2021 yılında Ev Almak istiyoruz ama nası?

Bazı işler tamamen kısmet.
Bı olaylara biraz kader kısmet olarak bakarız. İstediğimiz birşey istediğimiz zaman olmuyorsa bunun bizim icon daha hayırlı olduğunu düşündük hep, bizim ocon doğru zaman değil demekki deyip önümüze baktık.
Sizin yerinizde olsam demekki bunda da vardır bir hayır der önüne bakar, biriktiirip peşinatimi arttırıp, her gün yine internetten ev piyasasıni araştırmaya devam ederdim.
Belki çok güzel bİr ev çok iyi fiyatla acil olarak satılır ve karşınıza çıkar.
Ben evimi satarken pazar gecesi internete koymuştum. İlanı ilk goren gelip aldı ve alan kişi de uzun süre araştırdığını tesadüf uyumadan bakıp ilanı gordugunu ve uyuyan eşini uyandırıp sabah erkenden arayıp hemen evi görmeye gelmişlerdi. 1 hafta sonunda evi teslim aldılar.
Hiç karamsarlığa kapılmayın, sizin için daha hayırlısı olacağını düşünün ve bu arada paranızı biriktirmeye de devam edin derim

Evet haklisiniz faiz indirimi olunca ev sahilleri hemen ev fiyatlarını arttırıyor. Ama piyasayı takip edince 0azarlik sağlam yapıp normal fiyatına alabilirsiniz. En azından bizim öyle oldu. Bu işler gerçekten nasip kısmet kendinize çok sert etmeden araştırmaya biriktirmeye devam edin. Sizin nasibiniz bir ev çıkar mutlaka karşınıza PiaLeon

Evet akşam üzerine doğru attım üzerimdn biraz üzüntüyü. Gönlümdeki ve hakkımda hayırlı olanı istemstm. Demek böyle hayirlisi dedim
Ben önüme bakacgm şimdi ama alarm kuruluyor sahibinden de favori aramalarinda gelen daire olursa o şekilde yapacgm.
Hazırlanmam gereken bir sınav var önemli bu ev işine o kadar konstre oldum ev kolilemk su bu derken. Sınav Eylül'de ona biraz daha odaklncgm.

Ya inşallah o şekilde bize de düşer

Arkadaşlar her gün yeni bir bilgi yeni şeyler öğreniyorum su Ev alma ile ilgili.
mesela banka eksper gönderiyor ya kendi kafasına göre belirlemiyormus rakamı, ev 0sa ve müteahhitte ise tapusu (emlakçı aracgli ile bile alsasnz tapu kimdeyse o geçerli) müteahhit verdiği parayı gecemiyor rayiç bedel diye bişey varmış. (Mesela bizim 370bintl gordgm ev için 200bintlden fazla gosteremem dedi müteahhit )
YAni % 80 kredi % 20 biriktryrm diye yola çıkmayın ev ararken işler degisiyormus.

2 Hafta oldu sanırım ben başlayalı ev bakmaya kapanmadan sonraki pazartesi başlamıştım. 2 gün önce istedgm gibi ev bulduk dün müteahhit emlakçı ile son pazarlık yapıp direk bankaya gidecektik. Anlaştık ve asistanına 1. Katın tapusunu gönder dedi. Ben 1. Kat değil 2. Kat dedim o da dükkan üzeri dedi hayır dedim emlakçı abi 2. Kat ya dedi seni aradım sordum ben o an şok oldum. Üst kat başkasnn orayi 50 bin TL fazla istiyor 4m2 bahçeden salona pay ekledim 1. Katla arasında M2 farkı çok var dedi.
o an neler hissttm aşağı yukarı tahmin edersnz.
sonra bizim emlakçı o daireyi satanı aradı. 30 bin TL fazlaya anlaşalım dedi ama ben 4m2 bahçeden salona ekine mi sasiraym ki iskanı Şubat ayında alınmış nasıl oluyor merk edyrm böyle bir durum. Hayırlısı ise hakkmzda diye hep dua ediyorum fakat bu şekilde olunca moralim bozuldu.
oğlumu da oyun okuluna yazdrmistim onagec kalmamak için bir kosu çıktık ofisten ama bakqlim daha ne macerlr yasacgz

Vala bayağı birikmiş

6 ayda 55 biriktiren 12 ayda 110
24 ayda 220
36 ayda 330 biriktirir bu da üç yıl eder ?

