Canım benim kızda domates, mercimk useil ve kırmızı vardı birdeBugün başka bir ilkedeki doktora gösterdim kızımı. Çoklu besin allerjisi dedi. Sütün yanında başka şeylere de var muhakkak dedi. Sen kendin bulacaksın dedi. 1 hafta arayla dene dedi. Süt ürünü yüketmiyordum zaten yumurtayı da kesmiştim geçen hafta. Öyle düzeldi çocuk biraz. Şimdilik süt yumurta kesin. Burda paylaştığım kakayı normal dedi. Hidrolize mama kullandığım için su gibi olur dedi. Yine de emin olamıyorum ya ben gibi hidrolize mama verenlerin çocuğunun kakası nasılsı acaba? Bi de benim kızın kusması devam ediyorum. Emzirmeden sonra bile kusuyor. Tamam çocuk rahatladı ama baya baya kusuyor nerden baksan 15 ml vardır. Relactaz damla yazdı ek olarak. Bakalım hem çoklu besin allerjisi hem laktoz intoleransı var sanırım
Yeşilliklerin hepsi serbest. Dana eti olmak şartıyla erkek hayvan eti ye dedi bana doktorum, çapraz bulaş olmaması için. 100 kişiden 5 kişide kırmızı et allerjen çıkıyor dedi.Teşekkür ederim kızlar
Gazlı bi bebem var gaz yapan yiyecekler yemiyorum bir de alerji yapanlar eklendi buna
Peki siz şimdi ne yiyorsunuz kahvaltıda akşam yemeğinde?
Kırmızı renkli besin allerjisinde cilt tepkisi oluyor mu illa canım? Kızında egzama döküntü oluyor muydu? Domates ve salça yemeye devam ediyorum başta yumurta ve sütü kestim sadece.Canım benim kızda domates, mercimk useil ve kırmızı vardı birde
Çok geçmiş olsun canım. Rabbim şifasını tez zamanda versin inşallah. Bebekler bizim düşündüğünüzden daha güçlü oluyorlar. Allah in izniyle sağlığına kısa zamanda kavuşacak annesiMaalesef bronkoskopi sonucu iyi çıkmadı, gırtlaktaki kıkırdak sert olmesı gerekirken bizimki yumuşak kalmış ve buda nefes aldıkça çoçuğu etkileyip sıkıştırıp hırıltı öksürük yapıyormuş çoçuğumun baştan beri 1-2 dakike emip bırakması bundanmış, birde sonradan damar beni çıkmıştı oda % 30 daraltma yapıyormuş bunun için 15 gün sonna emar için randevu verilip emarla damarın alanına bakılacak, bebeğgm öyle çok kusan bebk değgl reflüsü yok zannediyordum çok yoğun reflüsü varmış ciğer uçları ödem ve balgamla kapanmış onları temizlemişlerrabbim evlatlarımıza sağlık versin
Canım benim kızım da mercimek yiyince yüzünde kızarma oluyordu. Hiçbir egzaması olmamıştı. Diyette bana sadece süt süt ürünleri ve yumurtayı katı bir diyetle uygulattılar. Ek gıdalarda maalesef yine yüzü kızarıyordu yerken doktorumuz çok iyi bir doktordu zamanla geçer demişti kan oranlarına bakıp. Onlar süt ürünleri ve yumurta gibi beni zorlama da açıkçasıKırmızı renkli besin allerjisinde cilt tepkisi oluyor mu illa canım? Kızında egzama döküntü oluyor muydu? Domates ve salça yemeye devam ediyorum başta yumurta ve sütü kestim sadece.
