2022 ikiz annesi olacaklar

Çalışan anne adaylarına bir sorum olacak; bugün İnsan Kaynakları ile görüşmem vardı. Orada hamilelik izni olayını da sordum. Prosedürün değiştiğini iletti. Yani 18 hafta doğum izni var sonrasında sırasıyla 6 ay ücretsiz izin / yıllık izinler / süt izni diye gidiyor dedi. Doğum izni sonrası süt iznini kullanmak istesen olmuyor öncesinde muhakkak ücretsiz izin ve yıllık izinleri kullanmış olman lazım dedi. Bu uygulama özel sektör için mi geçerli yoksa devletin bir kuralı bilen var mı?

6 ay ücretsiz izni seve seve kullanırım. Sonra da diğer izinleri, çocuklar rahatlıkla 1 yaşını geçer çok da güzel olur ama yöneticilerim bana kullandırmazlar ki bu kadar uzun izni onlar en fazla 6-7 ayda dönmemi bekliyorlar.

hayir devlette bu sekilde degil. ozel sektoru hic bilmiyorum.

Özel sektörde de 6 ay ücretsiz izin var senin yasal hakkın eğer kullanmak istersen sana vermek zorunda. Eğer vermiyorsa kovmak zorunda onda da dava açıp deli gibi tazminat hatta işe geri iade şeklinde işini de geri alırsın. Öyle kafalarına göre döneceksin diyemezler canım.

18 hafta sonrasinda ise donerseniz her gun sut izni belirttiginiz saatlerde kullandirilir. Maksat kesintisiz sut saglamak oldugu icin sut izinlerinin birlestirilip toplu kullandirilmamasi gerekir (ozel durumlarda, ornegin; ulasim ile ilgili sorunlar var ise haftada 1 gun ya da 2 yarim gun olarak birlestirilebilir)
Ikinci yol; 18 hafta sonra ise doner 2 isgunu fiilen calisirsiniz, ardindan yillik izninizi bitirirsiniz (İzinler birlestirilemedigi icin 2 gun calistiniz) sonra ise doner gunluk sut izni ile devam edersiniz
Ucuncu yol; 18 hafta sonra, ozelde 6 aya kadar, kamuda 2 yila kadar ucretsiz izniniz baslatilir (bildirim yaparsaniz erken donus imkaniniz var) sonra sirasi ile ucretli yillik izniniz kullanildiktan sonra gunluk sut izni ile ise donersiniz..

Uzun yaziyorum kusura bakmayin; is kanununa gore uygulama da adim adim şoyle;

1) Doğum Raporu:

16 hafta (çoğul gebelikte 18 hafta)

2) Ücretsiz İzin:

Doğum sonrası 6 aylık süre içinde, 6 ay bitene kadar maksimum 6 ay olarak kullanılır. Doğum raporu bitiminde hemen de başlanabilir, dilerse çalışmaya başladıktan sonra da bu izin kullanılabilir. Yarım çalışma yapıp ardından ücretsiz izin de kullanılabilir.

Yarım Çalışma: 1. çocukta 60 gün, 2. çocukta 120 gün, 3. çocukta 180 gün, çoğul gebeliklerde bu sürelere 30 gün eklenerek, engelli çocukta ise 360 gün süreli yarım çalışma yapılabilir. Yarım çalışmaya doğum raporu bitiminden sonra başlanabilir. Ücretsiz iznini kullanan bir işçi de doğum sonrası 60/120/180/+30/360 günlük süreleri geçirmediyse, ücretsiz iznin bitiminden itibaren kalan süre kadar yarım çalışma yapabilir. Örneğin, 2. çocuğu için 2 ay ücretsiz izin ardından yarım çalışma yapmak isteyen bir işçi düşünelim. Yarım çalışma için normalde 180 gün yarım çalışma süresi uygulanabilir. Fakat bu işçi 2 ay (120 gün) ücretsiz izin kullanımını sonrasında, kalan 1 ay/60 günlük süre için yarım çalışma yapabilir. Yarım çalışma süresince süt izni hakkı uygulanmayacaktır.

Yıllık İzin: İşçiler, varsa birikmiş yıllık izinleri, doğum izinleri sonrasında bu izinleri de kullanmak isteyebilirler. Yıllık izin tamamen işçinin talebi-işverenin onayı ile gerçekleşen bir izindir. Toplu yıllık izin kullanmak isteyen işçi, bu izni dilerse doğum raporu bitiminde, dilerse yarım çalışma sonrasında, dilerse de ücretsiz izninden sonra talep edebilir.

3) Kısmi Çalışma:

Ebeveynler kısmi çalışmaya geçiş süresini ve sonrasında tam zamanlı çalışmaya dönüş zamanını kendisi belirler. Bu doğum izinleri kullanıldıktan sonra kullanımı tercih edilen bir izindir.

