Okumakta zorlandım ya bu nasıl bir olay çok geçmiş olsun. Ancak siz çok pasif kalmışsınız. Bence tavrınızı koyun. Benim evim bahçeli havalar da güzel diye bahçeye gelip bebeği görelim diyorlar. Ben almıyorum kimseyi pandemi var diyorum. Vakalar azalsa aşılanmalar olsa da pandemi devam ediyor. Kendimi geçtim bu virüs çocuklarımıza belki yıllar sonra ne yapacak bilemeyiz. Ben aşı da olmadım. Sütümden geçer sonucu ne olur bilmiyorum. O yüzden karantinaya devam. Bir süre daha görüşmezsek bişey kaybetmeyiz. Bu arada karpuz alerjen olabilir bence yalatmayın araştırmadan. Bildiğimden demiyorum ama araştırmak lazımKizlar size birsey sormak istiyorum, pandemi yasaklarinin bitmesine uzuldum dun kayinvalidemdeydik bahcede, kizim 4 aylik ve henuz ek gidaya baslamadik, drumuz bayram sonu tadimlara baslatiriz dedi, kayinpederim karpuz yedirmeye calisiyor, catalla veriyor cimcimede yaliyor, orada bi damagini basti kopardi agzinda koca bir parca kaldi almakta zorlandim acmiyo agzini, zar zor cikarttim ama elim ayagim bosaldi, bahce serindi sancilandi biraz keyfi kacti, kayinvalidem telefondan video izletiyor, ben evde tv bile acmiyorum dedim, bak annesi cok sevdi sende izlet evde diyor, halasi surekli resmini cekip arkadaslarina atiyor, fanlari sayfa olusturcaz yenge diyor, soyluyorum resminin cekilmesini sevmiyorum bi iki hatira olur da tamam, scooter varmis evlerinde onu getirmisler 4 aylik bebek ne anlar bindirip resmini cekiyorlar, kiminde yamuk cikmis kizim bakip bakip guluyorlar, komsulariymis ailecek geldiler, adam kucagina oturttu opuyo biyikli bi de, icim gidiyor bende sinirden catliyorum, bu durumlari sizde yasiyor musunuz, nasil bas ediyorsunuz?
Benim kız oyun halısını resmen alt üst ettiSelam kızlar yoktum uzun zamandır özledim valla sizi, Bi aydır bikaç iş görüşmem vardı onlara konsantre olmuştum ondan çok giremedim buraya da. Benim kız bildiğiniz gibi iyice çığrından çıktı :)))) gündüz uyumuyo fazla, istediği olmayınca bağırmayı öğrendi. Kabızlık vardı o gecti şükür günde Bi kere yapıyo artık. Ben buaralar yoğunluktan doktoruna götüreöedim 3 ve 4. Ay kontrolü için sadece sağlık ocağına gittik 4 aylıkken kilosu 7200 çıktı başka da Bi sorun olmadığı için sonra götürürüm dedim bilmiyorum yanlış mı yaptım. Buarada kızlar ben oyun halisi almamıştım bitane uyduruk bişi gelmişti hediye kızım da onu pek sevmedi. Şu fotodaki piyanolu oyun halısından alsam çok mu geç kaldım sizce gereksiz masraf mı? İnanın gün içerisinde oyalayacak hiçbişi bulamıyorum sürekli şarkı oyun dans
Bişey olmaz bence ben ek gıdaya 4 aylıkken başladım yoğurt meyve püresi sebze şeklinde şu an 5,5 ayligiz şükür yiyor kakasını da yapıyorBuarada benim annem de sürekli karpuz yalatıyo kızım 4.5 aylık bişi olur mu kızlar
Biz de ek gıdaya 4 aylıkken başladık. Kakası git gide katılaştı Sizin de öyle mi ? Normal mi? Ek gıda dedim ama emzirme öncesi az porsiyon veriyoruz. Bir bardak yoğurt öğlen akşam ise yarım çay bardağı meyve suyuBişey olmaz bence ben ek gıdaya 4 aylıkken başladım yoğurt meyve püresi sebze şeklinde şu an 5,5 ayligiz şükür yiyor kakasını da yapıyor
Ben bezinde pembelik görünce su vermeye başladımSanki ilk başlamak için biraz ağır bir liste gibi geldi bana anne sütü baya azaltılmış . Günde 1 öğünle başlatılıyor diye biliyordum büyük oğlumda öyle yapmıştık.
Arkadaşlar Su içinde 6 ay diyorlar ama ona bu aydan başlıcam havalar çok sıcak oğlum doğru dürüst emmiyor çok da terliyor susuz kalsın istemiyorum . Sizler su vermeye başladınız mı ?
