Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Bn semizotundayim canım, kbk ptts havc seftali kayisi karpuz murdim erigi peynir yogurt taze fasul semizotu tattik karpuz erik fasulye 1 gun klanlar 3 gun , akilmda enginar bulursam avolado biber taze sogan var daha bisey gelmiyo aklimasonra ne yapicam bnde hic bilmiyorum ya

Ya ben bugün migrosda avokado baktım da kabuğu koyu renk olandan vardı. Vıcık vıcık çok yumuşaktı almadım. Nasıl seçmek lazım avokadoyu ben bilmiyorum ya

Bn semizotundayim canım, kbk ptts havc seftali kayisi karpuz murdim erigi peynir yogurt taze fasul semizotu tattik karpuz erik fasulye 1 gun klanlar 3 gun , akilmda enginar bulursam avolado biber taze sogan var daha bisey gelmiyo aklimasonra ne yapicam bnde hic bilmiyorum ya
Erigi nasil yedi cok sert o erik benim disim kesmedi yarin rendeleyip verim bari onu soracaktim murdu
Erigi verilirmi diye iyi oldu yazdigin

semizotunu nasıl verdin canım

Artık karıştırıp mı versen acaba fırında mı pişireceğiz şimdide zeytinyağı sürüp ilk sayfada tablo da öyle pişirin yazıyor sanırım biz kaşıkla vermediğimiz için yemek yapamayacak mıyız

Ben kabak havuç patates denedim. Patates sıkıntı çıkardı bizde 😣 sürekli ıkınıyo kıpkırmızı kesiliyo 2 gündür kaka yapamıyo. Ben de bugün kayısı verdim. Yarın da vercem. Sonra yoğurta geçicem bakalım
Hadi inşallah kayısı rahatlatır fındığı

Ben kabak havuç patates denedim. Patates sıkıntı çıkardı bizde 😣 sürekli ıkınıyo kıpkırmızı kesiliyo 2 gündür kaka yapamıyo. Ben de bugün kayısı verdim. Yarın da vercem. Sonra yoğurta geçicem bakalım
Kuzum bizdede ishal vardi dun yedirdim akşamüstü bugun duzeldi tuvaletini az yapiyorsa ilk etspta etkiler ki cok yemedi bile ona ragmen

Artık karıştırıp mı versen acaba fırında mı pişireceğiz şimdide zeytinyağı sürüp ilk sayfada tablo da öyle pişirin yazıyor sanırım biz kaşıkla vermediğimiz için yemek yapamayacak mıyız
Semizotunu ince kiydin pisirdim cok az irmik koydum birbirini tutsun diye zeytinyagi minnacik avcumn ici kdr yaptim zaten bak foto koyarim simdi , ilactan dolayi agzina girenlerde bu ara cok temkinli benim oglan malesef ilk bu tirtikli mama kasigina koydum verdim tadini alimca budaha goturmedi agzina nirmal cay kasigina verdim goruntutu gorunce bile atti elinden en son tabaga saldirdi bi kiyisindan yapti eliyke bende ucuna doğrusurukledim semizotunu oylelikle azda olsa yuttu yedi kuzum

Erigi nasil yedi cok sert o erik benim disim kesmedi yarin rendeleyip verim bari onu soracaktim murdu
Erigi verilirmi diye iyi oldu yazdigin
Kuzum sert erik degildi olgunlasmisti halam agactan toplamamis o sertligi gitmus guneste yumusamisti hatta bi kenarindan isirdim acik olan yerinden emikledi o sekilde

Ya ben bugün migrosda avokado baktım da kabuğu koyu renk olandan vardı. Vıcık vıcık çok yumuşaktı almadım. Nasıl seçmek lazım avokadoyu ben bilmiyorum ya
Olgun olanlarindan secmek gerekiyo yani boyle semsert olandan degil soyle diim nasil nektari sert armut gibu biraz seftali daha lifliyumusak olgun olanda o sekil ama elde tutulmayacak kadar yumusaksa olmaz burda migeosta bile yok cok cabuk bozuluyo diye gelmiyomus yada cok az sayıda oluyomus

