- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- 298
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #79.581
canim alerji varsa zerre kadar bile yese ortaya cikiyor. Mesela paketli gidalarin ustunde eser miktarda şu vardir yaziyor ya, alerjisi olanlar icin o bile onemli.Yok ilk çorbada az bi şey tadım yapıcam die verdim o da çorbada sarısı sadece ne kadar kısmı denk gelmiştir ki iki kaşık ile anlamadım
ay evet, cocuga kek, kisir, cay vermiyorum diye vicdansiz ana ilan ettiSorma bizimki de kahvaltı da yumurta ver dedi bir çimdik verdim diyo ki sakınıyorsun cocuktan versene ben de daha ilk tadiyo yavas yavaş artiririm bilmişlik yaptığımi düşünen bir yüz ifadesiyle versene ya bişey olmaz diye ısrar edip ohoio ben babalarına 4. Aydan beri neler neler verdim biseycik olmaz diyor la havleeee not: 3.yü büyütüyorum hala müdahale ediliyor biitim usandım
Hic emekleme gibi eyilimi yok yuz ustu koyuyorum kafayi kaldirip saga sola bakiyor. Her bebek degisiyor.Bebekleriniz emeklemeye başladı mı kızlar? Benim kızımın hiç niyeti yok sabah babamda sık sık dene emekler artık falan dedi merak ettim
Aynen, bir sorun mu oldu acaba rahimde falan diye düşünmeye başlamıştım. Şuan adetin verdiği yorgunluk ve sinir var ama bitince rahatlarım inşallah.bende yılbaşından 2 gün önce oldum :) çok sevindim senin adına. insana bir rahatlama geliyor. neden olamadım diye çok kafama takmıştım.
Elmaya bayiliyor.Muzu hic demiyorum. Heyecandan elleri birbirine karisiyor .Canım siz meyve denediniz mi oğluşun çok gazlı ya elma falan daha mı iyi olur acaba brokoli karnıbahar vs normalde de gaz yapar zaten. Ama balkabağı ilk verilecel besinler arasında. Demek bebeğin yapısına göre değişiyor.
Oyle dusunme .Benim bir cok besine alerjim var .Mesela misafirlikte icine karabiber girmis 2 3 tane mercimek koftesi ya da sarma yedim diyelim .Hastanelik olurum kaşıntıdan .Hele ki bebekler alerji yapması icin 1 cay kasiginin yarisi bile yetiyor.Yok ilk çorbada az bi şey tadım yapıcam die verdim o da çorbada sarısı sadece ne kadar kısmı denk gelmiştir ki iki kaşık ile anlamadım
Canım bende havuç patates kabak bal kabağı avokado muz yer elması yumurta peynir verdim brokoli ve pırasa da var evde ama gaz konusunda takuldım ama sanırım vereceğim ya. Birde yarın pazı vereceğim ama onu tek değil patates havuç pirinçle pişirip ezip vereceğim.denemek lazım bence gaz olayı için. Anca öyle anlarızKızlar ek gıdada ilk ay hangi sebzeleri verdiniz? Patates, tatlı patates, havuç denedik. Blw sitesine bakıyorum ayrı Bi liste gurmebebeke bakıyorum ayrı Birinin yedirebilirsin dediğine öbürü çok erken diyor.. En son doktora sordum pırasa, ıspanak, kereviz, pancar olur mu dedim, hepsi olur demiş. Kendisi de bezelye ve brokoli demiş. Ama mesela gurmebebekte brokoli vermeyin, çok erken, gaz yapar falan diyor, blw brokoli sapını ver diyor...ne önerirsiniz?
