2021 yılında Ev Almak istiyoruz ama nası?

Pesinatiniz varsa 3 + 1 bile bakabilirsiniz. Krediyi 10 yıllık çekerek ara ödemelerle daha erken bitirebilirsiniz. Biz bu şekilde aldik evimizi. Satıp tekrar almak zor olur. Tabi son karar sizin. Sahibinden ilanlara bakın. Boş yere komisyon ödemeyim.
Az önce de eşim 3 artı 1 mi alsak satıp çıkmak yerine dedi 😂 10 yil nasil olur dedim kabus gibi geldi bir anda ama 3 arti 1, 5 10 yaşında daireler var buralarda.

Sahibinden bulmaya çalışın, yada mutahit olursa daha iyi olur sizin için, en azından komisyon vermezsiniz.
Zaten elinizde peşinat var. Evin Exper değeri üzerinden,%70 kredi çıkıyor. İstediğiniz evin 3te 1 i kadar peşinat verebiliyorsaniz kredinizde sorun çıkmaz.

Biz zamanında alacağımız evin fiyatından daha fazla kredi çektik. Hiç peşinatsız yoktu. Banka dosya masrafı, sigortalar ve evin tüm parasını kredi ile ödedik.
Sahibinden ve mutaht çok zor burda herkes emlakçı olmuş 1 ilan denk gelemedim

Aslında bir kaç ay daha biriktirsem 100bine ulasamasamda 80i rahat bulurduk ama 3te 1 olmuyor malesf.
Bir de Mart 4de ise giriş yaptrdim sigortami. Onun için de 6 ay bekleme durumu olursa çok üzülürüm. 2019 öncesi düzenli çalışmam var. Hatta doktora yaparken bile Yarım gün öğretmenlik yaptgm halde tam sigortali gösteriyorlardi. 2020 2021 Marta kadar boşluk var tabi.
Eşinizin maaşli düzenli bir işi varsa çok sorun Olmaz sizin arada boşluk olması.
En kotu ihtimalle ortak kredi olur, ortak tapulu

Eminevim birevim filan biraz gıcık açıkçası. 1 sene sonra alcaz nolcak ki diyosun ama kendimden örnek vereyim 50 bin liralık araba için sisteme girdiğimde 1 yık sonra sıram geldiğinde 50 binlik düşündüğüm araç çoktan 80-90 bine çıkmıştı.
Hele bu zamanda aldysnz nasıl da fark.etmis. emimevimden kesin vazgeçtim artık. Bakalım kredi ile nasıl basdcgz

Ben ev alırken evin tümüne kredi çektiğim halde odedigim kredinin , şimdi 2 katını aynı mahallemde kira için ödüyorum

Eşinizin maaşli düzenli bir işi varsa çok sorun Olmaz sizin arada boşluk olması.
En kotu ihtimalle ortak kredi olur, ortak tapulu
Evet eşimde evlendgmzden beri aynı yerde ve düzenli artan bir maaşla 5yil bitti. Ortak da olsun bizim olsun ki zaten kimin üzerine olursa olsun ortak olck dmi , 😂

400bintl.icin 10 yıllık kredi baktım 900bintl dönüş bir an ekrana yapistim doğru mu diye 😂😂

Evi satıp kiraya mi cktniz? Ticarete mi atildnZ
Evi sattım ama aynı mahallemde alacağım ev sattığım evin 3 katı fiyatına olduğu için yeni ev almadım. Yatırım için başka yerden ev aldım. Bende şuan kirada oturuyorum. Şimdi buralarda 3+1 site içinde biraz da yeni olan evler 1 milyondan başlıyor. O yuzden almak pek mantıklı gelmedi. Elimdeki para pesinata bile yetmezdi üzerine 600 bin civari kredi çekmek gerekecekti onun da faiyle 1 milyonu geçecekti o yüzden hiç gerek görmedik.

Birkaç yıl böyle yaşayalım sonrasına bakacağız

Bütçemize uygun fiyatli ev bulabilirim ama bu semtte değil.
ben 10 yıldır oturduğum yeri seviyorum o yüzden 30 yıl bile ödesem evin parasını cikartamayacagini düşündüğümüz için şuan ev almadık. Ama önceki evimde 7 yılda ödediğimiz parayi fazlasıyla çıkardı

Az önce de eşim 3 artı 1 mi alsak satıp çıkmak yerine dedi 😂 10 yil nasil olur dedim kabus gibi geldi bir anda ama 3 arti 1, 5 10 yaşında daireler var buralarda.

