- 25 Haziran 2022
- 1.219
- 1.649
-
- Konu Sahibi masalgibiyolculuk
Merhaba hanımlar; bende başımdan geçenleri anlatayım bu süreçte ben çok araştırdım belki bir kişiye yardımım dokunur.
İki yıl içersinde iki dış gebelik geçirdim. ikinci dış gebelikte iki metotreksat sonrası beta HCG düşmeyince v notes tekniği ile sol tüpüm alındı sağ tüp ise tamamen tıkalı denildi.
Metotreksat vucuttan altı ay sonra tamamen temizlenir denildiği için altı ay sonra tüp bebeğe başladım. Keşke ozaman sağ tüpüde alsaydılar:/
izmirde tüp bebek kliniğinde Ön muayene sonrası sprem testi sperm dna analizi de istendi ve bizde bi kaç testi devlete yaptırmıştık amh testi ve geri kalanları klınıkte yaptırdık. Muayene dahil testler yaklaşık 1400 TL civarıydı.
Eşimin değerleri normal çıktı. Benim ise AMH değerim düşük maalesef (0,9 civarı ) Dış gebelikte olsa çok hızlı gebe kaldım bukadar düşükse nasıl doğal yolla hamile kaldım anlamadım.
Bu arada 33 yaşındayım.Doktor Folbiol ve Astalife adlı vitamine başlamamı istedi. Daha sonra rahim filmi için gün verdi.
Adet bitiminden iki gün sonrasına filmi çekildim. Sağ tüpte hidrosalpenks oluştuğunu söylediler onu ya bağlayıp yada alınması gerekli imiş. Sol tüpüm zaten yok. Yaklaşık 1800 TL civarı tuttu ve anestezi altında çekindim hiç ağrım kanamam olmadı sadece film sonrasında arasıra sol tüpüm alındığı için sol tarafta batma oluyo. Doktor bu duruma normal dedi.
Sağ tüpün alınması/bağlanması operasyonundan önce yumurtaları toplayalım denildi. Çünkü laparoskopi ile ameliyattan yaklaşık 45 gün sonra tedavi sürecine girebilecektim. Rezervim dahada düşmeden önce yumurtaları toplamak istediler.
15 Haziran gününden önceki akşam 24:00 den sonra birşey yiyip içmememi istediler kist varsa tedaviye başlayıp öncesinde aspire etmek içinmiş. Neyseki kistim yoktu kan değerleride normal çıkınca tedaviye başladım.
İlaçlarım 3 kutu Gonal F 900 luk + 6 kutu Meriofert 75 mg + 5 kutu Cetrotide =7600 tl tuttu klınık ise üç bin peşin on bin yumurta toplamada olmak üzere 13.000 tl istedi.
15 haziran da Gonal f 350 , Meriofert 75 mg iğne ile başladım akşam 19:00 da hergün aynı saatte vurmam gerekli.:/
19 hazıranda akşam iğnelerinin yanına sabah iğnesi Cetrotide 0,25 mg iğne eklendi. Her sabah 10 da yine karından vuruluyorum bu iğne diğerlerine göre sızlatıyor biraz…
İğneler benim bağırsak düzenimi bozdu ara ara ateş basması yaşıyorum hafif regl ağrısı gibide ağrım var bunlar normalmiş.
21 Hazıranda kontrolle gittim iki gün daha ilaçlara devam etmem istendi. İki adet Meriofert aldım (Gonal f evde vardı ) bide Astalife vitamin 630 TL tuttu.
Bu arada kalem şeklinde olan Gonal F lerin dibinde yaklaşık 100 ml yakın fazlalık bulunmakta kalemi size verilen değere göre ayarlayın ben 350 ye ayarlamıştım. ilk kalemde kalan sayıyı diğerinden tamamladım bunu klinikteki hemşire anlatmıştı. Böylece bi enjeksiyon kâr ettim.
23 Haziranda tekrar kontrole gittim tekrar ilaçlara devam ettim hiç ilacım olmadığında bir adet Gonal F 900 ,iki adet Meriofert , iki adet Cetrotide 2700 tuttu.
24 Haziran da tekrar kontrole gittim nihayet ilaçlara bir gün daha devam ettim toplamda on gün iğne vurulmuş oldum. 27 haziranda yumurta toplanacak iki adet Genopepthyl ve bir adet Ovitrelle birde Biokadın vag. fitil aldım 400 TL tuttu.
25 Haziranda bir saat arayla gece 21:30 da iki adet Genopthyl 22:30 da bir adet Ovitrelle iğnemi yaptım.
Ara ara iğne batması şeklinde kasık ağrım oldu. Bu normalmiş birde benim iştahimda azaldı yemek görmek istemiyorum.
26 haziranda akşam yemekten sonra Biokadın Vag. Fitil 2 adet kullanacağım.
27 Haziran sabah 8:30 da yumurta toplanacak.Eğer yeterince embriyo oluşmazsa havuz yapacaklar tekrar ilaça başlayacam umarım yeterli embriyo oluşur çünkü toplanan yumurtalar tamamı kaliteli olmuyormuş:/
OPU aşamasıda geçti ilk gün olarak hafif gaz ve regl ağrısı gibi ağrım var başkada bi sıkıntı yok. Daha sonrasında gün gün arayıp bilgi vereceklermiş.
Embriyolar donduruldu. Bir regl sonrası operasyon olucam.
Temmuz’da V- Notes tekniği ile sağ tüpü aldırdm. Ağrısız kolay bir operasyon oldu. İki ay sonra transferim olucak heyecanla Bekliyorum…
İki yıl içersinde iki dış gebelik geçirdim. ikinci dış gebelikte iki metotreksat sonrası beta HCG düşmeyince v notes tekniği ile sol tüpüm alındı sağ tüp ise tamamen tıkalı denildi.
Metotreksat vucuttan altı ay sonra tamamen temizlenir denildiği için altı ay sonra tüp bebeğe başladım. Keşke ozaman sağ tüpüde alsaydılar:/
Bu arada 33 yaşındayım.Doktor Folbiol ve Astalife adlı vitamine başlamamı istedi. Daha sonra rahim filmi için gün verdi.
Bu arada kalem şeklinde olan Gonal F lerin dibinde yaklaşık 100 ml yakın fazlalık bulunmakta kalemi size verilen değere göre ayarlayın ben 350 ye ayarlamıştım. ilk kalemde kalan sayıyı diğerinden tamamladım bunu klinikteki hemşire anlatmıştı. Böylece bi enjeksiyon kâr ettim.
Son düzenleme: