• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2018 yılı - Hamilelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Spizella

Realist
Pro Üye
27 Ağustos 2017
16.396
37.370
598
Evet biliyorum, daha 2017 - Eylül ayındayız.
2018 e çok var. Ama zaman çok hızlı geçiyor.
Belki buralarda da benim gibi geleceğini planlamayı sevenler vardır diye düşündüm.
Yoksa da 2018 yılı girdikten sonra katılanlar olur.

2018 yazında eğer bir problem yoksa hamile olmak istiyorum.
Planlı bir hamilelik en başından beri hep istediğim şeydi.
Bunun için önceden neler yapmalıyız, hangi gebelik öncesi testler yapılmalı, beslenmemizi nasıl düzenlemeliyiz, hamilelik sürecinden önce yapmamız gerekenler var mı vs gibi konuları konuşabiliriz. Daha önce hamilelik yaşayanlar da fikirlerini belirtirler, deneyimlerden yararlanıp bu süreci beraber tamamlarız.

Bu başlığı 2018 e kadar ara ara güncellerim
Katılmak isteyenler olursa görüşürüz ;)

ben de benzer bi konus acmistim canim 2 aydir korunmuyoruz.3 e girdik ögrendiklerim sunlar oncelikle gebelik oncesi kadin doguma bi kontrol olmalisin,kan ve idrar tahlili yaptirip dusuk kan degeri seker vs icin onlemini almalisin.adetin 3.gunu hormon testi yaptirmalisin.bu cok onemli.bence gebeligi saglik anlaminda en cok etkileyen hormonlar.folik asit kullanabilirsin bana doktor demisti ama ihmalkarligimdan hala almadim.3.ayimda ovulasyon testi aldm bu ay.ilk aydan alip kullan bence

Teşekkür ediyorum bilgiler için.
5 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum belki bu da bende bazı etkiler yapmıştır.
Doktor muayenesine mutlaka gideceğim ama ne zaman gitmeliyim?
Doğum kontrol hapını bırakmam gereken tarihi doktordan öğrenmem lazım
Belki de aylar hatta yıllarca uğraşmam gerekecek hamilelik için. Bilemiyorum ki :) herşey yolunda olsa bile hamilelik elde edilemeyebiliyormuş

Folik asitinizi için bence
Çünkü bebeğin oluşma esnasında çok önemli ilk aylarında özellikle gelişimi için

ben de benzer bi konus acmistim canim 2 aydir korunmuyoruz.3 e girdik ögrendiklerim sunlar oncelikle gebelik oncesi kadin doguma bi kontrol olmalisin,kan ve idrar tahlili yaptirip dusuk kan degeri seker vs icin onlemini almalisin.adetin 3.gunu hormon testi yaptirmalisin.bu cok onemli.bence gebeligi saglik anlaminda en cok etkileyen hormonlar.folik asit kullanabilirsin bana doktor demisti ama ihmalkarligimdan hala almadim.3.ayimda ovulasyon testi aldm bu ay.ilk aydan alip kullan bence

5 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyorum belki bu da bende bazı etkiler yapmıştır.
Belki de aylar hatta yıllarca uğraşmam gerekecek hamilelik için. Bilemiyorum ki :) herşey yolunda olsa bile hamilelik elde edilemeyebiliyormuş

bence adetin 3.gunu gidin hem muayene olursunuz hemde testleri yaptirmis olursunuz.testlerin en dgru ciktigi gun bu gunlermis. ben de mesela gittigimde kist oldugunu ogrendm ve 2 ay ilac ictim kist icin.sonra test yaptirdim kistin hormonal olmadigini yani gebeligi etkilemeyen vucudun kendi urettigi bi kistmis.bastan yaptirsaydim testi stres olmazdm mesela.bu arada ben de korunmayi birakir birakmaz hamile kalcam saniyodum 3.ayimdayim:halay: insALLAH siz hemencecik hamile kalirsiniz

5 yıldır korundunuz mu canım ??
Hiç bu kadar uzun süre korunanı duymamıştım genelde benim çevremdekiler ilk üç yıl korunucaz diyerek evlendi 1 yıl bile dayanamadılar başkalarının bebeklerini görünce herkes çocuk yapmaya karar veriyor...
Nasıl dayandın anacım 5 yıl:)))

