ben de benzer bi konus acmistim canim 2 aydir korunmuyoruz.3 e girdik ögrendiklerim sunlar oncelikle gebelik oncesi kadin doguma bi kontrol olmalisin,kan ve idrar tahlili yaptirip dusuk kan degeri seker vs icin onlemini almalisin.adetin 3.gunu hormon testi yaptirmalisin.bu cok onemli.bence gebeligi saglik anlaminda en cok etkileyen hormonlar.folik asit kullanabilirsin bana doktor demisti ama ihmalkarligimdan hala almadim.3.ayimda ovulasyon testi aldm bu ay.ilk aydan alip kullan bence
bence adetin 3.gunu gidin hem muayene olursunuz hemde testleri yaptirmis olursunuz.testlerin en dgru ciktigi gun bu gunlermis. ben de mesela gittigimde kist oldugunu ogrendm ve 2 ay ilac ictim kist icin.sonra test yaptirdim kistin hormonal olmadigini yani gebeligi etkilemeyen vucudun kendi urettigi bi kistmis.bastan yaptirsaydim testi stres olmazdm mesela.bu arada ben de korunmayi birakir birakmaz hamile kalcam saniyodum 3.ayimdayimTeşekkür ediyorum bilgiler için.
5 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum belki bu da bende bazı etkiler yapmıştır.
Doktor muayenesine mutlaka gideceğim ama ne zaman gitmeliyim?
Doğum kontrol hapını bırakmam gereken tarihi doktordan öğrenmem lazım
Belki de aylar hatta yıllarca uğraşmam gerekecek hamilelik için. Bilemiyorum ki :) herşey yolunda olsa bile hamilelik elde edilemeyebiliyormuş
Folik asitinizi için bence
Çünkü bebeğin oluşma esnasında çok önemli ilk aylarında özellikle gelişimi için
5 yıldır korundunuz mu canım ??Teşekkür ediyorum bilgiler için.
5 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum belki bu da bende bazı etkiler yapmıştır.
Doktor muayenesine mutlaka gideceğim ama ne zaman gitmeliyim?
Doğum kontrol hapını bırakmam gereken tarihi doktordan öğrenmem lazım
Belki de aylar hatta yıllarca uğraşmam gerekecek hamilelik için. Bilemiyorum ki :) herşey yolunda olsa bile hamilelik elde edilemeyebiliyormuş
Folik asitinizi için bence
Çünkü bebeğin oluşma esnasında çok önemli ilk aylarında özellikle gelişimi için
5 yıldır korundunuz mu canım ??
Hiç bu kadar uzun süre korunanı duymamıştım genelde benim çevremdekiler ilk üç yıl korunucaz diyerek evlendi 1 yıl bile dayanamadılar başkalarının bebeklerini görünce herkes çocuk yapmaya karar veriyor...
Nasıl dayandın anacım 5 yıl:)))
Bende 4 yıllık evliyim hiç korunmadık çocuğumuz olmuyor...
Planladığımız gibi olsa keşke
İlk 2 yıl bebek düşünmeyerek evlenen ben yılım dolmadan bebek düşünüyoruzçevredeki bebişleri gördükçe niyeti bozanlardanız bizde ve malesef uğraştırıcak gibi
Kesinlikle fikirler değişiyorbazı insanlar için çok kolay oluyor hamile kalmak
Umarım siz de onlardansınızdır :)
Ben de evlenirken asla çocuk sahibi olmayacağım diye evlendim ama şu an burada hamile kalma planları yapıyorum demek ki fikirler değişiyor
26 yaşındayım canım..Selamlar
Evet 6 yıllık evliyim
Ben çocuk düşünmüyordum önceleri ama eşim istiyor artık
Ben de bebek fikrine biraz ısındım yani buraları okuyarak kendimi ısındırmaya çalışıyorum. Ama içimde hiç bebek özlemi yok aslında
Ahh bi bebeğim olsa falan o his gelmiyor :/
28 yaşına girmek üzereyim
Benim çevremde de hiç bu kadar uzun süre korunan olmadı :)
Neredeyse 6 senedir doğum kontrol hapı alıyorum
Doktora haziran ayında genel bi kontrole gittiğimde kist vs olmadığını söylediler ama hapları bırakınca ne olur bilmiyorum
Belki de aylar yıllarca uğraşmamız gerekir
İnsan bilemiyor. Hatta bazen diyorum ki bu kadar zaman bi kaza kurşunu olmadığına göre acaba çocuğumuz olmuyor mu??
Umarım sizin de istediğiniz gibi olur, üzmeyin kendinizi. Yaşınız kaç?
Ben hiç bebeksiz bir evliliğin hayal etmiyordum ama işte öyle olmuyor...İlk 2 yıl bebek düşünmeyerek evlenen ben yılım dolmadan bebek düşünüyoruzçevredeki bebişleri gördükçe niyeti bozanlardanız bizde ve malesef uğraştırıcak gibi
26 yaşındayım canım..
Haplarla korunuyorsanız olmaması normal ama bu haplar belli bi süre sonra kısırlık yapıyor diyorlar..
Ne bilim canım ben hiç istememezlik yapmadım kendimi bildim bileli ilk yıl anne olucam ben derdim hiç korunmadıkta ama malesef tık yok...
Bak şimdi sen korunmayı bıraktın pat diye hamile kalırsın hep öyle oluyor çok isteyenler yıllarca ağlamaktan helak oluyor
bence evlenen bayanlar çocuk düşünsün yada düşünmesin mutlaka detaylı bir hormon tahlili yaptırmalılar evliliklerinin 5.ayından sonra...
Rabbim nasip eder inşallah canım bende çok istiyorum geçen ay kimyasal geçirdim maalesefBen hiç bebeksiz bir evliliğin hayal etmiyordum ama işte öyle olmuyor...
Nerde bi hamile haberi alsam hüngür hüngür ağlamaya başlıyorum
Peki doktora gidip ne demeliyz? Ben kontrol için geldim diyorum sadece vajinal ultrason ya da karından ultrason yapıp gönderiyolar
hormon tahlillerimi yaptırmak istiyorum demelisiniz zaten gerekli hormonları doktorlar biliyor ona göre istek yapıyorlar
evliliğimin 1.yılında ilk hastaneye gittiğimde benden istemediler daha sonra hastaneyi değiştirdim doktorum hormon tahlili için istek yaptı prolaktin hormonum yüksek çıktı mutlaka hormon tahlili isteyin eğer bişey var ise öncelik oradan görüyorlar
Cnm bende Ocak ayında 5 senelik evli olucam yıllardır çocuk hasreti çekiyoruz olmuyo5 yıldır korundunuz mu canım ??
Hiç bu kadar uzun süre korunanı duymamıştım genelde benim çevremdekiler ilk üç yıl korunucaz diyerek evlendi 1 yıl bile dayanamadılar başkalarının bebeklerini görünce herkes çocuk yapmaya karar veriyor...
Cnm bende Ocak ayında 5 senelik evli olucam yıllardır çocuk hasreti çekiyoruz olmuyo5 yıldır korundunuz mu canım ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?