2021 yılında Ev Almak istiyoruz ama nası?

O kadar arayistan ve karşınıza çıkan olumsuzluklara rağmen, içinize sinen, severek oturacağıniz evinize kavuşmaniza sevindim. Güzel günlerde, mutlu anılar biriktireceginiz bir yuvaniz olur 🥰

Ay çok güzel ozetlediniz gerçekten ☺️ Inanın içime o kadar sindi ki başta pazarlgni bile yaptgm bir ev vardı ona uzulmstm. Şimdi diyorum iyi ki olmamış 🤭 ev işi demek ki aceleye gelmiyormus öğrenmiş oldum.
O kadar arayistan ve karşınıza çıkan olumsuzluklara rağmen, içinize sinen, severek oturacağıniz evinize kavuşmaniza sevindim. Güzel günlerde, mutlu anılar biriktireceginiz bir yuvaniz olur 🥰

Ay çok güzel ozetlediniz gerçekten ☺️ Inanın içime o kadar sindi ki başta pazarlgni bile yaptgm bir ev vardı ona uzulmstm. Şimdi diyorum iyi ki olmamış 🤭 ev işi demek ki aceleye gelmiyormus öğrenmiş oldum.
Hayat felsefem;
"istedigin birşey olmuyorsa, daha iyisi olacağı içindir"
Sizde bunu yaşayarak tecrübe ettiniz 😃

Selamlar arkadaşlar bayramınız mübarek olsun hepinizin.
Masraflardan gidecek olursam
Doğalgaz 2. Sırada
Bağlatma ve güvence bedeli altında
900+700tl= 1600tl aliniyor kusuratlar var ama ben yuvarlayıp yazdim.
Bu gaz için verecklrmz.
Daha bunun proje çizimi ve kombi masrafı da var alıştıra alıştıra yazyrm 🤭
Bunda çok kararsız kaldım en iyisi olsun ugrasmyym derken Buderus alman markası buldum ama parçaları aşırı pahalı dedi eski kombcmz ECA dedi ama bunda aşırı kararsız kaldığım için henüz baglatmdik.
Fiyatları 7600tl en Buderus çizimle beraber.
Bu konuda fikirlerinizi öğrenmek isterim.

3..masraf
Cam balkon.
1i büyük buyuk petek takma yerine kadar düşünülmüş, 1i orta icinde çamaşır makinesi koyma kısmı yapılmış 2 balkon var evimzn.
Bu balkonlarin acilen kapanması lazım. 2. Kat komşumuz 3 kat ve siz de olunca kasim ayına kadar fiyat alır beraber yaptırırız dedi.
Müteahhit füme renk olmali binaya uyumlu olmasi açısından dedi ki evin diğer kapı ve camları da füme rengi ısı camlı yapmış. Ben eve girdikten sonra fark ediyorum tabi.
5. Kat komşu 6 ay önce 10 bin TL'ye yaptırmış bakalım biz ne kadar yaptrcgz.

Selamlar arkadaşlar bayramınız mübarek olsun hepinizin.
Masraflardan gidecek olursam
Doğalgaz 2. Sırada
Bağlatma ve güvence bedeli altında
900+700tl= 1600tl aliniyor kusuratlar var ama ben yuvarlayıp yazdim.
Bu gaz için verecklrmz.
Daha bunun proje çizimi ve kombi masrafı da var alıştıra alıştıra yazyrm 🤭
Bunda çok kararsız kaldım en iyisi olsun ugrasmyym derken Buderus alman markası buldum ama parçaları aşırı pahalı dedi eski kombcmz ECA dedi ama bunda aşırı kararsız kaldığım için henüz baglatmdik.
Fiyatları 7600tl en Buderus çizimle beraber.
Bu konuda fikirlerinizi öğrenmek isterim.
Arkadaşlar selamlar
Bugün kombiyi sonunda taktırdık.

Çok inceledik araştırdık umarım iyi olur.
Henüz gaz girişi olmadi.

Arkadaşlar bu kombide bu aya özel 3yil+2 yıl daha garanti olmuş.Üzerine 500tl daha eklersem 2 yıl daha garantisi olacakmış eder 7 yıl. Ben kombi konusunda kiracykn çok sorun yasadgm için bunu da yaptrcgm.
Fiyat olarak proje çizim+ Ocak takma v.b gaz ile ilgili her şeyi garanti de dahil 9300tl+ gaz açma işlemi gaz yerine 1700= 11 bin TL tuttu.
Yarın gazi açacaklar nasipse. Pazar günü direk yazlığa gidcgz.
Cam balkon olayını gelince bakacgm inanın bu sıcakta elimi kaldrmya üşeniyorum 🤭

Selamlar, burda artık yazan yok ama ben yine de okuyan birileri olursa ve kendim içinde hatırlama babında yazmya devam edecgm.
Şuan yazliktayiz Pazar günü geldik. Geldikten sonra cam balkon için fiyat almaya devam ettim elimde cizilmis ölçülü bir pdfsi olunca onu direk atıyorum o şekilde fiyat aliyrm.
17den başladı fiyatlar ısı camlı, füme renkli, balkonlarla uyumu olsn diye metal kısımları siyah boyali olacak.
2 komşu ile beraber yaptırcktck ama fiyatı duyunca biraz bakalm dedler.
Nasipse Kasım olmadan yaptrlm diyorum.

