2022 ikiz annesi olacaklar

Hamislerim iyi aksamlar Benim son 3 gündür ayaklarim cok şişiyor sizde de var mi bu durumlar yüksek yere koyup uzatinca biraz daha iyi oluyor sabahları yüzüm de ellerimde de şişlik oluyor aslinda bol su iciyorum tuz tuketimine de dikkat ediyorum neden erkenden basladi anlamadm

Şimdi ben de araştırmaya koyuldum da ani kese patlaması su gelmesi ile sonuçlanabilir diyor amniyon sıvısı fazlalığında. Kese patlarsa rahim ağzının anlamı kalmaz. Baya da fazla suları 1000'er ml olmuş. Bir hafta kadın doğuma bir hafta da perinatologa gitmeme rağmen bunu şimdi fark ettiler sağolsunlar. Gerçekten seni feyz alıyorum, 30.haftaya geldiğini gördüm.

Alttan ultrason ile baktı daha da ayrıntısını bilmiyorum onun. Ben iki hafta içinde şeker yüklemesi dahil çılgınlar gibi tatlı yedim. Yüklemenin ardindan 2gun içinde tatliyla coştum. Babamla eşimin doğum günleri 2ser gün araylaydi. Dilim dilim pastalar yedim günde ikişer ikişer, cikolata yedim aksamlari. Sonraki hafta annemlere geçtim, ekler tatlilar gofretler kekler meyveler... 2haftadir çıldırmış gibi hayatimda yemedigim tatlıyı yedim. Paniklemeyip günleri geçirmeye bakacağım dediğin gibi. 2haftadir bu haldeydim zaten, daha da dayaniriz ağrı çeke çeke nolcak sanki. Haftalardır her hafta ayri bir dertle boğuştuk, bu halimize şükür.dualara sığınırım bu hafta. Sen de hastanede takılmaya devam ediyorsun sanırım, çok güzel 30u gördün, pek seviniyorum size.

Tabi canım yaptır sen de erteleme, senin de neyden ötürü erken doğum diyor bilmiyoruz ama bir yerde bir risk görmüş sonuçta erteleme yaptır. 24saat arayla iki doz iğne oluyorsun. 72saat içinde aktif olacakmış, sonrasında da kısa bir dönem belki 1hafta o şekilde kalacak zamanla etkisi azalacak, sonrasında 1ay içinde doğum olursa sadece hatirlatma dozu yeterli olacak zaman kaybı olmayacak. Bana anlatilandan anladığım budur. Haftam adete göre 26+3 hafta ama bebeklerin kafa, uyruk kemik, kilo ortalamasının gelişimine göre 27+2 ve 27+5 hafta. Kilo olarak da 1er kilo diyebiliriz. Sen de iğneyi yaptirirken sorarsın, eksik bilgi varsa sen de bize söyle lütfen. Mesela NasilYarDiyeyim maksimum yapilabilecek bir dozu var dedi, biri de o kac doz imiş öğrense süper olur.

Kuzum iste biraz fazla oldugundan sulari oylr cikmistir sen dikkat et bu hafta allahin izniyle duzelir hic merak etme bunlar normal seyler ister istemez ikiz gebelikte hepimiz farkli farkli seyler yasiyoruz ama hepimiz guclu anneleriniz oyle boyle ilerliyoruz ins sende dikkat ettinmi ben eminim bir sonraki muanyende sulari normale donmus duyarsin hastaneden ciktim cok sukur kuzum simdi evde full yatak istiratiyle devam ediyorum en azindam evimdeyim cok sukur artik bizdr gidebildigimiz yere kadar gidecegiz ins

İyi akşamlar canım. Tuzu azalttiysan şekeri de azalt, meyve şekeri dahil. Şeker de öyle şeyler yapabiliyor. Tuz şeker değilse sorun, ellerde yüzde ayakta şişliğe de normal deniliyor. Benim de son iki haftadir ayakta kalinca ya da oturunca sisiyordu. Doktorlarimdan biri hamilelikte olur öyle şeyler dedi geçti

doktorun ayni keseyi iki kez ölçüp farkli sonuç bulmus muhtemelen

o haftalarda kilo aldigim icin onun sisligi vardi sanirim idrar tahlili verdin mi yakın zamanda? bir de arada tansiyon baktirmakta fayda var. suan her yerim şiş benim ayakkabilarim olmuyor en genisini eşim zorla giydiriyor, alyansimi da cikarip rafa kaldırmak zorunda kaldim nerdeyse parmağımda kalacakti. ama 28den sonra oldu bunlar

