2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
teorilere mi doktora mı inanasın var?

Evet evet biliyorum. Yaşa +1 ekleniyor. Hem kendim tablodan bakarak, hem otomatik hesaplatarak baktım ben. Kız çıkıyor Oğlumda tutmuştu çin takvimi, bakalım
Merhaba otomatik Çin takvimi tuttu mu sizde acaba

Ne kadar stres yaparsak yapalım konuşmayacaklarsa konuşmuyorlar benim annem daha konuşur erken der ama kaynanam sağolsun felaket tellalı duymamazlıktan gelin

Merhaba kızlar,bazen okuyorum ama yazmıyorum.19 aylık olduk iyi kötü geçti valla…Biz de değişen şey iştah,bazen muhteşem bazen berbat ama hareketli ve mutlu bir çocuk.Konuşma olarak gayet iyi nerdeysr konuştuğum her şeyi tekrar ediyor.Bütün hayvanları biliyor.İsimlerini ve seslerini net çıkarıyor.Basit sorulara net cevap veriyor.Sebebini ben çok kitap okumaya bağlıyorum çünkü sürekli resimli kitap okuyup tekrar ediyorum.Tavsiye ederim çok konuşma,bol kitap ve az ekran tabi…Kilo olarak aman aman değiliz 11 kilo zar zor.Beni baştan beri hep yoran kısmı beslenme oldu zaten.

Geçmiş olsun havalar değişik ondandır.bizim de ara ara burnumuz akıp geçiyor.buralar çok sıcak diye çıtçıtlıyla gezdiriyorum hala isilik oluyor.bez de isilik yapıyor geçen tuvalet eğitimim başarısız geçti bir ay sonra tekrar denicem
Arkadaşlar çocukların konuşmaları nasıl sizin bizim üç beş kelime dışında konusma yok herseyi anlıyor fakat bana normal gelmiyo bi randevu almayı düşünüyorum bunun için
6 kelime falan kullanıyor anladığı için problem olduğunu düşünmüyorum.geçen doktor kontrolünde de söyledim doktor normal dedi.kimi çocuk geç konuşur dert etmeyelim

Bu arada 25+4 oldum ağırlaştım taşındım ama tam yerleşemedim.hamileyken ufak da çocuk varken bu işler çok zormuş.kızım evde sıkılıyor şimdiki evde park da uzak ne yapcam bilmem.yine hamilelik sıcak aylara geldi sıcaktan bayılacak gibi oluyorum kızımdaki gibi buzluktaki kütlelerle uyucam yakında kızçemde daha rahattım hamile olduğumu hissetmezdim bile şimdi sürekli tekmeler hissediyorum hareketlerim çok yavaşladı oğlan şimdiden yordu beni umarım doğunca yormaz
Kızımın odasının mobilyası temmuzun ortalarında gelcek o zaman odasını ayırıcam umarım sıkıntısız geçer de tuvalete de alıştırabilirim

Allah kolaylık versin gerçekten biraz sıkıntı çekiliyo arkadaşım da aynı senin gibi bir dönem geçirmişti hem hamile hem küçük çocuk hele de taşınma işinde ama asıl işin doğumdan sonra başlayacak gibi geliyor bana tuvalet eğitiminde ben de bu yaz alıştırmak istiyodum ama uzun sürer diye tereddüt ettim biraz uğraşmak gereken bir olay tabi çocuktan çocuğa değişiyor
bizim odayı ayırmak kolay oldu bikaç akşam aynı odada farklı yatakta uyuduk baktım gece uyanınca bana değil doğru yatak odasına gidiyor bu sefer ben de yatak odasında uyumaya başladım yolu bulup direk yanıma geliyo

Amin canım sağolasın bana da öyle geliyor doğumdan sonrası daha zor maşallah seninki ne güzel sıkıntısız odasını ayırmış darısı bize Tuvalet eğitimi bizim de uzun sürecek gibi.3 hafta önce denemiştim gerçekten uğraştıran bir olay.gerçi bezini sürekli çıkarmaya çalışıyor bir sabah çıkarmış olarak buldum ama sık sık kaçırdığı için biraz daha beklicem bu yaz bitmeden öğretiriz inşallah

şu bez işini de hallettik mı tamamdır sonrası çok zorlamıyorlar allah yardımcımız olsun