4) Toplu Süt İzni:

Kullanımı her ne kadar yasal olmasa da, işverenler ve işçilerin anlaşarak uyguladığı bu iznin kullanımı sadece fiili çalışma süreleri için verilmelidir. Bu nedenle toplu olarak kullanılacaksa, işçinin tüm doğum izinleri bittikten sonra, çalışmaya başlayacağı süreden itibaren çocuğu 1 yaşına gelene kadar olan çalışma günleri üzerinden işçiye verilmelidir. En son kullanılacak izindir. Bu iznin işçiye günlük olarak verilmesi gerektiğini, toplu olarak kullanımının yasal olarak bir geçerliliği olmadığını da tekrar hatırlatmak isteriz.

valla mama ucuz bisey degil biraz olsun faydasi olursa o danışmanliga verdigin para zaten çıkıyor. ilk cocugumda 30 ccnin ustune hic cikamamistim ben keske alsaymisim o zaman
İkizler için ise yarayan bi egitim mi peki kuzum? Vallahi 28gunde 700liralik mama aldik, Allahim çok pahalı her sey

İkizler için ise yarayan bi egitim mi peki kuzum? Vallahi 28gunde 700liralik mama aldik, Allahim çok pahalı her sey
2021 ikiz annelerinden zelvan danismanlik almis cok faydasi olmus. bence de olur dene 700 lira az mi? bir de suan 700. bebelerin ictigi mama artinca katlanacak bu para

Herkese iyi aksamlar hanimlar pek giremedim bir kac gun etiketleyen arkadaslarim PembeAnkaKusu Masalim01 cok sukur daha iyiyim artik grip gibi oldum ins onuda hayirlisiyla atlatirim Umut_bebek cocuklara cok sukur gecmemis test yaptilat merak etme sen de o yuzden
Bu arada en guzel haberi sona sakladim bebislerim hastaneden cikti eve geldik bir iki saat oldu coook tatlilar ama coook kucukler nasil bakilacak bilmiyorum ama herhalde oyle oyle buyutecegiz bizde ve sanirim benim maratonim basladi rabbima sukur ins dogum yapan annlerim sizde kavusun tez zamdan hamis annelerim hayirli haftalarda dogum yapip bebisleri kucaginiza alin ins ben cok mutluyum suan yarin bitiyor korona karantinam ama genedr maskeyle al dediler bakalim ins surec kotu olmadan gecer gider hayirlisiyla ins bende bakabildim diye sorun olmadj diye guzel guzel mesajlar atarim ins

Oh hadi masallah :)) Allah ayirmasin bir daha

Aslında benim yıllık iznim fazla. Zaten doğum izni/süt izni/yıllık izin bu şekilde kullansam toplam 8 ay gibi bir süre yapar. Bu da bana yeter. Yöneticilerim aslında anlayışla yaklaşıyorlar evden çalışır, zamanları kendinize göre ayarlarsınız. Çocuklar uyuyunca vaktiniz olursa bilgisayarı açar bir iki maile cevap verirsiniz diyor. Yani aslında bu 8 aydan sonraki tüm esnekliği bana bırakıyorlar ama İnsan Kaynakları işte biraz kuralcı çıktı.

Gerçekten çok teşekkürler bu ayrıntılı bilgi için. Benim buradan anladığım eğer yöneticilerim de beni desteklerse İnsan Kaynakları kabul eder gibi. Tekrardan çok teşekkür ederim

Anladım evet öyle diyorlar ama böyle de olmaz. Sarılık belası var zaten kiloları düşük şırıngayla olacak iş değil. Mama vermiyorsun sonuçta kendi sütünü biberon ile vermekde bir sakınca yok bence böyle zor bir durumda 6 gün oldu doğalı bebekler bolca beslenmeleri gerekli 1 buçuk 2 saatte bir. Şırıngayla mümkün mü bu. Sütünü daha çok sağıp buz dolabına ya da buzluğa at ben öyle yaptım. Buzluğa attım. Mesela benim biri diğerinden biraz daha yavaş ve yetersiz emiyor ona daha çok sağdığım sütten veriyorum beslediğinden emin oluyorum. Sarılık ve kilo kaybı olmamalıyız ilk hedefimiz bu canım.

Masalllah canım Gözün aydın ne güzel bi haber verdin senin adına çok sevindim

Yaaa cok sevind cooook cok sukur canim benim ya minisler 2 kiloyi gecti demi

Öncelikle geçmiş olsun canım. Bebişlerinin evinize gelmiş olmasına çok sevindim. Artık yavaş yavaş sağlıkla büyüsünler inşallah. Sizede Rabbim şifa versin. Gözünüz aydın.

hic bitmeyecek maceran basladi Rabbim ayırmasın hep güzel günleriniz olsun

Gözün aydın kuzum, bir daha hiç ayrılmayın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…