- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi Inquisitive
-
- #5.881
yok canim onden gitmiyorlar bir kac gun geriden geliyorlar ama bundan sonra daha da geri kalirlar artik sanıyorum ki ilk gebeligimden tecrubem oğlum bu haftalara kadar normal gelisti sonra geri kalmaya başladı 37. haftada 2500 dogdu. doktorum bunu duyunca ikizler icin olan 2500 hedefini 2000e düşürdüSeninkilerin ortalama gelişimi de birkaç gün önden gitmiyor muydu? 3hafta var aramızda diye sayiyordum ben hep. İlk gebeliginde tek bebek zorlamamiş demek seni, suyu cok olsa da alanı genişti tabi minnoşunun tek başına.
Ooo baya trip atmış canım ya ama kompleksten başka şey değil bence adı üstünde riskli gebelik uzmanı risk varsa gidilir ne var bunda insanlar uzmanlık yapıyor o kadarKendinden emin olan doktor böyle yapmaz. Ben problem olunca içime sinmedi bir de perinatologa gittim sonra kendi doktoruma yazdım nidicard önerdi size de uygunsa içeyim mi diye tabi benim için de uygun dedi reçete bile yazmış attı hemen hatta perinatologun raporunu da istedi incelemek için. Çeşit çeşit insan var ya
yok canim onden gitmiyorlar bir kac gun geriden geliyorlar ama bundan sonra daha da geri kalirlar artik sanıyorum ki ilk gebeligimden tecrubem oğlum bu haftalara kadar normal gelisti sonra geri kalmaya başladı 37. haftada 2500 dogdu. doktorum bunu duyunca ikizler icin olan 2500 hedefini 2000e düşürdücok ileri haftalarda gözüm yok gercekten şöyle 34lere bi gelsem kuvoze girseler de bir iki haftaya en fazla ciksalar eve. 2 kilo bebege de bakarim hic sorun degil 2500 tecrubem var zaten. bebeler dogunca cok hizli kilo aliyorlar 500 gram biseycik değil.
bahsettigin fobi bende de var gebeligin basinda doktor değiştirirken renkten renge giriyordum nasil anlaticam su doktora gidiyordum soyle oldu size geldim diye. bazilari gerçekten kötü tepkiler veriyor. aile hekimi dahi kadin dogumcunun istedigi testleri yapmak istemiyor misal korkuyorum azar mi yicem diye.
Benimki coklukla metabolik, dr. vucudunun ilave depoya ihtiyaci yok demek ki diyor.Cinsiyetleri hayırlı olsun bebislerin
Muhtemelen birden hareketsiz kaldigin için olmuştur. Çoğumuz aynı durumdayız bence.
Inquisitive baya az kilo aldı o belki tavsiye verebilir nelere dikkat ettiğine dair.
Ben hem jinekolog hem perinatolog takibindeyim. Zorunlu olmamakla birlikte cogul gebelikte tavsiye ediliyor.Kızlar merhabalar öncelikle hepimiz inşallah sağlıklı bebekler dünyaya getiririz
Kafamı karıştıran şey şu.
İkiz gebeliği illa perinatolog mu takip etmeli? Ben annemin yanına memlekete gidip doğum yapmak tercihim olur ama bulunduğum yerdeki doktorumdan hem çok memnunum hem de kendisi perinatolog.
Memleketimde de çok iyi kadın doğum doktoru biliyorum perinatolog değil ama. Siz olsanız ne yapardınız? Tavsiyelerinizi merak ediyorum hepiniz perinatolog takibinde misiniz?