Selamlar arkadaşlar,
Umarım bir gün herkes gönlündeki evine kavuşur ev sahibi derdi çekmez 🙏
5 senelik evliyim, evliliğimin ilk yıllarında ben de çalışıyordum eşim de öğretmen. Yıllarca borca girmeyelim istediğimiz gibi gezelim, rahat olalım diye hiç ev almayı düşünmedik. Ama şuan 1 buçuk yaşında bebeğim var. Ve ev almak bana göre elzem oldu.
6 ay önce birikime başladım altın aldım şuan 55bin TL.gibi bir rakam oldu.
Ben artık en kısa yoldan 2+1 de olsa evime girmek istiyorum.

Mayıs 29 sureç
Baktigimiz evler 350_400bintl arası
Birikim: 55bin altın+ 30 bin nakit= 85bintl
Verilecek kredi: en fazla 200bintl
Bankada anında kredi hesabı= 50 bintl var bunu da hesaba katayim. Sağolsun burda bir arkds söyledi konut kredisine basvurdgm 3 gün içinde buna basvurursam konut kredisinde görünmez dedi 🙏
eksiğimiz var ama aylık birikim de en az 10bintl yapmaya başladık. Tabi ev bakarken birikim yapıyoruz ama o paralar eriyor malesf altında aşırı arttı güvenip alamyrum.
başka şehirden ev alın derim.düşükten sağlam birine kiraya versen az olsada sabit sağlam gelirin olur kredi ödersin yada biriktirirsin yada evinin kirasını ödersin ilerde sat satma sonuçta yatırımın var değeri artıyor bankada artıyor deselerdw bankadaki parayla az kıredi çekip ev alabilirken bankadaki paramla ev fiyatları arasındaki uçurum arttı.sizin gibi standartlarımız vardı muhit beğenmezdik gezeleim yiyelim çok hata yapmışız.yabancılarda gelecekleri garanti maalesef bizlerde seçme şansımız yokmuş.heryerde tv kitap internet elektirik okul var heryerde eğitimli insanda var oyüzden bütçenize uygun bir şehirden yatırım yapın derim.anne babanızin memleketi olabilir beğeniyorsanız arkadaşınızın memleketi olur az çok bilgi sahibi olduğunuz yer olabilir.küçük şehirlerde daha kaliteli yaşam şansınızda olabilor ilerde taşınmak isterseniz.ulaşım daha düzenli güvenlik daha iyi yollar daha bakımlı oluyor hatta gezmek istediğinizde otobüse atlayıp arabaya yada heryere gidebiliyorsunuz artık ulaşım kolay insanları iyi olsun yeter.biryerin değerini arttıran o bölgenin insanlarının eğitimidir.

Selamlar ilgilenip cevap verdgnz için teşekkür ederim. Fikirleriniz çok güzel yatırımlık olmasi acisndan da kulağa hoş geliyor.
Biz kiracilik derdi çekmemek, ev sahipleriyle uğraşmamak için ev almak durumunda kaldık aslında 🤭 cocuk olunca çıkalım da diyemyrsnz hemen. Şimdi çevremdeki arkadaslarima tavsiye edyrm yine ye iç gez ama kenara çeyrek at dursun. İlerde ev istersnz nakit para 😍
Biz 1.39dan 84 ay vadeli ziraat bankasından 200bin TL kredi çektik. Üzerine 250 bin TL ekleyip ev aldık şükürler olsun. Zorlu bir süreçti ama atlattk