Meyve suyu yerine meyve püresi verin. Daha yararlı olur. Meyve suyu verince bebeğe fazla şeker az vitamin ve az pose vermiş oluyoruzBiz de ek gıdaya 4 aylıkken başladık. Kakası git gide katılaştı Sizin de öyle mi ? Normal mi? Ek gıda dedim ama emzirme öncesi az porsiyon veriyoruz. Bir bardak yoğurt öğlen akşam ise yarım çay bardağı meyve suyu
Bizimki de 3 aydan 4 aya geçerken sadece 200 gram almıştı Ama genel olarak kilosu aylık ortalama daydı bir sonraki ay ise olması gerekenden fazla olmuştu doktor da dert etmedim. Eğer kilosu ayına göre ortalama içindeyse kesinlikle başlamayın bebeğe süre vereyim kendini toparlaması için emzirmeye devam edinMerhaba Şubat anneleri,
Bugün bebeğimi 4. ay kontrolüne götürdüm ve sadece 200 gr aldığını gördüm çok moralim bozuldu. Bütün ay memme reddiyle uğraşmıştık zaten. Sadece uykuluyken emiyordu. Doktorumuz kilosunun az olduğunu kaşık mamalara veya devam sütüne geçmemiz gerektiğini söyledi (üstünde 4 ay yazanlardan alacakmışız). Böyle bir durumla karşılaşan var mı aranızda? doktorlarınız nasıl bir yol izledi? İlk iki ay birer kilo 3. ay 850 gr almıştı bebeğim. Mamaya başlarsam memeyi tümden bırakır mı diye de korkuyorum açıkcası.
Tam 6 kg. Sanirim normalin altinda kalmis oldu bu ay. Doktorumuz 6. Ayinda 7800 gr olmali dedi. Sanirim o yuzden mama onerdi. Umarim benim bebisim de sizinki gibi sonraki ay iyi kilo alirBizimki de 3 aydan 4 aya geçerken sadece 200 gram almıştı Ama genel olarak kilosu aylık ortalama daydı bir sonraki ay ise olması gerekenden fazla olmuştu doktor da dert etmedim. Eğer kilosu ayına göre ortalama içindeyse kesinlikle başlamayın bebeğe süre vereyim kendini toparlaması için emzirmeye devam edin
Aynen bizim kızında katilasti ama her gün yapıyo yumurta sarısı veriyorum içine de muz katıyorum bı de devam sütü sabahları yediriyorum akşam da meyve püresi yoğurt veya sebze çorbasıBiz de ek gıdaya 4 aylıkken başladık. Kakası git gide katılaştı Sizin de öyle mi ? Normal mi? Ek gıda dedim ama emzirme öncesi az porsiyon veriyoruz. Bir bardak yoğurt öğlen akşam ise yarım çay bardağı meyve suyu
Meyve yazan hiçbir ek gıda önerisine bakmıyorum bile.Ek gıdaya başlamak için diyetisyen örnek menü verdi isteyen anneler bakabilirsiniz her bebeğe bunu veriyolarmış
Nasıl yapılcakları ile ilgili tariflerde var isteyen olursa atabilirim
Vermemek mi lazım henüz meyve vermedim ona göre veriyim bendeMeyve yazan hiçbir ek gıda önerisine bakmıyorum bile.
Verme canım 9 aya kadar ...bebeklerin damagi bizden daha iyi ve tatlı tadı alınca sebze falan yediremiyorsun. Dur bunlarla ilgili yazılar var ilgilenen baksınVermemek mi lazım henüz meyve vermedim ona göre veriyim bende
Tamam bir bakayım teşekkür ederimVerme canım 9 aya kadar ...bebeklerin damagi bizden daha iyi ve tatlı tadı alınca sebze falan yediremiyorsun. Dur bunlarla ilgili yazılar var ilgilenen baksın
Bulamadım ama şu doktoru okuyun gayet düzgün anlatmış. Ek gıda
Meyvelerden Avakado olabilir arkadaşlar imkanınız varsa, bulabilirseniz... şeker oranı düşük ve besleyici. Doktor bana öyle tavsiye etmişti ilk çocuğumda. Pekmez verme demişti bir de, hiçbir besleyiciliği yok sadece üzümden duttan da yapılsa şeker demişti, avakadoyla yumurta sarısını karıştırıyordum pekmez yerine... Ne tatlı heyecanlarVerme canım 9 aya kadar ...bebeklerin damagi bizden daha iyi ve tatlı tadı alınca sebze falan yediremiyorsun. Dur bunlarla ilgili yazılar var ilgilenen baksın
Bulamadım ama şu doktoru okuyun gayet düzgün anlatmış. Ek gıda
Yok yok bizde de yok 15 dk da uyanıyor .... Evet avakado anne sütüne en yakın meyveMeyvelerden Avakado olabilir arkadaşlar imkanınız varsa, bulabilirseniz... şeker oranı düşük ve besleyici. Doktor bana öyle tavsiye etmişti ilk çocuğumda. Pekmez verme demişti bir de, hiçbir besleyiciliği yok sadece üzümden duttan da yapılsa şeker demişti, avakadoyla yumurta sarısını karıştırıyordum pekmez yerine... Ne tatlı heyecanlarsabırsızlanıyorum. Günlük 2 3çay kaşığı yoğurt vermeye başladım uyku yapsın diye, uyumuyor gündüz hiç dişlerden mi anlamadım gitti. Sizin bebişlerin gündüz uykusu nasıl kızlar?
Ya aynen 15 dkda bir uyanıyor, gündüz fazla uyumazlar artık ama toplasam 1. 5 saat yok uykusuYok yok bizde de yok 15 dk da uyanıyor .... Evet avakado anne sütüne en yakın meyveama diğerlerini vermek iyi değil.
Dimi dimi yanında yatsan uyuyor . Geçen ben yattım cidden 2 saat uyudu arada uyandı beni görünce devam etti.Ya aynen 15 dkda bir uyanıyor, gündüz fazla uyumazlar artık ama toplasam 1. 5 saat yok uykusuben alışmıştım onun uykucu şirin hallerine şimdi zor geliyor, hoş gene yanında yatsam yatar saatlerce