ilk gebeligimde suyum fazlaydı benim de şekerli seyler yemekten olabilir gercekten. ama illa saydigin seyler olacak diye bisey yok suyum gelmedi benim normal dogum başladı aciklik oldu oyle dogurdum. sen bi dikkat et bakalim insallah normale döner sulari daha az zorlanirsin. nihayetinde karnin daha büyük ve daha ağır olacak su fazlaliginda.
yanlış hatirlamiyorsam doktor bana 5 doz dedi bir daha bahsi gecerse yine sorarim. senin de bisey kalmamis 2 hafta var aramizda su gibi akip geciyo vakit cok şükürr

Tsk ederim canm

Evet bende cok kilo aldim ya simdiden 10 kilo oldu zaten kilolu hamile kaldim hayirlsii olsun ins diyetisyen den destek aliyrm çünkü fazla kilo bebisleri riske atiyor

NasilYarDiyeyim canim benm duyduklarına 3 4 kere olan var kaçmış ki dozu

Vallahi ben de oyle oldum o yuzden cocuklarim benim dünyam. Kizimi hala gorgusuz gibi seviyorum, ikizlerimi de oyle sevicem. 2 ameliyat 2 yumurta toplama 1 kurtaj ardina bebisler geldi Allah gonulden isteyen herkese bu duyguyu yasatsin cunku hönküre hönküre çok agladim zamaninda.

NasilYarDiyeyim canim benm duyduklarına 3 4 kere olan var kaçmış ki dozu
benim doktorum neden hemen ciğer gelistirici yapmadığını anlatirken haklarımız son haftalara kalsin rahat rahat vururuz o zaman çünkü şu kadar hakkimiz var demisti. 5 diye kalmis aklimda yanlış da olabilir bir daha bahsi gecerse sorarim yine. igne olunca 2-3 gune maksimum etkisi olup sonra azaliyormus

Ayy bilmem mi o ağlamalar o eşime sarılıp sarılıp uzulmeler bnm 1 düşük 1 kurtaj t rahim ameliyatı sayısız yumurta takibi ve gittiğimiz kullandığımız neler neler bel çektir rahim çektir Rabbime bin şükür

Evet öyleymiş can ama yinede etkisi varmış yapakim diyip durdu dr bana

5doz dedikleri de 5seferde tek tek ampul ile 5sefer midir yoksa 2ser ampul ile mi 5sefer midir? mesela yarın 2ampul tek seferde yapilacak bana. Bugün de 1 mi 2ampul mu yapildi onu da bi ara öğrenirim. Yanlış iş yapıp da kendimi tehlikeye atmayayim, olur da aniden su filan gelir de üni hastanesine gitmek zorunda kalırsam.Onlara başka klinikte de devam ediyordum ciğer geliştirici vuruldu diye gerçekleri anlatmak zorunda kalırsam...

Ahauahaha sırf ifşa olmamak için içimde tutarım ben bu bebekleri (Allah izin verirse) doktor tribi bambaşka, çekilmiyor valla. Bana bir kere ağzımdan perinatologa gittim kanama olunca dayanamadim diye 2ay önce agzimdan kacirmistim. Üni hastanesindeki kadin dogumcum "istiyorsan birak beni, zorla değil, benim de ultrasonum iyi, gayet dikkatli bakıyorum, gelmek zorunda değilsin oraya gideceksen" diye gayet trip atmıştı. İkinci bir trip yemek istemem.

Seninkilerin ortalama gelişimi de birkaç gün önden gitmiyor muydu? 3hafta var aramızda diye sayiyordum ben hep. İlk gebeliginde tek bebek zorlamamiş demek seni, suyu cok olsa da alanı genişti tabi minnoşunun tek başına.

Ooo baya trip atmış canım ya ama kompleksten başka şey değil bence adı üstünde riskli gebelik uzmanı risk varsa gidilir ne var bunda insanlar uzmanlık yapıyor o kadar Kendinden emin olan doktor böyle yapmaz. Ben problem olunca içime sinmedi bir de perinatologa gittim sonra kendi doktoruma yazdım nidicard önerdi size de uygunsa içeyim mi diye tabi benim için de uygun dedi reçete bile yazmış attı hemen hatta perinatologun raporunu da istedi incelemek için. Çeşit çeşit insan var ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…