- 30 Eylül 2020
- 3.806
- 4.690
- 83
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #8.341
Çok sevindim kuzum maşşallahHerkese iyi aksamlar hanimlar pek giremedim bir kac gun etiketleyen arkadaslarimPembeAnkaKusu Masalim01 cok sukur daha iyiyim artik grip gibi oldum ins onuda hayirlisiyla atlatirim @Umut_bebek cocuklara cok sukur gecmemis test yaptilat merak etme sen de o yuzden
Bu arada en guzel haberi sona sakladimbebislerim hastaneden cikti eve geldik bir iki saat oldu coook tatlilar ama coook kucukler nasil bakilacak bilmiyorum ama herhalde oyle oyle buyutecegiz bizde ve sanirim benim maratonim basladi rabbima sukur ins dogum yapan annlerim sizde kavusun tez zamdan hamis annelerim hayirli haftalarda dogum yapip bebisleri kucaginiza alin ins ben cok mutluyum suan yarin bitiyor korona karantinam ama genedr maskeyle al dediler bakalim ins surec kotu olmadan gecer gider hayirlisiyla ins bende bakabildim diye sorun olmadj diye guzel guzel mesajlar atarim ins
Tabiii su an bazen 60 bazen 90cc iciyolar daha 3 olcekle bu para tuttu, zelvana bi sorayim mamayi birakmismi diye2021 ikiz annelerinden zelvan danismanlik almis cok faydasi olmus. bence de olur dene 700 lira az mi? bir de suan 700. bebelerin ictigi mama artinca katlanacak bu para
Her şey tamam da yıllık izinlerini senin talep ettiğin zamanda işveren onayı ile kullanırsın. İlla yillik iznini süt izninden önce kullanacaksin diye bir durum yoktu. Süt izni zaten fiili çalışırken kullaniliyor. Yillik izine cikmayi başka zaman da talep edebilirsin. İş kanununu oturup okuyasim geldi nasil prosedür değişmiş anlamadım. Bir yarim zamanli çalışma gelmişti en son. Yarim zamanli çalışırken süt izni kullanimini da yapayim, süt izni saatlerini de düşüp daha da erken çıkayım diyemiyorsun bir. Tek takıldığım nokta yillik izinlerini ücretsiz izinden sonra dayatmalari oldu.Çalışan anne adaylarına bir sorum olacak; bugün İnsan Kaynakları ile görüşmem vardı. Orada hamilelik izni olayını da sordum. Prosedürün değiştiğini iletti. Yani 18 hafta doğum izni var sonrasında sırasıyla 6 ay ücretsiz izin / yıllık izinler / süt izni diye gidiyor dedi. Doğum izni sonrası süt iznini kullanmak istesen olmuyor öncesinde muhakkak ücretsiz izin ve yıllık izinleri kullanmış olman lazım dedi. Bu uygulama özel sektör için mi geçerli yoksa devletin bir kuralı bilen var mı?
6 ay ücretsiz izni seve seve kullanırım. Sonra da diğer izinleri, çocuklar rahatlıkla 1 yaşını geçer çok da güzel olur ama yöneticilerim bana kullandırmazlar ki bu kadar uzun iznionlar en fazla 6-7 ayda dönmemi bekliyorlar.
