüyebiliyor ne de ayağımı uzatarak uzatabiliyordum. Şimdi öyle değil. İnşallah sorunsuz ilerleriz bu sefer. Size de geçmiş olsun
Evet tabi yerleri de daralıyor gerçi benim 3 oda bir salon yerim var hala rahatlardır benceCanım aslında yerleri de daralıyor gittikçe o yüzden de hareketleri az yanii... senin bebişler kaç kilooo bugün nst de bir türlü kalp atışını düzgün alamadı hemşireler habire yer değiştirdiler.. hemşire çok küçükler daha ondan dedi
Maşallah canım güzel haber 14 Şubat senin için bir şey ifade etmiyordu bak 16 Şubat olmuşselam kizlar bugun ki kontrolumu yazayım. cikolata yiyip gittigim icin nst iyi çıktı. kasilma az. bebeklerin kan akışı iyi biri 2500 olmus öbürü 2090 cikti. zayıf olan cok garip duruyor gecen haftaki olcumde 2150 cikmisti. tam ölçü vermiyor yani hangisi hangisinin bacagi kolu anlasilmiyor birbirlerinin icine gecmisler. kan akışları iyi oldugu icin kilo farkini dert etmedi dr. kontrolu siklastirdi cumartesi yine gidicem. ayin 16si sabah ameliyat dedi. boyle net gun saat verince hic hazir olmadigimizi hissettikilla 37 mi olsun dedim 36 olsa? bu kadar bekledik bekleyecekmisiz bebekler de durursa.
Ayyy canım benim yaa güldürdünEvet tabi yerleri de daralıyor gerçi benim 3 oda bir salon yerim var hala rahatlardır benceoğlum 1900 kızım 1740 falandı en son Perşembe bakalım ne olmuşlar göreceğiz
doktorlar bozulmaya yer arıyor zaten :) bilmesen sorsan sıkılırlar bilsen söylesen bilmiş derler boşver :) 34 den sonra da yapılmaya gerek yok yazıyor mesela nerden bileceğiz birden gelmeyeceklerini kuzulamızın o yüzden benim için rahatladı ciğer geliştirici yapınca. bir arkadaşım 34+4 de doğum yapmasına ve kiloları 2500 üstü olmasına ragmen ciğerlerinde problem olmuştu küvez de kalmıştı çocukları o yüzden ben biraz tedirgindim.Ayyy canım benim yaa güldürdünmaşallah kuzum perşembe sorarsın artık ciğer geliştiriciyi prospektüste 32. Haftadan sonra kullanılır demiş hatta eşim doktora sordu doktor biraz bozuldu sonuçta ikiz her doktor da farklı insan bilemiyor
Aynen canım benim her ihtimale karşı yapılması lazım sanırım küvezde kalma süreleri kısalıyor doktor riske girmek istemez çünkü ikizlerde küvez çok yüksek ihtimal... inşallah sizde şeker falan yoktur sıkıntı olmaz benim şeker dünden beridir yüksekdoktorlar bozulmaya yer arıyor zaten :) bilmesen sorsan sıkılırlar bilsen söylesen bilmiş derler boşver :) 34 den sonra da yapılmaya gerek yok yazıyor mesela nerden bileceğiz birden gelmeyeceklerini kuzulamızın o yüzden benim için rahatladı ciğer geliştirici yapınca. bir arkadaşım 34+4 de doğum yapmasına ve kiloları 2500 üstü olmasına ragmen ciğerlerinde problem olmuştu küvez de kalmıştı çocukları o yüzden ben biraz tedirgindim.
Benimde yarın 33+0 olacağım ve ciğer geliştirici olmadım yarın doktora gidince sorucam herkes olmuş galiba erken gelirlerse diye tedirgin oldum okuyunca. Ben devlet hastanesine gidiyorum bir kaç doktor değiştirdim çok memmun kalmadım ama özel şansım da yok maalesef inşallah herkes için herşey yolunda gider. Sağlıklıca kucağımıza alırız.doktorlar bozulmaya yer arıyor zaten :) bilmesen sorsan sıkılırlar bilsen söylesen bilmiş derler boşver :) 34 den sonra da yapılmaya gerek yok yazıyor mesela nerden bileceğiz birden gelmeyeceklerini kuzulamızın o yüzden benim için rahatladı ciğer geliştirici yapınca. bir arkadaşım 34+4 de doğum yapmasına ve kiloları 2500 üstü olmasına ragmen ciğerlerinde problem olmuştu küvez de kalmıştı çocukları o yüzden ben biraz tedirgindim.
Çok geçmiş olsun canım. Rabbim şifa versin inşallahKizlar beni sormuşsunuz saolun esim simdi de yeni tip corona virus getirdi eve saolsun onunla cebellesiyorum önce o oldu ona baktım mecburen ateşi oldu 39.7 zorla düşürdüm ettim smdi de ben oldum ama cok kötüyüm öksürük ve giciklanma var boğazımda size anlatamam agri da var öksürmekten nefret ederim hep küçüklükten beri bu bende bir korku olmus halde sicak su falan içiyordum limonla ebe aradı şimdi de limon çok tüketme diyor kafam oldu 1 milyon ne yapacağımı bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?