-Mama alma diyebilirim 2021 ikiz annelerinin her birinin bebeklerinde farkli sorunlar oldu, gaz yutkunamama, mama alerjisi vb. Premature olursa baska mama kullaniliyor vb. Oylesine birsey alma pediatrist onerisi ile alirsin.Kuzlar listeme bakın eksik var mı
2 tane buyuyebilen beşik
Beşik içine yatak
Nevresim takımı
4 tane kalın battaniye bebek
4 tane Müslin bez
2 tane portbebe
2 tane yenidogan uyumlu puset
Puset içi minderi
Puset kapatıcı set
1 tane kıyafet dolabı
1 tane ikiz erkek bebek arabası
2 tane bebek bornoz
Banyo bakım seti
Tırnak makası
Tarak
Banyo küveti seti giderli olandan
Bolca uzun kollu zibin
Alt acma beni 4 paket en az
1 paket hastaneye 3 paket eve yenidogan bebek bezi prima premium
Alt silmek için temizlik alkolsüz ben (ıslak mendil değil)
Pişik kremi sudocrem
Ateş ölçer
Yenidogan anne memesine en yakın biberon 2 tane avent
Ağız bezi en az 6 paket
Çorap yeni doğan
Eldiven
Pamuk bere
Patik yenidogan
Ana kucağı 2 tane elektronik olandan
Tulum astronot yeni doğan için 2 tane
4 tane 10 lu
4 tane 5 li hastane çıkışı seti
Yeni doğan için mama
Anne için
2 tane pijama
Kilot
Emzirme atleti 2 tane
Hasta bezi 1 paket
1 paket ped
Gogus ucu yara olmaması için krem
Gogus pompası
Korse
Peçete islak mendil
Sut yapıcı cay
Rezene
Terlik
Tedbiren Gunde 2 kez tansiyon kontrolu yaparsaniz iyi olur, bir de gizli tuzlara dikkat edin peynir, zeytin, paketli gida gibi.Hamislerim iyi aksamlar Benim son 3 gündür ayaklarim cok şişiyor sizde de var mi bu durumlar yüksek yere koyup uzatinca biraz daha iyi oluyor sabahları yüzüm de ellerimde de şişlik oluyor aslinda bol su iciyorum tuz tuketimine de dikkat ediyorum neden erkenden basladi anlamadm
Bende bakıldı sorun cikmadi ama 3 4 gundur ben de davul oluyorum dogum yakin diye mi ben anlamadimTedbiren Gunde 2 kez tansiyon kontrolu yaparsaniz iyi olur, bir de gizli tuzlara dikkat edin peynir, zeytin, paketli gida gibi.
Bileklerinizle daire cizdirin ayaklariniza
Devam ederse Dr. muhtemelen idrar tahlili ister, protein kacagini kontrol edecektir.
Merhaba Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ben sürecin çok başındayım ama özel hastaneden doğum paketi almayı planlıyorum. Yenidoğan yoğun bakımı devlet tarafından karşılanıyor diye biliyordum. Ücret ödeniyor mu küvezde kalma durumlarındaAma görsen 7/24 ilgili tiplerden, mesaj atabiliyorum. Acil bir şeyde üni hastanesine kosabiliyorum. Bana bazen tek kişilik oda bile ayarliyor rahat edeyim diye. O yüzden tripli filan ama onu çok severim. Bir de bebek yoğun bakimi iyi oluyor Ankara'da üni hastanelerinin... Daha özeldeki perinatolog doktorum onda doğum yapmayacağımi duyunca ondan da trip yiyecek miyim onu merak ediyorum. Ama sebebim belli, ben erken doğum yapıp bebek yoğun bakım ücretini özel hastanede iki bebekle karsilayamam, bu gidişle 1aya kadar yoğun bakımda kalma durumları bile var. Bir de üzerine doğum parası 10bin tl de cabası. Faturayı hayal edemiyorum. Sigorta yaptirmam gerekirdi ona çoktan. Bu ara sirf cocuk odasi olacak yeri kiler olarak kullaniyoruz diye arka balkon depo olsun diye dolar yüksekken cam balkon ile 6kapili dolap yaptirdik. Bir doğum parası da bu ay onlara ödedik. Bazı seyler de kismet artık.
Allah gönlüne göre versin ben de senin gibi düşünüyorum, ben daha geri haftada olduğum için şuan sadece 30.haftayi hedefleyebiliyorum. Sonra 32yi görebilirsem 2kg ya bile razıyım diyorum. 32yi görmek nasip olursa 2bucugu göreyim yeter derim. Ama olmazsa da üzülmem. 2hafta kuveze razıyım vallahi.
Benim gittigim hastanede kuvoz ucreti yok bence yoktur yaMerhaba Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ben sürecin çok başındayım ama özel hastaneden doğum paketi almayı planlıyorum. Yenidoğan yoğun bakımı devlet tarafından karşılanıyor diye biliyordum. Ücret ödeniyor mu küvezde kalma durumlarında
Tamam can bunun da ekran resmini alıyorum smdi :)-Mama alma diyebilirim 2021 ikiz annelerinin her birinin bebeklerinde farkli sorunlar oldu, gaz yutkunamama, mama alerjisi vb. Premature olursa baska mama kullaniliyor vb. Oylesine birsey alma pediatrist onerisi ile alirsin.
