Yeşilliklerin hepsi serbest. Dana eti olmak şartıyla erkek hayvan eti ye dedi bana doktorum, çapraz bulaş olmaması için. 100 kişiden 5 kişide kırmızı et allerjen çıkıyor dedi.
Kahvaltı: Patates kızartması, biber kızartması, soğanı karamelize edip içine kıyma atıp birlikte kavuruyorum, turşu-patetes kavurması, pişi, tepsi böreği yaparken iç harcını yağlı hazırlayınca ara katlara sadece su sürmek yetiyor, sigara böreği (patatesli-kıymalı iç), kabak-patlıcan kızartması, salatalık, maydonoz, zeytin, reçel (allerjik meyveler hariç-gül reçeli olabilir), havuç. Gluten allerjiniz yoksa yulaflı karışımlar yapıp yiyebilirsiniz. Yulafı haşlayıp içine meyveler (muz) (allerjen olmayan kuru meyveler) koyabilirsiniz. Kakaoların içinde Eser miktarda allerjen uyarısı var. Uygun fiyatlı vegan kakao bulamadım henüz.
Akşam yemeği: Yoğurtsuz nohutla mayalanmış tarhana çorbası, mantı, güveç, fasülye, kuru bakliyat, ıspanak, pırasa, bazı kır pidelerin hamuruna süt yumurta koymuyorlar onu salça soslayıp yiyebilirsiniz (domates allerjiniz yoksa), ankara makarna, sulu patates yemeği, pilav (gluten allerjiniz varsa pirinçle), karnıyarık. Aslında daha çok var da tamamiyle çocuğun allerjisine bağlı. Her yemeği yiyebileceğimiz şekilde uyarlamalıyız. Badem sütü kullanıyordum ben hamileyken. Şimdi kuruyemişler de allerjn olduğu için deneyemedim henüz. Eğer bademe allerjisi yoksa süt koymam gereken yerlerde yine badem sütü kullanırım. Hindistan cevizi sütü filan da kullanan var severseniz ve allerjiniz yoksa.