Ben buna çok katılıyorum valla

10.yıl diyorsunuz da zaman gerçekten uçuyor

Yapılandırma olur bi şey olur toplu para olur zaman kısalır

Bi de şimdiki 5 bin ile 10.yıl sonraki 5 bin asla ayni olmayacak

O.ileridekk 5 bin çok az gelecek size

Ben buna çok katılıyorum valla

10.yıl diyorsunuz da zaman gerçekten uçuyor

Yapılandırma olur bi şey olur toplu para olur zaman kısalır

Bi de şimdiki 5 bin ile 10.yıl sonraki 5 bin asla ayni olmayacak

O.ileridekk 5 bin çok az gelecek size
400bin TL için bile 900 bin TL dönüşü 10yillik hiç gerek yok dedik sonra. 300luk eve razıyım şimdilik 😅
Zaman çok çabuk geçiyor. 5 yıllık evlisiniz diyelim ki ilk eğlendiğimiz de alsaydınız belki de borcu bitmişti ya da yarılamıştınız. Bir yerden başlamak lazım.
Biz düğünde bile borca girmeden evlendik aileden gelen birşey sanırım, ben de asla 1 TL borcum olmasın diye düşünrk hareket ettim.
Okurken öğretmenlik de yapmstm dedik çocuk olana kadar borca girmeyelim kafamız rahat çıkaralım tadını öyle oldu da.
Ama şimdi çocugumuz olunca her şeye bakışımiz değişti. Borç olmadan bir yere varamycgz. Ama 400 bin TL yerine 300 binlk evde karar kıldım.belki sigortami yeni başlattık hemen vermezlerse biraz daha birikim yapablrz diye düşündüm ama sizce cikar mi

Bu arada sadece özel ders ile 6-7 bin kazanmak maşallah diyorum :) benim koca da öğretmen diye geçinsin pühhh 😂😂
Eşim yabancı native İngilizce öğretmeni. Bize pandemi çok yaradı diyeblrm. Öncesinde kolejden zaman kalmadığı için sadece 5 bin TL gibi en fazla olurdu. Şimdi epey arttı.

400bin TL için bile 900 bin TL dönüşü 10yillik hiç gerek yok dedik sonra. 300luk eve razıyım şimdilik 😅

Biz düğünde bile borca girmeden evlendik aileden gelen birşey sanırım, ben de asla 1 TL borcum olmasın diye düşünrk hareket ettim.
Okurken öğretmenlik de yapmstm dedik çocuk olana kadar borca girmeyelim kafamız rahat çıkaralım tadını öyle oldu da.
Ama şimdi çocugumuz olunca her şeye bakışımiz değişti. Borç olmadan bir yere varamycgz. Ama 400 bin TL yerine 300 binlk evde karar kıldım.belki sigortami yeni başlattık hemen vermezlerse biraz daha birikim yapablrz diye düşündüm ama sizce cikar mi
Biz de düğün de borçsuz evlendik. Bence bu çok büyük avantaj. Çünkü düğün takıları yanımıza kar kaldı. Peşinat yapıp kredi çekip ev aldik araba aldik. Maaşlarımızla ödeyebildik şükür. Eşinizin bordrosunda yazan maaşa göre kredi çıkar. Bence maaş bankasına sorsun bi eşiniz.

Biz de düğün de borçsuz evlendik. Bence bu çok büyük avantaj. Çünkü düğün takıları yanımıza kar kaldı. Peşinat yapıp kredi çekip ev aldik araba aldik. Maaşlarımızla ödeyebildik şükür. Eşinizin bordrosunda yazan maaşa göre kredi çıkar. Bence maaş bankasına sorsun bi eşiniz.
En güzelini yapmışız demek ki 🙏 biz düğünde takilnlarla 21 gün balayı yapıp gezdik sadece. Aralık ayında düğün olunca ve eşimin sadece anne babası gelebildi yurtdsndn. Derken aman aman birşeyde değildi zaten takılanlr.
Eşimin okulu Denizbank ile calsyr ama oranları çok yüksek o banknn. Ki yabancı oldgu için ona oranlar bizden daha yüksek oluyor. Ben kredi düşününce sigortami yaptrdm. Benim üzerimden başvuru yapcgz nasipse.

X