2 hafta oncesine kadar her yuzustu döndüğünde cevirmem icin ciglik atiyordu .Simdi emekleme pozisyonu aliyot .Yorulup kafayi yere koyuyor .Sonra istedigi tarafa yoneliyor karninin uzerinde .Ama keşfedemedi ileri gitmeyi .Geri geri sürünüyorBebekleriniz emeklemeye başladı mı kızlar? Benim kızımın hiç niyeti yok sabah babamda sık sık dene emekler artık falan dedi merak ettim
Bugün ıspanak verdim bi dalı suda haşladım canm çatalla parçaladm. Pırasıyı buharda pişirp ezmiştim son gün çiğ verdim öyle daha çok sevdi.Ben de mevsiminde vermeyi mantıklı buluyorum da bu tavsiyeleri yazan siteler de kendinden pek bir emin... İnsan korkuyor çocuğu gereksiz mi zorlamış olacağım diye.
Ispanak ve pırasayı nasıl verdin peki?
Banada erken gibi geliyor daha minicikler7 ay doldu emeklemiyor erken bence
Aynen her bebek farklı canım biZim bakınmıyorda kafayı koyup yatıyorHic emekleme gibi eyilimi yok yuz ustu koyuyorum kafayi kaldirip saga sola bakiyor. Her bebek degisiyor.
O zaman meyvelerle git bi süre canım bünyesi alışır yavaş yavaş. Bizede gaz yapıyor yiyecekler ama maşallah kolayca çıkartıyor.Elmaya bayiliyor.Muzu hic demiyorum. Heyecandan elleri birbirine karisiyor .Muz da gaz ve kabizlik yapti.
Dr a soyledim .Alerji ve gaz yapan seyleri 1 2 hafta ara verip tekrar tekrar dene dedi .Ben de oyle yapiyorum .Elbet bir gun alisacaktir diyorum .Ne cektik su gazdan .
Oyle dusunme .Benim bir cok besine alerjim var .Mesela misafirlikte icine karabiber girmis 2 3 tane mercimek koftesi ya da sarma yedim diyelim .Hastanelik olurum kaşıntıdan .Hele ki bebekler alerji yapması icin 1 cay kasiginin yarisi bile yetiyor.
Bizim bakınmıyor ya bulduğu yere koyuyor kafayı 3 dk sonrada ağlıyor :)2 hafta oncesine kadar her yuzustu döndüğünde cevirmem icin ciglik atiyordu .Simdi emekleme pozisyonu aliyot .Yorulup kafayi yere koyuyor .Sonra istedigi tarafa yoneliyor karninin uzerinde .Ama keşfedemedi ileri gitmeyi .Geri geri sürünüyor
Kim diyor 500 ml diye ? Benimki de içmiyor 200 civarı ancaİyi haftalar kızlar. Huzurlu, mutlu, bol iştahlı bir hafta olur inşlh. Oğlum atmaktan mı, dişten mi yoksa ek gıdadan mı bilemedim. İçtiği sütü çok azalttı. Neredeyse öncekinin yarısına düşürdü onu da saatlerce içirmeye çalıştığım için. Sizinkiler nasıl? Günde en az 500ml anne sütü veya formül mama diyorlar ya, ben de muhallebisini veya çorbasına koymaya başladım formül tozu 1ökçek, yoksa süt olarak onu da içmiyor. YouTube da videolar var bu konuda inşlh bu şekilde de faydalı oluyordur formül mama
Kizarikliklar ilaca rağmen sebat ederse alerjidir demişti bizim doktorKizlar bisey sormak istiyorum kizimin solda 2 sagda 1 olmak uzere yuzunde kizarikliklar var. Ek gidaya gecis yapmadan oncede vardi bu kizariklar, bacaklarinda vardi ama onlar gecti.. suan yuzunde var bioderma atoderm kullaniyorum ama bir sure kizariklik geciyor sonra yine cikiyor. Bebeginin yuzu bu sekilde olanlar var mi ? Pazartesi doktora goturucem umarim egzama degildir.
İnş alerjik bi bünyesi olmaz cadınıncanim alerji varsa zerre kadar bile yese ortaya cikiyor. Mesela paketli gidalarin ustunde eser miktarda şu vardir yaziyor ya, alerjisi olanlar icin o bile onemli.
ay evet, cocuga kek, kisir, cay vermiyorum diye vicdansiz ana ilan ettiayvaya bile alerjisi cikti, yulaf cok kotu kusturdu, tuzsuz veriyorum her seyi de, dikkat etmek zorundayiz.