-Gecelik ihtiyacin olur
-Yenidogan uyumlu pusetin kendi ortopedik pedi/ minderi oluyor ilave yastik gerekmeyecektir.
-Bornoz yanisira koseden kafaya gecen bebek havlusu da al, bornozu bir sure kullanamazsin. Bir de havlu icine sermek icin mermersahi denen tulbent bez.. hem hizla suyu emer hem de tenini acitmaz.
-Listede bakim cantasi goremedim bir de kisa vadede ust ortemedigimiz icin fermuarli uyku tulumu iyi olacaktir.
Belli şeyler ödemiyormuş, bazı tedavisini devlet ödemiyormuş... Daha onları net öğrenemedim. Ama benimkiler 1ay bile yoğun bakımda kalabilir, o sürede neyle karşılaşılacak tabi bilmiyorum. Doğum paketi alırken devletin karşıladıklarının ve karsilamadiklarinin net bir listesi varsa isteyinMerhaba Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Ben sürecin çok başındayım ama özel hastaneden doğum paketi almayı planlıyorum. Yenidoğan yoğun bakımı devlet tarafından karşılanıyor diye biliyordum. Ücret ödeniyor mu küvezde kalma durumlarında
Canım ben medical parka gidiyorum özellikle sordum kuvöz ücreti ödenmiyor sgk anlaşmalı özel hastanelerde öyle en azından haberin olsun. Ama tabi üniversite hastanelerinin kuvözleri de çok iyi oluyormuş içine nasıl sinerse durumuna hangisi uyarsa onu yap tabii ki en iyisini bilirsin. Perinatologun anlayışla karşılayabilir onların ücretler fazla oluyor biraz onu söylersin hem hastaneye hem doktora para vermek bana da gereksiz geliyor ben medicalin kendi doktoruna gidiyorum çok memnunum aynı senin dediğin gibi çok ilgili bir de tahliller falan hastanede çok daha kolay hallediliyor her şey elinin altında. Bu çok önemli trip atsa da bırakma o doktoru bi kerelik gittim gitmez olaydım falan deAma görsen 7/24 ilgili tiplerden, mesaj atabiliyorum. Acil bir şeyde üni hastanesine kosabiliyorum. Bana bazen tek kişilik oda bile ayarliyor rahat edeyim diye. O yüzden tripli filan ama onu çok severim. Bir de bebek yoğun bakimi iyi oluyor Ankara'da üni hastanelerinin... Daha özeldeki perinatolog doktorum onda doğum yapmayacağımi duyunca ondan da trip yiyecek miyim onu merak ediyorum. Ama sebebim belli, ben erken doğum yapıp bebek yoğun bakım ücretini özel hastanede iki bebekle karsilayamam, bu gidişle 1aya kadar yoğun bakımda kalma durumları bile var. Bir de üzerine doğum parası 10bin tl de cabası. Faturayı hayal edemiyorum. Sigorta yaptirmam gerekirdi ona çoktan. Bu ara sirf cocuk odasi olacak yeri kiler olarak kullaniyoruz diye arka balkon depo olsun diye dolar yüksekken cam balkon ile 6kapili dolap yaptirdik. Bir doğum parası da bu ay onlara ödedik. Bazı seyler de kismet artık.
Allah gönlüne göre versin ben de senin gibi düşünüyorum, ben daha geri haftada olduğum için şuan sadece 30.haftayi hedefleyebiliyorum. Sonra 32yi görebilirsem 2kg ya bile razıyım diyorum. 32yi görmek nasip olursa 2bucugu göreyim yeter derim. Ama olmazsa da üzülmem. 2hafta kuveze razıyım vallahi.