Amin amin Bana da öyle geliyor bugün uyanınca bezini çıkarıp ortaya kakasını yapmış korkmuş garibim.bez hiç istemiyor inşallah öğrenirler
Oy kuzum kıyaamam belki de tam kavrayamadı tuvalet olayını biraz daha geç başlasaydın keşke sen de çok yorulacaksın tamamen tuvalete alışana kadar

Oy kuzum kıyaamam belki de tam kavrayamadı tuvalet olayını biraz daha geç başlasaydın keşke sen de çok yorulacaksın tamamen tuvalete alışana kadar
Haklısın valla kavrayamadı benim için baya yorucu.bir gün denedim sadece 2kere lazımlığa yaptı gerisi hep altına.baktım eğilip kalkmam zor.o da hazır değil kapattım.
Ama kaç gündür sabahları kendi çıkarıyor dün kakasını ortaya yapınca bir deneyeyim dedim lazımlığa bir kere yaptırabildim gerisi hep altına.artık çıkarsa da bezini geri takıcam söyleyene kadar dursun öyle

Bebek hazır olmadan sinyal vermeden sırf anne istiyor diye bez çıkarılmaz arkadaşlar,Çocukta tuvalet korkusu,kabızlık vs sorunlar oluşturur.Hazır olunca bir haftada alışırlar…Acele etmeye gerek yok tuvaley olayında 3 yaşa kadar süresi var bunun.

Bende bu şekilde düşünüyorum önümüzdeki bahara kadar bekleyeceğim iki yaşını geçmiş olacak kendilerini ancak ifade edebilirler tam anlamıyla yoksa çok fazlasorunlar yasanabilir

Benimde planım bu yaz bezi bırakmakta ama benim oğlan 5-10 kelime hariç konuşmuyor.. altını açtığımda havalansın diye bırakıyorum.. çiş, kaka eğer varsa nereyi bulursa sinyal vermeden oraya yapıyor.. birde üzerine basıyor (sonrası yerlere domestos ve duş tabii) demek ki hazır değil deyip hiç zorlamıyorum kısmet önümüzdeki yaz :)

Benim oğlumda kelimeler gayet iyi kendini ifade edecek durumda artık,kaka yapınca bezini işaret edip söylüyor da ama altını açtırmayı sevmiyor mesela oyunla açıyorum demek ki hazır değil çünkü.Bence 24 ay sonrası ideal olandır…Ben de seneye düşünüyorum acelemiz yok.Kızım hazır olduğunda iki günde gece gündüz alıştı ama asla erken davranmadım.

Meraba arkadaşlar. Benim oğlum da ayın 25 inde 20 aylik olacak ama konuşma yok halen. Sadece anne mama ac şist pişt cis o tarz toplasam bu kadar kelime. Herşeyi anlıyor ama. Geç kalmış gibi geliyor bana. Sizde durumlar nasıl. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Haydi inşallah canım seneye bahara bitirmiş oluruz. Senin oğlana sen tv açıyor musun? Sanırım ben akşamları tv açtığım için konuşması gecikiyor ama işten yorgun geliyorum. Yarım saat 1 saat oynayınca pilim bitiyor ve baby tv açıyorum . Onu kesmem lazım sanırım

Merhaba benim oğlanda toplam 10-15 kelime söylüyor. Benim gözlemim ve arkadaşlardan duyduğum: konuşması için tv yi tamamen kesmek lazım. Siz de ara ara açıyorsunuz muhtemelen. Çevremden en az 3-5 kişi , tv yi 1 ay tamamen kestim konuşmaya başladı dedi bana.

Canım 1 yaşa kadar asla açmadım ama evde ablası var önceden tv açıkken ters oturtuyordum ama büyüdükçe evde de abla izledikçe ara ara izliyor ama asla önüne oturtup saatlerce bakmıyor.Oyun oynamak daha çok ilgisini çekiyor.Ben çok kitap okudum sürekli nesneleri hayvanları tanıttım.Şu an bütün hayvanları tanıyor yengeç bileiki sözcüklü cümle kurmaya başladı.Ekran azaltmak ve bol konuşmak lazım sanırım…

Bana yazmışsınız sanırım.sırf istediğim için değil sürekli bezini çıkarttığı için denedik ama olmayınca kapadık.hiçbir sorun da yaşamadık çok şükür.seneye tekrar deneyeceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…