Vala bayağı birikmiş

6 ayda 55 biriktiren 12 ayda 110
24 ayda 220
36 ayda 330 biriktirir bu da üç yıl eder ?
Ama iste para eriyor evler artıyor. Sadece canım skldigi her ay 1 Gr da olsa atsaydm kenara harcama istedgm gibi yapsydm da şuan epey biseyler olurdu. Ama sonuçta geçmiş geçmişte kalmış yeni evli arkdslarima örnek veriyorum kendimi yine istedgnizi yapın ama 1 Gr da olsa altın kenara koyun diye.
Geçen ay 12 bin TL birikim yaptık mesela.
Özel dersten gelenler bunlar.

Harika yapmışsınız
Bende aylık ucyuz beşyüz ne gelirse kenara atarım.
Bu ay dolardan da kar ettim biraz

Harika yapmışsınız
Bende aylık ucyuz beşyüz ne gelirse kenara atarım.
Bu ay dolardan da kar ettim biraz
Annem de hep yıllarca öğrencilk yasadiniz ( 5 sene lisans+2 yıl yüksek lisans+ 4 yıl doktora) şimdi birden borca girip evliligi de zorla geçirmeyin gezin tozun istedgnizi yapın diye her seferinde vurgulardi. Ki yine pişman değilim ama nedense bunca emek verdim okumak için 3u 5i hesap edyrm diye bazen uzulyrm ama sonra diyorum sağlığım yerinde borcumuz yok sukredyrm yine. Fakat bu ev alma süreci beni acı gerçeklerle yuzlestirdi.

Ev almayı kafaya koyduysanız gerisi nasip işi oluyor.. ilk evimi 25 yaşında, ikinci evimi 29 yaşında aldım. Dolandırmaya çalışan emlakçılar mı dersin, yardımcı olamaya çalışıyor görünüp araya komisyon sokmaya çalışanlar mı dersin neler neler gördüm. İki evimde de eksper değerinden düşük fiyat biçti. İtiraz etme şansınız var az Bi miktar yükseltiyorlar ama çok bişey beklemeyin. Eksper parasını bazı bankalara nakit ödüyorsunuz bazıları verdiği krediden düşüyor. Evin bedeli belediyede düşük görünüyorsa yılda iki kez ödenen emlak verginiz de ona göre düşük çıkıyor.
kredilere gelince evet yüksek ama her geçen gün ev fiyatları da yükseliyor. Bankalarda en azından yapılandırma yapabilirsiniz. Konut kredisinin yanında ihtiyaç kredisi de çekebilirsiniz. 5 yılda ödemek istediğinizi yazmışsınız yanlış hatırlamıyorsam ben de 2. Evi 15 yıllık krediyle aldım ama 6-7 yılda ödeme planım var. Ara ödeme yaparsanız hem yıl düşer hem faiz azalır.

Bu arada şunu da yazayım 2. Evi hiç ihtimal yokken aldım. Hobi olarak sarı sitede gezinirken (hatta eşim almayacağımız şeye bakıp durma derdi) geçen yıl faiz indiriminde denk geldi aldım. Üstünden 1 yıl bile geçmeden emsallerinin fiyatının 2 katı olduğunu gördüm. Biriktirerek almanın çok mümkün olduğunu düşünmüyorum

Çok güzel ve ayrıntılı yazmisssnz teşekkür ederim. Ben de ihtiyaç kredisi çekerim üzerini dedim ama bankalar pek sıcak bakmıyor dedi bir bankacı arkadaşım. 5yil düşüncem erken odeyym bitsin diyeydi ama malesf 250bin kredi veren müteahhit çıkmadı bile 7 yıla kadar uzatblrm dedim ama sizin mantgnz güzel bende Simdi o şekilde düşünyrm.