Bende 4 yıllık evliyim hiç korunmadık çocuğumuz olmuyor...
Planladığımız gibi olsa keşke :(:(

İlk 2 yıl bebek düşünmeyerek evlenen ben yılım dolmadan bebek düşünüyoruz :KK48: çevredeki bebişleri gördükçe niyeti bozanlardanız bizde ve malesef uğraştırıcak gibi :KK51:

Hiç bu kadar uzun süre korunanı duymamıştım genelde benim çevremdekiler ilk üç yıl korunucaz diyerek evlendi 1 yıl bile dayanamadılar başkalarının bebeklerini görünce herkes çocuk yapmaya karar veriyor...

Planladığımız gibi olsa keşke :KK43::KK43:

Selamlar
Evet 6 yıllık evliyim
Ben çocuk düşünmüyordum önceleri ama eşim istiyor artık
Ben de bebek fikrine biraz ısındım yani buraları okuyarak kendimi ısındırmaya çalışıyorum. Ama içimde hiç bebek özlemi yok aslında
Ahh bi bebeğim olsa falan o his gelmiyor :/
28 yaşına girmek üzereyim

Benim çevremde de hiç bu kadar uzun süre korunan olmadı :)
Neredeyse 6 senedir doğum kontrol hapı alıyorum
Doktora haziran ayında genel bi kontrole gittiğimde kist vs olmadığını söylediler ama hapları bırakınca ne olur bilmiyorum
Belki de aylar yıllarca uğraşmamız gerekir
İnsan bilemiyor. Hatta bazen diyorum ki bu kadar zaman bi kaza kurşunu olmadığına göre acaba çocuğumuz olmuyor mu??

Umarım sizin de istediğiniz gibi olur, üzmeyin kendinizi. Yaşınız kaç?

İlk 2 yıl bebek düşünmeyerek evlenen ben yılım dolmadan bebek düşünüyoruz :KK48: çevredeki bebişleri gördükçe niyeti bozanlardanız bizde ve malesef uğraştırıcak gibi :KK51:

bazı insanlar için çok kolay oluyor hamile kalmak
Umarım siz de onlardansınızdır :)
Ben de evlenirken asla çocuk sahibi olmayacağım diye evlendim ama şu an burada hamile kalma planları yapıyorum demek ki fikirler değişiyor :D

bazı insanlar için çok kolay oluyor hamile kalmak
Umarım siz de onlardansınızdır :)
Ben de evlenirken asla çocuk sahibi olmayacağım diye evlendim ama şu an burada hamile kalma planları yapıyorum demek ki fikirler değişiyor :KK70:
Kesinlikle fikirler değişiyor :KK48: inşallah isteyen herkese Rabbim nasip etsin :dua:

Selamlar
Evet 6 yıllık evliyim
Ben çocuk düşünmüyordum önceleri ama eşim istiyor artık
Ben de bebek fikrine biraz ısındım yani buraları okuyarak kendimi ısındırmaya çalışıyorum. Ama içimde hiç bebek özlemi yok aslında
Ahh bi bebeğim olsa falan o his gelmiyor :/
28 yaşına girmek üzereyim

Benim çevremde de hiç bu kadar uzun süre korunan olmadı :)
Neredeyse 6 senedir doğum kontrol hapı alıyorum
Doktora haziran ayında genel bi kontrole gittiğimde kist vs olmadığını söylediler ama hapları bırakınca ne olur bilmiyorum
Belki de aylar yıllarca uğraşmamız gerekir
İnsan bilemiyor. Hatta bazen diyorum ki bu kadar zaman bi kaza kurşunu olmadığına göre acaba çocuğumuz olmuyor mu??

Umarım sizin de istediğiniz gibi olur, üzmeyin kendinizi. Yaşınız kaç?
26 yaşındayım canım..
Haplarla korunuyorsanız olmaması normal ama bu haplar belli bi süre sonra kısırlık yapıyor diyorlar..