Kahsen Kahsen blw tarif cok var ama ne yapsam nasil yer hucbilmiyorum valla karisigim acaba diyorum az daga mi bu sekilde gitse erken basladim ya tadimlarada kararsizm

Kahsen Kahsen blw tarif cok var ama ne yapsam nasil yer hucbilmiyorum valla karisigim acaba diyorum az daga mi bu sekilde gitse erken basladim ya tadimlarada kararsizm
Mesela yeşil fasülye tadılacak bişey değil tek başına kötü bence ben kızıma 1 yaşına kadar domates yedirmemiştim onun yerine kapya biber kullanmak gerek ama grupta konuşuyorlar ya acaba denesem mi ki belki alerjisi yoktur eğer yoksa soğan yeşil fasülye domatesten bildiğimiz fasülye yemeği yapabiliriz fasülyeleri yarım bölüp soğan ve domatesin tadı geçer en azından yenebilir bir hal alır o zaman yine elşne verip yedirebilirim belki semizotu yine domates soğanla yapılabilir yada buharda pişirip yoğurtla

Ekmek tarifi +10 ay

Eklentiler

• 20190715_235813.jpg
    20190715_235813.jpg
    152,3 KB · Görüntüleme: 36
Mesela yeşil fasülye tadılacak bişey değil tek başına kötü bence ben kızıma 1 yaşına kadar domates yedirmemiştim onun yerine kapya biber kullanmak gerek ama grupta konuşuyorlar ya acaba denesem mi ki belki alerjisi yoktur eğer yoksa soğan yeşil fasülye domatesten bildiğimiz fasülye yemeği yapabiliriz fasülyeleri yarım bölüp soğan ve domatesin tadı geçer en azından yenebilir bir hal alır o zaman yine elşne verip yedirebilirim belki semizotu yine domates soğanla yapılabilir yada buharda pişirip yoğurtla
Bn yoguryla vermek isterdim ama denedik agzi yuzu kizardi cocugun alerji devam hala bnde bu sekilde aklima geldi ortaya karsik yaptim , bu sekilde tatti iste bi cok. Temkinli yaklasiyor o agzini acip yaladikca ben parmahimla ittirivetdim anlamadan 1 2 cay kasigi yuttu tatti en azindan zatn doyumluk olmasini beklemiyorum

Oldugu kadar teyzesi mama san oturamiyoruz pipiden dolayi sandalyede oldugu kadar yalandi cocuum 😊
Geçecek inşallah haftasonuna kadar iyileşmiş olur tam gaz devam bizim de öyle eline veriyorum biraz ısırıyor koparınca yutuyor bekliyorum başında domatese taktım ben çiğ değilde pişirip vereceğim bi gün denerim sorun olursa 1 yaşa erteleyeceğim

Geçecek inşallah haftasonuna kadar iyileşmiş olur tam gaz devam bizim de öyle eline veriyorum biraz ısırıyor koparınca yutuyor bekliyorum başında domatese taktım ben çiğ değilde pişirip vereceğim bi gün denerim sorun olursa 1 yaşa erteleyeceğim
Ebede söyledi bana alerjik reaksiyon ve oisik durumu oluyo genelde diye kapya biberden salca yapmayi dusunuyorum en azindan 8 ay bitene kdr falan 9dam sobra denerim diye dusundum

Kuzum bizdede ishal vardi dun yedirdim akşamüstü bugun duzeldi tuvaletini az yapiyorsa ilk etspta etkiler ki cok yemedi bile ona ragmen

Bu ara her gün yapmıyor kakasını ama bu seferki farklı gibi. Çok ıkınıyor. Kayısıdan sonra bi hareket de olmadı. Şimdilik beklemedeyim bakalım canım belki yarın yapar

Olgun olanlarindan secmek gerekiyo yani boyle semsert olandan degil soyle diim nasil nektari sert armut gibu biraz seftali daha lifliyumusak olgun olanda o sekil ama elde tutulmayacak kadar yumusaksa olmaz burda migeosta bile yok cok cabuk bozuluyo diye gelmiyomus yada cok az sayıda oluyomus

Anladim kuzum çok güzel anlattin valla :) aşırı yumuşaktı ben de almadim yanliş olmasin diye. Carrefour varsa orda da oluyo canım oraya da bi bak

X