Eğer süt ürünleri ve yumurtayı kestiyseniz ve düzelmediyse onların çapraz alerjini olan dana eti ve tavuğu da kesmen8z gerekli. Bizim doktorumuz bana bu şekilde söyledi. Çok geçmiş olsun. Alerji de diyet zor bir süreç.Bugün başka bir ilkedeki doktora gösterdim kızımı. Çoklu besin allerjisi dedi. Sütün yanında başka şeylere de var muhakkak dedi. Sen kendin bulacaksın dedi. 1 hafta arayla dene dedi. Süt ürünü yüketmiyordum zaten yumurtayı da kesmiştim geçen hafta. Öyle düzeldi çocuk biraz. Şimdilik süt yumurta kesin. Burda paylaştığım kakayı normal dedi. Hidrolize mama kullandığım için su gibi olur dedi. Yine de emin olamıyorum ya ben gibi hidrolize mama verenlerin çocuğunun kakası nasılsı acaba? Bi de benim kızın kusması devam ediyorum. Emzirmeden sonra bile kusuyor. Tamam çocuk rahatladı ama baya baya kusuyor nerden baksan 15 ml vardır. Relactaz damla yazdı ek olarak. Bakalım hem çoklu besin allerjisi hem laktoz intoleransı var sanırım
Evet hem çok zorlanıyor renkten renge giriyor hem de gürültülü yapıyor geçenlerde yine inanılmaz derecede zorlanarak yaptığı kakası çok ağır yumurta kokuyordu o zamandan beri yumurta yemiyorum 3 gün oldu biraz daha iyiyiz sanki ama daha zaman gösterirO pütürler bi ara oluyordu. Ama artık hiç yoksütümün yağı yok diye düşünüyordum. Ya da ön sütü çok emiyor diye düşünüyordum. Meğersem allerjidenmiş. Tam tarif ettiğiniz gibi şu an
Bu mukusu çok doktora göstermiştim. Anne sütü alıyorsa normal diyip geçmişlerdi. Ama dediğiniz gibi yapana kadar hep huzursuz ve ıkınarak gürültü yapıyor. Sizin bebişiniz de gürültülü ve ıkınarak mı yapıyor?
Size de çok geçmiş olsun. Tavuk etini kesmiştim. Ama dana eti yiyordum. Bi de dana etini kesmeyi deneyeyim madem haftayaEğer süt ürünleri ve yumurtayı kestiyseniz ve düzelmediyse onların çapraz alerjini olan dana eti ve tavuğu da kesmen8z gerekli. Bizim doktorumuz bana bu şekilde söyledi. Çok geçmiş olsun. Alerji de diyet zor bir süreç
İnşallah çok çok daha iyi olur bebişlerEvet hem çok zorlanıyor renkten renge giriyor hem de gürültülü yapıyor geçenlerde yine inanılmaz derecede zorlanarak yaptığı kakası çok ağır yumurta kokuyordu o zamandan beri yumurta yemiyorum 3 gün oldu biraz daha iyiyiz sanki ama daha zaman gösterir
Çok geçmiş olsun canım sağ olasınCanım benim kızım da mercimek yiyince yüzünde kızarma oluyordu. Hiçbir egzaması olmamıştı. Diyette bana sadece süt süt ürünleri ve yumurtayı katı bir diyetle uygulattılar. Ek gıdalarda maalesef yine yüzü kızarıyordu yerken doktorumuz çok iyi bir doktordu zamanla geçer demişti kan oranlarına bakıp. Onlar süt ürünleri ve yumurta gibi beni zorlama da açıkçası
Size de çok geçmiş olsun. Tavuk etini kesmiştim. Ama dana eti yiyordum. Bi de dana etini kesmeyi deneyeyim madem haftaya
İnşallah çok çok daha iyi olur bebişlerTam olarak nelere allerjileri var bulsakta yememesi kalsa. Çok üzülüyor insan el kadar bebekleri böyle gördükçe
Çok geçmiş olsun canım sağ olasınBen de kafamda artık bir tane doktoru netleştirdim. Allerjenleri bulduk kesinleşti diyelim bu kandaki oranlara ne zaman bakılıyor canım? Diyet açarken filan mı? Çocuk ne kadarlık olmalı?
canım benim çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın çok iyi oldu buYeşilliklerin hepsi serbest. Dana eti olmak şartıyla erkek hayvan eti ye dedi bana doktorum, çapraz bulaş olmaması için. 100 kişiden 5 kişide kırmızı et allerjen çıkıyor dedi.
Kahvaltı: Patates kızartması, biber kızartması, soğanı karamelize edip içine kıyma atıp birlikte kavuruyorum, turşu-patetes kavurması, pişi, tepsi böreği yaparken iç harcını yağlı hazırlayınca ara katlara sadece su sürmek yetiyor, sigara böreği (patatesli-kıymalı iç), kabak-patlıcan kızartması, salatalık, maydonoz, zeytin, reçel (allerjik meyveler hariç-gül reçeli olabilir), havuç. Gluten allerjiniz yoksa yulaflı karışımlar yapıp yiyebilirsiniz. Yulafı haşlayıp içine meyveler (muz) (allerjen olmayan kuru meyveler) koyabilirsiniz. Kakaoların içinde Eser miktarda allerjen uyarısı var. Uygun fiyatlı vegan kakao bulamadım henüz.