Allah korusun hepimiz için o ihtimal var ama inşallah olmaz canım benim bebişlerin hemen kucağında olsunBelli şeyler ödemiyormuş, bazı tedavisini devlet ödemiyormuş... Daha onları net öğrenemedim. Ama benimkiler 1ay bile yoğun bakımda kalabilir, o sürede neyle karşılaşılacak tabi bilmiyorum. Doğum paketi alırken devletin karşıladıklarının ve karsilamadiklarinin net bir listesi varsa isteyin
Kuzum ozelde olsa devlett3 olsa bebekler kuvoze girerse bunu devlet karsiliyor ben cok arastirdim cunku bu zaruri bir durum sadece soyle birsey var diyelim bebek kuvozdeyken bir ameliyat bir operasyon gerekliyse ona ister istemez ozeldeyse normal amliyat parasi aliyorlarmis ama onun disinda birsey gerekmiyorda kuvoz parasi yok ve hastaneden hastaneye istenilen seyler degisiyor benim bakildigim kiyafet istiyor muslim ortu bide bebek bebek bezi istiyormus bazi hastaneler kiyafet giydirmiyormus mesala yada bez falan istemiyormus degisiyormus bunlar hep canim benimAma görsen 7/24 ilgili tiplerden, mesaj atabiliyorum. Acil bir şeyde üni hastanesine kosabiliyorum. Bana bazen tek kişilik oda bile ayarliyor rahat edeyim diye. O yüzden tripli filan ama onu çok severim. Bir de bebek yoğun bakimi iyi oluyor Ankara'da üni hastanelerinin... Daha özeldeki perinatolog doktorum onda doğum yapmayacağımi duyunca ondan da trip yiyecek miyim onu merak ediyorum. Ama sebebim belli, ben erken doğum yapıp bebek yoğun bakım ücretini özel hastanede iki bebekle karsilayamam, bu gidişle 1aya kadar yoğun bakımda kalma durumları bile var. Bir de üzerine doğum parası 10bin tl de cabası. Faturayı hayal edemiyorum. Sigorta yaptirmam gerekirdi ona çoktan. Bu ara sirf cocuk odasi olacak yeri kiler olarak kullaniyoruz diye arka balkon depo olsun diye dolar yüksekken cam balkon ile 6kapili dolap yaptirdik. Bir doğum parası da bu ay onlara ödedik. Bazı seyler de kismet artık.
Siz artik doguma bir tik uzaktasiniz, normal. Daha erken evredekiler icin preeklampsi riskini ekarte etmek elzem olabilir. Bu hafta bi raund ben de baktirdim, simdilik iyiyiz.Bende bakıldı sorun cikmadi ama 3 4 gundur ben de davul oluyorum dogum yakin diye mi ben anlamadimtansiyon da iyi. Gizli tuz dedigin olay olabilir belki de kahvaltida zeytin peynir yiyorum.
yok canim onden gitmiyorlar bir kac gun geriden geliyorlar ama bundan sonra daha da geri kalirlar artik sanıyorum ki ilk gebeligimden tecrubem oğlum bu haftalara kadar normal gelisti sonra geri kalmaya başladı 37. haftada 2500 dogdu. doktorum bunu duyunca ikizler icin olan 2500 hedefini 2000e düşürdücok ileri haftalarda gözüm yok gercekten şöyle 34lere bi gelsem kuvoze girseler de bir iki haftaya en fazla ciksalar eve. 2 kilo bebege de bakarim hic sorun degil 2500 tecrubem var zaten. bebeler dogunca cok hizli kilo aliyorlar 500 gram biseycik değil.
bahsettigin fobi bende de var gebeligin basinda doktor değiştirirken renkten renge giriyordum nasil anlaticam su doktora gidiyordum soyle oldu size geldim diye. bazilari gerçekten kötü tepkiler veriyor. aile hekimi dahi kadin dogumcunun istedigi testleri yapmak istemiyor misal korkuyorum azar mi yicem diye.
Siz artik doguma bir tik uzaktasiniz, normal. Daha erken evredekiler icin preeklampsi riskini ekarte etmek elzem olabilir. Bu hafta bi raund ben de baktirdim, simdilik iyiyiz.
Kuzum ben 3 doz vuruldum ve senin anlattigin gibi birsey yasamadim hic bi bol bol su ic ve bugun tuzdan sekerden hatta yagli olabilecek yemeklerden uzak durmaya calissana ins duzelirsin hayirlisiyla sifan olsun bu anlattiklarin gecip gider insDünkü kortizondan sonra kalp atislarim hizlandi, baş ağrısı var bugün, yarim derece ateşim çıkmış ama yuzumde basınç hissediyorum. Bir de göbeğimi bir actim masmavi bütün koca koca damarlarim belirivermiş. Şu iğneyi verene mesaj attım bugün pazar cevaplamazlar da. Şimdi gidip 2ampulu birden yaptirmak hic icimden gelmiyor. Cok korkuyorum. Bu damarlar bir günde nasil patlayacak gibi çıktı, damarici basincim dünden bugüne şiddetli artmış. ciğer geliştiriciden sonra hepimiz böyle oldunuz mu?
Benim de oyleymisMerhabalar hanımlar, çok yazmasam da grubu aktif olarak takip ediyorum. Benim minnoşların cinsiyetlerini öğrendik , 2 kız geliyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?