Gittik. Anestezi altında retina muayenesi yapmak istedi. Biz de "10 haftalıkken göz ve beyin mr'ları için anestezi aldığı için çocuk doktoru sünneti bile ertelememizi istedi. Beş yaşına kadar zorunlu olmadıkça tekrar anestezi almasını önermediğini söyledi. Buna rağmen geçen yaz yedi buçuk aylıkken covid'den hastane yatışı olduğunda kateter takmak zorunda kaldıkları için bir kez daha anestezi aldı. Bir kez daha almasını mecbur kalmadıkça istemiyoruz" dedik. O da bu durumda kendisinin de önermediğini söyledi. "Madem ışığa bakmayı seviyor diyorsunuz deneyelim bakalım belki uyanıkken muayeneye izin verir" dedi. Uzun uzun baktı. "Göz tansiyonuna dair bir bulgu yok ama biliyorsunız ki herhangi bir yaşta bir anda çıkabilir. Özellikle 12 yaşa kadar var bu ihtimal ama hiç çıkmama ihtimali de var. Optik sinirlerde soluklaşma var. Bu da şu anki az görme tablosunu açıklayan bir durum. Farkındalığı çok yüksek. Gerekli şekilde desteklenirse hayatını yüzde yüz bağımsız sürdürmemesi için hiçbir sebep yok. Her ne yapıyorsanız aynı şekilde devam edin" dedi. Muayene kısmı benim için çok kötü geçti. İlk zamanlarda yaşadığım her şeyi baştan yaşadım sanki o odada. Hala kendime gelmeye çalışıyorum
Bugün mü doğum bulut? Annen gelebildi mi yanına? Bu sefer ne derse desin boyun da eğme canını da sıkma olur mu? Artık kızın var ve sen onunla eskisinden daha güçlüsün, unutma. Sağlıkla, kolaylıkla geçsin gitsin doğumun, sağlıkla kavuşun inşallah bebeğine