2019 okuma günlüğü :)) hedef 72

İnanır mısın kimseye acımaz oldum, akıllandım mı dersin?

Karamazov Kardeşler / Dostoyevski

İnanın bana, tecrübeli bir ruh doktoruyum.
Sizin tecrübeli bir doktor olduğunuz kadar ben de tecrübeli bir hastayım.

Tanrıma isyan ettiğim yok, dedi. Sadece "dünyasını kabul etmiyorum.

Gazap Üzümleri en sevdiğim kitaptır. Konunuzda alıntılara denk gelince tekrar elime aldım. Vesile olduğunuz için de bir teşekkür bırakmak istedim :KK51:

Sürekli denetleme ve gözetlemeyle hangi aşk sürdürülebilir?

İnsanları ezmemeli, eziyet etmemeli, hem yalnız insana değil, hiçbir canlıya yapmamalı bunu, nihayet hepsi Tanrı yaratıkları değil mi?

Galiba bütün felaket kendisini sahip olduğu özelliklerinden daha üstün bir varlık olarak görmesinden ileri geliyordu.

...kendi kendinize yalan söylemeyin.
Kendi kendine yalan söyleyip yalanını ciddiye alan insan sonunda ne kendinde ne de etrafta gerçeği seçemez olur. böylece hem kendisine hem başkalarına saygısızlık eder. Saygının olmadığı yerde sevgi de kaybolmaya başlar...

Gelip bir ıslıkla çağıracak beni, ben de dayak yemiş suçlu bir köpek gibi sürüne sürüne gideceğim!.. Ah şu alçak kalp!.. alçaklığıma içeceğim.

Merhametiniz'le ezin onu. Nasıl sarsılacağını göreceksiniz."

Rus atasözünün dediği gibi, " Bir akıl iyidir, ama yanına bir akıl daha misafir gelirse çok daha iyi olur çünkü bir yerine iki akıl eder..."

Yeni kitabım

Eklentiler

• 20190125_135526.jpg
    20190125_135526.jpg
    88,7 KB · Görüntüleme: 34
Eğer kendinize gerekli saygıyı göstermezseniz, zaman içinde kendi hayatınızı değil, çevrenizdeki insanların beklentileri doğrultusunda bir hayat yaşarsınız.Hiç kimse sizin izniniz olmadan kendinizi değersiz hissettiremez.

Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır /Ahmet Şerif İzgören

Ruhunu, fiziğini ve varlığını seven insan mutludur. Mutluluğu kendi benliğinizde arayın.

Beyniniz neredeyse bedeniniz de oradadır. Ruhunuzun dünyaya çiçeklerle dolu bir vadiden bakmasını tercih edin. Hırs ve kötülüklerle dolu bir uçurumun kenarından değil.

Hayat bisiklete binmek gibidir ,pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsin.

Bedava peynir sadece fare kapanında vardır

İnsanları kitaplar gibi düşünün ve kapaklarına bakıp aldanmayın. Okumaya başladığınızda içi dolu mu boş mu anlarsınız.

X