Maalesef ülkede müteahhitler vergi kaçırdığı için öyle. Onun kaçırdığı vergiyi siz yüksek kredi çekerek ödüyorsunuz. Eksper genelde sizin çekmek istediğiniz tutarı veriyor. Arıyor sizi evi gösteriyorsunuz o sıra şu kadar çekmek istiyorum deyip usulunce ekspere söyleyebilirsiniz. Moral bozmak yok. Bunlar olabilir.

Şöyle söyleyeyim şuan üstümde 2 konut, 1 ihtiyaç kredisi var ve hala bankalar ön onaylı ihtiyaç krediniz hazır diye arıyorlar. 1. Konutu bekarken çektim ve tek maaş bordrosu sundum, 2. Krediyi de tek maaş bordrosuna çekecektim ama bankacım eşinin bordroyu da verirsen kredi tutarın daha yüksek çıkar dedi. Hatta miktarları da söylemişlerdi de hatırlamıyorum şuan. Eve giren toplam parayı baz alıyorlar. 2. Konut kredim onaylandı imzalar atılıp işlemler başladı aynı gün epey yüksek bi ihtiyaç kredisi çektim (maaş bankamdan uygulama üzerinden yaptım) bankaların kredi miktarlarını görmesi sanırım 3 günü alıyor. Aynı gün çekerseniz hiç bişey olmaz. Yıl sonuna kadar elime toplu bi para geçecek onunla gidip ara ödeme yapacağım hemde kredi miktarını yükselteceğim ki biran önce bitsin. He şu ayrıntıyı da vereyim şuan bu 3 kredinin ödemesi benim maaşımı geçiyor :) ama hala bankalar 4. Kredi vermek için yarışıyor..
ayrıca bekarken ve üzerimde konut kredisi varken (tam 1 yıl sonra) araç için de ihtiyaç kredisi çekmiştim bankalar konut kredimi gördüğü halde çok rahat vermişlerdi. Ödemelerim düzenli olduğu için sıkıntı yaşamadım hiç

Yerinizde olsam önce bankaya giderim bi görüşürüm. Bilgilerinize bakarak size ne kadar kredi çıkar söylüyorlar. Atıyorum 230 bine kadar kredi çekebilirsiniz diyorlar. Eşle ortak ne kadar çıkar merak ediyorsanız eşinizle beraber gidin çünkü kendisi yokken bilgilerini size söylemiyorlar.

Ama eksper müteahhitin gösterdiği rayiç bedele göre veriyormus istiyorum demekle olmuyormuş maalesef 0 dairelerde tapu müteahhitte ise. Başkasına satsa ve biz ondan alsak istedgmz tamamına kadar nerdeyse kredi kullanblyrmsz

Aynı gün olayı olursa harika olur. Benim de maaş hesabımın oldgu banka direk hesapta 50bintl.diye uygulama da görünüyor 3 gün olayı olursa aslında olabilir.
Benim şöyle özel bir durumum var bebeğim olunca 2 senelik bosluk var sigortada ve 3 aydır çalışıyorum görülüyor. Devlet bankalarının 6 aylık şartına uymuyorum. Önceki gün eşimin de belgelerini hazırlarken konut kredisi için kolejde öğretmen 15 günlük sigorta yattığını gördük şok olduk. Ondan da yana da moralim bozuldu. Özel bankadan çekmek istemiyorum çünkü krediyi oranları çok yüksek devlet bankalarına göre.
Işte bu şekilde tikandim eşimin sigorta olayı da bu şekilde olunca kötü oldum.muhasebci sorun yok bu şekilde alan hocalar var dedi ama bilemyrm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…