Nasil mutlu oldum anlatamamHerkese iyi aksamlar hanimlar pek giremedim bir kac gun etiketleyen arkadaslarimPembeAnkaKusu Masalim01 cok sukur daha iyiyim artik grip gibi oldum ins onuda hayirlisiyla atlatirim @Umut_bebek cocuklara cok sukur gecmemis test yaptilat merak etme sen de o yuzden
Bu arada en guzel haberi sona sakladimbebislerim hastaneden cikti eve geldik bir iki saat oldu coook tatlilar ama coook kucukler nasil bakilacak bilmiyorum ama herhalde oyle oyle buyutecegiz bizde ve sanirim benim maratonim basladi rabbima sukur ins dogum yapan annlerim sizde kavusun tez zamdan hamis annelerim hayirli haftalarda dogum yapip bebisleri kucaginiza alin ins ben cok mutluyum suan yarin bitiyor korona karantinam ama genedr maskeyle al dediler bakalim ins surec kotu olmadan gecer gider hayirlisiyla ins bende bakabildim diye sorun olmadj diye guzel guzel mesajlar atarim ins
Çok şükür canım gözünüz aydın Allah bir daha ayırmasın inşallahHerkese iyi aksamlar hanimlar pek giremedim bir kac gun etiketleyen arkadaslarimPembeAnkaKusu Masalim01 cok sukur daha iyiyim artik grip gibi oldum ins onuda hayirlisiyla atlatirim @Umut_bebek cocuklara cok sukur gecmemis test yaptilat merak etme sen de o yuzden
Gun gun kisitlaniyoruz :) Ben evde corap giydirici bulamazsam ayakkabimi corapsiz giyiyorumHayırlı akşamlar anneler
Şu haftadan itibaren vücudum kısıtlandı resmen ya normal midir? Bazen eğilmekten çorabımı bile giymekten zorlanıyorum10 dakika yürüyorum belim çatlayacak gibi oluyor
Sagol canim benim coook tesekkur ederim allahim hayirlisiyla sana guzel haftan dogum yapip kavusmak nasip olsun insMasalllahcanım Gözün aydın ne güzel bi haber verdin senin adına çok sevindim
Cok sukur canim gecmisler kendileri beslenmeye baslamislar cikardilar azcik sarilik var dediler artik ona dikkat edecegim ins cok sukur kavustum kuzum dusunseneYaaa cok sevind cooookcok sukur canim benim ya minisler 2 kiloyi gecti demi
Sagol canim benim tesekkur ederim aminnn ins hepimizin bebegi saglikla buyusun sende hayirlisiyla guzellikle kavus insÖncelikle geçmiş olsun canım. Bebişlerinin evinize gelmiş olmasına çok sevindim. Artık yavaş yavaş sağlıkla büyüsünler inşallah. Sizede Rabbim şifa versin. Gözünüz aydın.
Aminnnnnn canim yaaaaa ins hayirlisiylahic bitmeyecek maceran basladiRabbim ayırmasın hep güzel günleriniz olsun
Sagol canim benim allah razi olsun ins sende guzel haftanda guzellikle bebislerine kavus insGözün aydın kuzum, bir daha hiç ayrılmayın inşallah☺
Ayyyyyy canim benim ins ins hayirlisiyla olsunÇok sevindim kuzum maşşallahbol koşturmacalı ama çok da güzel olucak inşallah lokumlarınla tatlı mı tatlı günler seni bekliyor çok heyecanlııı darısı başımıza bakalım biz ne zaman kavuşucaz bebişlerimize
Canim benim ya guzel dusuncen icin tesekkur ederim boyle guzellik paylasabilmissen ne mutlu banaNasil mutlu oldum anlatamamsenin guzel kalbin ve pozitifligin yazilarinla bize gecmisti zaten ve hep umut olmustu. Bir daha hic ayrilmayin emi
Cok sagol canim allah razi olsun hepimiz insÇok şükür canım gözünüz aydın Allah bir daha ayırmasın inşallah
Bnde bakarım canm dediğin hemşirelereolur insallah denemedim demezsin en azından. ben iki isim duydum bir tanesi serdihemsire bir tanesi emzirmedanismaninihal ikisinden birinden alicam muhtemelen
Canm şuan biberonla veriyorum sarılık değerleri yüksek cıktı şırınga ile çok az yiyorlardı ac kalıyordu belki yavrularım bugün test vercez tekrar inş inişe geçmiştirSütünü biberonla alıyorlar mi? Biberonla alsalar sağıp vermek de kötü birşey yok süre olarak da daha hızlı olur hem. Sağıp sağıp ver bence arada memeye de al tabi belki alışırlar canım
Biberonu güzel çekiyorlar biberona baslaayali meme vermedim daha çok ac kalmasinlar diye deneyeceğim bugün inşallahBen ilk iki gün biberon vermedim. Şimdi de süt meme ya da biberon ayırmıyorlar memeden de çok süt geldiği için. Senin de sütün çok anladığım kadarıyla emme refleksi biberonla da alışıp belki benimkiler gibi sonra memeye de hayır demezler bilemiyorum. Şırıngayla çok zor olur sonuçta 1 buçuk iki saatte bir veriyorsun. Tüm gün iki bebek nasıl olacak.
