• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2021 de anne olmak isteyenler..

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

haticee

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2010
14
5
286
Kayseri
Merhabalar.. Ağustos başında evlendim. Ben istiyorum ama eşim henüz erken olduğunu düşünüyor. Korunuyoruz bu yüzden. Kasima kadar bekleyelim diye sozlestik.. İnşallah kısmetse 2021 de anne olmak istiyorumm. Benim gibi 2021 de anne olmak isteyenler varsa burda buluşalım 🌸😀bu arada yaşım 27

Merhabalar.. Ağustos başında evlendim. Ben istiyorum ama eşim henüz erken olduğunu düşünüyor. Korunuyoruz bu yüzden. Kasima kadar bekleyelim diye sozlestik.. İnşallah kısmetse 2021 de anne olmak istiyorumm. Benim gibi 2021 de anne olmak isteyenler varsa burda buluşalım 🌸😀bu arada yaşım 27
Hakkınızda hayırlısı olsun.. Eşiniz haklı bence.. Biraz zaman verin kendimize benim şahsi. Düşüncem.. 12 yıllık evliyim.. İyiki hemen olmamıs dıyorum.. 2.5 yıl fln koruduk biz. Cünkü.. Yanlıs anlamayın ama evlenince aynı evde bırbırınızı tdaha iyi. Tanıyorsunuz ondan dolayı söylüyorum.. Ama yinede istiyorsanız inşallah rabbim cok bekletmeden nasip eder

Hakkınızda hayırlısı olsun.. Eşiniz haklı bence.. Biraz zaman verin kendimize benim şahsi. Düşüncem.. 12 yıllık evliyim.. İyiki hemen olmamıs dıyorum.. 2.5 yıl fln koruduk biz. Cünkü.. Yanlıs anlamayın ama evlenince aynı evde bırbırınızı tdaha iyi. Tanıyorsunuz ondan dolayı söylüyorum.. Ama yinede istiyorsanız inşallah rabbim cok bekletmeden nasip eder
Sizde haklısınız doğru söylüyorsunuz. Forumda denk geldim keşke hiç beklemeseydik 2 yıldır 3 yıldır çocuğum olmuyor yazılarına denk geldikce korktum acikcasi.. Allah isteyen herkese nasip etsin. İçinde banada :KK56:

Merhaba :) bende 2 yıllık evliyim ve bebek istiyorum yaşım 24, 2021 yılında inşallah tüm isteyenlerle beraber bize de annelik nasip olur

Bu süreyi verimli bir şekilde geçirebilirsiniz. Evinize yakın sağlık ocağına gidip Aile hekimine durumunuzu anlatın, tam kan sayımı yaptırın, ve d vitamini seviyeniz ölçülsün (başka testler varsa onlar da yapılabilir). Ve doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde folik asit almaya başlayın. D vitamini ve B12 vitamini de önemli. Kan testinizde muhtemelen çıkar. Onlar eksikse takviye olarak alabilir ve vücudunuzu hazırlayabilirsiniz.
Bu arada ben de 2021’de Anne olmayı çok istiyorum 🙏🏻

Aminn inşallah :) .. Yeni mi dusunmeye basladiz sizde anne olmayı :)

Evet :) sağlıklı beslenmeye egzersiz yapmaya ve vitamin almaya başladım vücudumu gebeliğe hazırlıyorum, bir yandan da kitaplar okuyorum psikolojik olarak anneliğe hazırlanıyorum

Bu süreyi verimli bir şekilde geçirebilirsiniz. Evinize yakın sağlık ocağına gidip Aile hekimine durumunuzu anlatın, tam kan sayımı yaptırın, ve d vitamini seviyeniz ölçülsün (başka testler varsa onlar da yapılabilir). Ve doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde folik asit almaya başlayın. D vitamini ve B12 vitamini de önemli. Kan testinizde muhtemelen çıkar. Onlar eksikse takviye olarak alabilir ve vücudunuzu hazırlayabilirsiniz.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. İnşallah en yakın zamanda aile hekimine gidip dediğiniz şekilde kan testimi yaptircam🤗yani hiç bsy olmasa bile olabilecek şeyler için önceden onlemimi bu şekilde almış olurum😌gecen yil kadın doğumcuya bi şikayetten ötürü gitmiştim gerci. Kan testi, hormon testi vs yapmisti herseyimin normal olduğunu soylemisti. Ama bakalım 1 senede hersey değişebilir.
İnşallah hepimiz 2021 de anne olmak arzumuzu gerçekleştirebiliriz.

Evet :) sağlıklı beslenmeye egzersiz yapmaya ve vitamin almaya başladım vücudumu gebeliğe hazırlıyorum, bir yandan da kitaplar okuyorum psikolojik olarak anneliğe hazırlanıyorum
Bende yakın zamanda vitamin alarak kendimi hazirlamayi düşünüyorum gebeliğe :) acaba ne tür vitaminler kullanıyorsunuz ve doktor kontrolünde mi aliyorsunuz

Hayır doktora gitmedim ama kısa zamanda kan tahlili yaptırmak için gitme planım var biraz da virüsten dolayı erteliyorum, C vitamini ve çinko alıyorum

Bende yakın zamanda vitamin alarak kendimi hazirlamayi düşünüyorum gebeliğe :) acaba ne tür vitaminler kullanıyorsunuz ve doktor kontrolünde mi aliyorsunuz
Planlı gebeliklerde Folik asit almaya 3 ay öncesinde başlanması öneriliyor. Ben bi süredir kullanıyorum. Benim kullandığım markası Folattro, içinde B12 ve D vitaminleri de varmış, doktor tavsiyesiyle başlamıştım. Bunun dışında d vitamini değerim düşük olduğu için ayrıca d vitamini takviyesi alıyorum. Omega 3 de yumurta kalitesinin artması için önemli. Onun için de eczaneden omega 3 takviyesi aldım, ona başladım. Vücudu hazırlamak zaman kazandırır size 😉

1 sene beklemek yaşınız için çok zor değil biraz zaman tanıyın evliliğinize. Bir derdim var hemen hamile kalıp sorun yaşayan üye dolu.

Merhaba ne güzel bir topik olmuş.. inşallah herkes muradına erer🙏🏻 Bende 2021 de kucağıma almayı umut ediyorum

Ben başladım folik asite ve b12 iğnesini yarın ilk defa olcam bakalım hayırlısı

Back
X