Akşam yemeği: Yoğurtsuz nohutla mayalanmış tarhana çorbası, mantı, güveç, fasülye, kuru bakliyat, ıspanak, pırasa, bazı kır pidelerin hamuruna süt yumurta koymuyorlar onu salça soslayıp yiyebilirsiniz (domates allerjiniz yoksa), ankara makarna, sulu patates yemeği, pilav (gluten allerjiniz varsa pirinçle), karnıyarık. Aslında daha çok var da tamamiyle çocuğun allerjisine bağlı. Her yemeği yiyebileceğimiz şekilde uyarlamalıyız. Badem sütü kullanıyordum ben hamileyken. Şimdi kuruyemişler de allerjn olduğu için deneyemedim henüz. Eğer bademe allerjisi yoksa süt koymam gereken yerlerde yine badem sütü kullanırım. Hindistan cevizi sütü filan da kullanan var severseniz ve allerjiniz yoksa.
Amin inşalalh allah beterinden saklasın hastanede işlem sırasında en basit durum bizimkiydi belkide. İş başı yapmak şu an çok zor normalde çarşamba iş başı yapacaktım ama şu an 5 tane ilaç var düzenli bnu kayınvalidem yapamas ne yapacağım bilmiyorumÇok geçmiş olsun canım. Rabbim şifasını tez zamanda versin inşallah. Bebekler bizim düşündüğünüzden daha güçlü oluyorlar. Allah in izniyle sağlığına kısa zamanda kavuşacak annesi
Niye mama kullandınız benğm de oğlum cok isal sulu ve smklü alerjü testleri negatif. Bende mamaya başlasam biraz belki katılaşor diyorum. Alsammı acaba sizin aldgınız aptamilden .. sütünüzün yeterliliği nasıldı?Anladım canım. Ona bağlı da şişebilir haklısın. O aklıma gelmemişti.
Kakasının iyi olmasına çok sevindimAy resmen umut ışığı oldu bu kaka bana Mamayı aldığımdan beri (pazartesi) günde 2 sefer 30 ml verdim. Bu kadarcık mama kaka rengini değiştirir mi ki. Aptamil pregomin as veriyorum.
Sütüm geliyor ama anca o ana yetiyor. Ekstra sağamıyorum. Tek başıma bakıyorum bir yere gitmem gerekiyor o zaman mama veriyorum. Canlı derslerim oluyor mecbur mama veriyorum. Bi de çok kusuyor. Kusuyor diye ana yüreği mama veriyorum aç kalmasın diye. Zaten kilosu geri durumda şu an. Yediğini alttan üstten çıkarmaktan kilo alamadı. Tok olsa bile zorla 10-15 cc ne yerse kârdır diye vermeye çalışıyorum.Niye mama kullandınız benğm de oğlum cok isal sulu ve smklü alerjü testleri negatif. Bende mamaya başlasam biraz belki katılaşor diyorum. Alsammı acaba sizin aldgınız aptamilden .. sütünüzün yeterliliği nasıldı?
Bende bugün revox şampuan siparş ettim. Kızı da iyi gelmişti inşşalah yine iyi gelirMerhabalar, saç dökülmesi daha önce konuşuldu ama o dönem ihtiyaç duymadigim için tavsiyeleri not etmedim. Şu anda saç dökülmem çoook aşırılaştı. Ne tavsiye edersiniz?
Bende hiç extra sağım yapmıyorum sadece emziriyorum. Eylülde işe başlayacagım için sağım yapmadım hiç.. sizin hamgi gün doğumluydu boy kilo nasıl 5.ayda doğum kilosunun iki katına ulaşması gerekiyormuş normalde.Sütüm geliyor ama anca o ana yetiyor. Ekstra sağamıyorum. Tek başıma bakıyorum bir yere gitmem gerekiyor o zaman mama veriyorum. Canlı derslerim oluyor mecbur mama veriyorum. Bi de çok kusuyor. Kusuyor diye ana yüreği mama veriyorum aç kalmasın diye. Zaten kilosu geri durumda şu an. Yediğini alttan üstten çıkarmaktan kilo alamadı. Tok olsa bile zorla 10-15 cc ne yerse kârdır diye vermeye çalışıyorum.
2 gün mukussuz kaka yaptı diye sevinmiştim ve bugün yine sil baştan başladık. Bol mukuslu kaka yaptı 2 defaMama vermeme rağmen böyle. Malesef katılaşma sağlamadı. Allerjen vücuttan atılsa bile hidrolize mama olduğu için kakayı katılaştırmaz bu mama dedi doktor. Eğer sütünüz yetiyorsa mamaya bulaşmayın sütünüz azalmasın. Oğlunuzun boyu kilosu iyiydi sizin. Takviyelik bir durumu yoksa bulaşmayın zaten tatları kötü yemek istemiyorlar.