Gözün aydın canm sağlıkla büyüt inşallah yavrularını çok sevindim senin adınaHerkese iyi aksamlar hanimlar pek giremedim bir kac gun etiketleyen arkadaslarimPembeAnkaKusu Masalim01 cok sukur daha iyiyim artik grip gibi oldum ins onuda hayirlisiyla atlatirim @Umut_bebek cocuklara cok sukur gecmemis test yaptilat merak etme sen de o yuzden
Ben süt izinlerini toplu kullanmak istiyorum. Şu hamilelik döneminde bile bir türlü 7.5saat çalışma olayını yapıp bilgisayarı erken kapatamadım. Eminim ki sonrasında da olmaz. O nedenle önce doğum izni sonrası toplu süt izinleri kullanmak ve en son da yıllık izin kullanmak istiyorum. Bu şekilde yapabilirsem ücretsiz izin kullanmadan 8 ayı filan tamamlamış oluyorum. Şimdiye kadar arkadaşlar da hep öyle yapmıştı. Ne ara kural değişti anlamadım. En kötüHer şey tamam da yıllık izinlerini senin talep ettiğin zamanda işveren onayı ile kullanırsın. İlla yillik iznini süt izninden önce kullanacaksin diye bir durum yoktu. Süt izni zaten fiili çalışırken kullaniliyor. Yillik izine cikmayi başka zaman da talep edebilirsin. İş kanununu oturup okuyasim geldi nasil prosedür değişmiş anlamadım. Bir yarim zamanli çalışma gelmişti en son. Yarim zamanli çalışırken süt izni kullanimini da yapayim, süt izni saatlerini de düşüp daha da erken çıkayım diyemiyorsun bir. Tek takıldığım nokta yillik izinlerini ücretsiz izinden sonra dayatmalari oldu.
Gözün aydınHerkese iyi aksamlar hanimlar pek giremedim bir kac gun etiketleyen arkadaslarimPembeAnkaKusu Masalim01 cok sukur daha iyiyim artik grip gibi oldum ins onuda hayirlisiyla atlatirim @Umut_bebek cocuklara cok sukur gecmemis test yaptilat merak etme sen de o yuzden
Ah o mide yanmalariYine bir mide yanmasiyla uyandim bakalım kaç saat sonra geri uyuyabilecegim
Allah iyiliğinizi versin güldümGun gun kisitlaniyoruz :) Ben evde corap giydirici bulamazsam ayakkabimi corapsiz giyiyorum
Dun dusundum ya ruya gibi gecen yil bu zamanlar sancidan bi o yana bi bu yana kivranirken bu yil yasina yaslaktilar sen de siz de oyle olacaksiniz, o minicikler nasil buyuyor i na na ma ya cak sinnnnn dedigin dogrumus diyeceksin bak kucukler ama kaplan gucundeler onlarSagol canim benim coook tesekkur ederim allahim hayirlisiyla sana guzel haftan dogum yapip kavusmak nasip olsun ins
Cok sukur canim gecmisler kendileri beslenmeye baslamislar cikardilar azcik sarilik var dediler artik ona dikkat edecegim ins cok sukur kavustum kuzum dusunsene
Sagol canim benim tesekkur ederim aminnn ins hepimizin bebegi saglikla buyusun sende hayirlisiyla guzellikle kavus ins
Aminnnnnn canim yaaaaa ins hayirlisiylasende hayirlisiyla kavus bebislerine ins
Bence biraz yapı meselesi bu. Kimisi son haftasına kadar çalışıyor bütün işlerini yapıyor. Kimisi erken haftalarda zorlanmaya başlıyor. Ama ben kendi adıma konuşacak olursam sizin haftalarınızda başlamıştı bel ağrıları. Hareketlerim kisitlanmadi ama ağrılarım vardı. Daha sonra magnezyum, kalsiyum, d vitamini takviyesine başladı doktorum ve o ağrılar geçti. Şu an o haftalara göre daha az ağrım var. Ama şimdi de bebeklerin baskısı falan rahatsız etmeye başlıyor karin büyüdükçe.Hayırlı akşamlar anneler
Şu haftadan itibaren vücudum kısıtlandı resmen ya normal midir? Bazen eğilmekten çorabımı bile giymekten zorlanıyorum10 dakika yürüyorum belim çatlayacak gibi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?