başka şehirden ev alın derim.düşükten sağlam birine kiraya versen az olsada sabit sağlam gelirin olur kredi ödersin yada biriktirirsin yada evinin kirasını ödersin ilerde sat satma sonuçta yatırımın var değeri artıyor bankada artıyor deselerdw bankadaki parayla az kıredi çekip ev alabilirken bankadaki paramla ev fiyatları arasındaki uçurum arttı.sizin gibi standartlarımız vardı muhit beğenmezdik gezeleim yiyelim çok hata yapmışız.yabancılarda gelecekleri garanti maalesef bizlerde seçme şansımız yokmuş.heryerde tv kitap internet elektirik okul var heryerde eğitimli insanda var oyüzden bütçenize uygun bir şehirden yatırım yapın derim.anne babanızin memleketi olabilir beğeniyorsanız arkadaşınızın memleketi olur az çok bilgi sahibi olduğunuz yer olabilir.küçük şehirlerde daha kaliteli yaşam şansınızda olabilor ilerde taşınmak isterseniz.ulaşım daha düzenli güvenlik daha iyi yollar daha bakımlı oluyor hatta gezmek istediğinizde otobüse atlayıp arabaya yada heryere gidebiliyorsunuz artık ulaşım kolay insanları iyi olsun yeter.biryerin değerini arttıran o bölgenin insanlarının eğitimidir.

Hayırlı olsun sizin adınıza sevindim.hani bazen paran olur ev alsan alamazsın kredi çekmeye imkan olmaz paran pul olur o durum için söyledim birazda tabi alıp kendi evinizde oturmak daha güzel olmuş.:))

Hayırlı olsun sizin adınıza sevindim.hani bazen paran olur ev alsan alamazsın kredi çekmeye imkan olmaz paran pul olur o durum için söyledim birazda tabi alıp kendi evinizde oturmak daha güzel olmuş.:))
İnanin kredi çıkma ihtmli biraz düşüktü bizde de ama sağolsun müdür kadin insytfyle çıktı kredi. Özel banka çıkıyordu ama faizler yüksekti derken inanın ev işleri çokça nasıpmis. Ev sahibi derdi çekmeden yaşamak en iyisi

İnanin kredi çıkma ihtmli biraz düşüktü bizde de ama sağolsun müdür kadin insytfyle çıktı kredi. Özel banka çıkıyordu ama faizler yüksekti derken inanın ev işleri çokça nasıpmis. Ev sahibi derdi çekmeden yaşamak en iyisi
Bizde yaşadık okadar zorki.alt kata su akardı yaptırmazlardı.sürekli zam dedim ben böyle yapmıyacağım.kiracim oldu birtanesi çesmelerimi götürdü evin sorunu yok benden dekorasyon için cam balkon istediler yaptım kirayi düşuk verdim en kazan arizalanmış yaptırdım su saati bozuldu aninda yaptırdım en son suyu bile üzerime almamı istedi işi varmış gidemezmiş. vergisi daskı derken kendim zarar ettim düşünün sineklik isteyen var insan laf duyucam diye çekiniyorsa her yerde zarar ediyorsunuz:)evsahibi arayınca korkardım şimdi kiracı arayınca korkuyorum:)

Bizde yaşadık okadar zorki.alt kata su akardı yaptırmazlardı.sürekli zam dedim ben böyle yapmıyacağım.kiracim oldu birtanesi çesmelerimi götürdü evin sorunu yok benden dekorasyon için cam balkon istediler yaptım kirayi düşuk verdim en kazan arizalanmış yaptırdım su saati bozuldu aninda yaptırdım en son suyu bile üzerime almamı istedi işi varmış gidemezmiş. vergisi daskı derken kendim zarar ettim düşünün sineklik isteyen var insan laf duyucam diye çekiniyorsa her yerde zarar ediyorsunuz:)evsahibi arayınca korkardım şimdi kiracı arayınca korkuyorum:)
Yatırım için ev almayı asla düşünmem ben. İnsanlarla o konuda hakka girmek ve benim de hakkima girilsin istemem.

Yatırım için ev almayı asla düşünmem ben. İnsanlarla o konuda hakka girmek ve benim de hakkima girilsin istemem.
Helal parayla aldık.belli yaştan sonra işe almıyolar maalesef nereden gelirin olacak mecburen alıyorsun mesela biz ev aldık boş evler var satılmıyor ama hersene fiyatını artırıyolar ticaret yapan tok satıcılar var.ben düşük fiyata kiraya verdim bu haram değil.bankadan faiz almakta haram ozaman.

Helal parayla aldık.belli yaştan sonra işe almıyolar maalesef nereden gelirin olacak mecburen alıyorsun mesela biz ev aldık boş evler var satılmıyor ama hersene fiyatını artırıyolar ticaret yapan tok satıcılar var.ben düşük fiyata kiraya verdim bu haram değil.bankadan faiz almakta haram ozaman.
Siz yanlış anladiniz beni. Eve hasar verilmesi acisindan dedim kiracının o anlamda. Siz kiracı bulmak zor dediniz ya hakka girmek yoksa tabi ki helal parayla almissinizdir, kimse haram para ile iş görmüyor.
Faiz konusunda herkesin görüşü kendine ben o konuya neden gireyim ki.

X