2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Dışarı çıkarken ek gıdayı koymak için kavanoz alayım dedim, kafama göre bulamadım. Sonra markette hero baby nin kaşık mama kavanozlarını gördüm, işte bu dedim 🤩 iki tane aldım, içindekileri de yedireyim o kavanozları kullanacağım 😊

Dışarı çıkarken ek gıdayı koymak için kavanoz alayım dedim, kafama göre bulamadım. Sonra markette hero baby nin kaşık mama kavanozlarını gördüm, işte bu dedim 🤩 iki tane aldım, içindekileri de yedireyim o kavanozları kullanacağım 😊
hahaha cok orjinal fikir :KK70:

Wuhuuu 🤩 benimki süt de 30 ml ya geliyor ya gelmiyor. Mama içiyoruz çoğunlukla
keşke sütümüz olsaydıda mama kullanmasaydık :KK43:
ben cok emek ettim emsin diye bir kere o duyguyu yaşatmadı bana :KK43:
4,5 ay sağarak verdim ve bitti mecbur mama veriorum
ama mama fiyatlarıda aldı başını gidiyor

hahaha cok orjinal fikir :KK70:

keşke sütümüz olsaydıda mama kullanmasaydık :KK43:
ben cok emek ettim emsin diye bir kere o duyguyu yaşatmadı bana :KK43:
4,5 ay sağarak verdim ve bitti mecbur mama veriorum
ama mama fiyatlarıda aldı başını gidiyor
Keşke olsaydı canım. Biz de sona doğru yaklaşıyoruz sanki. 6.aya kadar 2 saatte bir emzirmeye çalıştım , yeri geldi ben bunaldım yeri geldi oğlumu bunalttım ama bir şekilde emsin istedim. Ek gıdaya geçtik 3-4 saatte bir emzirmeye çalışıyorum artık. Emmezse bu Aralık 5-6 saati bulabiliyor . Sağmak istemiyorum, evdeyim yanındayım . Emsin istiyorum.
Senin kızçe inatçı çıktı canım sen yapabileceğinin en iyisini yaptın. Bugüne kadar içtikleri şifa olsun yavruna. Bundan sonra vitamin mineralleri besinlerden alır inşallah
Mamalar dünya pahası. 150 tl bizim mama. 2 numaraya geçtik biz de . 1 yaşına kadar mama kullanırız herhalde

Keşke olsaydı canım. Biz de sona doğru yaklaşıyoruz sanki. 6.aya kadar 2 saatte bir emzirmeye çalıştım , yeri geldi ben bunaldım yeri geldi oğlumu bunalttım ama bir şekilde emsin istedim. Ek gıdaya geçtik 3-4 saatte bir emzirmeye çalışıyorum artık. Emmezse bu Aralık 5-6 saati bulabiliyor . Sağmak istemiyorum, evdeyim yanındayım . Emsin istiyorum.
Senin kızçe inatçı çıktı canım sen yapabileceğinin en iyisini yaptın. Bugüne kadar içtikleri şifa olsun yavruna. Bundan sonra vitamin mineralleri besinlerden alır inşallah
Mamalar dünya pahası. 150 tl bizim mama. 2 numaraya geçtik biz de . 1 yaşına kadar mama kullanırız herhalde
Evet bizim dr en az 1 yaşına kdar mama dedi cnm

cnm ben mecburen dr onayıyla erken girmiştim ya o zamanlar tekti
1 ay kadar
şimdi 2ye geçtim
2 öğün canım. 12.30 gibi kahvaltı, 18.00 gibi de akşam öğünü. Bizimle beraber oturuyor masada ve beraber yiyoruz yemeğimizi. Yarım saat 1 saat öncesinde emziriyorum, ek gıda da ne kadar yerse artık
Teşekkür ederim kızlar 🤩 doktor bize de iki öğün dedi. Ve benimki de ek gidadan 40-45 dk sonra mama içicem diye ağlıyor yedikleri nereye gidiyor anlamadım 😂

Benim üst üste 3-4 keredir çok yoğun oluyor. Hep mi böyle olucaz acaba bundan sonra😞 Zaten gidip kan sayımı yaptırsam heralde yerlerdedir demir vesaire kan kalmadı vücutta🙈
Ben ilkinde hemen olmuştum o zaman bu kadar yoğun değildi. Lohusalıktaki kanamam yoğundu ama. Bunda lohusalık iyi geçti ama 5bucuk aylıkken oldum o yüzden yoğun oldu diye düşünüyorum. Bir kaç ay geçsin daha düzenli olur inşallah.

2 öğünde neler yapıyorsun canım
Bir ay oldu biz başlayalı canım. 180. Günde tadımlar ile başladık. Tamamı doktorun reçetesi bizim menümüzün son hali şöyle:
Şimdi sabah kayısı kıvamında haşlanmış yumurta sarısı, labne, pekmez
Öğlen ise havuç, tatlı patates, balkabağı, kabak buharda pişirip eziyorum, çok az miktarda kuzu kıymayı az yağda çevirip hepsini birleştirip sulu sebze yemeği haline getiriyorum. Ve yanında yoğurt veriyorum.
Kabız olmasın diye öğünlerden birine armut veya bir gece önceden suda bekletilmiş kuru kayısı ekliyorum , kabız değilse avokado veya elma veriyorum🤩
Menüdeki her bir yiyeceği üç gün kuralına uyarak vermeye başladım

Kızlar bu ek gıda başlayan çenedeki kızarıklığa kullandığınız birşey varmı.mustela bariyer kremi kullanıyorum pişik kremi olarak almistim iyi geldi gibi yanlış yapmıyorum dur umarim

Kizlar iyi aksamlar. Bana oyuncak önerebilir misiniz? Kizimin 4-5 oyuncagi ve oyun halisi var ama hergun ayni seylerle oynuyor.sizce ne almaliyim? Bebeklerinizin cok sevdigi oyuncaklari benimle paylaşır misiniz?

Kizlar iyi aksamlar. Bana oyuncak önerebilir misiniz? Kizimin 4-5 oyuncagi ve oyun halisi var ama hergun ayni seylerle oynuyor.sizce ne almaliyim? Bebeklerinizin cok sevdigi oyuncaklari benimle paylaşır misiniz?
Bunu benim kızım kendi seçti oyuncakçıda,bilmeden seçti tabi ama içinden yumuşak küpler çıktı,en çok bunları seviyoruz. Kendine zarar vermiyor,istediği gibi ağzına sokuyor. Arabası ve topu var,onun dışında çıngırak sallıyor birde😂

Eklentiler

• 76E49A3C-19A9-4C57-A362-C4EB229F56D8.png
    76E49A3C-19A9-4C57-A362-C4EB229F56D8.png
    286,6 KB · Görüntüleme: 63
Herkese merhaba
Benim kız kabız oldu,sabaha karşı acıyla uyandı,kakası çok sert. Minik parçalar halinde çıkardı biraz çıkarırkende çok ağladı tabi. Doktor patatesi ve demir damlasını kesti. Armut yiyoruz. Gerçekten çok zormuş insanın içi parçalanıyor. Allah tüm minnaklara sağlık sıhhat versin

X