2019 kpss için formasyon şartı kaldırıldı mı ???

Sertug2015

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2017
59
13
37
Merhabalar ,2019 kpss için formasyon şartı kaldırıldı mı yoksa daha ilerisi için mi geçerli bu durum.?İnternette net bir bilgi göremedim önümüzdeki dönemden itibaren milli eğitimin atanan öğretmenlere tezsiz yüksek lisans eğitimi şeklinde bir eğitim uygulayacağı yaziyor.

Bu dönem bulunduğum şehir formasyon açmadı .Gecen yıl taşınma vs derken tarihleri kacirmistim.Acaba bu durumdan kaynaklı mi bilgisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim

Tabi ki de formasyonunuz olmak zorunda, yoksa "egitim bilimleri" ve "öğretmenlik alan bilgisi" testine girme hakkınız olmaz. O 2023 hedefi o tarihe kadardı hemen değildi formasyon almalısınız. Bu sene sadece GK ve Gy testine girebilirsiniz. Başvurular devam ediyorsa formasyona başvurun

Teşekkür ediyorum bu dönem bulunduğum il açmadı Şubat dönemini bekleyeyim o zaman .sanki Eylul döneminden itibaren tezsiz yüksek lisans olarak verilecek gibi anladım acaba o yüzden mi açmadı burası diye düşündüm sağolun tekrar :)

2019 da formasyon gerekir ama sonrasında olmayacağını düşünüyorum Yani bu sene verilenler son formasyon bence. 2009 dan öncede böyleydi atanan alıyordu formasyonu. Sınavda da gk gy ve alan sınavına girilir. Bnm yorumum bu. 2023 e kadar yapılacak hedefler arasında. Ama ne olur bilemeyiz mülakat bile bir günde geldi. Gk gy alan ve eğitime girilir 2019 da. Sonrası bilmiyoruz. Açıklanan hedeflerin yasalaştırılıp resmî gazetede yayınlanması lazım bekleyip göreceğiz

2019 alan eğitim bilimleri öğretmenliği kapsayan tüm sınavlara girebilirsiniz benim araştırmalarıma göre 2020 atamalarında formasyon şartı aranmayacak atandıktan sonra tezsiz yüksek lisans yapılacak.
Bu konu bu kadar gündeme geldiyse formasyonun kalkacağını düşünüyorum.

Önce unv de derslerin değişmesi lazım. Buda ancak seneye olur. 2023 de uygulamaya geçer.

Evet bir dönem öyleymiş hatta kısa sürede veriyorlarmis sanırım .bende merakla bekliyorum böyle bı durum olacaksa çalışmaya başlamam gerek dediğiniz gibi bir gece de herşey değişiyor hayırlısi olsun ..çok teşekkürler :)

Zaten halı haxirda atama yaklaşık 1 yıl sonra oluyo değil mi ?yani 2018 için 2019 yaz dönemi gibi olacak .önümüzdeki dönem tezsiz yüksek lisans olarak verilmeye başlanacak Diye bir yazı gördüm ..benim için sınav süreci çok zor oluyor tek başımayım eşim polis çalışma düzeni yok yanıma gelebilecek kimse de yok ve 3 yaşında bir oğlum var o yüzden kesin degilse bu yükün altına boş yere gitmek istemiyorum :) cok teşekkür ederim

Bence sen önümüzdeki sınava hazırlık yap öğretmenlik sınav geçerliliği 2 yıl iyi puan alırsan olurda formasyon kalkmazsa formasyon alırsın seneye.

Bence sen önümüzdeki sınava hazırlık yap öğretmenlik sınav geçerliliği 2 yıl iyi puan alırsan olurda formasyon kalkmazsa formasyon alırsın seneye.
Öğretmenlik için her yıl sınav oluyor ya o yüzden 1 yıl geçerli saniyodum ben :))teşekkür ederim

selam bisey sorcam ben iktisati bitiricem busene inisAllah bahardan 2 dersim var
kpss ye formasyon almadan giremem diye biliyorum . siz once sinava gir iyi puan alirsan 2 yil gecerli formasyon alirsin demissiniz kafam karisti o kanundami degistimi . muhasebe ve pazarlama ogretmenligi icin soruyorum

selam
bisey sorcam sen bilirsin
kanun degisince formasyonla ilgili bana bilgi verebilirmisin rica etsem.
ya birde oyle demissin bu sene formasyon son olur
ee mesela ben pazarlama yada muhasebe ogretmenligi icin nasil basvurucam formasyon yoksa
meslek dersleri derslerini ne yaparlar sence mesela gazi uni. muhasebe bolumu kapandi sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…