Şu yer elmasın da deneyeyim Kendim de hiç yemediğim için aklıma bile gelmedi Sağol canımCanım bende havuç patates kabak bal kabağı avokado muz yer elması yumurta peynir verdim brokoli ve pırasa da var evde ama gaz konusunda takuldım ama sanırım vereceğim ya. Birde yarın pazı vereceğim ama onu tek değil patates havuç pirinçle pişirip ezip vereceğim.denemek lazım bence gaz olayı için. Anca öyle anlarız
ana gıda anne sütü veya formül mama olacak ya canım, eskiden ne alıyorsa aynısı devam edecek... bunlar ek gıda. yanlış mı biliyoruz acaba?Kim diyor 500 ml diye ? Benimki de içmiyor 200 civarı anca
Elmaya bayiliyor.Muzu hic demiyorum. Heyecandan elleri birbirine karisiyor .Muz da gaz ve kabizlik yapti.
Dr a soyledim .Alerji ve gaz yapan seyleri 1 2 hafta ara verip tekrar[
Bekleyip vermek bakalım işe yarayacak mı ?
İnş çok çıkmaz biz sabahladık ateşten o günNöbetteyiz bugün dün 6 ay aşımızı olduk ateşimiz 37.2 git gide artyo
Evet ek gıda 1 yaşına kadar ek olarak kalmalı diye okumuştum ben de ama bizimki içmiyor kiana gıda anne sütü veya formül mama olacak ya canım, eskiden ne alıyorsa aynısı devam edecek... bunlar ek gıda. yanlış mı biliyoruz acaba?
500 den kasıt formül mama için günlük 500 ml olarak söylenir kalanı anne sütü alması gerekir gibi bir yazı görmüştüm, o da anne sütünden daha fazla faydalanması için tabii ki, eğer hiç anneyi emmiyorsa 500 ml zaten yetersiz kalır. Günlük en az 90 ml 6 kez beslense zaten 540 ml yapar. Ama diş çok iştahsızlık yapıyor emmesi iyi oluyorsa da mamalar çok tutarsız içiliyor.
İnternette gzel tarifler var. Bebek irmiği, pirinç unu, yulaf unu ile yapılan. Üzerine kendi yaptigin labne bisküvi peynir altı suyu gibi şeyler ekleniyor ve meyve. Genel olarak tarifler boyle. Eğer sut mama icmiorsa mecburen böyle şeyler yiyecek. Ben bir de yetistremezsem diye hipp elmalı aldım bazen ondan veriyorumKızlar muhallebi veren var mı bizim biberon almıyor onu deneyeyim ne önerirsiniz neyden başlasam acaba ?
Ben iki kez yaptım birini beğenmedi birine bayıldı heyecandan kaseye vurup kafasına devirdiKızlar muhallebi veren var mı bizim biberon almıyor onu deneyeyim ne önerirsiniz neyden başlasam acaba ?
anlıyorum canım ,diş iştahsızlık yapıyor acaba ondan mı ki? Benim oğlum da aç olduğunu düşünüyorum 4 saat geçmiş mesela içmiyor mamayı yarım saat sonra bir daha istiyor. Çok tutarsız içiyor. Evet dediğin gibi benimki de gece nispeten iyi, gündüz cebelleşiyorum içirmek için. Dişlerin iki tanesi geldi daha da gelecek herhalde çok kaşınıyor huzursuz. Senin kuzunun geldi mi dişler?Evet ek gıda 1 yaşına kadar ek olarak kalmalı diye okumuştum ben de ama bizimki içmiyor kigece uykusunda 5 ölçek verdim bı daha sabah 6 saat sonra denedm 1 içti tüküre tüküre. Aç durmaya başladı. Mecburen kahvltisiyla doyurdum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?