Ne bilim canım ben hiç istememezlik yapmadım kendimi bildim bileli ilk yıl anne olucam ben derdim hiç korunmadıkta ama malesef tık yok...

Bak şimdi sen korunmayı bıraktın pat diye hamile kalırsın hep öyle oluyor çok isteyenler yıllarca ağlamaktan helak oluyor :KK42:

Ben hiç bebeksiz bir evliliğin hayal etmiyordum ama işte öyle olmuyor...
Nerde bi hamile haberi alsam hüngür hüngür ağlamaya başlıyorum :(

26 yaşındayım canım..
Haplarla korunuyorsanız olmaması normal ama bu haplar belli bi süre sonra kısırlık yapıyor diyorlar..

Ne bilim canım ben hiç istememezlik yapmadım kendimi bildim bileli ilk yıl anne olucam ben derdim hiç korunmadıkta ama malesef tık yok...

Bak şimdi sen korunmayı bıraktın pat diye hamile kalırsın hep öyle oluyor çok isteyenler yıllarca ağlamaktan helak oluyor :KK42:

Yaşın daha çok genç
Ümitsiz gördüm seni bence buna hiiiç gerek yok
Her zaman her şeyin pozitif yönünden bakan bi insanım ben
Şu an olmaması olmayacağı anlamına gelmiyor
Testlerini yaptırdın mı? Ya da eşin de bi baktırdı mı kendine?

Doğum kontrol hapları için çok kötü şeyler diyenler de var ama ben doktora inanmayı seçtim. Kullandığın süre boyunca yumurtlamayı önlüyor, bıraktığın ay doğurganlık geri döner dedi. Dönmezse de dönmez tedavi olurum o da olmazsa dünyanın sonu değil ya evlat edinirim. Ya da çocuksuz yaşarım.
Hayatta her şey insanlar için.
Ama hep iyisini düşünmek onu umut etmek lazım.

sen de şöyle düşün daha yeni evlenmiş olabilirdin. Bu durumda bir kaybın yok, yeni denemeye başlayacaktın.
Şu ovulasyonu takip eden testleri falan öneriyolar yumurta takibi için
Onları denedin mi

bence evlenen bayanlar çocuk düşünsün yada düşünmesin mutlaka detaylı bir hormon tahlili yaptırmalılar evliliklerinin 5.ayından sonra...

bence evlenen bayanlar çocuk düşünsün yada düşünmesin mutlaka detaylı bir hormon tahlili yaptırmalılar evliliklerinin 5.ayından sonra...

Peki doktora gidip ne demeliyz? Ben kontrol için geldim diyorum sadece vajinal ultrason ya da karından ultrason yapıp gönderiyolar

Peki doktora gidip ne demeliyz? Ben kontrol için geldim diyorum sadece vajinal ultrason ya da karından ultrason yapıp gönderiyolar

hormon tahlillerimi yaptırmak istiyorum demelisiniz zaten gerekli hormonları doktorlar biliyor ona göre istek yapıyorlar
evliliğimin 1.yılında ilk hastaneye gittiğimde benden istemediler daha sonra hastaneyi değiştirdim doktorum hormon tahlili için istek yaptı prolaktin hormonum yüksek çıktı mutlaka hormon tahlili isteyin eğer bişey var ise öncelik oradan görüyorlar

hormon tahlillerimi yaptırmak istiyorum demelisiniz zaten gerekli hormonları doktorlar biliyor ona göre istek yapıyorlar
evliliğimin 1.yılında ilk hastaneye gittiğimde benden istemediler daha sonra hastaneyi değiştirdim doktorum hormon tahlili için istek yaptı prolaktin hormonum yüksek çıktı mutlaka hormon tahlili isteyin eğer bişey var ise öncelik oradan görüyorlar

Çok teşekkürler sarıbaykuş
Haftaya doktora gitmeyi düşünüyodum
Bu şekilde söyleyeyim ;)

Hormon değeriniz düzeldi mi?

Cnm bende Ocak ayında 5 senelik evli olucam yıllardır çocuk hasreti çekiyoruz olmuyo

Cnm bende Ocak ayında 5 senelik evli olucam yıllardır çocuk hasreti çekiyoruz olmuyo

Back