2021 Şubat Anneleri

Kizlar ablası soğuk algınlığı olmuştu kardeşine de geçti birin hırıltılı ve öksürük hapşırma var doktor serum fizyolojik vermişti ama geçmedi. Ateşi yok genel halide iyi gibi ne yapsam?

Selam kızlar yoktum uzun zamandır özledim valla sizi, Bi aydır bikaç iş görüşmem vardı onlara konsantre olmuştum ondan çok giremedim buraya da. Benim kız bildiğiniz gibi iyice çığrından çıktı :)))) gündüz uyumuyo fazla, istediği olmayınca bağırmayı öğrendi. Kabızlık vardı o gecti şükür günde Bi kere yapıyo artık. Ben buaralar yoğunluktan doktoruna götüreöedim 3 ve 4. Ay kontrolü için sadece sağlık ocağına gittik 4 aylıkken kilosu 7200 çıktı başka da Bi sorun olmadığı için sonra götürürüm dedim bilmiyorum yanlış mı yaptım. Buarada kızlar ben oyun halisi almamıştım bitane uyduruk bişi gelmişti hediye kızım da onu pek sevmedi. Şu fotodaki piyanolu oyun halısından alsam çok mu geç kaldım sizce gereksiz masraf mı? İnanın gün içerisinde oyalayacak hiçbişi bulamıyorum sürekli şarkı oyun dans

Eklentiler

• Screenshot_20210710_111831_trendyol.com.jpg
    47,8 KB · Görüntüleme: 17
Okumakta zorlandım ya bu nasıl bir olay çok geçmiş olsun. Ancak siz çok pasif kalmışsınız. Bence tavrınızı koyun. Benim evim bahçeli havalar da güzel diye bahçeye gelip bebeği görelim diyorlar. Ben almıyorum kimseyi pandemi var diyorum. Vakalar azalsa aşılanmalar olsa da pandemi devam ediyor. Kendimi geçtim bu virüs çocuklarımıza belki yıllar sonra ne yapacak bilemeyiz. Ben aşı da olmadım. Sütümden geçer sonucu ne olur bilmiyorum. O yüzden karantinaya devam. Bir süre daha görüşmezsek bişey kaybetmeyiz. Bu arada karpuz alerjen olabilir bence yalatmayın araştırmadan. Bildiğimden demiyorum ama araştırmak lazım

Benim kız oyun halısını resmen alt üst ettikaldırdım bnde artık durmiyolar yerinde bı sağ bı sol ayaklarla deviriyolar bnce gereksiz

Bişey olmaz bence ben ek gıdaya 4 aylıkken başladım yoğurt meyve püresi sebze şeklinde şu an 5,5 ayligiz şükür yiyor kakasını da yapıyor
Biz de ek gıdaya 4 aylıkken başladık. Kakası git gide katılaştı Sizin de öyle mi ? Normal mi? Ek gıda dedim ama emzirme öncesi az porsiyon veriyoruz. Bir bardak yoğurt öğlen akşam ise yarım çay bardağı meyve suyu

Ben bezinde pembelik görünce su vermeye başladım

Meyve suyu yerine meyve püresi verin. Daha yararlı olur. Meyve suyu verince bebeğe fazla şeker az vitamin ve az pose vermiş oluyoruz

Bizimki de 3 aydan 4 aya geçerken sadece 200 gram almıştı Ama genel olarak kilosu aylık ortalama daydı bir sonraki ay ise olması gerekenden fazla olmuştu doktor da dert etmedim. Eğer kilosu ayına göre ortalama içindeyse kesinlikle başlamayın bebeğe süre vereyim kendini toparlaması için emzirmeye devam edin

Tam 6 kg. Sanirim normalin altinda kalmis oldu bu ay. Doktorumuz 6. Ayinda 7800 gr olmali dedi. Sanirim o yuzden mama onerdi. Umarim benim bebisim de sizinki gibi sonraki ay iyi kilo alir

Aynen bizim kızında katilasti ama her gün yapıyo yumurta sarısı veriyorum içine de muz katıyorum bı de devam sütü sabahları yediriyorum akşam da meyve püresi yoğurt veya sebze çorbası

Ek gıdaya başlamak için diyetisyen örnek menü verdi isteyen anneler bakabilirsiniz her bebeğe bunu veriyolarmış
Nasıl yapılcakları ile ilgili tariflerde var isteyen olursa atabilirim
Meyve yazan hiçbir ek gıda önerisine bakmıyorum bile.

Vermemek mi lazım henüz meyve vermedim ona göre veriyim bende
Verme canım 9 aya kadar ...bebeklerin damagi bizden daha iyi ve tatlı tadı alınca sebze falan yediremiyorsun. Dur bunlarla ilgili yazılar var ilgilenen baksın

Bulamadım ama şu doktoru okuyun gayet düzgün anlatmış. Ek gıda

Son düzenleme:
Meyvelerden Avakado olabilir arkadaşlar imkanınız varsa, bulabilirseniz... şeker oranı düşük ve besleyici. Doktor bana öyle tavsiye etmişti ilk çocuğumda. Pekmez verme demişti bir de, hiçbir besleyiciliği yok sadece üzümden duttan da yapılsa şeker demişti, avakadoyla yumurta sarısını karıştırıyordum pekmez yerine... Ne tatlı heyecanlar sabırsızlanıyorum. Günlük 2 3çay kaşığı yoğurt vermeye başladım uyku yapsın diye, uyumuyor gündüz hiç dişlerden mi anlamadım gitti. Sizin bebişlerin gündüz uykusu nasıl kızlar?

Yok yok bizde de yok 15 dk da uyanıyor .... Evet avakado anne sütüne en yakın meyve ama diğerlerini vermek iyi değil.

Yok yok bizde de yok 15 dk da uyanıyor .... Evet avakado anne sütüne en yakın meyve ama diğerlerini vermek iyi değil.
Ya aynen 15 dkda bir uyanıyor, gündüz fazla uyumazlar artık ama toplasam 1. 5 saat yok uykusu ben alışmıştım onun uykucu şirin hallerine şimdi zor geliyor, hoş gene yanında yatsam yatar saatlerce

Ya aynen 15 dkda bir uyanıyor, gündüz fazla uyumazlar artık ama toplasam 1. 5 saat yok uykusu ben alışmıştım onun uykucu şirin hallerine şimdi zor geliyor, hoş gene yanında yatsam yatar saatlerce
Dimi dimi yanında yatsan uyuyor . Geçen ben yattım cidden 2 saat uyudu arada uyandı beni görünce devam etti.
Alt damak komple sis bizimkinin sürekli masaj yapıyorum ahhh görsen cocukneler çekiyor bu sancidan.j

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…